Written by AbangNara | March 14th, 2012

Rasanya ramai yang mengetahui kisah bagaimana Diana Amir membuat keputusan untuk berhijrah memakai tudung. Daripada apa yang didengar, khabarnya Diana Amir mendapat mimpi yang serupa selama 3 hari berturut-turut. Namun sebelum kejadian tersebut, hati Diana Amir telah terdetik untuk bertudung selepas berlakon dalam filem 7 Petala Cinta.

diana amir 10 petala cinta

Ditemubual oleh wartawan Murai semasa majlis preview filem 7 Petala Cinta, Diana Amir berkata:-

Ketika mula penggambaran filem ini pada awal tahun lepas, saya belum mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Namun selepas menjalani penggambaran filem itu, saya mula selesa dan tergerak hati untuk berhijrah. Saya ada menyatakan hasrat tersebut kepada Azahari (pengarah) dan dia pun memberi respon yang baik walaupun agak terkejut pada mulanya. Walaubagaimanapun,selepas habis penggambaran filem tersebut, saya masih lagi belum berhijrah sepenuhnya sehinggalah saya benar-benar bersedia pada September tahun lalu.

Siapa sangka daripada sekadar lakonan sahaja berjaya menggerakan hati Diana Amir untuk memakai tudung sepenuhnya. Kalau boleh selepas ini pengarah dan penerbit filem banyakkanlah lagi watak wanita bertudung. Mungkin daripada situ nanti ada kesannya. Tak gitu?

Lagi 9 gambar terbaru Diana Amir dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MigOnline.

P.S: Macam-macam rupanya jenis perisa ubat gigi.

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta
diana amir 10 petala cinta
diana amir 10 petala cinta

Baca Yang Ini Pulak:-

78 responses to Filem 7 Petala Cinta Buat Diana Amir Terdetik Untuk Bertudung

  1. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 32
    • jaafar onn says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 19
    • 7 Pelempang Petala Langit says:

      Ni aku nk bagi WORNING kt korang sume dlm BN ni yer.!! JANGAN PANDANG AWEK AKU LAME2 !! Haa Haa Haa Haa Haa Haa ! (gelak perasan)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 5
    • aku says:

      13 Alasan Tipikal Wanita Yang Enggan Menutup Aurat
      Share

      Pernah nasihat dan tegur kawan-kawan anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka.

      1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?
      -Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka.

      2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.
      -Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. “Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia”. Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, ” pakai tudung tak mestinya baik..bla…bla…bla…”

      3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat.
      -Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

      4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.
      -Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

      5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.
      -Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

      6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
      -Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

      7. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
      -Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

      8. Sukahati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
      -Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

      9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
      -Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.
      10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)
      -Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

      11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
      -Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

      12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..
      -Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

      13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
      -Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  2. ohn says:

    aku tahu aku bukan first

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 2
  3. ada aku kesah says:

    sekali tgk mcm ina naim pulak. :P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
  4. nini says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 63
  5. ALYA says:

    cantiknya bila Diana ni bertudung…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 3
    • nyonya santekk says:

      kaaaan….! nyonya suka sangat tengok dia pakai tudung…… santeeek. nyonya pun kalah hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. doraemon says:

    subhanallah…..comelnye diana amir ni……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  7. ada aku kesah says:

    sangat suka tgk cara die berpakaian. die mmg berhijrah betol2.
    since pakai tudung, aq rasa die xde lg pakai baju ketat2.
    so far aq tgk baju die sume longgar2 and lawa. Alhamdulillah..
    semoga artis2 wanita Islam yg laen pon kalau nak berhijrah,
    pakaian tu biar le betol.
    * pesanan untuk diri sendiri and others. ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 3
    • tumpang tanya says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 48
      • qhaisara says:

        tu cter dh lama la dowhh.. cter sbelom dia brhijrah.. bangang tol ko ni.. ko ni memfitnah je kjenye….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
      • bella says:

        karut

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Apa Pun Tak Boleh says:

        Ngek! Tu cerita dia shoot sebelum berhijrah. ditayangkan selepas dia berhijrah. apa la. memandai-mandai je.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  8. anti zarina ann julie says:

    pompuan bertudung x semestinye baik….
    tp nk jd baik, kene pkai tdung….:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 29
    • baik ko cakap, “tak pakai tudung tak baik la tu” kan bagus. direct je.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 6
    • nona says:

      anti zarina annjuling…. abestu yg tak bertudung tu kompem tak baik arhhh???? ayat tak boleh blahhhhhhhhhhhhhhhhhh

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 13
      • hihi says:

        aku pnh bace kat ne ntah.. ayatnye lbh kurang mcm niyh.. ‘mmg bkn semua bertudung masuk syurga tp yg x pkai tudung, kompem2 masuk neraka’..sekian

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 3
      • atz says:

        ayat anti tu ayat ustaz azhar idrus kot..

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • mizz umie@me myself n i says:

        agak bengong jugak la anti zarina kan,tak sokong langsung apa dia cakap booooo!!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
      • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

        A’ah… btoi la.. Ustaz Azhar ader ckp, “yg pakai tudung tak semestinya baik, tapi kalau yg tak pakai tudung tu confirm jahat”

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  9. Abang Long says:

    ala tomey-tomey…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  10. hehe says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 30
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      pelan-pelan la tunggu dia berubah sikit-sikit… dia dah start pakai tudung tu pun dah kira bagus..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
    • mizz umie@me myself n i says:

      kau cakap HARAM??? KAU SENDIRI TAK PASTI HUKUM SEBENAR,KAU CUMA CAKAP RASANYAA MAKNANYA KAU TAK CUKUP ILMU AGAMA LAGI TAK BAIK KAU HUKUM ORANG KAU TENGOK DIRI KAU DULU.JANGAN MARAH EAaaa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ntah… mana buleh main rasa-rasa… cakap main bedal jer hehe ni..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Ntah… bab hukum mana buleh main rasa-rasa… cakap main bedal jer hehe ni..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Hantu says:

      Diana Amir pakai bulu mata palsu??

      setahu aku bulu mata dia memang lebat.. ahaha pakai maskara kot.. memandai je kata pakai bulu mata palsu..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  11. maya diana says:

    alhamdulillah ramai yg dah berhijrah ke arah kebaikan…smoga dia bahagia n dimurahkan rezeki…..

    p/s: ermmm…diana yg ni pun nak ajak juga ni…ajak exchange link kpd semua bloggers kat http://www.rakanblog.com sama-sama membantu sesama bloggers.
    thanks atas kerjasama…<3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  12. heriz says:

    aku lebih percaya alasan dia pakai tudung sebab berlakon filem ni compare dgn mimpi dia lihat hari kiamat…ikutkan kata alim ulama yg aku kenal kalau betul dia mimpikan hari kiamat sudah tentu dia sendiri akan tgglkan terus dunia hiburan yg glamour dan amalan2 dunia yg sia2…dan yg pasti dia sendiri xkan kuar umah melawa dgn mekap yg semua itu hanya boleh menimbulkan dosa dan fitnah..berhijrah tudung pun tapi still memakai pakaian dgn gaya2 masakini dan warna2 yg terang yg masih lagi boleh menarik perhatian bkn muhrim masih boleh diragui kesahihan mimpi..sedia maklum mimpi ada 2 iaitu petunjuk dr Allah & mainan syaitan..ada kata2 dari nabi ‘rahsiakanlah mimpi kamu takut dikemudian hari memberi keburukan pada kamu’..cth bekas artis wanita yg benar2 insaf ialah noor kumalasari & waheeda…wallahualam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 15
    • imani says:

      manusia nak berubah ke arah kebaikan jgn diragu..mcm mana dia tergerak nk berubah..macam mana dia boley berubah..itu urusan dia dengan Allah..berfikiran positif..percaya apa yg dia sampaikan..mana tau btl..at least bg kita nie yg masih belum berubah tergerak hati utk berubah..sekurang2nya kita yg tudung singkat nie malu bila tgk dari seorang perempuan seksi boleh berubah bertudung, berstoking,.sedangkan kita dah rasa sempurna pakai tudung singkat, berbaju lengan pendek..pakai tudung..
      sedangkan Allah nak haramkan arak mengambil masa 14 abad dan tiga tahun untuk pengharaman arak secara keseluruhannya..inikan pulak orang yang baru berhijrah tak sampai setaun..support kawan2..support..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 15
    • murai says:

      diana amir ni nk berhijrah dah kira cukup baik memandangkan dia hdup dlm dunia glamor camtu..ingt senang ke org yg cntik, muda, n brgelar artis cam die ni nak brubah sebab dia boleh je nk eksploitasikan aurat die untuk cari untung n publisiti..sdangkn yg tua pun bukan men liat nk ttup aurat..tapi die pilih untuk berhijrah di usia muda..kita doakan dia n kita semua trus berada di jalan yg lurus sampai akhir hidup..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  13. natural says:

    alhamdulillah.. sgt cantik Diana Amir pakai tudung. Kepada Heriz, aku penah dgr ustaz ckp biarkan sahaja perempuan2 yg nak bertudung ni pakai tudung. Biarkan dan x kesah la dia dpt mimpi ke ape ke, ko x payah nak sibuk.. skrg ni dia dh bertudung.. dan mmg dia pakai warna terang etc mcm ko ckp tu tp ko kena ingat, semuanya atas kehendak Allah swt. Kalau ko tgk Wardina, skrg dh labuh hijab dia.. lepas ni Diana Amir pun insyaAllah akan jadi mcm tu.. dan ko x boleh judge org dh insaf ke belum sesuka hati.. biarkan dia.. Diana dh start masuk usrah dan aku rasa in future dia akan jadi manusia yg lebih baik lagi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 22
    • kitaro says:

      haha diana amir ke ko nih..sentap semcm jek..haha..btw..ada btlnye ckp heriz tuh..kaler2 terang selain hitam or kaler2 gelap dilarang sma skali dlm islam..kalo dibolehkan dlm islam dah lma wanita2 arab dibenarkan pakai jubah kaler pink & selendang..and ade 1 aku curious “”ko x boleh judge org dh insaf ke belum sesuka hati”..kan diana amir yg ckp sendiri yg die dah insaf lps mimpi..tak denye org lain nk judge…haha!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 27
      • Milly says:

        Warna yang kamu cakap tu, bukan haram kerana ianya haram. I mean, arak adalah haram secara total. Tapi benda seperti warna ni, hukum yang berubah mengikut masa dan tempat. Di Arab, lelakinya sangat tertarik dengan warna selain hitam, sebab itu, berpakaian selain warna hitam menjadi sumber fitnah. Ia bukan culture. Tetapi di Asia, pakaian dari bemacam warna merupakan perkara rutin dan tidaklah dengan warna semata-mata, fitnah terus timbul dan membangkitkan nafsu. Malah, tidak harus memakai pakaian berwarna hitam, terutama jika berada di daerah yang masyarakatnya memandang warna hitam itu menyeramkan.

        TABARRUJ (berhias berlebihan) pula seksyen lain dalam hal ni. Inginkan lebih kepastian, rujuklah sendiri ya. Panjang pula komen ni nanti :) Cuma, tabarruj itu satu kesalahan dan definisinya bolehlah dicari sendiri. Selagi mencukupi segala syarat berpakaian dalam Islam, selagi tidak tabarruj/ riak, tidak jatuh hukum haram.

        p.s: Jangan menjumudkan hukum.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 10
  14. Maria says:

    Sangat setuju dengan natural… Kepada Heriz, petujuk dan hidayah itu datang dari pelbagai cara.. yg penting Diana berhijrah.. Siapalah kita untuk menilainya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 15
  15. kamee says:

    betudung bukan kehendak tetapi kewajipan!!
    WAJIB..ko jahat ke ko baik ke..kau islam kau WAJIB pakai tudung!!
    so klau pompan tue pakai tudung tapi still buat kemungkaran, bkn di judge “pakai tudung tapi perangai harem”
    bukan tudung ko judge tapi perangai dia.xde kena mengena dengan tudung dia.dia ikhlas ke tak Allah SWT yang tentukan.
    :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 7
  16. hoho says:

    Aku tak rasa dia ni pakai bulu mata palsu..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • Lols says:

      Aku pon tak rasa dia pakai bulu mata palsu, tp mmg dia pakai byk maskara la. even aku pon dpt bulu mata camtu kalu lapis byk maskara, takyah nak pkai bulu mata lembu hihihi. Tp contact lense kaler tu rasanya takleh.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  17. jmdin says:

    setiap orang sudah ada iman ,seandainya orang itu sudah dapat hidayah ,alhamdulillah.bagilah sokongan padanya padanya .

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  18. jmdin says:

    setiap orang sudah ada iman ,seandainya orang itu sudah dapat hidayah ,alhamdulillah.bagilah sokongan padanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. adoi says:

    Dia x pki tudung salah.. dia pki tudung salah… Semuanya x kena & x betul dimata korg.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  20. mizz umie@me myself n i says:

    HIJRAH!!!!!bkn senang tau berhijab ni,mungkin nawaitu dia ikhlas sebab tu dia ambil keputusan yang tepat sebagai muslimah..macam yuna,akma,irma dorang tu contoh @ ikon kepada artis wanita lain yang mungkin satu hari nnt tak siapa tahu akan mengikut jejak utk berhijab..cayokkk!!!! apa kata kita bg sokongan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  21. bizibody says:

    manusia..manusia… memang tak pernah senang dengan orang lain… kat sini je dah banyak dosa yang kita buat.. mengumpat.. so tak payah nak sebok sgt hal dia.. dia dah ade niat nak berubah tu Alhamdulillah..kita??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • elly says:

      yang nak berubah…patutnya kita bagi sokongan… tak perlu pertikaikan sebab musabab orang yang berubah…. itu antara dia dan Dia …. kita doakan yang terbaik dan moga2 amalan kita juga diterima olehNya ….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. sukaa says:

    sukaa…Arabian Look!..keep it up Diana..Allah sentiasa memelihara hambanya yg ingin berubah ke arah kebaikan,.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. peace yo says:

    memang cukup cantik dan sopan sangat Diana Amir nie selepas berhijab..Tapi satu jer saye harap gambar2 Diana Amir yang seksi2 sebelum nie buang la dari Blog nie..biala itu jadi masa lalu die.bukan paparan utk semua orang melihat keburukkan die masa lalu..tambah dosa jer..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  24. hehehe says:

    btl ckp imani pd aku biar la janji dia btl2 nak berubah…lg satu kalo bab2 warna2 pakaian nie aku kurang mahir sgt coz aku bkn ustazah tp aku pnh terbc yg saidina ali pnh berpesan yg berpakaian hitam adalah seumpama firaun dah kalo blh elakkan…pd aku lar kalo nak pakai warna apa2 pun blh janji tak menampakkan susuk bdn…kita pun pakai bj warna warni…pd aku jgn nak kondem org trk2 sgt dia dah berubah tu dah ckp bgs…ambil yg baik jgn asyik menilai keburukan org jer coz kita pun bukannya perfect 100%…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  25. cammy says:

    ish..cntk sungguh ciptaan Dia bile menutup aurat mcm ni..sejuk at memandang. alhamdulillah…sy suke dia

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. mizz umie@me myself n i says:

    aku rasa kat bn ni ada yang para komentar yang tak pakai tudung..dorang pon ada pendapat tersendiri pasal DA apapun yang tak pakai tudung tu tak semestinya jahat dan pakai tudung tak semestinya baikkk..Tuhan memandang hati dan menjaga aurat adalah tuntutan kita2 yang kat bn ni cuma memberi komen dan yang tak pakai tudung tu jangan ambil hati tau…SENYUM!!!!PEACE!!! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  27. awex tak cun says:

    Kali p’tma tgok preview film 7 petala cinta kt tv, aku t’tarik nk tg0k.. Film nie aku rasa ada keistimewaan.. Cntk kak Diana Amir b’tdung..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. laa says:

    abg nara, Farah Asyikin pn dh berhijrah..siap tk bersalam dgn lelaki bukan muhrim lagi..dh jga pergaulannya…tk letak entry farah asyikin ke..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. chentalove says:

    comel + cantik + ayu + lembut….smua da (mcm astro plak)
    suke tngok die…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. wizza says:

    mlm td baru tgk making of 7 Petala Cinta. mcam best jew & view dio jeti & tasik chantek sgt2. tp pelakon yg pakai purdah tu siapa??? shima anwar?? camne rupa dio??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pada minah jambu la kn kalau nk ikot kn haram sangat jangan tengok tv laaaaaa tengok tv pn sepatut nye tk boleh jugak takot tertengok or terpandang benda2 haram contoh nye kalau tengok film orang puteh kn ada pat2 cium mulot korang2 semua mesti ada tertengok n dosa kn mate korang kn ……..mari kite pikir kn bersama ngan minah jambu …..ta ta tit tit tut tut…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. anne says:

    kte sama2 lah doakan diana akan terus istiqamah dalam perubahan yg dia lakukan ni.. kang kalau berubah extreme, dan2 pakai purdah bagai, then 2-3 bulan terbang sme pun tak guna kan.. perubahan secara perlahan, insyaAllah lebih mudah nak kekal..

    tayah tgk jauh2 la, korang tgk ‘tok ti’, kejap je kan beriya pki ‘serkup’, cover leher & tangan sme masa baru2 berubah.. skrg sme dah terbang.. serkup tu tunggu masa je kena tiup angin.. so pk2 kan lah..

    ble org berubah ke arah kebaikan, bg lah sokongan & kata2 perangsang.. jgn suka kritik & menjatuhkan.. mmg tak kemana la bhai bangsa kte kalau terus2 mcm ni ;-)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. ex-kolej matrikulasi johor batch 2004/2005 says:

    diana amir a.k.a dodi..dia ni dulu pakai tudung kot kat mase kat matriks..tp alhamdulillah skg bertudung setelah beberapa tahun tak bertudung..keep it up babe!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Jom baca review filem 7 Petala Cinta

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Cik piNgu says:

    baru je abes tgk cter nih… alahai biase2 je pun x adelah berlainan mcm cte lain.

    Then 1 lagi x puas aty sb Saida kawen ngn Attar padahal si Hamka da balik kat Madrasah Qalbun Salim ( sori if nama2 td silap eja). si nk dberitahu kesetiaan 7 petala langit 7 petala bumi tu kat sape? sepatutnya saida tu nikah ngn Hamka tuk tunjuk 7 peta cinta dia means tetap ngn tunang dia even da hampir2 nk kawin ngn attar.

    x ending bagus sgt cter ni sb aqila x kawen, hamka x kawen. sapatutnya aqila ngn attar then hamka ngn saida nafisah tu.

    entah ler bila film mesia nk jadi lg bagus… ape2pun lps sekali je menonton xde feel nk tgk kali kedua. cter dia biase je.

    Diana Amir sgt cantik bertudung. Shima tu juz blakon cter ni je ke stkat ni ek? Anyone please?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0