Written by AbangNara | March 13th, 2015

Alhamdulillah. Seorang lagi selebriti wanita iaitu Faezah Elai telah mengambil keputusan untuk berhijrah dan bertudung sepenuhnya. Tahniah diucapkan kepada pelakon ini. Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, semua gambar tidak menutup auratnya sebelum ini telah pun dibuang. Nampak gayanya kebelakangan ini ramai selebriti yang telah mengambil keputusan untuk menutup aurat. Ini satu perkembangan yang amat baik.

faezah elai

Faezah Elai juga telah meminta untuk dirinya dibantu selepas ini. Penghijrahan bukanlah satu yang mudah lebih-lebih lagi apabila anda bergelar selebriti. Semoga Faezah Elai diberikan kekuatan untuk terus beristiqamah.

faezah elai

Tahniah Faezah Elai. Semoga akan lebih ramai selebriti wanita yang mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya selepas ini. Sama-samalah kita doakan. Follow Instagram Faezah Elai.

31 responses to (TAHNIAH)Faezah Elai Sudah Berhijrah, Kini Bertudung Sepenuhnya

  1. Yayyyyy says:

    Yayyyyyy first

    0

    0
    • miss lollipop says:

      terbaik ayat nya.. miss suka.. :)

      0

      0
      • Yahudi says:

        sbgai org penang yg vogue , pulau yg cantek dan org2 nya yg cantek( org Melayu penang ja cantek , cina suma buruk mcm Chelsia Ng , hikhikhik ), haruslah sentiasa menutup aurat seperti Norjuma , Mawar Fareeda , Mila Jirin , Jojie Aminuddin , dan byk lg ,
        Anzalna , Nurul Depp , Izara , Almy Nadia , ella , Fisha Sandha dan Fathia Latiff bila lagi ??

        0

        0
    • mummy77 says:

      Alhammdulillahhhhh… :)

      0

      0
  2. gempak12 says:

    Alhamdulillah… Syukran.. :D

    0

    0
  3. maklong says:

    Cantik anaknya kamu sayang…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sweetnyaaaaaaaa…
    tersentuh ayat tu

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Sebagai seorang muslim, wajib bagi wanita menutup aurat (mengikut syariat). Bukan hanya dengan menutup kepala sudah di label sebagai menutup aurat. So please lah, kalau setakat “bertudung” tidak semestinya menutup aurat. (get the facts clear)

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      betol kau cakap tu minah jambu sokong setakat nk bertudong aje lebih baik tk payah ! bertudong tapi pakaian nampak bontot tongek2 nk buat happe !! wahida wasini jugak yg bagos..belom ada artis lagi yg berani berhijrah macm dia..lov u wahidaaaaa..

      0

      0
  6. suamiku bukan ustaz says:

    satu perkembangan yang bagus cuma mungkin kebanyakan orang tidak tahu bertudung (menutup kepala, pakai niqab etc) itu hanya budaya orang arab. sebelum perlantikan Muhammad s.a.w sebagai Rasul lagi, perempuan2 arab sudahpun bertudung tetapi dadanya dibuka2…. lalu turunlah seruan Tuhan supaya dilabuhkan kerudung. Aurat yg wajib ditutup itu ialah dada itu. Lelaki tgk dada perempuan lebih bernafsu daripada tengok rambut…jadi menutup aurat itu bkn menutup kepala tapi menutupi dada. Ops…. ada pulak yg kena label anti apa2 ni karang…dah la di ruang hiburan pula tu. Maaf…. *katakan yg benar walaupun pahit*

    0

    0
    • Anonymous says:

      er maaf tak faham. kalau macam itu boleh ke klo tutup dada sahaja tanpa menutup ramput sepenuhnya

      sekadar pertanyaan dan mohon jawapan yang disampaikan secara berhemah. Tq

      0

      0
      • aiirizz says:

        rambut pn wajib tutup kan dlm quran dh tulis, sehelai rambut hukumnya 70 tahun dalam neraka…

        0

        0
        • anti musyrik says:

          hadis? hadis? hadis? maaflah…hadis ni sumber rujukan paling afdhol ke? di sebabkan rujukan hadis la jd berpecah2 fahaman dlm beragama. hadis ni dh jd mangsa politik dah…sape faham, faham le…malas nak hurai lelebih…

          0

          0
      • ustazah ke aku? says:

        maybe dia tak abis taip nak cakap ‘bertudung bukan stakat tutup rambut, tapi tutup dada jugak’ :)

        0

        0
      • minah jambu sayang nenek says:

        minah jambu rasa setakat tutop di bahgian dada tu mungkin boleh pasal yg buat jantan stim bukan rambot tapi dada tol takkk jadi mari sama2 kite2 tutop di bahgian dada aje !

        0

        0
        • lantak kau lah says:

          manusia kalau dah tak mau buka fikiran, orang bagitau benda yg lain sikit drpd apa yg dia faham, mulalah dia buat cerita bg panas…tutup dada sajalah, yg lain x payah tutup…kalau org ckp minum tu lbh penting drpd makan…apa ko nak minum saja sampai kembung tanpa makan ke cik minah jambu?

          0

          0
  7. Like Sangat says:

    sangat cantik dia ni…Alhamdulillah

    0

    0
  8. wanda says:

    Alhamdulillah dah bertudung…semoga akan datang berubah kpd yg lebih baik lagi

    0

    0
  9. IBUMERAH69 says:

    Alhamdulillah…Cantik dan anak pun comel, lawa.

    0

    0
  10. Jgn cepat melatah says:

    Sampaikan nasihat dgn penuh kasih sayang bukannya dgn mendabik dada konon aku ni sempurna…
    Apa guna tutup ikut syariat tp mulut masih dalam kekafiran?

    Faezah Elai – she not my favourite actress jauh sekali meminatu beliau… Tp sejujurnya nak cakap … After kawin dia makin cantik n now dia setapak lg cantik dr retis yg masih belum berubah… Slow2 berubah ke arah kebaikan lebih baik dr tak berubah lansung..

    0

    0
  11. murukuya sateri says:

    Alhamdulilah….2015 ni banyqk yqng berhijrah….semoga Allah membuka pintu hatikak ros pula untuk berhijab.

    Kita doakan.

    0

    0
  12. salam says:

    minta muslim waspada dgn fesyen yang menunjukkan lambang salib, contoh baju faezah elai ni… harap buka mata… ni smua dakyah kristian secara halus. Berhati2 lah memilih pakaian walupn nmpk fasionable tp kna pk juga ya….

    0

    0
    • Anonymous says:

      siapa yg reka baju dia? dia nak pakai juga kan.

      kalau mcm tu kita lenyapkan huruf t, simbol tambah (+) simpol simpang 4 (+) dan apa2 yg berkaitan dgn (+).

      kamu punya iman di tapak kaki ke sampai semua nak kaitkan dengan agama kristian? klo iman kuat mcmanapun kamu tak akan terpesong. itu la msalah org melayu malaysia

      0

      0
    • ntah apa2 says:

      dakyah kristian tengkorak kamu. selagi wujud pompuan melayu islam yg terhegeh hegeh nak pakai skirt, nak pakai dress sampai lutut, nak pakai legging, nak nampak perut, tak payah nak salahkan org lain.

      0

      0
    • kak yah bukan dakyah says:

      geng minah jambu…otak sempit.

      0

      0
  13. semek says:

    semoga 2015 akan jadi lebih baik untuk kita semua InshaAllah Aminn

    0

    0
  14. anon says:

    Artis2 ni kalau dah berhijrah tu jgn mekap pun tebal 5 inci jugak and berbulu mata palsu mcm jugak si rozita & ziana tu. Bersederhanalah. Ni kata berhijrah tapi masih nak menarik perhatian & mengharapkan pujian org. Relaxlah…
    Si faezah ni mmg dah cantek, takyah mekap tebal2 pun…..mmg dah cun. Suka tengok gigi dia yg cantek n tersusun..

    0

    0
    • positive vibs says:

      mungkin die sdg hadiri sebuah majlis yg memerlukan dia kelihatan anggun dan menawan..ade penah nampak die pegi pasa ikan pakai mekap tebal?

      bersangka baik lah :)

      pelan pelan kayuh org kate

      0

      0
  15. nanako says:

    Alhamdulillah atas penghijrahan Faezah Elai.

    0

    0
  16. kak jenab says:

    uiihhh comeinya anak dia…mcm arab

    0

    0
  17. mojo says:

    Cer berpurdah.ada brani?baru tak boleh buat muka gedik.

    0

    0