Written by AbangNara | January 1st, 2011

faizal yusof meninggal dunia

Al Fatihah kepada bekas suami Siti Nordiana, Faizal Yusof yang telah disahkan meninggal dunia. Punca kematian dikatakan daripada sakit jantung. Allahyarham meninggal di Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur kira-kira jam 2.30 petang tadi.

Jenazah Allahyarham akan dikebumikan jam 10 pagi  (2 Januari 2011). Semoga segalanya dipermudahkan. Al-Fatihah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

222 responses to Faizal Yusof, Bekas Suami Siti Nordiana Meninggal Dunia

  1. new year says:

    Inna Lillaahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun

    0
    0
    • Blog Sensasi says:

      Al-Fatihah..moga rohnya dicucuri rahmat

      Kami di Blog Sensasi turut bersimpati..tetap sensasi

      0
      0
    • fatyn smarties says:

      innalillah…..
      smoga roh beliau dicucuri rahmat….
      salam takziah kpd kluarga beliau

      0
      0
    • mamanyabudi says:

      takziah kpd kluarga arwah……marilah kita sedekah alfatihah…amin….moga arwah d tmptkan dtmpt org2 yg berimana…

      0
      0
    • nora ain says:

      takziah untuk keluarga faizal..

      0
      0
    • lala says:

      semalam masa tgk berita, terkejut sangat….
      arwah masih muda tp bila teringat ajal x mengenal usia, rasa insaf sgt…
      rasa insaf dan takut bila pergi mengejutkan mcm ni….
      inna lillaahi wa inna ilaihi raaji’uun……
      takziah buat keluarga arwah…

      0
      0
    • Kasih says:

      Salam takziah pd keluarga Allahyarham Faizal Yusoff (isteri serta bekas isteri) yg meninggal akibat serangan sakit jantung…

      mmg btl2 terkejut sbb baru jer jmpa arwah dan wife dia di airport masa nk fly ke Beijing last week…. cuma teringat kata2 arwah ‘ lps lu blk wa tentu dh xder beb, wa nk pi jauh’.. ingt kn dia melawak sbb dia mmg kuat gurau…

      arwah mmg seorg lelaki yg baik… pelakon yg bgus dan ayah yg bertanggung jwp… dpt tau dia meninggal pun dr sms liyana jasmay… moga arwah di tmptkan dikalangan hamba2 Nya yg beriman… Amin…

      0
      0
    • syuhada says:

      sian rayyan..kecik2 da takde ayah… :(

      0
      0
      • madiya says:

        ingatlah bahawa, setiap yg hidup pasti akan kembali kepadaNya….buat family arwah dan nana tabahkan hati anda semua..

        0
        0
  2. Jebat Malaya says:

    dah taw lama dh… BN lambat.. hahaha…. 1st…

    0
    0
    • to jebat malaya says:

      mungkin la ko tau berita ni cepat,tapi x bermakna ko boleh cepat komen untuk jadi 1st….haha

      0
      0
    • insaf says:

      ko pesal kalo BN lambat pun. ko gak baca. cehhh

      0
      0
      • Jebat Malaya says:

        ish… korang dh salah paham ni… maksud aku, aku ada taw daripada sumber yang lain dulu sbelum bn.. dah2.. jangan runsingkan otak korang… maaf yer kalau aku punya komen nih sakitkan hati sesape…

        0
        0
    • alis says:

      siap gelak2 plk tu..dh rs nak bg penampo sulung je kt ko ni..al-fatihah pd yg telah pergi..

      0
      0
    • alin says:

      yg ko hahaha 2 nape..kematian adalah berita sedih..yg ko hebohkan ko 1st 2 nape

      0
      0
      • Sit says:

        kan si jebat tu dah minta maaf. tak bc ker?

        0
        0
      • kawan saya says:

        nape la duk slhkan si jebat tu. slow2 dh le. kesian plk aku tgk si jebat ni dh berape puluh kali mintak maaf still kena tembak lagi. pe bende la korg ni. hal kecik pn nk kecoh.

        -semoga arwah diampunkan dosa n diterima amalannya..ameen-

        0
        0
        • BlackBerry00 says:

          lps nie, jgn ungkit2kan lagi isu jebat
          dye dh mtk maaf
          tak salah, kan
          kita maafkan jer la
          lgpun tak elok, page ni berita psl kematian
          pastu kt nak gaduh2 kat sini
          even kt tak nampak each other
          tp kt kena jaga adab dan budi bahasa

          last..peace no war
          al-fatihah untuk arwah faizal…

          0
          0
  3. cik leha says:

    innalillahhiwainnahirajiun…
    betul ke ni? cam tak caya plak.

    0
    0
  4. neuyer says:

    Al-Fatihah

    0
    0
  5. yuyu says:

    al fatihah..sedih..:(

    0
    0
  6. ina says:

    btul ke??

    0
    0
  7. ms linda says:

    inalillah. yg belakon cite tiramitsu petang2 tu kan

    0
    0
  8. tijah says:

    al fatihah..sedih yer

    0
    0
  9. qimie.com says:

    al fatihah – semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh…

    0
    0
    • eyza says:

      Al-Fatihah..moga roh ditempatkan di kalangan org beriman..arwah kalau belakon watak jahat..mmg menyampah..teringat watak Dani belakon ngn lisa.watak dia bwk sume menjadi..

      0
      0
  10. emel says:

    al-fateha..

    0
    0
  11. hijau says:

    alfatihah kpad arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat.smoga tabah kpada keluarga dan isteri beliau..aminn

    0
    0
    • chinta^kenduri says:

      *correction: bekas isteri

      0
      0
      • lalola says:

        *Corection lagi:

        Arwah kn ade kawin with Rosmunira Rashid, 27 lepas divorce. Skang ngah preggy 5mth.

        0
        0
        • suterikan says:

          ye ke..sian nya wife dia….aku doakan semua org yg berkaitan dengan arwah, tabah…….. ;-(

          0
          0
        • lalola says:

          asal amek nickname aku??
          cili kang..

          aku ske mase Allayarham blakon cte zarul vs zarina..

          err, nak gtaw cket ja.. jgn trase ae..
          sbnrnye tak bek kta ckp arwah pada c mati. kite kna ckp Allayarham coz law arwah tuh mkane laen.. aku dh lupe lah.. tp ustazah ade ckp..
          wallahualam lah..

          0
          0
        • kak nam says:

          wife dia pregnant? ala kesiannya…. aku tumpang sedih…..

          0
          0
        • begitulah says:

          Yg lagi sedih kenapa mesti warwar kan faizal as BEKAS SUAMI NANA? knpa tidak as faizal yusuf je? X kesian ke kat wife dia. Sbgi isteri, sumpah aku akan terasa sgt klu aku kat tmpt wife dia. Knpa mesti letak mcm tu abg nara? Hormatilah wife dia wlupun x popular mcm nana, dia adalah isterinya. Sila lah juga tukar gmbr tu klu bole ye bang nara…

          0
          0
  12. Bunga tanjong says:

    Inallilah… semoga arwah dtempatkan dlm kalangan org beriman… Al-Fatihah…

    0
    0
  13. doonie says:

    innalillah

    0
    0
  14. mak limah says:

    confirm ke bang nara? takziah

    0
    0
  15. cikgu nor sheila says:

    Menurut sumber di twitter dan pesanan Blackberry, pelakon, Faizal Yusof, yang juga merupakan bekas suami Siti Nordiana, telah menghembuskan nafas terakhirnya di ??Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, akibat serangan jantung, sekita 2.30 petang tadi.

    Jenazah Allahyarham masih berada di lokasi berkenaan.

    Bersama-sama kita sedekah Al-Fatihah buat Allahyarham Faizal Yusof. Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman dan diberikan keampunan dan rahmat dariNya.

    Al-Fatihah

    Sumber dr pihak Siti Nordiana.

    0
    0
    • Lovelyvic says:

      TERINGAT masa MELODI tegur Siti Nordiana pakai seksi aritu kononnya “BUANG TEBIAT”. Rupanya bekas suaminya yang dijemput Ilahi dulu dalam usia muda, 32 tahun. Ajal maut tak mengenal usia , jadi pesanan kepada Siti Nordiana – Achik Spin dah pergi, Bekas suami pun dah pergi… banyak peringatan Allah dah beri, takkan masih nak seksi?

      0
      0
      • Mahsuri says:

        TO LOVELYVIC!!!! Ko Tuhan ker nak ckp cmtu???!! Macam pale ko bertutup???!!!!!
        choi ko tu…………………………….

        0
        0
        • mimiloofa says:

          Doakan jee Lovelyvic jugak dpt hidayah drp peristiwa ni..tak payah nk kutuk….

          0
          0
        • bengveng says:

          mahsuri,mane boleh buruk sangka kat orang camtu..manala tahu,orang yang dikutuk tu lebih baik daripada orang yang mengutuk…ingat, iman boleh bertambah dan berkurang..jagalah..Allah berhak tarik nikmatNya…

          0
          0
        • MINAH CYBER says:

          betul3 xbaik taw .. biar lah dia .. setiap manusia penah melakukan kesilapan .. mcm ko tu baik sgt .. huh !

          0
          0
        • borneo80 says:

          x da kaitan langsung……..

          0
          0
      • rocco says:

        aku bkn nk slhkan nasihat ko..kurang² ko bg nasihat kt org, harap ² diri sendiri tu terase la skali ye..tudung tu sempat lg nk pakai skg nih..

        0
        0
        • Lovelyvic says:

          Rocc ni kalau tak nana, mesti sedara nana yerk?
          hehehehe sebab tu macam ektremis je bila aku buat teguran gini. Bukannya aku maki hamun dia pun, sikit pun takde..
          Ingat tak masa nara siarkan gambar nana pakai baju ketat dalam anugerah apa tah baru2 ni, bape ramai yg hina dia, kutuk dia maki dia. Apa salah ke aku saling ingat mengingatkan. Memang dengan pemergian Faizal Yusof ramai yg tersentak. Aku pun tersentak, terasa insaf juga. Aku bukan suh dia pakai purdah atau tudung litup, tp dulu dia cantik je… imej sama macam syura, kebaya lace… bukan tak lawa… gosip buruk pun tak pernah keluar… bila dia pakai singkat2 mcm tu… MELODI pun kata dia buang tebiat. Tak sedih ke..
          Dah le nama sebijik dengan aku… aku pun terasa tau. Tak yah la marah bila melayu sama melayu tegur sama2 bangsa. Bukan aku mencarut. Nanti bangsa lain tgk depa kata “TU LA MELAYU, TAK BOLEH KENA TEGUR, CEPAT SANGAT MELATAH”.

          Btw… terima kasih sesapa yg menegur pasal tudung tu… aku memang sedang ke arah itu. Terima kasih kerana mendoakan.

          0
          0
        • kuching,swak says:

          takziah buat family faizal.moga rohnya dtempatkan ke org2 briman.bg muslim yg tnggal jgnlah m`ungkit apa yg dah b`laku

          0
          0
        • chik says:

          xsemestinya kite kena jadik ustazahbaru leh menasihatkan org kan…

          0
          0
      • Anti sseksi says:

        Nana ni seksi terdesak. Nak raih publisiti murah. Kareer menyanyi hampeh compared to career Faizal yg tengah boom tu..
        Nana…berubah la..x payah lah nk tayang body yg x lawa mana pun!!!!

        0
        0
      • cikfarah says:

        ya Allah cik kak, tak update hiburan ker? jgn butthurt sangat lah, ni kan bn dah bagi entry http://beautifulnara.com/siti-nordiana-berjanji-tidak-mahu-seksi-lagi/ tu. sepatutnyer kiter kene bagi takziah. lagipon bab2 camni, bukan untuk kat nana jer, kite sume yang mesti ambik iktibar, simpati kat nana dn keluarga arwah. kiter doakan je semoga roh arwah ditempatkan orang2 beriman..amin…

        0
        0
      • aku says:

        eh, bukan ke siti nordiana dah minta maaf pada peminat2 dia dfan berjanji tak mahu pakai seksi lagi.. ko tak ada baca ke?

        0
        0
  16. pembaris says:

    tuhan nak ambek bila2 jek kan..sy sgt terkejut.. al fatihah

    0
    0
  17. rina says:

    alfatihah…sgt2 tkejut!!semoga roh arwah dtempatkan dkalangan org2 beriman…daripadaNya kita dtg..kpdNya kita pergi…

    0
    0
  18. terkezut says:

    Takziah..Innalillahi Wa Inna Ilaihi Raji’un…daripada Allah kita dtg dan kpdnya lah kita kembali…smoga rohnya ditemptkn dikalangan org2 yg beriman….dan kita yg masih hidup2 mudah2an dpt mengambil iktibar bahawa mati itu pasti dtg..dimana sahaja..bila2 masa saja…tu yg buat kte kdg2 tak percaye bile dgr..btol ke ssorg tu dh meninggal..sbb rase baru je jmpe…Memang dah ajal die meninggal hari pertama tahun baru 2011..sedihnyee:( mudh2an kita semua nanti juga meninggal dlm keadaan yg diredhai…amin!

    0
    0
  19. nia says:

    Inna Lillaahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun….
    sangat2 terkejut ngn brita ni:(

    0
    0
  20. merpati putih says:

    semoga rohnya ditempatkan di kalangan para solihin

    0
    0
  21. n says:

    mule2 besfren,acik.skrg ex hubby pulak
    kalau pasni x insaf jugak x tahu la kate pe

    0
    0
  22. azam baru says:

    al-fathah

    0
    0
  23. Inna Lillaahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun

    0
    0
  24. aleena says:

    Inna Lillaahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun
    semoga rohnya dicucuri rahmat dan bersama orang yg beriman

    0
    0
  25. suhaili says:

    Inallilahiwainailaihirajiun……..Al-Fatihah

    0
    0
  26. sayu says:

    alfatihah……ALLAH maha berkuasa….

    0
    0
  27. Jujut says:

    Al-Fatihah…..semoga roh Allahyarham Faizal Yusuf ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman…..Pergi nya sorang lagi insan seni yang berbakat besar dalam industri seni….

    0
    0
  28. Hazura says:

    Kesian kat anak arwah….kecik2 dah tak ada ayah…..Al Fatihah…..semoga ditempatkan orang2 yang beriman…

    0
    0
  29. ron says:

    Musykil juga saya kenapa ramai sgt artis msia yg meninggal dunia tatkala umur masih muda…ialah kalau ikut piawai sepatutnya boleh sampai umur nabi kita 63 thn.

    Terkilan dgn pemergian artis2 spt asri rabbani, hani mohsein, loklok, yasmin ahmad, shamrin fotograf dll…memanglah ajal maut di tangan tuhan…tapi agak2nya boleh ke dielakkan takdir yg sebegini?

    0
    0
    • aku says:

      ajal maut mn leh elak bro, beriman dgn qada dan qadar Allah

      0
      0
    • awex gaban says:

      sbb tu Tuhan ckap..kalo dh tiba msa,tempat dan waktunya…x de sesaat dh…dah smpai ajal, Tuhan tarik nyawa…

      kejadah nk elak2 takdir ni….ramai je ORG BIASA yg mati muda….suma ni qada dan qadar…..

      0
      0
    • lalola says:

      maut boleh elak ke?? kalo eksiden pon takleh elak inikan pula maut..
      Dia dah menetapkan sesorg 2 mati pada saat tu, maka saat itu jugakla hari akhirnya.

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        Bukan artis aje yang mati muda, zaman skang mmg ramai orang mati muda, tinggalnya kalau artis masuk berita, kalau marhaen mcm kita ni meninggal mana la masuk berita.

        Selain daripada takdir yang ditetapkan di Loh Mahfuz, banyak faktor lain yang menjadi “penyebab kematian”. Mcm yg kita tau kebanyakan korban jalanraya skang ni ramai yg muda2. Satu lagi faktor pemakanan. Kebanyakan rakyat Malaysia skang ni kebanyakannya menghidap kolesterol yang tinggi. Jangan ingat org kurus kolesterol rendah. Itu auta. Tak percaya buat health screening, 80% mesti dapat result kolesterol tinggi atau “berjaga-jaga”. Orang yg kolesterol tinggi ni bila dia bersukan atau terlalu penat, boleh menyebabkan kematian sebab saluran darah dah tersumbat, bekalan oksigen tak sampai ke jantung…

        eh… penerangan aku ni panjang lebar plak. Tapi info berguna ni memang nak kongsi dengan korang selepas aku tau punca2 org bersuka pun boleh meninggal – bila fikir balik… bersukan kan perkara yg menyihatkan?
        Kalau kolesterol dah tinggi, turunkan dulu kadar kolesterol dengan makan ubat2an, jaga pemakanan, dan amalkan makanan mcm oat. Lepas kolesterol dah turun baru kerja keras, aktif sukan.

        oK.. SEkian terima kasih. Sharing is caring, that’s y i love to share.

        0
        0
    • ghost says:

      Ron
      Sebenarnya memang boleh dielakkan iaitu dgn ilmu.
      Kena belajar sikit macam mana nak hidup lama, macam juga kita pergi mengaji ilmu senibina utk bina bgn/rumah, ilmu aviation utk bawa kapalterbang, ilmu kedoktoran utk mengubat penyakit/selamatkan nyawa pesakit, even nak makan sedap pun kena belajar masak dgn betul.
      Jadi nak hidup sihat pun perlu ada ilmu juga,kena cari dan rajin membaca terutama buku mengenai diet/nutrisi yg berlambak di pasaran sebab asal usul penyakit tu byk berpunca dr perut.
      Sekadar berkongsi pandangan.

      0
      0
  30. anamizu says:

    al-fatihah

    0
    0
  31. nasrie says:

    al fatihah wt arwah

    0
    0
  32. MuJE says:

    al-fatihah

    0
    0
  33. cikgu la says:

    Pembuka tahun 2011 yang menyedihkan.. Al Fatihah buat Faizal Yusof.. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Amiinnn..

    0
    0
  34. anaethasyia says:

    innalillah…
    Al-fatihah…
    mcm x caye je dia dh mnggl…
    semoga arwah ditempatkan ddlm org yg beriman…
    amin…

    0
    0
  35. myvitrd says:

    Al-Fatihah.. & Takziah buat keluarga beliau

    0
    0
  36. mmmmm says:

    ya Allah………Al-fatihah

    0
    0
  37. superhaniff says:

    innalillahhiwainnahirajiun
    alfatihah kepada keluarga arwah..
    semoga arwah dtempatkan dlm kalangan org beriman.

    0
    0
  38. jedhijau says:

    sodih lak akak dongar….
    Wareh den tu…wareh….
    Yaasin…
    Alfatihah….

    0
    0
  39. azie says:

    betul ker…?
    al-fatihah…

    0
    0
  40. mr.kesedihan says:

    kehilangan lagi sebuah butir bintang yang tiada tolok tandingan

    0
    0
  41. gayah moden says:

    al fatihah & takziah tok ahli kluarga~smoga d tmptkan dlm golongan beriman~amin

    0
    0
  42. lynda says:

    yeakew??cm xcyer plk…takziah…

    0
    0
  43. silentgirl says:

    takziah…nana msti rase sedih sgt2…org yg pnh dicintai sorg2 pergi meninggalkan dunia ni..ajal maut d tgn tuhan..

    0
    0
  44. hamba allah says:

    kcian kt dy,,,spe soh isp rokok byk2…2 la islam hramkn merokok

    0
    0
  45. poyo jep says:

    add me at facebook ”feaz’are yayoi”

    0
    0
  46. sueniza says:

    inna lilla hi rajiun….

    0
    0
  47. who cares says:

    al fatihah

    0
    0
  48. KR says:

    Innalillah. Bila sampai hukum tuhan, sesiapa pun tidak dapat menolak ketentuan. Mati itu tidak meletakkan tua seperti Nabi baru datangnya dia. Semua telah tuhan tentukan. Malah mati muda lebih beruntung kerana lebih cepat mati lebih kurang dosa yang dibawa berjumpa Allah.

    Cintailah mati sebagaimana kita cintai kehidupan. Orang mukmin itu menyintai akhirat dari dunia yang penuh pancaroba.

    Allah menjadikannya kematian itu sengau peringatan buat kita yang masih hidup agar bersedia.

    Berbekalkan dengan taqwa dan iman yang soleh. Hanya itulah pesanku wahai manusia.

    Solat…solat….solat

    0
    0
  49. zaza says:

    innalillah :'( macam ta percaya pulak. takziah.

    0
    0
  50. Jan Di says:

    btl ke ni?? xde dgr pe2 bite pn tntg faizal sakit…sedih…
    ;(

    0
    0
  51. aien says:

    takziah….

    0
    0
  52. aien says:

    cian nana…dlu achik..skunk bekas suami die plk..saba la..k.nana..:(

    0
    0
  53. takziah kepada isteris dan bekas isterinya. al- fatihah

    0
    0
  54. mummyOreo says:

    innalillah..takziah

    0
    0
  55. Shahiran says:

    Sakit jantung..

    0
    0
  56. Puteri Sejinjang = MisspocO says:

    Minat kat lakonan Allahyarham…semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya…amiiinn…

    salam takziah buat keluarga Allahyarham…

    0
    0
  57. am says:

    cam xcaya je…takziah..

    0
    0
  58. happy go lucky says:

    eh ye ke? semoga roh nye di tempat kn di sisi orang2 yg beriman dn di sayangi allah

    0
    0
  59. keah says:

    innalillah

    0
    0
  60. shelly says:

    al-fatihah…jodoh dan maut ketentuan Allah….

    0
    0
  61. Ain Syuhada says:

    kenapa ade jugak yg dislike ??

    0
    0
    • Puteri Sejinjang = MisspocO says:

      tu tandanya yg dislike tu hati dia tak sng kat orglain… ape jenis manusia daaaa…heran aku… bab2 sedih pun nk dislike gak…

      0
      0
  62. nunin says:

    Inna Lillaahi Wa Inna Ilaihi Raaji’uun…
    dgr gak td kat radio tp mcm xpercaya betul ke x sbb xamek perhatian…..
    moga rohnya dicucuri rahmat…..

    0
    0
  63. myra says:

    ucapan takziah tuk allahyarham faizal yus0f skeluarga..
    xsngke faizal yus0f dh kembali ke rahmatullah..
    rase cam bwu tgk dye brlak0n kt tb..

    0
    0
  64. az says:

    al fatihah moga rohnya dcucuri rahmat dan dtempatkan dsisi orang beriman amin………….

    0
    0
  65. Anabobo says:

    Sudah ajal.tp dia ada istri brukan ? Al fatihah..moga arwah berada dlm golngan briman..
    Tp muda lg ada pnykit jntungkan ? Takziah…

    0
    0
  66. anyone says:

    terkejot sgt..
    nie la dy da dinmekn ajal maut di tangan tuhan,,
    innalillah,,
    smoge rohnye dicucuri,,

    0
    0
  67. xxx says:

    al fatihah. baru last week kalo x silap tgk citer zarina vs zahrul part 1.

    0
    0
  68. pieqah says:

    alfatihah….

    0
    0
  69. PieqaHaziq says:

    takziah towk ahli kuarge arwah..

    0
    0
  70. syieda says:

    Al-fatihah. . .

    0
    0
  71. wana comel says:

    Al,Fatihah…. macam tak caya jer…semoga roh allahyarham ditempatkan bersama org2 yg beriman …Amin..pasti akan rindu dengan bakat lakunan beliau………….

    0
    0
  72. dahlia says:

    arwah salah sorang pelakon yang berbakat. lakonan bersahaja. paling best cerita jadi setiausaha , berlakon dengan arwah shukri hashim.

    semoga Allah cucuri rahmat keatas rohnya.

    insafnya..ajal tak kira usia.

    0
    0
  73. riz says:

    al-fatihah…

    0
    0
  74. miss X says:

    Al-fatihah buat faizal yusof. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan org2 yg beriman

    0
    0
  75. zaza90 says:

    Al fatihah… terkejut sangat bile bace news ni….!! Betol ker dia dah kawin lepas bercerai ngan Nana..??? Anyway… Takziah buat keluarga arwah…..

    0
    0
  76. nurul shima says:

    Al-Fatihah buat Allahyarham Faizal… Salam takziah juga buat family Allahyarham. Beliau pon boleh tahan hebat lakonannya. Selamba & sempoi…

    0
    0
  77. nurul shima says:

    Juga…semoga rohnya dicucuri rahmat serta di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman…Amin…

    0
    0
  78. princessvoque says:

    Sesungguhnya tiada yang kekal di dunia ini, al-fatihah buat arwah Faizal Yusof. “dari dia kita datang dan kepada Nya kita kembali’

    0
    0
  79. hamizan says:

    saya hari tu tengok dia lakon cerita tiramusu cerita paling best dia dengan misha omar

    0
    0
  80. 1.1.2011 merupakan angka yg cantik lantas dijadikan tarikh istimewa buat jadikan kenangan bg mereka yg melangsungkn perkahwinan namun menjadi tarikh sedih jg apabila insan tersayang pergi dan tidak akan kembali lagi selamanya.salam takziah buat mereka yg kehilangannya..

    0
    0
    • Kejora says:

      jiwaku terusik;

      Memang bnar apa yg anda katakn tu. pada trikh ni, bkn kluarga arwah Faizal yg terasa tapi sy juga koz dsaat semua org sedg bergembira mnymbut thn baru pada tarikh ni la sy jg turut khilangan seorg rakan akibat penyakit kanser hati. Umur arwah kwn sy tu pun bkn nya tua sgt tp baya sy iaitu 22..mesejnya rngks jer..kmatiann x mngira usia tua dan muda. Kehlngn nya begtu terasa…tp apa kn daya kta kna Redha…

      0
      0
  81. Al-fatihah buat beliau
    Semoga rohnya ditempatkan di kalangan org beriman
    dan buat keluarga arwah,semoga tabah menghadapi ujian ini

    0
    0
  82. Leya says:

    Al fatihah.. Minat ngan lakonan allahyarham faizal ni. Pas ni nk tgk dia,tgk citer Tiramisu kt tv3..

    0
    0
  83. BESUT KITO says:

    takziah buat keluarga arwah,Al-Fatihah………..Semoga rohnya dicucuri rahmat..

    0
    0
  84. ila says:

    takziah..cian tuk anak yg masih kecil dan masih dlm kandungan 5 bulan..;(

    0
    0
  85. armand says:

    yang hidup pasti mati. selepas ini giliran kita pula. siap sedia sebelum terlambat

    0
    0
  86. ss says:

    al fatihah

    0
    0
  87. Faizal says:

    Al- Fatihah

    0
    0
  88. farhana says:

    innalilahwainnahirojiun…
    salam takziah buat kluarga beliau..
    semoga rohnya dicucuri rhmat…..
    al-fatihah…
    amin….

    0
    0
  89. che nin says:

    takziah. kalau boleh kita yang masih hidup buat pemeriksaan kesihatan cepat.
    supaya penyakit dapat dikesan awal.
    BERHENTI MEROKOK.
    Memang susah tapi kena buat juga.

    0
    0
  90. Nadya says:

    Alfatihah..
    Minat sgt2 kt arwah..
    Lbh2 lg bila tngok citer arwah dlm zahrul vs zarina..
    Semoga rohnya aman.. Amin1000
    buat nana dan isteri arwah takziah..

    0
    0
  91. DD says:

    Takziah. Nak tanya kwn-kwn yang ada pengalaman masuk Hospital.?
    Hospital mana yang laju sikit khidmat rawatannya.?
    Kalau ada info tolong bagitahu. Untuk kebaikan pada masa akan datang.

    0
    0
    • lalalililulu says:

      DD….sy pnah g gov hospital..lama gak nunggu
      g private hospital plak..ada gak kn tunggu tp ms xla trlalu lama
      cuma kat private kita rs rest sikit..tenang..cuma yg penting ada duit lbih la..charge prkhidmatan.

      0
      0
    • ghost says:

      hospital yg plg lembab of coz lah hosp. gov….tapi swasta pon 2×5 gak cuma lebih selesa dan teratur….why…..sebab walaupun kta dah buat appontment, katalah pukul 8 pagi…tapi para2 doktor hanya masuk kerja dlm pukul 9 atau 10 pagi….so rata2 pesakit perlu menunggu dlm 2-3 jam utk berjumpa doktor…

      tapi secara logik, kalau pergi hospital pakar macam ampang puteri…there are less people there coz more expensive…so laju sikit lah service dia..

      0
      0
      • nurse says:

        hello, siapa kata ampang puteri kurang orang, kalau you pergi tengok, hari-hari macam kenduri. ini antara hospital yang perkhidmatan tip top, macam juga hospital tawakkal, subang jaya ie sime darby hospital, semua ni walaupun mahal tapi tidak pernah kurang orang, dan service pun bagus sebab dia orang perlu jaga kualiti ISO.

        0
        0
  92. asjad says:

    Masuk hospital kadang kala NASIB la bro. Kalau kena misi yang LEMBAB merana la kita. Slow habis…………..
    Bukan fitnah tanya la kpd semua pesakit yang pernah masuk wad kerajaan atau hospital swasta.

    0
    0
  93. innalillah…

    tgk2 komen2 ni, seeloknya BN xpayah la update berita kematian lagi. Biarlah org ckp ketinggalan ke ape, daripada readers duk gaduh ungkit itu ini, buat lawak xkena tempat, sampai xsedar dah usik peribadi arwah masa hidup smua, which is x patut. orang dah meninggal, doakan yang baik2 je.

    0
    0
    • adie says:

      ataupun tapis/disable jer komen2 yg xptot ni,xsume tp masih dikire byk komen2 yg xptot kat kebanyakan komen…takziah kepada keluarga Allahyarham,semoga rohnya dicucuri rahmat,al-fatihah

      0
      0
  94. Reena says:

    Sesungguhnya janji Allah itu benar..cepat atau lambat.. ajal pasti menjemput..innalillahi wainna ilaihi raji’un.. al-fatihah..

    0
    0
  95. mat gosip says:

    semoga ronya dirahmati Allah.

    0
    0
  96. Satin Ayu says:

    DaripadaNya kita datang & kepadaNya jua kita kembali. Arwah antara pelakon drama yg dpt menghidupkan apa saja watak yg diberikan. Antara calon2 terbaiklah. Moga rohnya abadi di sana.

    0
    0
  97. sameon says:

    apa la nak kecoh2.semua org mati .. hanya lambat dan cepatnya saja .sepatutnya bila membaca mengenai kematian ..kita patut menginsafkan diri .jangan taksub sangat dengan keseronokan kehidupan ini .. emm ..baru je pergi countdown .. tiba2 terasa begitu kerdilnya diri bila membaca berita ini … alfatiha ..

    0
    0
  98. suterikan says:

    AKU RASA X PERLU LA BN NAK POST GAMBAR KAWEN DORANG LAGI….JAGA HATI BINI ARWAH DAN KELUARGANYA SIKIT……..OK…

    0
    0
  99. gayah moden says:

    mira : wit dira dier blakon cita tiramitsu…,~wit misha omar dier blakon drama tv1 or astro ria lo xclap aku.,

    0
    0
  100. Kak Su says:

    Inalillahwainilaihirojiun…takziah buat keluarga arwah…Al- Fatihah…amin..

    0
    0
  101. nama saya says:

    kepada allah kita datang dan kepadanya juga kita kembali.

    sekarang faizal sudah berdepan dengan dosa pahalanya.
    sekarang faizal akan berdepan dengan malaikat yang bertanya tentang amalannya.
    sekarang faizal sudah meninggalkan segala-galanya yang ada di dunia.
    sekarang faizal sudah keseorangan di dalam kubur.
    dan..
    kita juga akan menyusul. bila? mungkin seminit lagi. sesaat lagi. setahun lagi. yang pasti mmg kita akan pergi.

    Kita membina rumah yang besar,
    hanya untuk pulang ke dalam tanah.
    yang gelap,
    suram,
    muram,
    kejam.

    Membeli sutera,
    untuk berselimut kain kapan yang murah.
    tanpa warna,
    pewangi berjenama,
    jahit sulam-sulam.

    Mengindah diri,
    untuk dihidang kepada ulat dan ular,
    tanpa bedak seinci,
    tiada facial,
    menjadi tengkorak,
    reput,
    hancur.

    Dunia ini bukan segalanya,
    kenapa selalu kita mengejarnya.

    Lubang kubur bersama dua malaikat setia menanti,
    tidak pernah mungkir walaupun sedetik.

    Selamat bertemu wahai kematian,
    yang pasti,
    yang dijanji.

    -akrimimathwa, 2009

    0
    0
  102. umairah wazeedah says:

    takziah buat keluarga arwah….. semoga arwah ditmptkan org2 yg beriman….. amin….
    buat siti nordiana wlaupun dah berpisah gan arwah bersabarlah dgn permergianya…..

    0
    0
  103. vigoss says:

    sib baik lisa surihani tak pilih dia,klu tak mesti dah janda :(

    0
    0
  104. Malaya says:

    Takziah kepada keluarga arwah Faizal Yusof, Mati tidak kira umur dan masa….bila sampai masa ..kita akan pergi. Saya minat lakonan arwah dalam cerita zarul vs zarina. Bakat pada arwah boleh pergi jauh…apa -apa pun tuhan lebih menyayanginya.

    0
    0
  105. filaniabatrisyia... says:

    takziah…………….

    0
    0
  106. syasya says:

    takziah utk keluarga allahyarham.
    sedih tul tengok kat melodi tadi.
    comel anak die dgn siti nordiana tu.
    wife die skrg pun kesian, pregnant 6bln :(

    0
    0
  107. ixora says:

    ALFATIHAH~~~~~~sudah2 laa komen yg mcm2……wat ahli family arwah sedih jer….org meninggal pon nk komen jgk ker….hmmmmm

    0
    0
  108. naz says:

    x sngke arwah pegi dgn umo yg mude…….

    0
    0
  109. mia says:

    al-fatihah

    0
    0
  110. jeanie says:

    Al-Fatihah..semoga isteri (yg sedang mengandung.) tabah..Kita tak tahu bila kita nih di-jemput Penyimpan roh (Allah) kita..

    0
    0
  111. hidayati says:

    ALFATEHAH utk beliau..Allahyarham Faizal…muga2 beliau ditmpatkan di cc insan2 yg b’iman.Aamiin…

    0
    0
  112. gossip gurl says:

    xphm btl..ni entri utk umumkan berita kematian allahyarham…yg masuk psl nana seksi,kutuk2 la..gduh2 la..npe ek?kn bgs kalo dlm ni cte tntg kebaikan allahyarham..atau ucpn takziah je…wt yg x matang tu kalo nk nsht nana,g entri lain ek…ak pun xske die cmtu,tp ak g entri len…xnk komen kt sni

    0
    0
    • sebab tu aku sokong entry ni dilupuskan dan nanti tak perlu ade dah entry kematian. xaman arwah nanti :( dia dah tak ada, org duk mengungkit mcm2. dan org yang berkata2 tu pon bukan tau macamane kehidupan sebenar arwah selama ni, termasuk kisah silam dia, cara hidup dia etc. bila orang lain baca, tak ke jadi fitnah tu? sudah2 la tu. biarkan arwah bersemadi dengan aman… selebihnya antara arwah dgn tuhan je lepas ni. wallahua’lam

      0
      0
  113. alang_yana says:

    Al_Fatihah…smga wife arwah faizal tabah dgn brita nie…
    smga arwah tnang di alam sna…
    Saya mnat dgn lakonan arwah…Bakat pda arwah blh pergi jauh..Apa2 pontuhan lbh menyayanginye..
    Takziah utk kluarga Allahyarham..Hrap2 kak nana pon tabah ek…

    0
    0
  114. dr.ra says:

    dlm citer tiramitsu episod 4….faizal mkn kek byk sgtt..kek kan chol tinggi plus oily…….maybe tu factor utama faizal dpt sergn jantung..maybe acute coronary sydrome….plus..kurg exercise..kiter yg masih hidup ni…kene jaga kesihatan k….cholestrol boleh block saluran darah di jntung n can cause sudden death….. wallahualam

    0
    0
  115. Puteri Sejinjang says:

    testing…

    0
    0
  116. Maimoon says:

    Ye ke? Owh, rasenye hidup dia puas. Habis skul,bekerjaye ,berkahwin dan bekeluarga. Nak ape lg ? Amin

    0
    0
  117. bulan kesiangan says:

    ALLAH SWT bg2 menyayangi nana.. dia mendatangkan musibah ( kematian rakan (arwah achik) dan bekas suami (arwah faizal) ) sebagai peringatan..

    Buat Nana,
    Sayangilah ALLAH, dan kenalilah DIA. kerana DIa begitu mengenali dan menyayangimu dengan bukti musibah/dugaan yang melanda hidupmu..

    0
    0
  118. Wanida says:

    Al-fatihah utk arwah..moga rohnya ditempatkan didalam golongan orang2 beriman…Aminn..

    0
    0
  119. Al-fatihah buat Allahyarham…semoga beliau tenang di sana

    0
    0
  120. pening says:

    Itu lah janjiNya..ajal maut ditentukanNya..bila tiba masanya, x d lengahkan walau sesaat pun…moga roh arwah d tmptkan d kalangan org2 yg salih & beriman, InsyaAllah..Al- fatihah…

    0
    0
  121. boboy says:

    poorrahh.. komen semua nak nama…
    sembang apasal ajal maut la apabenda la…
    alam kubur la apa la…
    kalau percaya ajal maut kuasa Tuhan, apasal nak sedih2…
    tak redha ke??
    tak faham ke dgn beriman pada hari Akhirat???
    kematian tu satu musibah ke buat yg masih hidup???
    jgn terlalu tunjuk pandai & asyik nak mentarbiyah org lain…
    nanti timbul kekeliruan…

    0
    0
    • sani says:

      apasal nak sedih?…sebab ada hati dan perasaan lah bai yg kita rasa sedih…cuba heartthrob ko tiba2 pergi buat selamanya, adakah ko akan tersenyummm..

      p/s..get real man..you are not a robot

      0
      0
  122. aku serius says:

    Al Fatihah & takziah kepada keluarga allahyarham..

    0
    0
  123. cili says:

    2 org lelaki yg pernah hadir dlm hidup ct nor diana telah ke Rahmatullah. Semuanya tinggal kenangan ….Al Fatihah.

    0
    0
  124. zieza says:

    Al-Fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman..amiinn

    0
    0
  125. world says:

    takziah kepada keluarga arwah faizal, arwah adalah sedara tunang sy, dia mmg baik dr mata kami….baru tgk drama terbaru dia tiramisu, terdetik dlm hati best gak dia nie berlakon…menjadi……….Allah lebih menyayangi arwah faizal yusof………….

    0
    0
  126. lalola says:

    gmba n tajuk tuh x ssuai…ksian kat wife arwah..hormatila sket..

    ~takziah~

    0
    0
    • OWH says:

      em ok . ni pendapat aku je .

      actually bang nara mmg patot mention nma isteri dye , yang pasal tajuk tu aku x ambik port sangat sebab ..

      kalau bang nara letak FAIZAL YUSOP SUAMI ROSMUNIRA , agak2 korang kenal tak ?

      kalau tajuk FAIZAL YUSOP PELAKON CERITA BLA BLA BLA , aku sure lah ramai yg tak kenai jugak .

      so jalan mudahnye , letak lah ‘BEKAS SUAMI SITI NORDIANA’ . baru lah ramai org kenai .

      then 1 lagi , gamba kat atas tu memang tak patot kot . letak gamba arwah sorang je sudah kot .

      pendapat saya shja :)

      0
      0
  127. sailormoon says:

    AL-FATIHAN UTK ARWAH….
    TERKEJUT MASA DGR BERITA DLM TV ……
    DALAM BERITA TERKINI KUL 4 HARI SABTU……….
    AKU SUKA SGT ARWAH BERLAKON…
    MMG BERBAKAT…
    HILANG SEBUTIR PERMATA DLM DUNIA SENI KITA…

    0
    0
  128. sailormoon says:

    SORI…
    SALAH TAIP
    AL-FATIHAH……..

    0
    0
  129. MINAH CYBER says:

    hurm.. tah2 ade badi kot nana nie?huhu xde la guraw ..

    0
    0
  130. littlemia says:

    alfatihah….sedih rasanyer..minat sgt dia berlakon n sadisnyer aku baru tau ni….rupenyer since last friday aku x tgok tv n baca paper……moga rohnye di tmpatkan kalangan org2 yg soleh n beriman…amin

    0
    0
  131. the d says:

    tah ape2 la korang ni….ada lak nana tu badi…tu makna tuhan sayang kat dia..tuhan nak bagi peringatan kat dia..yg kita2 ni, xkan nk tggu sampai jd kat kita baru nk insaf…

    0
    0
  132. azie says:

    itula si lisa suriani jaga la perassaan nana yg dah ada ank sorang tu…pakai ambik je screip …perasaan wanita ditambah ada anak lain rasanya….saye yang dah boyfrends pun takut gilerssssssssssssss diambik oleh awak…..sebsb die hensemmmmmmmmmmm.macam farid kamil…lu pikir la sendiri,,,,wahai insan bernama WANITA,,,,JANGN JADI API DI MUKA BUMI INI.

    0
    0
  133. kuching,swak says:

    soal hdup,mati,jodoh ALLAH yang tentukan….

    0
    0