Written by AbangNara | January 25th, 2011

fasha jejai

Pagi tadi dengan pantasnya selepas mengetahui kisah putus cinta Fasha dan Jejai, Abang Nara terus membeli Harian Metro untuk mengetahui kisah selanjutnya. Dan ternyata di dalam Harian Metro ada kenyataan Fasha Sandha berkaitan hal ini. Kata Fasha:-

[note]Memang hubungan saya dengan Jejai sudah berakhir. Sukar untuk saya jelaskan sebab atau alasannya, namun itulah hakikat dan saya percaya ada hikmah di sebaliknya. [/note]

Dan tragedi putus cinta ini bermula sejak Jejai pulang bercuti dari jepun bersama dengan keluarganya.

[note]Sejak dia pulang daripada bercuti bersama keluarganya di Jepun 18 Januari lalu, kami langsung tidak berhubung hingga hari ini. Entah kenapa, namun itulah yang berlaku. Justeru saya mengandaikan tiada jodoh antara kami berdua [/note]

Tapi apa yang peliknya, semasa Jejai berada di Jepun tiap-tiap hari mereka berdua main mesej. Sampai-sampai Malaysia je terus tak berhubung apa-apa. Agak misteri di situ.

[note] Sepanjang bercuti, setiap hari dia menghubungi saya dan tidak pernah lupa menghantar mesej. saya masih lagi menyimpan semua senarai dan rekod panggilannya. Malah sehari sebelum dia pulang ke Malaysia 17 Januari lalu, Jejai masih menghubungi saya. Perkara itu terlalu peribadi dan sukar untuk dijelaskan secara terperinci. Cukuplah saya nyatakan hubungan kami sudah tiada apa-apa lagi.[/note]

Dan selepas ini Fasha berharap tak ada lagi media yang akan mengaitkan dia dengan Jejai. Cukup-cukuplah. Fasha mahu tumpukan perhatian mencari rezeki di dalam lakonan. Kata Fasha, tawaran berlakon yang diterima sekarang melimpah ruah.

Dan kalau anda fikir Fasha kecewa akibat clash dengan Jejai, anda ternyata silap. Ini kata Fasha.

[note]Alhamdulillah saya tidak pula tertekan atau terasa kecewa dengan apa yang berlaku. Biarlah semuanya berlalu dan pergi begitu sahaja [/note]

Fasha sudah single sekarang. Anda taknak ngorat? Ke anda nak ngorat Jejai?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

579 responses to Fasha Sandha – Kami Tiada Jodoh

    • Jejai sendat says:

      apa fasha nak frust..Patung abg jejai yg hanya berboxer kan ada!!…itu dah cukup untuk dia tidak kecewa….ngengenge..

      0
      0
      • eliz says:

        tak pe la fasha
        elok lah tak ada ape2
        lesson learnt!!

        JGN IGT APA YG KITA NAK, KITE BOLEH DPT
        dan JGN RAMPAS HAK ORG SEWENANG WENANGNYE ;)

        klu jejai bole tinggalkn ND ngn ko, pasti die boleh tinggalkn org lain gak :)

        0
        0
        • minah murai says:

          ni namanya CINTA GEDIK~
          bercinta bagai nak rak, last2 putus gak!
          what goes around comes around……..

          0
          0
        • amalina says:

          yess..betull tuh..

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          At least …aku Top 5 anugerah bintang popular…kauorang ada?

          He He He..

          0
          0
        • anies hisham says:

          kata fasha: wa x heran sama lu jejai. sbb skali wa petik berduyun2 datuk dtg..

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Betul tu. Jejai bukan nya taste I sebenarnya. Lagipun I dulu I single…kenapa marah I. Lelaki boleh kawin 4..

          Kenapa marah I. I tak mencerai beraikan rumahtangga orang macam sesetengan penyanyi wanita yang kononnya baik sangat. .. lepas tu tinggal kat rumah bini lama pulak tu.

          Betul tak?

          8)

          0
          0
        • JEJAIHOTGUY says:

          mmg rmai yg bduyun tp sume x serius…end of story mesti kne dump lg…kacian…

          0
          0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          stop blaming others, ingat semua jodoh dan maut di tangan tuhn…..saya harap sangat agar fasha dapat bertemu lelaki yang soleh….

          0
          0
        • fasha sandha
          nama yang hebat
          gosip pun hebat
          hehehe
          hahah
          ihihii

          0
          0
        • azra says:

          mmg betui la…mak ank sama je..klo da keturunan tak tahu aga mcm ni la jadinye.. mmg datuk ramai nk..tapi da lunyai buta apa..buat stok je la… pd mak fasha bercakp biar berladaskan islam jgn ckp mcm org kafir

          0
          0
        • sayapunya sukala says:

          bio la die dapat pengajaran skit..sbab mase senang die gah sngt..apepon,harap sngt lepas berlaku bende2 ni si fasha ni berubah…berubah pade byk bende…aku xsuka dier sb perngai dier,tp die berlakon ok..so,bwk2la insaf skit kan..mana tau,orng2 yg xsuka mcm kami ni leh maafkan ko kalu ko da berubah..kitrg pon suka..dan jejai,udah2la dgn hal skandal..letih mak tgk muka ko kt paper..kalu ko bole rujuk balek ngn nora pon alhamdulillah..anak ko sian xde bapak..apepon untuk ketiga2 artis ni jadi pengajaran skit.n mula hidop bau la hendaknya!

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Kenapa mesti i berubah….orang nak I…I cantik..kaorang cantik kew?

          8)

          0
          0
        • Standard jawapan artis..tiada jodoh.. ;-)

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Fasha Sendat

          Ciptaan Allah pada hamba hambaNya tiada cacat cerlanya. Yg menconteng ialah tgn hambaNya sendiri.
          Kecantikan akan pudar. Nur iman itu kecantikan yg sejati

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Kenapa media salahkan I? It takes 2 to dance babe.
          Oh well…Melayu memang kuat mengumpat. Mengumpat lebih besar dosanya dari berzina.

          Tak kan itu I nak kena ingatkan you guys? Tu lah..makan belancan jering budu berkilo-kilo..otak pun jadi bangkai, tangan pun macam najis menaip. Doakan lah kat I…yang terbaik.

          Sorry kalau i terkasar. I stress la..

          0
          0
        • buek says:

          it takes two to tango….u can hv 10 ppl dancing but not tango

          0
          0
        • whatever says:

          u stress???~ g la berbikini…confirm ilang stress ~ chayyok!

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          La…mestilah I pakai bikini tepi pantai…takkan I nak pakai jubah gi Bali…nanti orang tuduh I menghina Islam pulak. Kan?

          0
          0
        • amina says:

          Dislike all you want, but I LOVE FASHA SANDHA.

          0
          0
        • Fuck U says:

          uwweeek!!!!!!

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Nak buat macam mana kan..nasib I. Tapi I masih populer..badan I still ada shape..maklumlah I belum mengandung dan beranak. ND dah beranak..I wish her good luck. Lemak orang bersalin degil sket…harap slimming pill berkesan pada tubuhnya. Shape lari lah you.

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Mengumpat dan berzina sama je tetap BERDOSA dek noi

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          u salah tango babe n mayb u dunno hw to dance.
          mengumpat ke, berzina ke, sama je = dosa.
          wanita tayangkan body pun berdosa apa lagi pd yg bukan mahram
          Otak bangkai masih boleh digilap. Tapi kalo hati yg berbangkai, rosak dek noi.
          Kalau stress pi lah hosp cam tak biasa je…

          0
          0
        • sayapunya sukala says:

          ala cek fasha sendat kat atas,..kalu u xske ngn komen ktrg,u pegila masjid..wat semayang tahajud..kalu ktrg cam bangkai..watpe ko menempel kt sini..tol x?nak wet camne..da xde jodoh..jadik ko muhasabahla diri bnyk2…i xmengumpat,i nasehatttt…..

          xyah nk stress2…ko kan CANTIK…kate ko la..

          0
          0
        • ashley says:

          aq x conf lah ko ni mmg FS @ bkn..
          tp klu ko ni mmg FS @ bkn pun – wei!! berhagak2 lah sket..ko ingat ko plg HOT ker dlm M’sia ni?? ko kater2 MELAYU..ko org aper>>??keturunan aper?? jgn jadik BODOH lah weiiiiiiiiiiii…klu ko bkn melayu mmg ko sajer nk carik penyakit lah..

          0
          0
        • Cantik says:

          bodohnya fasha sendat, elokla gi pantai pakai jubah. itukan tempat terbuka. ko islam tp pakai seluar dalam ngan baju dalam kat open pbulic gitu, itu yg menghina islam. b*oodyfoo*

          0
          0
        • sayapunya sukala says:

          woi cek sendat..ko xtakot ke kalu FASHA SEBENAR bace komen ko nih..ko da la imitate dier..tp tah2 mmg ko ni fasha kot…stalker byk skg nih..

          apepon,real or fake,jgn byi ckp..dok diam2…bina hidup baru n ckopla wat kontroversi..da lemas tgk kt paper,tenet..buku..

          0
          0
        • Permata says:

          Fasha ni kalau takde Jejai aku rasa dia ni ok.. Tp tulah, Jejai punya angkara so that dia jadi mcm tu.. Bukan la aku nak back up dia ke apa tapi.. entahlah. Kesian pun ada sbb tengok dia betul2 fight untuk cinta yang salah untuk dia.

          0
          0
        • silentgirl says:

          btol tu..aku pn cm sian gak die ni..tp tu la..beria2 mrmpas mamat muke sadis ni dr ND..at last end up with nothing..blaja la dr ksilapan..pe la nk kejar sgt mamat ni..muke pn cm mat endon je..da la x ensem..kaki pmpuan plak tu..yelah kan..poket hensem…pe der hal..

          0
          0
        • mak~yong nie says:

          allo permata,jgn la ko nak beking si pasha tue,aku bkn pe,jejai tue kucig klo da ikn dok goda mmg mengiau la kcg…..lg pn si jejai tue bru nie bkk mlt sblm nie asyk pasha je kuar stetmen….klo aku pn rse cm nk meleser gek

          0
          0
        • apa daaa says:

          adeiiii…jejai pla disalahkan… pasha sendat tu before jmpa ngan jejai dah gitu..ingt lagi tak pasal mak nya buat statement ttg hbungan pasha sendat tu dgn sorang kerabat???..hahhaha

          0
          0
        • sally says:

          mane ade die rampas la… dorg ni sj je nak buat propa kot.. padahal tgh bcinte lg.. tp just nak get over all gossips… thats all je kot

          0
          0
      • gemuk says:

        fasha sudah mendapat pengajaran dr percintaan ini ‘jgn amek hak org’ (berubah la lepas ni harapnye)

        jejai pula bagaimana?

        0
        0
    • dlm hati siapa yg tahu…bohong la pasa kalau cakap
      tak kecewa sggt…nak kaber lah tuh…

      0
      0
      • Kasih says:

        mustahil dia xkecewa… menangis meraung kt dlm bilik mana kita nk tau.. banjiir dan bah dlm ati sapa yg nmpk kan….

        tp ada kata2 ni yg fasha bg kt metro ‘berilah saya ruang untuk bernafas serta memikirkan soal diri sendiri dan kerjaya’… kira nya selama ni xsempat lah nk berfikir… terlampau asyik dok bercinta gan si jejai lah tu kn smp lupa nk berfikir…

        yg penting ubah lah perangai tu fasha, dekatkan diri gan Allah… hnya Allah yg Maha Mengetahui segala2 nya….. moga mendapat hidayah dan sinar dr Nya, Amin…

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          Kau memang kaki gossip….ada boypren belum? Kalau belum.. senyap. Karma itu hebat…jom, gi jual jamu..lagi berpaedah. I top 5 Bintang Popular..kau? Bintang pasar malam pun belum tentu..

          :)

          0
          0
        • hahahaha i loike u fasha sendat..u memang Gorges taw~ hahha

          0
          0
        • Kasih says:

          hebat sgt ke dpt top 5 bintang popular kesan dr kontroversi2 yg bkn2 tu…

          btw, aku xyah jd bintang cam ko yg gile glamer ckp lah sekadar aku jd diri aku dr pd ko yg plastik abis ni ;)

          0
          0
        • fasha sendat…mane u beli bikini yg u pakai kat bali tu…??? super gojes u taw~ laen kali u kene bawak i g skali taw…nanti i takdelah sebarkan pic kite kat fb hahhahaah

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Popular? didunia ke disana? belum tentu terbaik?

          0
          0
        • pisau cukur says:

          hang ni betui2 lah tkdak maruah kn fasha..bl hang nk tobat aaiihhhh…

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Pakai tudung..bergossip mengalahkan penyanyi dangdut..at least I, Top 5 Pelakon Popular tau!

          Kauorang..Top 5, Kaki Gossip Buang Masa. To my fans, thanks for supporting me. Love you guys always…

          xoxo,
          FS

          0
          0
        • plizzlaa says:

          eksen…..tersenarai top 5 ABP nk bangga sgt…cm tersenarai ahli syurga lak…. tgk lah mng ke x menang ko ABP….

          0
          0
        • kaki says:

          aik??ko xpki tdg,,snyp2 sudah,,nk kutuk2 org pki tdg pesal?ko islam x??ntah pape

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Biarlah I tak menang..janji I vogue kat karpet merah nanti..masuk majalah. Kauorang masuk blog..mengumpat. Photographer pun tak nak amik gambar kauorang. Kesian kan? At least, cerita I orang baca..citer kauorang, mak minah sebelah rumah pun tak hinggin nak amik tau.

          Peace..to all!

          0
          0
        • hmmmm…so wat can i say…banana dont fruit two times..but in her case,bertime2 banana die berbuah

          p/s: jgn salah faham plak

          0
          0
        • petani says:

          Kalau banjir nnt dapat bantuan dr Gomen….RM 1000 seorg

          0
          0
        • anti Nora Danish says:

          Kasih.., tangan kau n otak kau macam keling lah! Auta lebih..

          0
          0
        • Kasih says:

          auta?? trima lah kenyataan…. u sakit ati ke fasha dh dpt pembalasan diatas perlakuan dia?? at least i xder lah plastik cam u kn anti ND…

          bgs sbnr nya fasha dpt pembalasan agar dia bleh berubah demi kebaikan…

          2 org kata, what u give u get back.. so this is the time for fasha to get back… hope dia akan berubah nnt..

          0
          0
        • nano says:

          Yes betul tu jawapan sebijik macam dialog dalam drama……agaknya dah tak dapat bezakan antara realiti dan berlakon….kesian….

          0
          0
      • mummy_iman says:

        belacan kalau dia kata dia kecewa kang, org hak mmg x suka dia mesti boo punya.. dia pun jawaplah x kecewa tapi dalam hati dok macam banjir kt australia nun dah..

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          I juga ada hati…kenapa you marah2 I ?

          At least I tak hipokrit..! I mengaku.. :(

          0
          0
        • boboy says:

          cik fasha mmg x hipokrit…
          tp menjadi hipokrit dgn mendedahkan aurat sane sini mane lebey berdosa???
          lu pikir la sendiri ye cik fasha sendat?????

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Dalam Islam..kalau setakat pakai baju kurang tapi bukak kepala pun dikira ‘berbogel’ jugak….so what?

          8)

          0
          0
        • noona says:

          fasha sendat lu mmg terbaek r dlm hal menyakitkan ati 0wg..hahahaha

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          hipokrit dimataNya mana anda tau?

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          berbikini pun berbogel kan?

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Que Sera Sera,

          Teringin nak berbikini jugak ke? Apakata you lansingkan badan you dulu…lepas 7 bulan you datang cari I..nanti I kasi tips..okay? Selamat mencoba..selamat berpuasa.

          0
          0
        • azra says:

          jgn dinasihat fasha ni…mintak smpati peminat yg bodoh minat dia..peminat punye la nasihat smpi skrg tak berubah..yg peminat pun tmbh dosa gak..hhaha budak jenis ni berlagak lbh jejai pki keta beso bdia yg berlagak..islam dia ni ckit je..yg lain hanya dia dan mak ayh dia yg tahu…pd mak fasha bertaubat la sblem ajal menjemput..jgn cover ank buat jahat..hahha

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Fasha Sendat

          Saya tak perlu tips dr u sbb saya bersyukur pd pemberian Allah yg sempurna dimataNya dunia dan akhirat

          0
          0
    • titi says:

      alah..merajuk manja,nk abg jejai pujuk yerr…ehek

      0
      0
      • ROSE says:

        hEY FASHA!u R BETTER WITHOUT HIM! u berlakon best! susah hidup aje kalau kawin Jejai sbb dia ada janda yg bijak mengatur strategi! tak senang aje hidup so eloklah!

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          Tuhan itu mahal adil kat I…Siapalah you guys nak hukum I sebegini?

          Yang penting…I tak gossip…macam sesetengah kat sini…oh, baru I ingat…diaorang single…tak lawa pulak tu. Patutlah..hari2 gossip kerja nye. Mat rempit sukalah pada diaroang nie..

          0
          0
        • TIZ ZAQYAH says:

          TU LA U…
          I DAH KATA DR DULU KAT U…THEN U WON’T BELIEVE IT
          JEJAI TU MMG GATAL…DGN I PON DIE NK NGURAT DULU..THEN U PULAK TUDUH2 I MCM2..LAKI SEMUA SAME JE…BAIK FOKUS PADA KERJAYA!!!

          0
          0
        • mak~yong nie says:

          haaa bags pyr diolg mmg cerh masa dpn ko ke neraka pasha sendat

          0
          0
        • ryo2x0 says:

          dasyat sgt la minah ni..
          dh la kutuk org xlawa..kalau sendiri cun xpa gak..
          aku rakyat biasa ni kalau xmake pon comel lagi r hg k!
          buat malu org penang je
          pastu belagak riak dgn perkara2x yg lansung xikagumi..
          kutuk org single xde bf
          kalau bf dia tu hensem&menarik xpa gak
          setakat mcm bf2x hg tu xlayan ok
          lebih baik single xpt dosa berkepit
          pastu dok ulang top 5 popular tu xmau2x..
          popular sbb sendat pon nk bangga
          kesian…

          tolong la muhasabah diri yer..
          ini untuk hg dan masyarakat jugak
          minda hg tu sgt perlu diresetkan

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          takde siape yg gossip, tapi anda yg buka pekong sendiri.Anda juga yg menghukum diri sendiri

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Tiz,

          Kalau hadiah hari jadi dapat kereta…you tak nak ke? I tak nak naik bas…sorry, rimas. I nie kan artis..mana boleh naik bas.

          Tiz, kereta apa kau pakai?

          0
          0
        • ryo2x0 says:

          tu dia keluaq dh statement nampak sgt gila harta benda..
          pengikis hoho..mmg tu jela yg ex dia ada pon..

          hg jgn perasan ingat kalau naik bas nanti org kerumun nk mintak sign ke nk salam ke..sapa pon xhingin ok..yg sendat cam hg jela kot..

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          itulah balasannya bila tak jujur dgn diri sendiri. materrialistik.

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Yang penting I kat carpet merah Anugerah Bintang Popular..kauorang..populer keeeeeeee? :(

          Gaun I cantik sangat. You guys tentu tak sabar-sabar nak gossip I kan. I dah tempah. Wuihh..mahal tau. Sabarlah..sabar itu kan separuh iman..

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          didunia kamu megah utk berjalan dicarpet merah, pernah tak terfikir kalau kamu mampu menyeberangi jambatan siratul mustaqimNya?

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Que Sera Sera,

          Dah ganti sembahyang belum. Puasa cukup tak last year? Zakat jangan lupa ya. I bukan busy body..takut nanti you terlupa. Tak salahkan?

          0
          0
    • Saya says:

      Musti la jahat kalo bg komen .. tp musti la bg jwpn gitu psl nk cover malu!! apa2 pun kena la tabah kan.. anggap je Allah bg sikit pengajaran atas apa yg dia dh buat kt nora dolu..ntah apa la bakal dia buat kalo kena tinggal time ngandung cm nora

      Pape pun, nora ttp best!! musti dia best psl tuh jejai x kutuk pun dia time bg statement kt metro tuh..

      Tak merasa la nk naik heli / bumblebee lagi..pape pun fasha dh berjaya dpt saloon sebiji ye x?

      0
      0
    • Nanako says:

      orang kata,kalau elok permulaannya elok la pengakhirannya..kalau buruk permulaannya,akan diakhiri dgn perkara yg buruk la juga..kalau jejai mmg dah ditakdirkan utk nora,doakanlah mereka akan bertemu jodoh semula..and utk fasha,perbaiki la attitude anda..xkan ada lelaki yg mahu jadikan kita ni isteri kalau kita ni murah sgt2 di mata lelaki dan org lain..berdoa juga utk kebaikan diri saya sendri..Amin..

      0
      0
      • nurelle says:

        ala..
        tamo r ND ngn JeJai..
        she deserves much better thn him..huu~
        tp..if da jodoh..ermmmmm…………………………….

        0
        0
        • ATTENTION says:

          she deserve much better than him???? ape ingat she tu better sgt ke….. nora tu pn bukan pompuan yg baik sgt, jejai ke, nora ke, fasha ke….semua social thp gaban…sexy x igt hukum tuhan…. kawen la gn laki mne pn aku xheran…
          wanita yg baik utk laki yg baik… klu pompn kaki clubbing, dptla yg gile club jugak. br padan.

          0
          0
        • owh aku sokong!….aku sokong statement ko….
          org anggap nora baik dan bnyk sokong die sbb laki die kene rampas n org benci kat fasha sbb die rampas laki org…. jejai tu bukan milik nora….takde manusia yag berhak memiliki manusia lain…hak tu letak pada yg betul2 berhak iaitu Allah. org tak tau disebalik nora yg dianggap baik ada kejahatan yg tersembunyi….

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Betul…I sayang you guys. Hanya tuhan tahu apa I buat. I tak hipokrit…ambillah Jejai tu..i bukan nya taste sangat pun dengan dia.

          Kesian Nora, mesti makan hati. Lepas I..siapa pulak lagilah Jejai nak buat mangsa?

          Yes, Yes, oh yes…I am freeeee now!

          0
          0
        • Atas Pagar says:

          BUNGA DEDAP….

          0
          0
        • fasha sendat……walaupun u tu peramas n dipandang jahat sekurang2nye u tak hipokrit kan…yg bgusnye u tau org ramai tak suke u tapi yg wat i kagum u still leh confident jalan kat atas muke bumi ni kan…..? i salute u taw~
          tapi i takdelah nak ejek2 u atau maki2 u…i doakan u boleh beruah je satu ari nanti ok fasha sendat….~

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Niat I bukan nak rampas, cuma kami berkawan. Buat apa I malu pada mulut2 orang. I bahagia je…orang2 yang mengumpat tu lah berdosa. Kalau Jejai tu baik..I buat macam mana pun dia akan tetap balik umah. Itu dulu lah..sekarang I single…back in the market! Watch out girls !

          0
          0
        • owh ye…i lupe…u bukan perampas, mcm yg i ckp kat atas tu…manusia ni tiadayg berhak kat atas diri die melainkan Allah tu sendiri…so takde istilah merampas dan dirampas…. kita ni ada akal fikiran, ade nafsu, ade iman. so kite leh fikir ape yg terbaik untuk kite dan pasangan kite. kalau taknak suami kita beralih arah kita sendiri yg kene perfect kan diri… tapi, kalau suami pulak, cube kalau korg ade kat tempat isteri, ibaratnye korg balik rumah tibe2 wife korg ckp ‘abg, arini turn laki i no. 2 la…esok baru turn abg taw” haa…tak pengsan ke korang…?? hahahah takdelah…ibaratnye perasaan kami seperti itu lah… hehehe…anyway fasha sendat….u gorges ok~ hahaha

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Fasha sedar Fasha nie siapa wak. So kalau orang nak kata apa..biar la mereka. Setiapa manusia ada kesilapan. Mungkin Fasha ni artis.. Tiada manusia sempurna. Yang penting I Top 5 lagi…Mulut tempayang boleh kita tutup, mulut2 macam boyan..siapa mau jawab?

          0
          0
    • Kambing Hitam says:

      Emm…
      lembut je dari ayat si Fasha ni,
      ni pun sebab da kn tggl,kalo x b4 ni,dia la yg paling bangga nan Jejai dia 2…
      now,da kn tggl mcmane?
      br Ingt Allah..
      wak2 berbikini n dok parti dl ada ingt Allah??
      ni la blsn yg Allah turunkan..
      dah2 la tu Fasha,ak rasa Tiz zaqiyah tu ngah gelak
      sakan pasal ko kn tggl nan si jejai…
      jgn ingt ko sorg je hot,ramai ag la bgs la….

      0
      0
      • cik ton says:

        dlu kat si pasha sendat melaser kt fb..siap warning tiz lg kalo kaco si jejai..org lain xde pape relek je.si pasha sendat plak yg gelabah kecoh tgk org nk rmpas si jejai..tau plak takot..dlu dia buat ND xpk plak eh..

        0
        0
    • misskenyalang says:

      fasha bujang kembali

      0
      0
      • singa tido says:

        janda kembali lah..
        tak tau la kalau janda berhias..
        hahahahaha…

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          Syukur..sejak I single..saham I naik…kereta apa ya next? Bimmer atau Audi..hmnn..

          Kaorang apa ada? Kereta kotak mancis jew..Kancil..setolol anda.

          :)

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Bawa kemati ke harta harta tu…munkin kau kurang berzakat, sebab tu tak panjang jodoh

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          saham dunia naik, saham akhirat?

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Akhirat ada ‘saham’ ke, Que Sera Sera? Tak ade pun dalam Ar-Ra’d ayat 23. Saham adalah satuan nilai atau pembukuan dalam berbagai instrumen finansial yang mengacu pada bagian kepemilikan sebuah perusahaan. Islam itu ‘Menyembah Allah..tiada tuhan yang disembah melainkan Allah@ Submission to god..tak ada saham2 nye.

          Macam perkataan hantu..dalam Quran tak ada ‘hantu’ tapi iblis dan syaitan adalah.

          Jangan tipu I…

          0
          0
        • misskenyalang says:

          korang gaduh kat tempat lain la

          0
          0
        • peugeotcyg says:

          jgn dilayan si sendat ni…

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Fasha Sendat

          “Kun fayakun”

          0
          0
    • anti-jejai says:

      dah agak dah..

      0
      0
    • Jejai sendat says:

      jejai tinggalkan pasha sbb parents dia bagi kata 2…. hang nak harta ke? hang nak pasha?
      ngengege..

      0
      0
    • Gorgon says:

      dia dah puas nga ko la tu fasha sundal… turn org lain plak…. kahkahkah aku jahat!

      0
      0
      • Fasha Sendat says:

        Tuhan marah you mencarut..I tak mencarut.

        xoxo,
        FS

        0
        0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        jangan maki orang sundal tk baik……minah jambu pn ada maki orang sundal ! tapi orang maki minah jambu dulu baru minah jambu rabak2 maki dia !! ambek kau!!!!

        0
        0
    • ngokngek says:

      hot chick mcm fasha snng je dpt pengganti… cri yg teruna lg sesuai dgn kedaraan u tu… luv fasha..pedulikan mulut2 org yg jeles nie sume…

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        bukan jelous tp kenyataan…maruah wanita kan lebih tinggi dr segalanya..
        kenyataan juga…lelaki itu tetap lelaki. Harimau mana yg nak makan bangkai. Kucing mana yg tak pentingkan misai…

        0
        0
    • sweetylucky says:

      mukin sepanjang di jepun yg ari2 dok meset tu fasha marah2 jejai kot.(sbb cemburu jejai bersama nora) jejai tensen..balik je malaysia terus putus hehehe…
      bagus la da putus… bukan suke..tp tu kan balasan Allah…. kalau rampas hak orang takkan bahagia….

      0
      0
  1. Anti Fasha says:

    1st. muahahaa…

    0
    0
  2. mama org says:

    bagus lh keje je baik2..ubah perangai

    0
    0
  3. kurus says:

    hakahakakakak…
    aku first lah..

    0
    0
  4. yanni says:

    cehhh. statement hang ni xboleh pakai la fashaaa. ko ni mcm nak kaitkan pasal diorang pergi bercuti then sebab tu korang putus. statement macam betina ape ntah.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      setuju….statement dier mcm nak org luar yg mengikuti perkembangan dier nk fikir yg diorg putus sbb ade pengaruh2 family jejai or ND…yerlah dh terang2 dier ckp semasa dan sebelum balik jepun okay, dh kt Msia plak yg x okay…so x ke statement ni sekaligus bg tamparan pada org2 yg berada disekeliling jejai masa jejai kt Jepun?

      p/s: mcm ni nk wat menantu? sok2 kalo dh jd bini..ade silap sket salahkan sana sini utk kelemahan diri…

      0
      0
      • Fasha Sendat says:

        I cantik….kaorang apa ada? Kereta kancil jew….kesian..makan gaji … prepaid pun suruh orang bayar..

        Kah Kah Kah…

        0
        0
        • Que Sera Sera says:

          Kecantikan tu kan akan pudar, kecantikan iman tu yg dipandang Allah.
          Biar makan gaji atau bergaji kecil tapi Halal dan membahagiakan dr menumpang kesenangan orang lain.
          Kah..kah…kah

          0
          0
        • Alyizkandar says:

          Que Sera Sera
          betul betul betul…tak bole dinafikan lagi

          0
          0
        • kubis says:

          kesian c fasha nie ek.. klu orng fight dia hanya dapat lawan dgn persoalkn ttg kehebatan dia. apa la sgt klu nak d bandingkn dengan harta ko tuh.. seciput jak.mengharapkan orng lain baru dapat smuanya. kesian hang

          0
          0
      • jejak awan says:

        die ni mmg selalu nak cari publisiti murahan..sama mcm mak ngan adik beradik die..

        0
        0
  5. ctm says:

    misti nora danish tersenyum manja..

    0
    0
    • mamarazi says:

      muntah aku dgr!

      0
      0
    • DD says:

      mesti nora danish puas.. hahaha semua nak salahkan pompuan.. sebenarnya si jantan jejai tulah yg tak berguna sangat.

      pssstt.. ND.. kalau nak rujuk leh anta surat kat pejabat agama.

      0
      0
      • cik ton says:

        stuju..

        0
        0
        • singa tido says:

          aku tak brapa nak stuju la ton.
          betepuk sebelah tangan tak kan jadi benda mcm ni…
          sama sama salah…

          0
          0
        • cik ton says:

          agak la..hahaha.tp apa2 pn keputusan dkt llki kan.kalo llki gatai,pmpuan tu jgn la gatai sama.tp kalo pmpuan tu gatai,llki biase on je..haha

          0
          0
      • Fasha Sendat says:

        yang penting..Nora Danish cuci ‘kerak’ I……

        I top 5 Bintang Terfofular..Nora…masuk kew? :(

        0
        0
        • papa jahat says:

          weh fasha sendat !!!!…
          ko menyemak je kt dlm ni..konon2 si pasha la 2…
          kesian ko mcm sangap je…

          0
          0
        • org tue. says:

          eje popular pon salah…..

          0
          0
        • Whatever says:

          Tahu xpe…menyemak jek….

          0
          0
        • Lynn says:

          peminat fasha masi ramai. walaupun dlm fb fan nora lebih ramai tp kenapa nora x masuk top 5? love u fasha.. tanpa jejai rasanya fasha lebih best.

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          cuci kerak u didunia takpe…jgn u terus tercuci dosa sendiri

          terfofular disisi Allah tak? kalau aq nak 5 teratas entry ke syurga.

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          penghuni neraka- ramai wanita. Ingat2lah!

          0
          0
        • hamba tuhan says:

          hm….sakai la…buat amal ibadat lagi bagoss…buat pew…buat dose je …x tau malu toll…kate orang pakai kereta kancil…nape da x de kete laen nk sebut….my vi kew alphard kew harrier kee…ape lah….bkn nk skng sapew2….tapi rase nye ….saham akhirat tu ade…sbb saham akhirat bermaksud pahala…amal ibadat yg kite buat di dunia…kannn sapew sokong??

          0
          0
      • Fasha Sendat says:

        Ye…Jejai nak I…I single waktu tu..I ambik lah. Nabi boleh kawin 4..kenapa melarang sunah Nabi?

        Hmnnn.. :(

        0
        0
        • monyetcute says:

          ko ni kan pasha…sunnah nabi yang tu ko ingat sangat…tapi amalan dia yg lain ada ko ikot?non adoooo kan??

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          I manusia..bukan robot..You perfect sangat ke? Nanti I suruh Jaafer Onn cili mulut you all..baru tahu I siapa!

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          Jejai dulu tertipu dgn cover blum baca content…bila dah baca sparuh jln…ternyata tak enak sbab tu tak laris…

          anda pun knapa tak ikut sunah2 Nabi yg lain yg dipraktiskan?

          0
          0
        • Anti Fasha says:

          bodoh!!!!!!!!!!!

          0
          0
    • Fasha Sendat says:

      Dia mesti tersenyuk sambil membasuk baju busok dan seluar dalam suaminya itu…Kah Kah kah…jadilah kuli di ceruk2 dapur.. :)

      0
      0
    • WOODY says:

      Aku nak tengok laki baru Nora ada tak perasaan cemburu bila tengok kemesraan Nora kedua bekas laki bini ni berdua cam laki bini.

      Begitu juga Jejai bini baru dia ada tak perasaan cemburu bila tengok laki dia bersama Nora kedua bekas cam laki bini.

      Mesra dengan anak tetapi bermesra kedua Nora Jejai cam laki bini.

      0
      0
  6. vrommm says:

    KAMI TIADA JODOH…peh 2 jejai kawin ko g kacau2 lak umah tangga org 2..mcm nasib ND dl..dlm pada ngandung turun naik makamah settlekan kes cerai…

    0
    0
  7. anajoe says:

    menyampah tgok fasha sanda perampas ni….huk3

    0
    0
  8. jard says:

    nk ngurat jejai la.

    0
    0
  9. hafix says:

    ayat nk cover..takleh blah la fasha..

    0
    0
  10. bipbipbieha says:

    biaselah…sume bnda nk cover…ala2 putus tanpa sebab gitue….xnk la nmpk sgt yg fasha ni xlaku…xpek2 ramai lagi yg single kat luar tue k….fasha masih buleh memilih…

    0
    0
  11. ahmaronline says:

    fasha dh single
    ade can la tuk bang nara
    yer tak..

    0
    0
  12. Anti Fasha says:

    Statement yg bodoh!! pdhal ko dah malu yg si jejai dh xnak kt ko lagi. ko patot sedar la,yg ko dh banyak runtuh kn rumah tangga org. skrang ni,tuhan bayar cash jea kt ko!! ko xsedar2 lagi ke??? insaf la wahai betine yg x tau malu!! lepas ni sape la yg terkena dgn jerat ko lagi.

    0
    0
    • lara_popo says:

      btol2 anti fasha ni..huhu..

      0
      0
    • gadis melayu says:

      eh. eh.. cm kenal je anti fasha ni.. hahahhaha

      0
      0
      • rolling says:

        pasni semua artis2 malaysia yg dah bersuami…jaga suami anda elok2 yer…taku kena kebas dgn fasha sandha!………………………

        0
        0
    • cik ton says:

      1st ak bkn anti pasha.tp ak nyampah dgn prangai dia.muke plastik,muke xtau malu..aku ingt lg dlu b’cinta bgai nk rak..heboh 1m’sia nk kawin dgn jejai.siap kluar wanita hari ini kt tv3..xbleh blah siap tunjuk cincin lg!!!!muke bangga nk mampos..baru couple je kot..org laen kawin,couple ngan ank org kaya xkecoh pon.mcm marion tu..time tu xpk dia ni perampas ke x,xpk ko tu dh mik laki org,sanggup tgk laki ceraikn bini tgh pregy..juz pk nk kebas duit jantan je..skrg konon xsedih..blah la.kalo dh plastic pn plastic jgk la..ko nangis menonggeng kt umh pn sape tau.jgn nk buat statement yg xlogic bole x..org m’sia ni bkn bodoh la pasha sendat!!ape jnis pmpuan ni..xtau malu..nk harta cari sndiri la.xpyh nk kebas mn2 laki org..nk keta g keje kuat2 g beli sndiri..bodo!

      0
      0
    • XOXOOXO says:

      sabar2 bawak mengucap..

      0
      0
    • Fasha Sendat says:

      I tak kisah apa orang nak cakap kan…you all mengumpat kat sini….dapat pahala kew?

      :)

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        setiap perbuatan jgn menimbulkan fitnah…..jadi tiada desas desus
        keburukan timbul selalunya atas kesilapan sendiri
        pahala dosa kerja Allah…itu guranteed

        0
        0
        • Alyizkandar says:

          mas tak rela difitnah….

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          knapa nak biarkan diri difitnah. org dolu dolu berkata:
          takkan bergoyang pohon tu kalo tak ditiup angin.
          takkan nak salahkan tarzan yg goncangkan…atau hantu

          0
          0
  13. rebung says:

    aku masih terngiang2 tentang dia declare hubungan dia dengan jejai
    tup tup dah over!
    org kata, jgn mengharapkan rumah yang sempurna kalau batu yang dikutip itu dari keruntuhan rumah orang lain

    0
    0
  14. i luv fashaa says:

    i nak ngurat fasha..iluvu FASHA!!!

    0
    0
  15. syaznib says:

    masa dorang kapel dulu ramai yang marah, sekarang dah putus, ok lah kan? hehe

    0
    0
  16. fake or nice?? haha..ayat manis punya pasha pandha bila ditanya apa dia rasa bila putus cinta..tah2 lepas neh tup2 plak terus nikah..

    hadoiyai..tak reti aku dgn lakonan artis2 nie.

    0
    0
  17. CikLie says:

    adakah mungkin jejai rujuk semula ngan ND?ermmmm

    0
    0
    • teddy says:

      tak de maknenyer c jejai tu nk rujuk ND. perangai pompuan tu 2×5 gak ngn pasha ni..gila talak memanjang..baik jejai usha rcw je..biar padan muka suma hahaha

      0
      0
      • cuntik~~ says:

        klu ND giler talak xde la plak si jejai ngokngek tu bagi kenyataan yg bekas bini die tu dah ada pilihan die sndri n jejai sndri pn kenal laki tu…teddy x bace paper ek…huhuhuhu….

        0
        0
      • BumbleBee says:

        kalau ND ngan jejai rujuk utk kebaikan anak laki diorg…ape salahnyer.

        0
        0
      • IHATEFASHA says:

        klu ND gile talak pun apa salahnye.. bekas laki dia pun.. dah penah tido sebantal, makan sepinggan x salah kalau ada perasaan nak baik balik pun. Asalkan dia x kacau laki org lain dah le.. lagipun jejai tu still available…

        0
        0
    • WOODY says:

      Nora balik pada Jejai
      Kahahkah IBARAT DAH LUDAH JILAT BALIK

      0
      0
  18. Anti-Pasha says:

    hahahahhahaaaaaa…padan muka fasha…!!!!!!!!!!!!!!!!!!mmg seswai lah ngan ko c pasha oiiii…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huhuhuhu

    0
    0
  19. petra_dubies says:

    *******
    Tiada Jodoh Antara Kita
    Artist: Ziana Zain

    Mungkin ada rahmatnya
    Kita tidak bersama
    Andainya diteruskan
    Apakah kesudahan
    Itulah ucapanmu
    Dihujung pertemuan

    Kuat mana diikat
    Pasti akan terlucut
    Andai disambung lagi
    Tidak sekuat dulu
    Kerana cuma aku yang menarik
    Bukan lagi tanganmu

    Tak guna mendustai
    Pada diri sendiri
    Sedangkan rindu itu
    Sering mengganggu
    Salah usah dicari
    Seharusnya berdua
    Kita menghadapi menanganinya

    Pada zahir tidak terlihat
    Ada garis yang terbentang
    Tapi batinku sering berkata
    Biar ada batasannya

    Walau tidak di sini
    Cinta kita bersemi
    Berkat keyakinanku
    Dan doaku pohonkan
    Moga diperkenankan
    dipertemukan
    Suatu masa nanti
    Suatu masa nanti..oh..oh

    0
    0
  20. nora cute says:

    mmgla xfrust, clash kali ni dah ada bisnes, dah ada jaminan. clash dulu xder apa2 ape hanya jejai sbg tempat berpaut masa depan. ni dah ada bisnes xlah rasa gelap masa depan walau kehilangan jejai. kalau bisnes bankrap barula meroyan rampas jer saper punya pun janji kaya

    0
    0
    • aq bukn artis says:

      hehe…btol,btol,btol…dasar murahan. mmg mcm 2. kje nk mrmpas je. eh,korg try r bce status fasah sundaol ni kt we <3 fasha sandha page. aq salu bce n tgk gmbr kt c 2. tp.sowry r….x ingin nk LIKE. page x private buat pe nk like?? tgk2 sdh. fasha gtl,fasha gtl. sund**.

      0
      0
  21. kak Timah says:

    Xkan pasal sendat tu nk tunjuk dia frust..mestilah dia nk cover kan..nyampah la dengar stament dia..anti la bla buka tv je , ade muka dia..apsal station tv xgam je dia msa pkai bikini tempoh hari..

    0
    0
  22. Aib says:

    FASHA
    JEJAI DAH DECLARE PUTUS
    SO LEPAS NI UDAH2 LE TU
    USAH KUTUK2 LAGI
    FASHA DAH TIADA KENA MENGENA LAGI DGN JEJAI
    ALLAH TETAP AKAN BERTANYA PADA KITA

    0
    0
  23. mamarazi says:

    be strong fasha. what pass i s pass ok.. life must go on.. jejai pegi, jenglot mari. hihi.. so xyh risau2. ko keep on focus kt bisnes, anak angkt & family lg bgs.. pecayela, peminat akn sentiase sokong ko. biarkn la si pendek NORA DANISH tu nk gelak kn ko or ape saje. yg pntg ko bahgia :)

    0
    0
    • pisau cukur says:

      masa fasha bg nora nangis sbb kena cerai hang tk nk tlis ke mamarazi aaiiihhh…fasha hat dok srnk sbb dh rbohkan rmhtngga depa la ni dia mau tau lah blsn hat allah bg…jgn dok srnk atas aiq mata org lain la ni fasha nangis lah tk berlagu aaiihhh…mampoih fasha nk ngaku yg dia frust sbb slma ni dia hat sibuk dok crta kat org btpa depa ni bhgia, la ni ambik ke habuan hang lah fasha aaaiihhhh…

      0
      0
      • mamarazi says:

        aiyok! sumpah x phm aku ape ko ckp wahai pisau cukur ooiii! ape yg pntg sumer dh b’akhir. tp aku rs peminat si PUNDIK ND ni yg lbh2 kot! pdhal FS xde pape pn.. nmpk sgt korang pn CHILDISH mcm si FUNDIK ND ni ek!

        0
        0
        • pisau cukur says:

          hang ni tk paham ke bt2 tk paham mamarazi aaiihhh…pelik aku hang suka dgn kesedihan org lain kn…ya ka fasha tk rasa apa2?tk rasa malu?tk rasa sdih?tk rasa mryan?agak2 hang la lau pon nk skong si fasha ni..ehh aku lupa plak, kn fasha sllu dok kta ‘ada aku kisah’, ptt lah fasha tk rasa apa2 sbb dia mmg tk tau malu aaiihhhh….

          0
          0
        • syahid says:

          psstttt….piso cuko !!!
          MAMARAZI a.k.a. pasha sanda kooottt.

          0
          0
        • pisau cukur says:

          aku pon rasa lagu tu jgak aaaiiihhhh…

          0
          0
        • singa tido says:

          mak si pasha mamarazi ni agak eh,kalau tak pun nenek pasha…

          0
          0
        • Whatever says:

          Sian…lembab plak pickup mamarazi ni…. sekolah x abes kot…kuikuikui ;p

          0
          0
      • Saya says:

        setuju kat pisau cukur!! xpaham apa yg pro-fasha nih pk ~ musti ke nk kaitkn nora hepi ke tak?? sah2 la hepi bila org yg runtuhkn rumah tangga dia ditinggalkn..apakah soalan tuh? cover tak ingat!!! jejai yg xleh blah “jejai pegi, jenglot mari. ” apakah??? mamarazi nih nk bgtau fasha bela jenglot ke apa??

        Minta ampun, tp nk ketawakan statement memualkn nih “pecayela, peminat akn sentiase sokong ko” sapa peminat dia??? takat awak sorang x kemana la mamarazi!!

        ** xpaham bila pompuan sokong pompuan2 yg perampas nih~~ Plak tuh nk kutuk pompuan yg rumah tangganye dimusnahkn sbb si fasha sendat mendat nih!

        0
        0
        • mamarazi says:

          ko ngn si pisau cukur ni x keterlaluan kalau aku ckp BODOH!BODOH!BODOH!!!! ade ke aku ckp minat dia sebab dia perampas hah SI BUTA????? ade ke????? lenkali baca komen pakai kanta kalau x nmpk ape yg org tulis ye SI BUTA!!

          0
          0
        • pisau cukur says:

          hang ni pasai apa mamarazi, suka hti hang ja dok kata org bodoh..kt komen hang ni pun dh terserlah kebodohan hang tp hang tk nk mengaku jgak…hang dgn fasha ni sma lah aaiihhh…tk nk mengaku keslhan sndr tp meltkkan kebodohan tu kt org lain… hangpa dua ni mmg sama aaiihhh…

          0
          0
        • cik ton says:

          mamarazi keciwa sbb pasha sendat kn tinggal.hahahahahaha..

          0
          0
        • Saya says:

          Derrr..bodoh2 pun i ada degree, pandai2 idola u tu ada SPM jer..tuh pun xtau lps ke x…

          0
          0
        • Whatever says:

          mamarazi stress tu weii…. g bikini sana syuh! idola ko kan ajar…. kalau stress dok tepi pantai bikini….

          0
          0
        • mamarazi says:

          SAYA : ade DEGREE ye?? hbs ko igt org ade degree mcm ko ni bijaksana la???? otak lu sempit jgk DERR sbb melayan komen2 cmni!! aku x pndg degree ke PHD bagai ni, yg pntg tau ape yg baik & buruk!! tp lau tgk cara ko ni, mcm takat SPM pn ye jgk sbb bodoh!!

          0
          0
      • mamarazi says:

        cop2 aku pelik yg korang dok mrh sgt aku back up si FS ni naper?? yg korang duk back up si FUNDIK ND ni aku ckit pn xksh?? ko g baca komen dr atas ke bwh tu sumer, tgk brp ramai yg kondem FS?? paiseh la lu minha! pastu nk ckp bahasa ko yg aku x phm sgt.. sory la k.. x amik port. lantak ko la nk tulis ape, nk komen ape! mulot aku, aku punye psl nk ckp ape! yg pntg aku minat FS bkn sbb dy permapas tp sbb lakonan dy yg mantap. nk compare kn ngn SI PENDEK ND ni b’lakon 1 harem aku x suke! sory!

        0
        0
        • -ellysha- says:

          btl 2 mamarazi..i sokong u…!!!

          0
          0
        • mamarazi says:

          syg u ELLYSHA.. :)

          0
          0
        • pisau cukur says:

          ehh kt bn ni komen pkai mlut ke bkn pkai tnga ke tk menaip ja aaiihhh…ya ka hang tk kisah mamarazi pasai nora tu,habis yg hang dok tulih mcm2 pasai nora tu pasai pa aaiihhh..aku rsa mmg layak pon fasha kna kondem dgn perangai dia hat lagu tu aaiihhh…

          0
          0
        • Saya says:

          setuju tuh pisau cukur!! kalo perangai fasha tuh ala-ala gadis lindungan kaabah xpe la gak..paling xpun cm wardina safiyyah ke..zizan raja lawak kerrr..at least zizan minta maaf gak kt aznil dlm isu nama ayah tuh kan..baru salah ckp dh minta maaf terbuka. nk kena compare ke dgn kes dia nih???

          lakonan apa yg besssstttt sgt? haha..xleh nk named it psl xpenah tgk pun cite yg wujudnye muka anak dara nih.opppsss, dara??? hah, ingat dh, cite anak halal! dgn suara yg lemak merdu disukai ramai, isap ganja cm dh ada pengalaman!! yes, terbukti la kess dolu2 tuh, isu isap ganja yg konon2 gi pinjam dvd yerrr..

          ** tukar perkataan anak dara kepada perempuan!

          0
          0
        • bipbipbieha says:

          ntah2 mamarazi tue fasha kot..marah tol ngan komen kondem fasha…boringggg………asyik fasha ngan jejai..alah bkn kaye sgt pon jejai tue…stakat bwk heli,sedara aku pon bley…bwk kapal terbang lagi…*pilot katenyer*…hahahaha…..udah2 lah tue…da PUTUS kan..lain kali selagi blum pegang tangan tok kadi,jgn lah berangan tergedik2 nk expose kat org yg dpt tuelah,dpt ni lah…bile TAK JADI kan da MALUUUUU…

          0
          0
        • cik ton says:

          ktorg bengang sbb pasha sendat tu perampas!!!kt sni crite psl dia perampas bkn sbb lakonan la bodohhh!!!!!!mantap ke dia b’lakon??melambak lg mantap dr dia la.apesal ko xcmpare si pasha sendat tu dgn pelakot2 laen??knpe dr td nk cmpare lakonan dia dgn ND je.dh xde bhn nk cmpare ke??otk jgn letak kt lutut boleh x??pasha sendat tu popular bkn sbb pndai b’lakon.tp sbb pandai cari jntan,pndai merampas laki org,pndai buat kntroversi,pndai buat muke plastikkk..mmg r mulot ko.yela sbb mulot cam bangsat kan…nk jd pelakon yg kter fan bkn stakat muke je cantik,blakon pndai(pndai ke?plastik ade la).tp perangai mcm ank haram buat ape..tu ke yg ko sokong2 sgt??tu ke yg jd idola ko??enth betina ape ko ni kan..pelik la

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Siti Nurhaliza pun merampas gak…kenapa you guys sebegitu hipokrit?

          Mari semua vote I…Anugerah Bintang Fofuler Top 5. Korang…tercalon kah?

          :(

          0
          0
        • Plizla... says:

          nak tukar topik plak…skrg entry pasal ko FS bukan pasal CT….

          0
          0
        • mia says:

          saya pun sukung..suka atilah kan..samanlak klu x suka..

          0
          0
    • aq bukn artis says:

      oit3…mamarazi ni kaum krabat fucksha sundah la. 2 pun korg xtau. haha…2 yg die mati2 back up c fucksha. uwekk..mmg statement bdoh..

      0
      0
      • mamarazi says:

        g la mati! ade aku kisah??? fasha is better than SI PUNDIK NORA DANISH yg CHILDISH tu. Lol

        0
        0
        • pisau cukur says:

          sama ja komen mcm fasha,’ada aku kisah’ tu aaiihhhh…

          0
          0
        • mamarazi says:

          ade aku kesah ka???? awat hang over sgt ni?? aihhh!!

          (ikut cagher ckp hang.. haihhh!! )LOl

          0
          0
        • pisau cukur says:

          aku hat over ke hang ka yg over ni aaiihhhh…sah2 fasha ni aaaiihh….

          0
          0
        • mamarazi says:

          wahhhh kira ko ni PA jejai ke nok??? smpi tau yg FS bkk bisnes guna wit jejai???? baguih hang na!!! ke ko yg ade skandal ngn jejai?? silap hb ko mistress jejai kot??? sbb tu jejai putus ngn FS ?? ye dak?? huhhh dlm diam na main blkg!! hahahaha

          0
          0
        • Plizzla.... says:

          xyah layanlah mamarazi….dia ni pon cm FS gak… suka kontroversi,… kalau x wat cmni…xde plak org nk layan dia kat sini….

          0
          0
        • Lynn says:

          bapak aku tauke minyak n ladang kelapa sawit n property la.

          MLM tuh keja org semenanjung sana.

          0
          0
        • -ellysha- says:

          cool mamarazi..abaikan jew diorg 2.
          yang penting we always lurve fasha..
          lakonan die mmg mantap..x mcm ND 2..berlakon ntah pape…

          0
          0
        • Lynn says:

          sesuka hati saja kata fasha pakai duit jejai. buka salon tuh bukannya kena pakai duit byk pun.

          lg 1 x perlu bangga dgn degree. org degree skrg nih ramai yg makan gaji. bapak aku spm jek. berjaya pun dlm bisnes. tiap bulan aku dpt beli LV. agak2 org degree keja makan gaji mampu x bagi anak dia beli LV tiap bulan? rezeki tuh Tuhan bg. x perlu la mau bandingkan degree yg kamu ada dgn spm yg fasha ada.

          cantik ka tidak pun semua tuh ciptaan Tuhan bah… fasha cantik dan nora comel. semua org tau.

          0
          0
        • i luv fashaa says:

          lynn..mesti bapak ko join MLM kan??rosak org melayu skrg..

          0
          0
        • Lynn says:

          bapak aku tauke minyak n ladang kelapa sawit n property la.

          MLM tuh keja org semenanjung sana.

          0
          0
        • say no to fasha says:

          x mo mati.. do want support NORA DANISH!! the truth is NORA DANISH is better than mamarazi

          0
          0
        • noona says:

          t0l2..blek2 fasha jer yg kena..ct tu perampas x arr kne c0ndem cam fasha..nD tu baek ke? da jd mak budak p0n terl0njak2 kat club tunjuk b0dy ko yg xh0t tuh..at least fasha tu terl0njak2 kat club l0m de anak lg..l0m de t/jwb lg..kpd fans2 ND yg cian sgt kat nasib malang ND tuh baek k0wg s0h die blek uma ajar anak die mengaji s0 xler jd cam perangai mak bapak die..n lau fasha xrampas jejai tu p0n msti p0mpuan laen yg rampas..dsar jantan gatal pe de hal??

          0
          0
      • cik ton says:

        mmg bodoh pon..dr td dok cmpare lakonan pasha sendat dgn ND..apesal xnk cmpare dgn pelakon lain??b’lakon konon hebat,muke plastik,perangai mcm ank haram..sanggup ke kter nk jd fan ngan org cmtu??kalo otk sama mcm pasha sendat tu.smua ape pasha sendat buat btl..akal xde.buduh!

        0
        0
        • mamarazi says:

          cop2 yg korang SENTAP kemain ni apehal?? korg ka ND??? hah? korang ka SIPUNDIK PENDEK ND??? yg pntg pd aku ND tetap plastik!! g cluding blk subuh ari lepak kedai mamak, tp biler reporter tny jwb lain!! xnk ngaku! ptt ke seorg ibu t’kinja2 kt clubing??? betina camtu ke nk wt bini??HAIHHHHHHHH! (bak kata si anak mami kt atas ni) korg ni sbnrnye yg jeles ngn life FS yg dh success tu.. nk compare ngn ND??? ape dia ade??? m’hrpkn nafkah yg jejai bg tiap2 bln je kot??? pity HER (ND). at least FS nk smtg dy guna wit dy.. bkk bisnes guna saving dy tp si ND???? x hbs2 nk jeleskn FS!!! ptuuih la korg & peminat ND yg lain!

          0
          0
        • pisau cukur says:

          bka bisnez pakai saving dia?hang ni nyanyok ke hapa aaiihhhh mamarazi…tu duit jejai yg dia gagau bka bisnez tu..tu dia lah nk sgt menang kan si fasha smp nk auta kan fakta aaiihhh…mn hang tau aku ni ank mami?jgn pndai2 bt fitnah pla aaiihhh…

          0
          0
        • Mak Kida says:

          yeke buka saloon tuh guna duit dia?? mana kamu tau? kamu jaga acc dia?? hak hak ~~ L for LOOSER

          0
          0
        • cik ton says:

          cluding????hahahahha..ko ni reti english ke x??hahahaha..sape kata aku peminat ND..boooooooooooooo..aku kt sni mnyampah prangai fasha sendat.lantak la ND nk clubbing ke ape.ingt pasha sendat tu baguih sgt..terang lg b’suluh smoking,minum air kencing setan,kurang ajr dgn wartawan dlu,serang tiz lg sbb gilakn jejai.gelabah xtntu psl.ingt org lain perampas mcm dia ke??kalo ko ni dh otk bodoh kan.ape2 smua nk cmpare dgn ND.ape2 smua si pasha sendat je baguih.bute eh??dh xreti pk mn baik buruk..bior le nk nafkah dr jejai ke ape.mmg kewajipan kot..yg si pasha sendat tu dok merampas laki org ape cherrr????kalo kena kt btg idung ko best gila kan..success la sgt kannnn…success dgn kontroversi pkai coli,rampas laki org..baguih naaa..sama mcm ko ni bangang..

          0
          0
        • bipbipbieha says:

          pk sendri la..kitorng ni muak dah ngan si fasha nie…mengeletik mcm ape ntah…mase becinta siap nk serang2 org lg bile ade org nk kaco si jejai tuh…hey.dato siti tu kumpul duit mkn bertahun nk kuar produk sendri..tue br betol duit sendri..kalau si fasha ni bkak bisnes pkai duit sendri,xkan cpt sgt kan…kalau cepat pinjam bank or mintak kat jejai kot..hihihi….

          0
          0
        • -ellysha- says:

          2 la pasal..cik ton neyh nak sentap lebih2 nape??
          penah mengalami kew laki kene rampas???
          hurm..cian cik ton..huahua kew penah jadi pelakon tp x diterima ramai?? tue yg bengang dgn fasha sbb dpt job yg berlambak2????????

          0
          0
        • kaylakenzo says:

          pehal pempuan ni? emo semacam je… mamarazi kunun, mamarazi tak de back up sape2 la, ne ko tau si sendat tu bukak bsnes gune wet dy? tah2 gne wet jejai tu. n, sal nafkah jejai bg tu, mmg kne bg, dah ade anak, law ND takde anak ngan jejai tu, tak payah bg pn tak pe. sengal! pasal duit bukak bsnes ngan nafkah pn tak reti beza ke? si nora tu kan duta product, then ade jgk die blakon. ko tak tgk tb pe? puih! mamarazi celup air kopi!!!!

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          sabar sabar mamarazi cuba bawak betenang sayang intan payong…..jangan marah2 minah jambu pn macm tu jugak tapi minah jambu cool je relek

          0
          0
  24. syazza kitty says:

    nak pinang fasha untuk atuk I la..yahuuu..dpt nenek tiri baru

    0
    0
  25. LuLa says:

    lps ni msti makin rmai nk masuk jarum si jejai tu.. yela poket ensem dgn duit kan…

    0
    0
  26. bukan artis says:

    kesian fasha…sabar ye fasha..mungkin ada yang jauh lebih baik sedang diatur oleh Allah.. amin! :)

    0
    0
  27. just me says:

    jejai blik sni tgh kecoh psl fasha bebikini…die pon tau pkir,,buat malu je klu amik jd bini…

    0
    0
    • ATTENTION says:

      pasha pakai bikini jejai nk malu ape, dia lg suka, bangga kot dpt awek sexy x hingat…tp jgn salahkn pasha je, nora tu pn 2×5 je sexy, masuk club jugak, belakon kemban jugak, bezanya husband nora dirampas oleh pasha…sbb tu ramai yg sokong nora n benci kt pasha, mmg btul pn pasha ni over n perangai dia teruk more than nora. tp 2 2 pn aku tetap xsuka…sbb dorg bedua ni x ingat tuhan…jejai kawen la dgn sape pn aku xheran, sbb dia pn bukan laki yg baik so padan la dpt bini n awek , ehhh bekas awek sumanya kaki club, kaki enjoy x ingat akhirat, tak ingat azab….. mudah2an dorg sedar n insaf…kekayaan bukan bole tiket ke syurga akhirat,

      0
      0
      • Atas Pagar says:

        BUNGA DEDAP & SEPERTI KAIN DALAM LIPATAN…

        0
        0
      • noona says:

        Attention dlm byk2 c0mment..c0mment k0 ler yg plg relevan. ND=FS=Jejai perangai cam haram..s0 spe rmpas spe pe de hal??? watpe nk kec0h ckp fasha sundal..yg ND d0wg d0k back up tu p0n same je k0t..

        0
        0
        • Mami says:

          Ckp sundal.. Sape sundal? Doa tuk anak kau???

          0
          0
        • ATTENTION says:

          Aku pn bukan la nk sokong fasha tp kdg2 kesian lak kt dia. hanya krn perangai buruk fasha tu org suma dok anti kt dia, tp FS berlakon dorg tengok pulak…means sebenarnya dorg suma benci perangai fasha yg rampas laki org smasa ND tgh pregnant. tu yg org kesian n syg sgt kt ND.BENCI TP SYG KOT??hehe.

          tapi bg aku semua sama jer, kesalahan fasha sbb dia ganggu umahtangga org, tp ramai je artis pompn lain yg buat cmtu, tp org xpulak anti gila…tp fasha ni sbb byk sgt kontroversi. semoga fasha berubah la 1 hari nti, dan kalo fasha nk berubah carilah lelaki yg bole membimbing bukan cari yg perangai pn 2×5 je.kalu fasha betul2 nk berubah la. kalo still nk hanyut dgn keduniaan ni up2u.

          ND mmg la ramai sokong dia, sbb dia yg jd mangsa smp becerai berai, tp klu jejai x gatal xde nye nk becerai.katakn la suami nora tu lelaki yg beriman, xde la dia nk tergoda gn FS, tp klu bini sendiri perangai tak senonoh (kaki club) bole jugak jd punca penceraian.

          Disini sy nk nyatakan, aku minat fasha sbb bakat lakonan dia, tp perangai FS kna la berubah slow2 ye.jgn kontroversi lg.Fs mmg cantik, i like. ND pn aku suka jugak, dia comel n lemah lembut je, tp belakon kurenggg…klu watak berkemban bg la kt ND sure dia suka jer. jejai pulak, mentang2la ko loaded, perangai hancusss…belajarla utk setia mencintai seorg wanita.dan menjadi bapa yg baik.

          kesimpulannya : FS & ND sama jer perangai. xtau jg aurat. SOSIAL tak ingat akhirat. sementara msh single ni jadila pompuan yg disukai lelaki krn akhlak yg baik. utk ND pulak, dh jd mak org tu, bwk2 la tobat, muka comel n nmpk sopan tp pakaian x ingat azab ke…beri contoh yg baik pd anak tu. jgn nt bapak borek anak rintik.

          i luv FAZURA…hehehe

          0
          0
  28. gilo says:

    hahahha ..
    cian c pasha nieyh .. dok terhegeh2 kt x jejai .. last2 kne tggl gak ..

    0
    0
  29. jejai trs senyap balik dr jepun katanye…tp tup2 lak jejai wat announce dh pts lak..waduh2…huhu…

    **fasha meroyan dlm senyap tu..ingat fasha..muhasabah diri ye…igt lagu yg pet bg tu…pe yg jd tu dugaan..

    0
    0
  30. LaraHati says:

    entah apa2 lh ayat coverline cPasha ni!!!
    Fasha kta msa Jejai tgh holidy durng msh lg contct…
    Lps blik je trus tak contct lnsung aku mungkin tau sbb dia……

    Mungkin psal gmbr kantoi engkau pkai bikini kat bali tu kot!!!
    Itu yg Jejai marh sngat tu kuang…kuang….kuang….

    Ko tenang ke Fasha???? Ehe…(senyum perli)
    Apa2 aje lh…lps ni klau becnta snyap aje yee…tk pyh heboh2 1 malaya….

    0
    0
  31. mia says:

    Jangan benci sangat pada perangai seseorang…saya walaupun x minat fasha tp setiap kali lepas sembahyang saya berdoa kepada Allah supaya saya, ahli keluargaku dan umat islam mendapat taufik, hidayah dariNYA…mungkin kot, fasha salah sorang yg termasuk dalam doa saya..Saya berdoa kerana saya masih belum mahu kiamat berlaku dan bencana besar melanda negara malaysia dek perbuatan2 tidak bermoral manusia…saya pun bukan baik sangat tetapi kalau ada perkara yg x baik yang orang lakukan, saya akan beristiqfar banyak-banyak dan bukanya mengutuk…..wallahualam……

    0
    0
    • bb says:

      betol tu mia.manusia bkn smpurna.jgn bergembira dgn kdukaan org.kite mengutuk dia, ntah2 kite lg teruk dri dia.fasha dpt pahala, kita free2 dpt dosa kering.sy pun, wlu dlu prnah marah dia sbb caraz suami org, tp manusia x pnah x mbuat silap.BEGITU JUGAK KITE KAT CNI.mgkin semua ni ada hkmah yg cuma Allah jer yg mengetahui..

      0
      0
  32. Starfish says:

    apa2 jelah fasha oi..tapi sumpah aku tak hengen nk ngorat ko pun kalo di bagi free!

    0
    0
  33. Maimoon says:

    Simpati juge dgn fasya. Dia ikhlas dan x hipokrit

    0
    0
    • Fasha Sendat says:

      Terima kasih..I sayang kat you …biasalah orang Melayu dengki…mulut tempayan boleh ditutup, hati manusia…hanya tuhan tahu…I tak nak komen. Bukan level I..

      Peace, I love you always :)

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        apa level u huh? tapi perbuatan mcm tak level pun. Kata dulang paku serpih kot. IC u tertulis org ape? orang orang ke?

        0
        0
        • Alyizkandar says:

          munkin dia bayang bayang nun…krn selalu ngelamun kan mas jjai. tpikan mas jjai udah nggak mahu lagi….

          0
          0
        • terjah says:

          apek tak takut hantu, tpi takut bayang bayang. mcm kat movie tu…apa malang? alah malu nak sebutlah….
          layan….zast….

          0
          0
  34. puteh says:

    kate fasha sjak blik jpun x pnh jumpe.aritu ms org kate die berbikini sbb frust jejai p jpn die kua statement blik je dr jpn jejai ade dinner dgn die….sile semak blik statement awk fasha yg mmg cntik

    0
    0
    • BumbleBee says:

      kalo dh tak betul cter nyer…mmg laa susah nk track balik ape yg dh trkuar dr mulut tu kann….

      0
      0
    • hah??? says:

      yeke..FS de wat statement cm 2 ke..tp kn cm ne si jejai 2 ley msg dy tiap2 ari eak..pd hal mse dy g bali ari 2 dy da ptos da ngan jejai 2..tah2 dy yg msg jejai tiap2 ari…

      0
      0
      • puteh says:

        hehehe suke tang die yg msg jejai hr2.maybe jejai reply kite clash la fasha huhu.jgn mrh ye fasha.awk tetap comey

        0
        0
    • suke suki says:

      fs ni mmg kaki putar belit smpai diri sndiri da t’belit..

      0
      0
  35. fasha says:

    xpe..satu pergi sepuluh mari…org lawa mst cpat je dpat ganti nti….huhuhu

    0
    0
  36. ndfh says:

    kesian fasha, tak baik jejai terus senyap jer. nak putus pun, taliponlah fasha dan putus baik baik.
    sabar ye fasha….

    0
    0
    • abarage says:

      i rasa jejai da kena cucuk dgn nora danish n family dia.percaya la.cos tetibe je aftr blik dr japan dia brubah.

      0
      0
  37. ck says:

    em…kecewa sgt fasal xjd kwen ngn jejai…sbb sy mnt kt fasal sandar…mnt sgt2….sy print taw pic dia pakai bikini tampal kt bakul sampah..sbb bila sy nk buang smpah…eh tgok body dia….eee,..conoknyerrrr…..suke2…

    0
    0
  38. sM says:

    tp aku tgk muka jejai & fasha ni ade iras la. cer tgk cer tgk

    0
    0
  39. nana says:

    PASAT..PASAT…TAHNIAH2….CONGRATZZZ…..PASNI KO JGN LAK X BERBAJU SBB FRUST PUTUS CINTA LAK YER…………

    0
    0
  40. kak ngah comel says:

    X tau la nak ckap apa… Dunia dia org.. Sume plastic.. Drama king+drama queen.. Tggu dan lihat jer la apa cerita seterusnya…

    0
    0
    • abarage says:

      btul tu.esp nora danish.dia mmg sgt drama queen.dgn muka dia yg knon nya comel n baik tu.sume org tertipu dgn rupa nd tu.muka mmg nmpk baik tp hati dia mmg busuk.at least fasha x hipokrit.

      0
      0
      • Aib says:

        SOKONG abarage

        0
        0
      • Jaja says:

        iye ke tak hipokrit???????????????????????

        0
        0
      • mamarazi says:

        aku sokong!!!!! (sambil jerit). ND bajet comel! suke mntk simpati! tp sbnrnye dy yg jeles kt FS!!!

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          Selalunya orang senyap tu lah hipokrit..Sayang you guys…always love you guys. Vote I tau Anugerah Bintang Fofuler ….jangan lupa I..

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          namamu dah tercatit diatas krn terfofularnya bintang kamu dlm kontroversi. dun u worry…
          jawapan2 u pun berbaur hipokrit. Kata dulang paku serpih dek noi

          0
          0
      • Anakrazi says:

        dol, statement kt atas pun dh tau dia hipokrit la beb~ tipu la dia x meroyan psl dh xdpt naik heli/ bumblebee ~

        0
        0
      • cik ning says:

        sapa yg marah n sedih bila suami ada affair..tgh preggy plak tu…kalu kena kt korang atau sedara pompuan korang…korang suka ke?

        0
        0
        • cik ton says:

          diorg ni gila..dok cmpare2 pasha sendat dgn ND.konon peminat setiaaa katekannnnnnn.busuk2 pasha sendat tu smua kata baguih je.xde yg busuk.rampas laki org pn diorg kata baguih..hahahaha.

          0
          0
        • noona says:

          weh cik t0n d0wg bknnye back up fs tu g rampas suami nd la..d0wg cume nak bukak mate 0wg2 yg xpham2 yg sesungguhnye perangai ND = FS je xde yg lebih baek p0n..da jd ibu p0n g clubbing tggal anak..cian2..

          0
          0
  41. Miss_Belut says:

    x kecewa???? abis yg smpi tahap ke bali and berbikini x hengat dunia tuh ape kes???????

    0
    0
    • abarage says:

      sapa yg xkecewa kalo putus dgn bf or gf?dia pun manusia mcm kita gak ada prasaan.xkn dia nk canang kat sume org yg dia kecewa,sedih,nk meraung sume.such an idiot.

      0
      0
      • Anakrazi says:

        hahaha.. itu maknanye dia hipokrit la.. hipokrit tuh maknanye bila dia menidakkan/sembunyikan perkara sebenar!!! bila dia sembunyi kn apa yg dia rasa maknanye hipokrit la!!

        ayat kamu : sapa yg xkecewa kalo putus dgn bf or gf?dia pun manusia mcm kita gak ada prasaan.xkn dia nk canang kat sume org yg dia kecewa,sedih,nk meraung sume.

        ayat sendat : Alhamdulillah saya tidak pula tertekan atau terasa kecewa dengan apa yang berlaku. Biarlah semuanya berlalu dan pergi begitu sahaja

        Pulangkn ayat nih pd diri kamu sendiri : such an idiot.

        0
        0
        • noona says:

          t0l r pe abarage ckp tuh..xkan ler nk bgtau sume..waa..sy sdey gle ptus ngn jejai sy rse cam nk bn0h dri..it’s s0unds s0 pathetic okeh…ok pe fs bg statement cam bermaruah sket dr mintak simpati kt sume 0wg…pe r..simple things p0n xley pk ker? ni msti xpnah blaja PR skills..huh

          0
          0
  42. iU says:

    tak terkejut pun

    0
    0
  43. kakchubby says:

    agak2 balance tak ‘akaun untung & rugi’ si jejai masa couple dengan si pompuan ni?

    0
    0
  44. abarage says:

    fasha mmg sangat tabah org nya.even bnyk kutukan tp dia masih mjadi rebutan pengarah.ksian fasha.go fasha!

    0
    0
  45. kurus says:

    aku prcaya itu, walopun baru2 ini apartment yg sah2 aku punya, tunggu sain s n p, kena overtake oleh lain orang..kuang teeettttt…

    kita hendaklah percaya bahawa tiap satu pintu yg ditutup, akan dibuka banyak pintu lagi untuk kita pilih n lalui.

    kita juga hendaklah percaya bahawa Tuhan sentiasa menyediakan sesuatu untuk kita di depan sana. :D

    0
    0
  46. wakil family jejai says:

    e…x malu…kluar tv punya la cover kata bahagia..last2 buat statement gak dah putus.. adoiiii….

    0
    0
  47. abarage says:

    im sure jejai akan balik semula dgn fasha.cos dia mmg sgt sayang fasha.

    0
    0
    • cuntik~~ says:

      klu dah jodoh x kemana….
      tp nk ckp im sure tu x berapa nk sure la sgt kn…..
      lgpn jejai tu berduit…so,ramai lg pmpuan yg die leh dpt…nk cite bab syg ni mcm x konpiden jek..
      klu dulu die x “syg sgt” kt ND tu knp die nk kawin ngan ND..msti sbb die syg sgt kn…tp tgk la kesudahannye….x kemana jugak klu xde jodoh….
      klu btl die “sgt syg” kt fasha,knp die perlu amik masa yg lama nk jadikan fasha kekasih HALAL die,mcm yg die penah lakukan ms die “syg sgt” kt ND dulu….

      0
      0
      • abarage says:

        jejai mmg sayang kan fasha before dia kawen dgn nd lagi.cume family dia xsuka fasha.yela nora tu kn pndai main sandiwara.muka baik.tp hati dia tu busuk.

        0
        0
        • cik ton says:

          mn ko tau??ko fmly diorg ke??ade statemnt yg ko bole provekn ke??pkai otak la ckp weiiii…

          0
          0
        • Jaja says:

          saya sokong 100% cik ton… diaorang mcm tau je perihal keluarga nd & mak mertua dia……… eeeee please la……. kerja yg paling susah bila seseorang wanita yg dah berkahwin ialah menjadi menantu kesayangan….. cuba tengok ND tu apasal mak mertua dia sayang sangat…… sebab mesti dia ade keistimewaan yang mak mertua dia suka…..

          0
          0
        • abarage says:

          aku rs ko yg xguna otak.ko guna emosi ko.ko tak tau cite jadi diam ok.aku xsk nk bercakap dgn loser kampungan bodoh mcm ko.cos standard aku jatuh.daa.sorry.sentap ke?jaga anak u lagi bagus cik ton supaya anak u xjadi mcm fasha or nora hypocrite.

          0
          0
        • mamarazi says:

          hey CIK TON KEPOCI! ko ni kt mane2 pn ade!! sibuk je! bz body sama mcm SI FUNDIK PENDEK ND tu.. haha

          0
          0
        • cik ton says:

          eh3..mamarazi mengamuk la..hahahahha..ko ni bodoh nk mampus ape.dlu skolah xabes eh??ni kan page cter pasl pasha sendat yg ko agung2 kan tu..ape kn mengena ngan ct plak..ko ni reti bace ke x???dh bebal tu bebal la gak.laen kali kalo nk ckp sesuatu tgk la isu tu dulu..aku xhingin la nk jejai tu..mak bapak aku pn bnyk duit.bole je skolhkn aku kt private skol.xpyh ler nk harapkn harta org mcm si pasha sendat tu.gilakn laki org.perampas.ko yg meroyan la mamarazi..ye la,tersentap tgk ND ngan fmly jejai..hepi fmly gitu.sure pasha sendat ngan ko2 skali tgh meraung nongeng2 kan..hahahaha

          0
          0
        • cik ton says:

          mamarazi jeles ke??bak kata ko pon “mulut aku,aku pnye psl la(tp actually,menaip bkn mulut)hahahaha..paper jela mamarazi oiii..kalo ko mmg dh bute kt pasha sendat tu..ape buruk pasha sendat buat smua ko sokong kan.dr td xphm btl nk cmpare2 ngan ND.gilaa.hahaha

          0
          0
        • noona says:

          k0 tuh yg bangang la cik t0n yg bute ati..sume 0wg tau FS tu perangai buruk s0cial giler..dat’s the fact but u must accept that ND oso the same okeh..n0thing better b0ut her..seb0k nak back up mak 0wg kaki clubbing tu pelik aq..k0 lau nk kutuk FS kutuk je la..xyah nak up2 kan si ND t lar..geli aq..da r acting dlm jgn pndang blkg c0ngkak 2 wat aksi2 menggairahkan cam haram

          0
          0
        • cik ton says:

          ND tu clubbing ke ape aku peduli ape.tu hal diorg la nk clubbing ke ape.yg aku mnyampah skrg rmpas laki org.pdn muke pasha skrg..weii noona.kalo dh geli,toksah le bace..ko ni bute ke xnmpk diorg sibuk cmpare ND ngan pasha sendat??pasha sendat la da best.ND tu hipokrit..dia hipokrit pn suka ati la.yg pnting xkaco idup org.xde gatai nk rmpas laki org..bangang pnye noona.dh buta xreti bace tu bute jgk lerr..

          0
          0
        • mamarazi says:

          EH CIK TON GILE MEROYAN YG SAMA NGN ND, SOKLAN AKU SKRG, SI FS NI RAMPAS LAKI KO KE BODOH???? YG KO DUK SIBUK NK BISING2 NI?? KE JEJAI NI KEKASIH GOLAP KO? HAIHHH! HAHAHAHA.
          KO X HBS2 NGN TITLE KO “AKU NYAMPAH FS SBB DIA PERAMPAS”. HBS SI CT YG KAWIN NGN DATUK K TU APE KSH PLK?? XNK GELAR PERAMPAS JGK KE? TULA KO, BILE NK CITER SMTG, KO PKI SEBELAH MATA JE! KONON ALA1 PIRATE, TP HOTAK KO NTAH KEMANE PN AKU XTAU! EIII DASAR PPUAN MEROYAN LA KO NI!

          0
          0
        • cik ton says:

          eh3..mamarazi mengamuk la..hahahahha..ko ni bodoh nk mampus ape.dlu skolah xabes eh??ni kan page cter pasl pasha sendat yg ko agung2 kan tu..ape kn mengena ngan ct plak..ko ni reti bace ke x???dh bebal tu bebal la gak.laen kali kalo nk ckp sesuatu tgk la isu tu dulu..aku xhingin la nk jejai tu..mak bapak aku pn bnyk duit.bole je skolhkn aku kt private skol.xpyh ler nk harapkn harta org mcm si pasha sendat tu.gilakn laki org.perampas.ko yg meroyan la mamarazi..ye la,tersentap tgk ND ngan fmly jejai..hepi fmly gitu.sure pasha sendat ngan ko2 skali tgh meraung nongeng2 kan..hahahaha..nk ikotkn ko bkn meroyan je mamarazi.tp meroyan plus bebal plus xreti bace plus mmg bengap abes la.haha

          0
          0
        • cik ton says:

          abarage oiii..sape yg looserrr kampung???dr td dok canang ngate ND..si pasha sendat tu smua baguih je eh??rmpas laki org pn baguih ke??cube ko jd ND time pregy naek court nk uruskn cerai.pstu b’salin laki xde.dh sebok melayn betina mcm pasha sendat tu.ape ko rs??kalo ko gne otk beku ko xreti pk.standard ko xkemn la abarage oiii…ko bkn stakat loser lg,mmg bebal abis la..aku mmg xnk ank aku jd artis pn..esk lusa kalo ank aku buat bnda xbtl ke,rampas laki org ke,dpt fan mcm ko ni bkn membina ank aku jd baik..merosakkn ade la..rampas laki org pn ko kata baguih kan..sokong memanjang.hahahahaha..

          0
          0
        • abarage says:

          yeke dia sibuk naik court?ke sibuk g clubbing?

          0
          0
        • cik ton says:

          ko tnye la dia..apesal tnye aku.aku bukan fan ND or pasha sendat ko tu.xde keje nk mik tau smpai ape ND tu pkai jam ape,brand ape..bengong..

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Cik Ton undillah I…Bintang Popular…dapat juga pahala dari mengutuk-gutuk kat sini..akhirnya siapa buat dosa…?

          Love you…xoxo

          0
          0
        • cik ton says:

          undi rosak bole??hahahaha..

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau ni mamarazi cik ton cik ton…si cik ton ni sape? nenek nora ke? cik ton ni pn satu asek kutok fasha je pesal? dia dh putus pn ngan jantan dia si jejai apa lagi yg kau tk puas hati ni? kau jeles ke dengan kejambuan fasha tu? teros trang je la jangan malu….

          0
          0
  48. sy x backup,sy just nk komen.. says:

    sian kt fasha..sbo la..aderhikmah disebalik nye..jejai bkn jodoh anda..pasti ade yg baik nti, yg dpt ubh fasha..

    nti2 ubah perngai ye, supaya rmy suke blk kt fasha..
    ak xde la suke sgt kt fasha,ader or xde pon xpe.
    yg penting, aku enjoy..peace!

    sekian..

    0
    0
  49. cuntik~~ says:

    hope pasni fasha dpt muhasabah diri dgn apa yg dah belaku..ALLAH tu maha ADIL..ALLAH tu SATU je..dan ALLAH sndri telah janjikan pada umat Nabi Muhammad S.A.W bahawa setiap perempuan yang baik akan “dipasangankan” dengan lelaki yg baik dan begitula sebaliknye..
    elakkan diri dr kontroversi,tingkatkan prestasi (cehh!!ala2 wahid dlm melodi gitu)..jadilah artis yg disenangi ramai sbb peminat akan sentiasa mendoakan yg terbaik utk artis yg mereka suke..x mustahil perkara yg belaku pada fasha skrg ni berkat dr kata2 (yg kdang2 disamakan dgn doa) dikalangan peminat yg berjuta2 lemon kt malaysia ni..ALLAH itu maha mengetahui..mungkin ada hikmat disebalik kejadian supaya setiap manusia sedar dgn segala perbuatannya….(kalah ustaz amirul ni…ekekekekeke)

    0
    0
  50. kurus says:

    adoyai..
    ralat:
    sila ‘ignore’ 3 prkataan awal di ayat prtama =
    ‘aku percaya itu’

    sorry, smthing wrong dgn aku punya keyboard ni. dah delete da tadi. akan tetapi aku tknak menyalahkan ‘benda’, aku salahkan diriku..kui kui

    0
    0
  51. mangkuk says:

    CINTA KENDURI….

    0
    0
  52. cik ton says:

    muke plastik,muke xtau malu..aku ingt lg dlu b’cinta bgai nk rak..heboh 1m’sia nk kawin dgn jejai.siap kluar wanita hari ini kt tv3..xbleh blah siap tunjuk cincin lg!!!!muke bangga nk mampos..baru couple je kot..org laen kawin,couple ngan ank org kaya xkecoh pon.mcm marion tu..time tu xpk dia ni perampas ke x,xpk ko tu dh mik laki org,sanggup tgk laki ceraikn bini tgh pregy..juz pk nk kebas duit jantan je..skrg konon xsedih..blah la.kalo dh plastic pn plastic jgk la..ko nangis menonggeng kt umh pn sape tau.jgn nk buat statement yg xlogic bole x..org m’sia ni bkn bodoh la pasha sendat!!ape jnis pmpuan ni..xtau malu..nk harta cari sndiri la.xpyh nk kebas mn2 laki org..nk keta g keje kuat2 g beli sndiri..bodo!

    0
    0
    • abarage says:

      sapa kata fasha ni gile kan duit jejai?emo sgt ko ni.mcm laki ko yg kna rampas.eh,fasha bkn x bekerjaya la nk kikis2 duit laki tu.setahu aku ex bini dia yg gila talak tu yg gila $$$$$$$$$$$$$$.

      0
      0
      • cuntik~~ says:

        alamak!!!!…due2 dah emo….
        lek2…sbenarnye samada FS atau ND pn dua2 pelakon,dan itu adalah kerjaya..cinta tu pelengkap gaya je semata2…jgn sbb depa bedua kite2 plak betegang tangan kt keybod smata2 nk luahkn ketidakpuasan ati memasing..sabar2…huhuhu….

        0
        0
      • cik ton says:

        tp sekurang2 nya gila talak pn tu ex husband.org yg prnh ddk sebumbung.dh ada ank lg tu.mmg ade p’talian..bkn gila talak nk kt laki org sbb nk harta.smpai runtuhkn masjid org..paham??ala,slama ni taste pasha sendat tu sape??smua VIP kan??kalo xgila duit abis gila ape??

        0
        0
        • abarage says:

          nora danish is a big hypocrite!!!! meroyan n gile talak!! aku rs cuma 2 lelaki kaya je yg fasha sandha pernah bercinta.qabil n jejai.yg lain sume nya artis n org biasa.kalo da jadi artis xkn la nk cari bf keje kerani atau penoreh getah kot.kalo nak di ikutkan nora tu lagi la.mata duitan.sume laki yg dia nak semua vvip.blakon xkemana.kalo nora xkawen lelaki kaya mana dia nk pkai marc jacobs,chanel n jam tangan chopard kan??? xgitu?

          0
          0
        • pisau cukur says:

          ada lg aaiihh, kerabat negeri jhor tu pon ada gak fasha skandal tp kena reject jgak aaiiihhhh…

          0
          0
        • cik ton says:

          hipocrit ke ape,gler talak ke..aku rs xslh gler talak dgn ex husbnd.demi ank ok.tp jejai ckp ND xgler talak lgsg..aku pn dok t’gelak actually ko ke jejai or org yg dlm newspaper tu jejai??mcm ko tau evrything la ND tu gila talak.hahaha.tu hak dia nk pkai ape pn..lgpn dia der pertalian.ade ank lg.tp der ke dia canang 1m’sia ‘woiiiii,aku pkai jam tgn chopardddd”..ado ke??hahaha..pasha sendat bru dpt cincin dh kecoh mcm dia sorg jela yg couple..haiyoooo…

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          I masih lagi fofuler….Nora Danish….diceruk dapur jew…

          Thank you fans…you are the best.

          0
          0
        • Saya says:

          pssst..nyelit skit!! jgn lupa anak sultan jhr and Dato’ S yg tiba2 jd artis tuh!!!

          0
          0
        • rolling says:

          i like ND.she’s damn cool.not like FS she’s so menggelabah…cacing kepanasan! muahahahahaha

          0
          0
  53. bagusla klu dah putus masa korang tgh bercinta…jgnkan dah kahwin plak dia ceraikan ko pasha…renung2 kanla…

    0
    0
  54. kokorek says:

    Aku tau kenapa fasha putus
    tp fasha x nak bg tau yg dye putus sebab aku
    ops tercerita pulak
    hahhaahha

    0
    0
  55. dealova says:

    teringat statment nora dalam satu majalah ‘percaya pada karma’…huh…betul la nd mmg dah kena pun…

    0
    0
    • Aib says:

      ND Pompuan kaki clubbing tu pun dpt hidayah dari Allah
      percaya pada karma HEBAT

      0
      0
      • abarage says:

        aib,,aku stuju dgn ko.hahahaha.maybe nora berdoa n mdapat hidayah ms dia pergi clubbing.kalo nora danish berbogel pun pminat akan tutup mata.buat2 xnmpk n myokong.HIPOKRITO!!ni la nama nya hipokrit.

        0
        0
        • yna says:

          Ha’ah, mcm si pasha tu separuh bogel pun korang tutup mata kan?? kan?? kan??

          0
          0
        • Jaja says:

          kalu Allah nak turunkan hidayah pd seseorang…… kat mane2 pun Allah akan turunkan……. Kun Fayakun…… ingat tu… mcm ajal/maut….. kat mane kita ade kalu dah sampai mase…….

          0
          0
  56. aunty says:

    yess fasha.. memang ada hikmah ni semua.. dekatkan lah diri pada tuhan.. mintak petunjuk allah.. kalau cara mcm ni mcm mane nak jadi menantu..
    buat jejai.. tahniah kerana anda juga tidak boleh mmbingbing fasha.

    psssstttt : lepas ni kita tunggu pulak cerita dari memek..

    0
    0
    • jeng2 says:

      bukan fasha je si Nd pun..patutnya kalo dah bcerai dulu timbulkanlah keinsafan pada diri..brubah..ni x..dah bcerai masa mgandung n dah beranak pun still clubbing..jgn sampai sibuk ngn clubbing je..bila kawin lg..pisah lg..jgn salahkan org lain bila suami kena kebas..kdg2 sibuk nyalahkan org lain..tp salah sdiri xnmpk..dan yg penting nk dptkan hidayah bukan diri g clubbing je tggu dpt hidayah..tp hidayah perlu dicari.

      0
      0
  57. aq geli perampas laki org says:

    Hanya saya dan Jejai yang tahu’
    by WE ? FASHA SANDHA on Friday, 21 January 2011 at 16:37
    Oleh Ramlah Zainal
    [email protected]

    HUBUNGAN pelakon kontroversi Fasha Sandha dan bekas suami Nora Danish, Rizal Ashram Ramli atau Jejai sudah lama diperkatakan peminat tetapi mereka menafikannya dan hanya membuat pengakuan secara rasmi menjadi pasangan kekasih pada 18 Mei tahun lalu.

    Ia berikutan berita mengenai kejutan Jejai untuk bertemu kekasihnya itu dengan menaiki helikopter di Pulau Lang Tengah, Terengganu ketika Fasha menjayakan penggambaran drama bersiri Duyong Aridinata.

    Kisah cinta mereka juga diuji apabila bintang Nur Kasih, Tiz Zaqyah dikatakan cuba menggoda Jejai hingga Fasha membuat kenyataan terbuka di laman Twitter meminta Tiz supaya tidak mengganggu teman lelakinya itu pada Jun tahun lalu.

    Selepas isu itu selesai, Fasha juga juga membuat kenyataan kepada pihak media ingin mengakhiri hubungannya dan Jejai dengan ikatan perkahwinan jika ada jodoh.

    Bagaimanapun, hubungan cinta mereka diuji lagi apabila hati Fasha terluka apabila mendapat tahu Jejai bersama keluarga, bekas isterinya, Nora Danish serta anak mereka bercuti ke Jepun baru-baru ini. Fasha pula ke Pulau Bali, Indonesia bagi merawat hatinya yang luka apabila mendapat tahu Nora turut sama dalam percutian itu.

    Ia menjadi perhatian apabila gambar Fasha berbikini ketika bercuti di pulau itu disebarkan di Internet. Fasha dikatakan berbuat demikian untuk melepas geram dengan tindakan Jejai bercuti bersama bekas isterinya.

    Bagaimanapun, Fasha mengambil tindakan berdiam diri apabila ditanya media ketika hadir dalam majlis mengumumkan Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010), 12 Januari lalu.

    Terbaru, ada sumber memberitahu Rap, hubungan Fasha dan Jejai sebenarnya sudah putus sejak sebulan lalu iaitu sebelum pelakon itu bercuti di Bali dan percutian ke Bali itu sebagai mengubat hati. Jejai dikatakan mengaku kepada sumber itu, dia dan Fasha sudah putus ketika dia keluar berdua dengan wanita lain, baru-baru ini.

    Bagi mendapatkan penjelasan mengenai status hubungannya dengan Jejai, Fasha atau Nur Fasha Sandha Hassan, 26, Harian Metro cuba mendapatkan penjelasan Fasha.

    “Maaf, saya tak mahu melayan isu sebegini sebenarnya. Tetapi memandangkan Harian Metro menghubungi saya banyak kali dan kerana menghormati hubungan baik yang terjalin selama ini, saya jawab soalan itu dengan ringkas.

    “Hanya saya dan Jejai saja yang tahu perkara sebenar dan terpulanglah kepada sesiapapun untuk membuat andaian mengenai hubungan kami itu,” katanya.

    Tegas model dan pelakon kelahiran Johor Bahru ini, dia juga menafikan cerita hubungannya dan Jejai sudah putus seperti yang disebarkan orang itu.

    “Apa yang saya boleh katakan, kali terakhir Jejai berjumpa saya pada 4 Januari lalu, sebaik saja saya tiba dari Bali. Kami makan malam bersama ketika itu.

    “Jejai bertolak ke Jepun pada 6 Januari untuk menyertai keluarganya yang pergi seminggu lebih awal. Jejai juga menelefon saya setiap hari ketika dia berada di pulau Niseko, Jepun,” katanya.

    Malah, kata Fasha lagi, ketika dia berada di Bali juga, Jejai sentiasa menghubunginya setiap waktu. Jika Jejai gagal menghubunginya, kekasihnya itu akan cuba sedaya upaya untuk bercakap dengannya dengan menghubungi kawan perempuannya yang lain ketika di Bali.

    “Saya masih simpan ‘call log’ senarai panggilan dan semua khidmat pesanan ringkas (SMS), BB Mesengger di telefon bimbit. Saya ada bukti dan saksi dan sekiranya keadaan memaksa, saya tidak keberatan untuk menunjukkannya,” katanya.

    Akui Fasha, hubungannya dengan Jejai juga baik sampai sekarang. Baginya, tidak perlu semua cerita peribadi ini dikongsikan secara terperinci dengan peminat.

    “Mengenai persoalan, ada orang ingin saya dan Jejai putus, itu saya tidak mahu komen. Pada pandangan saya, setiap perhubungan pasti ada pasang surutnya. Itu adalah normal. Apa yang pasti, hanya saya dan Jejai saja yang tahu setiap cerita,” katanya.

    Berkongsi perkembangan karier seninya pula, kata pelakon yang sangat komited ini, buat masa ini dia terbabit dengan penggambaran untuk slot Samarinda sebanyak 20 episod, Samson Delaila arahan Raja Ahmad Alauddin terbitan Grand Brilliance Sdn Bhd.

    Dalam drama itu, Fasha memegang watak De Laila bergandingan dengan Ady Putra sebagai Samson. Skrip cerita ini ditulis Azlina Pak Wan yang juga penulis cerita Chinta.

    “Kini saya dalam proses mempertimbangkan dua tawaran berlakon filem dan satu drama bersiri. Saya juga terpaksa menolak tawaran beraksi dalam teater Terima Kasih Cinta kerana komitmen dengan drama Samson Delaila. Saya juga hanya akan terima satu tawaran dalam satu masa kerana ingin fokus pada sesebuah projek saja,” katanya.

    Drama bersiri 26 episod lakonannya, Dia Atilia bergandingan dengan Zamarul Hisyam kini bersiaran di Astro Prima. Apa yang menarik, Fasha membawa watak gadis lasak, Atilia yang menyimpan perasaan pada teman baiknya, Faizal, tetapi lelaki itu mengahwini rakan sekuliah mereka.

    Manakala, filem lakonannya, Dari Kerana Mata arahan Melissa Saila bakal menjengah pawagam pertengahan tahun ini. Dalam perkembangan lain, Fasha yang dicalonkan dalam kategori Pelakon TV Wanita Popular dan Pelakon Filem Wanita Popular pada Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 sibuk dengan persiapan terakhir salun miliknya, Chinta Salon yang beroperasi di Wangsa Link.

    Selain itu, dia juga baru menandatangani kontrak untuk tahun ketiga bersama barang kemas Habib Jewel.

    http://www.facebook.com/notes/we-fasha-sandha/hanya-saya-dan-jejai-yang-tahu/183058018383702

    erkk…yg ni ape kes? ni ckp lain. pas 2 hari ni ckp lain. mcm keling r fucksha sundah ni bercakap.

    0
    0
    • Fasha Sendat says:

      alhandulillah..rezeki I makin bertambah…By the way, dont cut & paste okay. Hak cipta terpilihara.nanti disaman nanya aje..

      Peace, you all.

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        rezki bertambah…tapi kurang kesyukuran.

        0
        0
      • aq geli perampas laki org says:

        e…takutnye aq,ade aretis fuckfuler ni nk saman aq. haha..!!! erkkk..ade aq kesah ko nk saman ke ape?? ko pk ko artis ko bnyk duit sgt?? huhu…mcm aq tkut je kene saman. well..bkn nk blgak. who the hell u r nk men saman2?? aq bkn cut n paste. tp copy n paste je. hahaha!! ko nk,CUT N COPY la blik. xde spe nk mrh

        p/s:dlm dunia nie..adakah artis yang paling kaya?? dia je ke yg mampu nk menyaman org? hanya artis je ke yg bnyk duit?? hahaha…kesian.

        0
        0
  58. Kjnaz says:

    Bila agaknya turn memey dgn normiang ek!!!!!! Hehehe

    0
    0
  59. gadis melayu says:

    bisla…pasni Fasha nk datuk k plak.. hahhaha

    0
    0
  60. kaka says:

    ok, jage laki masing2~

    0
    0
  61. effie says:

    aku sebenarnya kesian kat fasha.. lagipun kita yg tak tau menahu ttg hubungan dorang n kisah sebenar tak patut wat mcm2 andaian..

    0
    0
  62. alamaya says:

    jejai jejai…dah ‘GAUL’ puas2… pastuh…. BUBBYE…… huk huk huk….
    fasha pun satu… sape tak bengang ngn pompuan cam ‘fasha….penat…fasha nak sandha’… ngengngnenegenge…. sesuai ngn nama dieh…. sebab dieh nih memang suke menyandar…..kat jenjeantan yang kureng teguh iman nafsu nyeh…. kuang kuang kuang….

    rasakan hukum karmmaaaa ini ye cik fasha sendat..

    statement cam org teraniaya… adoi…

    0
    0
  63. Aida bte Abdullah says:

    DD….I sayang kat you…sebab you sorang je yang ada…hati nak naikan Darjat Pempuan. Bak kata orang tak banyak org menilai diri sendiri..tapi kalau salah orang bukan main nampak lagi. Macam you..cakap..memang Jejai tu lelaki hampeh…and abrage…I setuju 150% apa yang u cakap.

    0
    0
  64. antigosip says:

    weh kepade smue2 yg comment kat atas.
    aku tak phm btol la ngn korg.knp korg sibuk2 fikir pasal statement jejai ngan fasha ni.lantak diorg la.tak yah la amek port langsung.ape korg dpt pon. kalau diorg kawin pon takde pon bg ape2 kat korg. hahaha. takyah la semak2 kepala otak fikir tabur fitnah kat sini. aku tak ingin pon na back up nora danish atau fasha sandha ni. tp memang ngarut kalau statement yg korg buat tuh entah betul ke tak. hahaha. byk lagi keje dlm m’sia ni. ktuk la kerjaan yg sibuk naikkan harga barang ni. lagi berfaedah.at least entah2 dpt jugak harga barang, minyak n so on turun. fikir2 kan lah. :)

    0
    0
    • Aib says:

      Ye Betul
      Ikan di pasar pun mahal

      0
      0
      • akukah?.. says:

        kerajaan dah bagi subsidi…tp yg kaya gak dpt paedahnye….ptt wat had pembelian barang subsidi hanya utk org yg x brape kaya,then utk org kaya plak jual dgn harga yg sepatutnye diorg bayar…

        0
        0
        • Jaja says:

          sokong 1000000000% pada antigosip…… kita cakap banyak pasal fs lah, ND lah, Jejai lah bukan dpt ape pon dosa lagi ade………

          0
          0
        • Fasha Sendat says:

          Betul..tak baik gossip kan I..

          Mengumpat lebih besar dosanya dari berzina..Peace..love you guys..always love you, too, I love you (opps..terlebih sudah) :)

          0
          0
  65. alamaya says:

    pasha oooopasha…. ko nih memang dari dulu ko blakon memang aku tak minat nak tgk….. gedi gatal… jalang…. rosakkan hubungan orang je keje ko… cam haram

    0
    0
    • drifter says:

      hello…wacth your mounth okay…simply kutuk psl org…diri awk bgus sgt ke?so silap2 diri tu lg teruk tp pretend mcm baek sgt

      0
      0
    • mia says:

      uik emonya..

      0
      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk baik kau komen fasha ni jalang….mana2 artis yg ambek laki orang kira jalang lah ye?? Oooooo baru minah jambu tau ….kesian minah jambu ye…

      0
      0
    • Fasha Sendat says:

      I tak kisah orang kutuk I. rezeki I masih ade…Cerita I masih orang baca. Rezeki you kat mana? Celah dapur atuk celah ladang kelapa sakit ..opsss.

      Kah Kah Kah..

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        apabila diri sendiri menimbulkan fitnah maka yg lain pun membacanya. Ugama berpesan jauhkan diri dr menimbulkan fitnah jadi tidak difitnah! Maknanya org tak kan kata kite. Never wash ur dirty linen in d public…apalagi dicelah dapur atau ladang kelapa sawit.
        Kah..kah..kah

        0
        0
        • Alyizkandar says:

          Que Sera Sera
          setuju bangat deh….responnya berilmu

          0
          0
        • terjah says:

          apek cuci baju pakai tangan dgn papan, berus dawai. jadi hor , itu warna hitam semua kluak. apek punya amah kasi ajar lor.
          lu org Takda baca kah

          0
          0
  66. mimi3 says:

    jejai dah puas dah ngan fasha…so nak cari artis lain lak, mesti die aim yg artis yg baru2 nak naik, tula…habih madu sepah dibuang…baru ada akal kan?

    0
    0
  67. iris says:

    emmmm… kan dah kena sumpahan dari org2 yg BENCI tgk wanita yg merampas kebahagian wanita lain…rasa kan, nak tgk babak memek dgn normiang plakkk

    0
    0
  68. puan hamza says:

    “Wahai orang-orang Muslim, jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya sebahagian prasangka adalah dosa dan janganlah mencari kesalahan orang lain dan janganlah mengumpat sebahagian yang lain, Sukakah salah seorang diantara kamu memakan daging saudaranya yang telah mati? Maka tentulah kamu jijik kepadanya. Dan bertakwalah kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha penyayang” (49,12)

    0
    0
    • Aib says:

      ALLAH TETAP AKAN BERTANYA PADA KITA
      ALLAH TETAP AKAN BERTANYA DOSA KITA

      KALAU KITA KUTUK ATAU AIBKAN ORG LAIN
      WALAUPUN DI DALAM BLOG
      KATA USTAZAH ARBA’YAH
      SEMANIS KURMA

      0
      0
      • mia says:

        betul…mampukah kita minta maaf dgn fasha nanti…saya pun takut juga ni,mcmanalah kita minta maaf dgn selebriti,pemimpin yg kita umpat setiap hari atas ketidak sempurnaan mereka…klu kelurga/sahabat mgk bolehlah…

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          I maafkan orang yang suka menabur fitnah dan gossip. Nasib baik kaki gossip2 nie..bukan level I …

          Apa2 je lah..!

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          bcoz level u slalu terlalu smart membuat gossip, makanya tolong ditaburkan
          gitu gitulah kan !

          0
          0
        • Alyizkandar says:

          Fasha Sendat
          baguslah kalo jadi pemaaf…jgn pandai cakap je, abuk pun takde…

          Que Sera Sera
          responnya emang terbaik!

          0
          0
  69. drifter says:

    4 all of u yg leave the comment…weh,pls ah..korg kutuk2 org mcm ah korg ni bgus sesgt…are u angel?x pernh do mistake ke?suppose kita muhasabah diri sendiri b4 talk about other..erm..anda semua membuatkan saya kecewa mjadi bangsa melayu..past is past..biarlah fasha menentukan arah idup dia.awak2 semua bukan 1 kubur dgn dia..sedap2 bckp bukruk mcm dia x der hak kat dunia ni..uselesss ah korg ni tau!

    0
    0
  70. nescafethreeinone says:

    fasha..lopeh nie if ekau jumpo pakwe baru..x payah2 nak heboh2 sano sinun..buek sonyap jo smpila ekau nak nikah..barula ekau bitau 1 malaysia..den sebona eh dh jemu, mual, loya dongar cito ekau..haha

    0
    0
  71. nana says:

    “abg jejai datang dgn buat kejutan dgn menaiki helicopter”… weeeiiiiiiiiii…poyo sioottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    0
    0
  72. minah says:

    aku nk tggu tgk si kemek(MS) ngan NH plak..huahuahuahuhahua

    0
    0
  73. Thinker says:

    Ayat nak cover line. Sudah2 la fasha..

    0
    0
  74. dolphin says:

    FS…jgn nk tuduh org lain mandrem jejai laks..geli aku baca statement bodo ko. Klau ko yg slama ni dok mandrem sume jntan2 yg ko suka…jgn sama kan org lain mcm ko! Mungkin Allah dh buka kan mata & ati jejai utk lihat ur true color dgn berkat doa org2 yg dh ko aniaya slama ni…Bapak tiri ko kan bomoh handal…

    0
    0
    • nana says:

      perrgghhhh…ada bapak tiri rupanya??? bomoh?? patutlah…agak2nya si pasah ni duk bomoh2 jantan kot…mana jantan kaya sume dia kasi nasi kangkang….x boleh blah la ko ni pasah………

      0
      0
    • abarage says:

      mungkin doa nora masa dia g clubbing dgn jantan2 di kabul kan.lalalala..

      0
      0
      • jeng2 says:

        ko ni mana tau dolphin bapak tiri dia ni bomoh??ke ko tambah2 lauk buat sedap cite..pikiran org melayu..pikat org kaya je bomoh..kalo btol lah dia bomoh sume org kaya yg dia knl knp xbjaya lekat sorg pun??kalo btul dia nak laki kaya dgn guna bomoh..baik dia bomoh kerabat diraja yg dulu hingga dpt..bomoh satu family kerabat tu bg suka dia..lg kaya dr jejai ye x??ke lps ni ko nk ckp pak tiri dia bomoh tp kurang handal??hehe..:)

        0
        0
  75. chubby says:

    biase la tu kan dah kn pada diri sendiri wat pe la nk frust biase la tu putus cinta belum kawin..yg org lain cerai n pisah kan anak dorang lagi la frist n terasa pedih sgt..so rase la sendiri..rileks sudah…pas ni comfrim ade pengganti baru…

    p/s: so pade sape2 yg baru kawin tu n ade husband kacak2 harus berhati2 lepas ni fasha dah solo….auucchhh

    0
    0
  76. ms tulip says:

    hahahaha…..lawak of the year!!!!! MMg ko tak yah nak frust2 sanda. Buang masa aje….atur strategi baru cari yg lebih kaya…… ko tu bukannya muda lagi so saham tengah laku ni kena lah cepat bertindak kalo tak yg kaya & available dah ada yg punya….ekkksss lupa lak aku – apa ko peduli kan kan kan……yg penting ko bahagia….tapi aku muak dgn statement ko yg rezeki masih mencurah2 tu……….lain kali tak yah bagi statement camtu lah……

    0
    0
  77. jeng2 says:

    bagus utk FS.jejai dan ND..
    utk FS: boleh cari laki2 yg lebih baik..jejaka lombok tu bini dia dulu dia xpandai didik..ni kan pulak FS.
    jejai a.k.a jejaka lombok: xmenderhaka mak bapak ko..psl mak pak ko xsuka FS..
    ND:xpyh pening kpala nk meroyan n pikir mcm2 strategi dlm mrmps jejai.

    0
    0
  78. jull says:

    habis manis sepah dibuang….
    dah lunyai…sapa nak lagi…lebam berbirat kena tibai….

    0
    0
  79. pocoyo says:

    haha ayat loser!

    0
    0
  80. azie gallery's says:

    yg pasti org paling gumbira tahap cipan = ND ler.. kui3

    0
    0
  81. wani says:

    muasabah lah wahai FS…tuhan nk kite berubah supaya mjadi umat islam y solehah…..

    0
    0
  82. fifi says:

    nak termuntah nye statement. die ngan memey boleh jadi geng. dua2 perampas, dua2 tak tahu malu.

    0
    0
  83. jed hijau says:

    hanya wanita memahami wanita……
    dalam hal2 macam ni masing2 cuba mempertahankan cinta masing2…..mmg tak salah….

    cuma…..setelah lama bertahan cinta…kalau dah takde jodoh….terimalah takdir dengan tabah, tenang dan sabar…

    berbalik pada asal….ALLAH yg satu….selalu ingat dia…buka nak jadi baik sangat…tapi jangan buat perkara yang DIA murka…..walau dalam keadaan tertekan…

    BERINGAT untuk diri sendiri dan ahli keluarga…semuga dijauhkan benda2 macamn ni…

    0
    0
  84. jeng2 says:

    dolphin:
    ko ni mana tau bapak tiri dia ni bomoh??ke ko tambah2 lauk buat sedap cite..pikiran org melayu..pikat org kaya je bomoh..kalo btol lah dia bomoh sume org kaya yg dia knl knp xbjaya lekat sorg pun??kalo btul dia nak laki kaya dgn guna bomoh..baik dia bomoh kerabat diraja yg dulu hingga dpt..bomoh satu family kerabat tu bg suka dia..lg kaya dr jejai ye x??ke lps ni ko nk ckp pak tiri dia bomoh tp kurang handal??hehe..:)

    0
    0
  85. lompat2 says:

    tula rampas hak owg.. tgok idop xbhagia…
    kalo mmg nora punca i don’t care…. good job jejai

    0
    0
  86. nenekcun says:

    lorhhh..tula, setiap apa yg kita lakukan pasti ada balasan. yg baik, dptlah baik..yg buruk, dptlah buruk.. sy cuma nk ingatkan.. sudah semakin kecil dunia ini, akhirat menanti pasti. carilah amal utk kesana, takut hanya kaya di dunia, di akhirat miskin kedana… carilah pembimbing , kerna langkah kau tersasar sudah.. takut hari2 depan, nama fasha hanya di kenang hanya dgn “cantik rupa, tapi buruk akhlaknya”..

    0
    0
  87. wmu350 says:

    salam semua…ini adalah kali pertama saya tergerak u untuk beri komen dalam ruangan hiburan….hahahaha

    apa yg saya ingin tulis adalah,dari awal lagi saya dapati yg fasha ni jenis mengada ngada…dia ni memang jenis suka kontrovesi2 macam ni…..

    saya rasa dia ni akan rasa bangga jika ada mana2 lelaki yg ada nama untuk dikaitkan dgn dia…padahal dia pun tau mereka ni bukan serius mana pun,saja nak buat d’bom ..industri je……

    tak payah lah mana2 pengikut dunia hiburan ini terlalu ala2 bersimpati pada artis yg suka isu sakit menyakiti hati ni…

    satu lagi hal macam memey tu……mengarut je…..banyak yg membuat orang meluat baca….jgn la pula saudara nara kata kalau meluat jgn baca……sebagai rakyat kita baca dan mengikuti perkembangan apa berlaku dalam negara..sama da dunia perniagaan,politik,hiburan dan lain2 kes….

    saya sebagai rakyat sarankan agar kita sebagai pengikut dunia sesuatu bidang,harus mengemudi mereka2 yg tampak berkuasa dalam dunia mereka sendiri,agar jgn hari2 dunia mereka disogok dgn cerita meluat macam fasha ni…muka je cantik,tapi cite habuk…semua cite dah tau endingnye..apa barang…..fasha ni kena ajar baru dia berubah…kalau dilayan…makin menggedik…hahaha..sabo..sabo…fikir apa yg saya cuba sampaikan..!apa pun tahniah saudara nara..blog anda adalah salah satu blog hiburan yg saya ikuti..teruskan mencatat..!

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ni lagi satu kalau komen panjang2 sampai terbelit lidah minah jambu baca komen kau ni

      0
      0
  88. ala,,,, mmg dh taw dh hubungan diorg x kan kemana…. ngeh2……

    0
    0
  89. Hermione says:

    Well……. Wanita mana yg x frust & sedih lepas putus cinta? Tipulah FS tu… Konon2 nya…dia lah wanita yg paling tabah & kuat kat Malaysia nie… My experience lah kan, it takes 2 or 3 months nak recovered semua kesedihan tu…

    0
    0
  90. memeyyy.. says:

    xpe ar fasha..mc cantekk ag…ble cri lain ag kn2 fasha…segala sesuatu pasti ada waktunya..org2 yg dok sibuk kutuk fasha muhasabah diri yer…igt baEk sangat kew korg tu??? huhuhu xde manusia yg sempurna kat dunia ni…peace no War…!!!~~~~~

    0
    0
  91. Maimoon says:

    Memey adalah ikon wanita moden yg tabah tau! X baik kutuk2 memey dia dh nk kawin pn

    0
    0
  92. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh tkda jodoh nk ape kan…….dh lah fasha jngan nk mateair mateair lagi lah keja berlakon dn simpan duit ada rumah ada kereta tu dh cukop bagus…soal jodoh biar tuhan yg menentukan….jadi ank dara tua pn tkpe as long as kite ada duit hidop senang tk merempat shukur alhamdulillah

    0
    0
  93. dia atilia says:

    jejai bukan lelaki yang baik untuk ditangisi…kalau dia boleh buat dekat nora danish…cerai kan masa tengah pregnant..tinggal kan fasha sandha after nama n maruah dia tercemar…so x hairan kalau pas ni siapa pulak dia nak buat..

    so pompuan2 kat sana….be careful la dgn si jejai ni…not worth it to be a husband !

    0
    0
  94. elyana says:

    Good for you fasha. U just saved urself from more misery. hope u avoid these kind of guys yg senang2 je nak tukar2 ppuan. Jgn terlalu percaya dgn kata2 yg manis specie ni. Kalo aku ND pon aku dah lama tendang dulu.

    0
    0
  95. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dh lah jejai kau jangan ambek artis jadi mateair …..kau ambek je minah jambu ni minah jambu belm ada mateair lagi …..lagi pn minah jambu memang nk cari mateair orang kaya sebab nya minah jambu tak nk susah bila dh kawin…terima khaseh ye thank Q

    0
    0
  96. Nora says:

    aku tengok org yg mengumpat dan menghina ni lagi teruk dari fasha.. suruh fasha taubat .. tapi korang sendiri tak bertaubat.. sedih dengan manusia yg hanya melihat kesilapan orang lain

    0
    0
  97. nora says:

    kita pakat tggu giliran c memey pulak kena tgl ngan c norman

    0
    0
  98. luvfs says:

    ala..bg haters fs bw2 la btobat..jgn la kutuk c fs jer,,,kalo jejai 2 x lyn dia..bnda ni xkan jd pon…xkan berbunyi kalo btepuk sblh tgn..

    0
    0
  99. eyeswideopen says:

    kenapa lah ppuan suka suffer ye? seorang lelaki yg boleh abandon isterinya yg tengah mengandungkan anak dia????? dari situ dah jelas… what an a**hole!!

    0
    0
  100. siput borneo says:

    what comes around goes around….as usual……..muhasabah diri n kta jgak ye wahai “yag lain2”

    0
    0
  101. kaunselor says:

    to fasha sendat… jgn jwb komen mereka,….. abaikan… kalau kita menjwb..lg pjg mereka mengada-ngada kan cerita….biar kita dgn Nya lebih tahu…btul x?!…so, kalau x tahan, jgn bc komen² mereka…i x sokong mana², ..ok

    0
    0
    • Fasha Sendat says:

      Orang Melayu memang hipokrit suka mengumpat I..hanya tuhan yang tahu. Oh well..bukan mak bapak diarong kasi I makan. I ada bakat..

      Peace, love you guys …always.

      0
      0
  102. sian says:

    what goes around comes around la.. if u dunno how to right in english.. write in malay.. bahasa jiwa bangsa!

    0
    0
    • ZxZx says:

      huhu aku tgk ko taip pon salah gak….
      btw xsalah nk taip dlm english w/pun broken
      mmglah malu klu org kutuk2 english kita broken nk mati
      tp klu xmcuba kita xkan tau kita salah
      x gitu?

      0
      0
  103. Fasha Sendat says:

    Mak bapak dia tak suka I…baik I undur. Oh well…I nie kan masih muda…

    0
    0
  104. ShishaBest says:

    biase kalo kes mcmnie..pasal keluarga… i ade exp.. tiap2 hr ex bf kol,jmp tetibe esknye ilang!!! tap..tap keluarga dia ugut kalo trskan hbgn, dibuang family, n xdapat harta se sen pon….

    0
    0
  105. aku punya suka says:

    Tak ada lelaki pun yang nak ambik wanita sebagai isteri yang sah berpakaian dan perangai sundal macam ko. Sekarang ko terimalah apa yang ko buat. Dressing ko pun macam pelacur. Ko ingat lelaki nak ka wanita macam ko nak buat bini. Buat kekasih gelap atau lain2 bolehla.

    0
    0
    • ATTENTION says:

      amboiiii teruk komen ko ni ngata si FS tu dressing mcm pelacur??? abisss NORA tu dressing muslimah ke????
      You all nape anti sgt kt fasha tu….bagi aku ND dgn FS tu sama jer, dressing xingat dorg tu beragama islam…..
      aku xsokong FS pn , tp jgn asik nk salahkn attitude FS je sbb NOra pn sama jugak, seksi dan kaki club walaupun dh ada anak. dua2 xlayak jd menantu pd tansri dan puan sri…sbb bikin malu org VVip je. cuba korg tgk NORJUMA tu, haaaa mcm tu la bagus jd bini org ternama. barulah bangga dibuat isteri n menantu. betul tak….?????

      kalu aku lah yg jd tan sri tu aku ketuk dulu jejai tu sbb perangai x senonoh sbb tu la dia pn dpt bini n awek perangai x senonoh.

      0
      0
  106. ngokngek says:

    berita paling sedih aku dgr ari ni.. tidak… diowng nie sweet ape… perfect couple…. luv them… fasha mmg hot!! tak kesah la baby… ko boleh crik yg lain.. hot chick like u senng jer nk dpt pengganti.. go on baby…

    0
    0
  107. ila says:

    dia kawan salah tak kawan dah pun salah………cube kalau jejai mengorat salah seorang yang suka mengata fasha…mesti hadap punyer……….dah la….doa bg dia jumper jodoh yang baik baik….dapat gak pahala dari dok mengata org ja

    0
    0
  108. suffer8zine says:

    dah agak da jadi mcm ni

    Terkini : Fakta Menarik Tentang Perempuan

    0
    0
  109. gyulee gyuri says:

    halamak…putus cinta pn nak kecoh…nasib bauk tak kawin pastu cerai..lagi kecoh 7 hari 7 malam…huhuhu..dulu masa bercinta beriya sgt..naik helicopter la bermacam bagai..kalah org dah kawin..kepit sana kepit sini..tayang sana tayang sini…hah~!Allah nak tarik nikmat semua tu sekelip mata ja…hidup tu biar lah ada berkat dari Allah..jauhi segala larangan-Nya..ni tak..macam wajib plak wat benda tak senonoh…

    0
    0
  110. ehemm says:

    hai fasha….i tak mahu nak kutuk u just nk advice je..maybe bkn utk u saje,utk kita semua…ada masa kita ni alpa…ketahuilah bila masa kita dilimpahi nikmat dunia ni sebenarnya itulah UJIAN DARI ALLAH…Dia uji kita samada kita ingat akan Dia atau Tdk…segala yg diberikan olehNya hanyalah Pinjaman sahaja…dan bila2 ms blh diambil balik.Termasuklah rupa paras. Mungkin Hidup ia seolah-olah cerita CINTA…hope u akan ambik ikhtibar.U ni blh dibentuk sebenarnya..tp org sekeliling u mungkin akn bw u jauh dr HidayahNya..Berubahlah selagi sempat…hope ada Insan Yg Soleh akan memenangi hati u n bawa u ke pangkal jalan…

    0
    0
  111. bb says:

    BAGI AKU FASHA MMG KESIAN, BEGITU JGK DGN NORA.PRANGAI SBNARNYA SAME JER..FASHA RAMPAS SUAMI NORA MASE NORA NGAH PEGNEN.MMG KTRLALUAN LA..KLU KENE KAT AKU PUN, MMG SUSAH AKU NK MAAFKN PMPUAN MCM NI…N NORA, DH TAU JEJAI MCM TU.LUPE KAN JER.BINA HIDUP BARU.SBB KLU AWK RASE AWK PMPUAN BAIK, JEJAI ADALAH LLAKI YG BUKAN SESUAI BUAT U..KLU DIA BAIK, DIA TKKN TERGODA N TGGLKN U…TP LPAS U BERSALIN, U ADA TNJUK ISYARAT ‘FUCK’ KAT FASHA..WATPE NAK RNDHKN MARUAH SORANG PMPUAN HANYA UTK LELAKI YG TK GUNA?MARUAH, SILA LETAK TMPT YG TGGI!

    KITE WANITA ADA MARUAH.WNITA BERMARUAH UTK LELAKI YG BMRUAH.TP TGOK AJE PIC2 TAK KIRE FASHA KER, NORA KER, SYELLA KE, MARUAH DH TRANG2 DI BUKA.(PAKAI SEKSI).DH TNTU2 LA DPT LELAKI MATA KRANJANG.FOCUS UTAMA DIA KAT TUBUH BDN YG MGGIURKN.BUKAN PD HATI.KAT SINI KORANG LBIH KUTUK FASHA, WLUPUN NORA PAKAI SEKSI, TTP BAIK PADA MATA KORANG.

    KLU BTOL BERMARUAH, TUTUP LA MANA YG PATUT.MALULAH DGN KISAH DR.MARWA EL-SHERBINI.(YG SYAHID SBB MPERTAHAANKAN TUDUNGNYA)..

    THINK RATIONAL.DUA2 SAMA JER..SMOGA FASHA, NORA, JEJAI, BERBAHAGIA.BINALAH HDUP BRLNDASKN ISLAM..AMINNN

    0
    0
    • aku says:

      bile ND tunjuk FUCK?

      0
      0
      • bb says:

        kat warung..drang berbalas2 ckp kat twitter…
        n nora ada post kat twitter masa fasha kena boooo…booo…tak ingatla.abp kot….ayat2 yg menyakitkn ati la…

        come on la..dua2 same jer..

        0
        0
        • Fasha Sendat says:

          dia ND nak tompang populariti I….maklumlah diceruk dapur je sekarang. I top 5…dia ..ada? :(

          0
          0
        • Que Sera Sera says:

          setidak tidaknya dia menghadiahkan jjai zuriat yg halal. Darah dagingnya sendiri. Maruahnya tak terjual dan dijual

          0
          0
      • nite says:

        yer la.tp c bb ckp ni, mase drang dh cerai.dua2 haram tuk jejai.tak kire fasha mahupun nora.

        0
        0
    • ATTENTION says:

      setuju dgn statement bb…..aku paham maksud dia, aku nk komen pn dh mls. pnt aku nk menaip…huhuuu
      cuma nk nasihat kt pengkritik ni, udah la xpyh nk kondem FS teruk sbb dua2 pompn tu sama je, xtau jg adab.
      berubah la cpt…

      0
      0
  112. fasha sendi lenguh says:

    hey fasha sandha ke sindhu ke hindu, ini adalah karma. ko RAMPAS hak org ko terimala balik, xkisah la ko terima dgn hati terbukak atau tertutup. baik ko delete la picture2 ko yg ala2 megan tak fox bersama “heli” jejai tu.. itu dia punya bukan ko punya pun.. btw jgn ade cubaan bunuh diri lagi yer.. sian kat polis2 nak siasat. klau pakai bikini lagi xpe, ko bole la raih kontreversi jalanan ko.

    0
    0
  113. pacat sendat says:

    xnak fasha
    x best
    nak nora danish!!!!
    hehehe =)

    0
    0
  114. Yatt Hj. Sahat says:

    Apa yang terjadi semua kehendak-NYA..
    Walau berlaku pada sesiapa pun….tak kiralah sesiapa pun.
    Makanan di dalam mulut pun boleh terjatuh…apatah lagi yang sudah sah…punyai tanggungan pun boleh berpisah….inikan pula yang masih di awang2an….
    ALLAH mengetahui apa yang kita tidak ketahui.
    Kalau pada pandangan kita owkay…tapi pada pandangan Allah tak owkay….
    Yang paling teruk..rupanya Allah tak pernah pandang pada kita…
    Cuma satu jer…..ada apa dengan Top 5 Bintang Popular……tak boleh bawak “BEKAL” kat sana…

    0
    0
  115. manusia akhir zaman says:

    sesuka hati korang je nak mengata ND ke, Jejai ke, Fasha ke. Nampak je keburukan org laen. Muhasabah diri dulu la bro n sis. Malaikat ada tepi pon bleh lagi mengata org tuh…ckp.tulis. mcm x ingat mati. syurga & neraka…

    0
    0
  116. ehemm says:

    bila kita di uji itu maksudnya Allah masih sayangkan kita…minta kita berfikir, muhasabah diri…tp jika tdk..mungkin Allah hanya biarkan kita hanyut..dan kita bukan insan terpilih untuk terima hidayahnya….tiada manusia yg sempurna…kpd semua komentar..doalah yg terbaik buat fasha…mungkin kita semua pernah didengarkan kisah seorg pelacur dimasukkan syurga kerana memberi minum kpd seekor anjing…dan seorg muslimat yg kuat ibadahnya tetapi dimasukkan ke neraka krn kekasaranya kpd seekor binatang…jd renung2kan lah…doakan yg terbaik untuk saudara kita seislam…kita perlu saling ingt mengingati sesama sendiri.buat fasha berubahlah ke pangkal jln.

    0
    0
  117. Rin says:

    yey!! akhirnya fasha dh xde kaitan ngn jejai x guna tu! pg lew brambus ngn nora tu… wekkkk!!! gmbira taw! 8)

    0
    0
  118. wuu says:

    L.I.C..like i care!!

    0
    0
  119. abel says:

    dia da dpt yg lagi kaya dari jejai laa 2…

    0
    0
  120. seri says:

    nora tepuk tangan gumbira!!

    0
    0
  121. eiki says:

    confirm jejai dah pakai c fasha sandha ni……sebab 2 dia tinggal….hahah..dah merasa katakan…..huhuhu

    0
    0
  122. xkurukereksx says:

    Tuhan itu maha adil….what u give, u get it back!

    0
    0
  123. LuLa says:

    agak2 lps ni si jejai skandal ngn artis mne plak ek??

    0
    0
  124. Abg Jejai Bulu Ketiak Sejengkal says:

    Fasha Sendat, I mmg dekat ngn U sebab nak body u aje..bini?? NOpe!!! U perempuan MURAHAN…Even u kata Top 5..Yes top 5 among perempuan MURAHAN…Babai Fasha Sendat…

    0
    0
  125. rosila says:

    I tak rasa Fasha-Jejai dah putus… biasa la bergadoh masa bercinta. Fasha tu cuma buat-buat mcm ni sebab merajuk je.. Tak caya tengok la 2-3 hari lagi heboh jejai pujuk dengan naik jet pulak!!!

    0
    0
  126. isonic says:

    aku rse nie ayat cover line je..blkang still bercinta lagi.. fasha kn gle glamer n kaki kontreversi..so die nk jd plastik jp la dpn press..x gitu???

    0
    0
  127. juice says:

    thats why la..lain kali jgn duk canang sgt..bile dh confirm nk kawin br leh heboh2..ni x..asal bg cincin nk heboh asal dtg ngan heli nak heboh..dulu mase nora danish xder heboh pn..tup2 dh kawin br kuar cite dia n br org kenal jejai ni…sbb duk canang satu malaysia la..bile putus malu…

    0
    0
  128. mama says:

    Big WAHAHAHAHHAHA

    WAHAHAHHAA

    0
    0
  129. HJH FARAH says:

    Salam. Sifatkan apa yg berlaku adalah ketentuan Allah swt. Kita merancang tapi perancangan Allah untuk hambanya adalah TEPAT. Fasha masih ada masa depan.Yang lepas biarkan ia berlalu dan tumpu pada kini dan hari hari mendatang. Kembali kepada fitrah. Harus ingat bahawa kita ada Allah. Selagi masih ada waktu Fasha gunakan untuk melakukan yang terbaik untuk diri dan keluarga.Ingat setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

    0
    0
  130. mok says:

    CINTA adalah iman dan keimanan juga yang menentukan ketahanan dan kesetiaan pasangan yang bercinta.

    0
    0
  131. missmydirtylittlesecret says:

    dun worry fasha…klu teruk camne pun personal ko…selagi disiplin kerja ko bagus…xpernah bg masalah kat penerbit dgn pengarah…rezeki ko berlakon xputus….xyah nak sebok kan jejai tu…ko contohi linda onn je….cakap banyak xgune…kerja elok2…kumpul duit…..jgn jd artis yg depan peminat die la innocent sekali….tapi bile berlakon…asik buat hal, menyusahkan semua org….biar org kata kite jahat, asalkan kerja kita bagus…dari jd hipokrit…berlagak baik…..job berlakon pun sendu2..harap muke comel, baik pijak semut nak mati…tp disiplin kerja macam longkang….dah byk aku dengar production yg ko pernah kerja puji ko sebab pandai bwk diri dan xmenyusahkan org…aku nk tengok ko berlakon je…ade aku kisah…ko minum berape banyak…ko tukar pakwe berape kali…..dah nama pun ko pelakon….klu ustazah yg wat macam tu…kisah juge la aku….keep moving on…org akan tahu gelak bile kite jatuh….selagi xmenyusahkan org…xyah peduli…Jejai tu mmg kesilapan terbesar ko….move on…

    0
    0
    • Fasha Sendat says:

      Thanks adik kakak.

      I memang tak kisah orang lain nak kata apa. Kerja I okay…masih berlakon…rezeki halal dan harap duit suami. Ada suami tapi sakit hati..lebih baik I ke Bali…lagi best..mat salleh ramai…Arab pun ramai..lagi hemsem dari Jejai. Macam mana ND menghadap muka dia hari2..allah’ulam

      0
      0
      • Que Sera Sera says:

        jgn jadi sour grape dek noi. knapa tak dulu2 lagi keBali…melekat kat Arab, mat salleh ke….knapa tolak 4 lamaran yg diheboh2kan.
        ND menghadap muka yg halal disisiNya…perhubungan yg halal juga sehinggalah…
        klau anda bagus dan dah terlebih dulu kawan ngan Jjai, knapa Nora yg dinikahi.
        tepok dada tanya selera

        0
        0
    • abarage says:

      btul tu.fasha mmg plakon yg talented n sgt berdisiplin.xheran dia jadi rebutan ramai pengarah.plus dia ni mmg sgt professional.xmacam ada artis tu. siapa nama dia ek NORA HIPOKRIT kalau xsilap.bertembung dgn fasha dlm satu penggambaran terus tarik muka n naik angin.da tu blah mcm tu je.siap tarik diri.myusahkan org je kna shoot blik.bakat xda.blakon asik jadi yg comel2 n baik.streotaip.da tu krew2 pun ada yg myampah dgn nora cos dia ni kpala angin.blagak diva.ksian…harap kn rupa jela.nk kata cntik pun xdala.harapkan lens,warna2 rambut,make up tebal n bulu mata palsu.Jangan sentap pminat nora.

      0
      0
      • XOXOOXO says:

        ND sombong…sblm kawin lg sombong.

        0
        0
      • akukah?.. says:

        bedisiplinkah FS klu last minute die kanselkn show dgn sorg pereka tu masa isu berbikini di bali nye hangat diperkatakan…profesionalkah itu??
        sbenarnye sume sama jek…klu dah nama ARTIS…

        0
        0
  132. lala says:

    yer ker xkecewa..ingat x version cita dulu2..yg dia frust ngn jejai kawen ngn nora, dia overdose..n si qabil yg anta dia g sepital…ader lam blog gosip artis, xingat yg mane…oh bulan mayb…ni dah mengharap setinggi gunung, xjadi xkan x kecewa kot…ayat nk menyedapkan ati…tp simpati gakla ngn dia…sian kat dia…tapi xbest gak kenyataan dia tuh..cm nk slahkan family jejai n nora..sb pas balik jepun jejai senyapkan diri dr pasha..statement tu lau baca, org mst ingat jejai kene hasut n brainwash ngn famly dia..tp pape pun.jejai n pasha jer yg tau naper dorang putus…n stop blame each other..forget n forgive…

    0
    0
    • abarage says:

      oi lala..pandai ko buat crita.bila masa lak fasha bunuh diri cos nd kawen dgn jejai?.itu sebab dia xtahan dgn tomahan n gosip masa dia g bercuti kat thailand la.bnda tu tjadi lps jejai bercerai.tambah da dosa u..

      0
      0
      • lala says:

        oi abarage…ni citer lama la..lepas jejai kwen ngn nd..bukan citer baru pasal bikini kat thailand tu…lau ko rajin ko g crik lik blog gosip2 yg ada ni..aku baca aku taula…lau slh…slhkan yg penyebar gosip tu…okkkkk

        0
        0
  133. Auta says:

    pesal korang komen berjala-jela yek?? dah mcm karangan bdk PMR…hehehe……………

    0
    0
    • khaix19a says:

      ni klau SPM msti diorg dpat A utk karangansbb diorg dpat huraikan fakta diorg secara detail dh melebihi patah perkataan yg ditetapkan hahahaha

      0
      0
  134. student bandung says:

    hahaha kelakar la minah ni…

    0
    0
  135. Que Sera Sera says:

    Que sera sera, whatever will be…will be

    0
    0
  136. kau dan aku says:

    kelakar la baca komen2 neh

    0
    0
  137. Reena says:

    Imaginasi aku semata-mata….jgn maraaahhh haa…

    Yg dikatakan sms hari-hari oleh sendat:

    Sendat: My lurve, u jgn gatal2 tau ngan janda u tu..i tau dia giler talak..i warning u ni..kang i meroyan baru u tau!

    Cacai: Ala syg ni..men ugut2 lak..why u so like dat, chinta..kang i tak bawak nek heli lagi kang..baru u tau..

    Sendat: Oooo..sejak bila u dah pandai lawan i ni..dulu masa kita tag team kenakan si budak qiah tu, u hokkay jer..skang ni kemain eksyen u yer..

    Cacai: Eh pompuan..u jgn nak kerek ngan i eay..kang ada yg makan penampar jepun (sempena mengambil latar tempat)..kalo camni prangai u..kita putus!! (alasan selepas berjaya menikmati madu percuma..time to buang the sampah..i mean the sepah..)

    Sendat: Apa? Putus??? (Jeng..jeng..jeng..)..noooooo!!! Huhuhu..waaaa..i cakap ngan mama i…

    Tetiba pu3 enterprem:
    Pu3: Hik hik..tak sesia i g jepun bercuti..mungkinkah ini yg dikatakan tempias Cuti-Cuti Cinta..pas ni i nak uplod kaw2 pix i holiday..biar pompuan tu sentap, makan hati…meroyan sampai ke bali lagi..hehehe..dah kena babai..tuduh i tag team ngan family cacai plak..well.. wat goes around..comes around..like merry go round..i loikeee!!!!

    0
    0
    • Amier says:

      Ada lagi ……sambungan dialog tu,
      (keadaan menjadi semakin genting bila pertengkaran berlanjut)

      Sendat: Porahhh!!!! U punya tu bukannya power pun, panjang lebih kurang lipstick I aje.

      Cacai: Ops!Perp! I dah beli pam siap ada kelulusan Dr Ismail Thamby, lepas ni kau tau le apa maksud power root tu.

      0
      0
      • Ryta says:

        @ Reena & Amier:
        Kahkahkah…best giler korang punya imaginasi ni…..aku gelak tak hengat dunia….lawak dowh!
        :-)

        0
        0
  138. fasha sesendat says:

    oi fasha sendat….

    b your info… aku xknl face 2 face siape 2 fasha sanda….
    die xde wat salah kat aku…. aku pon xde wat salah kt die… tp aku pon pelik knp aku xske die…. tp aku x benci la die… tapi kan aku begitu yakin y sgt benci kat ko wahai “fasha sendat”….. wei… lu perasan lu fasha ek….. p mampos r lu…. bajet vvip r ape r… puji diri sndri ntah pape…. nk muntah aku…. jgn nk bajet alim la…. ckp pon merepek ntah pape…. pi raaaaaaaaaaa….

    0
    0
    • Que Sera Sera says:

      kah..kah..kah..
      siapa makan nangka, siapa keno getah dek noi!
      Ugama kata:
      “kun faya kun”….dan
      inna lillahi waiina ilahi turjauun…

      que sera sera..watever will b, will b;-0)

      0
      0
      • Alyizkandar says:

        Que sera sera,mas nak ikut nyayi sekali dong…utk nun FSendat

        0
        0
        • terjah says:

          apek pun nak ikut sama mas Aly. mari kitak nyayi rame rame
          que sera sera, whatever will b, will b
          que sera sera, whatever will b, will b…

          0
          0
  139. gwa ni says:

    ala, elax sudah fasha.. umah sebiji ko dah dapat beb.. nanti salun plak.. ape de kesah dgn cinta2 ni..janji harta nye sudah ko masyuk…

    0
    0
  140. nana says:

    asal korang type takziah kan
    otak aku terbaca tiz zaqyah
    HUHU

    0
    0
  141. manja says:

    ada jgk rupanya manusia yg xpecayakan takdir eh?
    da btol la 2 xde jodoh spray oi……

    0
    0
  142. mamarazi says:

    bestnye semlm tgk drama FASHA SANDHA b’lakon (samson & delaila). i ADORE u FS!!! suke sgt2 tgk dy b’lakon, yg mane x suke, sila tutup TV ye.. x pn tggu lakonan SI FUNDIK AKA NORA DANISH tu yg baru (yg ntah beribu thn akn ditayangkn). hahahahaha

    0
    0
  143. XOXOOXO says:

    aku harap fasha berubah jadi yg lebih sopan dan baik…mesti dapat jodoh yg baik…cari yg bujang fasha..

    0
    0
  144. cikedi says:

    alahai…sudah sudah la ngumpat si fasha ni..dia manusia mcm kita gak la…yg bercinta putus..normal la..apa yg x kena nya?? cumanya sbb dia artis..sudah sudah la tuu..kesian plak aku tengok korang dok ngata dia mcm2..jgn weiii…nanti allah nak balas …sat ja….

    0
    0
  145. lady haha says:

    aahh…aku stju sgt3 dgn fasha sesendat nih..wahai FASHA SENDAT!!!!!MCM HARAM JEP KOMEN2 KO NIH…

    0
    0
  146. what the? says:

    PELIK!

    1. Sebelum kisah Fasha putus dengan Jejai dah keluar cerita dalam paper (sy tak berapa ingat paper mana?) tentang seorang janda gila talak yang akan mencederakan anaknya sendiri.

    2. Lepas itu, keluar cerita mereka dua ini tiada talian ikatan, oh ada konspirasi ya sebenarnya, kesian ya, sampai tahap begini.

    0
    0
  147. SchaPelacu says:

    Kesian fasha…ibarat habis madu sepah dibuang…itu la lelaki dik, dh puas ko kena gomol n ko layan dia mcm suami sndri wpun blm kawin last2 dia cmpk ko cm kain buruk. Betapa hinanya pompuan bila dbuat mcm tu kan.. sabar la ek..pengajaran wat yg len jgn sesekali serah maruah diri n gadaikan kehormatan buat lelaki yg kita tak pasti lg jdk suami atau tak. Akhirnya menangis airmata darah pun tak ada gunanya. Sabarlah fasha..bertaubatlah ye dik…

    0
    0
  148. SchaPelacur says:

    Kesian fasha…ibarat habis madu sepah dibuang…itu la lelaki dik, dh puas ko kena gomol n ko layan dia mcm suami sndri wpun blm kawin last2 dia cmpk ko cm kain buruk. Betapa hinanya pompuan bila dbuat mcm tu kan.. sabar la ek..pengajaran wat yg len jgn sesekali serah maruah diri n gadaikan kehormatan buat lelaki yg kita tak pasti lg jdk suami atau tak. Akhirnya menangis airmata darah pun tak ada gunanya. Sabarlah fasha..bertaubatlah ye dik…jgn ulang lagi perangai cm perempuan tepi jalan…

    0
    0
  149. cutebaby says:

    to fasha..nangislah puas…ahahaha..kitorg nk gelakkan ko beramai2..hua haha…aku suka sgt….lemak byk xpe..jgn body lunyai sebab barai dh ler….ekekekeke…

    0
    0
  150. peach says:

    what goes around comes around..

    0
    0
  151. rolling says:

    ni lah akibat utk org rampas suami org ni!
    ko kacau umahtangga org masa org tu tgh bahagia..ko x pikir? skrang ko nak sedih mcm org gile lak! ko x pikir isteri dia mcm mana lak eh masa ko rampas dulu tu? ko setakat girlfriend, boyfriend x de hal lah beb.nyampah aku tgk muka pompuan ni..byk lemak lah! hahahahah

    0
    0
  152. namakutipah says:

    lagi bertambah menyampah aku ngan fasha nie..dah la muka hodoh..perangai pon hodoh..

    0
    0
  153. Amier says:

    Kalau hang Fasha masih suka lagi dengan si Jejai tu,aku boleh rekomenkan hang dengan sorang tu aku kenal muka dan fizikal sebijik diri macam si Jejai tu.Tapi duit tak belambak mcm Jejai tu pasal dia tu kerja panjat pokok Nyiok dekat kampung hang jugak Tasek Gelugor.Aku si nak rekomen kau ni pun hang kenal,dulu hang suka dok perati kat aku kata aku hansem,cuba hg pikiaq balik baik2.
    Errr…..Imbuhan habuan nak rekomen ada tak??

    0
    0
  154. ghadisk says:

    luar kate ok…
    dlm Tuhan je yg tau…
    1 je nasihat waa…
    no pills please…
    hahaha!

    0
    0
  155. AX7 says:

    she deserves…….a big huge PADAN MUKA…

    aku tak pernah komen kat mane2 pasal si pasar sendat ni.. tp rasenya hari ni sesuai sbb dh bertemu buku dgn ruas..

    0
    0
  156. zullwell says:

    thinks positive…

    Fasha S dah single kembali… buat masa ni harap dia lebih tumpukan pada kerjaya yg hampir dia terlingkupkan dgn jajaan kontroversi picisan.

    lepas ni mesti byk antenna akan dinaikkan semula utk mencuba nasib mendapat channel saluran terbaru Fasha S.

    0
    0
  157. didi says:

    ptt la melodi tanya fasha buat abortion ke tak,,fasha denied sbb dia mmg tau nk putus dgn jejai,,xkan jejai nk ngaku fasha ngandung anak haram dorg kan,,sh clash lak tu malu la fasha ngandung ank haram,,bek p wat abortion ja,,,melodi yg tanya isu ni ye,,bkn fitnah…sape yg dok ngata kat ND mmg kena karma,,cntohnya dulu fasha kol jejai tgh2 mlm kacau,,pastu kena blk tiz akiah kol jejai tgh mlm ms dk kapel lg,,raja azura pnh perli ND kat ABP dulu statement ‘jgn ambil suamiku’ skrg laki raja azura plak kena rampas…jejai tgl ND sbb gila kat fasha,,skrg jejai tgl fasha sbb mgkin nk blk kat ND…tu la…jgn mengata dan kacau hak org..jgn lupa hukum karma alam,,,bia org nk ckp ND tu sexy ke clubing ke,,tp korg nilai tgk masa dia tgh petnan kena cerai dgn laki…petnan tanpa ksh syg suami…doa org teraniaya ni cpt makbul…tmbh2 ibu sumpah ibu mengandung

    0
    0
    • wi mary says:

      ooo fasha pregnant ker, kenkonon nak ugut jejai kawen ngan dia la kot pastu terus kena tinggal. terpaksala buat abortion. yerla mungkin sebab jejai suka main ngan anak kandung dia so fasha pun nak bagi anak jugak ler yer. malula jejai kawen sbb mengandung anak luar nikah. kesian baby2 yg xbersalah…

      0
      0
  158. renungkan says:

    tula fasha. dlu ko suke rampas hak kebahagiaan orang. sekarang… rasa kan apa yg nora danish rasa.
    cinta dorg begitu kuat. sebab adanya anak…. tu la. dlu time bercinta xnk kawen cecepat. rahsia2 sgt pun xbleh fasha…

    0
    0
  159. Wak Lu says:

    Yeyey!!!!!! tahniah fasha!!!!!hahahahaha!! jgn ckp diri hang x hipokrit!!!! padahal mase ko ckp tula ko dah jadi hiporkit!!! pndai ckp mengumpat tu brdosa besar…merasakan diri ko tu xhipokrit pun da brdosa!!! because nobody is perfect.pndai gak ko ngn ayat2 al-quran ek..tp kenapa xnk ikot ape yg dah tersurah dalam ayat tu…dalam islam xde pun kata kene betaubat dan kene pakai tudung bila betul2 dah brsedia atau pun ikhlas..dalam islam WAJIB memakai tudung dan menutup aurat…and kenapa ko nk membezakan cara CT pakai tudung…itu dosa pahala dia xpayahla ko nk membandingkan ko ngn CT tu..pndai ckp org2 brgosip ni berdosa…cara ko cakap pun da berdosa da beb..kalo ko tau org mengumpat ni brdosa kenapa ko join skali brdebat??dalam islam pun ckp brdiam diri lagi bagus…nak menegakkan keadilan ko ke??? da tersurat yg ko tu merampas laki org terima jerla..sekurang2nye CT tuh merampas pun anak2 DATUK K dah besar…ND anak masih dalam kndungan lagi..ckit pun ko xkesian kan dia mase tu..ko nk kata ND mata duitan..ko tu ape kurangnya..jnglah nk bagi alasan ko da brkawan lama dengan jejai…kalo ko tu bagus sgt kenapa jejai xpilih ko jadi isteri pertama yg dia patot kahwin dulu…ko pun sama gak amek kerak ND yg dulunya jejai mutlak menjdi milik dia…tepuk dada tnya selera..kalo ko xnak tepuk brdiam diri lagi bagus wahai FASHA SANDHA….assalammualaikum………

    gud luck la fasha sandha..i doakan yg terbaik utk mu…amin…

    0
    0
  160. mira says:

    hmm..mcm pelik jer..rasanyer nd n family dia mest ada ugut something kat jejai..psl anak or psl harta ke..
    n aku rase diorg xbetul2 putus pun
    diorg bg statement cmtu sbb nk tunjukkan kt family jejai
    and nd diorg mmg da putus
    pasni cinta rahsia kot..tup2 kawin
    sbb benda2 cmni byk blaku kt masyarkat kite..

    0
    0
  161. zettyhumaira says:

    hish.. xlarat bc komen pjg sgt.
    ape yg penting semua org kne amik citer FS sbg pengajaran.
    yang muda pasti akan tua..
    yang cantik blm tentu akan kekal..
    yang tegang akan kendur..
    bawak2 beringat.. ingat Allah banyak2. badan langsing sbb x beranak? hbs tu spai bila x mau anak cik Fasha?? semata2 nk jaga bdn spy lebih cntik dr org lain spai sgup x nk anak? ish.. ape jenis perempuan lah ye? kalu kita org2 normal ni, mesti bercinta, kawin n mau zuriat. tp lain pulak FS. pelik ni. menang besar beribu anugerah pun xkan sama lagi dgn perasaan bahagia ada zuriat sendiri. cuab contoh Nabila Huda. dulu mcm2 gosip kita dgr. tapi skrg, dah ada suami, ada anak.. rumahtga.. jarang sgt dah kita dgr citer x elok psl dia.. sbb ape 2?? sbb dia nk berubah pd kebaikan.. tapi fasha ni kwn dgn jejai mcm x ikhlas je. nk birhtday present hadia kereta.. naik helikopter.. nk duit jejai jer.. pastu tayang pada semua org. konon nk sakitkan hati ND.. hmm… tengoklah, kalau niat kita menyimpang, Allah Maha Mengetahui.. org di sini kerjanya bukan nk mengata.. tapi org nmpk keburukan lbh dr kebaikan dlm diri u Fasha…
    kita ni kalau wat slh lbh kurang sama dgn org mabuk minum arak. kita rasa kita berjalan dah betul, tapi org lain tgk jln terhuyung hayang.. we all mahukan yg terbaik utk diri fasha. kalau fasha ok, kitorang pun ok. tp fasha asyik nk bermegah dgn top 5… baju mahal… badan cantik.. ambil suami org.. spai bila semua akan bertahan?? tanya diri sendiri, apakah sebabnya ramai org yg x suka pada Fasha? tentulah ada yg kurang. pd diri u. memanglah kita ni manusia yg x perfect.. tapi apa salahnya kita ubah apa yg org x suka? muka kita ni fasha kita xleh ubah dah (melainkan dgn botox la…), sbb ini kejadian Allah Taala, tapi peel perangai, tingkah laku, mulut lidah, attitude diri kita ni kita blh ubah. maka berubahlah… demi kebaikan. bukan kitorang minta fasha berubah jd perompak. semoga fasha dpt trm kata2 sy sbg suatu nasihat. bukan umpatan, bukan cacian. Fasha masih muda, ada banyak masa utk membentuk diri sendiri. lakonan bagus.. semua org mahu lihat fasha ada kehidupan yg lebih baik drpd skrg ni… semoga Fasha bahagia dgn kehidupan skrg. ALL THE BEST FASHA.. :-)

    0
    0
  162. namakutipah says:

    xsabar nk tunggu abpbh..nk tunggu saat2 fasha sandha yang “x hipokrit” nie kena BOOOOOOOO…

    0
    0
  163. rurirera says:

    Garis Panduan Orang Islam Turut Merayakan Hari-Hari Kebesaran Agama Orang Bukan Islam

    1. TUJUAN
    1.1 Garis Panduan ini disediakan untuk dijadikan rujukan dan panduan kepada masyarakat Islam dalam menyertai majlis perayaan orang bukan Islam supaya tidak berlaku perbuatan yang bertentangan dengan ajaran Islam.

    1.2 Garis Panduan ini juga menjadi asas rujukan kepada agensi-agensi kerajaan yang berkaitan dalam menganjur majlis perayaan orang bukan Islam bersama dengan orang Islam supaya tidak berlaku perbuatan syubhat atau acara yang bercanggah dengan prinsip dan nilai-nilai Islam.

    2. PENDAHULUAN

    2.1. Kerajaan Malaysia melalui Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan telah mengadakan majlis-majlis perayaan sama ada di peringkat nasional, negeri, daerah dan lain-lain. Perayaan tersebut adalah Hari Raya Idul Fitri, Tahun Baru Cina, Depavali, Pesta Kaamatan, Hari Gawai dan juga Hari Krismas. Ia disambut melalui konsep penganjuran “rumah terbuka nasional”, bertujuan meningkatkan persefahaman dan sikap toleransi di kalangan masyarakat pelbagai kaum serta fahaman agama di negara ini.

    2.2 Persoalan timbul di kalangan masyarakat Islam tentang apakah hukum turut merayakan perayaan agama lain. Ada pendapat yang mengatakan hukum merayakan hari perayaan agama lain adalah haram. Mereka bimbang perbuatan tersebut boleh menjejaskan akidah atau secara tidak langsung akan membawa kefahaman bahawa semua agama adalah sama.

    2.3 Dalam mengatur hubungan antarabangsa, kaum dan agama di negara ini agar tidak menimbulkan kekeliruan dan prasangka dalam pergaulan khususnya bagi umat Islam, Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam dalam muzakarahnya pada 1 dan 2 Oktober 1970 yang secara khusus menyentuh mengenai rumah ibadat telah memutuskan;

    2.4 Pada dasarnya terdapat dua pandangan berbeza dari sudut hukum tentang orang Islam turut merayakan hari perayaan orang bukan Islam. Pandangan yang membenarkan orang Islam merayakan hari perayaan orang Islam adalah berdasarkan pandangan berikut;
    “Pembesar-pembesar Islam tidak boleh merasmi pembukaan rumah-rumah ibadat orang-orang bukan Islam kecuali difikirkan kalau tidak berbuat demikian akan mendatangkan perpecahan dan permusuhan kaum dengan syarat tidak menyertai upacara ibadat dengan mereka”

    i. Kekeliruan dari sudut hukum tentang merayakan hari perayaan agama lain atau dalan konteks masa kini “rumah terbuka nasional” adalah berpunca daripada fahaman yang kurang jelas terhadap maksud merayakan atau mengucapkan ucapan selamat hari kebesaran kaum lain itu. Jika maksud merayakan itu adalah ikut serta berhari raya, merelai kekufuran orang bukan Islam dan bermuamalah dengan mereka atas nama agama mereka ia adalah bercanggah dengan ajaran Islam.
    Sebaliknya jika merayakan hari perayaan kaum lain sekadar hanya ikut bercuti pada hari itu atau menyertai perayaan mereka atas tujuan merapatkan perhubungan sesama manusia maka ia adalah diluar daripada konteks meraikan akidah mereka atau merelakan agama mereka. (Hukum Merayakan Perayaan Kaum-kaum Bukan Islam, Dr. Abdul Hayei bin Syukor, Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya)
    ii. Menurut Dr. Ahmad al-Syarbashi seseorang Islam yang turut menyertai hari perayaan orang bukan Islam setelah memastikan majlis yang dihadiri itu tidak mengandungi perbuatan yang bercanggah dengan akidah atau upacara yang bercanggah dengan ajaran Islam seperti penyajian arak dan sebagainya (Dr Ahmad al-Syarbashi, Yas`alunaka Fid Din Walhayah, hal 390, jilid 4, Darul Jail, Beirut).

    2.5 Hukum yang melarang orang Islam turut merayakan perayaan orang bukan
    Islam berdasarkan pandangan berikut;

    i. Abu al-Qasim Hibbatullah bin Al-Hussain bin Mansur al-Tabari berkata, tidak harus bagi orang Islam menghadiri perayaan orang bukan Islam kerana kemungkaran mereka. (Ibn Qayyim Al-Jauziyah, Ahkam Ahl al-Zimmah, jilid 1, hal 156, Dar al-Kutub al-Ilmiah, Beirut)
    ii. Menurut Fatwa Lajnah Daaimah, kunjungan terhadap perayaan orang bukan Islam tidak boleh dilakukan kerana ia akan melibatkan orang yang melakukannya kepada dosa. (al-Syeikh Ahmad bin Abdul Razak, Fatawa al-Lujnah al-Da`imah lil Buhuth al-Ilmiah wal Ifta`, jilid 3, hal 436, Dar al-Muaiyyad, Riyadh)

    2.6 Berdasarkan persoalan hukum tersebut maka pihak yang menganjurkan majlis tersebut perlu meneliti adakah perayaan yang dianjurkan mempunyai unsur agama atau semata-mata bercirikan kebudayaan. Kedua-dua unsur ini perlu diteliti dalam memastikan sambutan perayaan tersebut tidak menyinggung sensitiviti keagamaan terhadap orang awam yang menyertainya.

    3. TAKRIF

    3.1 Simbul
    Maksud simbul dalam garis panduan ini adalah sesuatu yang mewakili sesuatu yang lain, lambang, tanda (Kamus Dewan).
    3.2 Ciri
    Maksud ciri dalam garis panduan ini adalah sifat (unsur, tanda) yang khusus pada sesuatu (yang membezakannya dengan yang lain) (Kamus Dewan).
    3.3 Tunduk
    Maksud tunduk dalam garis panduan ini adalah kepala atau muka condong ke hadapan (Kamus Dewan).
    3.4 Upacara
    Maksud upacara dalam garis panduan ini adalah majlis menurut adat (kebiasaan, agama), kermaian atau peralatan (menurut adat) (Kamus Dewan).
    3.5 Budaya
    Maksud budaya dalam garis panduan ini adalah tamadun, peradaban, cara berkelakuan (berfikir dsb), kemajuan (akal budi), kebudayaan (Kamus Dewan).
    3.6 Dakyah
    Maksud dakyah dalam garis panduan ini adalah penyiaran (penyebaran) sesuatu ideologi (doktrin, pendapat dsb) untuk mendapat sokongan, propaganda (Kamus Dewan).
    3.7 Mempersenda
    Maksud mempersenda dalam garis panduan ini adalah mempermainkan (dengan gurau senda), memperolok-olokkan, mengejekkan(Kamus Dewan).
    3.8 Sensitiviti
    Maksud sensitiviti dalam garis panduan ini adalah perihal perihal sifat mudah merasai sesuatu (mudah tersinggung, bergerak balas dsb (Kamus Dewan).
    3.9 Kriteria
    Maksud kriteria dalam garis panduan ini adalah beberapa ukuran (asas pertimbangan) untuk menentukan nilai (Kamus Dewan).

    4. KRITERIA PERAYAAN ORANG BUKAN ISLAM YANG BOLEH DIHADHIRI OLEH ORANG ISLAM

    4.1 Dalam menentukan perayaan orang bukan Islam boleh dihadhiri oleh orang Islam beberapa kriteria utama perlu dijadikan garis panduan supaya ia tidak bertentangan dengan ajaran Islam. Kriteria-kriteria tersebut adalah seperti berikut;
    4.1.1 Majlis tersebut tidak disertakan dengan upacara-upacara yang bertentangan dengan akidah Islam.
    Maksud “bertentangan dengan akidah Islam” ialah sesuatu perkara, perbuatan, perkataan atau keadaan yang jika dilakukan menyebabkan tercemarnya akidah umat Islam.
    Contohnya;
    i. menyertakan simbul-simbul agama seperti salib, memasang lampu, lilin, pokok krismas dan sebagainya.
    ii. menyanyikan lagu-lagu bercirikan agama.
    iii. meletakkan apa-apa tanda bercirikan agama pada dahi, atau tanda-tanda lain pada anggota tubuh.
    iv. memberikan ucapan atau isyarat yang berbentuk pujian kepada agama orang bukan Islam.
    v. tunduk atau melakukan perbuatan seolah-olah menghormati upacara agama orang bukan Islam.

    4.1.2 Majlis tersebut tidak disertakan dengan perbuatan yang bertentangan dengan syarak.
    Maksud “bertentangan dengan syarak” ialah sesuatu perkara, perbuatan, perkataan atau keadaan yang jika dilakukan akan bertentangan dengan ajaran Islam yang diamalkan oleh masyarakat Islam.

    Contohnya:

    i. Memakai pakaian bewarna merah seperti santa claus atau pakaian lain yang melambangkan agama;
    ii. Menghidangkan minuman atau makanan yang memabukkan dan seumpamanya;
    iii. Mengadakan bunyi-bunyian atau hiasan seperti loceng gereja, pokok krismas, kuil atau memecah kelapa;
    iv. Mengadakan acara yang berunsur perjudian, penyembahan, pemujaan, khurafat dan sebagainya.

    4.1.3 Majlis tersebut tidak disertakan dengan “perbuatan yang bercanggah dengan pembinaan akhlak dan budaya masyarakat Islam” di negara ini.
    Maksud “bercanggah dengan pembinaan akhlak dan budaya masyarakat Islam” ialah sesuatu perkara, perbuatan, perkataan atau keadaan yang jika dilakukan akan bertentangan dengan nilai dan norma kehidupan masyarakat Islam Negara ini yang berpegang kepada ajaran Islam berdasarkan ahli sunnah wal jamaah.

    Contohnya:

    i. Percampuran bebas tanpa batas dan adab sopan;
    ii. Berpakaian yang menyolok mata;
    iii. Mendendangkan lagu-lagu yang mempunyai senikata berunsur lucah serta pemujaan;
    iv. Mengadakan program seperti pertandingan ratu cantik, laga ayam dan sebagainya.

    4.1.4 Majlis tersebut tidak disertakan dengan perbuatan yang boleh “menyentuh sensitiviti masyarakat Islam”.
    Maksud “menyentuh sensitiviti masyarakat Islam” ialah sesuatu perkara, perbuatan, perkataan atau keadaan yang jika dilakukan akan menyingung perasaan umat Islam tentang kepercayaan dan amalan mereka.

    Contohnya:

    i. Ucapan-ucapan atau nyanyian berbentuk dakyah keagamaan bukan Islam;
    ii. Ucapan-ucapan yang menghina umat Islam;
    iii. Ucapan-ucapan yang menghina agama Islam;
    iv. Persembahan yang bertujuan mempersendakan pegangan agama masyarakat Islam.

    4.1.5 Pihak penganjur dan orang ramai diminta mendapatkan pandangan pihak berkuasa agama sebelum menganjur atau menghadiri majlis perayaan orang yang bukan beragama Islam.

    5. PENUTUP
    Sekiranya terdapat keraguan atau ketidakjelasan dalam mentafsir dan melaksanakan Garis Panduan ini hendaklah merujuk kepada;
    JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA
    Blok D7, Parcel D,
    Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
    62502, PUTRAJAYA
    Tel: 03-8886 4253
    Fax: 03-8889 1993

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      rabak nye kau punye komen? sengaje ke pe tk kasi orang lain komen? sape nk baca ni panjang berjela……..! aku rasa kau ni shok sendri ya….

      0
      0
    • best says:

      hari tu ada tgk kat tv pm kita najib beraya sakan kat bt caves sambut thaipusam…hehe

      0
      0
  164. hooooo ye ke says:

    aku fhm masud rurirera ni…semue sbb kes yg fansha pakai n sambut haloween ni..urrmmmm

    0
    0
  165. mak enon says:

    maaf mencelah….Fasha Sendat tu memang Fasha Sandar ker??? klu memang ye…mak enon tabik kat ko…pandai bercakap dlm sumer hal…termasuk bab2 agama…tak sangka mak enon rupenye c pasha sandar ni ‘berilmu’ orangnyer…mak enon doakan ko cepat2 la dapat hidayah dari Allah ye…mati ni bukan kire mase…malaikat maut nak tarik nyanya tak tunggu de ko dah besedia ke idok….:)

    0
    0
  166. mamaacem says:

    2-2 i takmau ngorat..coz 2-2 dh expired date..ok ke komen i?hikhikkk i nak ngorat ramli ngah talib ble?mare plak mak jejai kat i..hihi

    0
    0
  167. fasha says:

    fasha org islam beb !

    0
    0
    • Jaja says:

      tapi kurang ilmu……. tingkatkan lagi untuk agama, diri & keluarga jgn lupa bangsa dan negara ye…… Amin…….. jgn lupe….. jauhi segala fitnah yg boleh orang mengata u…..

      drp : ribuan peminat U tapi……… tapi tak menyukai U (FS)

      0
      0
  168. ATTENTION says:

    org duk kata psl hukum karma je… FS kaco suami ND, dan TIZ kacau pakwe FS… sama2 merasa…itulah balasan… tp korg terpikir x, kita asik benci n hentam FS je, cuba kalu 1hr ni ND buat perangai x senonoh yg lg teruk, ms tu dia pn kena hukum karma gak la…. ms tu korg lak hentam ND, dlm dunia ni mcm2 bole jadi…..

    0
    0
  169. giler bayang says:

    aku x sbr nk tggu turn memek lak…hahaha

    0
    0
  170. ina says:

    ala ari nie sibuk kata putus esok lusa berkepit balik la dia org nie, nie semua nak publisiti murahan jer…

    0
    0
  171. KUTING says:

    salam, saya nak tanya semua yg kutuk fasha sandah ni dah cukup baik ke? mungkin kamu lagi teruk dari fasha sandah dan mungkin hati dan moral fasha sandah lebih baik dari kamu semua. siapa tahu kan? so, xpalah kutuk dia.Biarkan dia dengan dunianya sendiri.Semua yg kutuk dia ni memeng hipokritlah.

    0
    0
  172. bencibikini says:

    padan muke ko sendat!

    0
    0
  173. shark says:

    oi yg mengata fasha tu da sempurnaka kalu da meh sini aku bg penampar pandai ckp ja. mkn taik ja kmu semua ni…

    0
    0
  174. sam posmen says:

    kalau putus ada baiknya. sorang pegi yang lain akan datang

    0
    0
  175. sam posmen says:

    bagusla putus. sorang pegi yang lain bakal datang

    0
    0
  176. someone says:

    x kisah la pe jgak statemnt yg ko nk kuarkan fsha oii…. klu mmg dr awl ko tu x cri fsal bnda ni xkan jadi…..hdup ni mcm roda…ari nih ko rmpas hak org sok lusa kna blik kt btg idung tu…owh msa frust ko brbikini…ni dh clash lg skit ati kan, afsal x berbogel jer kt pulau….hahaha….sian lah ko ni….mcm dh xleh brfikir dgn waras lg byk ko nk tgakkan kbnran yg knon ko tu btul lg nmpk ko yg ko nih kurang bijaksana…..

    0
    0
  177. what eva mejor looser says:

    wahai hamba allah skalian………..
    jgn mnumpat org coz dosa mnumpt 2h sma dgn dosa mmbnuh org…
    renung-renugkanlah

    0
    0
  178. kaki gosip says:

    tell me…. sape artis kat malaysia ni yang kira ok…… ikut ajaran islam etol2.. xda dedah2 aurat n xda rmpas2 suami org??? tell me!!! artis oh artis.. semua koya glamor.. cam katak under tempurung nyior… rasa dah glamor.. pdhal duk wh tempurung je…..gila glamor je leih..

    0
    0
  179. billy says:

    jejai pon mmg kaki pompuan .tc fasha

    0
    0
  180. merak says:

    padan muka aku memang x minat dngn betina gedik ni klau dlm tv rasa mengganggu je .terpaksa tukar siaran lain.suara dh la mcm itik nila harap hidung je terpacak.aku pon x thu la jenis apa pompuan ni.bnyk sngt gosip dngn laki org.dari dulu lagi.agaknya mmg minat brg terpakai kot

    0
    0
  181. ra shanda says:

    no komen no komen no komen…………….

    0
    0
  182. twinkle Star says:

    Memanglah Tak kisah sgt Fasha Sandha tu break dgn jejai tu sbnye Duit jejai dah byk dia soglapnye wei… salun pun dah dapatkannn….salun tu kurang2nye 300K. Artis Msia nie loaded sgt ker?? mesti ada sape2 sponsor…jejailah tu kan…Jgn marahlah ya…kenyataan… klu marah itu tandanya buat salahkan…psikologinya benar…

    0
    0
  183. LC says:

    bila baca komen fasha sendat ni lama lama..aku rasa dia ni pondan.hahahaah.rajen pulok dia nak berbls komen kat sini ye kau nyah..hahaha

    0
    0
  184. zidan72 says:

    Itu lah balasan tuhan balas cash….
    dulu kacau rumah tangga orang..sampai cerai berai..
    tapi masih juga telopong…jijit jari

    http://bit.ly/gBjNyY

    0
    0
  185. nur says:

    mak saya selalu berpesan, jangan rampas hak orang, nanti kita punye pun akan dirampas..ni lah akibatnya merampas dan memusnahkan rumah tangga orang….

    0
    0
  186. apa nk risau, klu dh terkenal n dikenali, mesti ramai pak we lain yg tunggu turn….

    0
    0