Written by Bella | August 11th, 2015

Setelah dihimpit pelbagai macam soalan Fizz Fairuz telah tampil menjelaskan perkara sebenar berhubung isu beliau menggoda aktres Fara Mendoza menerusi WeChat dan mengakui tidak pernah kenal dengan wanita berkenaan.

Terbaru, Fara Mendoza menerusi Berita Harian merasa sangat terkejut apabila Fizz mengeluarkan kenyataan sebegitu sedangkan beliau mempunyai bukti yang kuat mengatakan aktor tersebut mengganggu beliau.

Eh kenapa pula dia (Fizz) cakap tak kenal saya. Saya ada bukti perbualan kami di WeChat. Kenapa dia nak tepis cerita ini sampai menafikan perkara yang benar. Janganlah buat begini. Tapi tujuan saya ini tak berniat untuk merosakkan rumah tangga mereka. Saya juga tak berniat memuat naik paparan skrin itu di WeChat hingga menjadi besar sebegini.

Niat saya memuat naik paparan skrin itu memang saya sifatkan sangat bodoh tapi atas paksi untuk memberitahu supaya dia (Fizz) jangan ganggu saya lagi. Saya padamkan paparan skrin itu tapi tak sangka ia terlebih dahulu disimpan dan disebarkan. Mungkin juga ada yang jadi kawan saya di WeChat yang sudah sabotaj kami

farah mendozaSekarang ini tidak tahu siapa yang salah ataupun siapa yang berada di pihak yang benar. Masing-masing sudah muncul dengan pengakuan dan penafian. Apa-apapun perkara ini harus di siasat dengan terperinci agar ia tidak berpanjangan. Kesian pada Almy Nadia yang turut sama terpalit dalam kontroversi ini selaku isteri Fizz Fairuz. Sumber Berita: Berita Harian

67 responses to Fara Mendoza Terkejut Fizz Fairuz Akui Tidak Mengenalinya

  1. Anonymous says:

    Kalau tak berniat nak rosakkan rumah tangga org, ko tak layan langsung pn fizz tu. Buat tak tau jela kalau dia yg start dlu pn. Ko pn menggedik layan dia apesal

    0

    0
    • Betina Biol says:

      Aku percaya betina ni sengaja buat cite sebab nak femes sebab dia kata Tak tahan di gangu Fizz tapi kalau tengok screen shot wee chat tu dah sah2 betina ni pon sama naik ..betina kepala lembu macam ni mmg layak pon jadi pengundi BN yg sememangnya biol mcm menteri2 Najib

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ade otak xnak pakai… Upload screenshot konon supaya si lelaki miang x m’ganggu lagi… Tapi dlm screenshot diri sendiri m’gatal juga… Bengong betol… Nak publisiti murahan le tu supaya cepat femes… Akhirnya di cop pula pompuan murahan… Dasar pompuan gatal…

        0

        0
        • Anonymous says:

          sapo pompuan neh?
          bgambar macam call girl 5star..geli noks!
          sendiri gatal salahkan org ke?
          nak cepat femes dgn cara kotor..
          berlakon pn belum nampak hasil dah buat taik..

          kes tak dapat handbag mahal la tu

          0

          0
      • matilanakkk says:

        YES AKU SOKONG. NI BETINA JADIAN. CUBA TENGOK MUKA DIA BETOL BETOL. NAMPAK SANGAP SANGAT. HUHU.

        0

        0
    • minah jambu says:

      sape fara mendoza ni? dh tau si fiz tu dh kawin n ada anak kenape betina ni nk mengatal pulak ??? kalau si fiz dh cakap tk kenal ngan kau kenape nk panjang2 kn cerita ? fiz dh cakap dia tk kenal ngan fara ha diam2 suda laaa ygt nk merepek meraban nk gatral ngan fiz nk buat happe !!!!! sengaja nk runtuh kan rumah tangga orang kan !! sengaja nk sakit kan hati almy kan !!! betina gatal muka kalau jambu tkpe la jugak huh muka macm klantan aje huh !!!! kenape kau nk tau jugak fiz kenal ngan kau ke tidak ??? ape kau penah rengan2 ngan si fiz ke dulu ?? fiz cakap dia tk kenal engkau so mulot tu diam eh jangan nk cakap2 lagi ok huh !!

      0

      0
      • minah jambu nice girl says:

        eh baru minah jambu perasan kenape kaler minah jambu ni jadi kelabu taik ayam !!

        0

        0
    • Mendosak says:

      Laki yg xensem salu sng kene ngorat ngn betina gatal tak lawa

      0

      0
      • aku yang sekarang says:

        betol kate kau. mcm BF aku ni. tak hensem+boncet+duit takde., tapi slalu kene ngorat ngn btine sundal bajet lawaa

        0

        0
      • enter my name says:

        betol kate kau. mcm BF aku ni. tak hensem+boncet+duit takde., tapi slalu kene ngorat ngn btine sundal bajet lawaa

        0

        0
    • Mendosak says:

      Asal la lelaki tak hensem salu kantoi dgn betina miang

      0

      0
    • Anonymous says:

      langsung tak cantik walaupun rambut dah celop warna blonde, bulu mata fake yang panjang, coloured contact lens, make up se-inci tetap nothing attractive about her tak tahulah aper yg si fizz tu pandang. agaknya pandang tetek baju ketat tetek tersembul……………..

      0

      0
    • apa punya turr says:

      Apesal nama dia n rupa dia cam ala ala pondan..???!! Musykil aku..

      0

      0
  2. Erk elehh says:

    Artis mn la plak si berdoza ni… kenal pon x… saje nk cari publisiti murahan la tu.. jln mudah nk fofuler gitu… ko yg ngade layan laki org.. handbag pon nk mntk blnje…. pkai beg plastik sudahhh…

    0

    0
    • cik tata says:

      ha ha ha…skali baca macam bulldozer pulak….nama glemer sesangat tapi rupa nan hado je…..xpenah den tengok dia berlakon, tiba2 claim diri pelakon…watak bibik kah?

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Pelakon mana pulak nih?Kenapa x pernah tgk Baru nak cipta nama ker?Next..pls

    0

    0
  4. Ishaan says:

    Sapa nih..tak kenal pon. Br nak.cipta nama ker dik?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Tk nk rosakkan umah tanga org kunun….npk sgt ko mengedik dgn laki org siap tya bila nk g shoping lgi…kaki kikis ni…npk sgt le tk betui punya betina…yg jantan pon padan muka dh berbini madih nk jual taik minyak lgi….puuuii…sesuai sgt betina gedik jantan gatai….sesuaaiiii …..kesian almy pasni mesti dia berenti terus menyusukan ank sbb nk kurus balik takut laki dok pinang lgi betina gatai cam dulu…yg jdi mangsa siapa? Ank jugakkk!!susah kalo dpt jantan yg nafsu lebih besar dri otak….puuuiii

    0

    0
  6. Kepohhh says:

    Nk cari publisiti murahan lettewww… nk femes dgn cara kotoqq…next!

    0

    0
  7. mak uda says:

    Retis mana plak ni, nk cari publisiti murah..rambut karat,mata biru konon2 nk jd minah salleh celup la..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Alahai.. Aku tak tahu nak cakap apa. Speechless dgn rambut dan mata dia

    0

    0
  9. mawar says:

    eee menyampah lah tgk org melayu perasan mat salleh ni…rambut karat mata biru then bubuh nama mendoza bagai …ko ingat ko tu latino nak jdi adik beradik dayana mendoza…phuiiiiiii

    0

    0
  10. whateverla says:

    sabotajjj??? buat lawak betul la. nasib awal2 dah mengaku bodoh

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ni dalam rangka nak promote kan filem hantu rumah sakit jiwa arahan michael ang tulah….die orang belakon bersama.

    0

    0
  12. Bila ati jd hitam says:

    Kwan2 Emma membong ni suma satu prangai ke?cma aku trpikir..ni pompuan btul ke atau palesu?

    0

    0
  13. hana says:

    X nk d ganggu fizz bkn ni caranya… Dgn cara ko upload screenshot tu..bermakna ko nk runtuh kan rumah tangga org… Sebab ape.. Ko melibatkan ramai org utk bg komen yg bukan2 dan boleh menyebabkan bukan pihak yg terase.. Ko x pikir ke family kedue blh pihak akan buat andaian yg tersendiri… Bg aku klu ko x nk d ganggu.. Ko ckp dgn cara ko blh jumpe almy utk face to face ckp elok2… Bg thu klu laki die selalu ganggu ko.. aku rase klu.citer cara baik almy pon ok dari segi emosi…skrg ni ko pikir x emosi dia sbg isteri… Tertekan dgn situasi ini…ko pon pompuan ape perasaan ko klu laki ko mcm ni…dan ramai org thu hal.umah tangga ko..mesti ko bengang n stress… Aku ckp mcm ni..sebab aku syg.rumah tangga almy dan fizz….

    0

    0
  14. manusiabiasa says:

    andai sudah mengetahui yg kacau anda adlh fizz fairuz dan dh tahu fizz fairuz tu suami org artis pulak tu, tapi tetap gedik mengeletis melayan..kalau perempuan yg baik xlyn suami org..saje nk cari pasal n niat tuk roskkan rmhtgga org tu..kalau dh thu fizz fairuz xpyh lyn n block trus wechat..ni siap suka lgi ble nk g shopping..memalukan kaum wanita je..nmpk sgt mata duitn..klo xnak kacau rmhtgga org len,xdela seronok nk hbskn duit org tu tuk shopping.arts bru nk up..artis agas..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    ganggu?? ganggu berlaku bila satu pihak saja yg membuat kacau pada pihak yg lain..yg mana pihak lagi satu boleh dikatakan teraniaya….tapi aku lihat terang2 di whatchat tu kau pun melayan dan menggatal..eh pls lah pompan.kau nk kenakan org..tak sedar terkena batang hidung sendiri..it takes two to tango..bodoh punya cheapskate..lepas ni jagn harap rate kau naik dgn menjual crita murahan kau ni..

    0

    0
  16. insan terluka says:

    saya sgt stress dgn hidup saya, sy kerja sorang tanggung laki, gaji mmg la cukup, tp mengenangkan laki yg dok tidur sj kerja, hisap syabu, bangun makan, tido balik…. hidup sy tunggang langgang dgn anak yg ramai masih kecik2, semua saya buat… dh la panas baran, tugas isteri nk layan suami dia pertikai sgt, x tolong sendukkan nasi dsb, sy pernah minta cerai tapi dia mengamuk, jadi sy nak cari wife baru untuk suami saya agar saya boleh cerai dengan dia

    0

    0
    • aku pon pompuan gak ... says:

      Failkan fasakh. InsyaAllah boleh brjaya sbb somi akk kaki syahbu. Klu perangai mcm hantu gini kak … Trust me …. Hakim kat mahkamah tu pon menyampah kat somi akk. Dah lah menyusahkn anak bini lps tu dera pulak bini. Kak … org kaki syahbu ni kene hati2. Boleh delusional + giler + otak boleh biol + ramai yg jd pesakit mental adlh kaki syabu klu lambat rawat. Tinggalkn je laki akk tu. Dah lh dia dayus .. nape akk nk zalimkn(seksa) diri sndri sbb ada ustzh bg tau klu kite dpt somi cam gini.. Akk bg syart klu awk dah masuk Serenti @ dpt rawatn baru sy trime awak!. Klu masih ada CINTA lg la tp klu x de lg cari somi baru.

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tak payah tanggung biawak hidup. pompan lain pun tak nak dia-lah.patut dia suami dia lah pelindung dia lah yg cari nafkah kasi nafkah ini terbalik pulak. lebih baik tak der laki. dulu nasib aku pun sama. aku pasang lawyer, aku bayar for the best lawyer utk lawan my kes. kes aku kuat tak sempat setahun suami disuruh hakim untuk jatuhkan talak.now am happier without lelaki yang dipanggil suami a.k.a biawak hidup

        0

        0
    • munah says:

      Awak ada sebab yang kukuh nak bercerai..biarkan dia mengamuk…biasa la laki yang akan hilang tempat bergantung…..begitula….lepas cerai..dia nak mengamuk dah takde kena mengena dengan awak……tapi apa yang saya kesalkan..awak sebagai wanita sanggup korbankan wanita lain semata2nak lepaskan penderitaan awak….tindakan awak saam insan ketiga yang merampas kebahagian wanita lain….apabkla saya baca cara awak selesai masalah mcmtu…awak sebenarnya layak dengan suami seperti itu.

      0

      0
      • aku pon pompuan gak. Kite x prasan says:

        Kak munah … kite x persan la …. betol la akk cakap … nape nak korbankan org lain. Mcm penting diri sndri plak. Tak pasal2 pompuan tu menderita kene seksa plak. Kite siankan ank2 yg berderet tu kecik2 lg. Sama jer perangai akk kat atas tu dgn laki dia yg penyangak tu. Bravo kak munah. Org klu hati baik wlpn dia terseksa merana , kpala serabut serabai tapi di hati dia mesti x nak org lain menderita mcm dia. Ini siapkn galang ganti nak pindakn penderitaan dia kpd kat org lain. Dosa tau akk @ insan terluka. Nape nak lukakan hati org lain ? ….. wlpn akk serabut tp x baikla smpi pikir camtu.

        0

        0
  17. Mersiq says:

    Klu tk nak runtuhkn rmh tgga org tk payah layan..
    1) Sbb org yg mlayan nie memag ada sifat gatal..
    2) kata tk nk dganggu lg tp layan bagai.. Siap Tnya Bila nk shopping…
    3) cheaper…

    0

    0
  18. zaza says:

    ya ampunn si fizz ni mmg tk pernah serik rupanya kan. fizz ni sbnrnya nk apa dlm hidup dy sbnrnya? nk bini cntik dh dpt. nk anak dh dapat. kerjaya stabil dh dpt. bahagia pon bahagia. knp mesti carik betina lain lg ek? org mcm ni lah patut Allah tarik balik semua nikmat yg dia bagi kt dia.tk bersyukur lgsung.dh byk duit dok pergi belanja betina garik handbag pasai apa? itu duit blanja susu pampers ank ko taw x.
    btw, farah mendoza ni sapa? xyah nak salah fizz jgk. dh baca reply ko dh.yg ko pergi mintak duit dia apa psl? nmpk sgt kemurahan disitu. betina murah. sesuai dgn lelaki hidung belang.

    0

    0
  19. lala says:

    ni perempuan betul ke? confuse aku

    0

    0
  20. hanieysha says:

    farah ko menjatuhkan maruah ko sendiri.ko sedar x?????

    0

    0
  21. miss pinky says:

    xkenal pun dia ni. GRO mana ni bang nara oii? mcm dah kena celup ngan inai pula muka dia ni. rambut tu dah mcm rambut jagung tua.

    0

    0
  22. Jah says:

    Yang penting, ketiak mu lagi cerah berseri dari Ainul Aishah berkerak.

    0

    0
  23. dikcik says:

    slap her, she’s a slut!! HAHA

    0

    0
  24. Pya says:

    2 kali 5…kalau xda angin xkn pokok bergoyang..sama2 miang dan gatai…btw kalau pempuan tu x make up cmne ghupanyew…berat sgt kt muka.xnmpk ghupa sebenar..

    0

    0
  25. Cik Minah says:

    Statement bodoh betul pempuan ni. Bodoh tu simpan dalam poket. Jgn tunjuk dik

    0

    0
  26. unknown says:

    menggangu la sangat.. yg ko galak melayan laki orang buat apa.. then ko nak claim dia ganggu ko.. ngat ni subject science ka nak paksi2 bagai.. kenapa x buat press conference teros! ada ko minta fizz jgn ggu ko? ada? screenshot la bg org tgk..

    0

    0
  27. aihh says:

    sila la jaga ‘tat tat’ anda dengan sempurna.. buat cam ni akan menjatuhkan maruah wanita…

    0

    0
  28. rosmahmansoor says:

    hoi farah perkosa!nanti kau kawion..kau beranak…kau ingt body kau tu lawa la sgt kan!!! nanti kau rasaaaaa la wahai farah menkosa perkosa…eeeeeeeeeeeee geli mak!!!!!!!!!!!!muka kau ni kat insta boleh la edit agaknya tgk real tu mcm apa yek..berkerak la tuuu edit melampau pic kau smua cm hantuuuuuuu wuuuuuuuuu

    0

    0
  29. Anonymous says:

    perempuan penipu .. kata taknak . tapi gelenyar … phuiii .. ahli neraka!

    0

    0
  30. kak kiah says:

    wechat tu sape2 pon leh create akaun letak nama ngn pic fizzfairuzz la.aku pon leh create letak nama ngn pic even najib razak pon………………..pastu janji kan macam..betina bangang mcm ni la sng2 je percaya.

    0

    0
  31. Ruz says:

    Fara oh Fara, sungguh la aku tak kenal kau. Betul la kata Almy agaknya, kau desperate nak job. Kau screencap benda tu, post it online then you dare said Fizz Fairuz tu ganggu kau padahal terang nampak kau yang menggedik. Go continue your studies and do something beneficial w your life, Fara. Panggil bodoh nnt marah tapi itulah sifat awak :)

    0

    0
  32. anon says:

    BETINA GATAL…. kalau tak buat mcm ni org tak kenal dia, so dia sengaja wat kontroversi..

    0

    0
  33. dami says:

    Rambut karat, mekap tebal 5 inci pun tetap tak lawa……homewrecker.

    0

    0
  34. mamijarum says:

    ni…..boldezor minah mana…..tak kenai pun….walaupun ketiak putih tapi tetap busuk dan hangit

    0

    0
  35. sape ni wei?? tak kenal pon.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Ntah ler….

    0

    0
  37. megat terawis says:

    aku folo pempuan ni since kes dia ngan peniaga online kat IG naik kat kamibencikakitipuonline. dok order memacam pastu mintak free. as bayaran dia akan review IG peniaga online tu. kau ingat kau pemessss??? haha.. barang2 dia pakai be it henbeg ke kasut or baju sume tu tak ori pun. hasil ihsan peniaga IG mengharap review online dari dia. ada la satu kasut branded , coach je pun org bagi, tak tau la skendel ke boipren ke kawan ker ntah yg belikan. geng2 harus la pakai lambo, walaupun diri sendiri hanya mampu memandu Viva. lepak pn acah2 hot dia sorang kekunun a rose among the bees. hahaha. aku syak screenshot tu bukan real FF mayb ada org menyamar nak troll dia. da perangai suka mintak-mintak barang free kan ? kesiannnn.. screenshot bank details tu boleh jer edit bukan susah pn. sume ni da advanced skrang ni dik oiii

    0

    0
  38. awek cun says:

    geng tauke jambu ni.sememangnya kaki perempuan :)

    0

    0
  39. Ikanpari says:

    Sian.. dia ni luaran sumer perfect.. tp sian xpandai jaga diri.. knp yer.. kurang kasih syg eh.. nakkan perhatian eh… aku rasa btullah… org yang perasan perfect di luar.. mmg perlukan perhatian n kasih syg lebih… xckup kasih syg dr yg ada dikeliling…. nak yg lain.. nak yg lebih glamer… knp fiz yer.. knp x adi putra… zizan razak.. knp dpt perhatian bn.. knp dtg sumer aib2 camni… mmmm Allah jer yg tau.. Dia suh kita pikir… knp knp knp… mmmm

    0

    0
  40. adudu says:

    saya follow dia di IG : faramendoza_

    semua muka make up over. almy is sooo natural & cantik (cantik hati budi, sbb tu nampak cantik overall) hmmmm.

    0

    0
  41. fieza says:

    x nk di ganggu konon..tp mintak shopping…buekkk

    0

    0
  42. FARAHVSFIZZALMY says:

    JENIS MUKA LETAK KAT PUNGKOK ! PASTU CAKAP TAK NAK DIGANGGU (BOLEH PEGI MAMPOSSS LAH ) KAU YANG UPLOAD SCREEN SHORT TU ORANG SEMUA BACA BOLEH PIKIR KAU TUH MACAMANA ! YANG AKU NAMPAK KAU YANG GEDIK . KE SEBAB UPLOAD BENDA TU SEBAB ORANG MAIN MAIN AJE ! PHUIIIIIIIIII LAHHHHH!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Tu la yg pompuan gedik…yang lelaki pun satu..dua dua tak betoi wey…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    bila dah kantoi…baru cakap tak kenal la..ntah apa apa alasan..puiiiih!

    0

    0
  45. huhuhuhu says:

    aku syak fizz fairuz sbb dia dlu ada kes pelik2.. tp yg ni aku lg pelik sbb si Farah ni mmg xpenah dengar n kenal pun dlm lakonan.. then kalau betul fizz buat gitu, boleh tunjuk gambar account bank fizz x?? kata fara, fizz siap bg pic amount duit nak belanja shopping.. so almy blh check amount and so forth..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    serius aku ckp almy lbh cantik drpd perempuan ni. bukan lah aku ckp perempuan ni huduh..tak.. tp lg sdp mata memandang almy. dan perempuan ni cntk sbb make up tebal mcm tembok china.

    0

    0
  47. peah says:

    one word. kau perempuan bodoh!!! tak suka diganggu tapi kau melayan.?? kau nie golongan lembu ke hapeeee!!

    0

    0