Written by Bella | March 22nd, 2016

Filem Munafik nampaknya sudah berjaya mengatasi rekod Polis Evo dan berjaya mencatat kutipan RM17 juta hanya dalam tempoh 26 hari tayangan. Wah! Memang power karya Syamsul kali  ini.

Sebelum ini,filem Polis Evo memperoleh RM17 juta hany selepas 60 hari ditayangkan di pawagam.

Berita gembira itu dikongsikan sendiri oleh Syamsul menerusi akaun Facebooknya.  Luah Syamsul, harapan beliau untuk melihat filem berunsurkan islamik dan dakwah berjaya di Malaysia.

Akhirnya termakbul Doa..jauh disudut hati ingin sekali aku melihat filem Islamik Dakwah dilihat sbg antara filem berjaya di Malaysia.

Jgn sesekali kita was2 dgn kuasa Tuhan.Allah maha mendengar doa juga rintihan semua hamba.Menangislah wahai Mata utk Tuhanmu!

Yakinlah dgn Doa hamba pd Tuhan dimana sahaja terutamanya dibumi penuh barakah dilimpahi rahmat ini..Mekah Dihadapan Kaabah juga Raudah Madinah..Moga kejayaan ini membuatkan hati kita SEMUA semakin kuat iman/taqwa & jagalah..jagalah hubungan dgn Tuhan.Moga Allah Redha dgn kejayaan ini.Takbir.

Tahniah kepada Syamsul Yusof , pelakon-pelakon serta seluruh krew filem Munafik! Harapnya selepas ini Syamsul dapat menghasilkan lagi filem yang lebih gempak dengan mesej yang berguna kepada masyarakat.

Sumber Berita : Facebook Syamsul Yusof

88 responses to Filem Munafik Catat Kutipan RM 17 Juta Hanya Dalam Tempoh 26 Hari, Atasi Rekod Polis Evo

  1. nok gebuzzz says:

    wah..tahniah!
    saya belum sempat nak tgk…

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia sendiri yg kasi tahu….nampak sgt kelentong nyer. tak caya ah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        skop production,,,biasalah..mana boleh kurang drp org lain. kan??? hehehe

        0

        0
        • Lol says:

          Lepas ni tolong buat movie pasal pemimpin korup..berbelanja mewah..rakyat menderita..last mati terseksa..

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          mana boleh..awal2 lagi akak tomboy x tau jantina FINAS tu akan cantas…tak kasi tayang punya la oi

          0

          0
      • Anonymous says:

        Bole ke nak kelentong? Bole check kan kalau nak tau dia kelentong ke tak. Kalau betul nak kelentong apsal tak cakap filem Mat Moto dpt rm19.9 juta hari tu?

        0

        0
    • Minah Jambu Ketiak Mencuka Bau says:

      Langit Cinta -lakonan Fazura Kim K…berapa juta wei??? hehehehe

      0

      0
      • Anonymous says:

        2 ribu…hanya geng2 pondan dia yg suka cerita camtu. :D

        0

        0
        • Kiah says:

          langit cinta…x best langsung. layak humban dlm longkang je cerita tu.

          0

          0
        • Dato Seri Voodah says:

          Loser la melayu2 yg pergi tengok. Buang duit semata-mata nk jadi penakot! Apa punya bodoh kalian huh? Muahahahak…

          0

          0
      • Anonymous says:

        flop la citer tu..jln cerita basi, pulak pelakon kertu kim k yg dah expired basi ada dlm tu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Langit Blowjob….lah.

        0

        0
      • bencikimk says:

        aku tgk langit cinta pon sbb ada Ogy Ahmad Daud. Tapi citer macam zaman 80an punya stail. Xde pembaharuan langsung citer tu. Nyesal tengok ok. Kim K dah memang kaku, yang hero laki tu pun kaku. hahahah

        0

        0
    • minah gedik nama ayda says:

      saya tengok dua kali. yg pertama pergi sorang. yg kedua pergi dengan pakwe. waktu adegan suspen..saya pelok pakwe saya gesel dada. syok tau….

      0

      0
      • aaakulahhh says:

        tetek pn leper…perasan gesel konon…mesti pakwe ko ingatkan tu kertas pasir mana la tu

        0

        0
    • melati says:

      tak minat cerita melayu…low class.

      0

      0
      • Datin V says:

        Xde sape tnye pendapat ko suke tgk citer apa. Pegi tgk citer bangla.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Datin Vegina pehal..sentap pulak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          datin low class…mesti bermadu tu. stress ke datin?

          0

          0
        • org Johor says:

          datin ni mesti minah kelantan mmg kuat propa. aku anti minah kelantan. org johor amat anti dgn kelantan. poyos giler.

          0

          0
        • Datin V says:

          6.25
          6.26
          6.29
          Org yg sama komen.. wakakakaaaa.
          Nak myamar x jd. Ko yg sentap kottt.. x blh org reply komen blik. Ko je yg nk komen win… sdiri komen sdiri like byk2.. puuiiiiiiiiii

          0

          0
        • melati says:

          Datin V sentap…padahal suri rumah gemok

          0

          0
        • Opss! says:

          Tolong buat cerita Datin V dimadukkan dgn minah AF …Dato lari nikah di Siam. Hehehe

          0

          0
        • org johor jgk says:

          hello org johor..
          aku org johor jgk tapi x anti kelantan pon..klo x suka jgn kait kn org johor yg lain k

          0

          0
      • Datuk V says:

        Buat cerita mak Datin beli LV palsu dlm online…kemudian bawak anak ikan check in hotel kat Chow Kit diserbu pencegah maksiat…

        0

        0
        • Hebat Movie Aku says:

          buat cerita datin gersang gadai cincin bela anak ikan kemudian jual krim beracun. kena penjara setelah anak ikan pecah lubang. dalam penjara datin dirogol pengkid!

          0

          0
    • Anonymous says:

      boleh lah….tapi x se best kurafat.

      0

      0
    • gigi emas says:

      Maka bertambah lagi kebodohan cite2 melayu di industri ini……dan ramai sungguh orang yg sanggup bayar nak tengok cite sebegini…..

      cite bodoh = orang_________(fill in the blank)

      0

      0
  2. Kepochi says:

    Wow, belum sebulan tayang dah pecah rekod Polis Evo!

    0

    0
    • KRU staff says:

      propa lahhh..geng2 haslam ni bukan boleh percaya.
      entah2 diaorang yg beli tiket kasi kerabat mereka pergi tengok.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    mengarot…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    x percaya…polis evo lagi hebat. xde org pun cakap2 cerita ni best.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    propa je..mana ada???

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Mmg best pun…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    x kot…bohong.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    x best sgt.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    rugi tengok..balik jadi takut dan trauma. saya nk duit saya balik.

    0

    0
  10. fazura says:

    filem aku jugak yg flop. korang mmg kejam.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    indah kabar dri rupa.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    kurafat lagi best.

    0

    0
  13. Puteri says:

    Org yg sama komen negatif kt cni byk2… huhuhuu..
    Aku dh tgk mmg best citer nie. Sgt Islamic & sgtttttt serammmmmm… aku tutup mata dgn 2 tgn terus.. ahakkksssss
    Tahniah syamsul.. anda mmg berbakat.. mana tumpahnya kuah klu x ke nasi.. kipidap.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku komen 1 je… gilo pe nk komen byk2.. ko tau dari mane org same komen byk?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia yg komen byk cakap org

        0

        0
      • jeni says:

        Nak tahunkomen yang sama…cer tengok corak profile…kalau kaler biru corak sama tu..dah berderet2 komen selang sesaat…orang yang samalah tu…cam sakit otak pun ader….munafik pun ye.

        0

        0
        • kesian..sedih pun ade says:

          hahaha dorang baru tau kot..mesti sekarang tengah malu tu.hahahah.. aku perhati je dorang ni yang ajet ajet komen orang berlainan ni…kelako.. malu tak sekarang? ahahaha..x puas gelak la weh

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku rasa komen xletak emel xletak nama memang kuar camtu..sbb aku salu xletak nama & emel mesti kuar corak tu..ntahla..tapi aku memang pelik sbb ramai yang kutuk munafik ni sebab masa mula2 kuar ramai yang puji best..so yang ramai2 kutuk ni datang celah mana plak..ttiba jer

          0

          0
        • Anonymous says:

          ni komen aku yg pertama. cuba tgok corak profile. sama ke dgn yg pengomen lain? jeni cuba kau hntr komen tanpa letak nama & email. then tgok corak profile kau

          0

          0
  14. el says:

    asal filem filem skop production keluar, selalu keluar berita box office, betol ke

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Apa daa… Sendiri compare sendiri puji kat sendiri wall post… Perlu ke nak compare camtu? Kalau org lain buat comparison, ok la… ni tak. Masuk bakul angkat sendiri. Puji-pujian untuk diri sendiri dicover dengan ayat2 kesyukuran supaya tak nampak sangat bongkak di sebalik ayat. Menyampah lak aku. Aku tak nyampah kat filem or kutipan dia tapi ayat2 dia tu yg aku rasa poyo.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yee betol.xpelu kot sendiri yg puji..klu statement kuar dr finas panggung atau sumber yg di sahkan xper juga..nie sumber statement dia sendiri..betul ke

      0

      0
    • Manklang39 says:

      Aku baca biasa je.Yela symsul tu bagi fakta kutipan filem2 Malaysia.Takkan nak compare ngan Transformers kot atau Langit cinta?Tang mana ko kata bongkak??Ke ko yg bengkak ngan dia?Hahaha Alahai ade jugak melayu perangai busuk kat sini komen mcm2 berbau dengki takleh tgk org lain berjaya alahai sedih.Syamsul tahniah buat anda anak muda.Kutipan selari dgn kualiti filem.
      Lantakje suara dengki manusia hati busuk tu.Ramai lagi support filem kau kalau tak tak meletop sampai juta2lah..rakyat malaysia ni ramai bukan takat keyboard worrior yg takde life ni je suka kutuk.MUNAFIK THE BEST BROOOO.
      Satu lagi teruskan Dakwah bagus

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mmg tak ler nk compare ngan transformer.. jauh panggang dari api kot. Ko tu lembap.. org kata dia poyo sbb buat comparison sendiri, puji diri sendiri… kalau org lain buat perbandingan tu ok la. Kalo si syamsul sendiri buat perbandingan itu namanya bongok! Mmg tak la aku nk tgk… wtpe menyumbang wang… alih2 wt dia rasa gah je.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Oh yeke..yela2..tapi seronok pulak aku tengok ko pedih ngan kejayaan dia.Kah3
          Sedap rasa?Makin pedih la ye dak?Kah3

          0

          0
  16. lawak la says:

    poyo statement…member aku dlm fesbuk ada 200 org..yg tengok 3 orang je. polis evo dkt 20 orang tengok. mana pulak 26 hari 17 juta ni wey???

    0

    0
    • lawak sangatttttt says:

      hahahahahaha….kau tak fikir pulak berapa orang rakyat malaysia???hahahahahaha

      0

      0
  17. Datin V says:

    Buat cerita datin sepi curang angkut giggolo. Lepas tu mati digilis…monorel!!

    0

    0
  18. Jiran ko says:

    Boboiboy lagi best daripada munafik kot hahaha

    0

    0
  19. Org Pahang says:

    Aku benci minah Kelantan!

    0

    0
    • kikiki says:

      Ape kes nk benci2 sesama melayu??? Baik g cari kje ade gak faedahnyer dr dok merapu bkn2 kt cni

      0

      0
  20. Apiz cash says:

    hahha.. kalau ye pun nk komen byk kali, tukar la emel tu.. nampak sgt org yg sama kalau tgk kat avatar tu. hahahha. dia komen, dia jawab balik. kejap komen dia suka, pastu reply balik kutuk2.

    0

    0
  21. Mak Bedah says:

    Kalau di M’sia harga tiket wayang, 10 – 19rm seorang. Di singapura, 12sgd. Kalau ganda x3, dah 36rm satu orang. Itu baru sorang, wayang s’pura masih lagi full house setiap slot sampai hari ni. Belum termasuk brunei & tempatan. Mmg tak dinafikan lah… Tahniah!

    0

    0
  22. Mr Muhasabah says:

    Kalau filem dia dah bagus tak mustahil 17juta tu .. Jangan jadi ‘Munafik’ .. Siapa kita nak menghina dan mengadu domba ..

    0

    0
  23. jemah jem jem says:

    pengarah filem buat benda elok, filem islamik, pelakon sopan pun kena bahan.. abis tu nak wat camne lgi?? hai laaaaaaa.. manusia manusiaaaa

    ayat dengki je lebih ni.. baik la lgi org tu ada usaha nak mengangkat tema islamik dlm filem dia, daripada yg bergebang2 lebih habuk pun tarak tapi kutuk kaw2..

    sesama saudara islam plak tu.. sedih

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak dengki pun.. kebanyakan yg komen ni bukan org seni pun, yes malay tp takde kena mengena ngan dunia seni pun. Aku cuma rasa dia poyo bila dia buat perbandingan camtu. Nak sembunyikan kepoyoan tu dia selit sekali ayat2 islamik. Kalau finas ke, paper ke dll buat perbandingan takpe la… ini tak, mcm poyo puji hasil keje sendiri. Ko tak perlu nk rasa sedih sgt la konon.

      0

      0
      • Manklang39 says:

        Aku baca biasa je.Yela symsul tu bagi fakta kutipan filem2 Malaysia.Takkan nak compare ngan Transformers kot atau Langit cinta?Tang mana ko kata bongkak??Ke ko yg bengkak ngan dia?Hahaha Alahai ade jugak melayu perangai busuk kat sini komen mcm2 berbau dengki takleh tgk org lain berjaya alahai sedih.Syamsul tahniah buat anda anak muda.Kutipan selari dgn kualiti filem.
        Lantakje suara dengki manusia hati busuk tu.Ramai lagi support filem kau kalau tak tak meletop sampai juta2lah..rakyat malaysia ni ramai bukan takat keyboard worrior yg takde life ni je suka kutuk.MUNAFIK THE BEST BROOOO.
        Satu lagi teruskan Dakwah bagus

        0

        0
  24. melati says:

    kat Hong Kong….agak bersalah kalau Filem tipu tentang kutipan2 ni…ader undang2 …

    0

    0
  25. Manklang39 says:

    alahai ade jugak melayu perangai busuk kat sini komen filem ni bodoh la apa la.aku nak tanya ko dah tengok belum?kalo tengok filem ni pun takgunala sbab kalo mmg busuk smua benda ko nak kutuk.kutuk sbab dengki tak kemana pun..benda bagus ckp bagus. ok la syamsul buat filem ni adik2 aku smua suka filem ni ingatkan dorang kat agama
    Aku taksangka filem ni boleh jentik hati aku yg baru idop 42 tahun ni dan menitik air mata fikir jauhnya aku ngan tuhan.Syamsul tahniah buat anda anak muda.Kutipan selari dgn kualiti filem.
    Pedulikan je suara dengki manusia berhati busuk tu.ramai support filem kau kalau tak tak meletop sampai juta2lah. rakyat malaysia ni ramai bukan takat keybod worior tg takde life ni je suka kutuk.MUNAFIK THE BEST BROOOO

    0

    0
  26. 199Clan says:

    Bila baca review.. aku ingat aku sorang je sentap n nangis part ustaz adam kene blasah ngan iblis tu.huuhhuu.gila la
    Serious masa ustaz Adam doa part last tu aku menangis..tersentuh hati beb filem ni.Syamsul lu mmg hebat wa salute.Polis evo pun bagus tapi Munafik lagi Deep.pasal rohani dan spiritual.Syabas!

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Aku baca biasa je.Yela symsul tu bagi fakta kutipan filem2 Malaysia.Takkan nak compare ngan Transformers kot atau Langit cinta?Tang mana ko kata bongkak??Ke ko yg bengkak ngan dia?Hahaha Alahai ade jugak melayu perangai busuk kat sini komen mcm2 berbau dengki takleh tgk org lain berjaya alahai sedih.Syamsul tahniah buat anda anak muda.Kutipan selari dgn kualiti filem.
    Lantakje suara dengki manusia hati busuk tu.Ramai lagi support filem kau kalau tak tak meletop sampai juta2lah..rakyat malaysia ni ramai bukan takat keyboard worrior yg takde life ni je suka kutuk.MUNAFIK THE BEST BROOOO.
    Satu lagi teruskan Dakwah bagus

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Ni r org melyu yg warganegara m’sia…filemm mlyu yg bgus korg kutuk..cite omputeh yg trg2 menipu,byk fantasy,bertubuk bgai xmati2,konon2 bole selamatkn bumi dr kiamat korg tgok,bzir duit puluh2 pon xpe..tp bile m’sia wat cite camtu korg kutuk bagai..mmg la ferfileman m’sia xsemaju omputeh..tp gunr akal la..y ferfileman m’sia xsame cam omputeh

    0

    0
  29. melati says:

    bukan kutuk…buat lew Idea sendiri, bukan selit citer omputih skit2….yg tgk citer hantu omputih Perasan lah, yg tk pernah tgk citer hantu lain mungkin tk perasan…..so pikir pikir kan lah…

    0

    0
  30. Rina2 says:

    Sori i x berminat dgn filem shamsul ni…please lah buat lah filem untuk malaysians bukan filem untuk melayu jer..contoh filem ola bola,the journey,polis evo etc..yg boleh d tonton semua bangsa..dan berkualiti….

    0

    0
    • Bapakrina2 says:

      Ko takminat ko punya hal la takda sapa tanya.eh aku tgk ramai je india cina tengok filem ni ..satu lagi buat filem utk agama lagi bagos.Malaysia menyedihkan la weh face the fact

      0

      0
  31. syazy says:

    tak dapat nafikan cerita dia mang best,cuma mesej dia trlalu berat sehingga ada yang rasa mesej x sampai.Part yang best bila babak nabila huda.Sebab babak dia kena rasuk dengan kata2 yang penuh pengajaran.Yang lain macam menyimpang sedikit.Tu pendapat saya sahaja.

    0

    0
  32. hambaAllah says:

    Pelakon dia superb semua pandai2 berlakon and dorang takde buka aurat atau bersentuhan. Superb gila syamsul yusuff.

    Korang kena tengok macam mana debaran demi debaran. Cerita ni start2 je nak berdebar sampai lah habis. ya Allah, memang tak senang duduk dibuatnya. Asyik duk bebel je.. ishh.. kenapa dia duk dalam tandas… ish kenapa dia gi ikut.. ish kenapa ni kenapa tu.

    Guys! Cerita dia terus naaikk dari awal sampai ending.
    Korang akan nak tahu apa berlaku next tu.

    Ending dia memang superb. Sedihh bhaaii.
    Adik aku teresak-esak menangis.

    0

    0
  33. uitmstudent says:

    Masa mula2 aku cam takyakin ngan filem ni walau dah dapat 17 juta ke apeke.so aku lambat smalam baru nak layan tengok wayang.Aku mmg sentap ngan ayat2 filem ni.Tak sangka symsul memang study betul2 bab agama n dialog ngan iblis tu.sial mmg aku goyang.syabas bro.aku tunggu filem aksi plak dr smsul ni power

    0

    0