Written by AbangNara | September 25th, 2013

Ok ini adalah satu berita yang sangat mengejutkan. Dalam diam, rupa-rupanya Fizz Fairuz dan Almy Nadia telah menyambung kembali percintaan mereka yang terputus di tengah jalan. Malah, Fizz Fairuz telah membuat pengakuan bahawa mereka berdua bakal berkahwin pada tahun hadapan.
fizz fairuz
Nampaknya dugaan, ujian dan kontroversi yang melanda perhubungan mereka selama ini tidak dapat memadamkan bara cinta di dalam hati masing-masing. Inilah namanya jodoh. Bergaduh besar mana pun, kalau dah tertulis, memang kahwinlah juga. Kata Fizz Fairuz:-

Kami dah bercinta semula. Saya tak nak tunggu lama-lama. Kalau tiada aral melintang, Insya Allah saya bercadang mahu menjadikan Almy sebagai isteri saya yang sah secepat mungkin.

Tapi sebelum tu saya perlu lah berjumpa dengan keluarganya dulu dan berbincang. Setakat ni tak ada apa-apa lagi. Tapi saya sebolehnya tak nak bertunang, nak terus nikah. Insya Allah saya rancang nak kahwin tahun depan,

fizz fairuz

Diharap kali ini Fizz Fairuz benar-benar serius dan tidak lagi mempermainkan hati Almy Nadia. Sama-samalah kita doakan agar perancangan untuk berkahwin akan berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Buat Almy dan Fizz, tahniah Abang Nara ucapkan.

P.S: Nissan Grand Livina 2013 dilancarkan, harga bermula RM86,880

67 responses to Fizz Fairuz Dan Almy Nadia Kahwin Tahun Depan

  1. Joe Jambul says:

    erkkkk? dah ludah jilat balik ke?

    0

    0
    • megat says:

      tahun depan lambat lg.. mcm2 boleh jadi.. mana tahu tunang or kawen dgn bini / laki org lg.. :)

      0

      0
      • jom gelak!~ says:

        harap pisang tak berbuah dua kali..

        almy nadia.. sediakan payung sebelum hujan dan ribut taufan..

        hahahahahaha..

        0

        0
        • Cik Nona says:

          setianyaaaaaaaaaaaa ko almy…kalau aku jgn harap la nak bg peluang kedua…laki mcm fizz ni belum kahwin pun dah buat perangai kalau kahwin nanti apa la lagi..takut makan hati je ko nanti almy..

          0

          0
        • Almy Nadia says:

          janji manis mu fizz fairuz..

          Oh dunia ini
          Penuh kepalsuan
          Oh mungkinkah tiada
          Keikhlasan
          Apakah ini
          Suatu pembalasan
          Ku sedar kebesaranMu Tuhan

          Aku bagai seorang
          Kembara jalanan
          Terumbang ambing
          Di lautan gelora
          Mencari kebahagiaan
          Dahan untuk menumpang kasih
          Mungkinkah suratan
          Hidup kau selalu keseorangan

          Hati membeku mengingatkan
          Kata janji manismu… oh…
          Ku dilambung angan-angan
          Belaian kasih sayang suci darimu
          Oh kejamnya

          Lidah tidak bertulang
          Ucapan cinta menghiris kalbu
          Ku kan pergi membawa diri
          Cinta di hati terkubur lagi

          Tidak ku fahami
          Mengapa terjadi
          Peristiwa pahit mengguris hati
          Jalanan hidup ini
          Sudah tertulis
          Kutempuhi dengan kesabaran
          Kusedar kebesaranMu Tuhan…

          0

          0
        • Kak Ton says:

          ya ampun Nara hoi….sudah2 la tu buat topik kawin neh.
          jemu la. benda tak jadi lagi kau dah wawarkan seabad lebih awal.
          akak jemu la. by the way, cantik tak Kak Ton?

          0

          0
        • Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee says:

          nak susu……nak citer bini Mat Yo !!!!!!!!!

          0

          0
        • Mira says:

          Ini dia bini mat yo yg original. cantik tak dia mengamok ??????

          0

          0
        • makcik garang says:

          Eh bini matyo tu keje pe smpi blagak sgt?

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          JelesnyeewWWW~
          aumm..

          0

          0
        • Kelab Peminat Mat Yo says:

          Mat Yo tak salah…korang yg sibok.

          0

          0
        • ape-ape jer says:

          Alah Almy, cari lah orang lain. Tak serik-serik ke?

          0

          0
        • muka perempuan tu says:

          muka bini mat yo macam kambing.. serius…tak tipu

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          kawin jer la..dah jodoh…tolong nasihat sikit almy takyah buat comel sgt ala2 budak..naik menyampah aku tgk kat super spontan tu…sorry fan almy..aku takleh tahan tgk dia..menyampah!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        jaga2 ada yang merati…jaga2 jgn kena tipu lagii

        0

        0
        • ayam jepun says:

          BINI MATYO MUKA POMPUAN ALA PONDAN THAILAND TAK JADI ! TENGOK MUKA PUN DAH AGAK ! YG MEMANG PRANGAI BONGKAK TAHAP PEPET ! KERABAT LAH KONON ! KEPARAT ADALAH !!!!

          0

          0
        • minah jembu merah biru pasti gerek says:

          mentang2 kerabat boleh parking sembarang sembarang ke ha ! pak cik guard tu ikot arahannnnnnn…dia menjalan kn tugas diaaaaaaaa ape2 pon kena lah ikot lawwwww yg betol !! dh orang cakap tk boleh parking tu tk boleh laaaaaaaaaaaa …dia cakap pak cik tu pulak yg bodoh ! padahal dia yg bodoh nk mampos !! kenape sampai nk gadoh pulak si pompan sial ni bini si mat yo ni !! kenape mesti nk cakap yg dia tu kerabat ??????? kalau kerabat lain dengar mesti dorang pon ngamokkkkkkkkk ! buat busokan nama kerabattttttttt aje si pompan bini mat yo yg bodoh ni huh !! ape jambu sangat ke bini si mat yo ni sampai mat yo pon tk boleh buat ape2 ngan bini dia ! diriiiiiii aje macm patong kt situ !! mintak2 pasukan klantan kalah lah n tk boleh bawak balek piala Malaysia …pasukan serawak atau pasukan singapura yg akan bawak balek piala Malaysia biar padan muka si mat yo takot bini booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !! saya bukan bodohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bwekkkkkkkkk !!

          0

          0
    • mat yoi says:

      cite pasal bini mat yo takde ke nara????

      0

      0
      • mayo says:

        aah la cite pasal pak guard kena tendang kat celah kelankang xde ke?? xpasal2 da glamer pak guard tu..

        0

        0
        • Mak Guard says:

          mat yo bukan artis.. bini mat yo pun bukan artis.. nara ni jaga tepi kain artis je.. tp kan nara bini mat yo ckp dia kerabat.. hahahaha.. kerabat la sgt.. puihhhhh.. aku di pihak ko wahai pak guard!

          0

          0
        • Mual says:

          bongok nyer ko mayo!!!tak,,ini kisah burit ko kna tendang,,

          0

          0
        • Didi says:

          Bini si matyo tu mmg sewel. Macam bebudak. Tp tak terkejutlah kan bininya perangai mcmtu. Si matyo tu pun 2×5 je. Sombong tahap cipan. Belagak bagus je laki bini ni.

          0

          0
      • Olga says:

        nak cerita mat yo ke? nih dia…ambik kaw.

        0

        0
    • encik ludah says:

      ludah perisa vanilla….takpe…

      0

      0
      • dena says:

        back to basic…

        JODOHHH…

        tp secara logiknye almy mmg syg giler ngan fizz fairuz ni… semoga bahagia.. kalau tak sayang takkan bertahan sampai 7tahun… anggap je la ape yg jadi dulu tu ujian dan petunjuk… semoga kekal ke akhir hayat… tahun depan tak lame dah..semoga dipermudahkan?

        0

        0
        • Anonymous says:

          mcm saye!! kenal asben 9 thn… mcm2 dugaan… curang, skandal berubah hati sume ade…manusia kan.. tp,.. dah namanya jodoh kini kami dah kawen pun… alhamdullillah… sye x bhrp tgi slgi dye bkn suami sye… hga lah lafaz aku terima nikahnya… everybody deserve a 2nd chance…. doa jela yg terbaik buat mereka…

          0

          0
    • ayam jepun says:

      ALMY NADIA TAK LAKU ! TU LAH PASAL YG SETIA JE NGAN PAKCIK NI !!!!

      0

      0
    • along says:

      mungkin betul juga kalau fiz kata yg dia terkena guna2 bekas tunang dia dulu tu.. sebab ada kwn pernah terkena mcm tu juga.. kesian kt dua2 belah pihak, tp wallahualam la unt kes ni.. mcm mana pun, semoga bahagia, yelah masing2 dh kenal lama, dua2 dh kenal keluarga masing2 kan, elok la benda baik dipercepatkan, dugaan dlm perhubungan ni sentiasa ada, dh ada anak sepuluh nanti pun akan sentiasa ada dugaan mcm ni, semoga tabah dan bahagia hingga ke Jannah..

      0

      0
  2. lalala says:

    couple paling mengelabah…tp all the best

    0

    0
  3. Apa2je says:

    Bgus lah…

    0

    0
  4. kiah galaksi says:

    alhamdulillah…
    cpt kawen..
    cepat dpt anak..
    xpyh kuar galaksi lg :D

    0

    0
  5. mayo says:

    Alhamdullilah…semoga berakhir ke jinjang pelamin.tapi seeloknya dipercepat kan la majlis tu.takut melepas ke 2 kali..

    0

    0
  6. albuqueque says:

    alhamdulillah..tahniah both..
    semoga kekal ke jannah..
    amin..

    0

    0
    • Fiona says:

      Suka dengan komen2 yang positive.. Jodoh tu kan rahsia Allah, hidup ni kan banyak ujian.. Maka dalam percintaan diorang, diorang melalui ujian Allah dengan tabah..
      To almy and fizz : alhamdulillah.. semoga jodoh korang smpai jannah.. tahniah.. :)

      0

      0
  7. makyang says:

    klu dh jodoh..apa salahnye..masing2 solo..xde sape pun nk mrh..

    0

    0
  8. Buatlah hal kalau berani says:

    Allah dah bg peluang kedua, kalau fiz buat hal lagi jgnlah mharap ko jumpa ppuan setia mcm almy lagi..

    0

    0
  9. […] Malah Fizz Fairuz telah membuat pengakuan bahawa mereka berdua bakal berkahwin pada tahun hadapan Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Almy, Depan, Fairuz, Fizz, Kahwin, Nadia, […]

    0

    0
  10. Diri Ini says:

    Kalau dah jodoh xkemana biarlah org kata dah ludah jilat balik…Allah maha mengetahui…ape hak kite nak pertikaikan ketentuan Allah…

    0

    0
  11. Lavender Sweet says:

    Manusia hanya merancang. Allah yang menentukan. Asalkan masing2 single. Tahniah kalo betul jadi kenyataan.

    0

    0
  12. cinta lama yang bertaut kembali

    0

    0
  13. Selena Gemas says:

    Elok la tu kawin dh cukup lama korang kenal ati budi memasing..ko pun fizz dh makin tua
    hopefully x kena black listlaa ngan family almy..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    semoge semuanya berjalan dgn lancar….gembira utk fizz & almy

    0

    0
  15. Mak Temah says:

    hahahah kalau tak kerana terkena dulu tak adalah kau nak kahwin dgn nadia ni yerk?? tulahhhhh orang depan mata kau buang2..last2 orang tu jugak kau jilat balik…hahahah

    apa pun all the best…

    0

    0
  16. sayataksukabinimatyo says:

    tahniah..kenapa abg nara x msokkan citer bini matyo..sy x sngka sgt biadap perangai bininya…dulu sy minat sgt mat yo..knapa lah die pilih bini mcm 2..lngsung x de adab

    0

    0
  17. Senyum Manis ! says:

    Akhirnya..So glad to hear that.. Jodoh itu rahsia Allah. Kalau dah jodoh x akan ke mana, Happy to both of you !

    0

    0
  18. Biskut says:

    kalau dh jodoh mmg takkan ke mana. mungkin fizz pnah buat kesilapan tp tak bermakna seseorg tu tak blh berubah….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    bini mat yo tu memg biadap…wat rugi j mat yo dpt bini mcm tu….wat menyemak j la dia org ni kt Johor….

    0

    0
  20. izzy says:

    i like this!…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    aduhaiiii…kecoh btl la dia org ni….entah le..aku dh x berapa nk minat nk ambil tahu pasal dia org ni….nk kawin ke x kawin ke ko punya pasal le…tpi ap y penting aku dh x suka fizz..

    0

    0
  22. BEAUTY UGLY says:

    UNTUNGLAH FIZZ, ALMY NAK KAT DIE LG…

    0

    0
  23. BEAUTY UGLY says:

    UNTUNGLAH FIZZ,,
    ALMY NAK KAT DIE LG LEPAS APA DIE BUAT..

    0

    0
  24. anon says:

    seriusly..memang bodohla amy…baik ko kahwin dengan org biase dr ko kahwin ngan si fizz ni…dah byk kali dia buat ko mcm2, yet ko sanggup amik dia…tengokla nanti kahwin, apa plak dia nk wat kt ko..tak heran kalo dia ni akan ada affair kt luar…

    0

    0
  25. tasya says:

    Sesungguhnya JODOH itu adalah rahsia Allah…hmm

    0

    0
  26. 1-0-0-2-3-4-9+1x33=anak ayam says:

    hahaha..korang kecoh psl bini mat yo plak kat sini..kekekeke..

    **bini mat yo tu mmg species meroyan tak sudah..hahaha

    ** mat yo tu pun sama bangang..boleh tgk aje bini dia meroyan..gagal mendidik isteri??

    laki bini buruk akhlak..bagus la tu..hahaha

    0

    0
  27. yatt says:

    dulu kan fizz fairuz kena buatan org.. tu yg x sedar diri.. kalu x, xkan almy nak balik..
    hopefully lepas ni mereka bahagia.. suka tgk couple ni :)

    0

    0
  28. layann aje la.. says:

    nape x nikah gantung je dulu? bknnye baru kenal.. bnde elok cpt kan je la.. kang jd hal lain pulak lebih2 lg dh announce nk kawin.. ati perut org kite xtau..

    0

    0
  29. gelas plastik says:

    kalau dah jodoh,berpisah lame mne pun,duduk la jauh mne pun..tetap bertemu balik,,kalau dah xde jodoh,duk la jumpe hari2 ke,,selalu bersame2,,tetap xkan kemane… =p

    0

    0
  30. lily says:

    baguslah..cepat2 sket kawin.. cuba jadi macam fiza n adam.. kenal kejap je dah kawin.. mcm tu la kalo bercinta.. make sure bercinta ut kawin..bukan utk kenal2.. kalo kenal2 mmg la jadi benda pelik2.. sbb masing2 xde omitmen nk kawin

    0

    0
  31. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    sape cakap mat yo salah ?????? si tonggek ni tk salahhhhhh yg salah bini puaka diaaaaa !! cuma mat yo tu kenape diam aje ape yg bini dia dh buattttt.. itu ajeeeeeeeee ! sepatut Nye nasehat kn la bini tu n halang bini dia supaya jangan maki2 n cakap pak cik tu bodohhhhhh !! pak cik tu menjalan kn tugas harian diaaaaaaaaa…n dia cari makan kt situuuuuuuuuuuu…jangan gara2 si bini puaka mat yo ni pak cik ni kena buang keja pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! dh dia yg salah nak saman orang kononnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !!! po dahhhh !!

    0

    0
  32. Miley Serious says:

    Melayu mudah lupa… tipah senang ditipu… bomoh dongeng pun korang caya… akal fikiran logik tak nak guna.. kesian…

    0

    0
  33. lestari says:

    pikir banyak kali yer almy..aku dlu dah rasa apa yang ko rasa..lagi teruk kot..
    lagi 2 minggu nak kahwin kantoi semua benda..tapi aku takda pilihan..terpaksa jugak teruskan..igt lepas kahwin, berubah..rupanya lagi teruk..
    bawak2 laa solat sunat istikharah yer almy..aku tau ko sayang gila kat fizz tuh..
    aku dulu pun gitu..apa-apa aku doakan yg terbaik untuk ko.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Len org len dugaan die. Cm aku knal 6 thn. 3 ari sblm nikah wat hal xnk kawin sbb ade org len. Aku bg jnj kate aku benarkn die kawin ngan pmpn tu br die nk blik kg. Tp mlm sblm nikah aku tarik balik jnj tu. Aku bg pilihan. Aku atau die. Aku sj wat jnj cmtu sbb nk tgk perangai sbnr die. Wlpn perit tp aku trm.Tp alhamdullilah nikah gak. dh setahun aku nmpk die sedang blajar tk berubah wlpn xsepenuhnye.. Kdg2 kte kn tnjk tegas sket. Mula2 cm lurus bodo, tp stiap yg kte wat bersebab. Plg penting sabar n byk doa. Klu jodoh, tetap akn kawin. Kepada almy kuatkn semngat. Sama2 sokong tk die berubah. Tp igt jgn lama2 sgt. Kn ada had. Klu dh lm pn xberubah, apa lagi angkat kaki. Nnt die sndr akn meroyan sbb xhargai ko.

      0

      0
  34. Anonymous says:

    Almy maafkan fizz, sebab masa almy susah, sakit kena buatan org dulu, fizz ngan kakak dia yg banyak membantu. Byk jasa fizz pada almy.

    Pada mat yo, org nak bini stewardess, ko pun nak.. tapi bini ko tahap stewardess gred srp. Bodoh. Takda adab.

    0

    0
  35. beruang says:

    eleh….entah apa2 si almy ni….pelik aku jantan tu dh buat dia mcm2 smpai sakit merana ada hati nak jilat balik,perempuan xde harga diri apa?opsss terlaser sorry

    0

    0
  36. […] Fizz Fairuz Dan Almy Nadia Kahwin Tahun Depan (65) […]

    0

    0