Written by Bella | May 15th, 2017

Berikutan kontroversi yang mencetuskan situasi tegang antara pelakon Fasha Sandha dan Nora Danish, pihak penganjur Fenomena Aidilfitri telah tampil memohon maaf dan akan bertanggungjawab atas salah faham yang telah berlaku.

Sedang bercuti bersama keluarganya di Australia, Fasha menerusi portal Harian Metro memberitahu beliau sudah dimaklumkan mengenai kenyataan daripada pihak penganjur terbabit.

Walaubagaimanapun, Fasha masih enggan memberikan sebarang kenyataan berhubung saman fitnah terhadap dirinya yang difailkan oleh Nora.

Saya akan memikirkan terlebih dahulu mengenai kenyataan diberikan penganjur yang mahu bertemu dengan saya dan mengadakan sidang akhbar seperti apa yang dinyatakan.

Maaf saya masih di Australia, dan saya belum boleh memberikan sebarang komen mengenai perkara terbabit. Saya akan memberikan kenyataan mengenainya selepas 18 Mei ini setelah pulang ke tanah air.

Terdahulu, pihak penganjur menjelaskan berita kononnya Nora tidak mahu hadir pada acara fesyen berkenaan dilakukan atas pihaknya sendiri dan bukanlah mengikuti arahan Nora ataupun mana-mana pihak.

Sumber Berita : Harian Metro

88 responses to Fasha Sandha Tampil Beri Kenyataan Berkaitan Kes Saman Selepas Pulang Bercuti

  1. Duality says:

    Sis, mestilah bleh saman. DIA ADA HAK. Mst ko x pnah blaja subjek undang2 kan. Aku yg blaja skit pn tahu. Housemate aku ni bdk lawyer..dia cakap pe tindakan ND dia buat tu beto. & ND pn bleh saman penganjur. ND de sbb yg bagus utk buat ni semua. Ni atas budi bicara ND. Nk sman ke x. ND bleh setel hal kt lua ng penganjur.

    Ada org bawa kes ke mahkamah sbb bkn nk menang pn. Sj nk pengajaran. Ko ingat x penat ke naik mahkamah. Lg2 artis camni. Jadual keje byk. Aku bkn nk pihak ke FD or ND. Tp skg ramai sikap bodoh sombong ckp lps org kita dlm hal2 dia x thu.

    Aku pasti FS x pnah blaja subjek undang2. Sbb tu dia brani putar belit. Ko nmpk hal ni mcm x ptut tp xkn penulis 7 Hari Mencintaiku brani sman Ziela Jalil n Watson nyambek sman Tv3. Semua ni de sbb munasabah.
    Ko x caye g tanye lawyer2 kt lua. Klu x thu jgn buat lawak kt sini ye sis.

    43

    4
    • sis pun terasa sebab sis pendek says:

      bagi aku benda ni simple. fasha ni pun masalah jugak…kalau nd nak tarik diri sebab ko datang, ko ada 2 options je :
      -masuk majlis dengan bergaya. buat derk dgn nd. nd tak suka, biar dia tarik diri, dia blah. padan muka dia.
      -takpayah masuk majlis, voguely blah dari situ. balik rumah masak2 or pegi makan besar kat hotel, spend masa dengan anak2, tidur pun cukup. lagi happy.

      tapi sebenarnya ko sendiri pun tak fikir panjang. tu la bahana hina orang pendek,akal pun pendek. ko sendiri pun tak berapa cerdik sebenarnya. tak fikir panjang sebelum buat keputusan. sudahnya, habis dihina keluarga orang. ko takde keluarga sendiri ke? tak marah if orang hina keluarga sendiri ?

      terlanjur perahu boleh diundur, terlajak post kat socmed, siap sedia duit laa jawabnya..

      12

      1
    • Sekadar Berkongsi. says:

      Memang betul pe dia cakap. Peguam ND berani ambil job dari ND sebab ada sebab munasabah untuk bawa ke mahkamah & menang. Sebenarnya kes fitnah adalah antara job peguam cuba elak nak ambil. Kalau boleh baik setel kat luar. Tapi kalau menjejaskan teruk reputasi dan sebab2 lain
      adalah bagus melantik peguam selesaikan hal. ND mesti melantik peguam bprofil tinggi. Walaupun duit dapat…ingat peguam camni nak burukkan profil dia dengan kes2 yang tak kuat? Macam mana pun kemenangan bergantung kepada hujah peguam. Beribu2 orang boleh mfitnah & mngencam ke atas seseorang tapi takkan de sorang bleh menidakkan kebenaran. Dosa tetap dosa.

      9

      0
    • Anonymous says:

      cuba tulis elok-elok. Ada jadi de. Pening aku nak faham.

      3

      0
  2. Ayam jepun says:

    JILAKE PUNYA JAKEL ,SESUAI NME JAKEL = JILAKE

    6

    1
    • Anonymous says:

      Saman jakel la asal nak saman fasha pulak! Jakel yang fitnahkan kau! Kononnyerrrr

      7

      6
      • Anonymous says:

        sbb yg keluarkan statement dan meroyan d media sosial ialah fs bkn jakel. jd yg nmpk memfitnah tu fs. phk penganjur br skrng keluar statement tdk berkaitan dgn nd atau fs. jd x nmpk memfitnah. lg satu, fs ni dia hina jg nd n fmly. fs n fmly dia ckp bgs sgt ke sampai dia nak hina nd n fmly sampai mcm tu skali? maaflah ya..sy bkn peminat nd tp mmg fs tak ptt meroyan sampai kaitkan dgn fmly.

        50

        0
        • Die Hard Fan Fasha says:

          tapi yg ” fitnah ” dia tu JAKEL. Bodoh punya DONA DANISH muka senduk penyek !!

          0

          18
    • Anonymous says:

      Entahnya! Aku rasa ND patut saman Jakel bukan FS sbb Jakel punca benda ni jadi. Kalau ND kat tempat FS yang tetiba dilarang masuk ke majlis, for sure dia pun akan mengamuk. Nak2 dorang dua ada sejarah silam. Memang mudah nak buruk sangka. Bodoh Jakel. Tak paham macam mana dorang boleh claimed as ‘salah faham’. Dah tu at the very 1st place, kenapa tak bagi FS masuk? Dahlah Jakel kaitkan nama ND. Mau si FS tu tak mengamuk.

      6

      14
      • Anonymous says:

        Agaknya kau yg salah faham..sebenarnya tkde sapa yg larang FS masuk..dlm pengertian aku ND yg tk suka i repeat..SUKA FS ada kt situ..so ND mahu back out event itu kalau FS ada..itu bagi aku perihal perbadi..
        ND skg nk saman FS pasal mulut dia yg lazer yg menghina ND dan klurga dia and so on..itu jer..dan tuduhan FS mengatakan dia di halau oleh ND..yg mana ianya tak berlaku pun..
        itu jer…..

        23

        0
      • Duality says:

        ND nk jage hubungan dgn penganjur….penganjur dh minta maaf dgn dia. So ND de HAK setel cara baik. Bile dgn FS je nk saman sbb FS memalukn dia. JELAS SGT. Pastu de bloger yg kena sman gk. Jd ni pn dia de HAK. Semua mende ni ada dlm undang2.

        Peluang kemenangan dia besar sbb bukti mmang bpihak kpd dia selain itu bgantung kpd hujah dan kepakaran lawyer yg dilantik ND. Kalau bleh dia nk sman semua org fitnah dia & mengaibkn dia tp tlalu ramai. Jd lg senang buat yg utama je. Tolong spe2 kat sni betulkn aku klu aku salah…sbb mende ni housemate aku kje lawyer yg bgtahu.

        18

        0
      • tepok dahi says:

        laaa dah sah2 ni majlis rasmi jakel..tetamu yg hadir base on jemputan..maknanya dorg ada HAK utk menerima or menolak tetamu…pihak jakel pon da ckp fs x dijemput,,dia cuma dijemput sajat

        12

        0
  3. Intan says:

    “Nora x mahu hadir atas sbb sendiri, bkn kemahuan nora bla bla..” Mcm ade yg x kena je dgn ayat ni.

    Kalau mengantuk elok la tido..

    4

    4
  4. Akakcuba says:

    Media social bukan tempat y sesuai utk lepaskn perasaan x puas hati. Nnt cite kecik y boleh settle jadi makin besar. Pengajaran utk diri sendiri n semua.

    20

    0
  5. Corse 848 says:

    Yg best ayat mengaku..sebenarnya Mmg Dri dlu kami tak baik..bila tak baik..kita tentu x nk org yg kita tak baik tu ada dlm majlis..ckp tanpa pikir..lg satu nk saman..Nape x saman organiser..organiser sendiri dah bgtau salah faham Sbb diaorg..

    4

    2
  6. Anonymous says:

    #sila berdamai
    #buang yang keruh ambil yang jernih
    # fikir positif#
    # fikir secara waras

    6

    0
  7. pasa says:

    mstila nk saman org yg x nyempat pi post status bg 1 dunia tau dia dianiaya…at least jakel dh pi mntak maaf tp ko? lg mau up status pi cuti2 pakai duit sndirik…motif?..dh le pi kait skali hal familiy dia…

    48

    0
    • Anonymous says:

      kan…gigih nak ckp pakai duit sendiri tak hrp duit laki. kalau kes rr dan aidil tu aku caya lah rr ni gigih cari duit sndiri sara ank. tp yg ni, fs seolah2 menyatakan si jejai ni tak bertanggungjawab lngsng. takkan tak bg nafkah ank n msa kwin dulu takkan fs ni sepenuhnya sara ank.

      36

      0
  8. mrslucky says:

    Berbaik jer lah…tak payah saman…kesihan adik beradik tu bila dah besar baca mothers derang saling membenci sampai tahap naik makamah…berdamai demi anak…sebagai ibu..i am sure you want your children to love one another, to be there for each other..so tunjuk kan contoh yang baik..be a bigger person and rendahkan ego demi anak2..
    Fasha minta maaf jer kalau tersilap buat andaian..and nora maafkan jer lah atas ketelanjuran fasha menghebahkan diri dianaiya. I think kalau terjadi pada kita pun, pasti kita emotional…

    Ini semua salah faham…..walau pon both beautiful tapi jelas muka masing2 pon kelam sebab simpan perasaan tak puas hati dan dendam..let it go..move on…and you be more happy dan akan terpancar sinar bahagia di wajah masing2..

    mungkin ada hikmah bercerai dengan Jejai…maybe he is not the right man for both…nora dah bahagia dengan nedim..now fasha kena buang semua duka enjoy life dengan anak2 dan her single life..

    Trust me…bila dah let go..memaafkan orang yang melukakan hati kita..beban di hati akan hilang dan jiwa terasa ringan. Perjalanan hidup masing2 masih panjang..jangan terus mengangkat beban kebencian di hati. For what? Tiada yang menang..ia cuma menimbulkan kecelaruan dan kejanggalan pada anak masing2. It’s embarassing for them too kalau membesar dalam situasi begini. Adik beradik but mothers saling membenci.

    Happy mother’s day. We mother always want the best for our kids..??????

    31

    2
    • Anonymous says:

      aku rasa si FS yg lebih2…kalu pun ND tk suka dgn kehadiran kau..yg kau merajuk nangis2 tu buat apa..teruskan ajer jadi model sajat pondan tu..tkyah nak merapu menghina mencaci orang..kalu pun ND nak back out dari event tu pasal kau ada kt situ..itukn masaalah dia..biar pihak penganjur yg selesaikan cari vendor lain gitu…itu dia punya pasallah bukan kau..
      FS kau tu sebenarnya poyo!!!!

      39

      0
    • Anonymous says:

      Betul cakap kau tu…aku peratikan si FS ni sebenarnya jealous kt ND..
      Cucup2lah..dulu kau rampas jejai dari ND..tapi ND tetap rapat dgn klurga jejai..kau beranak pun ND jengok..tk mengira kau siapa..
      So skg please jgn suka menyimpan hasat2 dengki ni smua..mungkin perangai kau tu yg buat ND dn sapa2 saja dh tk tahan..even bekas suami…bekas mak mertua dan jugak yg sewaktu2 dgnnya.
      Pls look yourself in the mirror first

      28

      0
      • pemerhati bebas says:

        memang nampak sangat jeles nya .. ada je benda buruk dia nak up .. konon2 dia la teraniaya .. tak cukup ND .. ex hb .. family ex pun nak diajak gaduh .. agak2la .. hormat la sikit bekas pak mak mertua tu .. kalau dah cerai pun cerai la .. takde salah berbaik pun .. sombong sangat kat dunia .. esok kat akhirat Allah tanya nak jawab apa?

        7

        0
    • Julia julai says:

      Dua2 perangai x brape ok. Tp cube tgk hal sblm ni. Spe perangai paling x brape ok?

      Spe selamba pakai bikini dkt lua???
      Spe x reti jage & de isu dgn mertua???
      Spe suka ckp lepas???
      Spe kuat gaduh dgn org???
      Spe skandal dgn laki org???
      Spe suke mbuat kenyataan teruk???
      Spe suke mengaibkn org???
      Spe suke mfitnah org???

      Susah nk cr org pling perfect umpama nk mcari parti politik.

      Tu je aku nk ingatkn.

      7

      1
    • Kiro Kiroroo says:

      MASALAHNYA PEMPUAN NI KUAT PENDENDAM, EGO & KUAT MENGATA/BERGOSIP.
      MAKIN TUA MAKIN MENJADI.
      RATA2 PEMPUAN MCM NI.
      PEMPUAN 1 DUNIA MCM NI.
      NI FAKTA & BDASARKAN KAJIAN. HAHA.

      KAU RASA SENANG KE DIAORANG NAK LUPAKAN???

      3

      0
    • greenfingers says:

      Setuju sgt. Pnh alami dulu, sy pnh gaduh dgn ipar. Klu dl, mmg hati sy ni asik kecik ati je ngan ipar n mertua, mmg btl hati ni gelisah je bila kita simpan dendam n biar emosi tu kuasai diri. Tp sy try muhasabah diri. Slps je gaduh besar, n kami sama2 berdamai, sy dh tanamkan dlm diri xnk bg peluang utk setan hasut hati ni. Even kdg2 ipar n mertua ckp sesuatu yg buat hati kecik, sy ignore je. Klu dh xtahan tu, pikir yg positif je, main ngan anak, buat bnda yg mengembirakan hati.N jgn sesekali mengadu kat suami. Hidup kita ni pendek je, rugi biarkan hidup dgn gaduh2 ni, n mmg sy menyesal sgt cari pasal ngan ipar dl. Tak rugi pon kita let go sume bnda yg negatif even org lain buat kita kecik hati.

      1

      0
  9. mamizura says:

    udah udah ler…cuba istifar……

    3

    0
  10. silasedardiri says:

    kadang2 diri tu kene bijak sikit.. kata belajar law.. bukti x ada (yg boleh diterima pakai di court) sukati canang satu dunia burukkn org.. walaupn si nd tu salah, ko yg akan terima bahana saman malu.. kalo dia tuntut rm10j ko nk cari mana? moga ini pengajaran utk jaga segala tindak tanduk kta.. sbb kte ni pn byk buruknya.. cuma Allah x nampakkn buruk kte dkt org ramai je..

    29

    0
    • Anonymous says:

      fs kengkonon ada belajar law tapi tak habis.. (masa dia up status kena kacau dengan jejai hari tu)

      dia sukahati cakap dahlah pendak akal pun pendak.. fs tu tinggi tapi akal tapi dia lagi akal pendak

      16

      0
      • Julia julai says:

        Law dr mane dia blaja? Law lesen memandu? Ke takat bace or general knowledge? Dia bkn de Spm je? Lps abis sekolah terus msk bidang hiburan. Dia dh lme blakon stat thun 2000.

        5

        0
  11. Anonymous says:

    last2 sy belum dapat memberii komen sedang bercuti di ostalia..sblum tu panjang lebar lakk komen mengata org tanpa tau dr sapa penyebab…tuh lor layan sgt pikiran tak matang tabor pitanah sana sini..seledik dolo..ketahuan target nak kenakan n salahkan org.org begini mana ada dalam kamus dia nak berdamai.esok2 ada n ada lagi cerita yg tak puas ati.aku tak suka org yg slalu berkepit mcm nd tapi aku lagi hate molot celupor cerita satu dunia tanpa diseledik.dan jaja semua kesalahan org yg org lain sepatutnya tak tau.

    28

    0
    • Anonymous says:

      Mana ko tau sape btol / salah? Mana ko tau fasha ckp bohong? Ko ada x masa majlis tu? Ko ada dlm bilim sajat ke masa jakel call tu? Kalau TAK baik ko jgn komen . Silap2 ko yg dituduh mengata/memfitnah. Baca gossip sudah. Xyah jd ahli pikir sgt.

      1

      18
  12. Anonymous says:

    Sori to say. Aku bkn peminat fasha. Dlm kes ni jelas fasha xde kaitan. Ni ant nora dan jakel (sbb jakel yg ngaku salah paham sape soh). Fasha dlm ig x mentiin pon nama . Sekadar burung hantu..kes x jelas dicourt. So si nora ni melatah sgt dah knape. Mcm x biasa gado artis sana sini esp dgn fasha. Siap hubby dia soh stay cool. Ni dah saman menyaman ni. Nak buat duit percuna ke? Kaly aku jd nora..sah2 aku saman jakel. 10 juta pon dpt kot!

    5

    27
    • Anonymous says:

      as urself…ko rase FS sindir sape dlm status dia ?? tu jer nak tanya…
      i tak belajar law tapi i pun tau akibatnya…huhuhu

      30

      0
      • Anonymous says:

        Kita peminat mmg tau. Tp kalu bwk p court…jelas court akn ak dia x mention nama. By law x mentiin nama x sabit dik.

        4

        5
        • sasa says:

          acah2 loyer tp loyer buruk..saman valid walopon fs x mention nama ,,sbb ia menjurus kpd nd …kenyataan fitnah tru gestures pon boleh disaman dik ooiii .ada 2 point penting ye kat sini,fs TIDAK menidakkan bahwa dia TIDAK bercakap tentang nd malah MENGIYAKAN lg komen2 peminat bahawa dia sdg brcakap tentang nora….so mmg nasib ko laaah fs..

          12

          0
        • Duality says:

          Dalam law mmg FS bleh kena sabit. Ko g bace komen aku atas skali. Dia de hak. X menang pn xpe sbenarnya. ND buat sbb nk kco FS pn bleh. Tgkla nnt brape kali naik court.

          4

          0
        • Anonymous says:

          boleh x aku nk ckp,kalo kes watson nyambek tu, pengacara tu nk claim,” eh sye tak mock ayah atlet tu, sye ckp watson lain”…bolehkn watson nyambek tu saman…valid kan…samalah kes ni…xmention kepala bana..terang bersuloh kot!

          kalo aku jd nd, aku saman fitnah kaw2..kutuk fizikal,kutuk family lg..cyber bully fasha ni.

          4

          0
        • stopcyberbully says:

          boleh x aku nk ckp,kalo kes watson nyambek tu, pengacara tu nk claim,” eh sye tak mock ayah atlet tu, sye ckp watson lain”…bolehkn watson nyambek tu saman…valid kan…samalah kes ni…xmention kepala bana..terang bersuloh kot!

          kalo aku jd nd, aku saman fitnah kaw2..kutuk fizikal,kutuk family lg..cyber bully fasha ni.

          2

          0
    • fikir2kn says:

      masalahnya.. jakel x malukan nd siap sentuh family bagai bagi satu dunia tau.. yg si sendat tu dgr org petik nama nd je da menggelabah terus nk post kt ig.. da ada fan base yg kentut pn depa rasa wangi tu yg saje ajak boikot org secara berjemaah.. artis ni periuk nasi dia org ramai.. so fikir2kn lh.. aku mmg x berkenan mulut puaka mcm si sendat ni.. semua org dia nak laharr..

      23

      0
    • mia says:

      baca betul2 lah status fs tu ngok, nora saman pasal hal keluarganya kena sebut dalam tu, fs buka jalan nora tuk saman …. buat apa nora nak saman jakel, dan pengurusan majlis tu, dorang dah jelaskan hal sebenar..

      22

      0
      • Anonymous says:

        Xyah la sampai nak ngok kan org!

        2

        0
        • Anonymous says:

          Betul cakap kau tu…aku peratikan si FS ni sebenarnya jealous kt ND..
          Cucup2lah..dulu kau rampas jejai dari ND..tapi ND tetap rapat dgn klurga jejai..kau beranak pun ND jengok..tk mengira kau siapa..
          So skg please jgn suka menyimpan hasat2 dengki ni smua..mungkin perangai kau tu yg buat ND dn sapa2 saja dh tk tahan..even bekas suami…bekas mak mertua dan jugak yg sewaktu2 dgnnya.
          Pls look yourself in the mirror first

          11

          0
        • Anonymous says:

          Anom..9.28..pasal memang kau tu ngok!!

          3

          0
    • Anonymous says:

      Emm. Bwk ke court mmg susah fasha nak menang. Skrg pon sah2 jakel side nd. Nd ni tgk la plak sape husb dia. Tgk plak sape bapa pd husb dia. Money is king

      10

      0
    • org2 says:

      sy bkn peminat mika2 ni. tapi kalu sy, sy saman fs..sbb apa, dia sendiri tak tau head and tale tapi dia punya assumption mcm dia dgr sendiri benda2 tu keluar dr mulut nd. kemain pnjg bjela dia kutuk nd and family. tak good lh. Tak baiklh mlibatkn keluarga bagai. sy pcaya stakat si fs ckp psl nd, dia pn malas nk amik pusing. Tapi ni mlibatkan keluarga. So, pd sy mmg patut fs kena saman. terus kn saman tu ..

      31

      0
    • Anonymous says:

      Tak mention nama tak brmksud blh terlepas..nd blh saman wlu dlm ig fs tk mention nama dia, tp dgn jelas sebut burung hantu (mrujuk owlbynd jenama nd), siap sertakan link bukti peebualan sajat n the geng yg jelas ada sebut nama nd plus rasanya rata2 semua org awam tau siapa yg dia maksudkan itu adalah nd..jdi aku rasa itu sudah ckup, ikut pemahaman aku berkenaan saman fitnah..1 cara je fs blh lepas berbincang n berbaiklah dgn nd..nk puasa dh pun..sental hati yg penuh dendam tu.

      7

      1
  13. Anonymous says:

    tapi siapa yg mnghighlight awal canang 1 dunia jadi semua org tau klu fs diam tanya betul2 orang lain takkan tau terang2 salah fs.muka mata lh, fans karat fs.konon bukan peminat.patut fs marah kat jakel.

    15

    0
    • Anonymous says:

      Sampai bika nak diam sis. Agak2 la. Ni dah sampai jejaskan periuk nasi.

      5

      2
    • Anonymous says:

      Nak ke jakel pabendanya sbb dr 1st jakel yg sebut nd tarik diri sbb fs. Ko rasa?

      2

      1
    • Anonymous says:

      Oit! X tau citer jgn meroyan. Ko x tgk live sajat ke? Clearly jakel mention nd nak tarik diri if fs ada. Kalu aku jd fs pon aku mengamok beb!

      1

      10
      • Anonymous says:

        Buat apa kau nk mengamok?? Bodohnyer kau..kalau aku buat bodoh ajer..bukan aku yg suruh nd back out..itu nd punya pasallah…kau tkyh nk sensitive sangt.. bukan kau yg suruh dia back out..ada faham??
        Kalau aku lagi bagus Nd tkde.tak nampk muka orang yg aku tk suka..pas tu yg fs nk meroyan hina2 klurga Nd bagai apahal??..aku buat show pun bukan utk Nd..utk sajat..that is it..full stop!!

        11

        0
        • Anonymous says:

          la…x paham citer rupanya ko ni. jakel yg soh fasha back out sbb nd nak back out la! so meaning jakel pilih nd la ngok!

          0

          2
        • Armanda Hassan says:

          Dan Sajat buat show utk sape?????
          Sape bos sekarang ni?

          0

          1
      • ciku says:

        yee mmg secara jelas pihak jakel mention nd nak tarik diri utk video 1st call too sajat..tp masalahnye pihak jakel cuma menjual nama nora paham x??mmg ada salahnya kt cni di mana jakel menggunakan nama nora utk menghalang kehadiran fs..n fs ni plak xtau malu,xdijempot tp nak dtg..event ni base on jemputan n fs sndiri ada mention dia dijemput sajat bkn jakel…so jakel ada hak utk menghalang fs,,cuma dorg x professionallah kt situ..nak halang tp jual nama org

        12

        0
  14. eton says:

    ND saman sebab si FS ni post tak helok pasal dia n family.
    Nak marah, marah bab halau dah la kot.
    Sebelum post tu patut pikir dulu, bukan main meroyan je. lol

    22

    0
  15. Anonymous says:

    Skrg ni kembali ke asas.
    1. Nape blh kuar citer nd nak terik diri pd awalnya & benda tu dah maklum ke fasha.
    2. Video live sajat bukti berpihak pd fasha.
    3. Bila dah kecoh br jakel ckp salah faham.
    What is this???

    4

    7
  16. Anonymous says:

    Salah sorang mati br aman!

    7

    0
    • kak mah kebabom says:

      Tengok le sape emak nye..mamasandah tu kaki gaduh..ni nk tanya sket..org perghlih jgn marah no..orang perghlih ni suka gaduh2 kaa…

      0

      0
    • hahaha says:

      Kahkahkah…sampai hati hang buat lawak mcm ni..kikiki…

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Aku harap sgt sajat buat pencerahan. Dia saksi utama. Kemon sajat tell us the truth! Biar kita tgk sape btol sape salah. Sajat! Sajat! Sajat!

    7

    0
    • Anonymous says:

      SETUJU! Sorang suka melahar..sorang suka play innocent. Biar kita tgk sapa yg fake sebenarnya. Sajat…u the only 1 can light us up!

      4

      0
      • Chohkri Yulis. says:

        Pondan mestilah propa.
        Berikan 1 name pondan dlm malaysia dlm malaysia yg tak propa……ada x???

        0

        0
  18. Anonymous says:

    Ramainya sokong nd! Wow!

    3

    0
    • Firaz says:

      Bukan sbb nk sokong nd membuta tuli…tp kita boleh nilaikan sendiri…dari video..keratan insta…so kita berpihak pd yg benar..yg salah mmg salah la kan…so netizen sila fikir secara rasional bukan menyokong tanpa usul periksa dan ikut perasaan saje k..jom jd netizen yg bijak..hehe

      23

      0
  19. Firaz says:

    As normal human, fasha tak patut hina nora and family….muka dh lawa..tapi perangai kurang lawa….mmg tk move on lg…masih tersimpan dendam kesumat agaknye…like nora even dh bercerai with jejai..still lg baik dgn family in law…si fasha bagai berkerat rotan nmpk gaya….so just tunggu saman dari pihak nora je la atas sbb menghina dan rosakkan reputation perniagaan dia…bukan atau sbb menghalau….aishh lain kali agak2 la nk kondem org lain..such a bimbo girl….jgn ikut perasan nk melahar org sane sini…kita semua bukan perfect pun…tp Allah kan ade….mohon doa byk2..

    29

    0
    • jam mahal says:

      nora baik ngan ex laws die sbb mak metua die ske ngan die. klo nk cite psl sape perampas sape. si nora ni sebenarnye perampas jejai tu. jejai ngn fs ni kwn dlo sblom nora kawen ngan jejai. asl nye mak si jejai x ske ngan fs. di kawen kan ngan nora gadis pilihan die. sbb tu jejai tu sanggup ceraikan nora time pregy dlo. tp mcm gila talak bile bercerai ngan fs. dlm statement nora sblom pon di engako yg hubungan die x baik ngan fs. so slama ni kite semua kene tipu sbb igt kan nora ni baik sgt boleh lg bergambo ngan fs. pdhal hanye nk sakitkan hati fs nk tunjuk die baik ngan mak mertua. kite tak tau mcm mane ex laws layan fs. jdnye x yah nk kepoh hal2 dlo. cite hal skg sudeh

      4

      8
  20. Anonymous says:

    fs kalau meroyan mmg dia angkut satu family. alah…yg dia meroyan psl jejai dlu pun dia mention jg “org lama”..satu msia tau kot “org lama” tu merjk kpd siapa-ND! fmly jejai tak pyh sbt lah, mmg dia mention. kali ni fmly nd plak kena n nedim pun terpalit sama. tp nak tau sgt fmly dia ni elok sgt ke??? suka kutuk2 fmly org. klu buruk skali pun, simpan je lah.

    20

    0
  21. Anon says:

    dear FS – masuk tempat orang, bawak OTAK bukan pedang. rambut pendek akal pun pendek. haha

    13

    0
  22. jasmin says:

    Nora saman fasha, Fasha saman Jakel, Dan sajat pun saman jakel..haha bankruptlah ko jakel. jgn lupa sajat pun jutawan, rita pun jutawan, fasha pun beduit beb tak lah sengkek sangat. So tengoklah nanti. hire the best lawyer in the world!!! class gitewww…fuh!!!!

    0

    1
    • sado says:

      fs nak saman jakel sbb ape??fyi fasha x dijempot jakel pon utk kemajlis tu..n jakel ada hak utk halang fs dr masuk ke event ni sbb xde jemputan..dia yg xmalu nak dtg atas sbb dijempot sajat..salah pihak jakel adalah menjual nama nora untuk menghalang kehadiran fs .. dia yg meroyan n membuat cerita konon dihalau so padan muka kena saman..

      13

      0
      • Anonymous says:

        ye ke fasha tak dijemput? how sure are u?

        0

        4
        • pemerhati bebas says:

          alahai siannya ko ni .. g la bukak ig baca bagi hadam dulu jln cerita .. dia mmg tak dijemput jakel .. yang jemput dia sajat bff dia tu

          5

          0
      • jasmin says:

        tunggu sajalah nanti, ketua seniman zed zaidi pun memang salahkan penganjur. aku gaduh sama ko pn tk guna, sebab mmg ko kipas mati c nora, so tunggu je la nanti yer. Ko fikir sajat nak diamkan diri je ke selepas pihak penganjur tak menafikan semua tu??ko silap royy..Fasha tu bff sajat.Dan sajat ada hak untuk jemput fasha.Dan sajat juga ada bukti yg pihak penganjur hubungi dia.Ini story pasti best!!! Agak2 peguam mana drg nak upah yer??kalau bleh carilah peguam yg top.hihihii

        0

        3
        • Armanda Hassan says:

          FS diundang oleh abg Sajat tu. abg Sajat tu sape jemput dia???
          Skarang ni sape bos?
          Sape taikun byk duit?
          Jakel bleh je x kasi FS joint show tu sbb bkn jemputan dr rasmi jakel. Nama dia pn xde dlm senarai. Jakel ada hak nak halang FS datang. Klu sajat de masalah & nk halau sajat pn Jakel bleh buatla. Sajat or FS xlh buat ape2 benda bkaitan jemputa. Semua ni de budi bicara.
          Ko mst x pnh handle event besar,korporat,de vendor dan len2 kan. Kalau masuk mahkamah isu Jakel halau FS comfirm FS kalah. Jakel bkn jemput ko pn. Sape skang ni kasi cabang ko promosi kerja ko.

          5

          0
  23. Anonymous says:

    Semua poyoh yg c penganjur tu pun lgi poyoh kasian c FS x pasal2 jadi mangsa

    1

    4
  24. Anonymous says:

    Artis yang tak bijak ialah artis yng suka meroyan di social media.. org yang suka meroyan di social media ni sebenarnya life dia x tenang.. pengajaran lain kali jgn sesedap mulut menghina org bukan sekali bnyk kali dah fasha oi

    21

    0
  25. gigih kau says:

    banyak dosa nara dpt dengan post crita ni. suap ank bini dgn rezki cenggini.. kesian..

    2

    1
  26. iahb says:

    bila dua2 betina bergaduh….. sebab tu perempuan kena ada laki… kasi dorang batang cukup2.. supaya x meroyan lebih.. hmm

    2

    0
  27. PenBiru says:

    semalam tengok astro awani interview isteri pengarah jakel, the one yang maklumkan pada sajat tentang nora nak tarik diri. dia dah explain yang semua ni salah faham. die call kakak ND tanya ok ke tak FS ada kat situ. kakak ND cakap ok je, dorang happy je if FS hadir sama. so jakel call sajat balik, then sajat gave the phone to FS and jakel explain semua ni salah faham. FS siap cakap takde pape, dia maafkan jakel atas salah faham and die dengan ND memang ok je. dulu pun memang rapat. so jakel ingatkan dah case closed since FS cakap semua ok. esok nya jakel pun terkejut kenapa FS buat statement kat ig cakap ND halau die sebab semalam FS cakap semua ok. so maybe sajat diam sebab tak setuju dengan tindakan FS kot. sajat taknak masuk campur kot?

    8

    0
  28. Anonymous says:

    wahai artis2 kat malaysia ni terutama yang melayu islam.
    tolong lah berubah dan muhasabah diri. jangan sombong sesama sendiri dan jangan sombong dengan Allah. dan tolong lah tuntut ilmu sebanyak yang mungkin supaya jadi bijak sikit. (sikit pun jadi lahhhh…)
    sebelum keluar statement yang bukan2 kat instagram masing2 fikir dulu dengan tenang akibat nye nanti. jangan sampai menyebab kan orang lain pulak yg bertelingkah dan tabur fitnah. sia2…berganda2lah dosa dapat.

    3

    0
  29. Palapala says:

    Kat ig fasha nak saman penganjur n nd…kahkahkah…saket perot aku baca

    6

    0
    • Anonymous says:

      tu lah pasal… lepas tu dia dah edit post , dah hilangkan semu hashtag dan burunghantu tu.. pas tu buat statement tak ada sebut.. dah ngaku tak ada bukti, nak saman penganjur dan nd plak. hahah

      dia ingat org tak screen shot ker post dia tu… berlambak kat social media walaupun dia dah edit.

      6

      0
  30. anonymousetcetc says:

    si fasha ni mmg kaki meroyan.. x habis2, dulu terbaca komen kat IG dia ckp si ND ni bercerai 2 kali la siap tarikh, tu x mengaibkan ND ke, xde pun ND amik tindakan ke, membalas ke masa tu.. skrg ni meroyan lagi, of course la ND dah x tahan, saman je lah si fasha tu.

    5

    0

Leave a Comment

Optional