Written by AbangNara | December 10th, 2010

filem ngankung

Hebat. Memang hebat. David Teo katanya telah menghantar sms kepada seorang pengarang Utusan yang memaklumkan filem Ngangkung hampir mencecah kutipan RM10 juta. Kalau betullah kutipan filem Ngangkung RM10 juta, ini adalah satu sejarah baru dalam dunia perfileman Malaysia. Tahniah kami ucapkan kepada David Teo dan mereka yang terlibat dalam pembuatan filem ini.

Bercakap mengenai David Teo, ada satu perkara yang menarik yang dikatakan olehnya baru-baru ini. Kata David Teo, cabaran paling besar bagi penerbit filem seperti dia ialah “godaan” daripada artis-artis (sudah tentu wanitalah) yang muda dan seksi-seksi yang sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan slot menjadi pelakon utama. Perghhhhhh. Apakah jenis godaannya? Itu kami tak dapat huraikan. Korang fikirlah sendiri.

Filem Ngangkung sudah cecah RM10 juta, apa cerita dengan filem 2 Alam? Rasa-rasa cecah RM1 juta tak? Hehehe.

232 responses to Filem Ngangkung Pecah Rekod, Kutipan RM10 Juta!!!

  1. ProfHariz says:

    Tahniah! Mana 40 Juta? Hahahha

    0
    0
  2. eyriqazz says:

    wah,hebat..mesti berasap DDR ni..hik3..

    0
    0
  3. emancloud says:

    hahaha best gile tgk sam blakon. “hok alo hambo leh kecek kelate”

    0
    0
  4. petra_dubies says:

    huhu nant aku nak p tengk tuk tambah kutipan lak

    0
    0
  5. mimi3 says:

    support la filem lain lak, macam hantu kak limah balik rumah ke…sian die

    0
    0
  6. abg rambut segak says:

    weeken ni gi la layan. pastu balik ngan kak limah sekali

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

      hope cerita ni mendapat lebih banyak kutipan…. InsyaAllah….=)

      0
      0
  7. tukang sibuk says:

    Ngankung?? walaupun aku dah tgk 2 kali sbb tman adik2 aku tgk….tp cite ni leh smpai 10 juta..? xpham aku..lawak dia bnyak dlm preview ngankung..msuk panggung dah leh agak dah..tp still org gelak lg..xpham lg aku!!..pasni Cite melayu akan kuar semua cite Seram Komedi!! cite genre lain sori xlaku!! melingkupla industri filem malaysia 5 taun lg….semua nak kejar duit..

    0
    0
    • StyLo says:

      mana tak nyer.. Buat citer2 berat bape kerat yg nk phm@ nak pi tgk.. Asik ckp tgk wayang nk rilek2..

      Takleh salahkan produser gak.. mmg depa nk buat duit pon..

      Citer2 cm Allahyarham Yasmin buat ok gak, tapi sambutan besa2 nya..

      0
      0
      • sape kerja tak nk duit beb. sah2 wat filem nk untung. (anak orang kaya mungkin. bapak nk 1 juta g soping kat paris)

        0
        0
      • tukang sibuk says:

        tp aku ckap ni berdasarkan sejarah!! korang tgk industri Muzik Malaysia!! sampai tahap mana skrg??? lu masa muzik rock cth seperti search wings tgk sampai mana! negara luar semua respect..sp jd ikutan lg..lagu indon ms tu kt mana? Dangdut org kata muzik org kg!!..pastu masukla era lagu cintan leleh..kuarla uk la, spring,slam,scoinla eddie hamidla citss.mcm2 lg…sb apa? time tu laku..nak bt duit pnya psl..peduli apa ngn kualiti lagu!..masa tu muzik Indon dah berkembang! tgkla muzik diaorg sekarang! tpaksa diakui lagu2 diorg bnyak yg bguih! Aku bet kalu produser malaysia yg gila duit tp buat filem cm hampehh tgkla..5 taun lg Industri filem malaysia akan jauh ketinggalan!!

        0
        0
        • et says:

          tapi g tgk 2 kali gak..

          x pasal je emo ko ni apasal

          0
          0
        • faiz says:

          haha..et,dia PMS arr..
          tu yg emo sgt2..

          0
          0
        • tukang sibuk says:

          aku g tgk 2 kali ke sepuloh kali ke aku pakai duit uoolls ke? auwwwwsh..

          0
          0
        • Lolyat gang says:

          Dia ckp bende betul
          Ko je bodo x paham

          0
          0
        • maria says:

          ini cita pasal ngangkung ke hemo hemo psl lgu…
          filem malaysia da berkembg maju berbnding y dlu
          kurg2 nye ade peningktn…jln cite y rngks tp ade msg…asenye cite malaysia hundred time bgus kot dr indonesia…kalau drama da ler pjg….pusing sane sini nk ke 1 scene tu bkn main pnye zoom…lgu malaysia terbek weyh muzk indie skg da berkmbg mgikut peredarn mase..indon xde la best mane pn rntk same je
          kita pnye muzik ade identiti sendiri..

          0
          0
        • tukang sibuk says:

          cita melayu baguih? ko ni mmg buta la….kih2….ko bandingkan cite thai ngn cite kita? aku xbandingkan filem indon ngn filem melayu

          0
          0
    • Bom aTOM says:

      Kira oklah tu drpd diaorang rebut2 buat citer Rempitlah…Bohsialah…mcm dulu.

      0
      0
    • kasut tumit tiggi says:

      urm….makin kaya la david teo..10juta 2….untung gler….syok jd producer film nie, mcm2 dapat…david teo ni playboy x??

      klw palyboy, untungla david teo klw ada sesetengah artis yg sanggup gadai maruah diri semata-mata nk pegang watak utama dlm filem david teo…

      rezeki murah betol…..

      0
      0
  8. DeQdEq says:

    wah…hebat2…tp DeQdEq tak tgk lagi pun citer ngangkung nih

    0
    0
  9. RiRi says:

    btl gak kata2 korg aritu…de part dia yg best…de yg x best…tp aku tetap sokong cite melayu :)

    **arini dh kuar dh movie HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH …. aku rs Movie ni pn best…aku suke cite org2 kampung ni…spontan je…

    0
    0
  10. eiman says:

    2 alam dah 20 juta kot, agaknya dr rozmey tak tau no phone orang utusan utk dia sms kan info tu.. Keh3x

    0
    0
  11. nani says:

    xheran la klau leh dapat rm10j pun, cita dia mmg best per, aku p tgok ngan mbe aku yg xsuka tgok cita melayu, dia leh hentam gelak dari awal cerita sampai nak abis

    0
    0
  12. emilda says:

    saheizy sam ni mmg terbaik laa!!sume cite die blakon best2 and box office!leh jd pelakon terbaik ni…=)

    0
    0
  13. miss_pinky says:

    DDR PODAH LA WEI.
    HAAHAA.
    NGANGKUNG GAK TERBAIK, XDE HEBOH2 PN DA REACH BERJUTA2..
    :)

    0
    0
  14. aku teka je says:

    not bad la lps aku tgok mggu lps… azad jasmin pun x laa kaku sgt… x jeles ke eira tgok azad dok kiss dahi n peluk bini dia kt dlm ngangkung huhu

    0
    0
    • RiRi says:

      ye tak ye,,,hihi,,,dorg kn sporting..huhu..x kisah di pegang..huhu…klu bf aku..mau kene pelangkung…heheheh

      0
      0
      • pascual says:

        ruginya bf ko dpt betina hodoh mcm ko..prangai dala mcm ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..ksian bf ko..laalaaala..

        0
        0
        • gilo says:

          wei…mcm apa?? errmm???

          0
          0
        • RiRi says:

          bersambung?hihi..

          **ku x mengerti mengapa pascual nk cr psl…hihi…tp ku terima je la pe yg dia kata…payah de fanatik ni.. hihi

          0
          0
        • RiRi says:

          PASCUAL YG KO NK MENYIBUK PEHAL??CBUK JE FOLO2 AKU…EWWW…X KUASA NYE…DH LA FOLO SATU HAL..PASTU NK CARI PASAL SATU HAL…KO NI DH KENE BUASIR KE?OR PUNGGUNG KO PANAS KLU X KOMEN AKU2 NI..OR DH RINDU??WAWAWA…FOR UR INFORMATION…AKU X HERAN LANGSUNG DGN KOMEN REPLY KO NI TERHADAP AKU…PROVOK AJA LEBIH…PADAHAL KO PN..HAMPEH+HAMPAS…HAHAHAHA…SYUHH2..EEE..CBUK2 PLAK REPLY2 NIH…DASAR TERDESAK N TERSEPIT LAH TU…CHOII…..

          0
          0
        • Pompuan, Isteri &...botoks says:

          Mungkinkah Pascual..= Dr Rozmey……..???

          *bersambung di minggu hadapan* :)

          0
          0
  15. aku dh tgok citer nih. klaka beb. dalam terkejut2 takut2 tu ilang gitu je sbb klaka.

    0
    0
  16. siti tanjung says:

    saye tak suka kluar umh .tunggu dvd kluar baru tgk

    0
    0
  17. siti tanjung says:

    saye tak suka kluar umh .tunggu dvd kluar baru tgk .janji murah

    0
    0
  18. luvlavender says:

    saheizy sam wt muke siyes dlm citer nipun aku gelak gak.,xtau la npe.tp mmg die best r. citer nipun mmg best.!!

    0
    0
  19. nana says:

    2 Alam dah masuk ALAM KUBUR dah… dah berkubur lama..haha

    0
    0
  20. perghh…10 juta beb..gile ah..tapi cite ni memang best..ada part2 feeling abis..tahniah!

    0
    0
  21. Nyss says:

    hebat! NGANGKUNG mmg best pon.. lawakk ouh!

    0
    0
  22. MamaYatie says:

    waah…cayalah metrowealth nya team!! masyukk…

    pstt..sib baik bini david sedia ada dah cukup cantekkk…

    0
    0
  23. Tok Kadi says:

    2 Alam = alam fantasi atau alam realiti.
    terbukti, rm40juta hanya fantasi.
    realitinya cuma rm…..???

    0
    0
  24. maxi rodriguez says:

    rezeki dtg dr allah
    sygnya david bukan org islam
    tu bukti allah maha pengasih

    0
    0
  25. cikedi says:

    hantu kak limah balik rumah…p la tengok….lawak gilerr…

    0
    0
  26. Lady_kiki says:

    Wau…syabas ngangkung! what a great job!!

    0
    0
  27. melly chan says:

    Abg nara review lah ttg cita aku tak bodoh..cita tu best sgt..even i’m chinese pun i suka film itu..syg kurang promosi..pls abg nara

    0
    0
  28. akuler says:

    citer nie not bad ah klakar jugak… tapi citer hantu kak limah lagi x bley tahan lawak diaa… pecah usus weii …hantu kak limah balik rumah.. seyes ahh memang klakar beb.. memang tahan cipan ahhh… time seram, perghhhh memang seram betul…berbaloi2 ….

    0
    0
  29. hohoho says:

    kalau azad jazmin cakap utara dlm filem ni lg best kot..hoho mcm pelik bile loghat KL..

    0
    0
  30. intanizani says:

    sbb sam berlakon kot
    tu salah satu sebab filem ni diminati

    0
    0
  31. gayah moden says:

    u olz komen cam besh je…ni x sabaq nak gi tgk nih…. ngangkung ke hantu kak limah ?………

    0
    0
  32. Hanis says:

    abg nara, kan ritu dr rozmi da sms metro kata 2 alam da dpt 2juta ari petama. ekekeke~

    tetiba 2minggu tayang tak sampai 300k pon. lol~

    0
    0
  33. jellymerah says:

    tak dapat nengok…bz jek semedang…:( takpe ganti tgk antu kak limah jek

    0
    0
  34. cuteygulz(*,~) says:

    suke tgk seram comedy…kot seram gile..alamat xtgk la..ttp telinga..tkt dgr sound…xberbaloi lak rase yee..hehee..
    bile tgk comedy dpat ketawa puas2..ilang semua masalah..hehee..AKU TAK BODOH pun kelakar laa..
    pasni nak tgk HANTU KAK LIMAH DAH BALIK..hehehe

    0
    0
  35. nur arin says:

    haa…tgk citer melayu relax2 jer..janji seronok, ketawa2, xderla kerut2 muka lepas balik tuh…nak p tgkla kankung..he ngankung! =)

    0
    0
  36. anne says:

    congrates..!

    0
    0
  37. Hagimaru says:

    tahniah..ak suka david teoh,coz kalau filem dia laku mesti dia x kedekut..share bonus kt pelakon2 n wat kenduri kesyukuran even dia non muslim..congrat!!

    0
    0
  38. haniza says:

    citer nie memang the best..hahahaha lawak!!!!

    0
    0
  39. fyna says:

    wooowwww!!~hebat…..klh cite 2 alam…

    0
    0
  40. Miss pocO says:

    x tgok lg ceter ni…

    0
    0
    • Kasih says:

      poco, pi la tgk sis.. mmg best… bkn takat tuk gelak2 jer tp ada pengajaran dr citer nie… ada part yg sedih2 gak… ni realiti kehhdpan sbnr nya…

      tp citer hantu kak limah blk umah mmg best, lawak giler.. citer aku tak bodoh pun best… so mmg citer melayu makin lama dh makin best…

      ari tu kasih tgk ramai gak bangsa lain cam cina dan india dtg tgk citer ngangkung ni, drg pun layan gak… so kiranya citer melayu mmg sempoi lah kn sis… ;)

      0
      0
  41. sailormoon says:

    yeke…
    alamak x sempat nk g tgk lg….
    aku pun x sabar nk tgk hantu kak limah balik umah…
    aku suke awie belakon…
    lawak slumber…
    sam pun aku suke…………..
    hehehehheeheheh….
    x sabar nk tgk……..

    0
    0
  42. kak limah says:

    uisshh… msti best dua2 citer ni.. sok boleh laa bw anak2 kak limah tgk wayang.. sokong filem malaysia.. (kecuali pd penerbit yg riak… hehehehehe)

    0
    0
  43. Reena says:

    Aku ske lagi lawak Mamat Khalid..walaupun cam lawak bodoh tapi sebenarnya lawak dia lawak bijak..dia sindir selamba. Aku pun rasa2 cam nak terjebak jer beli tiket HKLBR. Drpd support penerbit mat jenin..pat ploh juta katanyerrrrrrr…

    0
    0
  44. hmmmmm says:

    owh filem Ngangkung mmg boley hilang tensen!!! verrrrry funny…. and jalan cerita simple.. ada pengajaran.. takde skrip2 atau scene2 BODOH and MURAHAN spt filem2 …… (isik tempat kosong) tak rugi duit sploh hengget korg tgk citer ni… jom cukupkan 20 juta! ahahah…

    minggu depan hantu kak limah kuar…. tunggu seminggu dulu… tgk review.. baca komen2 korg… pastu baru gi tgk.. eheh

    0
    0
  45. tukang sibuk says:

    Ngankung?? walaupun aku dah tgk 2 kali sbb tman adik2 aku tgk….tp cite ni leh smpai 10 juta..? xpham aku..lawak dia bnyak dlm preview ngankung..msuk panggung dah leh agak dah..tp still org gelak lg..xpham lg aku!!..pasni Cite melayu akan kuar semua cite Seram Komedi!! cite genre lain sori xlaku!! melingkupla industri filem malaysia 5 taun lg….semua nak kejar duit..kalu kreatif cite bermutu boleh per bt duit!
    tp aku ckap ni berdasarkan sejarah!! korang tgk industri Muzik Malaysia!! sampai tahap mana skrg??? lu masa muzik rock cth seperti search wings tgk sampai mana! negara luar semua respect..sp jd ikutan lg..lagu indon ms tu kt mana? Dangdut org kata muzik org kg!!..pastu masukla era lagu cintan leleh..kuarla uk la, spring,slam,scoinla eddie hamidla citss.mcm2 lg…sb apa? time tu laku..nak bt duit pnya psl..peduli apa ngn kualiti lagu!..masa tu muzik Indon dah berkembang! tgkla muzik diaorg sekarang! tpaksa diakui lagu2 diorg bnyak yg bguih! Aku bet kalu produser malaysia yg gila duit tp buat filem cm hampehh tgkla..5 taun lg Industri filem malaysia akan jauh ketinggalan!!

    0
    0
  46. aku dah tengok crita ni, memang nak tengok lagi sekali

    0
    0
  47. momo says:

    best doh citer ni..shaheizy sam mmg johny deep malaysia

    0
    0
  48. burit says:

    tahniah…

    0
    0
  49. cilipadi says:

    kalu tgk 2 kali pung kata bosan …memang xde perasaan la tu sian2…..kene carik blk perasaan tuh…kang susah plak…

    0
    0
  50. kasut tumit tiggi says:

    shaheizy sam ni ada awek x? xde citer pasal awek dia kan???sapala awek dia ek?? nak jgk tw….abg nara leh tlg korek rahsia x?huhuhu

    0
    0
    • dulu ada aweks taktaula masih ke tidak…
      aweks dia dulu mix omputih muka mcm nooren pelakon/penyanyi awal90an…ada sikit mcm maya karin
      ..lupa plak nama dia nanti aq cek balik…

      0
      0
  51. cilipadi says:

    dolu kat melodi kunun2 ngan fafau …tp tah ler betol ke idak…or cinta baru nk berputik kot..

    0
    0
  52. Miss pocO says:

    kalau la P. Ramlee still hidup g….ermmmm…

    sume filem2 skrg xleh lawan filem2 allahyarham…sbb kebanyakan anak2 zaman skrg suka tgok filem2 allahyarham…filem2 allahyarham still evergreen dr dulu smpai la skrg…kalau diikut kutipan dia, mau cecah BERATUS2 BILLION dh skrg…huhuhu…

    ade bran…?

    0
    0
  53. kin says:

    Ngangkung memang best..semua umur leh layan.pakcik yang duduk sebelah aku pun gelak x hengat sampai goyang2 perut boroi dia..haha..pasni nak tgk ‘hantu mak limah’ lak

    0
    0
  54. aida says:

    nti nk tgk ngankung..by the way..sy nk promote web sy kt sini. klik name sy k. ade something sy nk share =)

    0
    0
  55. MuJE says:

    mesti ddr tanak makan cendawan dah pasni

    0
    0
  56. bosan says:

    bosan…xbest langsung..lawak bodoh,cita melayu tipikal..tapi memang cerita macam ni la yang orang nak tengok pun..budak2 baru lepas spm je suka tengok cerita metrowealth ni…(btw aku g tengok sebab orang belanja…sudahnya main anset je dalam wayang)

    0
    0
  57. ADIK SAM... says:

    7 dua kali… 2 sekali 3 sekali..
    try2 jgn x try!!
    :)
    <3

    0
    0
  58. rozita che wang says:

    confirm….ABP2010 milik Shahezy Sam…..(pelakon filem lelaki popular dan bintang paling popular)….

    Fans 1 juta di FB bukanlah penentu populariti…..

    0
    0
  59. zuanzuan says:

    FILEM NIE CUMA BOLEH BOX OFFICE AJE COZ BUAT FILEM SBB DUIT DAN KEUNTUNGAN….BUT DR SEGI KARYA SEN DAN TEKNIKALI…..MEMANG HANCUSSSSS….SO TAK HAIRAN DAVID TEO DAH AWAL2 BOOKING TROFI FFM TAHUN DEPAN KATOGERI FILEM BOX OFFICE……MEMBUKTIKAN MENTALITI RAKYAT MALAYSIA….SUKA FILEM2 CAMNI…XDE SENI DAN SEMATA2 SBB DUIT AJE….SUKA TAGLINE DULU….FILEM KITA WAJAH KITA…..

    0
    0
    • ShueQry says:

      ada dalam majalah Muskulin, dia pernah kata, “komersil dulu, seni kemudian”.

      0
      0
    • Karim says:

      Sangat setuju dengan komen anda. Aku tengok cite ni, tak gelak pun. Hanya datang sbb masatu kutipan cecah 5juta dah. Jadi ingatkan sedap sangat, Bosan weh. Aku pun pelik nape org dlm panggung gelak sakan. Haih…

      0
      0
  60. Gina says:

    filem bodoh!sama mcm aku masih dara!tah pape jew filem camni,khas untuk bebudak spm dan budak2 belasan tahun.si apek david teo ni nak buktikan dia kot ker?pelakon dgn bos sama!aku dgr diana amir pun penah tido dengan producer bab nak dapat tawaran keje,tah2 dah berkongsi selimut ngan apek cina david teok!

    0
    0
  61. gosipgurl_fea says:

    wow!!!!!!

    0
    0
  62. best la plak cite nie leh pecah perut…..10 juta xsampai sblan woooo manyak kaya ooo jgn lupa bayar itu zakat sikit la..

    p/s- diaolang patut kasi turun sikitla itu harge tiket sebab sulah kutip manyak…..

    0
    0
  63. landax says:

    NGANNGKUNG!!!!!!!2 alam pe cer?40j x?haaha

    0
    0
  64. sue says:

    emmm.. ada plak sebab wanita.. wanita dalam filem nie takder lah cntik sgt. yang pasti sebab shahezy sam lah derr…. kalau tak wat ape kuarkan poster gmbar mamat nh. pape pun tahniah okay ….

    0
    0
  65. hajarul says:

    xde lah best sgt citer nih..best lagi adanan sempit..membazir jer aku beli tiket

    0
    0
  66. DiaNA daMia says:

    besh

    0
    0
  67. bawahlicin says:

    filem ni ada elemen-elemen kelucahan tak? kalau ada mungkin inilah faktor yang menyebabkan kutipan RM10 juta itu.

    0
    0
  68. pinO says:

    CITER HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH LAGIK BESH WEHHH….TGK JGN X TGK…KASI CITER MAMAT KHALID NIE PECAH GAK…

    0
    0
  69. telor rebos says:

    10juta??tiket rm14 tu so mesti ler jejak 10juta..hehehe
    ape pun best gak cite ni…

    0
    0
  70. sickchild72 says:

    cite ni mmg best pun.

    itu 2 Alam dah boleh campak longkang ahhahahaHAHAHA

    0
    0
  71. Awang says:

    HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH MMG BEST TP NANGKUNG NI BEST SEBAB SAM JA….

    0
    0
  72. Awang says:

    mcm tak pecaya ja nangkung dpt 10 juta…david teo punya strategi lah tu nak lawan hantu kak limah balik rumah….

    0
    0
  73. Linda says:

    jgn pula david nak ikut strategi Dr Rozmey….nanti aku sunat baru tau…

    0
    0
  74. perindu misssukamasak says:

    juz wonder.mana misssukamasak hilang.i rindu dgn comment2 dia.pelik..fop hilang..misssuka masak hilang.i hitung2 hampir 3minggu gak miss xjenguk bn.mana mhilang. dear miss.jika tbaca comment nie.muncullah.i rindu nak baca comment2 u..i selama nie silent reader jek tapi tpaksa comment utk panggil u.xmau majuk2 yer.i rindu u.ikhlas..sang perindu.

    0
    0
  75. perindu misssukamasak says:

    i pon nak tau identiti sebenar misssukamasak…
    show urself if u read dis miss

    0
    0
    • ex miss suka masak says:

      miss suka masak tgh sakan bercinta…jgn kacau dia….yg last sekali dia ngorat caldina…tak taulah ape jadi dgn bf dia yg sedia ada…macam2..

      0
      0
      • perindu misssukamasak says:

        u betol ke ex miss suka masak? setahu i dia 2 solo and available lagikan.u kenalan dgn mis ke? leh i dapat cara nak contact dia?

        0
        0
        • ex miss suka masak says:

          dia pernah ngorat i sekali je…tu kira ex lah kan…hahaha
          …..(ke aku yg ngorat dia dulu…tak ingat plak..)

          betol dia dah ada bf…dia ada cakap dlm previous post…tak ingat yg mana satu

          i tak lah kenal sgt miss ni, cuma masa fop ada dulu, kira miss ni mcm ada ‘skandal’ cket dgn fop sehingga fop hilang tak muncul2 dah…sigh

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          oit u bia betol..ex miss??why2??erm..
          i xrasa la dia ada bf coz cara dia menaip 2 dan penulisan dia 2 menunjukkan y dia 2 lonely.
          u know what i mean.cam gadis yg sunyi n berani.berani tegakkan kata dia.i respect dia punya pendirian dan prinsip..
          tapi frust la bila u cakap dia dah ada bf.coz i expect dia masih available.
          tentang fop 2 i xnak comment.coz i tgk miss dgn fop mcm ada psamaan..
          tapi i tetap akan cari miss..selongkar identiti dia..
          u tol2 ex dia ke or kenal lam bn jek??
          ada cara utk i contact dia x??

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          i tak boleh bagi tau lokasi miss sdg bersembunyi…takot ganggu privasi dia….
          tapi u ni minat dia in what way….kata rindu komen2 dia tapi boleh plak frust bila i kata dia dah ‘attached’

          p/s aku main2 je…..don’t take me seriously…
          ( bukan u ke miss suka masak….hahhaha)

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          hehe u cakap ex miss kan?
          xkan u xleh baca cara penulisan i ngan miss punya penulisan.i bukan dia .mcm y i jelaskan lam entry rebeecca pada gurly.y pastinya i bukan dia.
          tapi if u tol2 ada connection ngan miss.
          pls i nak tau cara i leh contact dia.at least kasi i fb or ym dia.
          susahla bro.i dah panggil dia lam setiap entry tapi still xmuncul.nape ek.ko ada jawapan kasi tau la ak.
          damn miss her.

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          dah baca komen u kat post rebecca…..memang sebiji gaya penulisan miss
          miss suka guna perkataan jiwang2….tgk nick u tu….perindu lah bagai….
          sebenarnya i memang kenal betul dgn miss ni….tiap2 hari gi rumah dia tgk dia goreng apa….
          tapi memang dia pandai masak…..ketagih dgn masakan dia….

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          hai bro.macam rapat je kau dgn miss??
          aku bukan aper,juz curious..aku tol2 nak contact miss.2jek.
          aku harap ko dapat tolong aku.

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          sori….watpe aku nak share dia dgn kau
          miss tu EXCLUSIVELY mine…….hahaha
          so back off….or dream on

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          kasar bahasa kau.aku mintak elok2 kan..jgnla gtu.
          coz setahu aku la sepanjang aku mengikuti comment2 miss, aku dapat agak yg dia mmg single n available,,
          jadi datang dari mana lak kau nie kan.
          aku pon heran.
          lagipon miss xde mantion pon mana2 guy dalam bn ni kan.
          ke ko ni fop??bia betol.
          aku bukan apa..aku cuma nak tau cara utk contact dia.
          cari kat sini pon serupa jek dia xmuncul pon.
          ko ada fb miss???

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          bro ko ni fop ke??
          aku cuma mintak cara nak contact n bhubung dgn miss.
          2jek..
          xde niat pon nak rampas dia dari ko if dia 2 tol2 HAK ko lah

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          oops aku terbabas sikit…..sori
          sekali lagi aku tegaskan aku takkan bagi tau kat kau
          so kau tunggu jelah sehingga miss muncul semula
          mungkin dia tgh beratur byr bil tenet dia kot…

          tapi musykil juga….nape u beria2 benar nak selongkar identiti dia….i dah lama tahu pon rilek je

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          senang ko cakap kan.
          nak tunggu miss muncul semula?
          ko tau x,
          ak teruk dah kena kat entry becca 2.
          xpasal jek aku dicop menyamar as miss suka masak
          adoi tension aku
          masalah skang nie nak tunggu miss muncul 2 ntah bila.
          xde pon hint dia nie
          at least if dia tgk kita da btekak kat sini dtg la jap muncul n betolkan keadaan..
          ko tau tapi ko xnak bagi tau aku bro
          napenya?
          ko gak cakapkan ex dia jadi xsalah la aku utk masuk line plak kan
          past is past bro aku xnak la gado2
          aku cuma nak contact dia
          at least have a talk ngan dia pon cukup
          mcm yang aku cakap sebelum nie
          aku suka penulisan dia
          actually cara dia bcakap 2 ingtkan ak pada seseorg
          2jek
          dats y aku kena cari gak dia
          aku harap ko xkedekut utk share everything yang ko tau tentang miss
          aku perlu tau bro

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          oklah….sian tgk ko kena belasah dr berbagai penjuru kat post rebecca….aku dgn murah hati akan beri apa yg kau dambakan….so desperately sampai aku pun naik tension jugak
          tapi ada syarat….what do i get in return for doing you this favour…there’s no such thing as free lunch….afterall i am giving her up to you….harap dia pon suka lah kat kau

          tell me the deal and you can proceed giving me yr email add so i can deliver the info….

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          tapi aku nak kan kepastian samada ko nie betol2 ex miss suka masak atau ko juz pretend 2 be him??
          ak confius coz ramai sgt y nyamar jadi ex miss sejak dia hilangkan diri nie..
          ko tol2 ex dia ke?
          aku masih confius coz sepanjang ak mengikuti dia ak sgt2 pasti y dia masih single n available
          yg ak tau dia penah btau caldina dia duk kuantan and being a chef at hotel
          so leh aku tau camne ko kenal ngan dia?
          ko jgn la nak take advantage lak atas ak
          ak pasti miss akan muncul semula
          ak yakin
          wait n c

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          haha …buah hati kau dah muncul dah tu…apa lagi gi lah memadu kasih…haha

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          gadisku…….
          muncul juga miss akhirnya setelah lama mhilangkan diri..
          miss…diri ini tseksa menangung derita batin..
          miss…pcayala…yang saya wujud,,,
          dan saya nak miss tau yang saya dah gile bayang pada miss..
          ikhlas,,sang perindu

          0
          0
        • joe says:

          aku dah 3x tak lepas…..anyway pada watak lain yg aku bawa aku ada bagi hint…carilah…aku tak boleh beritahu takut depa delete pula…..

          and stop guna word sayang tu…loya lah

          0
          0
      • Nak muntah baca komen korang says:

        Ini ke yg Pgkomen kat entry Rebecca psal citer berebut betina… miss suka masak? Rupanya sume org yg sama…?! Bahasa lebey kurang je… Aiyooo sooo pathethic..! Pls stop it…! Gerlii tokak den…!!

        0
        0
        • gurly says:

          tau xpo! aku cume myedarkan org je..hahha!

          0
          0
        • miss suka masak says:

          salam..

          pls lah..

          miss xdak masa la nak buat kerja2 xbfaedah camnie…

          tolong lah..

          miss sendiri xkenal ngan encik perindu 2 n yang ngaku ex miss 2 ntah sape2 ntah..

          4 info…

          im single but not available..

          n i dont have much time la nak menyamar2 camni..

          looser~~~

          nie pon baru join bn coz bkesempatan…

          so pls la..

          stop it..

          xkisah la perindu or ex miss 2 pls..

          jgn hiruk pikuk kan keadaan kat sini..

          org dah bagi tanggapan buruk kat miss..

          pls..

          if u all toll2 admire miss tlg hentikan semua nie…

          miss xnak benda nie jadi isu..salam

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          gurly ko nikan xabis2 dgn hasad dengki ko kan
          sudah2 la 2

          0
          0
        • ex miss suka masak says:

          perindu, angau kau dah tahap gaban
          aku tau lah cinta tu buta, tapi cuba kau buka sikt mata kau yg sepet tu, miss kata dia not available, kan aku dah cakap
          gi pack brg2 kau jom ikut aku masuk kelab ‘ex miss suka masak’

          0
          0
        • Mcm ni pun ado...:-p says:

          Jgn dlayan la dia ni sakit mental.. Salah masak tu.. Salah mkn la jdi mcm tu.. Tu yg wayar selirat.. Krisis identiti kjap jadi org lain… Kah kah…

          0
          0
        • Perindu/ Miss suka masak attention seeker... says:

          Konpem sakit mental la Miss aka ex miss & Perindu Miss gila glamer ni… Hentikan lah org meluat tgok lakonan longkang kau tu… Betul nmpak kurang kasih sayang mcm org kata… Owhh plsss…

          0
          0
        • Kesian Perindu aka Miss suka masak gila glamer & kurang kasih sayang... says:

          Sah diorang org yg sama.. 1.sbb bila sorang x komen.. Yg lain sume x muncul.. ex miss suka masak, gyuri, perindu, miss suka masak, anti caldina & lawak la korang tu org yg sama…! 2.Bila sorang komen yg lain ngikut cuma jarak masa tu ada skit.. Cth komen gyuri ngan perindu dekat2 time dia.. Ada satu tu perndu komen 2.30am, bpe min gyuri reply plak.. Wahh ‘sepakat’ yek layan bn smpai 2 pagi..! Bley refer time diorng komen.. Huhuu.. 3.Cara perindu komen tu memang mcm pmpuan.. Jarang lelaki komen pmpuan kaw kaw especially bab pose, muka plastik etc.. n jarang laki nk tgok citer melayu (mcm komen perindu) cuba korang baca komen dia.. X nmpak ayat lelaki pun, excpt dia pggil Nara ‘kau’ atau dia sebut pasal ‘peluh jantan’ yg memang saje dsebut utk pbodohkan org… Lain2 komen dia psal entry memang obvious ayat pmpuan.. Aku tau la sbb aku pmpuan… 4. Komen sokong dia atau komen dia sume bnyk like, komen hantam sume dia dislike bnyak2.. Bukak browser bnyak2 then kau bley cuba click like bnyk kali.. 5.miss suka masak suka type sbaris then x hbis komen dia type lain2 baris.. Cuba tgok perindu nyer komen pun camtu.. Hmm jarang org nk type style camtu kan.. Soo obvious lar.. Kalo nk nyamar pun jgn over la tnjuk mcm angau gila saje.. (gaya komen mcm Aries April) kalo korang pnah tgok dia komen.. dia pun gila glamer n gedik jugak cari boypren kat bn ni… Agak lar…! Haha… Sah x logik nk angau sakan kat bn dah tu siap letak nick nama Perindu MSM.. Gila syok sendiri la budak nih…! Dh kntoi lgi xnk ngaku..!

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          ex.ramai plak yang cakap aku nie miss.haha nak tgelak gak aku nie.,hehe.dan they all leh cakap plak kita org yang sama.hahako rasa camne plak 2??

          0
          0
        • joe says:

          adoyai…penat aku menyeringai dr semalam…byk komen kata cara kita bagi komen sama ek….baru aku perasan….ya lah mungkin ada similarity…

          aku tak ada cara nak buktikan kau tu adalah miss….cuma meneka dlm samar….pe pun..kalau kau kata tidak, tidaklah….i’ll take you at face value…sangka baik udah..(tapi yg kes kantoi tu wth?)

          anyway kalau kau org yg sama, tapi bawa dua watak berbeza….kau memang hebat….wonder macamana kau boleh hayati watak pompuan dgn begitu baik walaupun ada bunyi2 nyah cket….sbb aku tetap berpendapat yg kau ni lelaki, mcm dlm post ni aku tak ragu2 kau adalah lelaki

          whatever lah kan….aku pun tgh asah bakat lakonan …haha…sape yg tak suka menyamar di tempat sebegini….tempat main sorok2…u jgn tak tau fop, bom atom pon entah2 ada nick yg lain….haha

          good luck …jgn sampai kantoi….

          0
          0
        • joe says:

          tgk aku pon dah kantoi..hahaha tak sempat tukar nick….have a nice laugh. ya everyone…..HAHAHAHA

          0
          0
        • joe says:

          aku tgh gelak terguling2 ni….aku harap kau je sorang yg faham

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          2 joe aka exmisssukamasak.
          haha
          camne erk aku nak explain kat ko..

          lawak siot..

          ak dah agak dah benda nie akan jadik kecoh..

          since aku dah agak2 terkantaoi 2..hahah

          ko pon ada bakat lam lakonan…

          maybe bagi they all ak n miss adalah org y sama tapi watak beza

          hard 2 explain..

          penat gak kan sampai lupa nak tukar nick

          cam ko lah asyik sgt nak nyamar jadi ex da kantoi nama joe..hahha

          ak saje jek nak meriahkan bn nie..bosan dol baru lik singapore..hahha

          xsangka lak leh tkantoi gtu..

          respect nagn gurly la..dia dari awal leh syak ak..

          tapi paling ak suka poco n kasih..
          sgt2 jujur..

          ak xkan btaw jantina ak pada public samada diorg nak cakap ak miss n perindu org y sama tpulang

          ak da xkesah…

          tapi ko mmg psiko..ko layak lawan psiko ak joe..

          tapi xsangka lak ko da tkantoi kan..haha

          ko maybe bukan doctor sakit jiwa maybe ko actor..

          tapi 2la…

          ak xdek niat lain..

          cuma nak have fun..

          tapi ramai yang salah anggap..

          sblm nie pon ak guna id miss ramai y sokong comment2 ak..

          bila wujud watak kedua iaitu perindu

          ramai y mula sedar akan perindu..

          lebih2 ag gurly..y ada sedikit sifat benci, riak dan dengki..

          joe,,kalu la kau tau miss 2 wujud..

          cuma ko boleh baca penulisan ak ko akan dapat jawapannya…

          ak respect ko..dapat main psiko ngan ak..

          salam sayang dari aku..

          mawar merah…

          ag1…fop 2 org penting lam bn nie..

          dia ada mana2 jek..\

          nie pengakuan jujur dari ak..

          aku tetap xkan bhenti comment lam bn nie..

          sekian…

          salam sayang……..red rosses

          0
          0
        • gurly says:

          wahahahahah! joe lawak seh ko ni! tp cam haram ble die wat2 xtau pape..padahal da kantoi nickname kat entry maria farida..pastu dislike komen aku bratos2 dlm bape minit je..sbb xnk bg org prasan komen aku! hahahah! BODOH! nk myamar tp myamar utk glamour bangang..suda2lah eh sakai? ko xnk explain ape2 psl kntoi nickname tu ke sakai glamour?aku rase sakai ni pompuan..sbb ayt jntn die xkeras lgsg la nyahhh! bg aku die not smart enuf but looks super super idiot…tp bole dipuji dr segi kronology cite die la..

          sinopsis:

          missukamasak mhilangkan diri tibe2 kerana nk glamour dengan mencipta 1 nickname baru..iaitu perindumissukamasak. perindumissukamasak ni konon2 adalah peminat missukamasak dimana die amat berminat dengan komen2 bodo missukamasak seolah (knon2 cm seorang wanita meminati gaya penceritaan novel ahadiat akashah)..lantas perindumissukamasak pon bertanya kepada pengkomen2 setia bn spt poco,kasih dan lain2..antara ayat2 mnggelikan itu berbunyi begini..’poco, ko npk x missukamasak aku? / missukamasak, mane u..i gile byg la kat u’..dan tbe2 watak utama kmbali mencipta watak lain iaitu exmissukamasak supaya nk wat jln cte lebih menarik dimana mereka berebut2 missukamasak. setelah terjahan dilakukan oleh aku (gurly)..watak utama kembali mencipta nickname lain spt gyuri, laila majnun,lawak la korg serta berpuluh2 nickname lain yg masih blum dpt dipastikan lg..nickname ini dicipta utk menyokong hujah2 bodo perindumissukamasak. dan secara tbe2 missukamasak muncul dan berlakon spt tiada apa2 berlaku dgn bertanya kpd miss poco, kasih dan bbrape org lg..dengan ayat berbunyi ‘poco, korg nk main2kan miss ke? ckp ade org minat miss? / perindumissukamasak, i xske u ok..miss xnk org slh phm kt miss n tuduh miss mcm2’…missukamasak berbalas komen dgn poco..dan diselang seli dgn komen perindumissukamasak..namun disebabkan terlampau byk sgt nickname dan agak gelojoh nk bls komen, perindumissukamasak tlupe nk tukar nickname..apabila die tersalah mgunakan nickname missukamasak..lalu missukamasak mengcoverkan diri nya dgn mengatakan die copy paste komen perindumissukamasak.tp ape kejadahnya nk copy paste? tp npk double stupidnya ble cover line x mjadi..krana komen perindumissukamasak yg tersalah letak nickname tu awal 2 minit..slepas die mnukar kembali nickname sebenar iaitu perindumissukamasak.kesian! msti watak utama sgt megelabah tgk slh nickname..namun watak utama masih tidak memberikan ape2 pnjelasan ttg kebodohan bliau yg tslh nickname itu..tdk spt komen2 bliau yg dlu yg sgt defensive..tbe2 jd snyap sunyi.mgkin tgh pk nk letak nickname lain..namun bgitu si muka tembok ni ttp berlagak biasa krana mndapat sokongan dr rakan2nya.. namun begitu, watak utama tdk dpt menipu aku (gurly) dan bbrape readers yg lain dgn identiti bodoh bliau utk mglamourkan diri..adalah tdk mgapa klu anda mmpunyai 200 nickname skali pun..cume jgn la berdrama @ bersinetron @ bertelenovela kt sini..krana ia sgtlah membuatkan rase nk muntah darah n terberak cirit membaca komen syok sndri anda…

          sekian sahaj sinopsis, rentetan dan kronologi AL KISAH SEORANG MAKHLUK GILA GLAMOUR.
          perghh..aku da bleh jd novelis da ni? amacam? ade sape2 nk jd pminat aku x mcm perindumissukamasak yg tertarik dgn komen missukamsak?

          hahahhaha!

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          gurly
          ko belum berbakat lagi utk jadi penulis novel

          kata2 ko xcukup prosa klasik dan sgt2 silaplah tekaan kau 2 wahai gurly sayang…

          huraian ko sgt2 xberasas..

          tapi xpe..

          mision ak dah berjaya..

          xpe

          pihak2 tertentu tau apa yang ak buat..

          cuma ko belum dapat menandingi ak lam permainan psikologi yang da kau cipta…

          joe maybe leh chalenge ak tapi bukan ko..

          sila terima hakikat…

          ko lau bhalunisasi leh la tapi nak main psiko byk ag yang ko perlu bejajar..

          lagi satu ak nak nasihat ko..

          jgn cepat melenting yer bila something happen…

          ak taw ko heran ak leh cool ag kan setelah apa y blaku

          itulah fitrah jika mndalamai ilmu psokologi..

          ak xcepat melatah..

          pkiraan ko cukup bagus utk drama tapi xcukup bagus utk huraian kisah ak..

          ko kena byk belajar ag..

          ak taw pas ko baca je comment nie

          hati ko nak marah2 ak..then laju je tgn ko nak menaipkan..

          its okay ak paham..

          org yang xlepas angin cam ko akan buktikan pada public betapa hebatnya ko..

          tapi ko silap..

          ko masih xmampu selongkar kenyatan dsebalik kisah ak..

          ak harap ko kawal perasan ko gurly..

          walau pe pon y ko buat ko stil nampak xpandai kawal perasaan ko..

          bhari2 ko tunggu comment ak n create some idea utk menampakkan kelemahan ko sendiri..

          teroskan gurly…

          ak stil memerhati setakat mana angin ko nak lepas..

          salam sayang utk gurly..

          0
          0
        • joe says:

          perindu
          allow me to present my version of the synopsis based on the following assumptions:

          Y=perindu=miss suka masak=a guy
          X=joe=real target=a girl

          sinopsis

          at one pt of time, Y telah ternotis kehadiran X di bn ni, mungkin melalui komen yg berbentuk bashing yg agak masuk akal juga hehe…(macam bagus2 je)
          tak tau lah exactly tang mana yg menyengat nya komen2 X yg telah menarik perhatian Y

          sejak dr itu Y mengikuti X utk menilai character X dgn lebih dekat, walau X ni bukanlah pengomen tegar/aktif di bn…
          nak jadi cerita, Y mula membayangkan bahawa X ni mempunyai ciri yg disukainya….dan kebetulan X pula ada natural tendency utk melayan komen Y

          maka terciptalah episod perindu vs msm….dimana Y bermain dgn dua karakter utk menarik perhatian X…dan as it goes mendapat response baik dr X melalui berbagai2 nick yg diguna utk confuse kan readers….tapi secara psikonya both X dan Y sebenarnya tahu who those nicknames belong to.

          masing2 cuba psiko each other , in the end…dua2 terkantoi id….biasalah kan mistakes is bound to happen now and then

          so here we are, walau tak begitu ketara lagi sebenarnya siapa kedua2 X dan Y ni, nampaknya Y spt telah memberi satu isyarat dgn “red roses”

          bagaimana X harus interpret ni…bergantung pd respon dr Y yg selanjutnya….

          so perindu….sila ulas cket sinopsis aku nih….adakah aku berhalusinasi?

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          perindu
          allow me to present my version of the synopsis based on the following assumptions:

          Y=perindu=miss suka masak=a guy
          X=joe=real target=a girl

          sinopsis

          at one pt of time, Y telah ternotis kehadiran X di bn ni, mungkin melalui komen yg berbentuk bashing yg agak masuk akal juga hehe…(macam bagus2 je)
          tak tau lah exactly tang mana yg menyengat nya komen2 X yg telah menarik perhatian Y

          sejak dr itu Y mengikuti X utk menilai character X dgn lebih dekat, walau X ni bukanlah pengomen tegar/aktif di bn…
          nak jadi cerita, Y mula membayangkan bahawa X ni mempunyai ciri yg disukainya….dan kebetulan X pula ada natural tendency utk melayan komen Y

          maka terciptalah episod perindu vs msm….dimana Y bermain dgn dua karakter utk menarik perhatian X…dan as it goes mendapat response baik dr X melalui berbagai2 nick yg diguna utk confuse kan readers….tapi secara psikonya both X dan Y sebenarnya tahu who those nicknames belong to.

          masing2 cuba psiko each other , in the end…dua2 terkantoi id….biasalah kan mistakes is bound to happen now and then

          so here we are, walau tak begitu ketara lagi sebenarnya siapa kedua2 X dan Y ni, nampaknya Y spt telah memberi satu isyarat dgn “red roses”

          bagaimana X harus interpret ni…bergantung pd respon dr Y yg selanjutnya….

          so perindu….sila ulas cket sinopsis aku nih….adakah aku berhalusinasi?

          dear joe…

          perindu=miss=( )
          exmiss+joe=a guy who pretend like girl(FOP)

          actually ak xtaw pon sape y guna nick selain dari perindu n miss 2…

          miss n perindu ak leh jamai they all wujud..

          but y sokong kami n bantah kami mang ak xkenal..serious ak cakap..

          n thanx 2 u yang support ak dalam diam mgunakan pelbagai nick samada dlm ak sedar dan xsedar..

          cuma ak agak tertarik coz every comment ak kat sini ko cepat respon dan ko seolah2 xirau pasal comemnt2 ak kat entry y len sedangkan ak taw ko guna pelbagai nick utk kelirukan readers..

          now ak dapat tangkap siapa y jadi laila majnun..gyuri..anti caldina..

          ko xleh elak ag..haha

          mmg caracter miss n perindu dwujudkan utk suro ko muncul semula [email protected]@exmiss..hehhe

          coz ak xrasa ko akan bhenti comment kat sini n juz jadik silent reader..

          ak taw dgn cara nie ak dapat panggil ko keluar coz ko amat2 concern atas diri ak as misssukamasak..

          ko ingt ag kan hint ak..red rosses..mcm y penah ak kasi pada fop…

          mmg ak tkantoi since tlalu nak cepat reply comment as perindu..i know..its my mistakes,,

          tapi kalu ak xwujudkan caracter nie encik fop…ko tetap xkan muncul..

          last entry ko kua lam beuatifulnara kini 2tahun..ak siasat ko bukan sekadar nak ambk taw hal ko..

          aku guna psikologi coz aku tahu tahap psikologi ko amat tinggi..

          dan ko xbetah melayan comemnt2 xpandai n xmatang cam gurly..

          sbb 2 ko byk nick tapi they all tudugh ak.hhaahha

          bagi yang betol2 mengikuti watak miss.perindu..fop..exmiss n joe dia akan taw sape watak utama n mastermind lam hal nie,..

          but finally i got u mr fop..i got u..

          ko x bhalusinasi sayang…

          ko dapat tangkap ak since ko pretend jadik exmiss n wat ak tertarik pada ko..

          tapi ayat ko xberubah masih sama cam org y penah jadik igauaan ak satu ketika dulu..

          fop….ak harap kebenaran akan muncul coz ak taw ko xkan penah betah biakan aku sendiri..

          salam sayang…….red roses

          0
          0
        • joe says:

          perindu

          aku bukan fop dan aku tak dapt digest hampir keseluruhan komen kau

          nampaknya sangkaan aku tersasar…..aku silap

          oleh kerana kau bukan spt yg aku sangka….maka aku rasa i will call it a quit….

          teruskan permainan psiko kau tanpa aku….sbb takat ini saja yg aku mampu….sekurang2nya aku lega mengetahui bahwa aku bukan org yg kau ‘gila bayang’ tu….

          honestly….i can never beat you…..kau pon tahu…you r the best…..

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          joe..

          xbest la camnie…jgn la quit ag……………..

          kang ak nak psiko ngan sapew lak……………

          kalu yer pon ko bukan fop ak xpela…………

          cuma xyah la keluar cepat sgt………….

          nie baru permulaan…

          dan keseronokan beru bermula….

          ak taw niat ko baik cuma if ko ikot aku dari awal ko akan dapat taw nape

          watak miss n perindu dwujudkan..

          kesimpulan yang ko nak ada dsebalik watak miss..

          hope u enjoy..
          \
          by d way…nice meet u..ko sgt best..

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          joe,,

          ko da lama erk lam bn nie??

          ak da tjaga kol 3am tadi teros xleh nak tdow da nie…

          so ak pon teros bukak lappy siapakn asgment ak n reply comment2 ko…

          sok pagi patient2 ak ramai…

          semua prob personal n sal cinta2…

          susah nak describe org y mengalami kecelaruan jiwa nie joe..

          ak not d best tapi ramai ag kat luar sana y ag psiko dari kita2 nie…

          ko tgk jela comment2 gurly 2..

          ko leh describe dia dok tahap mana..

          y 2 pon seek 4 attention 2 dgn nak buktikan pada public dia hebat dapat kenakan ak..haha

          tapi kat ctu ko ngan ak leh tgk kan mana kelemahan dia..

          ngan bahasa2 dia yang agak kasar..

          by d way joe..

          ak suka ko..suka pemikiran ko..ko wat ak tertarik utk stil selak page ngangkung nie…

          4 me…ko antara psiko y leh chalenge ak..hehee

          have a nive day dude~~~

          0
          0
        • joe says:

          wah, aku check dah byk entry ko tak muncul….why? …hanya miss saja yg keluar sekali sekala….ko nak concentrate kat sini je ke?..haha

          well perindu….to be honest aku tak berapa nak tangkap bila ko asyik sebut ‘kesimpulan yg kau nak ada disebalik watak miss’…kau terlalu byk berkias…sakit gak kepala ni nak solve…betul tak faham

          oh ya…pendapat ko terhdp aku sentiasa berubah2…kejap ko kata aku tak pandai/matang spt gurly(ok i agree on that),…kejap ko bagi ros merah…and the last ko kata ko suka pemikiran aku….

          perindu, boleh explain apa makna mawar merah tu….

          0
          0
        • joe says:

          perindu, ko nak psiko aku sampai bila…..sooner or later we should head for the truth…are you ready for that….

          coz why, when you said mawar merah…it does mean something, right, forget the word sayang…you say that to almost everyone….tapi yg buat aku terfikir kenapa hanya fop dan joe saja yg dpt roses ini….

          sila jawap sebab kalau aku tak silap tafsir…ia membawa maksud yg dalam…ke ko setakat main2 like you did fop…haha

          0
          0
        • joe says:

          jawap jgn tak jawap, kalau boleh style gaya bahasa yg rooney pakai dlm entry pasal budak gay tu…..senang faham….nite….see you

          0
          0
        • miss suka masak says:

          wah, aku check dah byk entry ko tak muncul….why? …hanya miss saja yg keluar sekali sekala….ko nak concentrate kat sini je ke?..haha

          well perindu….to be honest aku tak berapa nak tangkap bila ko asyik sebut ‘kesimpulan yg kau nak ada disebalik watak miss’…kau terlalu byk berkias…sakit gak kepala ni nak solve…betul tak faham

          oh ya…pendapat ko terhdp aku sentiasa berubah2…kejap ko kata aku tak pandai/matang spt gurly(ok i agree on that),…kejap ko bagi ros merah…and the last ko kata ko suka pemikiran aku….

          perindu, boleh explain apa makna mawar merah tu….

          perindu, ko nak psiko aku sampai bila…..sooner or later we should head for the truth…are you ready for that….

          coz why, when you said mawar merah…it does mean something, right, forget the word sayang…you say that to almost everyone….tapi yg buat aku terfikir kenapa hanya fop dan joe saja yg dpt roses ini….

          sila jawap sebab kalau aku tak silap tafsir…ia membawa maksud yg dalam…ke ko setakat main2 like you did fop…haha

          jawap jgn tak jawap, kalau boleh style gaya bahasa yg rooney pakai dlm entry pasal budak gay tu…..senang faham….nite….see you

          SALAM ..DEAR JOE…

          yup memang ak nak conecntrate cnie jek coz latelay ak
          tlalu busy..so ak akan drop comment kat cnie je as perindu..
          miss pon jarang drop comment coz ko pon taw kan reasons dia kan..

          hikhik ko nie ambk berat erk sal miss n ak..leh tau ag mana ak muncul n x..bagus2..

          memang kesimpulan n kebenaran y ko nak hanaya wujud pada watak miss..

          cuba ko perati betol2..miss wujud since when??

          after fop muncul kan??hehhe

          ko try kay…dok lama2 n pikir…ak taw ko bijak..leh dapat jawapan dia…

          ak memang suka bkias..ak taw sampai skang ko xleh nak expect ag ak as wanita or lelaki kan.hehhe

          pemikiran dan tanggapan ak pada ko xpenah berubah..

          ak penah btaw kan..ko je y dapat chalenge ak lam permainan psikologi nie..ko leh lawan ak..
          n ak suka pemikiran ko..otak ko.hehe
          kejam..hehe

          mawar merah=red rosses..
          hurm ko leh taw plak kan juz ko n fop jek yang dapat ros 2..

          ke ko fop erk?>?hehhe

          mana lak ko taw ak penah kasi red rosses kat fop??hurm//

          sampai bila erk..sampai ak penat n sampai ko ngaku…
          heheh

          serious..selagi ko xngaku n terus terang nga ak..
          slagi 2 nak psiko ko..agpon ko cam excited je yerk nak tgk ak kena psiko ngan ko..

          but dont worry..ak xkan mengalah ngan ko joe sayang..

          ak bukan perempuan yang lemah..bukan utk ditindas,.

          yes..memang ak panggil almost everyone lam bn nie ngan word sayang..

          salah ke??juz menunjukkan keakraban n word 2 leh wat sesama kita mesra..bagi ak xsalah..coz kata2 ak
          selama nie pon xpenah kesat n lucah…

          juz manja2 mesra gtu..

          ak mang mesra alam ngan smua owg..

          ak mang drop kat cnie jek coz cnie agak private

          maybe ko ngan ak je skang y drop cnie..

          so org len xleh ganggu kita erk sayang…hehhe

          ak xpenah main2la sayang..

          ko sendiri tau kan..

          hanya ko n fop jek yang dapat rosses 2…

          so pikir sendiri lah…

          ak bukan jenis yang nak flirt ngan org2 yang kuat psiko mcm ko n fop…

          ak da kata..ada sbb ak wujudkan watak miss n perindu..

          now ko da muncul..

          mission ptama ak da bjaya..

          bust second mission utk taw kebenaran dari ko..

          nak ko mengaku..2jek..

          i need 2 know the truth…u got d answer,,not me..

          style gaya bahasa yang rooney pakai??

          nape erk??

          ak dah check tadi..nape??

          xpaham lah…

          n sorry ak xrasa ko ngan ak ada kaitan ngan makhluk nama roooney 2..

          ak xsuka dia..

          ak suka keberanian dia but ak sgt2 xsuka bila dia nak tegakkan benda yang da terang2 salah d sisi agama…

          respect ngan keberanian dia je..dats all

          joe sayang…

          kalu leh ak nak contact ngan ko bukan kat cnie jek..

          lau leh at least kat blog or ym..

          ak nak kasi fb ak kat ko mang xleh coz ak xdak acount fb..

          so if ko xkisah n pcayakan ak..

          hope ko leh kasi email ko or anything y leh wat ak contact ko asap..

          i need 2 talk 2 u…private…bukan kat cnie..

          hope ko mengerti…

          salam sayang dari aku…

          red roses….

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          wah, aku check dah byk entry ko tak muncul….why? …hanya miss saja yg keluar sekali sekala….ko nak concentrate kat sini je ke?..haha

          well perindu….to be honest aku tak berapa nak tangkap bila ko asyik sebut ‘kesimpulan yg kau nak ada disebalik watak miss’…kau terlalu byk berkias…sakit gak kepala ni nak solve…betul tak faham

          oh ya…pendapat ko terhdp aku sentiasa berubah2…kejap ko kata aku tak pandai/matang spt gurly(ok i agree on that),…kejap ko bagi ros merah…and the last ko kata ko suka pemikiran aku….

          perindu, boleh explain apa makna mawar merah tu….

          perindu, ko nak psiko aku sampai bila…..sooner or later we should head for the truth…are you ready for that….

          coz why, when you said mawar merah…it does mean something, right, forget the word sayang…you say that to almost everyone….tapi yg buat aku terfikir kenapa hanya fop dan joe saja yg dpt roses ini….

          sila jawap sebab kalau aku tak silap tafsir…ia membawa maksud yg dalam…ke ko setakat main2 like you did fop…haha

          jawap jgn tak jawap, kalau boleh style gaya bahasa yg rooney pakai dlm entry pasal budak gay tu…..senang faham….nite….see you

          SALAM ..DEAR JOE…

          yup memang ak nak conecntrate cnie jek coz latelay ak
          tlalu busy..so ak akan drop comment kat cnie je as perindu..
          miss pon jarang drop comment coz ko pon taw kan reasons dia kan..

          hikhik ko nie ambk berat erk sal miss n ak..leh tau ag mana ak muncul n x..bagus2..

          memang kesimpulan n kebenaran y ko nak hanaya wujud pada watak miss..

          cuba ko perati betol2..miss wujud since when??

          after fop muncul kan??hehhe

          ko try kay…dok lama2 n pikir…ak taw ko bijak..leh dapat jawapan dia…

          ak memang suka bkias..ak taw sampai skang ko xleh nak expect ag ak as wanita or lelaki kan.hehhe

          pemikiran dan tanggapan ak pada ko xpenah berubah..

          ak penah btaw kan..ko je y dapat chalenge ak lam permainan psikologi nie..ko leh lawan ak..
          n ak suka pemikiran ko..otak ko.hehe
          kejam..hehe

          mawar merah=red rosses..
          hurm ko leh taw plak kan juz ko n fop jek yang dapat ros 2..

          ke ko fop erk?>?hehhe

          mana lak ko taw ak penah kasi red rosses kat fop??hurm//

          sampai bila erk..sampai ak penat n sampai ko ngaku…
          heheh

          serious..selagi ko xngaku n terus terang nga ak..
          slagi 2 nak psiko ko..agpon ko cam excited je yerk nak tgk ak kena psiko ngan ko..

          but dont worry..ak xkan mengalah ngan ko joe sayang..

          ak bukan perempuan yang lemah..bukan utk ditindas,.

          yes..memang ak panggil almost everyone lam bn nie ngan word sayang..

          salah ke??juz menunjukkan keakraban n word 2 leh wat sesama kita mesra..bagi ak xsalah..coz kata2 ak
          selama nie pon xpenah kesat n lucah…

          juz manja2 mesra gtu..

          ak mang mesra alam ngan smua owg..

          ak mang drop kat cnie jek coz cnie agak private

          maybe ko ngan ak je skang y drop cnie..

          so org len xleh ganggu kita erk sayang…hehhe

          ak xpenah main2la sayang..

          ko sendiri tau kan..

          hanya ko n fop jek yang dapat rosses 2…

          so pikir sendiri lah…

          ak bukan jenis yang nak flirt ngan org2 yang kuat psiko mcm ko n fop…

          ak da kata..ada sbb ak wujudkan watak miss n perindu..

          now ko da muncul..

          mission ptama ak da bjaya..

          bust second mission utk taw kebenaran dari ko..

          nak ko mengaku..2jek..

          i need 2 know the truth…u got d answer,,not me..

          style gaya bahasa yang rooney pakai??

          nape erk??

          ak dah check tadi..nape??

          xpaham lah…

          n sorry ak xrasa ko ngan ak ada kaitan ngan makhluk nama roooney 2..

          ak xsuka dia..

          ak suka keberanian dia but ak sgt2 xsuka bila dia nak tegakkan benda yang da terang2 salah d sisi agama…

          respect ngan keberanian dia je..dats all

          joe sayang…

          kalu leh ak nak contact ngan ko bukan kat cnie jek..

          lau leh at least kat blog or ym..

          ak nak kasi fb ak kat ko mang xleh coz ak xdak acount fb..

          so if ko xkisah n pcayakan ak..

          hope ko leh kasi email ko or anything y leh wat ak contact ko asap..

          i need 2 talk 2 u…private…bukan kat cnie..

          hope ko mengerti…

          salam sayang dari aku…

          red roses….

          haha sian ak…kan dah terkantoi wat kali kedua..

          xnyempat2 tukar nick..hahha

          sian ak..

          pape pon…faham kan comment ak 2 tol2..

          n give feedback asap k sayang…

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          wah, aku check dah byk entry ko tak muncul….why? …hanya miss saja yg keluar sekali sekala….ko nak concentrate kat sini je ke?..haha

          well perindu….to be honest aku tak berapa nak tangkap bila ko asyik sebut ‘kesimpulan yg kau nak ada disebalik watak miss’…kau terlalu byk berkias…sakit gak kepala ni nak solve…betul tak faham

          oh ya…pendapat ko terhdp aku sentiasa berubah2…kejap ko kata aku tak pandai/matang spt gurly(ok i agree on that),…kejap ko bagi ros merah…and the last ko kata ko suka pemikiran aku….

          perindu, boleh explain apa makna mawar merah tu….

          perindu, ko nak psiko aku sampai bila…..sooner or later we should head for the truth…are you ready for that….

          coz why, when you said mawar merah…it does mean something, right, forget the word sayang…you say that to almost everyone….tapi yg buat aku terfikir kenapa hanya fop dan joe saja yg dpt roses ini….

          sila jawap sebab kalau aku tak silap tafsir…ia membawa maksud yg dalam…ke ko setakat main2 like you did fop…haha

          jawap jgn tak jawap, kalau boleh style gaya bahasa yg rooney pakai dlm entry pasal budak gay tu…..senang faham….nite….see you

          SALAM ..DEAR JOE…

          yup memang ak nak conecntrate cnie jek coz latelay ak
          tlalu busy..so ak akan drop comment kat cnie je as perindu..
          miss pon jarang drop comment coz ko pon taw kan reasons dia kan..

          hikhik ko nie ambk berat erk sal miss n ak..leh tau ag mana ak muncul n x..bagus2..

          memang kesimpulan n kebenaran y ko nak hanaya wujud pada watak miss..

          cuba ko perati betol2..miss wujud since when??

          after fop muncul kan??hehhe

          ko try kay…dok lama2 n pikir…ak taw ko bijak..leh dapat jawapan dia…

          ak memang suka bkias..ak taw sampai skang ko xleh nak expect ag ak as wanita or lelaki kan.hehhe

          pemikiran dan tanggapan ak pada ko xpenah berubah..

          ak penah btaw kan..ko je y dapat chalenge ak lam permainan psikologi nie..ko leh lawan ak..
          n ak suka pemikiran ko..otak ko.hehe
          kejam..hehe

          mawar merah=red rosses..
          hurm ko leh taw plak kan juz ko n fop jek yang dapat ros 2..

          ke ko fop erk?>?hehhe

          mana lak ko taw ak penah kasi red rosses kat fop??hurm//

          sampai bila erk..sampai ak penat n sampai ko ngaku…
          heheh

          serious..selagi ko xngaku n terus terang nga ak..
          slagi 2 nak psiko ko..agpon ko cam excited je yerk nak tgk ak kena psiko ngan ko..

          but dont worry..ak xkan mengalah ngan ko joe sayang..

          ak bukan perempuan yang lemah..bukan utk ditindas,.

          yes..memang ak panggil almost everyone lam bn nie ngan word sayang..

          salah ke??juz menunjukkan keakraban n word 2 leh wat sesama kita mesra..bagi ak xsalah..coz kata2 ak
          selama nie pon xpenah kesat n lucah…

          juz manja2 mesra gtu..

          ak mang mesra alam ngan smua owg..

          ak mang drop kat cnie jek coz cnie agak private

          maybe ko ngan ak je skang y drop cnie..

          so org len xleh ganggu kita erk sayang…hehhe

          ak xpenah main2la sayang..

          ko sendiri tau kan..

          hanya ko n fop jek yang dapat rosses 2…

          so pikir sendiri lah…

          ak bukan jenis yang nak flirt ngan org2 yang kuat psiko mcm ko n fop…

          ak da kata..ada sbb ak wujudkan watak miss n perindu..

          now ko da muncul..

          mission ptama ak da bjaya..

          bust second mission utk taw kebenaran dari ko..

          nak ko mengaku..2jek..

          i need 2 know the truth…u got d answer,,not me..

          style gaya bahasa yang rooney pakai??

          nape erk??

          ak dah check tadi..nape??

          xpaham lah…

          n sorry ak xrasa ko ngan ak ada kaitan ngan makhluk nama roooney 2..

          ak xsuka dia..

          ak suka keberanian dia but ak sgt2 xsuka bila dia nak tegakkan benda yang da terang2 salah d sisi agama…

          respect ngan keberanian dia je..dats all

          joe sayang…

          kalu leh ak nak contact ngan ko bukan kat cnie jek..

          lau leh at least kat blog or ym..

          ak nak kasi fb ak kat ko mang xleh coz ak xdak acount fb..

          so if ko xkisah n pcayakan ak..

          hope ko leh kasi email ko or anything y leh wat ak contact ko asap..

          i need 2 talk 2 u…private…bukan kat cnie..

          hope ko mengerti…

          salam sayang dari aku…

          red roses….

          haha sian ak…kan dah terkantoi wat kali kedua..

          xnyempat2 tukar nick..hahha

          sian ak..

          pape pon…faham kan comment ak 2 tol2..

          n give feedback asap k sayang…

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          testing

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          wah, aku check dah byk entry ko tak muncul….why? …hanya miss saja yg keluar sekali sekala….ko nak concentrate kat sini je ke?..haha

          well perindu….to be honest aku tak berapa nak tangkap bila ko asyik sebut ‘kesimpulan yg kau nak ada disebalik watak miss’…kau terlalu byk berkias…sakit gak kepala ni nak solve…betul tak faham

          oh ya…pendapat ko terhdp aku sentiasa berubah2…kejap ko kata aku tak pandai/matang spt gurly(ok i agree on that),…kejap ko bagi ros merah…and the last ko kata ko suka pemikiran aku….

          perindu, boleh explain apa makna mawar merah tu….

          perindu, ko nak psiko aku sampai bila…..sooner or later we should head for the truth…are you ready for that….

          coz why, when you said mawar merah…it does mean something, right, forget the word sayang…you say that to almost everyone….tapi yg buat aku terfikir kenapa hanya fop dan joe saja yg dpt roses ini….

          sila jawap sebab kalau aku tak silap tafsir…ia membawa maksud yg dalam…ke ko setakat main2 like you did fop…haha

          jawap jgn tak jawap, kalau boleh style gaya bahasa yg rooney pakai dlm entry pasal budak gay tu…..senang faham….nite….see you

          SALAM ..DEAR JOE…

          yup memang ak nak conecntrate cnie jek coz latelay ak
          tlalu busy..so ak akan drop comment kat cnie je as perindu..
          miss pon jarang drop comment coz ko pon taw kan reasons dia kan..

          hikhik ko nie ambk berat erk sal miss n ak..leh tau ag mana ak muncul n x..bagus2..

          memang kesimpulan n kebenaran y ko nak hanaya wujud pada watak miss..

          cuba ko perati betol2..miss wujud since when??

          after fop muncul kan??hehhe

          ko try kay…dok lama2 n pikir…ak taw ko bijak..leh dapat jawapan dia…

          ak memang suka bkias..ak taw sampai skang ko xleh nak expect ag ak as wanita or lelaki kan.hehhe

          pemikiran dan tanggapan ak pada ko xpenah berubah..

          ak penah btaw kan..ko je y dapat chalenge ak lam permainan psikologi nie..ko leh lawan ak..
          n ak suka pemikiran ko..otak ko.hehe
          kejam..hehe

          mawar merah=red rosses..
          hurm ko leh taw plak kan juz ko n fop jek yang dapat ros 2..

          ke ko fop erk?>?hehhe

          mana lak ko taw ak penah kasi red rosses kat fop??hurm//

          sampai bila erk..sampai ak penat n sampai ko ngaku…
          heheh

          serious..selagi ko xngaku n terus terang nga ak..
          slagi 2 nak psiko ko..agpon ko cam excited je yerk nak tgk ak kena psiko ngan ko..

          but dont worry..ak xkan mengalah ngan ko joe sayang..

          ak bukan perempuan yang lemah..bukan utk ditindas,.

          yes..memang ak panggil almost everyone lam bn nie ngan word sayang..

          salah ke??juz menunjukkan keakraban n word 2 leh wat sesama kita mesra..bagi ak xsalah..coz kata2 ak
          selama nie pon xpenah kesat n lucah…

          juz manja2 mesra gtu..

          ak mang mesra alam ngan smua owg..

          ak mang drop kat cnie jek coz cnie agak private

          maybe ko ngan ak je skang y drop cnie..

          so org len xleh ganggu kita erk sayang…hehhe

          ak xpenah main2la sayang..

          ko sendiri tau kan..

          hanya ko n fop jek yang dapat rosses 2…

          so pikir sendiri lah…

          ak bukan jenis yang nak flirt ngan org2 yang kuat psiko mcm ko n fop…

          ak da kata..ada sbb ak wujudkan watak miss n perindu..

          now ko da muncul..

          mission ptama ak da bjaya..

          bust second mission utk taw kebenaran dari ko..

          nak ko mengaku..2jek..

          i need 2 know the truth…u got d answer,,not me..

          style gaya bahasa yang rooney pakai??

          nape erk??

          ak dah check tadi..nape??

          xpaham lah…

          n sorry ak xrasa ko ngan ak ada kaitan ngan makhluk nama roooney 2..

          ak xsuka dia..

          ak suka keberanian dia but ak sgt2 xsuka bila dia nak tegakkan benda yang da terang2 salah d sisi agama…

          respect ngan keberanian dia je..dats all

          joe sayang…

          kalu leh ak nak contact ngan ko bukan kat cnie jek..

          lau leh at least kat blog or ym..

          ak nak kasi fb ak kat ko mang xleh coz ak xdak acount fb..

          so if ko xkisah n pcayakan ak..

          hope ko leh kasi email ko or anything y leh wat ak contact ko asap..

          i need 2 talk 2 u…private…bukan kat cnie..

          hope ko mengerti…

          salam sayang dari aku…

          red roses….

          haha sian ak…kan dah terkantoi wat kali kedua..

          xnyempat2 tukar nick..hahha

          sian ak..

          pape pon…faham kan comment ak 2 tol2..

          n give feedback asap k sayang…

          bang nara da pantau comment ak r..

          waiting moderation manjang..hehe

          0
          0
        • joe says:

          cute answer
          well my response is pl give it up
          don’t want you to get hurt…and i mean it
          don’t waste yr time wondering abt me anymore…
          pl move on with yr life ….ini bukan psiko talk ya perindu but an honest request fr me …trust me i know what i am talking abt…you maybe disapponted but you’ll get it over like you always did over all yr ex….kan

          so i’ll end up everything here….again this is no psiko talk…ikhlas dan jujur dr aku

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          joe……..

          ak xkan give up ngan mudah la dude..

          nape xnak ak tluka lak..seriously ak xpaham pe ko cuba jelaskan..

          bagi ak…wondering about u langsung xmbazirkan masa coz tujuan ak masuk bn skang nie juz nak check reply2 from u..2jek…ak da cakap kan..ko wat hati ak tertarik..

          over all my ex??
          what u talk about…u seems like know me a lot

          nape mesti nak end kat sini..

          or ko da xsuka ak n nyampah ngan sikap ak..terus terang jela..ak open minded..terima jek pe ko jelaskan..

          2la..i juz need 2 talk 2 u privately..n bukan dgn cara nie..

          tapi if 2 keputusan ko ak pon xleh nak wat pape la..

          n ak pon xde hak nak desak2 ko kan..

          u have ur own rules..

          juz want u 2 know..

          ak sonok ngan ko…ak happy sgt ngan comment ko joe..

          wish could have more..not in bn…

          tapi ko xnak xpela..

          ko maybe xkenal siapa ak sebenarnyakan..

          but friendly talk…ak rasa kita leh jadik kawan yang bek..

          n ak suka lelaki cam ko..wat jiwa wanita ak meruntun..hurm..

          take care buddy….ak sayang ko..red roses

          0
          0
        • joe says:

          nara let my comment pass lah , dah 2x aku cuba bagi perindu ym aku..ke kau ni tgh mengikuti kisah kitorang nih..ish busybody betul

          0
          0
        • joe says:

          perindu, bn buat dajal kat aku , dah dua kali aku hantar ym kat kau tapi komen aku tu bn tak keluarkan…macam2…cuba kau try bagi ym kau pula…tgk dia approve ke iidak…..

          0
          0
        • miss suka masak says:

          haha ak xrasa pon bang nara 2 busy body..saje je 2 kot xkasi kita penuhkan comment2 kat sini..

          al maklumlah out of topic la katakan..hehhe

          ak pon dari pagi tadi try kasik ym ak kat ko joe tapi hampas…xlepas..

          ala ko try la lagi..ko sayang ak kan??

          ak janji pas je ak dapat address ko teros ak add lam ym ak..

          ak nak chat ngan ko…private ckit kat sana..

          cnie 2 open..semua leh baca comment2 kita..

          hope ko try ag kay sayang..ak tunggu…

          0
          0
        • miss suka masak says:

          sayang,,,,,,lupa lak nak tukar 2 perindu..haha

          whatever lah…ko try send ag kay…ak tunggu…

          0
          0
        • joe says:

          aku dah 3x tak lepas…anyway pd watak lain yg aku bawa aku ada bagi hint….carilah..tak boleh beritahu takut kena delete

          and stop guna word sayang tu…loya

          0
          0
        • joe says:

          try tgk dlm entry daphne iking…i hope something ring a bell to you

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          alahai dat saiko 2 ko ker???hhheehee

          orait i got it….

          da add tapi ko xaprove2 ag..ak add lam ym…

          aprove lar…

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          ko aprove la yer…

          secepat yang mungkin……leh kte chat kat sana jek…

          by d way joe..

          ak nak taw lar…

          ko nie kerje pe erk…

          confius ak…

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          joe………………………………………………………….

          nape ak rasa cam…………………ntahla.,………………………………….

          hurmmmmm

          0
          0
        • joe says:

          kau konpius nape….sebab aku cam computer illiterate kan…..aku pun konpius gak ni

          aku ada background in architecture….tapi buat kerja line lain…oditing…..too taxing aku cabut now into investment….byk rugi dr untung….sekarang asyik garu kepala yg tak gatal ….pokai…

          kau rasa cam…entahlah tu amende nye…..usah rasa byk2 sgt lah ya…..see you

          0
          0
        • Miss pocO says:

          DRAMA APE NI…????

          0
          0
        • perindu misssukamasak says:

          joe…….

          ak ym ko xrespon2 pon……..adoi………

          hehehhehe busy eh…………

          eh ko pasan x ada org mengikuti kita kat bawah 2..

          miss poco…

          xpe2…….dia xpaham kot..hehe

          eh so keje ko pe erk…erm………

          ak byk benda nak cakap ngan ko..tapi bukan kat sini lar..

          coz ak rasa cam ada owg ikot jek kita punya comment2 kat sini..

          ak da ym ko.,,,so nak ko free kan masa ko jap je utk spend ngan ak…,

          kat ym r kay…

          kat sini xprivate…

          joe………………….

          rindu ko..hehehe

          miss poco….xdak pape lar………….

          bukan drama lor..ini reality kehidupan…….

          papepon poco tetap dhatiku..huhu

          0
          0
  76. yop says:

    lepas ni hantu kak limah boleh dapat rm12 juta.

    0
    0
  77. cookie monster says:

    Mula2, malas nak layan filem nie.. pas tu bila kuar kat paper dah 6 juta, pegi la tengok.. tapi .. frust la.. citer Mr Os tu, jauh lagi kelakar.. Dalam panggung, bole kira orang gelak bapa kali.. buat2 gelak pun ada.. kesian.. macam mana la masa depan filem melayu dari sudut seni, nilai, kualiti kalau sumer produser cam David Teo nie.. Untung manyak, kualiti illek!

    0
    0
    • chela says:

      ko ni mcm uncle seekers kat atas tu, mcm dengki jek ngan david teo…ko ni ddr ke hape?

      0
      0
      • cookie monster says:

        wahhh.. jangan emo bro.. ker ko sebenarnya david teo..huhu..
        just telling the truth, ikhlas.. dari hati, mengikut pandangan sendiri yang dah selalu sangat tengok wayang sampai register kad kredit gsc eon tuh.. wat per nak dengki ngan orang.. cuma harap dapat la berpijak di bumi yang nyata, bukan syok sendiri jer,..

        0
        0
  78. turn left turn right says:

    forever

    0
    0
  79. NGANGKUNG-tak-SEBERAPA says:

    NGANGKUNG MMG LAWAK…. TAPI LAWAK DIA KOSONG… TAKDER SENI… MMG DIA BUAT FILEM NIH UNTUK LAWAK JERK… KALO DAH 2-3 KALI CITER CAM NIH JERK TAYANG… BUHSAN GAK… AKU BARU PAS NENGOK CITERK HANTU KAK LIMAH… MMG LAWAK GILER DAN BERSENI… PANDAI MAMAT KHALID GARAPKAN SENI DAN LAWAK SEKALI… FILEM YANG CAMNIE LAH YANG KITA MAHUKAN… SORRYLAH DAVID TEO… CITERK HANTU MAK LIMAH JAUH LAGIK BAGUS DARI NGANGKUNG… SOK AKU NAK NENGOK LAGIK CITER ANTU MAK LIMAH…

    0
    0
  80. pian says:

    mak ai 10 juta leh bli banglo sebijik xpi syg xdpt tgok ngangkung kt wayang T_T

    0
    0
  81. AYUCINTA says:

    tahniah ngangkung..memang best gila la citerni..
    sakit perut gelak..pelakon2 ni dapat bonus berapa la kali ni…kaya lagi adnan sempit..:)

    psst:layan hantu kak limah balik rumah..lawak dan gelak sampai sakit perut..:)

    0
    0
  82. catz says:

    thun ni bintang popular milik sheizy sam

    0
    0
  83. Ushar-Ushar says:

    sila refer kutipan yg diambil dr FINAS sndiri :

    JUDUL FILEM GENRE KOS PRODUKSI MULA TAYANG KUTIPAN KASAR (RM) BIL PAWAGAM
    Ngangkung KOMEDI / SERAM 1.82 juta 25.11.2010 7.77 juta * 59

    *Kutipan terkini sehingga 22 Disember 2010

    http://www.finas.gov.my/index.php?mod=industry&sub=cereka&p=Filem2010

    0
    0
  84. nuraimi says:

    tak tak takut lawak ade la masa firts2 tu memang
    takut giler best sangat2

    0
    0
  85. shahrin says:

    nangkung kurang sikit.. tp hantu kak limah lg best.. dari mula sampai habis asyik nk ketawa je.. dgr kate kutipan hantu kak limah dah memcecah 8.12juta..tahniah..xsabar nk tunggu zombi kg pisang.2

    0
    0