Written by AbangNara | February 4th, 2009

Former Malaysia’s famous male nasyid singer, Khairul Idzwan Baharin is back for an audition with the famous One In A Million show program.

The former singer had a long rest in singing world due to his doctor studies and he’s back with a new image, rebounding hair and a bit femaleness style.

Watch the One In A Million audition and see Khairul Idzwan Baharin, a former nasyid singer in Saujana group around the 6 minutes.

Baca Yang Ini Pulak:-

167 responses to Reborn With Rebounding Hair – Khairul Izwan Saujana

  1. Gelinye says:

    camne bole jd camni…baik2 jd penyanyi nasyid, dah jd pondan…ape la nak jd

    Menyampah i tengok die ni…awww

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
    • flower says:

      menyampah dh jd mcm ni kan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • “BAGUS” DAN “TERSANGAT BAGUS”..Wat Bazir aje belajau tinggi2 dan resultsnya kuar dengan perwatakan yang “TERSANGATLAH MENARIK” tu…tak dengar komen para hakim lepas dengar dia ‘MELALAX”?…haha..so funny!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  2. tue la pasal.ish2.keciwa.bekas penyanyi nasyid plak tue

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  3. putput says:

    die pondan ke pon???
    tp tgk cm pondan gk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  4. tengkufareez says:

    MAK DIE PUN LEMAH LEMBUT GAK..JIWA SEORG IBU.I JIRAN NGAN DIE..MAK DIE CIKGU SEK RENDAH TU ADBUL AZIZ MAJID HULU LANGAT..
    DIE XDE ADIK OR KAKAK DLM FAMLY 2 YANG MYB DIE NAK JD KAKAK PADA ADIK2NYO…ALKESAAAAAAA..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      salam
      sy pu t’kejut ble tgk idzwan jdi mcm 2
      sdih pun da…kcewa pun da
      sygnya x’vkalis nsyid dh jdi mcm ni
      dktor plak 2
      sbnarye die da msalah pe…
      pe punca jdi mcm 2…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • no need says:

      i think it is not good for you to talk about his mother like that, shes not the one that caused her son to be ……. maybe there something that caused him to be like that, n sesungguhnya ujian ALLAH tu berbagai2. Mungkin ini salah satu ujian untuk dia,, Sama2 panjatkan doa, iA, maybe dia tersedar dari kesalahan ini,. Banyak lagi perkara perlu dibaiki, kata2 ini untuk direnungkan.. Maap andai menyinggung perasaan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • Fariza says:

        saya ada tdengar juga desas desus yg mngatakn, doktor2 lelaki yg ambil jurusan perubatn ni dikenakn suntikan yg mana utk mbuatkn mereka tidak bernafsu (mgkin ats alasan utk merawat pesakit wanita), jd kita berdoa ajalah semoga beliau sembuh dari penyakit ni… saya turut kecewa juga baliau jd mcm ni…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
        • zack says:

          mandai je ko ni..mana ko taw cite..ko amik medical ke?

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • zack says:

          mandai je ko ni..mana ko taw cite..ko amik medical ke?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • salam. terkejut dgn penampilan baru si izwan ni.. sayang skali jad camni kat umat islam. dahulunya terkenal dgn dakwah nasyid yg dibawa..skrg berubah personaliti.mungkin ade sbb di sbalik perubahannya.. sbg super junior dia kat one of the medical schools kat malaysia ni, saya tak pnah tau lak kalau ade injection ape untuk male doctors supaya boleh berubah jd takde nafsu kat permpuan dan sbgainya..coz, jarang skali nak dgr pun male doctors convert jadi pondan or turn to femaleness ni..so the assumption about the injection is totally wrong. ALLAH tahu ape yg sebenranya berlaku. semoga Dr Izwan akan jadi contoh smula kpda kami the juniors yg akn jd doctors juga nnt n kpd sume umat islam juga amnya.. marila sama2 berdoa untuk hijrahnya permata saujana ini…amiin

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • razya says:

          allahu akbar…. sesungguhnya apa yang terjadi di dunia ini adalah kehendak ilahi,,,,, setiap rancangan nya ada titik hikmah yang tersembunyi… beruntung la bagi mereka yang berfikir,,,,,,,,,

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • jad0o says:

          doktor2 lelaki yg amek jurusan perubatan yee..
          engineer mmg x amek perubatan.sekiaann

          ok..ak mmg mnat gler saujana time skula2 dl.tp sbb hakimi da kuar,da x folo grup ni..tp trkejut sgt bl ade mmber yg kabo psal doktor ni..too bad

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  5. momok says:

    kecian mek tgk no …. knape boleh jadi mcm tu skali …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • mr.regretful says:

      xsangka artis nasyid yg dulunya nyanyi lagu sepohon kayu dan keluarga bahgia kini boleh berubah menjadi begini rupa…mmg manusia senang berubah walaupun dia drpd luaran nampak beriman..aku mmg kecewa rasa sedih pon ada..aku doakan dia kembali ke pangkal jalan dan moga ampunkan dosa aku dan dosa-dosa org muslim…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  6. Anonymous says:

    x baik memburuk burukkn org lain..
    sesama umat lak 2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  7. farafishah says:

    salam..bukan izwan ni.. len sgt.. sp la yg wt ni sume… wat aib org je..x bek laa…sy yakin ni bkn izwan..yakin sepenuh nya…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • hamba Allah says:

      betul tu..jgn bersangka buruk pada org…
      allah sentiasa di samping org yng teraniaya..
      dan berdosa besar mengaibkan org tanpa bukti..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  8. Anonymous says:

    em btl2..
    bkn la..
    len sgt..:)
    sy knl die dri kecik..:P

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  9. Anonymous says:

    wekkkkkkk…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. Anonymous says:

    ni farafishah kt mne ek..??
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  11. farafishah says:

    sy tgl kt umh la..:P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  12. lilou says:

    ala…lembut tak bermakne pondan…ok ar tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  13. fara says:

    hurm…sye dh dpt konfirmasi dr kwn syee iaitu adik group saujana (azalinor saujana)..die kate mmg itu idzwan…huhuhu…hard 2 believe, sye sgt sdih..tpi kte doakan spy die kembali ke jalan yg benar..amin

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • raihanah says:

      salam
      ye
      sy pun sdih jgak ble prsnaliti izu dh berubah
      kte sme2 doakan dia kembali ke pangkal jlan
      Insya ALLAH…amin.
      Azalinor & tman2 saujana x nsihat kat izu ke..@ wat smething spaya die brubah
      same2 berusaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  14. Anonymous says:

    yaALLAH.. tul ke die? x cy nya.. np jd gni.. astaghfirullah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  15. addputra says:

    Ya Allah…ape nk jadi nie idzu oii…kita doakan sama2 dia kembali ke pangkal jalan..insyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  16. Anonymous says:

    kita tengok sampai mana dia boleh pergi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  17. teddycha says:

    salam..actully mcm x cya..
    tp kne cya gk..coz the same voice la…knl sgt..
    tp kiter doakan jela die berubah..
    kembali menjadi “sepohon KAYU” yg membuahkn hasil yg berguna..
    ehe….insyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  18. ezumi says:

    ya Allah…mcm nk pengsan aku tgk video dia kt oiam tu..
    ape lg…hot.fm la..
    aku gtaw sume kwn2 aku yg minat nasyid..
    huhuhuhu..
    dlu aku minat gler2 kat dia tu dr skolah rendah lg..
    tetibe jd cam ni plak..
    frust dowh!!!!
    dr dia jd mcm tu, bek kawin dgn aku jer..
    tp, tak nak la..
    ade lg tak terune tu???
    wahaha…
    sori la idzu.. kne ckp mcm ni coz ko leh berubah mcm dlu..
    ingat la mak bapak ko yg susah payah besarkan ko..
    yg pntg, ko dh tak ingat tuhan ke??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  19. qilah says:

    buat khairul idzwan, nk tanye nape boleh jd gtu…ko kan dulu boleh tahan hensem, nape nk jd pompuan, ubah la stail rambut, potong pendek,jd jantan skit…u can do it !!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  20. KeNaRi says:

    tengkufareez, u jiran dia duduk lorong brape? rumah i lagi tersgt dekat dgn wan..i kenal dia since i kecik lagi..

    well…dulu dia tak mcm ni..i think maybe because of family problem has impacted him..sbb tu dia jadik mcm tu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • ain says:

      la cmna blh jd mcm ni
      ish2 mcm xcya ja
      mn p iman dlm diri..
      dlu siap nyanyi nsyid utk bg ksedaran kt org2 luaq..tpi dia plak dh terpesong dr btsan islam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  21. fivercore uitm says:

    ya Allah, sedihnya ak rasa..apsal la otai2 nsyd rmai yg berubah?dulu faizal mirwana, skang izwan saujana..aku hrp pasni dh xde kes cmni..sm2 kt doakn..klau x, org pndang serong pada nasyid ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  22. sound deret says:

    aku x tau nak kata…apa2 pn buat apa yang kau suka tp jangan sampai bedah2 ubah2 modify2…cukup la…lembut x pa… jgn jd pondan cukup la dik…baju kena jg la dik…kita laki buat laki2…jgn pakai baju mcm anak dara nak p pasar…malu mak pak…ishk3x …sedih2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  23. ajun_eira0306 says:

    moga2 izwan berubah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  24. sayang…. awww.. jangan la macam ni sayang… i tak suka tau ekspose sangat kat luar tu…awwwwwwwwwwww…. ape ni…

    sayang.. dulu u nyanyi nasyid… sekarang u nyanyi lagu celine dion lak… aawwwwwww..

    tergodanya i……aaawwwwwww… tak tahan makkkk…

    sayang…call la i sayang…malam ni u tunggu tau…
    lama tak makan anak ikan ni sayang…..aawwwwwwwwww

    wakakakakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  25. dr anonymous says:

    erm…cmne nk ckp yer..tp actually..x mngkn seorg doc berimej cm2…adkh ini hnye fitnah semate or mmg ad ssua2 dsblik semua ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  26. Anonymous says:

    insaflah sblum kamu diinsafkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  27. layyinulharir says:

    cian n cedih tgk dr izwan jd mcm 2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • apple says:

      sedeh sgt…moga ALLah menbuka pintu hatinyer…ameennnnnn…T______T

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  28. hareez says:

    kite sme2 doa kn izwan smoge die brubah..
    sdeyh sgt tau cite2 yg x sdap didengar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. lilly says:

    tul ke nie..
    cam x cayer jea..
    sedih plak tgk dier camtu..
    sama2 la kiter berdoa agar dia kembali ke
    jln yg benar..aminnn…. ^_^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. suke ati dia la.. says:

    suke ati diala…korang sebuk pe!…hal masing2 kan..biarla dia mcm tu..yg korg kutuk dia tu xdosa ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  31. hamba Allah says:

    bkn niat kite untuk kutuk atau mengaibkan dia tp perkara mcm ni perlu di sedarkn dlm diri kita bnyk kn muhasabah dlm diri kita supaya x mudah terpesong dr jalan Ilahi,,sllu2 lh mnta moga ditetapkn iman hingga ke akhir hayat.cuma nya pada ana if dia bertukar arena nyanyian blh d terima laa juga mcm faizal Tahir as long as mnjga lg batas syariat tp kalo dh ‘menentang arus’ mcm ni… lu fkir sendiri wallahualam,…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  32. cimA says:

    btol3..kalo owg islam kt m’sia ni mengamalkan
    konsep “skeati dye la” alamatnye hanco la
    masyarakat islam skg ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  33. gomogi says:

    normal la tu.kejutan budaya ktakan sama gak mcm c faizal tahir tu…angan2 nak jdi superman tp xtau crita superman tu ksah pasal tuhan org yahudi..insaf lah xbleh terbang nya…
    hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  34. scorp says:

    sdihnyer aku tgok dier….
    aku rser cam nak jmper dier jerk…
    x sggup aku tgk diernyer vdeo…
    mdah-mdhan dier akn kmbli sperti dahulu…
    insyaallah…amin…
    smer2la kter doakan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  35. no name says:

    tidak!! aku xcaye!! xkan laa!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  36. charliedelta155 says:

    saya amat terkilan dan sedih dgn perubahan drastik penyanyi nasyid ini. Selama ini saya menjadikan anggota kumpulan Saujana sebagai contoh kpd anak-anak saya agar berjaya seperti mereka didalam akedemik di samping berdakwah memlalui lagu…tetapi apa yang berlaku hari ini amat menyedihkan. Mengapa anda ‘memalapkan’ masa depan anda sendiri? Fikirkan masa depan anda,dik! Bagaimana anda hendak membina keluarga dan generasi akan datang kalau anda berimej seperti sekarang? Dimana perwatakan lelaki sebenar anda semasa didalam Saujana dulu? Masih tidak terlambat utk berubah. Saya doakan yang terbaik utk anda. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  37. ANDRY says:

    KORANG CAKAP X GUNA OTAK LAH…BNYAK LEPAS JEW…LAGI BESOR LA PAHALA DIA DAPAT BILA KORNG KUTUK2…TUHAN TNGAH UJI DIA KITA DOAKAN DIA BRUBAH LAH K..UJIAN KITA NTAH APA..MAYB DIA SENDIRI TNGH KELIRU KOT..NASYID X SEMESTINYA BUDAK BAIK..MCM GURL PAKAI TUDUNG GAK ADA YANG ISAP KONEK BF DIA…TUL? AKU CKAP JEW KALAU TRASA MINTA MAAFLAH..KITA DLM DUNIA NI SAMA JEW..KO MUNGKIN BAIK KAT SINI TAPI JAHAT KAT PAT LAIN PLAK…TOL? PEACE!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  38. ibnughazali says:

    Sy lak sepupu pada slh sorang penyanyi Saujana.. Azalinor.. tak sngka lak si Izwan ni leh jd camtu.. mmg masalah kalu blaja kat luar negara tapi tak de bimbingan drp rakan2 yg baik akhlaknya.. ape2 pun doakan die kembali ke pangkal jalan.. masuk kat OIAM tu satu benda yg mengejutkan + rupa dh jadi ‘macam tu’.. Sy tak pernah sokong benda2 camni.. nape la Malaysia ni bnyk sgt pertandingan nyanyi2 ni??? Menyanyi benda yg takde manfaat tak bawak mati pun.. dosa lagi ade la..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  39. ibnughazali says:

    fivercore uitm

    March 3rd, 2009 at 12:43 am

    ya Allah, sedihnya ak rasa..apsal la otai2 nsyd rmai yg berubah?dulu faizal mirwana, skang izwan saujana..aku hrp pasni dh xde kes cmni..sm2 kt doakn..klau x, org pndang serong pada nasyid ni..

    Eh ko tinggal sorang lagi.. Yassin ‘Brothers’..

    Aku ni mmg peminat lagu2 Brother.. smpai skrang minat lagi sbb lagu2 die membawa kpd perjuangan.. tapi sori too say.. minat kat penulis jer la.. sbb bukan sume yg nyanyi tu ade penghayatan.. kalu x takkan la ramai yg dh jadi tak betul.. ni la dunia artis kita.. mari bersama2 kita doakan agar mrk semua kembali ke pangkal jalan.. Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  40. aliamaisarah40 says:

    astaga..hanya itu yg mmp sy katakan bla dpt tau itu adalah Izu dari group saujana dulu..mmg dia…sy pasti itu adalah dia sbb suara nyanyiannye yg xberubah..
    kembalilah kepangkal jalan izu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  41. kernaakumanusia says:

    to andry, btol gak ckp ko, Allah tgh uji dia, tp ape yg kite mampu buat ialah mendoakan die dan beri peringatan kt die , sesungguhnya peringatan itu berguna utk org beriman.
    semoga mana yang buruk tuh kita jauhkan daripada diri kita dan baik tuh kita ambil. cukup!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  42. ade ar.... says:

    ishh2…
    dah la dlu keetua kumpulan nasyeed…
    cut3…
    ape nk jdi skank nie?
    hai…
    x tau nk cakap cmne….
    haram di sisi ALLAH plak 2…
    remaja2 sekarang nih..
    jgn lar jdi cmnie..
    k…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  43. Anonymous says:

    ala sayang betul arrr……..
    dah hensem jadi lelaki naper lak berubah……….
    nampaknya penyanyi nasyid sama jer dng penyanyi lain…
    kononnya ke arah keagamaan…..
    pada hal hancurrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • tak sume mcm tu ..jgn krna beberapa kes terpencil..arts nasyid@pendakwah ni trs dilabel begitu..kejam..Allah menguji mereka krn mereka layak menerima ujian…doakan ketabahan mereka..ok…juga buat diri kita..(^^)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  44. sedih says:

    sedih mmg sedih..sgt sedih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. akuprihatin says:

    sekeping hati auww di bawa berlari auww2…
    aish….
    ntah la…dunia nh mcm2 laa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  46. epbx says:

    member aku 1 sekolah dgn dia dulu…
    dia mmg bersifat lembut dr dulu lg…
    cuma dia join nasjid waktu tu…
    dia control ler ckit…
    ingatkan leh jd lelaki sejati pulak lps tu…
    rupanya x pun…
    mintak2 lps nie berubah leh…
    amin

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  47. azuan says:

    ish korang neh..suker ati mak lah nak jadi per..~~
    korang neh vote mak kat OIAM je dah lah..~~
    mak pun nk feymes gak nyah..~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  48. jibrail says:

    astagfirullah.. aku tak bleh lupe la lagu keluarga bahagia, sepohon kayu,.. mantap 2 feeling die.. tapi nape bleh berubah ek? satu lagi, banyak mase die nak menyanyi, die kan doktor? x kan ijazah tak diiktiraf kot?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  49. AYOYOOO says:

    Ingat masa blajar kat Uitm dulu kawan aku satu skolah ngan dia ( tapi dia ni kak pon la) dia dah cakap si izu ni sekapal gak.. tapi time tu demam nasyid 1999-2001 so aku tak caya ..aku cakap biasala orang sopan… dia cakap takkkkkkkk si izu tu SESUATU . Tapi bila aku tertengok audition OIAM tu… terkejut sakan aku… macam nak lari satu padang … sepatutnya dia tak perlu pun gi audition tu sebab kalau dia dapat ..dia tak fikirka apa yang dia boleh buat bila dia berkeadaan macam tu.. mujurlaa tak dapat kalau tak lagi heboh masuk paper..Aku harap dia berubah..kesian family dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. humm says:

    sedihhh la cmnihh…terkejut sgtttt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  51. Anonymous says:

    Slm..just nak ingatkn kat org yg lupe..allah dah jd kn kte ni sebaik2 kejadian so jgn pndai2 nak lwn kuasa allah.nsht dr sesama muslim

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  52. flower says:

    aku suke tgok dia nyanyi nasyid besh..
    tp nape jd begini lak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  53. chantek says:

    lawak la die jadi mcm tu…ish..ish…balik la ke pangkal jalan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  54. tuit says:

    tol ke die… xcaye… xcaye… tp…ntah la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. dzury says:

    stuju sgt dgn komen andry

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  56. dania says:

    ish..ish…ish
    rupa ada..bljr tggi..suara best..
    tp syg..

    igt lg dlu aku pnah frust tgk pic dia dgn sorg awek cun kt mjlah mangga..
    siap dok tayang awek kt mag..
    mmg cun.. sesuai sgt diorg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. MUSLIMAH says:

    APA NAK JADI DENGAN UMAT ISLAM KITER SEKARANG NIE???
    INSAFLAH WAHAI KAUM MUSLIMIINN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. hadid says:

    aku yakin satu hr dia akn sedar balik.,.,
    keliru identiti tuu,.mgkn ade masalah.,.,kesian sgt kt die.,sama2 kita doakan,.mg allah kasih,mg allah sayang,.
    –tgh dgr lagu ‘mencari cinta’saujana.,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. hanz says:

    harap die dapat berubah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. jamilah says:

    Ya ALLAH…engkau berikanlah petunjuk kepada khairul izwan semoga dia sedar apa yg dlakukannya adalah satu doasa iaitu menyerupai wanita…nauzuillah…teringin sgt nk jmpa n tnya ap mslh sbnr dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. fareesya says:

    sedamai taman firdaus
    limpahan kasih sayang sejati

    pandai sgt smpai dh tak siuman ke
    vokalis nasyid sorg nie
    cdeynyer…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  62. miss_ee87 says:

    astaqfirullah halazimmmm!!!ape nk jd ni..aku ni tak la minat sgt nsyid tp tau la c.kit psl khairul saujana ni..blh thn orgnyer..lelok jd laki nk jd pompuan..adoii…sayang beb..baik ko jd laki balik..huhuuuu..cube la igat tuhan…ko ader mslh, org lain pon der mslh..semua dugaan la…hemmmm..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ni says:

    apa sudah jadik nih~!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. adreanna says:

    kesian kt dier..tp aku minat dier dlu..huhu..keciwanye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. fiq says:

    x baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. pengkaji says:

    err..mmg die lembut dlu rasenye, tp x termasuk golongan pondan la..ala-ala sopan skit la…rasenye skrg pun cm2 tp die ubah penampilan kot..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. syadat says:

    salam…
    Ya Allah, doakan yg terbaik bt die..pd Izwan,itu ujian Allah bt awak..so kna hadapi dgn cara yg elok k…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. yna says:

    camne korg sume tau n pasti tu adalah dia???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. misa_kicHi says:

    hai manusia2 sekalian…ni ntah pesanan yg keberapa n ni ntah laman web yg ke berapa..tp..tolong la jangn mghina dr izu..plezzzz sgt2..selagi korg smue umat Islam..klo yg bukan Islam 2sy phm la ngape..sp yg rase dri 2 msh Islam harap jngn mghina dia lg ngn cr ape sekalipun..dia ttp DR KHAIRUL IDZWAN yg dl cm bg la mase dia berubah..plez sgt2 ye..dia ni pntg bg sy..huhu..walaupunnn..juz jgn hina dia..okey?bfikir gune otak+akal ye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Kemanusiaan says:

    Beri peringatan dan teguran bukan kata-kata yang boleh membuatkan dia rasa semakin terhina… maka nanti akan ke jalan kehinaanlah yang dia akan tempuhi.. buat saudara ku Dr Khairul Idwan masih belum terlambat untuk kembali ke pangkal jalan dan buat Rakan saujana bimbingan dari kamulah yang amat di perlukan oleh idzwan sekarang ni … jangan dibiarkan dia terus hanyut … sedarkanlah dia secepat yang boleh agar kita tidak tergolong dalam golongan munafik… yang sedang diuji kita doakan dia kental imannya…yang belum lagi bersedialah… buat saudara idzwan kami rakan dan peminat saujana yang pernah suatu dulu tersentak dengan irama nasyid kalian amat merindukan alunan irama yang bersifatkan keTuhanan… semoga idzwan menjadi seperti yang kami kenal dulu dan ditetapkan iman … Amin …Fisabillillah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. Kemanusiaan says:

    Emm……setelah aku teliti dengan sebaik-baiknya..
    percaya sangat yang Dr.idzwan ni dengan kompomnya sememangnya masih lelaki n suara pun lelaki masih lagi kuat…. so buat peminat saujana.. vokalis utama saujana ini masih lelaki cuma dress up yang berubah… aku yakin sangat…pasal rambut panjang tuh.. ramai lagi artis kumpulan nasyid yang rambut panjang… but satu nasihat untuk Dr idzwan.. jadilah diri sendiri n rambut tuh janganlah diwarnakan… insyaAllah dirimu akan seperti idzwan yang dulu..kerana ia belum terlambat….Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. DaunBiru says:

    yes…betul tuh..saya sokong kemanusiaan…kita doakan dr izwan berubah n kembali semula menyanyikan lagu yang berbentuk ketuhanan… takde gunanya nyanyi lagu konvesional… popular didunia tapi pengisiannya kosong dan tidak pula dapat pahala… nasyid dua2 pun dapat… semoga dr izwan berubah… n yakin masih lagi seorang lelaki yg tulen…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  73. [...] Saujana yang femes dengan lagu Sepohon Kayu suatu ketika dulu. Tapi sebelum tue jangan lupa tengok video penyanyi utama kumpulan Saujana nie masa audition One In A Million. Leh pecah perut gak [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. catalina says:

    alahai … video tk bo buka la pula …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. afissy says:

    inilah kata org tua2..dunia akhir zaman…..sume tunggang terbalik…..Nauzubillah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. hamba Allah.. says:

    salam..

    astaga..cmner bleh jd cm ney..nyanyi nasyid dh sdp..wt pa g kluar saujana..nyanyi la nasyid blek…Allah Hu Akbar..Nauzubillah..
    cbe dgr lgu saujana yg bertajuk saujana gak..ade lg suara dy ney..x taw la gua nk ckp..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. halisaa_06 says:

    dulu dikagumi sbb seorg yg bijak,penyanyi nasyid pula tu. tapi skrg x tau nak ckp…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. nina says:

    isyh3..xcaya sggh la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. hambe Alla says:

    marilah same2 kte doakan agar die kmbali ke pangkal jalan..setiap manusia e2 ade wat kesilapan…Allah xkan mengubah ssuatu kaum 2 melaenkan dye mngubah drinye sndri…Wallahua’lam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. cucu mak nyaii says:

    klu dh artis tu..mmg hipokrit la..depan npak baik. pijak semut pon tak mati..tak koser nok!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  81. pening says:

    Nape blh jd camni..hrp2 mereka 2 yg da terlanjur berubah imej tu..berubuahlah kpd imej yg asal…sedarlah sebelum terlambat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. hayati says:

    aku xnmpk pn dia da jd pondan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. shah says:

    giler ah jantan nie…
    hukuman die bukan kene panah petir jer…
    lebih dari tue pun aku rase lebih layak untuk die…
    nie ke yang nyanyi sepohon kayu,keluarga bahagia…???
    memburukkan imej nasyid dan orang islam…
    baik hukum bunuh jer die nie….
    memalukan kaum lelaki yang sudah maklum terlalu ikit bilangannya di dunia skang…..
    aku hope die sempat taubat sebelum die mati….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  84. hamba Allah says:

    ya Allah…
    kesian diakan… besar betul ujian Allah pada dia.. hope dia sempat berubah sebelum ajal datang menjemput.. tak ku sangka jadi begini… dr… oh dr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. [...] dulu femes dengan lagu Sepohon Kayu. Paling last pun pasal kekecohan seorang bekas anggotanya, Khairul Izwan Saujana yang pergi audition One In A Million dengan gaya yang lain macam [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. umirah says:

    itu semua bukan kehendak dia…..kadang – kadang manusia ada buat kesilapan yg orang lain tak boleh terima..yg penting bagi sokongan pada dia…kuatkan semangat dia menghadapi hidup ini..jangan asyik nak kutuk dia…semoga dia berubah dan kembali seperti yg dulu .AMIN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. orang kampung says:

    teringat zaman aku sek rendah.. mmg minat abes dgn kump saujana..terutama vokalis nye..pastu ms raye kt johor, idzwan ni dgn family nye dtg raye umah atuk aku.. mmg sgt x sgka.. aku ade kne mgena dgn die rupenye.. mmg bangga abes la.. wlu pun die x kenal aku, tp aku sentiasa mengikuti perkembangan die..tp skrg aku sgt sdeh dgn perubahan diri die…

    untuk DR KHAIRUL IDZWAN.. sekiranya anda membaca komen ini.. renungkan sejenak.. berubah ke arah positif.. jgn sia2 kn nikmat kurniaan Ilahi kepada anda selama ini..

    daku sentiasa menanti kan perubahan mu itu..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. hamba Allah says:

    bia btol vokalis kump saujana?? cm xcye jew..
    ape nk jd ngn org islam zmn skang?? sume dh t’pengaruh ngn budaya barat..
    diorg xtkot kew ngn Allah?? dlu ye ye msk kump nasyid..
    skang ape jd?? masya Allah..!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. kekasih gelapmu says:

    ohhhhhhhh tidakkkkk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. kekasih gelapmu says:

    ohhhhhhhh tidakkkkk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. amatzal says:

    Masyaallah….Tapi saya yakin,bahawa ‘itu’ bukan ‘izwan’….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. leeya says:

    aku sedeyh r…ase nk kasi ceramah jerk kat dye…n npe ta leyh tengok r video…booo….idzwan….jgn r wat cam niyh….sedey giler beb…..kalu tension blaja pon…jgn wat cm tuh….huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. Peminat nasyid says:

    Em korang x pyah la nk ktuk coz kte smua ni manusia x lepas dr ksilapan tp ak yakin 100% yg dia ni akn brubah cma tggu msa je ,yg ko kta mcm2 ape igt ko 2 xde dose ke? Soal taubat sbelum mati 2 kerja tuhan kte sbagai hamba tak layak hukum hamba lain ok.!! Igt cket krja kta bkn tentukan hukuman melainkan ‘dia’ ibadah kta kpd tuhan 2 yg penting kt padang masyar nt pn kta sendiri x peduli pn psl org len jd istilah ‘lantak die 2 btol la’ ..last ak harap dia brtemu seseorg yg akn mengubah hidup dia cinta seorg wanita atau apa je.. Mdah mdahan kte doakan smua ok..wassalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. ladygal says:

    ohh izwaaan! i knew thats you! y’now what! izwan ko hensem gilaa bila x jdi pondan! cubalah kembali ke jalan yg benar!omg!!!! please laah ko mmg memalukan industri nasyid negara dah la nasyid kat malaysia neh suam2 kuku, cubalah ko buat comeback ngan kumpulan saujana tueh! why not?? btw, aku tgh lagu ko ngan kumpulan saujana! sedih aku dgr lagu korg smbil tgk gamba pondan ko neh!ouh pleasee! semoga allah swt menunjukkan saudara izwan ke jalan yg benar! amin amin ya rabbalalamiin!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  95. ladygal says:

    haih pengomen2 kat sini, korg tolonglah bg sokongan dekat saudara izwan neh! kesian gilaaa aku tgk dia! maybe dia nak berubah ke arah kebaikan tgk dah tk jd sbb bce komen korang yg boleh sakitkan hati tu! izwan, you can change to a better life! no matter who you are, you are still from team saujana!!! so bring up good shines to saujana! caiyooookk! you can do it dudee! semoga allah swt merahmati anda ya saudara izwann!!! :))

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. akuler says:

    btul ker orgnyer 2? ker plandok 2 surupe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. akuler says:

    aku tgk tliga dia..pipi dia..x resemble mcm yg dikata pon..gossip ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. huhu says:

    2 la pasal..terkejut gk..
    sy lu 1 skola ngn dy..ish..
    doala supaya dye bertaubat..
    hukhuk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. ~huhu~ says:

    2 la pasal..terkejut gk..
    sy lu 1 skola ngn dy..ish..
    doala supaya dye bertaubat..
    amin
    hukhuk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. ~huhu~ says:

    agk memalukan skola..
    sian ckgu2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. wAwa says:

    hari tu azalinor saujana kawen, ingtkan kot2 idzwan ni dtg…nak jgk tgk dia…(hehehe)…skali tk dtg daa… sepupu dia (member aku) cakap idzwan bawak diri ke UK… ahauwww~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. apachee says:

    kcian kat mak ko lahir kan ko ble da bsar ko jd NYAH..tak kuase mak nak melayan ko.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. ishhh says:

    terkejut sgt2.. before u say everything pls be careful about his friend n family feelings k.. kutuk is nothing but advise la baik2..kita kan org melayu.. i believe dia pun malu juga.. i still support saujana sbb …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  104. hana think there is no use 4us 2kutuk izwan…yg penting skrg nie kita bg dia nsht…kutuk punya kutuk diri kita sndri lowm ten2 bgs sgt…if btol 2izwan,hana hope sgt2 agar dia cpt2 b’ubah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  105. [...] bekas-bekas ahli kumpulan Saujana nie memang suka betul masuk program realiti. Kalau dulu Khairul Izwan Baharin pergi audition OIAM, kali nie kami dengar yang Shahir pulak berjaya masuk Top 20 Akademi Fantasia 8. Menurut sumber [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. shidie says:

    Kita yang kat luar ni rasa nya tak payah lah nak kutuk-kutuk orang..hidup kita ni blom tentu lagi perfect pun…septutnya kita beri semangat dan dorongan yang sewajarnya….Itu jalan dia…dn klu dia susah adakah kita yg kat luar ni bleh menolong nya…..tak kira laaa bekas2 per pun yg menyertai program reality tv.sekian selamat beramal….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SaujanaFans says:

      betollll…kutuk2 diri sndiri yg himpun dosa…ramai2 la doakan dia berubah mcm dulu…amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. Hamba Allah says:

    kte doakan agar Allah memberi petunjuk kepada dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. ahmad says:

    Assalamualaikum!! idzwan2..aku tak kisah ape yg manusia ckp tntg ko..tp cube ko fikir ape pandangan Allah SWT terhadap ko??apekah Allah redha dgn ape yg ko lakukan skrg??takut2 nanti ko xdapat jawab soalan2 di kubur dan di padang mahsyar nanti..ingat idzwan ape matlamat kite,untuk mencari redha Allah..aku harap lpas ko bace sume ni ko blk la ke pangkal jalan,Allah itu maha pengampun..percayalah pd janji2 Allah..u can u it wahai syababulislam!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. siti says:

    assalammualaikum…pada mulanya sy agak kecewa tgk dia jadi mcm ni…tp pasti ade sbb dia jadi camni..hanya dia dan Allah yg mengetahuinya..kita sebagai hamba Allah ptut doakan agar beliau kembali pada yg asal..jgn lah kita mencemuh atau memandang serong…Allah pun xsuka..apa yg jadi pada dia urusan dia dengan Maha Pencipta…doakan la agar dia berubah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. am says:

    salam / pintu taubat masih terbuka , doakan saja mudah-mudahan terbuka pintu hatinya utk berubah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. mysarah says:

    ape ni…..apesal bleh jadi cmni.klu lembut bleh kira jugak .tapi sbaliknya pondan.mk ngan bapak x sedih ke.izwan taubat la skit.pintu taubat masih tbuka untukmu.wassalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. aisyarin says:

    mula mula alim,baik tapi dia dah jadi org x masuk di akal. menyesal la awal awal yer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. mysarah says:

    izwan,cuba la btaubat skit.sian member member kau tu dia tengah patah hati tu.klu kau jadi pondan berdose tau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aduyai says:

      A’ah, PATAH HATI kumpulan Saujana skrg nih..sering berkumandang dlm radio IKIM.fm. Walau apapun orang kata, aku tetap harap dia kembali kpd asal..LELAKI. Memang dia jenis lembut dari zaman sekolah, tapi menyamai wanita secara sengaja adalah tetap HARAM, no excuse whatsoever.

      Jangan pulak ada yg kata: “biarlah dia..ini urusan antara dia & Allah”, kerana kalau kita do pikir gitu, taknak tegur ape kononnya takmau jaga tepi kain orang or kubur masing2 etc, lagi hancurla artis2 skrg..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  114. nabilah says:

    izwan, tlg la berubah dan baca semua komen komen ni ye menyesal la awal awal yerrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  115. amirah says:

    patah hati!!!!!!!!!!!!kau bukan seperti dulu.yg ku kenali dulu.harap harap kau dh btaubat izwan aku nk smayang hajat skit la.assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. miss yvonne says:

    oh no! sungguh memalukan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. kakinovel says:

    tol ke??? Cam xcye je, moge2 dye berubah dan tetap jdi yang ok je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. syiro says:

    salam…
    betol kew nie??
    moge die diberikn hidayah…
    sy mint kt die…tp..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. hijjab for peace says:

    assalamualaikum…
    alhamdulillah byk komen ttag idzu,
    byak cara kalau Allah nak uij umatnye kn??
    harap idzu dapat muhasabah diri yek…
    semue orang tak sempurna (kecuali nabi muhammad s.w.t) kat dunia nie, tapi kita kene cari kesempurnaan agar kehidupan kite sentiasa lancar insyallah…
    actually saye memang minat sangat kat kumpulan saujana yang dulu…saujana sekarang pun ok jugak tapi saye lebih minat kat suare idzu yang unik tu….salam ukhuwah untk semua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. adlin linda says:

    saya pun turut sedih sebab artis yg saya minat tiba2 jadi mcm ni. sy pun suka suara dia dan karakter dia masa di saujana..sgt2 x sangka dpt berita ni wlaupun terlewat..terkejut sgt2….. semoga dia diberi hidayah..:(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. AsmaAllah says:

    hahahha….KESIAN…..nak glamour punye pasal…perlu ke jd pondan tu?????ko igt…ade ke org minat ko???hahhaha….elok2 nasyid…tetibe jd pondan…..B………..H

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hamba Allah96 says:

      assalamualaikum,,x baek ckap macm tu ..istikhfarlah…Allah jdikan manusia niyh…ade klemahan jugakk…xde spe pown yg sempurna kecuali nabi nabi Allah….betul x??mngkin ade HIKMAH dsebaliknye….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. hamba Allah96 says:

    so,,kte same same dokan seorg insan nieyh…supaye die kmbali ke jlan ALLAH S.W.T….takbir!!!!!! ALLAH HUAKBAR!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  123. liona says:

    ya Allah..dahla hensem..jadi pondan la pulak..sabor je la..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. NIAZA says:

    salam..
    buat saudara khairul izwan..
    saya yakin ini ujian allah bt saudara..
    saya akan sntsa doakn saudara pulg kmbli ke pgkl jln….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. raja mohamed harishah al iskandari says:

    dulu sewaktu kami bersamanya.. dia seorang yang amat soleh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  126. mmm says:

    adekah kamu mgatakan beriman jike kamu x d uji???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  127. Thanks Tulip Girl! You said on the net what I have been saying in my home and on my phone since I first heard of this.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. Joy Mankel says:

    Hi, Keep up the great work!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  129. kecil says:

    ini betul ujian…kita sgt petah nak komen psl ujian Tuhan pd orang lain….berar..sgt berat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  130. hamba ALLAH says:

    ni semua fitnah dunia semata-mata……..
    dunia akhir zaman……..
    tunggulah saham akhirat…….
    kepada para2 penfitnah…….
    SUBHANALLAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. sekepinghati says:

    ada ujian yang datang melanda, ada perangkap menunggu mangsa………,
    apapun situasi harap jangan ditutup jalan untuk kembali… luv u…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. sayang says:

    sungguh aku tak bisa, sampai kapan pun tak bisa, membenci dirimu, sesunnguhnya aku tak mampu…. sulit utk ku bisa, sgt sulit ku tak bisa , memisahkan segala, cinta dan benci yang kurasa… apa kau mengerti ku sedih sendiri….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1