Written by AbangNara | November 25th, 2009

faizal af4

Ha nampaknya tuan punya gosip telah pun bersuara. Saje je kami malas nak keluarkan gosip yang kononnya Faizal AF4 nie ditangkap basah sebab kami macam dapat menghidu penipuan di dalam gosip tersebut. Mungkin sengaja direka oleh wartawan-wartawan hiburan Malaysia yang dah kekeringan idea nak menjatuhkan artis-artis Malaysia.

Tapi kami sebenarnya tengah tunggu Ayu OIAM keluarkan statement pasal gosip dia dah terberanak tue. Kata orang berani kerana benar. Kalau tak salah buat apa nak takutkan? Macam si Faizal nie, keluar jer gosip buruk pasal dia terus dia keluarkan kenyataan balas balik. Macam nie la orang kata lelaki sejati.

Baca berita sepenuhnya dengan membaca artikel ini selengkapnya.

P.S: uiks, Streamyx ada promotion Super Upgrade Deals rupernyaa….sesapa yg dah guna streamyx lebih dari setahun, blh upgrade ke plan lebih LAJU & dapat free plan LAJU itu utk 4 bulan…bulan ke-5 baru start bayar.

KUALA LUMPUR: “Biarlah apa orang hendak tuduh asalkan saya tidak buat jahat kepada sesiapa dan kedua-dua ibu bapa kenal siapa saya,”kata juara Akademi Fantasia musim keempat (AF4), Mohammad Faizal Ramly atau Faizal, mengenai desas-desus dia ditangkap khalwat di kampungnya di Terengganu, baru-baru ini.

Faizal, 25, berkata dia terkejut apabila namanya dikaitkan dengan gosip kononnya seorang artis ditangkap basah tetapi enggan mengambil serius perkara itu.

“Saya tidak ditangkap basah, jadi kenapa hendak takut. Saya tidak tahu bagaimana isu ini boleh timbul sedangkan saya sekarang sibuk menguruskan kerjaya,” katanya yang ditemui di Mont Kiara, di sini, semalam.

Faizal yang kini bernaung di bawah syarikat Alakazam Production Sdn Bhd(Alakazam Production) berkata, perkara paling penting buatnya sekarang ialah memperkembangkan bakat dalam bidang nyanyian dan lakonan.

“Banyak lagi yang perlu saya belajar dalam industri hiburan ini dan saya anggap tuduhan itu umpama cabaran untuk mematangkan saya,” katanya.

Sebelum ini nama Faizal dikaitkan dengan gosip ditangkap khalwat dengan pasangannya di kampung halaman.

Gosip disiarkan di portal hiburan itu tidak menamakan artis terbabit tetapi menyatakan dia menjuarai sebuah program realiti dan pernah dicalonkan sebagai belia contoh.

Mengenai rungutan media mengenai kesukaran menghubunginya, Faizal menjelaskan perkara itu berlaku disebabkan telefon bimbitnya hilang ketika penggambaran filem terbaru Pulau Asmara di Langkawi, baru-baru ini.

“Saya minta maaf kepada pihak yang gagal menghubungi saya tetapi selepas ini,mereka boleh menghubungi saya menerusi Alakazam Production, saya akan memberikan kerjasama terbaik,” katanya.

Faizal turut berterima kasih kepada pengurusan Alakazam Production yang memberi kepercayaan kepadanya untuk berlakon dan merakamkan album terbaru yang dijangka berada di pasaran April tahun depan.

“Walaupun ada banyak cerita mengenai saya sebelum ini tetapi mereka masih memberi kepercayaan dan ia menjadi azimat kepada saya untuk berjaya dalam kerjaya sebagai artis,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Alakazam Production, Datuk Abdul Aziz Singah, berkata pihaknya berminat mengambil Faizal sebagai artis naungan disebabkan komitmen yang diberikan ketika berlakon dalam filem Pulau Asmara.

“Dia berbeza dari gosip yang saya dengar sebelum ini iaitu tidak berdisiplin dan banyak masalah lagi. Faizal sebaliknya sangat berbakat dalam bidang lakonan serta memberi komitmen 100 peratus menjayakan wataknya,”katanya.

444 responses to Faizal AF4 – Saya Budak Baik La, Mana Ada Basah-Basah Nie

  1. Ayuhara says:

    Emm… . Layan je r…

    0
    0
  2. awekcun says:

    HAI…
    SORG JE..
    NK JOIN LEH…

    0
    0
  3. http//..... says:

    a bit more to fezal….
    hihihi..
    keep goin bro..

    0
    0
  4. tempurung says:

    wartawan mane yg buat tu…mseti da kering idea tak tau nk tls pe tu…

    0
    0
  5. Setia9 says:

    haa… ader pun topik lain, xderlah nak ngadap si minah endon tu lagi………

    0
    0
  6. anNeDeSiLva says:

    go faisal..

    0
    0
  7. cili says:

    wartawan ni mmglah. xde keje lain.wat fitnah je tau. xleh tengok org senang. kot ye pun nk kacau artis, kacau lah yg mabuk2, kaki clubbing tu keee…..

    0
    0
  8. gosipgurlfea says:

    haha lawakla dialect terengganu.aku tak kenai pun sapa artis ni tapi cute la…

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      bukan loghat ganu tu…kelantan pon bukan….kirenye ala2 campuran pelbagai perisa barula munculnye dialog kat atas tuh…hehehhehe

      0
      0
  9. arlina says:

    hoi!!!

    abg nara.
    tu bukan loghat trg. mmg tak 1malaysia la beautifulnara ni..loghta trg or kelantan tak tau ke???

    0
    0
  10. ika_naqira says:

    cian kat faizal..tp x per kalu faizal x salah ko ttp dpat phala kan..biar la org nak fitnah ko faizal…janji ko x buat dosa n bnda yg salah…

    0
    0
  11. mamarazi says:

    mu nok ckp teranung x reti baik xyoh cakap boh..

    0
    0
  12. speSIAL says:

    mamat ni sepatutnya menggunakan pendapatan yang di perolehi untuk menyambungkan pengajiannya sehingga sekurang kurangnya ada first degree….
    kalau loghat pun tak boleh nak di perbetulkan,
    mamat ni akan “hilang” dengan kebanjiran pendatang2 baru dalam dunia hiburan…..
    gua ikhlas……tak perlu pergi jauh, memadai dengan membandingkan mamat ni dengan faizal tahir……
    yang ada talent…..tak perlu nak create gossip
    frankly speaking untuk mamat ni….lu tak ada talent, nothing speCIAL on you
    tq- speSIAL

    0
    0
  13. lanToK LeW says:

    huhuhuuhuhuhu….cian lak kat c faizal nie….yg terang2an buat hal x de lak nk kecoh2…pelik gak laa ngn sesetengah reporter kat malaysia nie….mcm2 “peel”….huhuhuhu

    0
    0
  14. speSIAL says:

    come on, beutifullnara
    why you “ban” my comment and you not give my comment appearing in your channel
    i wrote without any prejudice about mamat ni…
    he still young…thats why i suggested him, use his own money for education…..i’m sincere

    0
    0
  15. speSIAL says:

    no…no…..no….no…..no…..no…..no
    my first comment not appear
    beutifullnara, i’m prejudice about your mentallity
    tq

    0
    0
  16. speSIAL says:

    lanTok LeW

    the first of my comment maybe “pedas”
    but i’m sincere
    hopefully you faham apa yang saya maksudkan
    tq again

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      spesial….i nampak laa komen u kat atas…cuba u baca dari atas…

      0
      0
    • lanToK LeW says:

      mamat ni sepatutnya menggunakan pendapatan yang di perolehi untuk menyambungkan pengajiannya sehingga sekurang kurangnya ada first degree….
      kalau loghat pun tak boleh nak di perbetulkan,
      mamat ni akan “hilang” dengan kebanjiran pendatang2 baru dalam dunia hiburan…..
      gua ikhlas……tak perlu pergi jauh, memadai dengan membandingkan mamat ni dengan faizal tahir……
      yang ada talent…..tak perlu nak create gossip
      frankly speaking untuk mamat ni….lu tak ada talent, nothing speCIAL on you
      tq- speSIAL

      ni u punye komen tu kan??

      0
      0
  17. lanToK LeW says:

    kat machang…tp…kuarga kandung aku kat KB…aku cuma dibesarkan je kat machang…ngeh3….laki ko belah mana???huhuhuhu…sebaya ko gak kew???

    0
    0
  18. lanToK LeW says:

    awekcun….ko ade g x nie???huhuhuhu….penat da aku tekan refresh dari td…huuhu

    0
    0
  19. tak faham eden apa yang tak keluar komennya.
    kami tak moderate komen2 anda.
    kalau ada link ke apa ke, barulah automatik kena block.
    itu ajer.

    ayat di atas tue bukan ayat orang ganu. haha. orang kelanta pun bukan jugak. main tibai jer. so jgn terasa ek

    0
    0
  20. lanToK LeW says:

    komputer ko wat hal lagi ke awek???cian ko…huhuuhu….

    0
    0
  21. lanToK LeW says:

    laaa…..leh tahan gak dari umah aku tuh….hehehhehe….ko on9 dari butik ke umah nie???huhuhuhu….

    0
    0
  22. lanToK LeW says:

    owh…24….mmm….apesal komen2 ko smua nye naik ke atas ek??? poning aku….huhuuhu….ok la tu….aku muda setahun dari dia…aku baru je 25 tahun…wakkakaka

    0
    0
  23. lanToK LeW says:

    hihihiihihi…..yeke gossipgurl….

    0
    0
  24. gosipgurlfea says:

    wah.kerja gak memalam awekcun…
    tiggai kita jela lentok…..

    0
    0
  25. gosipgurlfea says:

    aku pun lantok, kena gtg dulu, harap esok jumpak hang lagi na… sweet dream ~!

    0
    0
  26. silverman says:

    aper streamyx nak upgrade kelajuan lagi…?? are u kidding me…!! poor streamyx…

    0
    0
  27. Rizwan Hamdan says:

    wartawan hiburan Malaysia suka memfitnah orang ke?

    0
    0
  28. paperjer says:

    pagi..

    0
    0
  29. paperjer says:

    ala nara xkan x tau kot psal ayu tu..
    mmg dyer dh tbrnak per..
    mse dyer nkah aritu.. dh 4 blan dah hmil…
    ni syer bcer dlam paper..

    0
    0
    • aries_april says:

      ha…btul ker ni?
      xper…jab2x g….
      kak nara conpon update n post psl ayu kat sni…
      smlm dia sms aries…ktnya nk post tntg our gath this mrng…
      tp xda g pn…
      jab g kot….

      0
      0
      • paperjer says:

        aq bce paper.. ckap cmtu..
        klu x btul buat cmner lak wrtwan leh cter bler dyer nikah..
        bapa blan hmil…
        kak nara cter trbru mner?

        0
        0
  30. anNeDeSiLva says:

    hurmm..
    ayyu..ayuu….
    cian cian…
    takkn masuk dunia artis ko terus wat maksiat????hurmm….

    0
    0
  31. anNeDeSiLva says:

    mana semua nie??
    aries u there?

    0
    0
  32. ammey says:

    aku suke sgt tgk mata mamat cm dye ni
    hnsm la (for me)
    that y bf aku suma mata gini2

    0
    0
  33. anNeDeSiLva says:

    bosan..
    takde new post kew???
    anne boring nie…

    0
    0
  34. violet says:

    raya2….
    x sbr nyer nk rya
    huhu

    0
    0
  35. pEnArI pOcO2 says:

    salam aidil adha sume…

    0
    0
  36. pEnArI pOcO2 says:

    aries, violet…
    korang per ceta nih…?
    lama x muncul…
    aries, bl nk mkn nasik myk nih…

    0
    0
  37. aries_april says:

    poco…
    ks new resepi…
    ingt jab g blik keja nk bt la…
    lastrya ari tu poco ks x jd lak…

    0
    0
  38. pEnArI pOcO2 says:

    aiiikkk…mana korang nih…
    bf ker…? posa ker…?

    0
    0
    • [email protected] says:

      HAI POCO2 SELAMAT ARY RAYA…
      ARIES SELAMAT ARI RAYA

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        Hai cik abg…cik abg sihat ker…?
        nak korban per esok…? ayam…?

        0
        0
      • awekcun says:

        HAI..MORNING.
        SLMT ARI RAYA..

        0
        0
        • [email protected] says:

          BESOK AYAH GAN AKAK AKU KORBAN 4 BAHAGIAN,,,, KOL 3 NAK BALIK KAMPUNG,,,,HEHEHHE
          ARI NI OFICE AKU KEJER SAMPAI KOL 1230 JE…HEHEHE

          0
          0
        • awekcun says:

          KG KO KT NER PET

          0
          0
        • ammey says:

          kt tmpt bnjir

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          pet org kelate…
          kuat makei budu…

          0
          0
        • awekcun says:

          HEHEHEHE…
          CIAN PET..
          PTT LA OTAK DIA PUN ASYIK BANJIR JE…
          HUHUHUHUHUUU…
          JGN LUPA BELI PELAMPUNG YE PET..
          TAKT KO LEMAS PLAK NTI..

          0
          0
  39. pEnArI pOcO2 says:

    di hari raya…
    terkenang daku kepada si dia…
    isk…isk…isk…

    0
    0
  40. anNeDeSiLva says:

    smua ada???
    td anne masuk korg takde..

    0
    0
  41. pEnArI pOcO2 says:

    KEK PANDAN LEMBAB

    BAHAN-BAHAN :
    1 ½ cawan mentega
    2 ½ cawan gula halus
    6 biji kuning telur
    4 biji putih telur
    150 ml santan pekat
    Sedikit pewarna hijau
    BAHAN-BAHAN DIAYAK BERSAMA :
    2 ½ cawan tepung gandum
    ½ camca teh soda bikarbonat
    BAHAN-HAN DIKISAR :
    8 helai daun pandan
    250 ml air

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul mentega bersama gula hingga kembang. Masukkan kuning dan putih telur sebiji demi sebiji. Pukul lagi. Masukkan tepung, santan serta air pandan berselang-seli. Pukul rata. Masukkan pewarna hijau. Pukul sebati. Kemudian tuang adunan ke dalam loyang pembakar. Bakar sejam pada suhu 190*C.

    0
    0
  42. pEnArI pOcO2 says:

    KEK PANCA WARNA

    BAHAN-BAHAN :
    15 biji kuning telur
    4 biji putih telur
    4 camca besar susu tepung
    3 camca besar tepung jagung
    1 sudu besar ovallete
    250 gm tepung gandum
    16 oz mentega
    250 gm gula halus
    1 tin kecil kaya
    Pewarna ungu, kuning, merah dan kuning

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Telur dan gula dipukul hingga kembang. Masukkan ovallete, tepung gandum, tepung jagung, tepung susu dan kaya. Masukkan mentega (telah dipukul di tempat lain. Gaul rata). Bahagikan kepada 4 bahagian mengikut warna. Bakar berlapis-lapis.

    0
    0
  43. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LUMUT

    BAHAN-BAHAN :
    10 biji telur ayam
    16 oz mentega
    ½ tin susu manis
    1 gelas gula halus
    1 tin jem epal
    1 gelas susu tepung
    1 gelas horlicks
    2 gelas tepung gandum
    1 sudu teh esen vanilla

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul telur dan gula hingga kembang. Kemudian baru masukkan mentega, susu dan jem. Selepas itu masukkan tepung gandum, tepung susu dan horlicks. Kacau sampai adunan betul-betul rata dan beri warna hijau. Kukus sampai masak.

    0
    0
  44. pEnArI pOcO2 says:

    KEK KOKO

    BAHAN-BAHAN :
    ½ kilo planta
    ½ kilo gula halus
    12 biji telur ayam
    450 gm tepung gandum
    2 cawan koko
    2 cawan gula pasir
    2 gelas air sejuk
    1 sudu ovallete

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Masak koko, gula pasir dan air sejuk hingga hitam dan pekat. Pukul planta dengan gula halus hingga kembang dan putih. Kemudian pukul telur di tempat lain hingga kembang. Selepas itu masukkan ovallete, pukul hingga kembang. Setelah kembang satukan kedua-dua adunan tersebut. Gaul rata. Masukkan tepung. Akhir sekali masukkan koko yang telah di masak tadi.

    0
    0
  45. violet says:

    emm…br ada org…
    td xder
    huhu
    hye poco
    lama x jupe….

    0
    0
  46. pEnArI pOcO2 says:

    KEK BATIK RINTIK

    BAHAN-BAHAN :
    10 biji telur ayam
    10 oz tepung Hong Kong
    10 oz gula halus
    16 oz mentega
    1 tin susu manis
    1 tin tinggi kaya
    1 tin coklat rice
    1 sudu makan ovallete

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Telur, ovallete dan gula dipukul hingga pekat. Masukkan tepung Hong Kong. Pukul mentega dan susu di tempat lain. Masukkan ke dalam adunan telur. Gaul rata. Masukkan kaya. Bahagikan kepada 3 bahagian :
    (i) kuning
    (ii) hijau
    (iii) merah
    Lapis adunan kuning. Pancitkan hijau dan merah. Kemudian tabur coklat rice. Bakar hingga masak. Buat lapisan kedua hingga habis adunan.

    0
    0
  47. anNeDeSiLva says:

    alamak…
    pning tol tgok resepi kek ko ni poco..
    kek lumut pon ko buat…
    elok bebenor la tu makan lumut..heheheheh
    asl raya jek resepi..
    buatnya takkk..

    0
    0
  48. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS PUCUK REBUNG

    BAHAN-BAHAN :
    10 biji telur ayam
    16 oz mentega
    2 gelas gula halus
    1 ½ gelas tepung gandum
    3 ½ gelas milo
    1 gelas Horlicks
    1 senduk susu manis
    1 sudu teh essen vanila
    1 sudu teh browning sugar

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul gula dan mentega sampai kembang. Masukkan telur satu persatu. Gaul sebati.
    Masukkan tepung gandum, susu dan vanilla. Kemudian bahagikan kepada dua bahagian :
    (i) Masukkan milo / browning sugar
    (ii) Masukkan Horlicks
    Kukus adunan Horlicks dulu selama 2 jam. Kemudian kukus adunan milo / browning sugar.

    (YANG NIE FAVOURITE AKU…HEHEHE…PTG KARANG AKU BUAT…)

    0
    0
    • violet says:

      cm sdp je yg nih…
      nyum2

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        bahan langsung takde kena mengena dgn rebung..
        pahaper ntahhh…

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          aiiikkkk…xkan buat kek pakai rebung plak…
          kaler dier cam rebung le…
          sebab anne…kek paling aku minat nih…
          ko cube lar buat…

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          bkn tak nk buat..
          takde masala..
          ko lehla balik2 umah anne ni balik pkol 6 then nak kemas2 barang lg..sok malam pi picnic and family gathering kat PD..then nak tolong mak sediakan bahan sok raya lg..
          isshhh makan kek ko buat dahla..
          nanti buat eh bg anne rasa masa kat gathering…

          0
          0
  49. [email protected] says:

    HUHU…. POCO2 AJAR BUAT KEK KAT CNI KALO AKU BUAT MSTI XJADI PUNYERRRRR

    kelantan dah xbanjir dah… umah faizal kat atas jer banjir macm dia basah memanjang

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      KO CARIK LAR BINI ORG SWAK…SENANG CETA…PANDAI WAT KEK LAPIS…

      AMMEY…AKU DAH BAGI RESEPI KEK…BYK LG NIH…

      0
      0
  50. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS BOLLYWOOD

    BAHAN-BAHAN :
    10 biji telur ayam
    500 gm mentega
    250 gm tepung Hong Kong
    2 sudu susu cair
    50 gm air sejuk daripada peti sejuk
    350 gm gula halus
    2 sudu Quick 75
    160 gm buah kurma
    Sedikit warna hijau
    1 tin kecil srikaya

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul mentega hingga kembang. Masukkan susu cair. Pukul telur, gula dan air sejuk. Masukkan Quick 75, tepung dan sri kaya. Pukul hingga rata. Sudah siap bahagikan kepada 3 bahagian :
    2 bahagian warna hijau dan campurkan buah kurma. Kukus atau bakar selapis-lapis satu, lapis bahagian 1 bahagian.

    0
    0
  51. anNeDeSiLva says:

    hahahaha..
    violet..
    lupa lak nama puding tu hekk..hahahah
    nasib violet ingatkan..
    arini anne g bli and copy nama dia eh..
    nanti anne tangkap gambar letak dlm facebokk..heheheh
    sory lupa..

    0
    0
  52. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS SERI BUAH

    BAHAN-BAHAN :
    16 oz mentega
    10 biji telur ayam
    2 gelas tepung roti cream crackers
    200 gm tepung gandum
    ½ gelas gula halus
    ½ tin susu manis
    1 tin kecil jem buah-buahan
    ½ gelas tepung ice-cream strawberry
    200 gm kismis hitam
    1 kotak Red Dates
    1 bungkus buah ceri merah
    100 gm manisan kundur
    1 sudu tepung penaik
    Warna merah jambu
    Sedikit essen vanilla
    Sedikit gula hitam

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Tempat 1 : Pukul putih telur dengan tepung penaik sampai kembang. Masukkan kuning telur satu-persatu. Tempat 2 : Pukul mentega dengan gula. Setelah kembang barulah dicampur ke dalam adunan telur tadi, gaul rata-rata. Tempat 3 : Masukkan susu manis dan jem. Kemudian, campurkan ke dalam adunan sebelum tadi. Gaul, masukkan tepung roti cream crackers. Gaul rata-rata kemudian dibahagi dua : (i) Bubuh buah-buahan yang sudah dipotong halus, masukkan gula hitam (ii) Bubuh tepung ice-cream strawberry dan berwarna merah jambu. Gaul rata-rata. Bila sudah siap adunan itu, sediakan acuan yang sudah di alas dengan kertas minyak. Kukus yang dicampur buah-buahan dulu, berlapis-lapis. Kemudian baker semula dalam oven, lebih kurang ½ jam.

    0
    0
  53. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS BATIK THAILAND

    BAHAN-BAHAN :
    2 gelas gula halus
    2 gelas peanut butter
    2 gelas tepung gandum
    1 gelas milo
    1 gelas Horlicks
    1/3 kotak campuran (mixfruits)
    1 tin susu manis
    16 oz mentega
    10 biji telur ayam

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul gula halus dengan mentega hingga kembang. Masukkan telur satu persatu. Campurkan tepung hingga rata. Masukkan susu. Gaul rata-rata. Adunan yang digaul tadi dibahagi kepada 4 bahagian :
    (A) Merah – campur mixfruits
    (B) Milo
    (C) Horlicks
    (D) Peanut Butter
    Peanut Butter dahulu dikukus sampai masak, selepas itu horlicks, milo dan mixfruits. Kukus berlapis-lapis hingga masak.

    0
    0
  54. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS NONA

    BAHAN-BAHAN :
    10 biji telur ayam
    10 oz mentega
    1 ½ gelas gula halus
    2 gelas tepung gandum
    1 tin kecil kaya
    ½ tin susu
    1 sudu teh baking powder
    1 botol jem buah-buahan
    1 sudu teh vanilla
    ½ gelas madu
    1 tin buah prune (dibuang biji)
    2 paket gajus (dibelah dua)
    1 paket manisan keranji

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul mentega dengan gula hingga kembang. Masukkan telur satu-persatu hingga habis. Masukkan susu, kaya, madu, jem, baking powder dan vanilla. Pukul sampai kembang dan sebati. Masukkan tepung gandum, gaul rata-rata. Kemudian masukkan buah prune, ceri merah dan buah gajus. Gaul rata-rata. Sediakan acuan. Kukuslah lapis pertama dengan dua cawan adunan. Selepas itu, susunkan manisan keranji di lapisan pertama tadi (yang separuh masak). Buatlah berlapis-lapis, diselang-seli dengan dua cawan adunan dan manisan keranji, hingga habis.

    0
    0
  55. pEnArI pOcO2 says:

    KEK LAPIS PULUT

    BAHAN-BAHAN :
    25 biji kuning telur
    3 biji putih telur
    200 gm gula halus
    180 gm tepung gandum
    60 gm tepung pulut
    16 oz mentega
    1 tin susu manis
    1 sudu teh essen vanilla
    1 botol ovallete
    200 gm srikaya
    Pandan dan coklat paste
    Pewarna merah dan kuning

    CARA-CARA MEMBUATNYA :
    Pukul mentega, susu vanilla dan srikaya hingga kembang. Pukul berasingan bagi kuning / putih telur, ovallete dan gula hingga kembang. Lepas itu campurkan kedua-dua adunan tersebut dan gaul hingga sebati. Masukkan tepung gandum dan gaul hingga sebati. Masukkan tepung gandum dan tepung pulut ke dalam adunan. Bahagikan adunan yang telah dicampur kepada 4 bahagian. Campurkan bahan-bahan/pewarna untuk membuat setiap lapisan kek adalah seperti berikut :
    A. Coklat paste (dua lapisan)
    B. Pandan paste (dua lapisan)
    C. Merah (dua lapisan)
    D. Kuning (dua lapisan)

    0
    0
  56. anNeDeSiLva says:

    poco dhla..
    pening aku tgok resepi2 nie…

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      aiiikkk…aku bg kat ammey…
      ko sabar jelar tgok…
      korban mata sikit…

      0
      0
    • ammey says:

      owh da byk ke kek lpis ni
      mey ingt 1 jns 2 je
      yg plg pemes kt srwk ape

      opss da owg komplen la
      hehe
      k ckup dlu poco
      thnks a lotttttttttttttt

      0
      0
      • [email protected] says:

        kek lapis POCO2 BUJANG SENANG

        0
        0
      • anNeDeSiLva says:

        mangla pening anne…
        ko bg si ammey tu resepi paling sedap dhla..
        tak payahla pucuk paku lumut keladak punya kek sume kuar….
        pening anne….
        susah sgt ko email jek kat dia poco..
        kasi satu buku resepi…..
        ammey buat nanti kasi anne sket…
        jgn amek jek resepi tp tak wt..huhuhuhuhu

        0
        0
        • [email protected] says:

          nant kalo dah buat bagi kat aku siket….
          nant aku rasa sedap kex…..

          bulan 1 ni kalo ko xbawak kek tme jupe kiter orang aku campak ko dal tasik AMMMEY

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ko suh lar ammey buat pastu bg skit2 kat ko…kekekeke…

          0
          0
        • [email protected] says:

          KALO AMMEY BUAT MST X SEDAP…..

          0
          0
  57. paperjer says:

    byaknyer rsipi arini…
    tpi nmenyer pun plek2..
    bole mkan ker ni????

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      boleh makan kalo dah siap dibuat…

      0
      0
    • anNeDeSiLva says:

      hahaha mestila boleee…

      0
      0
      • [email protected] says:

        kalo aku yang buat 1 bulan pun xsiap satu kek ni

        0
        0
      • paperjer says:

        x reti nk buat poco2..
        huhu

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhu,,,, ati kak nara kener jage,,,,
          hehehe’

          kalo ko bagi kek lapis kat kak nara rasanye 40 ari dia buat gosip puji ko kat cini POCO2….

          jadi bagi banyak kek kat KAK NARA

          0
          0
  58. paperjer says:

    poco kek lapis brtingkat2 KLCC xder ker?

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      ader…kek baju bertingkat2 pon ader gak…

      0
      0
      • paperjer says:

        bgila poco2..
        aq nk try buat kek cm mnara lak..
        hehee..

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          kek taik lembu pon sedap gak…
          korang nak…?

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          tak hengen aku!!

          0
          0
        • [email protected] says:

          ARI 2 BUAT NASI GORANG KAMPUNG TAHI LEMBU….
          KEK PUN ADER GAK KER

          0
          0
        • paperjer says:

          baek taik unte…

          0
          0
        • [email protected] says:

          IMPOT DARI JEDAH EK UNTA…. MAHAL CKET LE TAIK DIA

          0
          0
  59. [email protected] says:

    ko bagi banyak2 pun belum tentu ammey nak buat poco2…
    heheheh
    lebih baik ko buat n ko pos kat dia….

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      buat penat aku jerk nak buat pastu pos…huhuhu…

      0
      0
      • [email protected] says:

        kira boleh le rasa air tangan n air peluh ko

        0
        0
      • ammey says:

        insyaAllah amy wt klu xwt rya ni pn len2 ari leh amy wt..

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          alamat raya tahun 2020 lar ko nak buat tue amy…

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          taw takpe..
          bek ko berhenti dr bg resepi tu lg..

          0
          0
        • ammey says:

          xla..nk wt rya ni memg xsmpt cz sok dh nk raya kn nk kna bli bhn ag..tgk mgu dpn ka amy cuba wt.2 mgu lpas brturut2 amy wt dh cz owg knduri tmpah..

          0
          0
        • [email protected] says:

          POCO BUAT KEK N BERPOCO2 DALAM MASA YANG SMA…
          2 YANG XYAH GUNA GARAM…

          CUBE TENGK DALAM RESEPI YNAG DIA BAGI XDER TULIS GARAM PUN…

          SEMUA GUNA PELUH JER BAGI RASA MASIMMMMMMMMMMMMM

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          JANGAN2 KO SORANG JERK YG BUAT KEK TERMASIN KAT DUNIA NIE TUE PASAL AAARRR…

          0
          0
        • anNeDeSiLva says:

          eeeiiii..
          muntah aku….

          0
          0
        • ammey says:

          wt kek xpyh pkai garam daaaaaaa pet

          0
          0
        • [email protected] says:

          HABIS 2 BUAT KEK XGUNA GARAM KER

          0
          0
        • ammey says:

          mna guna la,
          pkai gula jer
          tp da trtntu kek kna ltak gram la kot (amy xpnh wt pn)

          0
          0
        • ladybird says:

          ni komen pasal kueh ke pasal artis? confuse rr.. sape nak resepi kuih kodok?

          0
          0
        • [email protected] says:

          RUNDU KAT AKAK AKU NIK

          0
          0
  60. anNeDeSiLva says:

    aries dh hilang ke?

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      aries tgh carik bende wat korban sok…

      0
      0
      • [email protected] says:

        DIA NAK KORBANKAN poco2 KOT,,,,

        POCO2 kalo nama ko POCONG LAGI BEST KOT

        0
        0
    • ladybird says:

      anne ko lama mhilang?

      0
      0
      • [email protected] says:

        DIA P BERCUTI….biasa le musim dia skarang ni….

        0
        0
  61. [email protected] says:

    PESAL KOMEN KORANG XMASUK NI

    0
    0
    • ladybird says:

      pet ko chat? raya dtg umah erk.

      0
      0
      • [email protected] says:

        pet lek kampung le…. kol 3 kelik kelate…
        umah akak kat ner…..

        mak balik kelate ayah suruh tengk gegel yang dia bekenan nak jodohkan gan diriku ini

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          errrrmmmm…
          gegel mana lak lak yg bnasib malang tue yerk…

          0
          0
        • [email protected] says:

          bertuah aper dapat aku…
          ensem n baik aper aku ni

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          baik…? kah kah kah…
          org baik2 xkan masuk bn nyer…
          kat sini tmpt mengumpat per…kekekeke…

          0
          0
        • [email protected] says:

          nait kiter lain le poco2…

          ko cakap mcm 2 marah kak nara tau….

          nant mcm kak nara lak ajar kita mengumpat…..

          hehehheh

          tp aper2 pun saya bangga gan kak nara sebagai ejen insuren…….

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          hehehehe…
          kak nara xkan marah punyer…
          bab aku selalu bodek dier…
          kekekeke…

          0
          0
        • [email protected] says:

          ko bagi kek lapis ker kat dia…
          ke ko beli insuran gan dia…

          0
          0
        • ladybird says:

          umah akak kat sdyn avuenew. bkn kah ko dah kawen?

          0
          0
        • [email protected] says:

          mana ader dalam FS 2 acah jer…. heheheheh….
          23 baru umur pet… muda lagi,,,, masa untuk acri duit skarang ni

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          yelar tue…
          org skrg da kawin ngaku bujang…
          kekekeke…

          0
          0
        • [email protected] says:

          aku yang x kawin ngaku kawin,,,, sebab ramai member aku yang dah kawin

          Lirik lagu: Cari Jodoh
          Lagu: Wali Band
          ————————-
          Apa salahku Apa salah ibuku
          Hidupku dirundung pilu
          Tak ada yang mau dan menginginkan aku
          Tuk jadi pengobat pilu
          Tuk jadi penawar rindu
          Tuk jadi kekasih hatiku

          Timur Ke Barat
          Selatan ke utara
          Tak juga aku berjumpa
          Dari musim duren hingga musim rambutan
          Tak kunjung aku dapatkan
          Tak jua aku aku temukan
          Oh tuhan inikah cobaan

          Reff
          Ibu-ibu bapak-bapak
          Siapa yang punya anak
          Bilang aku
          aku yang tengah malu
          Sama teman-temanku
          karena cuma diriku yang tak laku-laku

          Pengumuman-Pengumuman
          Siapa yang mau bantu
          Tolong aku kasiani aku
          Tolong cari diriku kekasih hatiku
          Siapa yang mau

          0
          0
  62. [email protected] says:

    ayat BN tulis kat atas dalam bahasa terengganu 2 mcm len mcm sket jer…….

    kalo baca ape yang dia tulis mcm kelakar cket…
    hehehe…..

    0
    0
    • paperjer says:

      na..na..na… ganu kita..
      tul ker?

      0
      0
      • [email protected] says:

        lebih kurang le 2….
        hehehehe….

        0
        0
  63. [email protected] says:

    mana korang semua p…..
    kejor lembu ker…..lembu tlepas ek

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      ko nak suh aku tukau nama pocong…?
      xnak aaarrr…sume org akan jd pocong kelak…
      pocong berpoco2…amacam…? penah tgok ker…?
      kekekeke…

      0
      0
      • [email protected] says:

        huhu hebat ko ni,,, sampai ke mati nak berpoco2 2….

        nant aku nak bali kek lapis DEJA MOSS le….
        ko rasa sedap ker dai buat kek

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          aku xpnh tgk dier buat kek…
          ko tanya lar laki dier…
          huhuhuhuhu…

          0
          0
        • [email protected] says:

          aku nak tanye rakan kogsi dia ler…abg anur zain…
          hehehe….

          mst dia cakp sedapkan…..

          tp bagi aku kek lapis aper pun semua sedap

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          x sume sedap…

          0
          0
        • [email protected] says:

          tp yang aku makn semua rasa sedap jer….

          hehehe…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ko dah cube kek lapis tahi lembu…?
          sedap beb wa ckp lu…
          bau best jerk…

          0
          0
        • [email protected] says:

          betoi2 ader ke….
          ko ni biar betik

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ko ingat taik lembu xleh jd title kek ker…
          batang buruk pon boleh per…

          0
          0
        • [email protected] says:

          ader ker… nant mms kek 2 kat aku…
          nak tengk bentuk kek 2 mcm maner

          0
          0
  64. [email protected] says:

    mana semua orang p ni

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      ader nie ha…japs lg aku kuar trus balik beb…
      ko posa ker tak nih…

      0
      0
      • [email protected] says:

        posa ape lak ko ni…..
        ko posa ganti ker

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          aiii…posa sunat aidil adha lar…kan 2 ari…
          aku…? aku…? hehehe xleh…cuti…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu…. aku xpose pun….
          heheheh
          nak balik kampung nant lapor…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ceh…sungguh x kuat semangat ko nih…
          malang sungguh gegel tuh…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu…. gegel 2 aku xkenal lagi balik ni baru nak kenal…

          mcm maner ni susah ati aku nak balik kg kali ni

          0
          0
  65. anNeDeSiLva says:

    aii ladybird..
    haah anne g bercuti 2 mggu..
    tu yg menhilang..
    tp ada gak komen sket2….
    sehat?

    0
    0
  66. paperjer says:

    wei korg smua…
    cmner nk blaja bhasa jepun hah?

    0
    0
    • pEnArI pOcO2 says:

      ko belajar pakai selipar jepun dulu…

      0
      0
      • paperjer says:

        dh pkai dah.. sjak zman jpun lgi..
        hehe..

        0
        0
      • [email protected] says:

        aku ader kenal akak cikgu bahasa jepun…
        ko nak kenal dia x… nant dia leh ajar ko

        0
        0
        • paperjer says:

          bole gak pet..
          cpatla knal kan..
          huhu…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          buat pelar nk blajar ckp bhs jepun…
          baik ko belajaq ckp swak…
          ader gak pekdah nyer…

          0
          0
        • [email protected] says:

          nak kenal kan mcm maner xkan aku nak bagi no tel dia kat cni…

          akak 2 sekarng tengah buat master bahasa jepun… hehehe

          tp dia cikgu sekolah rendah jer sekarang ni,,,,
          umur ko berapa……

          kalo atas 12 tahun ketas dia x ajar…

          0
          0
        • paperjer says:

          kamek org srawak..
          tul x poco2?

          0
          0
        • [email protected] says:

          dok gituh lah… saloh 2 mu kecek gituh…
          nanti aku aja mu kecek kelate ak

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          bukan kamek…tapi KEMEK…ko sebut betul2…

          0
          0
        • paperjer says:

          alahai…
          aq x ckup umr lagi la…
          hahaha..

          0
          0
        • [email protected] says:

          KEMEK macm hina hidung siti sarah jer ko ni

          0
          0
        • paperjer says:

          sori la poco2 aq maen sbut jer..
          tu sbab aq x der jiwa bhasa srawak..
          huhu..

          0
          0
        • [email protected] says:

          nant ko belajar gan BLACK ,,,, bahasa serawak dia lagi ok dari poco2

          0
          0
        • paperjer says:

          x pela..
          aq tgah praktis nyanyi lagu jepun ni…
          mner tau 1 ari jdi pnyayi jpun lak..
          haha..

          0
          0
        • [email protected] says:

          lagu melayu pun ko xleh nyannyi…
          lirik lagu negaraku pun ko xinagt

          0
          0
        • paperjer says:

          oi..oi..oi.. ckap sdap mlut jer yek..
          aq igat lagi la lgu ngraku.. rukun ngra pun aq igat lagi..
          tah2 ko yg x igat pet..

          0
          0
        • [email protected] says:

          xper kalo aku x inagt… janji aku ingt rukun islam n rukun iman

          0
          0
        • paperjer says:

          aq pun ighat gak..
          3 in 1..
          huhu..

          0
          0
  67. pEnArI pOcO2 says:

    aiiikkkk pet…
    bentuk kek tue sebijik cam taik lembu lar beb…
    kaler pon lbh krg same jerk…
    rasa dier apatah lg…nak dan nak lg…

    0
    0
    • [email protected] says:

      geli aku nak mkn…
      mcm2 tol korang buat kek ni

      0
      0
      • paperjer says:

        per taik2 ni…
        geli la…

        0
        0
        • [email protected] says:

          aku inagt kat lekantan jer ader kuih taik itik…
          sabah lagi dahaaaaaasattttttttttttttt

          0
          0
        • [email protected] says:

          sabah… up silap… sarawak

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          nama jerk taik…
          tp sedap beb bl dah jadi kek…

          0
          0
        • paperjer says:

          taik per? taik org ker..
          cm krim jgak btuknyer..

          0
          0
        • [email protected] says:

          apperjer lagi xsenonoh

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          kekekekeke…
          asal taik…kan…

          0
          0
        • [email protected] says:

          poco2 tme dah mask pun kek 2 mcm taik lembu gak ker

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ofkoz ler cam taik lembu…
          time hangat2 tue lg lar sedap kalo nak makan…

          0
          0
        • [email protected] says:

          geli mak cik nak mkn kek mcm 2

          0
          0
  68. pEnArI pOcO2 says:

    pet, apsal ko susah ati lak nk balik kpg nih…

    0
    0
    • [email protected] says:

      yah kau kan nak kenal kan gan gegel 2…..
      mcm mana……
      aku bukan nak kawin lagi pun

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        ko nk ciri2 gegel camna…?
        ader cam aku…? kekekeke…

        0
        0
        • [email protected] says:

          xnak ler yang suka berpoco2…
          tp kalo yang pandai buat kek lapis ok gak

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          uiiikkk…aku dah lama tak berpoco2…
          bf aku x bagi…dier kata rugi lar pamer body slim kat orgramai…so aku ikut jelar…

          0
          0
        • [email protected] says:

          slim ker ko ni…..

          ASL pliz

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          mmg slim pon…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu…. msti nasik lemak 50c ko ni kan

          0
          0
  69. EclipsE says:

    MORNING ALL…
    KORG KEJE LG KER ARI NEY?

    0
    0
    • [email protected] says:

      kejer BB… tp aku sampai kol 1230 jer…
      nant dah nak balik KG

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        aku dah nk balik dah nie…
        nak buat kek lapis taik lembu…

        0
        0
        • [email protected] says:

          awal nyer nok kelik mu nih…
          dok ke aku no chat sekor2 kat sinih…

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          KAMEK TERPAKSA BALIT AWAL SEBAB KEK BELUM BERPOLAH AGIK…
          ESOK DAH NAK RAYA BAH…
          MUN BALIT LEWAT SIKIT KELAK JEM JALANRAYA SUSAH JUAK BAH…

          0
          0
      • EclipsE says:

        bestnya keje half day….
        aku full la…
        nak keje pon xsmgt…
        dh trbyg2 lemang,rendang….
        ko kelik kelate ye?
        xbanjir ker kt sn….
        hati2 blk….

        0
        0
        • [email protected] says:

          dok BOH ayoh aku oyak… dia oyak buleh jah balik kalu nok kelik,,,,

          jadi aku keno le kelik

          0
          0
        • EclipsE says:

          e…korg ckp ape ney….
          i xphm la…heheheh…
          tgh cube2 nak phm…tp xpaham gak…huhuhu…

          0
          0
        • [email protected] says:

          biasa jer serawak n kelantan….
          hehehe ni lah bahasa nyer

          0
          0
  70. pEnArI pOcO2 says:

    pet ngan pepejar…
    korang nk blajaq bhs swak ngan black…?
    hehehehe…kan betul tue aku kate KEMEK…
    kekekeke…

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhuhu…. habis 2 kalo ko ajar len mcm sikit aku rasa

      0
      0
    • paperjer says:

      pet jer nk blaja..
      aq x nak..

      0
      0
      • [email protected] says:

        tadi ko yang beria ckp serawak kan

        0
        0
        • paperjer says:

          bkan aq la poco2 la..

          0
          0
        • [email protected] says:

          poco memang orang serawak nak buat mcm maner bahasa ary2 dia

          0
          0
      • pEnArI pOcO2 says:

        kekekeke…x sanggop yerk…

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhu angak faham le poco2

          0
          0
        • paperjer says:

          bhasa srawak ni aq dgar cm bhasa jpun gak cket2…

          0
          0
  71. EclipsE says:

    mn anne n aries?
    td nmpk mcm ade….

    0
    0
    • [email protected] says:

      ah p kejar lembu….
      nak ambik taik lembu nak buat kek yang poco2 ajr

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        byk lar ko nyer taik lembu…
        tampal kat muka wat kosmetik lg baguih…

        0
        0
        • [email protected] says:

          memang pengotor ko ni poco2….

          peminat kak nara paling pengotor ko nii. hehehe

          0
          0
        • pinkapplejuice says:

          pet, komen ko kt ohbayau dh kene delete. apasal?

          0
          0
  72. www. says:

    Nate berok mu..!!
    click my name to see…

    0
    0
  73. pEnArI pOcO2 says:

    aper yg korang gaduh2 pasal rukun2 kat atas tuh…
    rukun tetangga korang tau ker…?

    0
    0
    • paperjer says:

      rukun ttga..
      cm pnah dgar..

      0
      0
      • [email protected] says:

        HUHUHU…. rukun akwin ko tau x

        0
        0
  74. pEnArI pOcO2 says:

    guyz…. aku nak out dulu…
    pet…mana der kek taik lembu aku sajer jerk nk kene kan ko…hehehe…jgn mare erk nnti kene jual…
    makan jelar taik lembu yg ori, pasti menggiurkan…kekekeke…
    SALAM AIDIL ADHA sume…maaf zahir batin…

    0
    0
    • paperjer says:

      slam aidiladha buat poco2 srta pnari2 nyer..
      hehe…..

      0
      0
      • [email protected] says:

        selat ari raya… maaf zahir je batin xder… hehehe

        0
        0
  75. aries_april says:

    korang smua dh lunch ker?

    0
    0
    • paperjer says:

      blom.. klu aries nk blanja per slahnyer…

      0
      0
      • [email protected] says:

        kek tahi lembu poco2

        0
        0
      • aries_april says:

        U ALL TRLMBT LA…
        ARIES BRU JA SDH…
        :-)
        KAHKAHKAH….

        0
        0
        • paperjer says:

          alamk aries.. arini trpkse la aq brlapar..
          huhu…

          0
          0
        • [email protected] says:

          ko pose ker

          0
          0
        • paperjer says:

          x lah pet..
          igatkn nk swuh aries blnjer..
          tpi dh soru dlu..
          trpkse la blpar…hehe…

          0
          0
  76. aries_april says:

    slmt ari ry 2 all of u…
    even i x sllu kat sni…
    prcyalah friends…
    u all mua dlm ht aries…..

    0
    0
    • [email protected] says:

      rindu kat ko aries,,, nik ader buat salah gan aries ker

      0
      0
      • aries_april says:

        xda lah nik…
        ko xda bt salah pn…
        aries ja bz skit lately…
        FS tu ko ada send kan?
        aries x smpt reply…YM pn cam tu gakk
        :-)
        sorry ye?

        0
        0
        • anNeDeSiLva says:

          pet….
          konon2 nak amek hatila tu..
          ko kata rindu kat aries jek ko tak pnah kata ko rindu anne kan..hahahahhahahahahahahha
          geli aku,…

          0
          0
    • paperjer says:

      dlam ati jer..
      dlam jntung x der..
      hhuhu…..

      0
      0
      • [email protected] says:

        aku tanyer aries le

        0
        0
        • [email protected] says:

          ok no aries… ingat nik ader buat salah gan aries

          0
          0
  77. anNeDeSiLva says:

    ohoii..
    tak kuar2 lg ke post baruu???

    0
    0
    • [email protected] says:

      kol 1230 baru nak kuar annn

      0
      0
    • aries_april says:

      aries dh sms kak nara…
      tp dia x reply lah…
      something happen wit her friends?

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        u mean something happen to kak nara friend????

        0
        0
      • [email protected] says:

        saje jer cakap…annn…
        huhuhu….
        nak korang tunggu je berita dari kak nara….

        nant kak nara nak promok BSN takaful dia…….

        0
        0
        • anNeDeSiLva says:

          penipu punya pett….
          ingat betol2…

          0
          0
        • [email protected] says:

          saja nak suruh ko tunggu kat BN ni….
          nant xder orang lak nak chat gan aku

          0
          0
  78. anNeDeSiLva says:

    eh baru anne perasan mana antu g ekk?
    lama anne tak dengar citer pasal dia..
    YM pon tak online..

    0
    0
    • aries_april says:

      kat YM ada la anne….

      dia ada…
      cma awek dia tngh mrjuk…
      tngh mmujuk kot…

      0
      0
    • [email protected] says:

      antu p jupe potianak kot…2 yang xsempat masuk cni

      0
      0
  79. [email protected] says:

    rindu kat ko jugak annne… huhuhu……

    ane merajuk ker…..

    mcm maner korang BLACK dah pilih ker sapa jadi PA dia

    0
    0
    • anNeDeSiLva says:

      ko ckp rindu kat anne pon tak bape nk ikhlas…wahwahywah…
      merajuk tu takdela….
      tak kuasa nyah…
      kalau pet tu faizal tahir takpela gak..wahwahwah……

      Black??
      anne xnk jadik PA dia..huhuhuhu

      0
      0
      • [email protected] says:

        ko nak jadi no 2 faizal ker…
        hehehehe

        pesal xnak jadi PA BLACK
        semalam beria korang pujuk mamat bujang senang 2

        0
        0
  80. aries_april says:

    esk mau pch pala lah…
    smua umah bt daging…..

    0
    0
    • [email protected] says:

      mkn le cket2 jer

      0
      0
      • aries_april says:

        favo food tu…
        mau pla bt sup…
        mleleh jer air liur ni….
        :-)

        0
        0
      • paperjer says:

        umh aq aym kot.. haha.. x pun seafood

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhu… 2 bukan korban nama nyer papejerrrrrrrr

          0
          0
        • paperjer says:

          aq x buat korbn pun..
          esok mak aq x tntu lgi msak dging ker x..

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu… masak jer kek lapis poco2

          0
          0
        • aries_april says:

          umah ko srng ja aries nk p…even ko x ajk…
          umah orng lain smua menu yg sma

          0
          0
        • [email protected] says:

          umah aku xder menu ko p ler….
          nant xyah pening ko nak makan aper

          0
          0
  81. [email protected] says:

    korang selamat ari raya ….
    kalo ader salah silap maaf tau… heheheh

    jap lagi aku dah nak balik ni… hehehe
    ari ni sampai kol 1245 je aku kejer

    0
    0
    • paperjer says:

      yeker pet.. best la ko… huhuhu…

      0
      0
      • [email protected] says:

        best le balik awal ari ni…..
        GM cakap semua leh balik awal… arahan dari DATUK pengerusi…
        jadi balik jel;ah

        0
        0
        • paperjer says:

          GM gneral motor ker atau guru mngajar..
          huhu..

          0
          0
        • [email protected] says:

          mana2 je yang ko nak… aku xkesah

          0
          0
        • aries_april says:

          GM tu…gedik man….

          0
          0
  82. paperjer says:

    esok aidiladha..
    mknernyer klu aq duk kt new york..
    sok leh mkan dging la..
    ye x?

    0
    0
    • [email protected] says:

      kat NY leh ler…
      kalo ko dok ND xleh ler….
      keling x makan lembu

      0
      0
    • aries_april says:

      smua ngra pn leh mkn…
      mau ngan tk mau ja…..

      0
      0
      • [email protected] says:

        huhu… betoi3

        0
        0
        • paperjer says:

          yeker aries…
          bkan ngra2 trtntu jer ker..
          huhu..

          0
          0
        • [email protected] says:

          mana jer ada orang islam semua ader korban

          0
          0
        • paperjer says:

          tpi kt fiji x der..
          hehe…

          0
          0
        • [email protected] says:

          xder xder le….
          tp kat negara bintang bucu 6 pun ader orang koban

          0
          0
        • paperjer says:

          huhu..
          tpi paper pun klu dorg smbelih kmbing ker unta ker
          tpi bkan org la.. kte bole mkan…

          0
          0
        • aries_april says:

          ada2x ja korang br2 ni…
          :-)

          0
          0
  83. aries_april says:

    where my best friend?

    0
    0
  84. [email protected] says:

    u all ader umah baru nant p umah baru kak nara ek

    0
    0
  85. [email protected] says:

    aku dah nak balik ni……

    MAAF SEBAB TPU ADER UMAH BARU>>>>>

    selamat ari raya u alll

    0
    0
  86. [email protected] says:

    bye u all

    0
    0
  87. papau :) says:

    Hello !
    Gud afternoon everyone !!! ^_^

    0
    0
  88. No Name says:

    x minat pun faizal..

    0
    0
  89. gontua says:

    kalau basah pon apa salah nye, kan lelaki namanye?

    0
    0
  90. pening says:

    Ala Faizal ni..dia ni org kate ape pun, muka dia nmpk snyum je,,senyum sokmola katekan…

    0
    0
  91. ohmerah says:

    tapi jarang betul nampak dia ni kat tv sekarang..

    0
    0
  92. Zaza Muhammad says:

    apa daaaa.. saje je nk jatuhkan bdk baik ni, aku bknnye minat dia ni, lagu dia pun aku tatau wpun senegeri… tp klu le mende gini btul2 terjadi kat dia kompem aaa dah havoc kat Trg nih, ni xde pe pun… kpd yg sebarkan gossip tu samada niat nk jatuhkan dia atau nk naikkan dia, bertaubatlah. faizal tu dah cukup berbakat, cuma rezeki kekag x berpihak kpdnye, at least dia maintain je… moderate….

    0
    0
  93. kalau dh namanya artis mmg x leh lari dr gosip…
    tp jgn ar smpai mlampau sgt….

    0
    0
  94. serai_patah says:

    BN…faizal Ganu, bukan Klate…ayat kt pic 2 bunyik cam klate jew?

    0
    0
  95. Tak_Kuasa_Aku says:

    Ntah2 mmg betul kena tangkap khalwat… Jgn ingat muka dia buruk, dia baik…orang muka buruk la salunya yg jahat….

    Tp tak kisahla kalau dia jatuh pun. Takde bakat pun dia ni. Aritu menang pasal undi kesian je. Pempuan kan cepat kesian bila tgk mamat kampung yg tido atas tikar smayang….

    Faizal patut belajar dari artis pempuan tntang cmana nak handle gosip. Tgk si Aleeza kassim tu…kena kutuk gila2 hnya kerana dia pakai baju pilihan dia…Org siap panggil dia jalang lagi. Tp okaaaaay je dia tanpa back up…. Yg dia ni, baru gosip sket, dah nak nangis… Nk mintak simpati le tu… Oh puhleeze..

    0
    0
  96. eyafizz says:

    cian kt dyerr..

    0
    0
  97. […] bagitau yang dah kawin, takdelah keluar gosip Faizal AF4 kena tangkap basah. Jangan la risau sangat populariti anda yang tak seberapa tue menurun. Rakyat Malaysia nie dah […]

    0
    0
  98. norimah says:

    spa nama bini ko????????

    0
    0
  99. die dah kawin ke….?

    0
    0