Written by Bella | November 10th, 2017

Selepas dikecam kerana dikatakan menyindir Perdana Menteri Malaysia yang tidak melawat mangsa banjir di Pulau Pinang sehingga dilabel netizen sebagai artis tiada modal, pelakon Fathia Latiff tampil memohon maaf kerana mempolitikkan isu banjir tersebut.

Menurut Fathia, beliau bukanlah anti kerajaan tetapi hanya bersuara bagi pihak rakyat Malaysia yang lain dan statusnya sebagai “ public figure” mungkin dapat menarik perhatian serta membantu mesej tersebut untuk sampai ke pihak sepatutnya dengan lebih pantas.

Mungkin apa yang ditulis oleh Fathia sebelum ini tidak kena pada masanya. Iyalah, kebanyakan rakyat Malaysia sedang bersedih dan simpati dengan nasib-nasib mangsa banjir di Pulau Pinang, jadi kenyataan yang dikeluarkan agak sensitif.

19 responses to Fathia Latiff Mohon Maaf Politikkan Isu Banjir Di Pulau Pinang

  1. menyampah says:

    Ntah la fathia. Sebelum nak sembang pasal freedom of speech ni, faham la reason and impact. Your statement which was purely sarcastic does not fall within the ambit of FOS, cause your stupid writing was not the reason why help came. The gov had taken initiatives long before you stepped in, so takyah la bajet rasa diri tu pembawa suara and nak attack others when they are actively making a change while you are not. If pembawa suara sgt, pegi lah join volunteers kat penang, Puteri Umno ada buat gotong royong besar besaran u boleh join sbb tu lebih sesuai dan u sendiri boleh tgk apa yg gov buat nak tolong rakyat.

    Pastu kan, dah2 la menipu ada degree law kalau sebenarnya u kena dismiss sbb pointer tak cukup. Sebab bila u bersuara, u langsung tidak represent the pride yg dibawa oleh those yg actually graduate through their hard work. Law tak senang fathia. Jgn sesuka hati letakkan diri u as a law graduate especially now with your stupid comments. Stop it.

    12

    0
  2. Geng nbil says:

    Ni lg stu mcm spesis nbil,ckp hu ha x pkir prasaan org..pastu sdap2 mhon maaf.retis ni suma mmg akal pndek kot.tu la..kcik2 xnk mmpus,da bsar nysahkn org.

    11

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      senang kan.. dh cakap itu ini pasal sindir perdana menteri malaysia pastu mintak maaf senang betol idop..! haram jad punye pompan si fathia ni dia ingat dia jambu la sangat nanti dapat kawin ngan jantan kaya podah !! bodoh nye pompan..huh !

      4

      1
      • Anonymous says:

        Skrg ni sebenarnya orang dah tak suka kat kau. Apa2 yang keluar dari mulut atau jari kau pun orang da menyampah sgt2.

        Bukannya orang malaysia terlebih sensitif.

        5

        0
    • hahaha says:

      Sindir2 pun ntah2 najib lagi syok…

      0

      0
  3. ayooooo says:

    DIAM JELA FATHIA

    4

    0
  4. patiyahohpatiyah says:

    Freedom of speech ni relevant kau nak petik kalau gov tak turun langsung tolong penang, so kau boleh guna medium social untuk beri luahan. Tapi kalau bantuan dah dibuat wayyyy before statement bajet kau ni wujud, then kau guna jela alasan menulis tanpa berfikir dari freedom of speech. Don’t tarnish the meaning of that word. Pastu dari bajet sarcastic kat twitter, apa kata kau turun padang sendiri, jgn pandai bercakap je. Acah nak guna legal jargon sebab nak tunjuk pernah belajar law ke puihh!

    Also, stop la menipu orang yg kau ada law degree. Your behaviour and words dont represent the law community inclusive of actual graduates who worked hard. Law is not easy fathia. That’s why not every Tom Dick & Harry such as yourself can claim to be a law graduate. Stop lying.

    3

    0
  5. Anonymous says:

    Sayang muka cantik tapi tak jaga kesopanan. Pikir dulu apa nk cakap. Ni la lakonan some aktres senior cari publisiti

    1

    1
  6. benci fathiak + says:

    fathiak pepet hangit haha mcm netizen jugak yuckkkks! xheran dgn ko pun bitch

    0

    1
  7. benci fathiak + netizen puki says:

    fathiak pepet hangit haha mcm netizen jugak yuckkkks! xheran dgn ko pun bitch

    0

    1
  8. Anonymous says:

    Public figure? Sedar diri sikit la weh,tak banyak pun sikit je. Kau tak layak dijadikan public figure. Perangai macam sampah.

    10

    0
  9. Zaza says:

    Betul ke ada yg kata dia ni pernah blaja law? Mcm tk caya lah bila diukur dgn apa yg kuar dr fikiran dan tahap pengetahuan asas dia.so pelik

    3

    0
  10. Jakpar hon says:

    GLT – Geng Lambung Tetek

    4

    1
  11. Hekelehh says:

    Nara pahal tak nak post komen aku? Fathia tak ada degree law tu bukan fitnah la gi check la dgn uni dia. Kalau tak betul then cabar dia saman la. Kau penakut sgt pahal nara bukan bawah kawalan kau pun komen2, ni dtg dari mulut org lain.

    Kau jenis up cerita fathia selalu tapi takut kalau ada komen laser. Dah tau berita pasal dia ni mengundang kemarahan org. Mende ntah kau ni nara.

    2

    2
  12. Hekelehh says:

    Fathia tak habis degree law, benci dgr dia dok menjaja benda tu menampakkan benda tu senang walhal true graduates study mcm nak mati nak dpt ijazah tu. Stop being a poser and selling false stories la piyah! Tambah pulak statement bodoh kau yg tak sudah2 ni. Dont degrade the law faculty by associating ur stupidity and relating it to your NON EXISTENT law degree. Just stfu woman

    3

    1
  13. t says:

    asik keje mintak maaf je pastu buat lg lantak laa ko. bang nara, mn cite psl erin malik xbyr hutang tu? ishhh smpi ank dua hutang kawen x langsai. g obersi bleh pulak

    1

    0
  14. Razz Dewi says:

    “saya cuma bersuara untuk pihak yg lain”

    Pihak mana pula fathia?? Sorry laa klu aku (as a citizen), tak nak aku wakilkan kau nak speak up on my behalf. Melalut je kau ni. Diam2 sudahlaa

    5

    0
  15. Sambal belacan says:

    Ramai org tak suka najib so dia buat cm ni utk tarik perhatian org kononnya dia prihatin. Percayalah nanti byk lg statement mcm2 dr dia nanti. Bila org respon walaupun respon tu negatif tp tetap attract attention dr netizen. Mesti dia bertepuk tgn ingt dia berjaya attract attention netizen psl hal ni skrg ni.

    0

    0

Leave a Comment

Optional