Written by AbangNara | September 22nd, 2010

gambar bcl mengandung

Still maintain anggun la gambar Bunga Citra Lestari (BCL) nie walaupun dah mengandung 8 bulan. Perutnya memang dah sarat betul nie. Semoga semuanya selamat hingga hari kelahiran anak sulung Bunga Citra dan Ashraff Sinclair.

Lagi gambar mengandung Bunga Citra Lestari (BCL) dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar dicuri dari KapanLagi.

P.S: Kalau dah dasar pemalas tue…

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

gambar bcl mengandung

148 responses to (GAMBAR) Bunga Citra Lestari (BCL) Mengandung 8 Bulan

  1. naufal says:

    waduh….

  2. Roxy says:

    tembamnyerrr……=)

  3. […] Panas, (GAMBAR) Bunga Citra Lestari (BCL) Mengandung 8 Bulan Submitted by selebriti on September 22, 2010 […]

  4. basshunter says:

    chubbynya muka…….da boyot tetap menyeksi gak tu..hehe

    • Ryta says:

      Chubby tu mmg tak dapekla nak dielakkan time2 ngandung ni ha! Sapo plak yg ngandung tapi badan jadik semakin cengkung? Haiya….
      Tang dah boyot tapi ttp menyeksi tu…tu aku prasan gakla…mmg dia ni jenis suka dedah2 kot? Time nikah dulu jek pakai kain tutup penuh. Lepas tu…seksi seksa la pesyen eh!

  5. makcik Cleaner says:

    giler hudoh!

    • nurul says:

      pelik muke dia, xnmpk cm bunga. cm org len.

      • Rai says:

        haah..cm orang lain. gler ah cubby..(mengate org. aku pun same je..hahahahah)

        • Amay Hamidi says:

          Kita boleh kutuk perangai orang, tapi kita tak boleh kutuk fizikal orang, sebab itu ciptaan Allah..Memanglah orang yang mengandung itu akan jadi chubby, yang kita dok mengata orang sangat buat apa, sebab lumrahnya memang begitu..

          Suaminya pun tak kutuk dia chubby, kita orang lain ni lagi mau kutuk ke dia chubby? Dan paling menjelikkan sekali ialah statement ‘huduh’ tu..Tak baik menghina apa yang Allah dah ciptakan..Cerminlah diri kita dulu..

        • dunia says:

          manusia selalu lupa..mengutuk fizikal org sama dgn menghina ciptaan Allah…..sikit-sikit kutuk…cermin lah diri dulu…cuba masuk dlm ruangan BN ni…nak tgk gak mcm mana paras org yg suka kutuk org tu…hehehe

        • pelik says:

          nasib baju dier kaler hijau. kalu kaler oren…ish..ish

        • nak tau says:

          pelik,kenapa dgn kale oren

        • flojerz says:

          alah. lepas hbis b’salin, leh la kurus balik. apa la korng nieh. mcm erra fazira tu. lepas b’salin, beberapa bulan, kurus balik mcm model lak dia.

  6. natts says:

    montel & tembam giler…

  7. ku na says:

    hhuuuuhhhh……….

  8. basshunter says:

    org pregnant mmg cmtu la fizikalnya…dari muka sampai ke body, semuanye naik…so rasenye normal la tu…
    takkan la nk kurus keding plak, baru la pelik tgk…mcm x ckup zat je..keh3

  9. setia says:

    tembam, klu salah pandang muka dia dh mcm siti fazurina.

  10. odin says:

    HEHEHE..sekali kuar baby..BCL cuak je bila Ashraff ckp..”macam pernah ku lihat tapi di mana ya”..skali baby nangis bunyi ala ala lagu peterpan si Ashraff yg jujur pun berkata..” waduh ..bayi ku sudah bisa nyanyi lagu peterpan ..hebat bayi ku” ..tanpa menyedari BCL sedang berdoa agar Ashraff tetap clueless selamanya…..hahaha

  11. amirah says:

    tembamnyaa…agaknya sebab water retention ni..

  12. donut_cute says:

    aduh panjang sekali kuku ibu mengandung

  13. honey kitty says:

    fuh!! kembang semangkok yg lawa

  14. vuvu says:

    betul tu tembam.. dan nampak cam org lain..
    dlm erti kata lain, x comel… adehh….

  15. rorokan says:

    buruk terus.aku nyampah ngan tina ni

    • mys abby says:

      ek eleh..suka2 dia je ckp org buruk..eh,b’syukur la ckit wlupun Allah tak letak cacat cela kat fizikal ko…klu org kutuk bini ko buruk, tak panas ati ke beb? atau klu ko blum berbini, doa2 la ko tak dpt yg “buruk2” yer….

  16. MisS pOcO says:

    sian aku nengok baju bcl tu…

    cam kain bungkus motosikal abg aku jer…

  17. MisS pOcO says:

    suami tu tak tegur isteri ke…

    pakai baju seksi2 camtu…dunia2…

  18. aku says:

    normal laa ni.. dah lapan bulan .. Sapa yg penah ngandung tu tahula ..

    • bubbles says:

      aku rasa dia banyak makan, ada member aku, kecik size macam BCL ni gak…tapi masa dia pregnant, tak la tembam macam BCL…aku pun tak de la naik sangat macam dia….

      • puteriaquarius81 says:

        maybe dia ngidam mcm2 agaknya…

        • Bom aTOM says:

          Artis takpe sebab pas bersalin berderetlah Slimming Ctr nak sponsor.

        • wak dol says:

          btol2..emg normal..aku lg lah awal mgndung 42kg je..dah 9bln je..jd 68kg..tp dah bsalin xsampai sbulan turun 45kg..aku xda pantang2 sgt..mgkin makan sendayu tinggi kot.

      • BumbleBee says:

        alahh…korang ni. Ape nk kecoh…janji anak ngan mak sehat and cukup sifat biler lahir nnt… biasalaa tu. Sumer org pregnant lalui pengalaman berbeza2…ade yg maintain, ade yg naik mendadak…malah ade yg turun jugak(tanya laa parents korang or nenek yg dh beranakan 8/9 org tu…diorg confirm akan kata tiap2 pregnant berbeza…so what do you expect from her?)

        asyik nk mencelaa jer…apela~

        • mys abby says:

          sokong bumblebee..bersyukur la kot ye pun bdn korang tak naik mse pregnant..dlm hal mcm ni,U ALL salahkan siape sbnrnyer..?? ibu mengandung ke yg b’salah sbb bdn dia tiba2 naik mendadak..??? ingatlah, Allah dah aturkan segalanya….

  19. Reena says:

    Kusssssssss semangat!!! Nauzubillah. Walaupun pregnant, doesnt mean leh naik kaw-kaw. 10 kilo is normal tapi tak silap aku, bcl ni naik sampai 20 kilo! Member aku sarat ngandung pun, body dia ampun lagi. I mean tak la segaban bcl. Ce letak side by side gambar dia pakai bikini masa kat bali bercomolot dgn gambar sekarang ni, aku rasa maunya dia meraung jaipong! Takot gue!

    • white... says:

      aku naik 4 kilo jer… dah masuk 7 bln.. rilek jer.. makan ape lah dia ni.. mgkin xder alahan kot.. so, selera makan bertambah…mengandung camtu lah.. melantak jelah keje.. ape lagi..

      • BumbleBee says:

        hati2..awak tu pregnant…dpt karma nnt bru tawu~

        allah maha berkuasa….especially org yg ade bau2 bongkak ni~

        • Mac2010 says:

          Sokong BumbleBee. Esp yang mengandung nih tolonglah kawal tutur kata, kot la Allah bagi balik apa yang kita kutuk kat anak kita karang… Tuhan tu maha adil.

        • mys abby says:

          tu laa..tak faham la dorang ni..takat berat bdn pun jadi hal..siap ucap “nauzubillah” lg..teruk sgt ker..? bkn ke Allah yg bg dye rezeki anak tu..? rasenye dia pon takde menyesal la klu compare gmbr skrg dgn yg lame…yg mengata tu blum tentu dpt ke tak anak nnt..?? klu dah ade, sopan2 ckit la tutur kata tu…

  20. Shasha says:

    dia dh masuk hospital pagi tadi! (twitter).. org ngandung mmg lah tembam sket… still face nmpk glow sbb seri mummy-to-be. all the best to BCL

    • BumbleBee says:

      yes… cmnilah. Ini x…org tu tembam sbb pregnant pun nk kutuk(patutlaa juma dulu kecik ati bler size dier besar…sbb adenyer org2 yg mulut cm harem)

  21. pizza says:

    Astaghfirullah hal’azim. Pakai baju sarung tu dah nampak mcm telanjang jer aku tengok. Kesal sgguh aku dgn si Ashraf ni.

  22. cikedi says:

    buruknya….dah mengandung tu pakaila elok2 skit….tak senonoh langsung!!! Dah tau mengandung benjol sana sini…tu la kan manusia ni….apa yg dia nak tunjuk pun tak tau….dgn sengaja nya mengundang umpat keji org…

  23. aida_87 says:

    lainnye muke bcl nie,pe pun tahniah la ye…

  24. BELACAN HANGUS says:

    si Ashraf dah terebih keindonan pulak
    cakap melayu beterabur cakap indon lgi lancar
    tu pasal baju bini macam antu pasung
    dia udah ngak peduli…..esok – esok baby keluar
    macam muka Ariel ..ngak apa-apaan ….sih

    • aries_april says:

      hahahaah…statement..keras tu

      • nobody says:

        hahahhaa..setuju ngn second statement ko tu, belacan hangus!

        Statement last tu yg tak tahannnn…kihkih..

        Tpi gomok tul muka bcl, lain gila, tak nampak cm dia… papepun, kalu dh mmg suka menyeksi, tgh pregnant pn kalu ada bikini tuk org mengandung, mesti dia pakai gak..seksi kannn…

  25. imsohigh says:

    adoi gemok nye tak tahan aku tengok muka dia

    muka minta penumbuk

    kalau aku jadi ashraf sinclair malu nk jalan sebelah dia

  26. badai says:

    nangka bungkus..wawawawawawa

  27. shahziella says:

    lain nye muka dy..mcm muka macik aku..mby macik aku kalu kurus cantiklah kan..

  28. Awek PANAS says:

    perghh…masih seksi wpun dh ngandung..

  29. MisS pOcO says:

    KUKU PANJANG TU BEB…

  30. liaaaaa says:

    kan byk baju ngandung yg lawo2 nape la diye pakai cam ni tu yg nmpk huduh kot..kalo tak mesti comel..

  31. rai says:

    ala normal la..org prgnt
    jgn kutuk2 org kang balik dkt diri sdri.
    apapun tahniah kang dorg dua ni…

  32. ME says:

    even dia x pregnant pun bkn cantik,jmpe depan2 pun nmpk cm biase jek…ermphh….

  33. puteriaquarius81 says:

    benarkah apa yang kulihat? lain banget rupa BCL ni tmbh plak dgn kain gebar ups sori bj ngndg yg seksi tu.. huhu.. apapun hrp smuanya slmt …

  34. ashley says:

    huiii tombammnyeee… hahahahha. cute la kot..
    tpi artis lain ngandong tak tembunnn cam ni pon? :PPPP

    • hai says:

      jgn kata artis, aku ngandung pun xgemuk gini, nauzubillah. tp yg peliknya, walopun gemuk tp bre**t ttp kecik, org lain ngandung xgemuk tp kat situ mesti naik….

      • mys abby says:

        perkataan “nauzubillah” mcm tak sesuai utk BCL hanya sbb badan dia naik mendadak..teruk sgt ker..??? kan manusia tu berbeza2..klu dah awk tu mse pregnant tak beso camtu,syukur jela..takyah ngata org..bkn ke Allah dah aturkan semua..klu mse pregnant tu kita bole atur sndiri nak kurus ke gemok ker, yg tu boleh la ko nk ngata…

        • BumbleBee says:

          hmm tula..sian kt org yg gemuk(keturunan atau mmg gemuk)…. mcm perkara yg betul2 keji and jijik jer biler jd gemuk sbb siap ckp nauzubillah..

  35. aries_april says:

    seksa giler….

  36. exa says:

    pertama skali aku terpandang hidung dia.. huh!
    second aku tpandang baju dia… tang perot cam sup bunjut je
    3rd…pesal la pakai mekap tebal2.. x elok la
    kalau nak nmpk seri ngandung tu, biar la yg ori
    lg cantik klo bpakaian sopan…

  37. li says:

    Kapanlagi.com – Kebahagiaan datang pada pasangan Ashraf Sinclair – Bunga Citra Lestari (BCL). Sekitar pukul 14.00 WIB BCL telah melahirkan bayi laki-laki secara caesar, di Rumah Sakit Brawijaya Jakarta Selatan.

    Dodi, manajer BCL saat dihubungi KapanLagi.comâ„¢ melalui ponselnya mengabarkan kelahiran sang jabang bayi. “Alhamdulillah sudah lahir baru saja sekitar pukul 14.00-an lah, 30 menit yang lalu,” ungkapnya.

    “Tapi untuk jelasnya pihak rumah sakit sudah menyiapkan rilis untuk hal yang lebih detail,” ungkapnya menjelaskan.

    Menurut keterangan Dodi, bayi BCL dalam kondisi normal dan sehat, dan melalui proses kelahiran secara lancar. BCL sendiri mulai masuk rumah sakit sekitar pukul 03.00 WIB.

    “Dari tadi jam 3 pagi,” tegasnya.”Iya Ashraf nemenin dari pertama kali Bunga masuk. Juga semua pihak keluarga. Termasuk ayah ibunya Ashraf datang dari Malaysia sejak kemarin,” pungkasnya. (kpl/buj/dar)

  38. littlemia says:

    mantop

  39. exa says:

    alhamdulillah… dah bersalin dah bcl ni… sure pasni xsabar nak langsing balik
    harap2 pasni xyah la pakai bikini dah…

  40. pening says:

    Yg kesiannya baby kat dlm tu.sure x selesa…huhu

  41. shizuka says:

    teruknya, x lawa langsung…dia je yg perasan cantik kot…

  42. anna says:

    baju dia x padan..dia ingat dia sexy mcm dulu2 ke?skrg dah preggy ni pakailah baju yg sopan n selesa..cian baby dlm tu…hihih..

  43. bluwek says:

    mak ai seksis siot….
    cm nangka lak…huhu

  44. wat eva... says:

    pic no2 mcm muka erra fazira dlm cite cinta kolestrol jew..
    hikhik

  45. Amay Hamidi says:

    Tahniah BCL..Biarkan saja pengomen2 yang belum matang ini..Not everybody gets a better education..

    • Aku says:

      True. Amay Hamidi ! Uneducated close minded maleis. Nak tunjuk baik dan alim dalam ruangan gossip artis. Hahahhahaha GOSSIP la bodoh, dah sah sah takde keagamaan pon. Lagi mau tunjuk baik.

  46. diana says:

    baby sure mesti idong kembang mcam ibunya juga.

  47. xx says:

    alolo..comelnya dia..haha

  48. i love u cik wan says:

    aku mmg nak gayang indonesia.. cam bogel je artis2 dia org ni.. mcm minah senget ni… perut buncit pun nak tujuk gak body dia yg cam tak pakai baju.. hahaha.. dia ingatkan zaman dia g honeymoon ari tu kot.. cam siottt…

  49. snake says:

    cam sarung nangka dh ak tgk…

  50. PreggyMommy says:

    i pun preggy gak dah 6 bulan, tgk keadaan BCL ni buatkan i takut lak, apasal perut i tak besar cam dia enventho dia dah 8mos tapi sgt besar perutnya, mebbe she carries twin kut…chubby tu not a problem tapi pakaila proper maternity attire.ni nampak macam kena sarung kain ela je.

    i preggy ni berat badan turun 8kg, sekarang tengah cuba naikkan badan…

    all in all, moga BCL dipermudahkan dalam proses melahirkan nanti

  51. PreggyMommy says:

    oh oh, dia dah bersalin rupanya..baby boy.
    congrats to both bunga and ashraf

  52. ibucute says:

    tembamnyer..sib baik die ni cerah..sbb klu gelap,dah ade iras2 nirmala bonat jek aku tgk…

  53. nazwa says:

    x paham napelah org sebok2 nk kutuk org gemok, pakai baju sendat n yg pling teruk tuduh org bzina…kawan2 semua…kita ni ciptaan Allah….xda sapa yg sempurna pun…bdosa kita dok kutuk org…bla dh mengutuk kta kna ngaku n minta maaf kt dia…dapat ker kita jumpa BCL n wat mcm tu?? baik x yah ckp ape2 kan…tgk jer la gmbar ni…x yah kutuk2 n tuduh2 org

  54. Leo says:

    udah rope sarung nangka… tak susah kene kan baju ni.. haa sarung kan aje… haha…

  55. pingkypanthers says:

    hmmmm….
    comei….

  56. raingurlz_HujaN says:

    Hot mummy ..huhuhu

  57. pingkypanthers says:

    pe2 pun tang dagu mmg maintan….

  58. gosipgurl_fea says:

    wah kawaii!!!!! ashraf nampak kurus ja.maintan bang i love this sweet couple!

  59. intan says:

    tapi artis yg lawa mengandung Nurjuma….. lepas mengandung lagi lawa….
    BCL ni takut tak lawa sebab tu makeup sgt nak lawa…..macam takda baju lain nak bg nampak cute. Langsung terukkkkkk….kesian anak dalam perut tu….

  60. gempak10 says:

    pakai guni ke apa tu?

  61. BUNGA MATAHARI says:

    MCM LABU SAYONG KENA BALUT……..KECIK ATAS BENJOL BAWAH…….

  62. nuri says:

    baju mcm sarung nangka..nampak buruk pulak BCL ni..

  63. tembam says:

    nape nk komen psl fizikal dia.dh nama org ngandung.mana ada org ngandung kurus mcm lidi sate.x baik ngata org .
    tp pakaian dia mmg x sesuai.tambahan beragama islam.mmg terikut2 perangai artis hollywood.

  64. ctm says:

    tak blh celen si linda bininya si que haidar… itu lagi melampau2 seksinya….

  65. mutiara says:

    chubby tp xberkenan tgk baju yg die pakai nih..sexy plak tgk dgn keadaaan die sarat mcm ni..hmm apepun congrats da dapt baby..

  66. murni says:

    Mak aihhh… scarynya..

  67. el.. says:

    eleh.. apa nk heran orang mgandung biasala badan naik, tunggula lepas dia bersalin tak sampai 2 miggu dh slim balik dh…

  68. manjalara says:

    semua sudut kembang, nasib baik dia ade duit boleh juga slimkan badan kalau tak berduit mcm kita ni dia lg nampak hodoh dri kita , ade duit semua blh buat

  69. master shaque says:

    tgh sibuk2 tgk gmbr dorg, ad prkara yg mncuit ati..
    at 1st picture, ada 3 microfon wartawan…yang paling kanan tulis ‘SILET’…kalau jawa tau la ape maknanya..
    ada jugak stesyen tv nama tu eak? hehehe…

  70. hidup serdahana says:

    kepada semua pembaca beutifulnara….jgn la sibuk mgutuk org…igt la di akhirt nnt…

  71. ala says:

    biar le dia tembam. mmg org mngandung mcm tu kan..kan2…

  72. tukun says:

    muka cam amah2 indon dah aku tengok..huahua

  73. tekun says:

    aku sokong ko tukun…
    aku pon tpker muke die cm sape…
    rupenye mcm muke nirmala bonat sblom kne dera…
    hahahaha

  74. amerose says:

    cm dh cucuk botox dh..huhu

  75. Maey says:

    tembamnyerr….hehehe btw, moga btambah rezeki and btambah bahagia….jaga n didiklah anak itu sebaiknya.. mOga keluarga ini dipelihara Allah, minta dijauhkan segala yang tidak baik…N semoga BCL bisa mjd ibu yg sopan….(errr…mithali…)beri tauladan baik pada anak.

  76. hanie says:

    eee namapk tut..tak pakai bra apa?

  77. ryo2x0 says:

    tu baju ke sarung nangka..
    dh la warna kulit nangka
    gambar dia nmpk buruk sbb fashion sense dia sgt teruk
    org camni pon blh jd artis

  78. tara pa pa pa says:

    kalau la dh pregnant tu sah2 la kembang sane sini, x pyah la pkai baju fit2 mcm gitu. baju longgar2 or besar2 mcm kaftan pun trend ape skang.

  79. penunggu istana says:

    mcm balut nangka