Written by AbangNara | April 13th, 2011

fasha sandha

Kalau kisah hidup Fasha Sanda dijadikan filem, Abang Nara berani jamin ianya akan meletup dan mendapat kutipan lebih RM10 juta. Siapa yang taknak tengok susur galur kehidupan artis paling kontroversi Malaysia. Jatuh berkali-kali tetapi tetap gah dan bangun semula. Ikuti temubual ekslusif Murai dan Fasha Sandha bekenaan kemenangannya di ABPBH2010 baru-baru ini:-

MURAI: Firstly, tahniah atas kemenangan Fasha sebagai Pelakon Wanita TV Popular?

FASHA: Syukur Alhamdulillah. Kemenangan yang tidak dijangka. Memang saya terkejut apabila nama saya dipanggil kerana saya sangkakan Lisa atau Tiz Zaqyah yang akan menang untuk kategori ini. Apapun, syukur dan berterima kasih kepada peminat saya. Terima kasih juga kepada keluarga dan sahabat yang tidak jemu memberi sokongan sehingga sekarang.

Terima kasih kepada semua follower saya di twitter @FashaSandha1 dan fan page ‘We love Fasha Sandha’. Mereka sentiasa bersama saya ketika susah dan senang.
Mereka juga sering memberi kata-kata semangat buat saya. Tak lupa juga kepada wartawan yang memberikan sokongan terhadap kerjaya saya. ‘Thanks for being there for me through good times and bad times’.

MURAI Ramai yang berpendapat Fasha Sandha telah bangkit semula setelah terpalit dengan beberapa kontroversi sebelum ini (komen)?

FASHA: Syukur. Saya adalah wanita besi. Saya pernah melalui banyak pengalaman suka dan duka. Jadi saya sudah lali. Setiap kali ada cerita yang tidak enak, saya biarkan saja. Ianya akan berlalu.

MURAI: Saat diumumkan sebagai pemenang, bagaimana perasaan Fasha pada malam tu?

FASHA: Sebelum saya naik ke Genting saya tidak mengharapkan apa-apa kemenangan. Saay pergi umtuk jadi one of the presenter. Say ajuga pergi untuk memberikan sokongan pada Berita Harian yang banyak berjasa pada saay. Tiba-tiba nama saya dipanggil untuk menerima anugerah kategori Pelakon TV Wanita Popular. Saya rasa sangat terkejut. I wasn’t prepare to go up on stage to win so saya tidak sediakan sebarang ucapan. Jadi saya tidak tahu apa yg saya perlu kata ketika berada di pentas. Ucapan yg saya berikan itu adalah secara spontan. Ianya lahir ikhlas dari hati saya.

MURAI: Sekarang ini, Fasha dah boleh terima tak hakikat kemenangan Fasha?

Fasha: Alhamdulillah, ini kemenangan kelima untuk ABPBH. Syukur, Alhamdulillah. Insyaallah, saya akan cuba buat yang terbaik di masa akan datang.

MURAI: Merampas semula gelaran yang pernah dipegang satu masa dulu, tak mudah. Lebih-lebih lagi pada saat Fasha terpalit dengan pelbagai kontroversi. Bagaimana Fasha melakukannya (menang)?

FASHA: Peminat sekarang sudah pandai menilai bakat seseorang artis. Jadi mereka tidak pedulikan segala kontrovesi tersebut. Mereka menilai pada bakat dan lakonan serta kualiti kerja saya.

MURAI: Adakah ini merupakan satu kejayaan yang manis?

FASHA: Sangat manis… kemenangan yang tidak dijangka dan akan diingati sepanjang hayat.

MURAI: Apakah agaknya faktor utama yang mendorong peminat memilih Fasha sebagai pemenang?

FASHA: Bakat., komitmen dan kualiti kerja. Juga kejujuran sayapada mereka.

MURAI: Adakah fasha rasa bakat Fasha kini lebih dihargai berbanding kontroversi?

FASHA: Syukur Alhamdulillah, bakat dan populariti, harus seiring, Alhamdulillah.

MURAI: So, apa azam Fasha Sandha sekarang ini?

FASHA: Saya akan cuba buat yang terbaik. Saya juga akan cuba perbaiki kelemahan saya. Insya Allah saya juga akan mempertingkatkan lagi mutu lakonan saya di masa yang akan datang.

MURAI: Apa projek terkini Fasha?

FASHA: Saya akan menjayakan drama bersiri 13 episod RtM2 : 5 tahun 5 minit serta drama bersiri 28 episod slot Akasia Tv3 : Dewa Chintaku. Malah, saya juga akan menyambung kontrak bersama Habib Jewel untuk tahun yang ke-3.

MURAI: Kebelakangan ini, Fasha asyik berlakon drama. Bila nak kembali ke layar perak?

FASHA: Insya Allah, tidak lama lagi peminat pasti akan melihat saya di layar perak menerusi filem Dari Kerana Mata arahan Melissa Saila. Filem ini menampilkan saya sebagai heroin kepada Awie. Ia bakal ditayangkan di pawagam tidak lama lagi. Saya juga ada mendapat tawaran untuk berlakon dalam filem lain tapi karektor dan jalan ceritanya agak kurang menarik. Jadi, saya tolak tawaran tersebut.

MURAI: Bagaimana dengan kehidupan peribadi sekarang?

FASHA: Sangat bahagia dan gembira. Salon saya juga mendapat sambutan ramai. Alhamdulillah. Tahun yang paling bermakna untuk saya. Semoga kegembiraan dan kebahagiaan ini akan berkekalan buat selama lamanya.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

137 responses to Fasha Sandha Ialah Seorang Wanita Besi

  1. macam2 ada says:

    Ada aku kesah????

    0
    0
  2. ck says:

    pashaaa..nak sandarrrr….~yeay~

    0
    0
  3. Mak Tom says:

    fasha mmg anak kesayangan maktom… maktom ni Wanita TEMBAGA

    0
    0
  4. nie feng says:

    pasha … pasha .. pasha sandharkn pd kngn. wuuuuuuhhuuuuuu :P

    0
    0
  5. nurul says:

    even x ske sgt pasha ni,tp lakonan die xley dipertikaikan .. sape2 yg x ske pasha ni kne akui la lakonan minah ni mantopp..! still ade rmai pminat lak tu,,kalo x,xde nye mng ABPBH tu..kn..kn

    0
    0
  6. cibiusagi78 says:

    mudah2an…… dia belajar dri kesilapan yg lalu……..

    0
    0
  7. Isabell Cleo says:

    Fasha mmg wanita kuat..tabah..sokong fasha ape sje…terbaik fasha…i love fasha……..harap fasha akn trs usaha sampai bila2….pedulikan ape org kata…janji fasha tau ape yg fs buat….gud luck fasha….

    0
    0
  8. zaia says:

    kelima??!b4 this prnh 4 kali?tau dia prnh menang tp tk sngka lak yg nie kelima

    0
    0
    • pasha sendat says:

      betul la trofi ke 5.. 3x pelakon tv 2x pelakon filem.. apa laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      0
      0
  9. ruminahsidek says:

    EUWWWW……….

    0
    0
  10. piring_astro says:

    fasha mmg kental semoga fasha mjadi lebih baek…jgn lupa hargai peminat… :))

    0
    0
    • ......... says:

      AKU BKN NK CKP LEBIH LA TAPI FASHA JMP PEMINAT XSOMBONG,SENYUM,TEGUR,RAMAH WEI..
      BUT NORA?
      HAK TUI! SOMBONG! POPULAR SBB ORG KESIAN TAK MENANG AP2 ANUGRAH OKEH

      0
      0
      • SUE says:

        tol la..aku pn pena jmp fasha..die reti handle fans dier..n sentiaser murah dengan senyuman…

        law c nora tu??? huh! belagak lak…sejak sebelum kawen sampai la da ader anak ni…muke masam jek…padan la kene tinggal!!!!

        0
        0
        • what the? says:

          it is true .. pernah terserempak dekat one utama, dia jalan-jalan dan dengan selamba pergi pada dia, bolah saya bergambar dengan awak, tahu apa dia buat? boleh saja katanya dengan senyuman, dia memang bagus.

          ps: tapi sayang, kerana kontroversi, habis semua tercela.

          0
          0
        • secret says:

          takpelah.. everybody has their own ups and down kan.bak kata mamat khalid, bila kita ada follower, kita selamat. cheywah!! saya masih ingat lagi, saya baca kt pancaindera kot, ada wartawan hiburan bagi komen pasal si fasha ni. time tu fasha mmg dilanda kontroversi berat. pasal ade kaitan ngan nora danish. yg gadoh kt lokasi kot. wartawan tu cakap, Kenapa pihak production tetap nak amik dia sebagai pelakon? walopun dilanda masalah dan pada masa itu juga di katakan BERMASALAH dengan hal peribadi yang macam2 tu. Jawapannya: Sebab KOMITMEN FASHA SANDHA TERHADAP KERJA BELIAU. BILA ADA SHOOTING SEGALA, FASHA AKAN TIBA LEBIH AWAL DI LOKASI..
          Bagi aku la, kalau kita ni work in group, memang sangat-sangatlah hati senang kalau ada team member yang boleh bagi komitmen. dan di atas komen wartawan tu jugak, buat aku respect kat fasha dan aku pon tak banyak sikit nak ikot jejak dia, soal peribadi tolak tepi, bile kerja, keje =p

          Gambar Candit Tiz Zakiah! Masa LiveChat Gemilang. So ChoooomeeeeeLLLL!!! ))((PART 2))((

          0
          0
      • Delaila Rose Maria says:

        FASHA MEMANG BERBAKAT WALAU BANYAK KONTROVERSI. HARAP LEPAS INI TAK ADA APA-APA KONTROVERSI LAGI LAH. KEKALKAN LAKONAN YANG HEBAT ITU WALAU PUN SAYA TAK BERAPA MINAT DENGAN FASHA SEBENARNYA.

        0
        0
      • hati2berhati2 says:

        emm dulu time nd blum kawin kn, kat midvakkey kn, kita tgk dia kan, dia palingkan muka………tp kita tetap suka nd sbb cute amat….

        fasha kan…kita rs dia x hipokrit, makin hr makin kita suke…sbb org x ske kat dia ,jd kita ikot x suke jg kat dia..tp drama2 dia kita ikot sampai nak gaduh ngan adik kita…sbb kita hipokrit x sukakan dia..padahal kita admire kat senyuman dia….sweettttttttt gila okey

        krn lelaki kan, kita judge dia mcm2………untung lelaki itu

        0
        0
    • secret says:

      ye. jgn lupa hargai peminat. hehe
      ingat tau.
      Surat Terakhir si mati Bunuh Diri

      0
      0
  11. queen says:

    tahniah fasha

    0
    0
  12. jabun says:

    lakonan pasha yg hebat

    hebat dri lisa.

    0
    0
  13. gulipecah says:

    org dah tau nak menilai kualiti bukan quantity..so usaha fasha berbaloi..sgla tomahan cacian berbalas dgn kemenangan yg mengangkat maruah dia..Tahniah fasha..skrg org tak hentam dia mcm slu..yg menghentam tu tau nak diam dah..

    0
    0
  14. AKU says:

    lepas ni..buanggg naaa semua2 kontroversi ye fasha…awak bolehh! be a good girl k!

    0
    0
  15. aqu anna says:

    cayunk fasha!

    0
    0
  16. aspire5580 says:

    ibarat besi yg dileborkan semula..kekuatannya tetap sama..skrg harga besi mahal tau..besi yg construction tu RM 2650 per tan taw haha…

    0
    0
  17. Dauspozi says:

    Yeah!.. besi… berkilat dan kuat.. keh3.. *tangan ke dada, mata ke atas*

    0
    0
  18. fasha memang terbaek..!
    hehehe..
    kagum gak laa..
    banyak gak pahala dia dapat tu..
    hasil umpatan dan kutukan orang..

    0
    0
  19. sofiya says:

    ske sgt ………..

    0
    0
  20. Tok Kadi says:

    jujai,jujai,jujai…jai ho!!

    0
    0
  21. MCD says:

    sejujurnya….saya adalh slh seorg yg pernah mengundi ABPBH…<<>>…
    saya mgundi bdasarkan factor mutu lakonan,nyanyian artis wpun saya xmnt tok ti n fasha namun sy ttp mmangkah nama artis ini sbb saban thn mereka memang ada PRODUK utk d pertaruhkan…

    1. pada pandangan sy ni adalah anugerah ‘Popular” bkn Artis plng byk peminat..
    2. “popular” nama yg salu dsebut and salu kluar d media masa..

    ini tafsiran sy la terhadap ABPBH…

    0
    0
  22. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu dh cakao fasha memeng POWERRRRR lakonan dia minah jambu dh tk boleh nk komen ape2 lagi dh memang dia bagosss ….ada satu drama fasha berlakon kalau tk silap minah jambu drama berjodol KEHANGATAN LANTANA fuh minah jambu paling benci tengok fasha pasal dalam cerite tu fasha kn jahat ! tu makna nye lakonan fasha memang berkesan dn memang memang memang best !!! betol tk bang naraaaaaaaaaaaaa lov u………………..

    0
    0
  23. Suzi says:

    Alah…. Yg buat kontroversi pun WARTAWAN AND PAPARAZI ntah pape je nk celok cerita artis kalau artis tu buat benda yg tak elok confirm laku gossip yg dorang nk hebah kan. Yg kesiannye ialah artis dah tak ada privacy langsung kalau kat luar lokasi tu tak yah lah WARTAWAN ke atau PAPARAZI menyibuk nk jaga tepi kain artis.. Yg menjatuhkan artis tu ialah wartawan dan paparazi…. Ye dak???

    0
    0
  24. Amier says:

    Betoi ka hang ni Fasha dok perati kamera? nampak macam ekor mata tu dok ushar keliling…dok tercari-cari Jejai kat situ kot? Hang silap,kalau hang pakai lebih seksi lagi daripada ni gerenti dia tengok hang telioq punya.

    0
    0
  25. kwang says:

    betol3~ sye bukan lah peminat setia fasha..tp pnah terserempak ngn die waktu sye shopping kat ZARA, sye approach die n ckp fasha..bole tak amik gmbr ngn awak? die snyum..n ckp bole2 terus die peluk bahu sye..cakap die pn lembut gak..tym tgok die snyum tu sejukk je ati dgr. walaupn org ckp mcm2 tp dgn peminat die baik..

    0
    0
  26. insan yang jujur says:

    Fasha dia profesional bila bekerja.
    Dia tergolong dalam workaholic.
    Skang dia dah ada salon dan tergolong dalam bussineswoman.
    Tapi bab bercinta dia fail!

    0
    0
    • hati2berhati2 says:

      camgitu la manusia….lebih kat situ kurang kat sini…..berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul……. (sence kat tepi sawah)…hahaha x de kena mengena

      0
      0
  27. pengkritik says:

    yezzz… she is a kind girl. dia xmenyebok hal org tp kdg2 oleh kerana ketidakmatangan dia menyebabkn kontroversi..but now she look more matured n intellegent. to FS, kalo ade jodoh ngan Jejai, kami doakan yg terbaik. Tapi kalo bleh terima lelaki yg lain, yg bnr menyintai FS… muuaaxx

    0
    0
  28. aini says:

    tak rasa pun dia wanita besi, perempuan basi ada lah…well kite bukan hollywood. bukan tengok bakat je perangai tu pun tingkatlah kea rah kebaikan. Harap2 fasha tak lupe die tu seorang islam. aurat die apa yang die tutup. tang tu n tang tu je. astagfirullah…….Bertaubat lah. Sekadar berpesan sesama kite. Sekian.

    0
    0
  29. Rahmad says:

    Klu dri segi lakonan 2 okey..tp klu dari segi perangai???(no komen)

    Revolusi Maharaja Lawak

    0
    0
  30. ShamiraZam says:

    La ingatkan Lisa yg menang….ABANGNARA yg budiman..bleh tak buat pol..”Siapa Layak Menang Pelakon Wanita TV Popular Fasha @ Lisa”..mari kita tengok sapa yg kena..bleh jugak lihat seramai mane pengundi2nya tuan pnya badan kat sini..

    0
    0
  31. atan ahmad says:

    Fasha is the best… !!!! Go fasha.. Be strong girl 4ever!!!!…

    http://goo.gl/wbqhq

    0
    0
  32. Sayasimple says:

    Xsuka dengan attitudenye….tapi sukekan LAKONANnye. Jgn cipta kontroversi y menconteng maruahnye lagi…

    Harap die berubah menjadi lebih baik.

    0
    0
  33. akulah says:

    YEAY! I LIKE dia menang! mutu lakonan mmg seperb babe. kekalkan fasha.. u were used to be de winner!

    0
    0
  34. jane says:

    ok la tu….jgn la kondem dia lagi…. give her a chance to open a new chapter in her life…. tuhan boleh bagi dia peluang takkan kita tak boleh… “to err is human”…

    0
    0
  35. ku adam says:

    ea, xdnafikan dia blakon bagus d kt tv pon byk drama y dia blakon klu nk dbandingkan dgn tiz zakiah y glamor pd nu kasih n lisa surihani y byk pd filem.. tp bagi aku laa slalunya y undi ABPBH ni org y sma jek.. so pemenang2nya pon byk org y sama.. btol tak? mujur dato’ ct tarik diri.. klau tak dia laa y mnang ag thn ni.. ea dak? (hehehe, pd pendpt aku laa)

    0
    0
  36. Reena says:

    Popular kerana bakat or kontroversi? Nak kata best sgt lakonan dia pun aku rasa biasa2 jer..kalo jadi org giler, aku rasa elly suriati punya lakonan berpuluh-puluh kali lebih mantop drpd dia. Dia ni so-so jer..well..that’s what i think.

    0
    0
    • noname says:

      tak dinafikan elly suriati memang hebat berlakon.. tapi setiap orang ade kesesuaian watak yg dibawa.. n lakonan fasha mmg berkesan.. n memang terbaik!!

      0
      0
  37. pingkypanthers says:

    all the best fasha…

    0
    0
  38. secret says:

    Fasha Sandha…hehe…. saya peminat awak. kalau awak pakai baju and style macam dalam drama2 awak lakonkan , lagi comel kot. hehe
    Surat Terakhir si mati Bunuh Diri. ade orang tanya

    0
    0
  39. Jang says:

    Walau apa pun, dia dah berjaya.
    Tinggal bercinta je yang dia belum berjaya.
    Mungkin sebab tu salon dia dinamakan chinta.
    Pada pendapat aku, lupakan jejai, ramai lagi yang lebih bagus dari jejai.
    Bagi peluang pada lelaki lain.

    0
    0
  40. effie says:

    aku dulu tak minat fasha sb kes dia-jejai-nora. tp seriusly dia mmg bagus berlakon, watak2nya suma menjadi. Since aku follow dia kat tweeter, and slalu gak aku tag dia, hanya Fasha je artis yg slalu reply tweet aku. Dia tak sombong, betullll…

    Aku harap Fasha boleh maju kedepan dan kurangkan kontroversi ngn lelaki.

    0
    0
    • snower says:

      Fasha mmg personally bukan seorang yg sombong. apa guna kalu ramai peminat tp artis tu tak mesra peminat? biarpun fasha dicalit dgn pelbagai kontreversi, tp dia tak pernah lupakan peminat2. tu yg buat i sokong dia dari mula lagi smpai sekarang :)

      0
      0
  41. superstar says:

    wooowww lamborghini..aku pom ade gak…pasha x nk ke kat aku?.

    0
    0
  42. Bikin Panas...... says:

    ha????popular ker minah ni????? erm…..hampeh jer…popular ngn kontroversi adalah!!!! cet!!! sape kate lakonan dia bagus???eh please lar…org undi dia sbb dulu mula2 dia amek laki org..pas2 da kene tggal kan..dia da kena kutuk pas2 da buka salon..so rmai ler bg pujian konon tabah..padahal nk buka salon tu dr mase dia brcinta ngn jejai…SO????????? nape nk beza kan si Nora ngn dia lak..tiap org pangai laen2 dow..cm fasha suke rampas laki org (KAYA) & suke kontroversi, sosial n terlalu sexy..nora suke (ORG KAYA) n sombong n sosial..so xde sape pun sempurna..yg penting aku rase lakonan dia xsmantap mane pun..biasa jer…so fasha just boleh menang (POPULAR) jela..tp kalo (TERBAIK) masih belum boleh lagi (CANNOT GO DERR…..) itu pendapat aku…kalo ade yg xpuas ati ngn pendapat aku boleh jer mengomen kt sini..thanks der…..

    0
    0
    • pasha sendat says:

      sebelum dia amik laki org dia dah penah menang pun.. ko ade?

      0
      0
      • Bikin Panas...... says:

        wahai si pasha sendat sygku….sebelum jadi artis lagi dia da kacau laki org der..per cer????? so????? stakat menang award popular jela… stakat yg trmampu..aku mmg xde award tu..ko ade ker?? xde kan..so jgn ler nk tnyer aku ko sndiri pun xde….tp xtau ler ko yg mmbalas ni mmg betol ko si sendat tuh..mmg x hado ler ko ni der….(ada abg kesah)

        0
        0
        • hampehh says:

          ea laaa kan, katanya clash ngan si jejai br ni pon sbb ada hubungan dgn tengku plakk.. opppsss.. huhuhu.. da jejai xmahu.. kuang2..

          0
          0
    • Bikin panas lagi says:

      Bro lu emo kapa ….. mcm paham je!

      0
      0
      • Bikin Panas...... says:

        emo ke????hahahahahaha!!!!ade yg lebih emo dr aku lagi kt sini bro panas lagi…aku malas nak buka cite orang ni..da dapt hint sikit okey lar tuh…she deserve to win..but just popular not THE BEST!!!! its diffrnt okey der…

        0
        0
    • secret says:

      lawak la ko ni. aku fan fasha. relax je. aku sendri nak bg statement kat kau ni. aku kata, aku SUKA SANGAT LAKONAN FASHA.. TAPI AKU TAK PERNAH PUN KATA, LAKONAN FASHA TU TERBAIK . Aku rasa orang berfikiran macam ko ni la suka wat isu ntah pape ni.aishh…. ingat lah sampai bila2 ye ayat yg CAPLOCK tu. tu salah sorang fan fasha cakap. and one more thing. KITA NI, TAK PERLU PUN JADI SEMPURNA UNTUK DIMINATI DAN POPULAR. AS LONG AS ORANG SUKA. BAK KATA KAU SENDIRI CAKAP , ‘tiap org pangai laen2 dow’. kan dah terbalik mangkok sendiri.aishh…stress aku layan orang macam ko. haha tapi seronok.huhu stress aku layan orang macam ko. haha tapi seronok.huhu

      0
      0
    • izhar says:

      abis dlm senarai tercalon…artis mane yg ko rs layak…btau skit…nak tgk cara ko tgk lakonan artis ni? mengomel x abis2

      0
      0
      • Bikin Panas..... says:

        kalo da anugerah ABP..POPULAR..dah tentu la dia yg layak..tp kalo TERBAIK belom k..sila bace balik comment aku kat atas..kalo ko xfhm gak bro.xyah join lah buang masa je.kalo rase aku ni ngomel x habis2 jgn join kt sini..kalo rase komen aku ni sakit kan mate ko bro jgn join komen kat sini. kau komen kat sini pun xdiajak ok..kalo nk blah xnak komen kt sini pun x de sape yg halau ko bro.

        0
        0
  43. pasha sendat says:

    i love NATASHA.. CHINTA CHANDURI.. DELAILA & DIA ATILIA.. memang melekat nama tu kat fashaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  44. snower says:

    To my dearest Chinta,
    You deserve to win dear. you dah buktikan pd umum yg u masih disenangi and disayangi oleh peminat2 you dalam industri ni.
    Teruskan berjalan ke hadapan tanpa menoleh ke belakang. Persetankan mereka2 yg iri hati dan cemburu dgn kejayaan u.
    Bila berada di puncak, jangan lupakan peminat2 dan mereka2 yg setia menyokong u. May Allah bless you <3

    0
    0
  45. =) says:

    isk2..hot! sabo yo la ehehehehe

    0
    0
  46. chanduri says:

    aku setuju ngan bikin panas, biasalah kalo kita berperangai tak baik tentu ader je org nk follow storynye..

    0
    0
  47. ina says:

    Pada aku FS mmg berbakat dlm lakonan. Nak kata excellent sgt lakonan x lah jgk. Byk lagi yg perlu diperbaiki. Namun karier FS kembali bersinar selepas hubungannya dgn laki orang terlerai. Jadi pada FS nasihat aku lupakan langsung jejai dr idup u. Dunia FS lebih bermakna tanpa jantan tu. Improve lagi lakonan supaya lbh mantap. Jangan lg hancurkan karier lakonan tu hanya kerana tergila2 kan jantan x guna tu

    0
    0
  48. leya says:

    bakat fasha sandha dlm lakonan xdpt dnafikn..sgt kagum ngan ketabahan dia mghadapi dugaan..go fasha go…

    0
    0
  49. ntahapaapantah says:

    brentap smua.. jgn xbrentap k..

    0
    0
  50. lolyat gang says:

    cam bongok je aku tgk korg semua ni
    haha

    0
    0
  51. ashley says:

    ha ha ha…hu hu!! lucu citer artis sorang ni!! WANITA BESI lah pulak???
    fasha, BESI lamer t KARAT derrrrr..lagik parah biler BESI ni dh karat sok org biaser anto KEDAI BESI BURUK!!! PASTIKAN JEJAI dh bukak 1 kedai besi buruk yer..bukan per, senang esok lusa x kemana peginyer..time JADIK WANITA BESI pun JEJAI dapat..time jadik WANITA BESI BURUK pun jejai dapat gaks balik…hu hu..HARU!!!

    0
    0
  52. sofea says:

    i dont like her, but i adore the way she act in the drama. she’s a drama queen, people like her because of her acting not because herself.

    0
    0
  53. rapeah says:

    i hate her, she’s a fucking biatch, stealer.

    Da la suara macam donald duck.. omg.. da la mulut macam lahar.. sundel

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape lah kau ni rapeah !! fasha angkat laki kau ke???? sampai kau benci ngan fasha sampai gitu sekali !!!! apa macm lu ni ??? lu ni jambu sangat ke ?? kalau dia sundel pn dia ada sundel ngan laki kau ke ?? dia ada sundel ngan mateair kau ??? stupid bafflo uuuuuuuuuu bahalol……….mulot lu yg macm lahar..sundel bab tu kau cakap fasha macm tu !!! dasar bahlol tolol toyollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

      0
      0
  54. lulopme says:

    nobody perfect…semoga perangai dia berubah
    dia ne memang pemurah dan harap jangan terlalu…harap yang terbaik

    0
    0
  55. pretty says:

    well done Fasha! yur acting superb…. keep up the good work :)

    0
    0
  56. datin says:

    Fasha peramah! saja jer bila kita ajak amek gambar, dia sporting!!! sayang Fasha

    0
    0
  57. jaz says:

    rafaeh! kau yang sundal, bila masa fasha rampas laki kau ni, sampah ah kau ni…

    0
    0
  58. jaz says:

    luv u fasha …… suka tengok CHINTA!

    0
    0
  59. jaz says:

    Fasha Sandha memang berbakat dan lakonan yang sangat best…. semuga terus berjaya Fasha Sandha

    0
    0
  60. Dezbie says:

    Popular ke kalau undi diri sendiri? popular ke kalau tiap hari mak undi anak sendiri dan klu tak dpt undi akan menyuruh saudara mara mengundi?( ambil kata2 mak sam) Tak de maknanya semua ni. BH saja adakan anugerah ni untuk menaikkan rating pembaca akhbar. Klu nak cari siapa popular biarlah seorg hanya blh mengundi sekali je bukannya berkali kali. Fikir2 kan lah

    0
    0
  61. hantu kak limah gigi jongang says:

    tak paham aku.. nape pompuan yg mcm ni diagung2 kan.. hmm…

    0
    0
  62. hantu kak limah gigi jongang says:

    nk puji tang mane die nih..

    0
    0
  63. mel says:

    fasha professional, thats why she can survive, we should made her as our model…only for the positive side lah…hehehe.

    0
    0
    • Bikin Panas..... says:

      professional??? mase putus ngn jejai tu pun da boleh tahu..kalo professional no need lar nk tunjuk2 mesej jejai kt semua org mcm nk bercerai lak cara dia..mmg memalukan..dude!!

      0
      0
  64. Kurus says:

    teruskan usaha mu Fasha!!!

    teruskan lakonanmu yang bukan sekadar acting n posing..

    0
    0
  65. hantu kak limah gigi jongang says:

    profesional ker.. mase pertunjukan bju cheongsam ri2.. xdtg pon.. alasan.. mak tak bg kua uma..
    dah tentu2 die ni merokok, minum, clubbing, baju separuh bogel, gado pasal laki.. mcm mane bole jadi kan die contoh??? sebab menang award undi sendiri ke.. hmmm..

    0
    0
    • bosan says:

      ko klu cite pun cite kehidupan skrg ler..bukan 5 tahun dlu…dah basi… ko ade pict die yg leh buktikan ker…jgn ikut org ckp jer.. klu org ckp psal buruk psal artis2 len..ko trime bulat2 ker??…pkai otak skit dol..jgn ler jadi lalang ni

      0
      0
      • Bikin Panas..... says:

        Bosan..kenapa mesti nak tegakkan benang yg basah n bukan nak jadi lalang..betul lah ckp kak limah tu bro..kalo sume org cakap dia tumpukan komitmen pada kerja xpernah wat hal dalam set 2 mmg TAK la.. tiap org ade mase mesti ade problem ngn hal set pengambarannya .dia bukannya bidadari sentiasa perfect bro..

        0
        0
        • bosan says:

          aku bukan minat sgt artis ni..cume aku xsuke kutuk mengutuk scara sie2 cam ni….dr dgr org mengutuk bek doa ke talk +ve ker…lagi ok…pastu org kite asal ade benda buruk jer bertahun2 duk mengungkit… cam manusia xkan berubah.. tulah wat byk kebaikan pun bukan ade org pandang klu dah xsuke ni… tu lah menteliti org kite ni

          0
          0
        • izhar says:

          dah ler bosan..ko ckp ape pun.. certain org ni mmg jenis yg suke tgk negatif…

          0
          0
  66. silent says:

    pic tu smua ko try la tanye pakcik google.. kan terbukti.. 5 tahun pe bende ko ni.. uma ko server lambat ek.. kan gado ng nd baru je lagi, pic kat bali bru je lagi.. adoi.. aku cume cakap, die xlayak di sanjung2kan sgt… peribadi die xlayak die jadikan contoh oleh umat islam len.. lain la kalo ko kafir laknattullah.. hmmm. juz opinion..

    0
    0
    • Bikin Panas..... says:

      betul silent..aku setuju..

      0
      0
      • ashley says:

        ha ha haaaaaaa…betul!!! TAPI sayang..org mcm ni gak lah jadik KEBANGGAAN & DIANGKAT & DIJULANG & DIAGUNG2 kan..nk bt cam ner kan??? HARD FAN merate-rate lar konon..buat2 jer lah tutup mata-pekakkan telinga-janji pandai berlakon katenyer..cun gilerr…
        hua hua hua…cantik jer buat per sedare??? tp dah korang sumer suker nk dikatakan aper?? bantai ler..
        LESS IS MORE – bak kater OGY AHMAD DAUD..

        0
        0
  67. mr x says:

    atas stage kate kemenangan ke-7. neh ke-5 pulak dah?aihh,camno gamoknye gitu??

    0
    0
  68. bonnu says:

    tolong r….. benci tgk dier…muka x der DARA.

    0
    0
  69. Erin says:

    She’s very pretty & talented.
    She could play any role that has been given to her.
    BUT standard la, nobody is perfect.
    But, Hope dia aKn jd lebih baik dr sKrg..

    0
    0
  70. juice says:

    ada jgk yg rajin nk beli setem n undi menda2 camni…x penah dlm hayat juice anta undi abppbh ni…cam xder keje lain nk buat..so yg undi fasha ni mmg yg xde keje nk buat..dlm fb abppbh xde pun yg sokong si fasha ni menang semua mengata..agaknya geng2 gunting rambut kat salon dia tu rajin beli suratkhabo n undi….

    0
    0
  71. nureen says:

    besi…..!!!! ye la terpaksa …nak tutup kemaluan….haaaaa selama ari ni dok kacau laki org je……… bila tanya asek jawab “no comment”….professinal ke tu…..yeaaaks….

    0
    0
  72. nana says:

    besi pakai bikini… kwang..kwang…kwang….

    0
    0
  73. kshtgbvuerk g. says:

    ape lah malaysia ni…xabis2 ngn artis..meh nk ckp,,aku view beautiful nara ni pn sbb nk gelak tgk betapa bodoh nye korg yg suke gosip2 neh,dn betapa bodohnye artis2 malaysia neh sbb suke sgt cri publisiti murahan….sbgai contoh,,newspaper,frony page ckp psl artis,,bukan nk tulis sal dak2 malaysia kt mesir (sebagai contoh)..mn lg penting sbnrnye..???i think all malaysian are getting freaking retarded sbb kerajaan sndri feed rakyat dgn so unbeneficial thingy…

    0
    0