Written by Bella | May 14th, 2017

Populariti Fattah Amin yang melonjak naik sejak tahun lalu membuatkan beliau dilihat sebagai salah satu calon yang berpotensi untuk memenangi gelaran Bintang Paling Popular pada ABPBH 3.0 tahun ini. Namun, Fattah tidak mahu meletakkan harapan yang tinggi dan menyerahkan soal itu kepada ketentuan rezeki.

Semua terserah kepada rezeki. Insya-Allah jika kejayaan untuk merangkul gelaran Bintang Paling Popular berpihak kepada diri, saya anggap ia sebagai hadiah paling bermakna daripada peminat yang menghargai usaha saya selama ini. Secara jujur, saya tidak meletak harapan tinggi atau terlalu yakin untuk menjulang apa juga gelaran dan kemenangan.

Berada dalam senarai pencalonan sudah cukup membuat saya terharu dan gembira. Saya tidak kecewa jika kejayaan bukan milik saya kerana kalah dan menang adat pertandingan.

Fattah bersaing dalam kategori utama bagi ABPBH 3.0 iaitu  Pelakon TV Lelaki Popular dan dua kategori online iaitu Gandingan Serasi Drama bersama Neelofa serta Artis Sensasi.

Semuanya bergantung kepada undian peminat. Tidak mustahil mungkin ada rezeki Fattah untuk berjaya merangkul gelaran tersebut kerana peminatnya memang ramai. Namun, ia tetap bergantung kepada rezeki.

Sumber Berita : BH ONLINE 

36 responses to Fattah Amin Tidak Letak Harapan Menang Gelaran Bintang Paling Popular ABPBH 3.0

  1. Will See says:

    Hahahaha! Macam da jangka jer diri tuh akan menang …

    6

    0
    • Munzirun Mukminin says:

      PD PENDAPAT AKU….FS NI MLEBIH2 EMO…X RETI KAWAL EMOSI N SIASAT CRITA BETO2. AKU BKNLAH NAK BACKUP ND. SBB BG AKU KITA TAKLEH MGHARAPKAN LEBIH ARTIS…DIAORG MEMANG SOSIAL N BGELUMANG MAKSIAT. KLU X XKANLA JD ARTIS. MEMBER AKU PERNAH JD BODYGUARD FS DULU MASA BCINTA DGN JEJAI….JEJAI PERNAH NK BTUMBUK NG MMBER AKU DLM CLUB….JEJAI X THU FS DE BODYGUARD BR N KUAT JELES JEJAI NI. YELA MMBER AKU MMANG BADAN BESO N HENSEM.

      MMBER AKU CRITA FS NI JENIS MENGADA2…..TEGAS TRUK SGT…. JENIS MULUT JAHAT CKP LPS. PEMPUAN BITCHLA. TU ADA MASALAH DGN FAMILI. TP YG BAGUS FASHA NI KLU DE DUIT LEBIH MMANG DIA X BKIRA… DIA BAYAR MMBER AKU LEBIH. LAST2 MMBER AKU BERENTI WALOPN GAJI BESAR SBB X TAHAN PERANGAI FASHA. KLU X CAYE CRITE NI G TANYA FS N JEJAI KES KT CLUB N LEN2….HAHA…NI BR SKIT AKU CRITE…BYK LG CRITE GILE LAIN FS NI.

      0

      0
    • Julia julai says:

      Kpd jiran sebelah rumah yg gedik,

      Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

      Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

      Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
      Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku terpikir peminat keras mati dia. Sanggup dorang spend duit untuk undi bagai. Tak sayang duit ke? Bukan singgit dua je nak boleh bagi dia menang. mau beribu2 ringgit tu.

      1

      0
  2. Yaya says:

    Kau mmg tak layak pun. Berlakon dah la kayu. Kalau kau menang la kiranya, tu sbb kau fofular dgn gosip murahan dgn si lofa tu. Di canang sana sini smpai naik muak aku tgok org duk hashtag lofatah. Tuii..

    15

    0
    • Aku says:

      ye la tu…dah namanya fofular…menang undian fofular lah..
      tak yah le nak kecos2 dik non

      1

      3
      • Anonymous says:

        popular sbb gosip murahan????kahkahakha…no value laa…..klu nk popular pn x perlu nk canang cinta lokasi,cinta bergntg x bertali tuh…drama dh abis pn cite gosip 2 ekor tu pn x abis2….skjp kate on,skjp kate xde ape2..berbls statement..ko rs???klu xde gosip murahan tu fatah ni blh mng ke???klu btl2 popular x perlu nk buat gosip….y cerdik pndai je akan menilai popular tu dr sudut drama hot ke,bakat berlakon terkesan kat hati penonton ke…y bebal cam ko je pikir popular tu kne ade gosip murahan…so cheap…now,fatah pn dh mng anugerah popular so percaya laa ckp aku lps ni xde lg daa gosip murahan die dgn lopak…sbb mmg target nk mng anugerah ni pn….nmpk x game diorg???y bodoh,bebal peminat fanatik je…hahahaha…kesian kne kencing…

        0

        0
      • Anonymous says:

        alaaaa….patah setakat berlakon dpt watak kontrol macho sume org blh…cb ko bw watak org gila ke,terencat akal je,cacat ke,org gelandangan ke,org saiko ke,gangster ke,jd hantu ke haa tu br btl nilai kayu ke tak ko ni….huh…setakat berlakon berlagak pkai bj pilot tarik beg naik eskalator bdk skola pn blh fatah…

        2

        0
  3. Suka Khai says:

    Khai Bahar menang ABPBH2017!

    1

    2
  4. Mum says:

    Semak aku tgok dato vida ni lah

    5

    0
  5. Akak peah says:

    Aku respek zul ripin bawak mak dia..siap genggam x lepas tangan mak dia..hepi hari ibu..

    7

    0
  6. vava voom says:

    dah busan sangat dengan fattah

    4

    0
  7. ygbengkeng says:

    mmg la dye pelakon kayu..tp menang anugerah gak..yg korg p sensasikan dye buat per..adoi

    1

    2
    • Chohkri Yulis. says:

      Beza org kena kecam sbb menyampaikn sesuatu bkn kebiasaan dgn bagus
      Dgn
      Org kena kencam sbb menyampaikan sesuatu dengan tak bagus yang bergantung populariti murahan.

      Amik contoh :
      Wak doyok. Masa dia mule2 keluar dlu ramai x suka dgn gaya fesyen dia. Sbb x ikut kesuaian gaye dan cuaca di Malaysia. Tp fesyen tersebut suda lama berada luar negara dan WD bkerja keras mberi gaye fesyen yg bkualiti.

      Fatah pula mgunakan kesempatan populariti kegedikkan nya dgn neelofa utk mhasilkn lagu dan mbuat buku yang sangat tak bkualiti.

      Pastu tanye npe kena kecam n beri alasan ni dela rezeki. Dahtu kaya mabuk maksiat yg istidraj pn bleh komen camni. Ko klua produk SAMPAH mmgla KENA HENTAM. Cube kalu dato siti dlu klua lagu sampah….mstilah org kutuk gk…

      3

      1
  8. suku says:

    #negaraku sgt…giler bodek c jiby tol la tv3suku nehhh…

    0

    3
    • Yaya says:

      Nape kalau nak patriotik skit kena mengena dgn najib ke?
      Oii!! Malaysia ni bukan najib punya. Malaysia ni kita punya.
      Aku mmg xsuka najib, tapi aku sayang Malaysia. Beza okay, BEZA!!

      9

      0
  9. jamilah says:

    siapa khai bahar…
    aku kena google wehhhh

    5

    0
  10. Cik bunga says:

    X pe la. Biar la dia menang. Kata bintang paling popular

    1

    1
  11. anai anai says:

    kayu jgk menang… mkin parah indstri mcm ni…

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Kemurungan aku tgk abpbh ni patah amin jd bintang paling popular,ngn Tok.Vida nya lg

    7

    1
    • Kimyap says:

      Abistu dah sah sah la dia paling popular skrg.. Kalau nk tubggu terbaik kau tugu la anugerah skrin.. Mungkin x lama lagi.. Sabar tau.. Yang penting ayda jebat x memamg..haha.. Persembahan penutup geli betul tgoknya.. Haha

      1

      5
  13. Anonymous says:

    hmmmmm

    1

    0
  14. Anonymous says:

    Rezeki memasing, siapalah kita nak menidakkan rezeki org, lgpun dia pun usaha….kayu ke, batu ke..dah klau Allah suratkan rezeki utk Fatah, tiada siapa yg blh menghalang…

    3

    3
  15. Anonymous says:

    Populariti Neelofa dh semakin merosot, Fazura meningkat sedikit dan dgn cara undian online mmg terbukti lbh baik berbanding dgn cara vote melalui paper dan ‘ penipuan’ blh berlaku.

    Yg menang tahun 2016, hmpir semya x tercalon top 5 pun ( utk tahun ni) mcm Nur Fathia, Sharnaz Ahmad etc

    5

    0
  16. Daebak says:

    Antara sorakan paling kuat tadi mse umum pelakon tv wanita…rasenye mmg rmai puas ati award tu x dpt kat neelopak..ikutkn calon2 lain tu mmg jauh lg layak drp minah arrogant ni…diorg tu brlakon byk drama…..bukannye 1 je..yg pling x tahan si patah bg ucapan mcm riak gile….’dulu org ckp saye kayu n skrg di cni lah saye berade’….eeeeuuuu…kalo ko tu dpt award best actor ok la nk bg speech mcm tu….

    15

    0
  17. RxxxxqAx says:

    Apa Ade hal ? Setakat menang artis popular … Cuma tunggu Ask .. Silap2 kau ni macam sampah .. Tercalon pun tak lepas ….bhahahahaha

    5

    0
  18. Key says:

    Dah rezeki. Tahniah Fatah amin

    1

    0
  19. Intan says:

    Semua yg fattah tercalon, dia tapau. Rezeki dia.. Tuah ayam nmpk di kaki. Tuah fattah, Allah yg mengetahui. Yg jeles tu, udah2 ler nak pertikaikn rezeki org. Walaupun anugerah tv3 suku ni mmg x adil dr dulu. Hahahah

    1

    0
  20. lara says:

    fattah amin ckp dulu dia kayu skrg dia mng.so that word untk org yg keji dia la.mcm org kt malaysia ni buduh amat. fattah ko mng bintg popular je. bukan bakat popular. kalu kayu ttp kayu even ko corak dia bntuk buku.lol.
    meluat tngk.n boleh agak dia mng.sbb hamba abdi dia kan bersepah dok undi.yg plg xleh belah ad pompuan mngs mse dia mng saat akhir tu.lek eleh leek ar kak dia bkn nk kongsi ap pun ng ko kak.just ucp trma kasih je.ko dpt ap? jadi hamba undi je ekh? seriusly mmg xska patah ni. dia arrognt kot kt luar.acah pames org dok ngesot nk bemesra ng dia sorry k.muka ko x hensem pun baik kt luar ataupun dlm tv. thats it.

    3

    1
  21. sentap says:

    klo dia menang pun salah dia…peminat yg fanatik sgt..mentang2 hensem…dah rezeki thn ni tuk dia…

    0

    1
  22. Fattah is the best….org yg selalu mengumpat tu dengki ,tu suka cakap yg bukan2 ,tu rezeki dia Allah SWT bagi dia memang murah rezeki dan dia pun baru balik umrah mungkin dia doa banyak2 dekat sana Allah makbul dan murahkn rezeki dia bukan mcm org yg kutuk dan mengumpat tu umrah pun tak sampai lagi lps2 nak kutuk nak mengumpat belah la…mengumpat dan mengutuk tu berdosa,so jngn ckp yg bukan2 ok…

    1

    2
  23. anon says:

    not fattah fan..but still bersyukur fattah mng bcoz sometimes dye ni ikhlas,walaupon ske bangga skit,tp itu cara dye naekkan semangat dye,sbb byk caci maki netizen.. and he is not fake in certain part especially solat & islam & menasihati.. xdelaa tgk neelofa membangga tak bertempat lg… sket3..huhu

    2

    2
    • Anonymous says:

      solat dan islam????kahkahkah…..rambut dye xde sape pulak kisah kannnn………cuba artis lain tuh dh kene kecam berjemaah…..

      3

      0
  24. gadiss96 says:

    yg korang dengki pahal dh mmg rezeki dia…

    0

    0

Leave a Comment

Optional