Written by AbangNara | October 7th, 2011

Satu berita sedih untuk Mamat tapi berita gembira untuk ribuan jejaka, duda dan datuk-datuk di luar sana yang menaruh hati kepada Fida. Menurut Rotikaya, Fida telah mengambil keputusan untuk memutuskan percintaannya dengan Mamat.

fida putus dengan mamat

Status hubungan sekarang selepas isu gambar nampak rambut.

Hubungan kami sebelum ini sebenarnya tergantung & memang itu keputusan kami bersama untuk meredakan keadaan yang nampak semakin rumit ketika itu

Tetapi, selepas di’fikirkan balik, Fida buat keputusan sendiri di’sebelah pihak Fida yang hubungan ini perlu di’putuskan sekarang atau situasi akan menjadi lebih buruk

Adakah keputusan ini berpunca semata kerana isu gambar atau ada faktor lain?

Isu gambar saya yang Mamat sebarkan itu adalah salah satu faktor dan ada beberapa faktor peribadi lain yang membuatkan Fida menarik diri dari hubungan ini”

Mamat baik sebenarnya. Kalau kenal rapat, dia memang baik tetapi buat masa sekarang biarlah Fida tumpukan kepada karier, keluarga & perniagaan Fida sahaja

Fida buat keputusan ini tanpa berbincang dengan Mamat, tidak takut Mamat marah kerana tahu melalui media?

“(Ketawa) Fida harap dia faham keputusan Fida. Itu sahaja & kami bukan’nya ada hubungan sah macam suami isteri atau apa apa dan keputusan ini untuk kebaikan Mamat juga. Kami baru mahu menapak dalam dunia seni”

Ada pesanan untuk Mamat kalau kalau dia membaca tulisan kami?

Fida harap di’masa akan datang kalau kita di’jodohkan dalam satu projek bersama, kita berdua boleh bekerja secara professional dan tidak biarkan apa yang terjadi ganggu kerja kita berdua

Apa tunggu lagi? Fida sudah single, make your move now. Hehehe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

108 responses to Fida Sah Putus Cinta Dengan Mamat, Sila Cucuk Jarum

  1. ahkak puaka says:

    LANTAK LA NK PTS KE NK GANTUNG KE. ADE AKU KISAH?? YG PENTING, DUA2 AKU X MINAT..

    P/S : MESTI ADDA ADIK RODY TU HAPY SBB DIORG DH PTS. PDNLA MUKA SI FIDA PULAK. HOHO. MUKA MCM SI MAMAT NI B’SEPAH KT MEMANE. DHLA X HENSEM, NK CKP BYK PULAK. PLUS BURUK SIKU, MNTK CINCIN YG DIA DH BG. HAHHA. GET A LIFE LA JANTAN!

    0

    0
    • syuhada says:

      garang sgt ahkak puaka neh~~~rilek2 sudah….

      0

      0
      • Benci Artis Hipokrit says:

        Tak nak lah Fida ni..Free pun dah tak nak…

        dah di bawak Mamat ke Batam segala ke hulu hilir…Pulak hipokrit. Kejap pakai tudung..kejap tak..

        Masih berdara ke dia ??????

        0

        0
        • fakta says:

          Mamat & Fida: Couple Paling Busuk- Sebusuk Kentut 2011 !!!!

          0

          0
        • Cucuk Hidung says:

          Fida dah dicucuk ‘jarum’…kakhahahahaahahah. Nara, kau memang pandai bermain double-meaning .

          0

          0
        • potong stim dah says:

          ‘jarum’ aku tetiba lembik setelah tengok Fida kat Batam sama Mamat..

          0

          0
        • terhegeh-hegeh 69 says:

          INILAH YG DINAMAKAN STATEMENT ….’DAH TERHANTUK..BARU NAK TERGADAH’ !!!!!

          0

          0
        • oiii mamat nyee..gi jual cincin patu duet g pasang braces la.!!

          0

          0
        • Lagi2 Si Hodoh says:

          Si Fida ni..asyik bercakap pasal Mamat…

          Bila lagi nak berjanji tutup aurat dan bertudung dengan sempurna balik ke pangkal jalan islam?

          0

          0
        • Podahhhhhh says:

          si Fida kalu beri alasan..macam dia seolah-oleh Miss Universe.

          canteak sangat ke muka kampung engkauuuuuuuuu..yg tak seberape tu??????

          0

          0
        • kami tak bodoh says:

          fida ni mcm sepupu2 dia gak le. statement ‘cover-line’ baekk punya..tapi punyalah hipokrit. kononyer pijak semot tak mati.

          0

          0
        • Tanpa Nama says:

          Podahhhhh ko ni muda bado ke?

          0

          0
        • ..... says:

          muka ko muka bandor ke Podahhhhhhhhh?

          0

          0
        • Fidah The Original says:

          Kauraong memang SKUNK..punya pasal aku lah nak buang tudung ke tak?

          Kubor sendiri..sendiri jagalah. Aku ke Batam ke..aku ke Bali ker…kauraong peduli aper benda? Jelos???!!!

          Kauraong duduk terperap dalam rumah…baca gossip..apa hal? Ada aku mintak kauraong bayar duit WiFi aku kerr??

          Kain kat ampaian tu dah angkat kerrr ha belum?

          0

          0
      • Bosannnnnnnnnn says:

        x habis2 citer pasal si Fida Felda !

        0

        0
    • nenek aku miss universe says:

      Ahkak puaka ni mcm stress kat tempat keje je..or stress jaga anak ni??

      0

      0
      • ahkak puaka says:

        AHKAK STRES OR X, AHKAK TETAP CMNI DIK NON OOI.. AKAK MMG SUKE MEROYAN KT JANTAN2 HADO MCM MAMAT NIH.

        BTW AHKAK 1ST KOMEN YE??? NK BUAT KENDURI LA CMNI. 1ST TIME KOMEN KUAR AWAL CMNI. HOHOHO!

        0

        0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      Laa~ naper lak nak tergantung? kan elok dah berkapel… sama-sama hipokrit… ~ dah ngam la tu~

      0

      0
      • MatFid says:

        ada 2 mamat yg bermasalah..

        dulu MAMAT EXIST – kuar exist pon tetap tak malu nak guna nama mamat exist walaupun dh bertahun2 tak jadi group member sebab kononnya pada masa tu nak gerak secara solo. finally, jatuh ditimpa tangga. lagi success rasanya kwn2 yang dia dlm exist tu smpai skrg.

        sekarang MAMAT SEPAH – agak2 bila sepah dh takde ni, dia tetap nak guna ke nama mamat sepah? aku dpt rasakan shuib dgn jep susah nk bekerjasama dgn dia ni. sbb tu akhirnya mereka meletup dan mengambil keputusan drastik tidak lg guna khidmat mamat.

        p/s : aku ada baca fb mamat sepah ni. dia ada berkias pasal orang berubah sikap pasal harta. meh aku ulas andaikata ko tuju ayat tu pada jep dgn shuib. shuib dah nk jadi bapak, so tggungjwb dia makin berat dan jep+shuib juga ingin menjadikan industri ni sebagai periuk nasi utama mereka. sebab itu mereka agak serius dalam isu ini. jika mereka sendiri memerhati anda tidak serius dlm kumpulan baik dari segi disiplin dan isu2 internal, maka itu keputusan terbaik. kerana ramai sedari anda juga lebih menonjol dalam isu2 remeh temeh seperti adda dan fida yang membusukkan lg nama sepah itu sendiri daripada menonjol sebagai pelawak.

        aku teringat masa final maharaja lawak, keje ko senang je mamat…baring je tak bercakap apa pun..

        0

        0
        • zizie says:

          Cik Podahhhhhh

          Kau lagi podaaaahh..muka kau muka bandar ke?
          ko ingat orang kg hina sgt??
          Teringin jgk aku nk tgk muka bandar mcmana podaaahhh

          0

          0
    • menci dua-dua nie says:

      yups!!!!!org yg hipokrit mcm 2ekor ni….mmg sume org xsuke..sekor rabun, sekor belagak alim…mmg sesuai sgt la…n now si pompuan ni br tau…apa yg ADDA rase…Allah..setakat sedara bau2 bacang ngan siti xyah nk kecoh la…mana salah silah kuarga ko yg ko kata dia sepupu ko???tunjok sket…aku tgk mana2 event siti..muka ko xde pon…silap2, msk bakul angkat sndiri…kalu org tau awal2 ko ni sedara siti…mmg ko xkn menang la pertandingan tue….aku nk igtkn ko la…better ko pakai tudung 2 elok2..n hari 2 nasib kepala ko tutup ngan serkup nasi tue..kalu xde serkup 2…bocor rahsia ko, yg rambut ko 2 mcm david arumugam 2…fida oiiii…org xkn benci n kutuk ko mcm ni..kalu ko jaga tingkah laku tue..sbb awal kemunculan ko, ko bertudung n ala2 gadia melayu gitu….tp da popular….belakon da berani pelok2 jantan…ha…ko adap la!!!!now cinta ko ntah kemana….apa kemana….skrg ko tahan la!!!!

      0

      0
  2. bukan fida says:

    kesian mamat…nasib la..dah la kena buang dari sepah..awek plak mintak clash..

    0

    0
    • Gaby Solis says:

      pasni si mamat dh x wujud dlm industri pn.. dia x kan kemana2 tanpa sepah. dh la x lawak takat jdi pak pacak bleh laa nk suh jadi hero mmg x der sapa sanggup nk ambik.. rasaaainn looo !!

      0

      0
  3. suam suam kuku says:

    banyak btul mamat bwk masalah..sepah la sepahtu la fida lah..poning mokcik

    0

    0
  4. hmmm says:

    hmm…ape2 aje laaa,,,

    0

    0
  5. apet says:

    hohhh…artis~

    0

    0
  6. mijie says:

    bye bye mamat, jadikan sebagai pengajaran yang berguna…

    0

    0
  7. humam says:

    die tau mamat pasni da tak pouplar cm sblm ni..tu yg tinggalkn tu..sumpah aku ckp kalo die ni tak kapel ngan mamat ni aku tak kenal minah ni..pakai tudung cm ape je..takat nk wat issue kate mmat g upload pic ko tu,pic yg len cmne plak?ni konfem la ni ade vip or vvip da mengayat..korang tgk pasni die kapel ngan sape plak..da la menang menipu..da menang baru bgtau die sedara ct..pigidah!!

    0

    0
  8. gadis says:

    pidah oh pidah..satu jari ko hala kat orang, 4 jari hala kat diri ko balik pidah.. tu la, kalau criteria cinta ko berdasarkan signature huruf jawi, atuk aku pun bleh pidah oii…

    0

    0
  9. nenek aku miss universe says:

    Seperti ‘sudah jatuh di timpa tangga’ plak tu..mamat2..beginilah nasib ko! orang da x suke..bawalah diri tu..(Bye2 semoga bahagia).tatata

    0

    0
  10. Beta Draconis says:

    yang dikojar eh tak dapek..yang di gendong keciciran pulak..

    Mamat..bunga bukan sekuntum…Fida..kumbang bukan seekor..

    0

    0
  11. arasha says:

    laaa…dh putus ke…mnggu lepas bagai nk rak bcinta bagai………aduhhhaii…sape yg bmasalah sebenanrnya ni…..sudah2 la korang bdua ni..x menang nye award artis paling popular…

    0

    0
  12. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Bagus lah mcm tuuuu…haku setuju sgt2…haku rasa itu yang terbaik untuk ngko cik pidah ooiii….mamat x sesuai utk ngko la coz dia awal2 lagi dah menjahanamkan imej kau…kal trus go on jugak ntah apa lagi nak jadi…elok la ngko blah punnnn…

    0

    0
  13. epalhijau says:

    mamat..u deserves better…

    0

    0
    • huhuhu says:

      eeeee….bnci gler aq gn pidah nii…..sume 2 k0 jgn nak salah kan mamat jeee…k0 p0n sme jee…..dlu aq minat gler at k0……siyes aq ckp>>kaw ayu je ble btd0ng…… terkej0t nak mati wey k0 jd cm niii……

      0

      0
  14. rooney macaroni says:

    hal kecik camni pun nak mintak clash..nampak sangat xleh terima dugaan..pidah sengal..camni lah perempuan, bila ade masalah sikit, nak putus..sebab tu lah kuasa talak kat tangan laki..kalau kat perempuan, makin banyak org cerai berai…

    0

    0
  15. akuygkopangilsyg says:

    NARA APE MAKSUD KO CUCUK JARUM??

    KO TAU TAK KO YANG CUCUK JARUM TU TAU X,

    AKU DH NAIK MELUATTTTTTTTTTTT NAK BUKAK VELOGS KO DAH..

    JAGA SIKIT…

    WIFEY KO TGH PREGGY…

    PANDAI2 LAH KO OK..

    KALI TERAKHIR AKU BUKAK BN N KOMEN.

    ADIOSS !!!

    0

    0
  16. redcarpet says:

    APE-APE AJE!!! FIDA FIDA senang jer nk putus nk smbung erk…jgn pasni lgsung xd sape nk kt hang dh ler..sape nk FIDA angkat tgn…

    0

    0
  17. triple j says:

    dan bergembira awek2 lain yg minat kat mamat bernama Mamat ni. ntah apa la yg ramai juga awek2 cun juga nak sangat kat mamat ni mcm Adda, Fida dsb. nak kata muka hensem, hidung mcm serombong kapal. nak kata lawak, paling hampas dalam sepah. nak kata perangai baik, jauh sekali. so apanya?

    0

    0
  18. kiambang says:

    ei lame2 kemenyampahan aku kat mamat beralih kat fida ni r.. mamat tu mmg terang la sengal,bodoh’y ditunjuk2kan.. yg betina ni plak haih klu betul r ko ni syg mamat susang senang bersame kak cik oi..same perbetulakan ape yg slah slame ni. ni tidak tup2 ko putuskan mamat mcam tu jek..nmpak sgt ko ni giler glamer takut org xske ko lagi..walawe…aku mmg benci gila gan minah ni r..

    0

    0
  19. Ada Aku Kesah??? says:

    Mamat oiii…. bawak2 ar pi mandi buang… buang nasib malang ko tue…..huhuhuhu…..

    0

    0
  20. apadaaa says:

    tajuk gossip “sila cucuk jarum” MELAMPAU…

    0

    0
  21. apadaaa says:

    tajuk “sila cucuk jarum” melampau nyerrrr statement itu!

    0

    0
  22. Kak Ngah says:

    Mesti pompuan ni igt market die tinggi lg pas putus ngan mamat yg dh nk “kelam” tu…Fida, orang x de halnye awak tu nk kapel ngan sape, yg org amek hal pasal isu tutup aurat awak yg kejap ON dan OFF tu…..

    0

    0
  23. has says:

    aku paling x minat dgn kisah cinta diorg ni, mcm la glamour sngt, sorg nk tunjuk lagak dpt artis, yg sorg lg nk tunjuk alim konon, belah laaa….nk termuntahhhhhh

    0

    0
    • Senyum Aje says:

      tk glamer pun, tetiba nnt deorg nih bercinta balik then nak kahwin, pastu ada pulak yg nk taja sampai puluh2 juta RM.. haaa.. cam ne tu? hahaha

      0

      0
  24. lebahsenget says:

    hurmmm… mcm pelik je… tetibe nak clash bile terasa diri dah dimalukan oleh bf sendiri… x rasa mcm statement dia ni belit2 ker? mgkn btul kata Kak Ngah… nk test market kut… Bangkai gajah x boleh nak ditutup dgn sehelai kain… dua2 pihak ada silap masing2, jln terbaik adalah bincang n setel kan dulu sblm terjah media kut… sbb klu terjah tanpa fikir nnt yg malu diri sendiri jugak kan???

    0

    0
  25. ctcomey says:

    assalamualaiku… Fida…mungkin Mamat bukan yang terbaik untuk Fida…. apa2 pon harap dapat berubah kepada menjadi lebih baik.. pemakaian tudung tu jaga betol2.. jaga diri.. jaga peribadi…jgn jd cam SEPUPU awak… rasanya ramai yang mengutuk dia dr memuji cara pemakaian tudung tu.. klu ada yang puji pon owg tu bukannya nak puji dia tp lebih kepada nak BODEK dia…
    sekian, wassalam…

    0

    0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      Kenaper tak buat surat rasmi jer? letak letterhead rasmi kompeni… hahahah~ gurau jer.

      0

      0
  26. zaza says:

    bgusla..lgpn tgk mcm xsepadan lgsg..fida pun klu dh bertudung tu naper la g bukak bile ngn mamat?? so 2 2 salah..ermmbukan jodoh la tu..

    0

    0
  27. lala lulu says:

    aik?nak salahkan mamat pulak? adeh..kalau betol2 betudung, xde lah jadi isu p batam x pakai tudung ni cik pidah oiii, jadi, salah siapa sebenaqnya kat sni.. nak salahkan mamat sbb kantoikan ur true colors ea? kahkahkah.. lawak la ang nii..

    p/s:aku x minat 2 2 hamba Allah ni pon..

    0

    0
  28. jongos says:

    pidah oii….toksah la nak bg statement budus lg….makin menampakkan kebudusan ko tu…boleh x kalo watawan tanya ko kata je ko akan setel baik2 dgn mamat…jgn le sume dlm kain nak cite! berdiam itu lebih baik tau x…! muhasabah la diri bila ditimpa bala…wat macam irma hasmie tu…..lg satu kan, kalau sumenya salah mamat yang ko tu joen dia g batam tu x salah ke??

    kami bukan’nya ada hubungan sah macam suami isteri _ x leh blah tul la statement ko nih!

    0

    0
    • bulu idung says:

      ala bkn main lg kate kami buknya ada hbgn sah macm suami istri…..tp g batam boleh pulak tunjuk aurat macm laki bini…pe daaaahhhhhhhh…….dulu aku suke jugk tgok minah ni..sopan je kn..tp last2 nengokk gosip ni tekejoot berokkk dennn!!! hampehhhhh

      0

      0
  29. keykey ajuma says:

    ada aku kesah???ko couple ke x ngan mamat nih.ko bukan popular pon…..hahahaa

    0

    0
  30. DoReMi says:

    mamat tompel ni bawak malang betul la..

    0

    0
  31. fidakontol says:

    mamat cayuk..maafkan fida..bkn maksud fida xsuka tp fida xleh terima mulut abf mcm tu susah kita nak romen bang..

    apa yg dah terjadi fida relakan….mana2 yg kurap kudis buta yg ada pd badan fida abg mamat jgn citer kat org lain …malu fida taw…

    0

    0
  32. rotijala says:

    maknanya, fida ni memain dgn aurat lah ek.. dpn tv kemain betutup litup tp rupe2nye kat luar sn terdedah sana sini.. mamatlah berjaya bt fida dgn rela bk tudung dpn mata ia.. teserlah KEBODOHAN ko dorglah, mcmane leh jd artis ni…

    0

    0
  33. fifi says:

    fida ni, xyh la nk bagi statement cm ko bgs sgt…bnd xkn jd klo ko xmulakan…..ko yg xpkai tudung…then bila mamat snap pic ko, ko leh lak cenyum2 kambing….sume ni dari diri ko sendiri…so xyh nk bg statement cm ko innocent sgt k…..lagi ko bg statement, lg nmpk diri ko tue bodoh la…….pikir la sndiri..ko n mamat same je..prangai huduh…..

    0

    0
  34. kakakkakakak hering says:

    nie la org ckp,dh terhntuk baru nk tergadah…dh kena macam nie nk tunding jari kat si mamat jew ke?ko pun same la..cubela ko tunding pada diri ko sndiri fida oiii..xpyh nk salahkan org lain.tu ha pic ko nmpk tengkuk tu,org knl ko la cne..nk menambhkan lagi kesedpan simamat lak msukkn pic tu…kalu ko baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt xdela smpai pkai tudung nak ngn tanak..huh blah ko.org dh kecam ko pun ambik kesepmatan slhkan mamat..ko ngn mamat tu mmg sesuaiii sgt!!!!

    0

    0
  35. mama adiera says:

    mak cik fida oi,hang dh tnjuk aurat kat mamat pastu snang2 plak tinggalkn si mamat 2 tkontang kanting,nmpak sgt hang murahan kn,kpd ssiapa nk bcinta dgn fida lpas ni stanby la awai2 upload gmbaq dia yg lbh pnas dri biasa,haahahah,kpd mamat jdikan smua ni sbg pngjaran,hang dh kna buku dgn ruas,dlu hang tinggalkn si adda,skrg lu pkir la sndri,

    0

    0
  36. Moshi moshi says:

    Sepatutnye fida tk bole salahkn si mamat sorang.fida pun salah jugak.kalau dia tk bukak tudung n mamat tk ambil gmbar dia,msti perkara ini tk berlaku.tapi yg menjadi persoalannye..knape fida ikut mamat gi holiday.kamu tau yg kamu berdua pun bkn muhrimkn??!!

    0

    0
    • Chantek says:

      dorg bercuti beramai2 lah dgn kawan2 dorg.. byk gmbr dorg bercuti tu.. cumanya, si mamat upload gmbr mereka berdua jek.. tu yg org salah sangka tu.. mamat pn bengang jgk…

      0

      0
  37. ruff says:

    satu je persoalan yg timbul dlm otak sy ni???nape fida keluarkan rmbut die in the first place??then nk claim klu mamat syg die mamat kene jaga maruah n air muka die..nape die sendiri x jg maruah n air muka die??die x sepatutnya keluarkan rambut die right??

    0

    0
  38. mashimaro says:

    yg dikejar x dapat yg dikedong keciciran..sepah buang dy,fida buang dy..padan muke ko mamat.

    0

    0
  39. Sheikh Ahmed Farouk Akhlakhen says:

    1st : Aku ni bukannya org yg berhak nk menjatuhkan hukuman pada sesiapa ..SEKADAR nk luahkan apa aku rasa tak betul (dari sudut pandangan aku la)
    kita pergi kat si FIDA dulu :-
    Kalau betul la ko bertudung sebab agama,ko takkan tanggalkan tudung ko walau dimana pun (tmpt public),dan jika ko betul2 la muslimah yg pegang pada agama,ko takkan berlakon drama,bercuti ngan pasangan bukan muhrim,apatah lagi ko mengaibkan si MAMAT ni? ko salahkan dia atas segalanya? adakah ISLAM mengajar umatnya menuding jari ke arah saudaranya?
    Ko kena sedar akan kesilapan ko,dan berusaha membaiki kelemahann yang ada,bukan terus menuding jari keatas MAMAT?
    dan segala statement yangkuar dari mulut ko,menampakkan kebodohon dan kurang bijaknya ko menjawab segala pertuduahan.dan ko sewenangnya memutuskan hubungan disebabkan mamat upload gambo ko tak bertudung?
    tapi persoalannya:- KENAPA KO TAK BERTUDUNG WAKTU TU? DAN KO BOLEH TERSENYUM BILA MAMAT SNAP PHOTO KO?
    sudah la FIDA,kembali kepada pegangan kita semua..
    AL Quran dan Hadis..FIDA..sila betulkan diri anda dahulu,caru anda bisa betulkan diri org lain
    dan,bertaubatlah.kerna pintau taubat sentiasa terbuka
    ~jika benar la ko alim sangat..tentu ko takkan terima tawaran berlakon,glamor dan sebagainya…

    kedua:- Si MAMAT ni:-
    tolong ubah perangai..nampak tak bila ketidak ikhlasan dan pandai bermain kata2 akhirnya membinasakan diri..MAMAT..berubah selagi pintu masih terbuka….
    dan tolong bijak dalam pertuturan,kerana apa yg ditutur lebih difahami dari maksudnya

    P/S:- ampun maaf,sekadar berkongsi..

    renungan utk kita semua

    0

    0
    • menci dua-dua nie says:

      betol sgt la ko kata 2…aku sokong 100%!!!!..org xkn benci kalu dorg dua ni xhipokrit..masing2 nk selamatkn diri msing2…tp bukak kelemahan diri 2 kat org…..kelaka sgt!!!!

      0

      0
  40. rockin says:

    dah terhantok bru nk tegadah..stupid punye pompan!

    0

    0
  41. meeradriana says:

    fida dah mula malu sbb ramai yg kutuk dia..
    utk menyelamatkan diri, fida tpaksalah wat mcmni..huhuhu

    0

    0
  42. sinchan gatal says:

    KALO SYA LA… WALOPON GATAL DAN SUKER NENGOK POMPUAN TAPI POMPUAN HIPOKRIT MCM K.FIDA… SYA X TERGODA PUN….. MENYAMPAH ADER LA….

    0

    0
  43. iniBukanFida says:

    baguslah dah putus..malas nk baca entry psl fida n mamat..n psl isu tudung fida, kalo lah peminat yg snap gambar tak bertudung tu pastu upload , adakah ko akan salahkan peminat jugak? hadoiiiiiiii…

    0

    0
  44. simply siti sarah raissudin says:

    sebesar zarah pun tak mndtgkan efek lgsg pd aku ttg budak 2 ekor nih.kalo diorg terus bercouple pun,aku rasaa..ala2 nomiang dgn memek kemek la jgk nti.silap2 ditangkap khalwat jgk..tp kat batam.alaa..don wori la you all sumer,muka2 camni tak kekal lama nya dlm industri hiburan tanahair.sbb tak ada bakat sejati yg boleh disumbangkan pd industri.alih2 disumbangkan nya dgn citer kontrobesi dia.woi,balik kg tolong mak bapak kau jaga ayam itik lg baik laa woii!!

    0

    0
  45. dah bertaubat says:

    wahai rakan2ku… aku bkn nk menyokong atau mengutuk tp sekadar nk sedarkan korg2 yg rasa mulut tu xkan dipotong dgn gunting panass d akhirat nnt… kalau korg tgk blk la kann.. makin korg kutuk makin bertambah2 rezeki si pidah ni… skrg dgr2 dh nk on bisnes.. korg x rasa ke yg korg keje mcm kuli tp dia semakin mencurah2 rezeki??? tuhan tu maha adil, aku xnk kutuk si pidah tu kat sini.. yg penting rezeki dh byk kongsi2 lah ye cik pidah oiiii….

    0

    0
    • miznuryn says:

      ntah…sedap mulut mengata org…x tertanggung seksa kat kubur nti oiii…jgn main2 dgn seksa kubur bg org yg mengumpat dan mengata

      0

      0
  46. Mako says:

    Kome ni pon.. jgn la sampai kuar perkataan yg menunjukkan kita nie riak. Biarla depa nk putus ke..nak cerai ke..nak kawen ke.. opah aku kata, kena cili sikit mulut tu nnt..hehe.. peace yaw

    0

    0
  47. Yva says:

    Hurmm…baru kene masalah cmnie dh putus…bcinta hnya nk publisiti jer…ptus pn cari publisiti juga..

    0

    0
  48. chek kiah says:

    dlm hal ni klu la si sapa tu si fida elok brtudung amek gambo xkan jdk isu mcm ni.amek la byk mana.xkan ada isu kantoi x brtudung.eh leh plak g batam.kantoi
    kena si mamat bengong nk tjuk konon dpt gf gerthis.amek ko.sesama kantoi.ghasekan ke dua2 nye
    aku tepuk tangan je ni..

    0

    0
  49. SUDAH JATUH DITIMPA POKOK TERCIUM PLAK TAIK LEMBU….BOOKKKKKKKKK…HAMBEK…KESIAN BETOL LA…NAK WAT CAM NA DUUUGAAN…UNTUK PIDA PAKAI LA TUDUNG BETUL2 JGN PAKAI SERKOP ALA2 PERIUK NASIK TU..DAH MCM KURA2 AKU TGK…PASTU BUKAK LAK TUDUNG..RAMBUT CAM SABUT KELAPA,WALAUPUN RAMBUT PIDA CAM SABUT KELAPA TAPI TETAP AURAT TAU CIK PIDA OIII….

    0

    0
  50. mamat sampah says:

    kahkahkah…pdn muke ko mamat..mmg padan la dgn muka ko mcm smpah tu.. dulu ko tinggalkan ex2-gf ko mcm smpah..skarang ni dpt la blsan ko blk kene tnggal dgn pompuan yg konon syg cinta kat ko.. dahla hilang kawan..lps tu hilang awek lak..mmg padan la dgn muka ko yg buruk tu..kueh batang buruk pun lg cantik la dr ko!! haktuiii…!! kahkahkah…

    0

    0
  51. student bandung says:

    drama sungguh artis2 ni lah

    0

    0
  52. kelab bebe says:

    hemmmmmmmm elok lah tu drpd teruskan hubungan tanpa ikatan sah….

    0

    0
  53. ajmal hacker says:

    putus sebab mamat post gambar yg menampakkan rambut dan muke fida yg hodoh tu ? mmg alasan bodoh sebab depan mamat tak berdosa pulak bukak tudung ? memang banggang !

    0

    0
  54. ikan kekek says:

    JAWAPANNYA : MAMAT YANG BERMASALAH.
    PENYUDAHNYA : MAMAT = SEPAI .. SEPAI.. BYE2

    0

    0
  55. Lagubestbest says:

    Fida you tak disukai sebab u ikut pesen Dato’ CT. Tu je. Xfaham2 lagi ke? CT len sebab dia dah ada peminat tegar, u tu empty lagi.

    Mamat, dahla keluar dari sepah, sekarang hilang gf pula. Degree pun takde. Pasni nak buat apa agaknya ye?

    0

    0
    • Dutchess of Banting says:

      lepas ni si Pida keje la dgn sepupu dia tu. jadi pengurus bahagian “so called tudung” Tok Ti. gerenti Tok Ti tak kisah punye.
      yang si Mamat plak bukak kelas bimbingan tandatangan tulisan Jawi. bayaran tutorial akan dikenakan mengikut jam.
      hahahahahahahahaha!!!

      0

      0
  56. Peace..!! says:

    To Fida: sabar ja la byk2.. apa yg terjadi ada hikmahnya… inilah harga yg perlu dibayar jika masuk dunia artis ni… segala tindak tanduk kita di perhati…. sebagai manusia biasa ita tak dpt lari dr melakukan kesilapan.. bersyukurlah.. kerana Allah amat menyayangi fida, sbb itu lah Allah sedar2kan kesilapan fida ini.. dengan terjadinya kejadian ini, akan membuat Fida akan lebih berhati-hati kelak… jadikan ini sebagai teladan utk lebih berwaspada di masa akan dtg…. be strong!! > sy bukan peminat atau musuh fida.. sy hanya berfikir secara rasional sebagai manusia biasa yg sentiasa tidak sempurna……

    to mamat: no komen la… sendiri mau ingat la yer…..

    0

    0
  57. mid says:

    Citt podah pompuan tak tau malu. Eh bila ko nak buka baju bagi balak lain snap photo utk koleksi peribadi.

    0

    0
  58. tipskerjaya says:

    secara positifnya aku nampak, kehidupan ibarat roda, waktu kita diatas jangan kenelah ingat pada bumi yang dipijak, sekejap saja Allah nak membalikkan serta menarik apa saja nikmat yang diberikan

    0

    0
  59. Dutchess of Banting says:

    dah pedap aku dgn 2 makhluk ni. masing2 sama je bangangnya. yg paling tak boleh tahan ms si pompuan Pida ni buat komen kat Galaksi edisi 07/10. elllllllllleh!! baru la nak buat drama air mata. sebelum jadi tak de plak ko pk sume tu? x de plak ko terpikir pasal ‘koleksi gambar peribadi?’ ko akan disabotaj? cit! pathetic sungguh!
    pakai inai warna merah…
    PIIIIIIIIIRAAAAAAH!!!

    0

    0
  60. gardis kampung says:

    fida ckp , dowang bukn cam suami isteri , abih bru knl .. da tayang aurat dpan mamat , mamat uhh suami kau ke ..
    payah la klau da jdi artis pas uhh , elak cmni je ..
    untung mamat tu berduit , klau tak fida pndang pon ta hingin ..>.<

    0

    0
  61. misswuteva says:

    berduit lah sgttt… sikit je kot.
    dah hilang kumpulan, hilang awek jugak,.
    ish3..

    0

    0
  62. Reena says:

    Eloklah tu dorang putus..tgk pun cam tak seswai.. sorang terlalu ghairah kekonon dapat awek cun..bajet.. sorang plak bajet suci..tapi dalam debu..poraah..

    0

    0
  63. rina says:

    Nampak sgt fida couple xikhlas. Patut dia da malu ngan tindakan dia n minta maaf scara trbuka n teguh bersama mamat. Dia biar je mamat kena hentam meriam smua. Ko ingat ko tu bagus sgt ke..fida perasan bagus.. X popular mana pun. Ko berlakon pun berpeluk n pegang ngan plakon laki lg nak cover line.

    0

    0
  64. anisanakwong says:

    bile dah jadi mcm neyh , baru nk sedar keh . tanggalkan teruss tudung tuh fida .. wat malu org yg brtudung jeh.

    0

    0
  65. ashley says:

    Fida,
    ko belit mcm mn n menangis mcm mn pun, hanya Dia mengetahui apa yg berlaku..
    bl aq dpt tahu hal ‘disebalik tabir’ ms tu, aq rase dlm hal ni mamat pun teraniaya gak..n ko cuba nk lepaskan diri dgn cara apapun bl ko dpt tahu feedback masyarakat psl gambar2 tu.. sedangkan..
    Fida,
    hentikanlah sikap hipokrit n blagak SUCI giler ko tu..jgn nnt bl org bukak pekung ko, malu BESAR x leh nak cover dah..skali dua menipu mngkn leh lepas kowttt..bl btemu buku n ruas nanti, jgn trs berenti jadik artis lak, duk terperap kat umah malu jumpa org. ada statemnt ko kate korang bkn suami isteri kan??? betul kewww???? macam pun x de ker???? renung2kan n slmt beramal..

    0

    0
  66. keroh kulai says:

    AKu mmg tak heranlah… klu mamat sepah tu putus pun.. die bukan bek manepun.. aku dari kecik kenal die tu.. asalnye die duk rumah kerajaan kat Sekolah Sultan Ibrahim Kulai.. Org yg kenal die tahu la die tu mcmne orgnye… Ingatkan dah popular berubah perangai… tp mcm tu gak die.. nila balasan die….

    0

    0
  67. mail lambung says:

    fida tingalkan mamat sbb duit mamat menang maharaja lawak dah habis diorg joli..lagipun sepah dah buang mamat..nnt mamat nk keje ape lak,bt lawak pun tk best,mesti tkde job pasni

    0

    0
  68. mamat sepah tak hensem says:

    bagus……..!!!!! sila perbaiki diri anda

    0

    0
  69. wanitabertudunghitam says:

    haaa memang byk pahala la fida dpt ni..

    Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, di akhirat seorang terkejut besar apabila melihat catatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya di dunia. Maka, dia berkata kepada Allah “Wahai Tuhanku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya” . Maka Allah menjawab: “Semua kebaikan itu (pahala) datangnya dari orang melakukan umpatan kepada engkau tanpa engkau ketahui”.

    0

    0
  70. sy setuju ngan kenyataan wanitabertudung hitam…(‘_’)..like..like..

    0

    0