Written by Bella | December 14th, 2015

Kami pasti semalam memang ramai yang menonton konsert final Gegar Vaganza 2. Malah selebriti Fizo Omar juga turut menjadi salah seorang penyokong bagi program tersebut.

Namun, timbul pula cerita kurang senang apabila Fizo telah memuat naik status di akaun Twitter miliknya yang dipercayai ditujukan buat penaja utama Gegar Vaganza 2, Dato Seri Vida ketika beliau cuba menyanyikan  sedikit rangkap daripada lagu yang dinyanyikan oleh Zul Handy Black semalam.

Berikut adalah “tweet” Fizo:-

Seluruh pengguna media sosial menganggap Fizo tidak mempunyai adab dan tidak  seharusnya memberikan komen sebegitu kerana sebagai penaja Dato Vida mempunyai hak untuk membuat apa sahaja.

Erm….sebagai seseorang yang juga berada dalam dunia perniagaan, Fizo Omar sepatutnya tidak boleh memuat naik status seperti itu. Lagipun tagline serta gaya yang ditampilkan oleh Dato Seri Vida itu adalah sebahagian daripada teknik pemasaran beliau, takkanlah Fizo tidak faham?

91 responses to Fizo Omar Dihentam Netizen: Tweet Potong Stim Lihat Dato Seri Vida Di Gegar Vaganza 2

  1. Anonymous says:

    memang bagus dari dulu aku tak minat dia. Laki bini poyo puiiiihhh

    0

    0
  2. tutiperuti says:

    da dia taja..ko sape nk bising2 pizo..xde die xde la gegar tu..blajar trima kasih la pizo oi..samo2 kelate pon bising banga mu ni eh..

    0

    0
  3. neutral says:

    aku tak rasa dato vida menyampah dlm GV 2 tu,malah penarik dlm GV 2,ada komedi lagi…kelakar…sambil tunggu siapa pemenang boleh kasi cool stress…..kelakar juga dato vido…..ku putih,ku putih barulah putih

    0

    0
  4. Anonymous says:

    mula mula aku pun agak meluat.. tapi lama lama terhibur gak dengan keselambaan dan keceriaan beliau.. dato vida semlm sangat brilliant.. menggunakan setiap peluang yg ada mempromosikan sepenuhnya product beliau secara live hokey.. lagipun beliau yg taja rancangan ini.. good bisnes minded dato.. kita yg menonton sila tengok yg tersurat dan tersirat… yg buruk kita tolak, yg baik kita ambil dan amal… pedulik hapa orang nak maki.. janji marketing jalan… burger ko hadoo..!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dato Vida + Nabil + Jihan… – gegar vaganza semalam jadi gegaq huru hara… tekentut kentut aku gelak…. tolong la dato… tajakan maharaja lawak mega lepas ni… korang sangat mewarnai dunia saya semlm…. no hipokrasi… fulls of sincere comedy.. sambil marketing sambil entertaining….. kalo dato aliff syukri masuk.. aku rasa rancangan TV3 pun tutup kedai

      0

      0
    • Anonymous says:

      dapat belaja bisness marketing dengan dato vida semlm… never under estimate a lady power in business yoalss…!!! tok tolong buat kursus marketing untuk kami pls!

      0

      0
    • crown princess says:

      Setuju dgn Anon…Dr Vida sngt biz minded. Ini nilai postitf yg patut org kita ikut. Pedulik apa orang nak kata yang penting biz dia VaVaVoom…tudung dan burger tak hadooo so diam diam saja wokey..peace.

      0

      0
  5. Sokonglah KakUbatKurus says:

    as a businessman,he shud know well that, it’s part of marketing strategy. oh forgot, he is NOT a businessman!!! his wife yes,kalo tak kawen dgn Mawar tu mmg sendu jelaa fizo oiii…..hihi, btw ladies-sokonglah akak nk promote ubat kurus kat sini, this is part of my marketing strategy. FB ads is overrated, byk komen pm pm jer…tgk FB akak fenomena kurus by green aard produk turunkan berat badan garcinia paling larisssssss sekarang, ig greenaardmysticalbyfazura. perfume RitaRudaini launched 19th Dec ni. just wassap me at 0142332635. me trusted seller.

    0

    0
    • markonah says:

      Aku tgh try green aard skang ni.tp berselang sbb ank aku new born sakit perut.tp perut aku nmpk susut sikit.

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Tudung bertingkek tingkek…orang ngok je pakai tudung yang konon konon branded…yang konon konon mahaL… PIIIRAAAH Fizo…you always can marry RICH to become RICH….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tahhhh…..kalau tak pasal bini dia kaya..dia pon dok kat gerai jual burger dia yg tak best tu…..berlakun pon hampeh….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sbnrnya dia jeles sbb x dpt nk sponsor GV,klu x dia ngan bini dia pun meletop cam Dato vida,klu x suka x pyh tgk bkn ada efek pun ko tgk ke x..

        0

        0
  7. Anonymous says:

    nk taja GV yg berapa minggu bersiaran bukan sikit duit nk kuar duit oii..yg ko plak panas tgk apehal..suke hati dia la…guna peluang yg ada utk market product..
    infact aku tk rase terganggu pun dgn gelagat dato vida..but mcm blend plak dgn nabil n jihan..terhibur kot..
    pi pikir mcm mana nk market burger ko tu..poyos…

    0

    0
  8. markonah says:

    Burger dgn tudung dia xlaku la tu

    0

    0
  9. Anonymous says:

    i <3 Dato Seri Vida. Dari dulu tak pernah meluat tgk dia. Kagum tgk mcm mana dia "bounce" balik dari kisah lama dulu yang tragis tuh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mula2 dl aku pun meluat tgk iklan dia,lps tu dah lama tgk dia dlm GV mcm sporting melawak n tgk dia dlm datin masak dato suka trs jd suka sbb dia mmg semulajadi mcm tu dia bkn bt2 mengada n nmpk merendah diri orgnya,fizo x perlu jes klu ko nk popular cam dato vida tu ko sth bini ko jd sponsor GV thn dpn ye tgk meletop ke x mcm dato vida.

      0

      0
  10. Ququ says:

    Jual berger pun depan kedai bini. Xde pulak aku nmpk stall berger kau tu kt tmpt lain. Pun nk kecoh

    0

    0
  11. anonimus says:

    hbs 2, nak suruh kedai bege ko tu fizo yg sponsor, alamatnye yg menang dpt trofi plestik dr mydin je la oii

    0

    0
  12. pinklady says:

    ckp siang pandang2 le fizoo oii…

    0

    0
  13. Sokonglah KakUbatKurus says:

    markonah-mmg mak2 yg tengah breastfeed, iolss tak galakkan amik greenaard. sebab takut baby cirit birit/sembelit. tapi ada testimoni yg baby dia ok. so nak try boleh, tapi better tunggu habis breastfeedlah.

    0

    0
  14. nenek sheme says:

    silap besar la fizo ko hentam dato vida..ko dgn dia beza langit ngan bumi…dia kaya ats usaha dia sdri…ko kaya asbab kawen ngan mawar je pon..(org ckp bk aku)..kalo x ko stendet drama a.aida je..nk arapkn beger ko xde la sdp mne..
    –aku insan yg lemah……

    0

    0
  15. gegirl says:

    errrrr,, makin poyo la ko pijo

    0

    0
  16. meluat says:

    lagi meluat tgk akak2 yang bawak selimut gebar tidur kat kaki lima kedai ko tu fizo oii.. siap anak2 kecik lagi. cuba laa fikir kaedah distribution yang lagi elok… dah sampai makan tahun org tido kat kaki lima kedai ko tu…. takkan takde action langsung???

    0

    0
  17. CANTIK says:

    jujur ckp,aku rasa hepi sgt klu dato vida naik stage. mula2 dulu nyampah coz each time camera fokus kat dia, jari dia trus buat gaya qu puteh tu…tp bila dato dah start blend dgn nabil & jehan,, mmg gegar abis…kipidap dato…aku klu jmp dato nak minta maaf coz sblm ni aku bnyk mengata dia due to her act yg slu dia buat…but w/ever it is, itu semua cara dia nak buat marketing… and 1 more thing….dlm bergembira dato x lupa derma kat anak yatim…. semoga murah rezeki dato… we will always support u dato vida….muahhhhhhh….

    0

    0
    • dato datin says:

      ye aku setuju! dato vida salah sorg idola aku. dulu dia susah skrg perghhhhh. rezeki Allah sbb dato x kedekut. tgk je hr tu dato bgtau nk sponsor nizam laksamana & wife pegi umrah.. smoga Allah pjgkan umur dato & murahkan rezki dato.. amienn..
      KIPIDAP DATO!!

      0

      0
  18. akutetapaku says:

    tak payah nak bising sgt la fizo….potong stim la ape lah..
    bini awak tu lawa sgt ker??
    Dah la jual tudung singkat2…elok sgt ker upe?dah tu mahal bebeno!

    At least dato vida tu menyumbang gak duit .Kaya pun atas usaha sendiri
    ..bini awak tak ada pun buat per2..kedekut mak yeah!

    heh~

    0

    0
  19. Anonymous says:

    X sangka aku mulut fizo lebih celupar dr pompuan,ko x suka dah x perlu nk mention kat semua org ko dl memunang mawar tu igt rare sgt ke…aku tgk pun rs lg meluat adalah…

    0

    0
  20. salmah says:

    alah fizo. jgn nak ngata orang lah. berlakon pun suam2 kuku.
    ko jealous ke. dia pun org negeri ko jugak.
    sedap sgt ke burger tu. mana ada org nak beli tudung binik dia.
    lagi pun mahal. terlampau serabut sgt tudung dia. tudung tu kalau
    org pendek tak sesuai langsung sebab accessory pun penuh nampak
    manik tu dah lah besar gedabak

    0

    0
  21. Pensel Kontot says:

    Nak stim pegi masuk bilik la pijo oii layan bini ko tu

    0

    0
  22. HANDSOME says:

    oH No….
    fikirlah dulu sbelom post fizo fizo

    0

    0
  23. . says:

    Kalau nak stim sngt.suruh bini kau pakai tutung je,tudung dah bertingkek2.bodoh pun bertingkek2.kelantan sama kelantan pun semak.tudung freedada memang tak stim ke?

    0

    0
  24. Jadoo says:

    harap2 kalau ada gegar vaganza ke3 nanti..dato seri vida masih setia jadi penaja. berminggu2 tengok GV terus tarik minat aku nak cuba produk dato seri vida. Alhamdulillah..muuujur ada pamoga..

    0

    0
  25. senah says:

    Sejujurnya memang annoying dato vida semalam dgn terkinja kinja nya. Kalau ye pun sponsor ada juga la limitnya, dah kalau separuh rancangan muka dia sorang defeat the purpose of the show. Just because kita keluarkan duit tak semestinya kita tak ada batasan dan sedikit control. Tapi kudos and thanks to vida for sponsoring the show.
    HOWEVERRR kalau org cam fizo nak komen mmg aku takleh blah. Kau pun selagi boleh nak mencapub dgn tudung bini kau, pastu kat ig siap ada mcm harian motivasi fizo, semua menggunakan label nama kau. So apa beza kau dgn vida? Org lain yg biasa boleh la nak menyampah sebab takde terkejar kejar nak jadi femes. So fizo jangan la ckp dgn cermin ok. And vida pun bagus marketing tapi jgn sampai buat orang benci. K bye

    0

    0
    • Anonymous says:

      tk de yg sampai tahap benci kot..kalo ade due tiga org termasuk ko
      what make the show alive is because nabil jihan n dato vida..I have to admit..

      0

      0
      • aku rasa kalau Fizo nak komen tu hak dia sebab dia guna twitter dia, bukan rampas mic atas stage dan komen. dato vida bayar ke dia guna Twitter? itu kan kebebasan brsuara..it’s a big deal, org nk tgk zul nyanyi.

        plus, Fizo petik nama Dato Vida ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          sakit beno hati ko dgn datuk vida yek…bertimbun2 komen ko walaupun tukar nickname…
          ko mawar yeh…tk pun pijo sengal….mental la ko!

          0

          0
  26. Dee says:

    dlm dunia ni, ada byk channel tv.. ada beratus.. kalau tak suka, u can always change the channel.. tak perlu nak ngumpat2.. berdosa besar weh.. sesungguhnya, siksaan Allah SWT itu, tersgtlah pedih..

    0

    0
  27. pizo omar yang bajet says:

    haiyoooo…..tipikal malay problem!dengkis jelah ngn bisnes melayu islam laen…..dats her way to promote n marketing her product…sapot jelah bang oiii….abg jelah yg duk nk marah nk bising nk sentap org laen suka…ada mata pndang,ade telinga dgr,ade mulut diam…..sorry bang!

    0

    0
  28. . says:

    buatlah iklan burger.sapalah nak makan burger kau.hati pengotor!

    0

    0
  29. melati says:

    walaupun ko meluat, Dia jual burger cam ko ker???? ko ader derma kat Anak2 Yatim…setakat cawangan burger tepi2 jalan tu ko bukan boleh dibanggakan , cuba ko taja Gegar Vaganza tu….Boleh?…kalo Fizo taja Gegar Vaganza tu saya ingat boleh jadi Pondan Fizo ni…cari duit lebih……menggong Fizo ni…

    0

    0
  30. says says:

    Macam betina pulak kau nie pijo.cmon la.asyik potong stim je.bila nak ada anak.cuba selalu stim…suh,suh,pegi layan perasaan dgn burger.tak lalu aku nak telan burger kau tu.kaya ke jual burger?ke harap bini.lelaki pun ada pengikis ye?

    0

    0
  31. taw xpe says:

    kalau kita meluat tengok orang, berjuta kali org meluat tgk kita…easy kan…kalau fizo meluat tgk penaja GV, sama jugak orang meluat tgk fizo dgn mawar…kalau fizo pun jadi penaja entah lagi teruk gediknya…cuba jadi sponsor dulu nk tgk over ke tak…jgn tahu membidas saja kalau tak kena kat batang hidung…

    0

    0
  32. nicejobs says:

    masing2 ada hak. tu je nk ckp. esok2 tanggung hahahaha

    0

    0
  33. TUDUNGMANGKUKTINGKAT says:

    Aku pun pelik apala istimewa tudung bertingkat ni.
    Ngan color yang menjelikkan.
    Pastu yg depannya keras mcm penutup helmet.
    Tak terseksa ke pemakainye.
    tak segan ke bila org tegok pastu terdetik macam color baju badut jek….
    Ngan butang besar kat dada mcm ultraman…
    hu hu hu…..
    Pastu yg pijo pulak jual burger…
    Dagingnye dahla nipis…
    Tak patot langsung…
    Burger ramli gak yang terbaik!!!!!!!

    0

    0
  34. yihaaaa says:

    fizo org klantan. dato vida pun org klantan. x rasa bangga ke org ngeri awak bjaya?
    dato vida tu businesswoman.. bukan cikai2 punye sponsor.. juta2 kot.
    dia usaha smpi bjaya org lain plk yg sakit hati..
    fizo >>> awak pun ada bizness, apa awak rasa klu org lain hentam awak.
    sedih tak??????
    bg sokongan la syg.. bkn hentam mghentam..

    0

    0
  35. Nelly says:

    Hahahahaha…jeles lew teww.

    0

    0
  36. jin bana says:

    satu kapal pon nk gaduh.. i like #datovida..

    0

    0
  37. Kikuri says:

    Dua2 x minat…. Dua2 kaki propa

    0

    0
  38. Peminat GV says:

    Assalam…
    Bisnes maju, marketing strategi bagus…tapi duit bukan segala-galanya…harap2 Dato Seri Vida lebih sukses lagi…

    0

    0
  39. Bigster says:

    Ala.. kalau x kerana bini ko xde nyer ko senang mcm skang.. dl ko ade jd guarantor org smpi brp susah hdop ko nk byr blk utang tu kan? Blajo rasa bersyukur sikit abe wei

    0

    0
  40. anon kerana benarrr says:

    lagi potong stim bila tengok harga tudung paridaaaahhhhh
    sekian terima kasey

    0

    0
  41. Lara says:

    Fedulik la potong stim ker potong jambul ker, cuma I curious… memang laku ker produk qu puteh ni kat Malaysia? Memang ada ek pembelinya?

    0

    0
  42. . says:

    Pijo ajet ajet.

    0

    0
  43. Oang Singapor says:

    Lebih suka tengok Datok Seri Vida dari Fizo Oma.

    0

    0
  44. mrs miss says:

    suka hati lah die nk buat ape pun.
    x de mati nye korang nye….x hape hape ntah komennya itu life dia suka die lah….dia penaja korang ni cam budak³….

    0

    0