Written by AbangNara | May 14th, 2014

Ya dalam salah satu gambar percutian Rozita Che Wan dan Zain Saidin ke Paris yang telah Abang Nara kongsikan baru-baru ini, memang ada sekeping gambar yang menunjukkan aksi Zain mencium isterinya, Che Ta. Walaupun diselindung oleh topi milik Che Ta, aksi ini telah mendapat reaksi yang berbelah bahagi daripada para pengikutnya di Instagram.

che ta zain bercium

Seperti biasa ada 2 belah pihak yang memberikan komen. Satu pihak mengeluarkan pendapat yang aksi ini tiada apa-apa kerana Che Ta dan Zain adalah suami isteri. Dan satu lagi pihak melahirkan rasa kurang senang kerana adegan bercium ini agak melampau dan seolah-olah ingin menunjuk-nunjuk kebahagian yang sedang dikecapi. Menarik juga membaca komen-komen yang ditulis oleh para pengikut Instagram Che Ta ini.

che ta zain

Bagi Abang Nara, gambar dengan aksi sebegini lebih baik disimpan untuk tatapan peribadi. Kalau gambar jalan pegang tangan, masih okay lagi untuk dikongsi di Instagram. Namun Che Ta dan Zain pasti ada sebab mereka yang tersendiri. Sementara itu kita sebagai pemerhati, bolehlah beri pendapat masing-masing tapi janganlah sampai bergaduh. Abang Nara tengok sampai ada nak berparang dalam komen-komen tue. Rileks-rileks sudahlah. Tak gitu?

P.S: Arca Godzilla daripada daun kering. Sungguh power!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to Gambar Bercium Che Ta & Zain Pula Jadi Kontroversi

  1. nana nini says:

    hek eleh!!

    dorang kan hidung sama-sama mancung, dorang laga hidung je laaa…

    owh yea, korang hidung tak mancung sebab tu terus assume dorang comolot kahkahkah!!

    kesian!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      alaa yg duk kutuk cheta zain ni la yg sebenarnye buat anak haram kat luar.. esp si imranismail tu ha, umur baru 21, tp poyonyaaa la aiiiii.. tah2 penah ngandungkan anak org.. kahkahkah…

      0

      0
      • sugar daddy says:

        Errrr…Nara takda ke gossip ttg gadis2 yg umur 20an., yg still fresh n juicy mcm neelofa atau yg sewaktu dgnnya..semangat lah sikit bila nak komen. ni tidak, asyik2 citer puan rozita yg dah lanjut usia ngan anak ikannya. gigi pun dah longgar, belum tang lain.

        0

        0
    • K.A.A says:

      cik ta ni mmg suka show off..

      0

      0
    • Man Kajang says:

      LEPAS NI KLUAR GMBR I CIUM CHE TA PLAK

      0

      0
    • Mimi says:

      Untunglah “tabita_ori_rm90” dapat iklan free di beautifulnara.. Kikiki. Menyesal aku tak komen “Visit my Ig”

      0

      0
  2. nana says:

    cik ta nak tayang ex husband dia kot yg dia bahagia.tapi tak segan ke anak2 tengok.apapun biarlah beradab.awak tu orang Asia nk gaya mcm mat salleh

    0

    0
    • tutt says:

      Dia ada sebab tersendiri knp dia tayang gmbar ni..sebabnya sebab sebab sebab…sebab dia meroyan la hahahahaha!! Dgn pminat2 dia skali meroyan.back up sgt RCW hahaa.RCW tgh buat baby dgn laki x nak tayang ka?kan dah sah suami istri.kan dah halal..hahahahaha

      0

      0
      • jgn bodo sgt boleh? says:

        bodohnye..klau halal pun ko ingat diorang nak ke buat sex bagi tunjuk kat org? klau diorang tunjuk kt org pula ko ingat kesemua org yg back up skang ni akan back up lg ke?setiap org ada had masing2 nak back up seseorang.

        aku x minat lgsung che ta tapi komen ko bodoh sgt buat aku heran.
        selagi diorang tk buat sex tunjuk org brmakna ko tktau diorng nak buat camtu ke x, dan ko x tau samaada yg back up akan back up lg ke x.

        ko klau pakai tshirt lengan pendek keluar rumah, org nampak dan kata kat ko ketiak hitam x nak tayang ke? padahalnye ko x trfikir pon nak tayang ketiak.
        perli tu biar sesuwei hahahhaaha!

        0

        0
        • Kuno says:

          Ape kau merepek. Aku tak paham satu haram pon.

          0

          0
        • jgn bodo sgt boleh? says:

          satu haram pon ko x faham?for real??!
          x sangka ko lagi bodoh banding tut ke tuttut tuh..

          0

          0
        • miss m says:

          nice che ta.. :)

          0

          0
        • miss ynwa says:

          @jgn bodoh sgt bley……wey bodo…ko punye ayat lg 1 haram tak phm….tu lah masa sekolah ponteng kelas lari ikut jantan buat anak tehn buang ..kan dah besar bodoh piang kalah RCW

          0

          0
    • Anonymous says:

      Sape yg amik pic tu? Man Kajang kah??

      0

      0
    • cikti says:

      Sape yg amik pic tu? Man Kajang kah??

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        kalau man kajang pon kenape? tk boleh? tkan nenek ck ta pulak yg ambekkn gambar..bengap betol !!

        0

        0
  3. Mak Su says:

    mmgla Halal Che ta wei….tapi agak2la bah publisiti macam ni….jangan tunjuk sangat kebahagian tu wei Tuhan tu boleh mengubahnya dengan sekelip mata…dahla umur tu 40an….Taubatla2 bah….huhuuuhuuuuu….

    0

    0
  4. MrsMC47 says:

    bengong nie pon dah gado!..macam xde keje lain je korg nie kan..
    yg che ta pon satu xpyh lah nk show off sangat ke ROMENtikan tue..simpan2 tuk suami isteri tgok sudah lah..xsedor ke skrg byk ustazah ustaz siber!.xpaham lahhh kome nengok mengekema sume nie.

    0

    0
  5. bitxh says:

    Kau dah birah sgt dah kenapa? Makin tua makin menjd pulak die ni

    0

    0
  6. hahaha says:

    Nara, hang kata gambaq comolot depa takyah tayang kat public. Tapi hang sendiri Nara dah tayang post gambar ni dah berapa kali kot. Next!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    retis retis ni kalau ditegur makin saja lagi diorang akan post gambar yang menyakitkan hati.

    0

    0
  8. mim says:

    retis mana2 lah..sama je. diorang ni makin ditegur makin menjadi lagi perangainya. apa pun x bole

    0

    0
  9. sentap says:

    hhahhahhahah… aku nak trgelak2 tguling2. hamende la pasangan sweet sgt ni nak ek. ari2 ade kesah depa. bosan daaa.. attention seeker. pic ats katil la, rmbt blonde la, che tan ngamuk la, bcium la. sok ape lagi ni, ape lagiiii…mak da bosan nokk..plezz udah2 laa..mkin ke tuwe makin mjadik2..

    0

    0
  10. Ustazah Pilihan says:

    Dah tua2 gini rasanya lebih elok jika mndekatkan diri dgn Allah.. rasanya lbih afdal jika gunakan duit tu utk pergi umrah atau haji drpd mmbazir gi honeymoon sbb ajal maut ni bila2 je.. takut x sempat nak bertaubat je.. gmbar2 pribadi mcm tu seelok2nya simpan sndri je x perlu dipertontonkan kpd umum.. takut mnerima kritikan, fitnah dan tohmahan.. apa2 pn blum terlambat lg utk taubat :) Allah Maha Pengampun :)

    0

    0
  11. aku says:

    salah korang jgk!
    asal ape2 yg che ta ni buat / beli/bg statement ker…yg korang suka qaypo & kecoh2 tu buat ape??
    lg la dia suka. kalau korang p tanya pakar psikologi pon dia akn kata che ta ni mmg attention seeker (in a good way ok. kira ada jenis org yg mmg suka publish apa dia buat/ rasa dgn tujuan untuk dpt perhatian).
    so, lg korang komen/kutuk sekali pon..lg la dia suka. kalau bukan utk dipiji/kutuk sekalipun at least ada org TAU apa dia buat. itu pon korang tak boleh pikir ker. aduhai..korang ni prob ar.
    cuba2 la korang buat tak tau..
    x komen apa2…aci kerat jari..lama2 diam la dia tu.
    korang sebenarnya yg suka bg galakan.
    face the fact.

    0

    0
    • binjai says:

      betul tu..aku sokong pe y ko ckp..che ta ni sbnrnye sj jee..kan si zain penah ckp letak laa gmbr ape pun mesti org akan komen..so,die sj laa tu letak gmbr bercium..lain kali klu diorg letak gmbr ape2 jgn komen,biar je..klu kita layan diorg ni lg laa diorg ni perasan x sudah y diorg ni kononnya kapel meletop kat mesia ni..errgghh…nk muntah aku..nasib baik laa aku xde ig..harapkan bang nara je post kat sni..kah kah kah…

      0

      0
  12. muak says:

    nara please stop citer sal che ta ..muak tahap gaban dah ni. uweeeeekkkkk

    0

    0
  13. Ratu says:

    yg menegur dah lepas.. terpulang la kat org yg ditegur

    0

    0
  14. Cheqq Meluaattttt says:

    makcik ta mmg ngokkk!
    Xkisah la korg nk comolot ke nk beROMANtika ker…berpada2 la..beringat2 la… awak tu retisss, diva fofulaaaarrrrr, jaga la sikit adab dan perlakuan tu. Even kau org suami isteri yg SAH. Tidak elok nk menayangkn perlakuan suami isteri dihadapan khalayak walaupun anda berada di negara omputih tu. Mat saleh dan minah saleh ni mmgla dorg tu x beragama islam…romantik dorg terlebih..bercium bagai depan umum mmg budaya dorg. Tapi kte ni melayu islam lagi….. beradab la, ingat budaya kte sbg org melayu yg tahu malu, yg tahu jg perilaku kte, yg menjaga maruah kte. Tak perlu nk tiru omputih utk tunjukn kasih syg suami isteri mcm tu rupa. Dulu gmbr pre-wedding, pstu gmbr honeymoon, pstu gmbr atas katil, skg gmbr mcm2 aksi…aku xtau la tu mmg tgh comolot ke or tgh laaga hidung ker, laga misai ker, tp beringat la sikit….awak tu ada tuhan yg bole menterbalikkan ape shja nikmat yg awk ada skg ni. Jgn suatu hari nti, allah tarik balik sume kekayaan, kecantikan, kehenseman, kepopularan korg tu smpai korg jatuh terduduk sudah la… ingat2 la dimana korg berpijak… Tak payah nk jd paris hilton sgt…. Aku tak minta che ta jd muslimah pakai tudung labuh, tp sekurang2nya ingat la awak tu melayu, anak jati KEDAH DARUL AMAN.
    Kalau seseorang tu blm smpi rasa nk pakai tudung labuh, atleast pakai la shawl nmpk jambul pn xpe, pstu pakai la tudung paridah gonjeng, kalau tudung bawal pn tak bole nk pakai, atleast pakai la pakaian yg SOPAN. Paham kn maksud aku?? maksudnye sedikit-sedikit dulu……… kte mmg x bole nk minta org terus berubah jd muslimah, tp berpada2 la… Ingat asal usul kamu. Che Ta jangan la pikir yg org keliling kamu tu busybody dgn kehidupan kamu tapi cube pikir balik, adakah kami yg bzbody atau Cheta sndri yg membusy kn body mengundang caci maki org sekeliling kamu….? Tanya balik diri kamu sndri che ta oiii…apa yg telah kamu lakukan, tindakan, perlakuan,percakapan dan sebagainya….kamu sndri yg mengundang tohmahan org ramai. Honestly, aku mmg dah hilang minat dan tiada lagi nama che ta dlm list artist fevret aku. Why??? sbb attitude ko sndri..!!

    Wahai Cheta & Zain,
    Beringat la…hidup tidak tidak selalunye indah. Langit tidak selalunye cerah…

    0

    0
  15. biggar says:

    just sedikit teguran utk abg nara..hrp xde la jd mcm lalang n bermuka2… sbb time mula2 abg nara ni post gmbr che ta n zain dlm post sblm ni.. siap la nk puji melangit kt diorg tu.. tp bile dh ade org2 yg ckp2 psl gmbr yg satu ni.. br la abg nara nk kuar statement ckp setuju gmbr cmtu x bgs nk jd tontonan awam.. kalo dh tau x bgs x yh la kuar kn since awal2 lg… sbnrnye org yg mcm abg nara ni yg bwt sume bnde berkocak… mmg la nk kekalkn rating blog abang nara ni.. tp dlm islam kita x bley jd hipokrit n batu api.. kn bgs kalo dr mule lg abg nara dh pin point ckp gmbr tu x seswai…hrp dpt terima teguran ni dgn hati terbuka

    0

    0
    • ni komen aku says:

      Nara pun manusia biasa je. Nara ada pendapat dia sendiri. Jgn la kondem2 nara.. sy rasa apa yg Nara tulis selalunya betul je semua pendapat yg dia bg, cuma pasal Hafiz Hamidun tu je aku panas siket!!

      0

      0
    • lisya says:

      biggar, semua orang ada hak berpendapat sendiri. dan semua orang pun berhak tukar pendapat. mungkin bagi abg nara gambar lain masih ok tapi gambar ni dah agak over ke. salah ke dia nak komen dan bagi pendapat? politik pun orang boleh tukar2 parti and pendapat, apatah lagi this small matter.

      0

      0
    • Hamba Allah says:

      Setuju! Kalau tak patut utk tontonan jgn publish, nnt bawa fitnah.. Menjawab kat akhirat. Nauzubillah..

      0

      0
  16. yahya says:

    Uiiii dah berlendir la tu seluar dalam 2 ekog tu nak jadi mat salle lah tu konon meluat tengok org tua beromen

    0

    0
  17. puasa dh gnti lum??? says:

    Couple ni x hbs2 ngn show off dia.hnye Allah sj yg tau
    nawaitu diorg.couple ni sbnrnya nk collect phala.diorg tau
    rmai akn mngtuk ,caci.

    0

    0
  18. ni komen aku says:

    “Gimik utk program kt tv je ni….” Huh!!!!!!!!!!!!!!!!

    – guru kencing berdiri, murid kencing berlari- che ta, esok anak awak ikut perbuatan awak ni nnt, silap2 buat dgn girlfriend, kalau mengandung anak dara org nnt haa baru tahu menyesal. Sy suka tgk che ta bahagia, mmg nmpk cinta yg ikhlas antara che ta dgn zain. Tp, less is more kan. Kalo x tunjuk2 kan lg sweet. :)

    0

    0
  19. scha says:

    Hermm sebenarnya gambar ni biasa sahaja asyraf sinclair dgn bcl pun ada gmbr kiss kat eiffel tower..

    0

    0
  20. innnn says:

    Bang Nara, please la stop publish cite Cikta dgn Zain ni. Dah naik bosan bukak2 blog, minggu ni je berapa post pasal Cikta dah. Orang camni bukan boleh ditegur, lagi ditegur lagi menjadi. Baik kita doakan je depa berubah. Aminn

    0

    0
  21. Mekna says:

    Nara punnnn dah tahu gambar gini tak elok.. Janganla publish..

    0

    0
  22. amekaww kaw2~~~ says:

    mak ai punya ler susah soklan math bang nara ni wey… eleh aunt ta x kena buku ngan ruas lg ni… show off sungguh, meluat cheq na… zain tu blom nmpk ‘dunia’ lg tu.. org klu dh mluat mesti ler nyumpah mcm2… ha jg2 jgn smp zain tunjuk belang bila awak tu dh nk msk 5 series…. moral of the story jgn brlagak lebeh2 sgt ye nek ta…

    0

    0
  23. milo says:

    retis skrg marah peminat menegur kt fb kt ig..mengaibkan ktnya…tp depa duk tyg dosa kt fb kt ig xpa plak..pape jelah..

    0

    0
  24. La Parisien says:

    Don’t you guys see? They love the attention. They purposely did this to get the attention. Gosh everybody else is in love too but do you think its necessary to show off publicly like this? I live in Paris but not once I uploaded this kind of photo. I guess I still know how to take care of the sensitivity.

    Attention seeker will never stop doing what they do best!

    0

    0
  25. baby says:

    Ala. AbangNara pun penah post gambar kiss ngan isteri dia. Tp cover dgn tgan, kekonon. G cari post masa AbangNara menang apa benda utk dairy milk tu.

    0

    0
  26. cheta kerepot says:

    Maken tuo maken menjadi si rozita mengenyam ni.
    Y pling taleh blaa perasannn dpt laki hensem padahallll ..
    Malu tgk. Fanatik fans die plak duk so sweet so sweet !
    Sedehhhhh

    0

    0
  27. mashi says:

    ilusi optik…
    dalam gambar ni ada 2 ilusi:
    1. shawl/mafela che ta tu ada bhgn hitam & coklat. yg coklat tu nampak mcm tangan zain tengah paut leher che ta.
    2. nampak mcm bercium, tapi kalau perati betul2, mulut zain tak kena pon mulut che ta. gap tu pon kaler coklat (kaler eiffel tower tu).

    alah..zain tumpang berteduh bawah topi che ta je tu… nak maintain putih kan… XD

    0

    0
  28. wakluuu says:

    Bila kapel,tanggung jawab si perempuan bukan pada lelaki,tetapi kes ni,si somi x jaga maruah bini..dan bini publish kt public menunjukkan si somi dayus..thats all.. takut perkara ni menjadi ikutan dan trend kepada masyarakat..

    0

    0
  29. boring says:

    Apa ler perasaan anak2 bujang perempuan ni… agaknya dah lama sgt mjanda.
    tu yang nak lepas gian… esok2 anak2 pun dpt study kat negara org putih so ikut budaya sanalah.. coz mak dah tunjuk budaya x betul…

    0

    0
  30. BUNKFACE NO.1 says:

    che ta…kau boleh tak tolong buang topi elizebeth tu. ? fashion kau tu sangat lah old fashioned. Kau jgn cakap..kau pergi jalan2 sekitar Paris pakai topi elizebeth tu…memang kena gelak lah kau. topi tu model pakai buat fashion show jer.

    0

    0
  31. winter says:

    Hairan la dengan orang melayu …suka nak kutuk kaum sendiri …kalau pelakon hollywood buat aksi begini tak kutuk …haram ke apa ke?mereka bukannya buat aksi lucah . just show kemesraan and they in love … nothing wrong ..sweet couple . semoga berkekalan dan bahagia selalu

    0

    0
    • miss pinky says:

      pelakon hollywood tu bukan islam…yg kau compare dgn mereka tu kenapa ?

      0

      0
    • mutiara says:

      laga hidung je lah..bukan buat french kiss pon..maybe they all just nak abadikan kenangan berlatar belakangkan eifel tower..lagipon gambar ini ok sikit dari gambar atas katil yg tak berbaju itu..

      0

      0
  32. miss see says:

    1- dieorg ni suami isteri..dah halalkan..
    2- aku tak nampak pun macam dieorg bcium..terang2 nmpk dieorg cuma dekatkan muka dan lagakan idung…
    3-manusia skrg mmg busuk hati.. yg halal diharamkan, yg haram dihalalkan.. dunia dah nk kiamat.. bagus la..kumpul la amalan yg “baik”(fitnah) korang tu yek…

    0

    0
  33. mek anon says:

    What’s next? Aku tunggu porn video depa lak

    0

    0
  34. najwa says:

    Cikta ni pon bodoh…hal dalam selimut suami isteri xpayah nak tunjuk kat public.. Pasangan artis lain pon ada yg bahagia, tp tak show off pon. Nanti bila da nak bercerai-berai pandai plak nak cover, sorok2

    0

    0
  35. Layar Lara says:

    Suka tengok…x suka xyah la tgok…x yah follow ig dorg… yg nk nasihat or tegur pn biarlah beradab…nk ckp psl agama tp ikut Islam teguran perlulah lembut… bukan hokdush fire fire…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Biaq la depa…ni tgh kentut pun bau wangi…semua dorg nk tunjuk…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    ni la couple paling suke expose kt media Malaysia…simpan lah untuk diri sendiri sikit…semua nk tayang…dari bercinta…nak kahwin…dah kahwin…mengandung….esok2 plak cerita beranak…masalah rumahtangga (minta di jauhkan) habis 1 Malaysia tahu…

    0

    0
  38. fishball says:

    Ya Allah sudah lah tu korang… Gini tak boleh, gitu tak boleh. Abeh cam mane? Nak duduk dalam gua gelap je ke? Adaaaaaaaaaaa je korang nak comment.

    0

    0
  39. honeybooboo says:

    Aku pun belaki jugak che ta..jaga2 ngan tindakan takut kita jd riak..part mesra2 ngan laki tu biar kat tmpt tertutup..bukan korang 2 jer yg dah nikah kat muka bumi ni..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    aku sebenarnya bukan jeles ke ap..tpi seeloknya x yah le tunjuk kt org ramai pic y mcm tu…tahu le awak skg sdg bahagia..x yah nk canang kat satu dunia y awak tu bahagia…pasangan lain y baru kawin pn bahagia gak..tpi dia org x ad le over mcm awak cik ta…sebenarnya cik ta ni pas kawin dh x ad cite kot sb tu le dia org nk wat cite kontrovesi..dgn cara ni le dia wat kontrovesi naikan nama dia lagi…sejujurnya aku suka sgt tengok cik ta ni masa mula2 dia berlakon dulu..mcm pompuan melayu terakhir aku tengok…ngan make up dia y nipis..pakai baju kurung..tpi skg..bukan pompuan terakhir lagi..dh mcm bapok dh muka dia..dh jauh tersasar dh..dh kurang minat kat cik ta dh…

    0

    0
  41. ida says:

    yg dok kutuk tu sebenarnya JELES ..:) bkn pkai mulot korang pon.x suka xyah tgk.simple as that.kita sepatutnya doa yg baik2 pd org lain bila kita dok doa yg x baik hubungn x kekal la kjap la nampk kt situ ada penyakit hati.elok cek hati masing2..semoga che ta selamat lahirkn bayi, bhgia bersama zain dan semoga pasangan ni diberi hidayah oleh Allah..

    0

    0
  42. Melati says:

    Penipu cam Che Ta ni memang tak malu …lantak lah…Maner BMW X6 yg nak bagi kat anak ko oiiiii…kalau tak mampu jgn berlagak….memang dasar penipu..

    0

    0
    • Melati says:

      Yang dislike ni pun semua perangai cam Che Ta berlagak… tapi habuk pun takder….itu memang kenyataan..hahaha

      0

      0
  43. bukan jeles says:

    Astaghfirullah… inilah bakal menjadi contoh anak muda sekarang… lebih byk lagi gambar berpeluk cium bakal diupload di laman sosial.. adakah ini yg che ta dan zain mahu dijadikan contoh pada generasi sekarang dan akan dtg… perkara2 begini tidak elok dipamerkan pd org walaupun sudah bernikah… jadilah contoh yg baik utk anak2…kalau dh xde rase malu pd org ramai malulah pd Allah..ingat! jgn riak…semua itu milik Allah.. klu Dia nk tarik kebahagiaan itu sekejap je…insaf2lah wahai manusia..

    0

    0
  44. MEL says:

    ALamak bukannya jealous

    Dia ni dah janda abt 10 tahun so gian sangat2. Laki dia pulak muda Ohhh syioklah
    Ataupon si bini dia ni dah nyanyuk cinta tak? Sbb usia dia dah 43 tahun kan oooLALA….

    Setahu saya orang yang berugama ISLAM ada tatasusila nya. Benda2 ni tak payah ”SHOW OFF”

    Sekarang baru jer kahwin semuanya INDAH…

    0

    0
  45. meluat says:

    alaaa apa nak kecoh. biar la RCW nak rs balik zaman muda2. dgn ex husband tak sempat nak buat semua ni

    0

    0
  46. nana says:

    dalam islam suami isteri hanya boleh berpengangan tangan sahaja bila mereka di tempat awam…perbuatan seperti bercium atau berpeluk tmpat awal adalah tak dibenarkan sebab tak beradab dan akn mendatangkan fitnah,walaupun da halal..betulkan saya kalau saya salah

    0

    0
    • kasturi wangi says:

      kalau macam tu tak boleh la saya nak cium tangan suami saya pastu laga2 pipi masa nak g kerja.. sebab kalau x buat saya rasa macam x complete je hari saya… hmmm..

      0

      0
      • TOLONGLAH TUNTUT ILMU AGAMA says:

        @nana awk sngt betul…. Korang smua ni tolongggg laaaa …. pegi dengar syarahan @ kuliah agama , pegi masjid tuntut ilmu hatta dlm tv pun ada ilmu. Jngnlah asyik tngk drama memanjang ….pakai belasah jer hukum hakam agama…. mmg la halal … klu da halal perlu ke buat mcm tu dpn org ramai.. . Tdk mengapa klu org x nampak …hnya korang berdua shj. Malu separuh dr Iman.

        Da penat nak komen …. HUKUM BERDOSA perbuatan che ta kecuali x da org tngk. Knapa dia upload gmbr tu? Jd smua org boleh tngok. Siapa yg ambik gambr? Klu SELPI X PE LA. SYRT JNGN TUNJUK KAT ORG.
        Jwpn BERDOSA. SBB BOLEH JATUH FITNAH. MAKSUD FITNAH BKN ORG FITNAH KITA CKP PERKARA TAK BENAR… ORG UMPAT SANA SINI & TDK SESUAI DI LIHAT ANK2. KORANG RUJUK LA DNGN TUAN GURU AGAMA. Blajar tasawuf aka ilmu akhlak. Fitnah perbuatan silap hari bulan jd fitnah agama.

        Siapa yg DISLIKE NANA ni tak pasal2 dpt DOSA FREE.. Nana ni cakap bab hukum agama bkn hukum agama dia ikut suka dia @ buat2 buat sndri. Wal iya Zubillah….. Nauzubillah min zalik. Saper yg dislike tu.

        Wahai umat islam ….. Jngn lah kita hnya islam pd nama, smua kat sini tolonglah tuntut ilmu. Jd kita tau hukum hakam.

        HALAL DR SEGI BATAS PERGAULAN SBB SUAMI ITU MAHRAM. PAHALA BERGANDA PERBUATAN TU BG SUAMI ISTRI. Boleh jatuh HARAM DR SEGI PERBUATAN TERSEBUT DI KHALAYAK RAMAI @ MENGADA2 NAK UPLOADKN GAMBR BG ORG RAMAI TNGK.
        Klu da type BESAR2 NI X PAHAM JGK… sy tak tau la… wlpn suami istri x boleh… Klu bukan suami istri lg la teruk…. dorang ni mmg suka nak kene laknat dngn Allah swt.

        TOLONG JNGN DISLIKE PENJELASAN SY TAKUT … KORANG DPT DOSA FREE KECUALI AWAK BUKAN ORG ISLAM. Dislike bermakna awak mainkn HUKUM YG TELAH DITETAPKAN OLEH AGAMA YG SUCI INI. TOLONG LAA….SY HNYA NAK SAMPAIKN KEBENARAN. Tak payah like@ dislike baca & renungkan. Tnya ustz bertauliah bkn ustz tak habis mengaji. Sekian wassalam.
        .
        P.s: Sedih betul sy lihat umat islam skrang…. hukum simple begini pun x tau…. Ada sesiapa pena lihat @ terbaca .. Para ulamak, Para Wali , Tuan Guru , ustz & ustazh di seluruh dunia dr zaman Rasulullah saw kemudian Para Aulia & Tabiin slps itu ulamak hingga skrang bercium mulut , laga2 pipi aka mooshi mooshi , berpeluk sakan aka mcm nak bergomol dngn istri masing2 depan org ramai?… jd fikir sndri. SEBAIK2 SUAMI PALING SAYANG & LEMBUT DNGN ISTERI DI ATS MUKA BUMI INI ADALAH RASULULLAH SAW.

        So tak yah kita rasa terlalu lovey dovey klu kita buat perbuatan laki bini tu … Dpn khalayak ramai. Allah swt x suka org yg berlebih lebihan dr segi perbuatan. Sederhana sudah lah.

        Ambik gambr hubby & kita peluk pinggang each othr ala kadar , gambr duduk berdua & wife letak kpala kat bahu hubby , Cium tangn pun sweet jgk… hehehe… tak yah la kising bagai…. bila da kiss mulalah jd umpatan bila di uploadkn. Inilah dikatakn jatuh fitnah. . Koleksi peribadi nak kiss tak jd masalah. Suka hati la nak buat aper & janji x tersebar. ( Jngn ala porn sudah la…. Haram )

        Paling penting kluarga kita dpt sakinah mawaddah warrahmah dr Allah swt. Sure bahagia dunia sampai akhrt. Aameen. Tolong rujuk dngn ustz yg bertauliah terutma bab ilmu tasawuf aka akhlak . Tak kesah lah asal ustz tu habis belajar agama. Ramai gak ustz pd nama jer… jngn salah tuntut ilmu. Bljar scara berguru, jngn asyik pakai gogle. Wallahu a’lam. Wasalam.

        0

        0
    • aku says:

      klo sy naik moto peluk husbnd dr blkg tiap hari g kerja tak bolehla ye??..lps cium tgn husbnd akn cium pp sy so mmg xboleh la ye?? ..hrmmm..org malaysia ni tak kawin salah da kawin salah semuanya serba salah..mcm diri sendiri tu dh betul sgt.

      0

      0
  47. keladi merah says:

    biarlah dia… mereka bahagia.. bukannya buat dosa..
    out of topic.. cuma sejak akhir2 ini kalau sesape yg perasan instagram abby abdi banyak post2 macam kecewa… mostly mesti ada gambar berbentuk hati.. instagram suami dia pun dah xde.. abby pun dah jarang post gmbr suami dia… kenapa ek.. takkan nasib dia pun sama mcm Fiza Elite…??

    0

    0
  48. bukan ustaz says:

    memanglah halal suami isteri nak wat camni. tapi ustaz kata kita kena fikir pada mata2 yg melihat. mungkin ada orang yg belum kawin akan rasa terangsang ke, cemburu ke, bila tengok gambar2 mesra gitu. sebab tu lah dilarang berkelakuan tidak senonoh di tempat awam, walaupun kita dah berkahwin sekalipun. giteww..

    0

    0
  49. mia says:

    nenek and atok bercium di eiffel tower.. oo la laaa.

    0

    0
  50. Mat K says:

    1) Aku rasa Che Ta ni konpius, dia asal dari Malaysia atau Britain. :)

    2) Dah lama aku tunggu Che Ta tayang tetek dia kat khalayak ramai. Boleh buat melancap beramai-ramai, bukan? Baik lelaki baik lesbian. Eh.

    0

    0
  51. cheq su habaq mai says:

    zaman sekarang.. yang halal pun nak tunjukkan kemesraan.. yang tak halal lagi la.. yang penting kita jaga tepi kain kita.. kalau betul apa yang dorang buat tu salah, sama-sama kita doakan supaya mereka terbuka hati untuk menilai kembali perbuatan mereka.. peace yooo!!

    0

    0
  52. RCW says:

    Biarla kt che ta n zain tu kte tegur pn bkn diorg nk amik pngajaran..
    semoga brubah slagi pintu keampunan blm ttup..
    dunia dh semakin tua..

    0

    0
  53. Moms Avenue says:

    Kenapa perlu ditunjukkan gambar begini? Taktau dah apa nak cakap..

    Yang bagi komen lain-lain tu kenapa nak melenting.. Buat tambah dosa sendiri je.. Lebih baik doakan je dorang ni supaya dapat hidayah.. Kan lebih baik..

    0

    0
  54. terubuk masin says:

    alaaaaaa….cium le puas2..peluk puas2..esok2 kuar kat paper..”aku dah bosan..dah tada keserasian…kmi dah tada tido sekatil and sebantal lgi”…hahahah…retis ler katakan…

    0

    0
  55. matamata says:

    Ni dua attention seeker. Saje propa..

    0

    0
  56. catt says:

    I still love you Che Ta

    0

    0
  57. anymous says:

    apa yg hampa dengki sangatla kat che ta xtaula…..dia kawen muda pun orang ngata..kalau laki orang orang ngata..
    upload gambaq lagu ni salah…lagu tu salah….
    semua xboleh….if xsuka xpayahla dok follow dia…xpasai2 dok bg free pahala kat dia…lantak pi kat dia la nak buat lagu mana pun…dosa dia laki dia tanggung..kita ni dosa kita ngata kat dia sapa lak nak tanggung…sengap sudahla….
    xoxo

    0

    0
  58. mek anon says:

    Yess.. lepas ni mesti ade video porn depa plak.. yes! Yes!

    Tolong share ek cek ta..

    0

    0
  59. pak cik bedah says:

    boring la next

    0

    0
  60. jadore says:

    terlebih dari mat salleh la pulak! x boleh nak salahkan org2 yg beri komen disini kerana tuan punya badan sendiri yg seperti mengundang org ramai utk mengata2 mereka wlupun mereka berdua halal utk melakukan apa saja waima dpn org ramai sekalipun! al-maklumlah katanya suami isteri kan kan!

    0

    0
  61. Masnah says:

    I nk tngk Batang Zain la awwwwwwww

    0

    0
  62. mana korang tahu says:

    Mungkin Che Ta tunjuk gambar & tunjuk sexy sebab nak balas dendam dengan Ex- Hasben kot?? macam “‘ ambik kau, cerai dengan aku lagi, tengok aku sekarang HOT gila dan ada Suami muda mudi rambut vogue- look what you have been missing!”

    aku rasa je la…

    Shows to proof.. behind any beautiful woman,there is a man who is sick of sleeping with her.

    0

    0
    • Masnah says:

      Kau rasa ke kau yg buat benda cam tu dari pengalaman kau sendiri ???? Haahhahaha
      Biasa la retis ni , semua nk ditunjuknya.
      Bila pakai kain batik koyak ponggong tumbuk sambal mana la dorang nk post cam tu ..
      Hahhahahah

      0

      0
  63. anon says:

    Mak cik ni mmg meroyan habis. Mesti nak show off kat ex husband dia yg dia ni popular sngt and selalu masuk paper. Ni gara2 publisiti murahan. Nak amik gambar tak senonoh ke, simpan lah utk koleksi peribadi. Ni gih tunjuk kat org sengaja cari publisiti. She is such an attention seeking makcik…

    0

    0
  64. hehehe says:

    Ak paling tak ske klu org pegi ckp “kan diorg dh halal, oklah tu. klu yg x halal tu bkn main lg korg puji sweet lah ape lah” Ni namanya org yg tak gne akal panjang, klu yg dh berkahwin kt meluat tgk aksi mcm tu, apatah lg yg belum kawen. Hello, ko igt org ske ke tgk PDA? Malu lah skit, mcm takde adab, budi pekerti dan hormat menghormati letak mana? Mungkin ada org ckp ak berfikiran kolot dan tak terbuka, tapi sekurang-kurangnya aku ada malu. Dengan malu itu lah, terjaga lah maruah.

    0

    0
  65. Anonymous says:

    Teguran saya bukan pasal jeles cuma nanti jadi something that is allowed.
    Generasi dulu kongsi pic pegang2 tangan, skrg cium2 pulak akan datang apa plak nanti dia orang kongsikan atas sebab kasih sayang kat public
    Nanti dah jadi tok nenek tak bole tegur sebab dulu hang pun lebih kurang gak…

    0

    0
  66. melati says:

    Yg menjadi persoalan nya bukan isu cium , tapi saya heran ? selera plak Zain Saidin ni dgn pompuan yg tengkok berkedut tu….heeeeeeeee geliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…tapi pasal duit kot ?…

    0

    0
  67. juju says:

    aku kondem kt ig trus kena block .. harus la puji2 followers tu

    0

    0
  68. Anonymous says:

    tapi memang sedeh arr buat mende2 camni kena ingat gak perasaan anak2.
    Teringat cite anak Ziana Zain yang malu jumpa ibu dia di sekolah sebab ibu dia x bertudung. Anak sekolah tahfiz lak tu so jumpa bila x ramai kawan2 dia kat sekolah….

    0

    0
  69. lalala says:

    hmm dh tiru trend omputih suka bercium depan public…hmm malu la sikit kita orang Islam bukan org kafir…xyah la tiru trend org barat… Macammana la agama Islam nak dihormati kalau org Islam sendiri dah tak tau malu…

    0

    0
    • lalala says:

      Aku tau yg dislike komen aku ni ialah orang kafir

      0

      0
      • @lala.. sedih aku tngk muslim skrg says:

        Ya betul …. tak semestinya bkn muslim …. ramai yg muslim tinggal pd nama shj tp hukum agama islm yg simple akhlak mcm ni pun ramai org tak tau….

        Jngn terkejut ada yg solat tp tak pernah mandi wajib, ada yg solat tak pena berwuduk, ada yg bila suruh mengucap selamber dia boleh takbir, ada yg bila suruh selawat dia, Boleh tanya balik Selawat tu apa ke benda?… Baik lg org revert to islm .. masuk islm sbb nak kenal islm. Pengeculian org revert to islm sbb kawin, ramai yg x dpt bimbing pasangn masing2 tp bkn smua.

        Yg kawin sesama born muslim pun hukum simple bercium khalayak ramai pun tak tau. Masa pegi kursus kawin knaper x tanya ??…. malas, tido, hnya nak dpt sijil kawin sbb tu hadir, seronok dpt ustz kelakar lps tu ketawa terbahak2, mengantuk …. takkn x ada inisiatif nak tanya, kan di situ ada sessi soal jwb…..

        Nara ni klu sy bg penjelasan panjang jwb berhari2 baru kluar… Sedih giler tngk umat islam tinggal pd nama shj. Spt buih2 di lautan , harap banyak tp bila kena air tu sndri maka buih terus lenyap…. itulah umat islam skrng… hukum senang mcm ni pun tak tau……

        0

        0
  70. Jiran k0 says:

    Che Ta perasan muda hahahahahaha

    0

    0