Written by AbangNara | September 9th, 2009

alif aziz bercium

Kepada Alif Aziz, selamat bersedia untuk menjawap soalan siapakah gadis di dalam gambar bercium anda. Oh ya lupa nak ucapkan tahniah kerana berjaya mengfemeskan diri anda dengan sekelip mata melalui pengkantoian gambar ini. Tahniah!!!

Lagi gambar Aliff Aziz bercium dengan seorang gadis(nasub baik sorang, kalau 2 3 orang?) dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

alif aziz bercium

alif aziz bercium

Baca Yang Ini Pulak:-

1,007 responses to (GAMBAR)Aliff Aziz Bercium Penuh Penghayatan

  1. chikayu says:

    mashaallah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 8
    • Delimasaraa says:

      emmmm…aku tak npk pun pic..uhuuuuu….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 19
      • rosh says:

        dia org s’pore kan???…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 11
        • seri says:

          orang Singapore la dia ni..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 12
        • lulz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 189
        • sweetgurlz says:

          mzti lah nk kcoh klau pmint tau trutamanya pmint pompuan….trmsk i….knpa lh nk femez ngan cara cm nie..??i m very sad,,,,!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 16
        • zaza says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 110
        • shafinaz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 31
        • purple says:

          tak sangke dye macam ni??ish2,,punyelar saye minat dye,,
          terok betol !!!!
          dunia akhir zaman,,,

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 7
        • lisliayana says:

          x smua la cik syafinaz oiii…..
          sy x cm2 ok wlaupn org sngpore..hmmmm….
          MD ALIFF sj……….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • new moon says:

        alahai…sara….ko pny laptop xsehat lg ker?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • HuNny__43 says:

          aq suka sgt2 aliff aziz ni…
          xsgka dia smpy cm nie…
          egt dia baek2…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 7
        • elynrockgurlz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 28
        • bdakcmel says:

          tpkan ,da taw ARTIS asl yg bengong sgat wt benda 2 dpan khlyak rmai???? ape kew bodoh laaa… huhu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 5
        • zira says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 23
        • tsuna says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 131
      • Sakrey11 says:

        apelh kate atis!!!!!!!!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
        • artis ape mcm tu?x jati diri langsung!!!! orang jenis ape ni?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 5
        • garfield says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 38
        • jack says:

          kiss je pon..korg nk kecoh macam die dah kantoi beromen..imake it worst jaz becoz he is ‘somebody’ which is artis la..if his not,to hell pon tader sape kesah punye.. heww..mmg la berdose..tak pakai tudung pon dose gak..dating pgg tgn pon dose..ape a..juz pk la..people’s are sin coz of their own sin..but wat about otherz people that showing off otherz people sin..tiap kali gamba ni org tgk..org ni berdose..org yg sebarkan gamba nh 2x gande dose nye..pk pk kan la..yes its true if u ol said dat ni bagus utk sedawkan die(alif) n sedawkan orglen..but its too much lah. pengajaran:JANGAN JADI ARTIS..coz everybody will keep on busybodying bout u,ur family..n the worst thing is..YOUR LIFE..hewhew -peace-

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 69
    • HOT ZOOM says:

      Artis baru skang ni dah semakin melampau.Ikutla contoh artis veteran yang kurang sikit melalmpau walaupun ada.
      Sekarang ni setiap gerak-geri anda diperhati dan dirakam,jadi jangan le buat benda camtu kalau dah nak sangat jadi glamor.
      Macam aku x pe x glamor buat hape2 pon org x heran hehehe
      Kadang untung gak jd org x femos ni ek

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
      • jane says:

        dia org ni kalau dah minum arak tu memang dah tak sedar apa yg dia org buat lagi….kalau dah berani buat macam ni in public sah la dah teguk arak tu….segan silu dah hilang…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
        • unknown gurlz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 19
        • simple gurlz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 25
        • hamba allah says:

          ade ke org release tension minum arak…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
        • ponen says:

          ko tu nasihat org yang atas tu ok dah….tapi nak release tention tu xboleh pakai….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
        • fieqa says:

          bkn mcm ni cre nk lpas tension..kan bleh bce ayt2 al quran..kte org islam…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
        • honey says:

          hemmmm…….
          btol3
          tu lh cre yg sbnrnyer nk ilng kn tension

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
        • purple says:

          like sangat fieqa,,kte sptotnye berzikir n tengkan hati kite dgn menggti allah,,masyaallah smoge smue mndpat pengajarnnye!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
      • macam macam la…………..artis skrang!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • arshavin says:

      bulan puasa ni iblis dah kena ikat,kamu 2 orang nak jadi iblis ke.kau 2orang ni nak tunjuk hebat buat maksiat kepala bapak kau.melayu ciptaan ummmmngok nilah kerajaan skrg suka,psl apa? bloleh tarik hidung.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    • marahiopo says:

      memang gorila la mana tau malu. buat kat tmpt org rmai. monyet pun sorok-sorok

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • jbboyz says:

      TETEK DH KERAS… HUHU

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • lin says:

      pe nak heran????bandingkan ngan org melayu yg diam2 wat dosa kat umah kantoi ngan suami org…tu lg dashat wei

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
    • amina says:

      alah…
      artis…besa la..nie jew la cra nak cpat femes..
      pblisiti murahan..:)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • celalu cute says:

        hihu tul2 awekz 2 ptut ada kat sepilok sdkn je wei,,blu tgn pnya maen lebat huhu

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • huhu..budak2 zaman sekarang

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • werukiola says:

      tgn popuan berblu cam berok

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • nana says:

      subahanallah.. bnyk2 ler brtaubat. sya dulu membenci kt aliff tp bila dpikir aliff jga makluk tuhan. kte sesama manusia so jgn nk mencaci, atu mghina owg. krana smua manusia x ada yg smpurna. jd kpda aliff bnyak2 lah bersabar dan bertaubat mohon ampun drpada ALLAH S.W.T. dan dktkn diri kte 2 kpda ALLAH.krna smua e2 ada hikmahnyer. kpda smua owg d sna jgn sesekali mghukum owg krana kte x lyak untuk menghukum sesiapa.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • PutraMalaya says:

      HOT

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Sara says:

      nampak tak tangan ‘awek’ tu berbulu? Awek ke ha? :)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • dego says:

      pe ke jadah bdk2 zaman skrg ni??? dh xleh nk handle k brother? pili air bocor k?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • kurus says:

      di mana ni?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • purple says:

      subahanallah.. bnyk2 ler brtaubat.kpd kite smue pon byak2 bertaubat,,aliff jga makluk tuhan. kte sesama manusia so jgn nk mencaci, atu mghina owg. krana smua manusia x ada yg smpurna. jd aliff bnyak2 lah bersabar dan bertaubat mohon ampun drpada ALLAH S.W.T. dan dktkn diri kte 2 kpda ALLAH.krna smua e2 ada hikmahnyer. kpda smua owg d sna jgn sesekali mghukum owg krana kte x lyak untuk menghukum sesiapa.
      stiap orang pernah lakukan ksilapn,,kte jgan nak anggap dri kite baek sangat,,
      kalau kte kutuk2 dye cam ni pon dose gak,,
      so ingat2 lar diri sndri,,
      Allahu Akbar !!!~~

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • mohd says:

      JGN CKP MASHAALLAH bila ada bende mcm ni..llebih baik ckp Astargfirullah

      ????????? – Literally means ‘Whatever Allah (God) wills’. It is often used in occasions where there is surprise in someones’ good deeds or achievements. For example people say Mashallah when someone does very well in their exams.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • mohd says:

      JGN CKP MASHAALLAH bila ada bende mcm ni..llebih baik ckp Astargfirullah

      ????????? – Literally means ‘Whatever Allah (God) wills’. It is often used in occasions where there is surprise in someones’ good deeds or achievements. For example people say Mashallah when someone does very well in their exams.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. chikayu says:

    gila lebat bulu roma tino tu… goli den…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  3. new moon says:

    ni…..pompuan ke kingkong??pny la byk bulunye…..ush..ush..ush..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  4. puteriaquarius81 says:

    no wonder…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. aries_april says:

    bnyk nya bulu dia…
    hormon laki lbh ni….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. Penari Poco2 says:

    Dah xder rasa malu lg dah…
    depan public pon depan public lah…
    astaga…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. violet says:

    salam….
    aduh ciom molot la plak…..
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    lma aries nunggu korang…
    bru msuk ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. hantupensil says:

    murning…
    mak aih..
    pepagi dah dihidangkan gamba orang comolot…
    hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Penari Poco2 says:

    sapo diorg eh…aku lgsung xkenal…
    kan kah malu lepas nie…
    camna nak sambut raya nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Penari Poco2 says:

    kat tgn da byk bulu…
    apatah lg kat kawasan lain…
    hehehehe…
    ada paham kaa…???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. hantupensil says:

    banyk gile bulu kat tgn pompuan tu..
    ptut la…
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aries_april says:

    perkahwinan mmperlihatkan sglnya…
    tul x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Zaza Muhammad says:

    Astaghfirullah…. sosial tol! Pintu taubat sentiasa terbuka, bertaubatlah…. harap2 ade yg tegur dia, dan dia menerima teguran org tu dgr positif… xble biarkan sbb dah jadi kewajipan sesapa Islam ingat-mengingati dgn apa cara sekalipun….org nk dgr ke xmo dgr ke blakang kire, janji kite dah wak kewajipan kite….wallahualam
    Dari Abu Said al-Khudri r.a., katanya: “Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda:
    “Barangsiapa di antara engkau semua melihat sesuatu kemungkaran, maka hendaklah mengubahnya itu dengan tangannya, jikalau tidak dapat – dengan atau kekuasaannya, maka dengan lisannya – dengan jalan menasihati orang yang melakukan kemungkaran tadi – dan jikalau tidak dapat juga – dengan lisannya, maka dengan hatinya – maksudnya hatinya mengingkari serta tidak menyetujui perbuatan itu. Yang sedemikian itu – yakni dengan hati saja – adalah selemah-lemah keimanannya.” (Riwayat Muslim)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. Penari Poco2 says:

    astaghfirullahalazim…
    kak nara bg lar gmbr yg elok2 skit…
    kan bln pose nie…
    pas raya boleh lah bg gmbr ala-ala berok camnie…
    astaga…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. virgo says:

    alif nie klu tgk muke cam bdk baik jer…….
    x sgka pulak bole brcium dgn pompuan mcm nie…..
    x malu ker……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Penari Poco2 says:

    perempuan xder maruah lgsung…
    bg free sesuka ati jer…
    kalo ditinggalkan lelaki mcm tue jer…
    kan kah rugi…ish…
    sabor jelar…aku nak out japs…
    xleh bg komen berkaitan ngan berok camnie…
    bye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. aries_april says:

    er……..
    kenyang dh…
    sdp tul b/fast ari ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. BumBLeBeE says:

    eiii…dhlaa ISLAM… org S’pore laks carik makan kt Msia….perangai cmnih….pastu kalo org yg tak tawu dier bukan org sini….dh anggap ni org Msia…

    kenapa pihak Jab Agama tak pi denda artis2 melalui gmbr2 tak senonoh yg buleh mencalar imej Islam???
    P laa hukum kaw kaw sket…bru laa diorg ni bler kt public, jaga adab…x sewenang-wenangnyer tunjuk aksi2 18sx walaupun maybe gmbr tu dirakamkan oleh sorok2 by paparazzi ke …tp kalo x buat, xdelaa gmbr2 cmtuh tersebar kan…

    kene teach them lesson ni sbb skang ni xde ape hukuman pun kene kt diorg kalo gmbr2 kurang sopan tersebar….just ‘malu’ sket jer….itu pun kalo ade perasaan malu….kalo x malu cm si memey tu???

    aihh…akhir zamann~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      akhr zmn…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      ala…
      kalo orang melesia pun banyak jek..
      budak2 mude skrang…
      ramai yg mcm tuh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        hahahaa…
        dimana2 jua…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • virgo says:

        die org nie x pikir balasan di akhirat nti…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        yup…tul tu…
        skrng dosa @ phla…
        smua sma ja orng fkr….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        mak aih.. aq br lari sat dah sampai sini komen.. huh berpeluh den pg2 ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emey says:

        :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBeE says:

        org Msia…mmg laa org Msia….tp org S’pore pun nak kasik line clear bg die burukkan nama “org Msia” gak ker? dhlaa org Islam x bleh nk up kt sana tu….dtg sini nk amalkan cara idup sana pulak….huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Desi says:

          Apa?cara idup sana?yg msia cara idup mane tu?omputeh?BI sndr pun tk btl..nk ikut cara omputeh..sdr lh sblm mngata..spor ke indon ke msia kl dh nama org mlyu tu mlyu jgk..sume moral rndh skg2 nie..tk perlu nk ngata2 ngri org..ngri sndr pun bnyk XXXX

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • junko-des says:

        btul 2..ckit2 org singapore mmg cam2laaa..apelaa
        m’sia indon brunei sume samelaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hothotheat says:

      bese la knon sngaporean..
      pdahal sngaporean 2 bnyak owg boyan..
      hak3..BOYAN 2 cmpur2..
      kui3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Penari Poco2 says:

    tata…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Zaza Muhammad says:

    hmmm kang best klu nara post cite2 artis kite senyap2 g umrah dan beraya di tanah suci…misalnye ashraf muslim tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aries_april says:

    andai ini smua jln mnju neraka….
    YA ALLAH…
    jauhkan hamba mu….kerana aku berasa trlalu kerdil d sisi mu…
    ilmu d dada blum ckp untk aku mndmpingi syurga firdaus mu….
    andai jahanam mnjdi tmpt tu….
    kau brikan lah aku ptnjuk…
    ssngguhnya…aku trlalu mnyntai syrga mu…
    amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. damia zahra says:

    mak datok!!~…astaghfirullah..
    habis ar pose aku tgk pic neh..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. virgo says:

    artis skrg byk yg hipokrit…..
    dpn peminat baik & spn sntun….tp hakikatnya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. violet says:

    kak nara
    post resepi kak nara xnk ker.
    leh share2…
    huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aries_april says:

    tyra mn ar/
    lm dh xda…
    damia da prsn x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      damia pun takdek..dh lama tak npk..sibuk buat biskut kot

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        ehem..ehem..
        aiyak!!!~ saper neh sara?..
        anak ko yer?..hokhok
        buat2 luper ar tu nak kestau ader anak..hokhok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          damiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

          aku rindukan ko……………….cepatnyer dtg..skali seru jerkkkk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhik…pasal ko seru la tu aku dtg neh hah..
          waaaaa…aku pon windu giler kat ko neh saraaaa…
          huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      tyra..ader la..
      hokhok..
      dier windu gak ka kowang..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. sasha fierce says:

    sayang..sayang..sayang..
    bulu engkau lepat
    tertutup mata ku
    nk tngk yg lain
    huhuhahahuhuuhaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Rin says:

    uihh.. lobat bona…
    ini lah bukti yg alif aziz bkn lah artis laki yg bsopan sntun..
    skdar alim2 meow jek.. SYABAS

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Jojio says:

    Korang baca Berita Harian, rakyat Indon dok buat lece kat Pelajar Msia disana…siap buluh runcing lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. damia zahra says:

    jap lg tyra masuk neh hah!~~ hokhok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. kira-kira says:

    assalamualaikum..morning guys…………….:-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. L says:

    yg bnyk bulu tu sedap dowh di sedut…
    uwawawa…
    kat ‘area’ tu msti mcm bersepahh wokk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Jojio says:

    Cube baca…
    JAKARTA: Jabatan Penuntut Malaysia di sini, hari ini menasihati semua pelajar Malaysia di seluruh Indonesia supaya sentiasa berhati-hati memandangkan kebencian segelintir rakyat negara itu yang semakin memuncak berikutan penyebaran pelbagai fitnah oleh media massanya kebelakangan ini.

    Jabatan itu telah menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) bagi menasihati semua pelajar Malaysia di sini khasnya agar jangan sekali-kali melalui Jalan Diponegoro bagi mengelak kejadian yang tidak diingini.

    Kebencian mereka itu memuncak kepada tahap yang serius dan menakutkan berikutan media tempatan baru-baru ini menyiarkan berita dan visual lebih 360 sukarelawan ilmu kebal yang dilaporkan sudah mendaftar dan bersedia untuk mengganyang Malaysia.

    Kebencian mereka itu memuncak lagi apabila hari ini terdapat sekumpulan orang yang menggelar diri mereka sebagai Benteng Demokrasi Rakyat (BENDERA) mula bertindak liar dengan mengugut rakyat Malaysia dengan buluh runcing di Jalan Diponegoro.

    Dilaporkan bahawa 50 anggota BENDERA yang bersenjatakan buluh runcing (buluh yang ditajamkan hujungnya) memaksa orang ramai yang melalui jalan itu menunjukkan tanda pengenalan mereka dan jika kebetulannya orang berkenaan seorang rakyat Malaysia maka orang itu akan terus ditahan.

    Tindakan mereka mengambil undang-undang di tangan sendiri dilaporkan media massa online tempatan termasuk detikcom.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      huishhh…humang aihhhh..dasyat2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      xpe…
      kita buat kat rakyat diorang kat melesia plak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      benci tul la indon nih…emosional ntah apa2…nk berperang sesama saudara islam…bodoh betul… pegi lawan israel tu tak nak plak…..bosan betul la dgn derang nih…bosan…bosan…bosan….bosan…nk semangat tu biar bertempat…drpd nk semangat gaduh sesama jiran tetangga, baik semangat bangunkan & majukan bangsa kamu yg merempat tu!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBeE says:

        tu ahh pasal…orang2 dier…xde duit smpai byk yg mintak sedekah kt tetepi jalan kt sana….ade ati nk cetuskan peperangan lg….ntah2 ade pihak2 tertentu yg jd dalang sengaje nk laga2kan Msia ngan Endon…yerlahhh sbb iklan tu dibuat oleh syarikat yg bertempat di S’pore….x mustahil ade tipu muslihat kt situ….

        Msia ni pun satu, iklan psal Msia…awat p bagi org luar buat?? then x edit dulu or at least preview dulu ke before tayang kt umum?? cetttttt….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. aries_april says:

    ARI NI XKAN MNJDI ESK SLGI MNTARI TDK MNCUL….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mamibizi says:

    tengok cam budak baik jer si mamat nih…rupa²nya musang berbulu ayam…

    yg pompuan tu bulu rome mak aii kalah laki akak..buat malu jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. damia zahra says:

    lmbt gak tyra neh..
    huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. violet says:

    bosan la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      napa lak?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. scorpioncat says:

    dasr indon mmg tak sedar diri, yg pompuan menggatal ngan laki org, yang jantan sibuk bwk lari ank dara org…cam hampeh..kalau bgus sgt, bangunkan indon tu….ini kalu susah carik keje sini, mtk tlg kat msia jugak, time tak puas ati nak ganyang..aku mmg anti indon yang perangai musibat nie, yg baek tu tak kan nak benci plak, bedosa lak aku…(sib baek igt dosa pahala)..kui kui kui….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. antu pocong says:

    bulu tangan lebat, tandanya nafsu dia tersangat le kuat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. violet says:

    yula..
    ko nk tnyer pe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. aries_april says:

    Azlina Jailani, wanita yang menukar agama ke Kristian, gagal dalam rayuannya hari ini untuk mendapatkan perintah Mahkamah Persekutuan untuk memaksa Jabatan Pendaftaran Negara memadamkan perkataan “Islam” daripada kad pengenalannya.

    Dalam keputusan majoriti 2-1, Mahkamah Persekutuan memutuskan bahawa Azlina, 42, yang telah menukar namanya ke Lina Joy, perlu mendapatkan sijil pengisytiharan daripada Mahkamah Syariah untuk mengesahkan dia tidak lagi menganut agama Islam sebelum JPN boleh menggugurkan perkataan “Islam” dalam kad pengenalannya.

    Ketua Hakim Negara Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim berkata JPN berhak untuk menggenakan syarat kepada Lina Joy memintanya mengemukakan sijil atau deklarasi atau satu perintah daripada Mahkamah Syariah untuk mengesahkan dia keluar daripada Islam sebelum bertindak menggugurkan perkataan Islam dalam kad pengenalannya.

    Ahmad Fairuz dan Hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Alauddin Sherif menolak rayuan itu manakala Hakim Besar Sabah dan Sarawak, Datuk Richard Malanjum, membenarkan deklarasi yang dipohonnya.

    Lina mengemukakan rayuan itu kepada Mahkamah Persekutuan setelah Mahkamah Rayuan membuat keputusan pada 19 Sept 2005 menghalangnya daripada menggugurkan perkataan “Islam” daripada kad pengenalannya dengan alasan bahawa tindakannya keluar daripada Islam tidak mendapat pengesahan daripada Mahkamah Syariah atau pihak berkuasa Islam yang lain.

    Permohonan kepada Mahkamah Rayuan itu dilakukan setelah Mahkamah Tinggi, pada April 2001, menetapkan bahawa sebagai seorang Muslim, dia tidak boleh keluar daripada Islam, dan soal keluar daripada Islam, perlu diputuskan oleh Mahkamah Syariah.

    Lina menamakan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, kerajaan Malaysia dan Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara, Datuk Wan Ibrahim Wan Ahmad, sebagai responden.

    Pada 2 Feb 1997, dia memohon kepada JPN untuk menukar namanya kepada Lina Joy dengan alasan dia telah menganut agama Kristian tetapi permohonan itu ditolak pada 11 Ogos 1997

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Akak Leen says:

    anak sape lar ni….huhuhu…nk kena piat nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. scorpioncat says:

    krjn msia ni baek sgt, kasi muka kat indon2, tu psl pijak kepala…. dari serang msia ni, baek la diorang g serang israel tu…lagi bagus,dah terang2 musuh islam…ni tak mende remeh ni yang diorang sibukkan..bodoh punyer indon…alim ulamak konon, tapi akal pendek…terrrer sgt, pegi la lawan israel tuh…poyo je indon nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sasha fierce says:

      btul3
      baik lah dorang g serang israil
      yg terang2 jhatnye
      kat org islaam
      muke xmalu nk buat pnempatan kat
      tanah org islam
      dasar yahudi..mn peginye mat top tu
      dr bom htel
      baik bom org yahudi tu
      kebaaaaboommmm…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chikayu says:

      Bgi endon yang xsedar diri….indon ni kurang ajar doh…. dia ingat dia tu bagus sgt doh… yang dtg kt mesia ni kebanyakakn perangai cam gampang doh… bodoh punya indon.. tak sedar diri doh… geram tul aku ngan mat2 endon ni doh..dah la poyo nak mampos.. dtang sini nak merompak…rumah aku lak tu… wak lu mat2 endon brenset… eiii pegi la mam. korang endoh doh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rin says:

        indon mmg lahanat.. bangsat2 x sedar diri.
        yg peliknya PM kita leh sengeh jek ttg isu indon bakar bndera Msia.
        katanya hnya indon ttu jek yg anti Msia.
        hakikatnya, bila bgaduh sesama parti dlm Msia mngalahkan musuh kesumat.
        sdg kan org ngara lain duk pijak Msia, rilek jew..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lonley says:

          rilek ar bro…. x smue org indon cm 2…..
          n korg kne pkr gak yg korg nie asal usul dr mner????
          jgn dok sdap mulut jer nk b’ckp……
          tp bg aku yg smue manusia nie x der yg smpurna…….
          drpd kter b’debat…. baik kter b’satu padu….
          MENENTANG KAUM-KAUM YAHUDI…..
          so…… pkr2 kn la yer……….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • uwek says:

      rasenyer memg budaya dowg camtuh la. sket2 demonstrasi, sket2 bakar bendera, sket2 tujuk perasaan. bosan! sebab2 nyer
      1- diowng tertekan dgn kedaifan hidup. bosan dgn masalah kewangan dan ekonomi yang meruncing, so dgn tunjuk perasaan, diowng rase release sket dr masalah idup. padahal downg bukn kesah sngt pun dgn isu yg dilaungkan.
      2- diowang bangsa pejuang. cara diowg dpt kemerdekaan melalui peperangan (agresif) so, diowag pecaye diowang akn dpt ape yg didinginkan melalui kekerasan.
      3- diowang nak lawan israel tp tak berday, tp nak tunjuk kuat, so bole tunjuk kat sape lagi? malaysia la… negara yg paling baik hati dgn jiran sebelah menyblah…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  44. pening says:

    Ala..ape nak d herankan…kebanyakan artis ni mne ade perasaan malu..mmg cam tu social life dorg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. new moon says:

    hish brapi tol la ngan indon ngong kt sane tuh!!dh ar dtg msia wat taik, yg keje halal pn same wat lari brg ar, nk gji tggi ar….gile ko indon mtk rm800 minimum gji utk org diorg yg jd org gji kt msia..pdhal mkn mnum tmpt tggal org bg dh..kalo gitu la aku pn sggup jd bibik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      nak ke..
      meh jadi bibik umah uaku…
      hehehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      moon meh jadik bibik aku…
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        yg ni pn same….aku kn baby lg…ko pn baby lg…mene leh baby jga baby….hehehehe…..ko ni pn…nti sape n kasi ko susu?aku xde…nk bncuh pn xreti…kihkihkih….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aku luper.
          kite serupe…
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chikayu says:

          Bgi endon yang bodoh + goblok xsedar diri….indon ni kurang ajar doh…. dia ingat dia tu bagus sgt doh… yang dtg kt mesia ni kebanyakakn perangai cam gampang doh… bodoh punya indon.. tak sedar diri doh… geram tul aku ngan mat2 endon ni doh..dah la poyo nak mampos.. dtang sini nak merompak…rumah aku lak tu… wak lu mat2 endon brenset… eiii pegi la mam. korang endoh doh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • new moon says:

          violet…apsal….ade org perli ko?sape?meh bgtau aku nk hajar sket org tu….hahahaha….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sasha fierce says:

          nape dorang suke lari kotak
          puas aku mgejar
          penat
          nsib baik leh minum

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kira-kira says:

          mnum pe 2??
          de lbh ag x??
          hhaahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • new moon says:

          doh…..doh…..doh……doh…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

          nnt ym k

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lonley says:

      per kate ko jer yg jd ORG GAJI NK X??????
      GAGAGAGA…………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. badboy says:

    piat jer..patut kelar2..lepas tu perah limau..letak cuka cikit..pas tu simbah asid..
    ha last skali campak kat padang pasir..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. melancholy of life says:

    wah pg2 dh dhidangkan ‘penyejuk mata’ sebegini rupe..
    mls mau komen lebih2 tkt nnt in future ak pun wat bnde yg sama..
    ak doakan alif bertaubat la dgn sebenar2 taubat. bln ramadhan lg berkat nh pintu taubat terbuka luas..

    amar ma’ruf nahi mungkar!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. new moon says:

    asyraf sinclair tu xkene ganyang ke dok sane??ke dh tukar warganegara mangkuk tu??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. kira-kira says:

    Termenung ku sendiri
    Memendam rindu tidak menentu
    Kasih suci murni yang kita bina
    Hapus hancur oleh kata fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. eclipse says:

    morning all….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. LaLuNa says:

    wahaha..die bercium ngan pompuan jadian ke..byk betol bulu kat tangan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. tyrabanks says:

    here i come…damia!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      hokhokhok…
      bebbbbb…tekak aku sakit da neh…
      jerit nama ko jer dr td…hokhok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aries_april says:

    ECLIPSE…
    INGT P TRAINING G ARI NI…
    BRU NK SMS….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. tyrabanks says:

    aisey..ko dah tukar avatar ekk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      TYRA…
      BRU SBT NM TD…INDU NYA KAT KO..
      THU SMLM ARIES MMP TYRA..
      THAT Y PG TD TNYA DAMIA.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        eee.. tyra pun sama larr..
        aries cantik la pakia tudung..
        damia..tiap2 hari tyra jumpa dia..hihihii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          adeh beb..hokhokhok..
          kiter punyer ar slalu jupe..
          smpi berjiran kat kebun ek?..hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          rnd tyra…
          klau nengok tyrabanks yg sbnar x cntk…itam…
          lma tyra x mncl…
          smlm tiba2x ja mmp tyra….
          tu yg tnya damia pg td…
          slmt dia pnggl tyra…
          :-)
          cam na keja..
          stil ngan uncle g?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          uncle g…hikhikhikkk
          saper…kikikiikii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      da lmer la beb..berkurun da aku tuko..
      ko pnyer ar lmer…sabo jer la aku..
      chat lg ngan mamat tu…hokhokhok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        ko nih..damia..

        sabar kan baguih.. aku baru nak warmup nih..
        pasni muncul lerr mulut alalalaaa aku nih..
        kihkihkikhhhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hikhikhik…control beb..control..
          slim shady la pose kiter nnti klu dok lama2 kat bn neh…
          hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Akak Leen says:

    nk jd mat salleh ker apa? omputih biasa la cium2 nih…cam slm tangan jerk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. aries_april says:

    HOW U TYRA?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. tyrabanks says:

    orait,babeh..
    u camne..yg lenlain sihat?
    eclipse pekabar?
    jed..lovely..kak leen..
    have a new frend list aries…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. cicikgurl says:

    Ni alif ajiz cayang..cayang..cayang..ke..??? kalo x silap mude remaje lg budak neh…. Wow..alif….suke yg bebulu yer…hehehe..opps… =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. aries_april says:

    pas ni tyra nk aktif blik ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. tyrabanks says:

    hai shasha..

    i minat gilerrrr!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. ANneDeSilva says:

    morning…
    misss u eclipse la …
    mana g???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. suri says:

    ye lah..cam mawas jadian..hihikk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. aries_april says:

    emey..
    aries bru 22…
    tua skit dr kira tu…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. damia zahra says:

    jeddddddddddd!!!!!!!!!!!!!!~~~
    maner ko p ar?..
    x hbs2 lg ker balut hamper2 tu?…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. emey says:

    yuuuuuuhhhhhhhuuuuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. kira-kira says:

    napela….rse cm boringggggggggggggggggg je…….hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. aries_april says:

    ah emey…
    dh nk kawen pn…
    hehehehe…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. damia zahra says:

    yuhuuuu tyra..wer r u beb?!
    suh dtg cni..dier lak x muncl2 neh..hokhok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. suri says:

    sayang sayang sayang..bulu engkau lebat..
    hehehhe..
    mai ai..org ker bruang nih???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. aries_april says:

    kira …
    akak bru bca yg KO tu tlis…
    dia apasal ar?
    mmg nk K.O la dia tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      tu la aries..aku pn tkejot..dtg xdjmput tibe2 nk smbur ikt sdap mulut…nape la bn sjak akhir2 ni rmai tol yg msuk tp skdar nk sktkn ati org yg komen kt sini…haih…..hrp je pose……sabau ye aries….tu ank branak azwana kot…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      ntah…sengal semacm je……mmg K.O r dye 2…

      Like or Dislike: