Written by serenity | November 8th, 2017

Gandingan pelakon drama Titian Cinta, Zul Ariffin dan Farah Nabilah telah diberi peluang menyampaikan trofi Anugerah Skrin 2017 yang berlangsung beberapa hari lepas.

Namun begitu, ada yang berpendapat Zul Ariffin tidak sporting kerana tidak bekerjasama dengan Farah Nabilah ketika beraksi sweet membetulkan kolar baju dan meminta Zul Ariffin menyanyikan lagu viral Baby Shark Doo Doo pada malam itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


BH Online melaporkan, Farah tidak tidak pasti sebab sebenar Zul enggan memberi reaksi sepatutnya ketika ‘diusik’ pada malam itu:

Saya sebenarnya mengikut apa yang diatur produksi. Semuanya dirancang awal dan dinyatakan dalam ‘cue card’. Cuma, saya tak pasti kenapa Zul memberi reaksi begitu.

Mungkin Zul malu atau mahu ‘control macho’, saya tak pasti. Tak apalah, perkara sudah berlalu.

Farah Nabilah bagaimanapun tidak menafikan hanya dia seorang hadir ke latihan raptai penyampaian trofi tersebut:

Zul tidak hadir kerana dikhabarkan ada komitmen lain.

 

Ada antara peminat menganggap Zul memalukan Farah Nabilah kerana tidak memberi respon ketika kolarnya ingin dibetulkan manakala dan menolak menyanyikan lagu Baby Shark tersebut menyebabkan dia kelihatan ‘tergedik-gedik’.

Setelah drama Titian Cinta menamatkan siaran, ramai yang memuja idea percintaan pasangan ini di luar drama, mungkin terkesan dengan lakonan mereka dalam drama itu. Farah tidak ambil pusing kerana antara mereka memang tiada apa-apa hubungan istimewa:

Biasalah, peminat suka menjodohkan pelakon yang mereka suka. Saya tak ambil pusing. Kami tiada hubungan istimewa pun. Apa yang disaksikan dalam drama itu hanya lakonan, kami hanya merealisasikan tuntutan watak.

Mungkin Zul tidak perasan berkenaan cue card memandangkan dia tidak menghadiri raptai, atau mungkin juga Zul sememangnya tidak mahu berbuat demikian ‘kontrol macho’, atau kerana mahu menjaga hati mana-mana pihak, hanya dia tahu jawapannya.

Gandingan mereka menjadi dan mungkin mereka berdua patut berlakon bersama lagi selepas ini. Pasti meletup! – beautifulnara.com

47 responses to Farah Nabilah Perjelas Situasi Kelihatan ‘Tergedik-gedik’ Dengan Zul Ariffin

  1. wekkkkkkk says:

    dh letih

    37

    0
    • Anonymous says:

      Jgn pedulilh nabilah..zul tu tgh emo..yg nmpk bodai tu dia..jgn awak ikut serta

      17

      0
      • Miss Unibes says:

        Ni bulan Jolpereng aka Jolrepeng ke? Takpe. Aku betul2 nak tengok Jolpereng dan ZM putus. Sekarang masing2 stop follow kat ig. Thanks to Emmambong diatas sikap budak2 sikit2 post kat media sosial. Setuju sgt cara kau terus hubungi Jolpereng pasal ZM dan KA. Sekarang Jolpereng dan ZM dah nak dekat hari untuk berpisah je. Saya suka saya suka saya suka. Lol.

        5

        0
      • Miss Unibes says:

        Ni bulan Jolpereng aka Jolrepeng ke? Takpe. Aku betul2 nak tengok Jolpereng dan ZM putus. Sekarang masing2 stop follow kat ig. Thanks to Emmambong diatas sikap budak2 sikit2 post kat media sosial. Setuju sgt cara kau terus hubungi Jolpereng pasal ZM dan KA. Sekarang Jolpereng dan ZM dah nak dekat hari untuk berpisah je. Saya suka saya suka saya suka. Lol.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nanti dia tendang ko mcm Zahirah dan Abby Abadi!!! Hihihiks

        13

        0
        • Anonymous says:

          Tau takpe. Awek sendiri pun dia boleh ignore for 3 weeks sbb nak kontrol macho, apetah lg pmpn cm nabilah ni. Heroin utk 28 episod je. Aku dah start tak suka si Zul ni. Poyo.

          11

          0
    • Kerekek says:

      Zul aripin memang poyo. Bajet hot. Pelis la. Walopon aku x suka patah amin tapi at least dia tu always humble. Bukan mcm zul aripin ni belagak je memanjang. Ape dia buat semua betul n hebat. Ape org buat serbi serbi x kene kat mate dia.

      102

      0
      • Anonymous says:

        pernah jumpa dia ni 5 thn sudah. poyo babe. mcm dia paling hot dlm malaysia ni. sejak tu terus xminat. pastu keluar gosip dia kerek dgn fans. senyum je la sbb dah tahu perangai dia ni. yg belum tahu perangai mamat ni saja yng gigih memuja.

        43

        0
    • Suasuwei says:

      Mata aku kero ke? Aku rasa pompuan ni biasa2 jek. Staff Kat tempat kwrja aku lagi cantik2.

      44

      0
      • cik kiah says:

        memanglah rupa dia biasa2 je. tapi dia berlakon kemas simple, tak over, tak gedik, so tak lah nmpk dia beria nak tarik perhatian zul yg control macho tu kan.

        16

        0
      • Anonymous says:

        Taste org berbeza kot. Mata org pun berbeza. Ada yg juling ada yg tak. Mana boleh kau expect org sama mata & taste mcm kau.

        4

        0
  2. nok gebuzzz says:

    xd la gedik sgt aku tgk..biasa jer,mcm zul tu mmg perangai suke control macho…perasan!

    33

    0
    • Anonymous says:

      Dengan artis ..depan camera baik la. Belakang camera…puihh..berlagak. Sudah lah. Hipokrit.. harap sendu la cepat!

      6

      0
  3. Anonymous says:

    Hidung kepit

    6

    1
  4. Apeapejelah says:

    Mentaliti org kita. Acara anugerah yg sepatutnya berprestij, disuruh penyampai anugerah nyanyi lagu shark doo doo. Igt ni anugerah utk bdk2 taska ke? Mcm2 idea boleh fikir, idea suruh org nyanyi shark doo doo jugaklah yg diambil. Meh.

    39

    0
    • cik kiah says:

      tu namanya selingan. yg menonton kat luar tu masih demam titian cinta. kalau zul boleh layan je benda ni, ok je. orang pun tau diaorang ni bukan betul2 bercinta

      2

      1
  5. Anonymous says:

    masih dengan drama novel cinta kawin paksa seperti yang lain, heroin tak ade sesuatu yang menarik untuk di tengok.tak kebabom, boring

    11

    1
    • Anonymous says:

      Bila masa pula dalam titian cinta dorang kahwin paksa sial??

      0

      3
    • Danny says:

      Setuju anonymous. Lama btul aku xtngok tv. Lg2 drama melayu.. bosan nak mampssss…. Khwin paksa, seeet2… Hmmm sweet klpa hotak diorang. Haha
      Aku bukak tv untuk tngok bola je. Nseb baik pompuan 2 kt umh aku jenis dduk dlm realiti. X suker berangan, dn suka tngok cite2 ilmiah mcm csi, mentalist, dsb. Sbb tu diorang pndai2.

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Dia penat tu dengan ada masalah dia lagi.

    0

    2
    • Akak Kertu Slamanya says:

      Nie bkn masalah penat ke hapa..sporting jelah..propesional lah sket..hape la masalah jiwa bawak naik pentas..wat malu je..badan jer besar..jiwa halus..bagi aku FN x salah..yg hampeh julrepeng..gado ng gepren pon nk moroyan..

      11

      2
  7. Peah says:

    Zul tension pasal cinta lokasi gf dia. Tu yg terbawak sampai ke set segala. Muka nak ketat, nak moody bagai. Tak professional langsung. As a senior actor, you kena support your upcoming cast, bukan malu kan dia.
    Org tak akan la ckp awak cinta lokasi dgn farah ni.. Tak payah nak perasan!

    21

    0
  8. aina says:

    emo nye all guys relax ye… wartawan suka laga lagakan org tau isk isk… sapa yg kat dia tergedik gedik nie..mandai je.. isk is.. fawa jgn lyn kontroversi murahan..

    4

    0
  9. Zaza says:

    Ko nak harapkan dia jd sweet dn gentlemen secara live ke Farah? Haha.sorry lah sis,sedangkan girlfriend dia sendiri pon dia layan mcm apa smpai pempuan tu makan hati ulam jntung.inikan pulak ko yg org luar.
    Senang cite,muka hensem bdn sado tp dgn kekasih blom tentu dia gentlemen.

    32

    0
    • yg follow berita ni says:

      yg ni aku setuju..ini lelaki ar..aku pun xtau ape dye nk..dn x penting pun utk aku tau..tp pd pndangn mata aku yg x penting ni..mmg dye ni ego tinggi..bagi aku lagi la yg x penting ni..elok si zahirah p cari yg lain..sbb lelaki yg x cuba nk defend perempuan nk2 pmpn tu bakal isteri dye..mmg x layak dibuat suami..gentle la..cuba masuk cmpur ckit..selesaikan..bukan buat xtahu..jgn la terlalu ego..kalau zul x serius dgn zahirah..let her go..jgn buat pmpn mcm org bodo..aku x pernh minat zahirah dn zul..tp da alang2 baca dlm berita2 cmni..follow la gak perkembangan..

      14

      0
      • Zaza says:

        Betol.boleh tnya mana2 pempuan yg bersuamikan lelaki yg mcm ni.mmg xbanyak memori manis boleh digali kalau kita tnya pengalaman rumah tngga dia.balik2 isteri yg kene mengalah.byk cerita air mata je nanti.aq mmg respeklah kt isteri yg sanggup hdup mcm ni.

        11

        0
  10. Anonymous says:

    Muka hensem????biar btulll??????

    3

    1
  11. Anonymous says:

    Hensem ker muka mcm tu???? wekkk.. control macho adalah.. ko rasa hot sgtlah.. puiiiii

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Dia penat berlari sana kemari dr shooting antu kak limah tu yg x fokus???? hagsknya la hahahhaha…

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Muka kacak tapi attitude dia sucks. Tak payah lah Zul ni. Tak sabar tunggu zaman2 kejatuhan!

    1

    2
  14. Anonymous says:

    pling nyampah dgr org tue nyanyi lagu shark doodoo….acah2 kiut….kalu nyanyi untuk ank kecil tu aku bleh hadam lg…mcm krisis pertengahan umor plak….

    10

    0
  15. Anonymous says:

    Obvious sgt zul x sporting malam tu. Kalau ye pun, respect la farah tu sikit. Xnak nyanyi shark doo doo tu xpe je. Tp yg lain2 pun nampak dia xnak participate. Buat layan xlayan. And gelak2 plak kat farah.

    5

    1
  16. Lily says:

    Zul.. pls be professional

    3

    0
  17. Si penjual karipap says:

    Gambar last tu nampak dak girl ni cam dian sastro. Manis gak dak nih!

    5

    2
  18. jamilah says:

    aku rasa ok je, cuma bila dia nervous dan suara di bertukar tu nampak jelas suasana berubah. if dia boley cover, maybe kta tak perasan. tapi jol aripin memang poyo. at least tolong la cover kan. takkkk gentleman langsung.

    5

    0
  19. tipahhhhhh says:

    Kan mek da ckp mamat ni memang poyos. Dulu minat, masa x top, bila dah top jadi xminat coz tengok dia belakon mcm control macho tahap dewa. Mek try tengok titian cinta da org kata best kan, yep jln cerita mmg best tp mek perasan si jolrepeng ni bajet gila masa belakon, mimik muka poyo namatey, sampai ada part rasa mcm kt tv tu nk tampal muka dia coz xnak terganggu. Last2 tuka channel layan dolce amor lagi best… Betul muka hensem & sado biasanya mmg poyos & ego sikit.

    2

    0
  20. elle says:

    tulaa aku yg tgk pon mcm hek eleh apelah si jul ripin ni, x perlu kot nak control macho sgt n xde nye ko xnk wat cmtu sbb nak jage hati zahirah sedangkan ko jugak yg ckp ko da x bercakap 3 mggu. baik ko jauhkn diri dr jul ripin ni farah oii, si pon same spesis shahir cume jul ripin ni ade pakej xmcm shahir tu.

    1

    0
  21. entah says:

    mmg xprofesional pun zul nih,sian farah terkial2 gelak sendiri2…tgk macam afgan,relax je partner dia masa sampaikan anugerah kat anugerah planet muzik suruh nyanyi lagi baby shark…lagi sedap dr versi yg sedia ada…dh mmg suara merdu kan..lagu didi n friends pun jadi sedap kalau dia nyanyi hahahaha…

    3

    0
  22. mimos says:

    zul aripin-hensom, tua, pandai berlakon, kerek, bajet hot
    fatah amin-hensom,muda, kayu, humble, mmg hot
    korg pilih mana?

    1

    0
  23. Leha says:

    zul ni nak kena lah pandai… drama tu fenomena sampai 11juta penonton kot. kau suka atau tidak kat co star kau tu, you have to be professional.. hidup kan drama yg sedap hype tu. da pon kata drama, ber-drama je la atas pentas. kalau dulu dgn Ayda Jebat bukan main ke hulur hilir peluk sakan, skarang da insaf lah? artist baru ni bukan taste awak sebab tu bole suka2 hati buat dia malu atas pentas mcm tu ke? kita viewers yg tgk ni pon kesian kat Nabilah tu.. Nampak mcm hegeh kat dia.
    kalau aku jadi Nabilah, tak akan lah aku nak berlakon lagi dgn zul tu… nanti dia perasaan aku nak tumpang glamor dia pulak …puik!

    3

    0
  24. Farid hakimi says:

    Semua yg. Komen dlm ni bole hisappp batang afrika aku

    0

    2
  25. Anon says:

    Pelik. Dah drama jadi fenomena pun still nk kerek ke. Even ko ada problem skali pun kan ko tu pelakon. Xleh nk jadi humble skit ke. Konon profesional habis la bila ko ckp “tak perlu akrab untuk serasi”.. tiba2 atas stage lgsg xprofesional. Sib baik farah tu jenis x sombong mcm ko. Ingatkan skg dah x berlagak. Skali time ASK tu aduhai..

    0

    0

Leave a Comment

Optional