Written by AbangNara | January 26th, 2010

fasha sandha

Ciannya kami kat Fasha Sandha. Bukan senang nak jadi selebriti, ada yang suka dan ada yang tak suka. Dan dengan bantuan teknologi sekarang nie, makin senang untuk orang ramai meluahkan rasa benci mereka kepada seseorang. Bagi kami itu tak salah asalkan berpada-pada. Janganlah sampai kutuk melampau-lampau.

Dari apa yang kami dengar, group Facebook I Hate Fasha Sandha dah mencapai 40,000 fans sebelum didelete kerana ada komen-komen yang kurang bernas. Untuk pengetahuan anda, jumlah fans yang join group I Hate Fasha Sandha nie lebih ramai daripada group fans Fasha Sandha yang sebenar. Kalau nak wat kesimpulan mudah, maknanya lagi ramai orang tak suka Fasha berbanding orang sayang dengan dia.

Dan semalam kami check group Facebook I Hate Fasha Sandha nie dah pun dicreate semula. Setakat semalam dah ada lebih kurang 1,000 fans. Rasanya tak lama lagi akan makin bertambah tue. Adakah bakal mencecah 40,000? Itu kita sendiri kena tunggu nanti.

Buat Fasha Sandha, amiklah kewujudan group Facebook yang membenci anda ini sebagai satu motivasi untuk berubah sikap dan menunjukkan contoh yang baik. Orang takkan benci kita kalau kita tak buat salah. Tak gitu? Ini semua lumrah dunia. Harap anda terus tabah dan maju.

P.S: Kalau sesapa rasa nak jadi fans FB tue, pepandai la korang search ek. Tak elok rasanya sebarkan kat sini.

126 responses to Facebook I Hate Fasha Sandha, Sukarnya Jadi Seorang Selebriti

  1. ntah..tunjukkanlah ciri-ciri seorang artis melayu yang bergelar wanita…tunjukkan..u ada sebenarnya…pakej dah ada cuma kena upgrade skit…

    0
    0
    • bagus la BN ni sbb tak bg link FB tu.. syabas inspektor sahab.. i like :)

      0
      0
      • izzat says:

        “P.S: Kalau sesapa rasa nak jadi fans FB tue, pepandai la korang search ek. Tak elok rasanya sebarkan kat sini.”

        hha. kalau sebar pn sama je. sbb org search pn sbb post ni.kalau x,org pn xtau. x semua.

        0
        0
  2. akuGAYah says:

    1st?sian c fasha ni.

    0
    0
  3. sory lah cik gayah..2nd ok what…

    0
    0
  4. wantie says:

    bagi aku ok per fasha sandha ni. aku der masalah pun. Kat mana la sakit korang ngan si fasha ni….

    cukup cukup lah membenci orang. jgn sampai kita plak dibenci….

    0
    0
    • manjalara says:

      aku setuju, fasha ni ok per, cuma org mula meluat senjak dia ade hubungan dgn bekas suami nora danish tapi kita tak tahu pulak perangai nora danish mcmana, dok asyik ckp kata fasha jer yang salah

      0
      0
      • kim says:

        biar la si fasha ni gan dunia dia. sudah2 la. aq xske pon dia ni tp kte xpayah la nk salahkan satu pihak je.. nora tu pon baik sgt ke…same je semua artis ni..

        0
        0
  5. boraqamy says:

    lalalala (^_^)

    0
    0
  6. boraqamy says:

    Entahlah.. Apa ek salah Fasha.. sampai aku yg xpernah jumpa dia pun buleh meluat dgn dia.. kesian kat dia.. Hidup dlm kebencian insan2 lain.. huhuhuhu… moral nyer… lu pikir la sendiri..

    0
    0
  7. titi says:

    ah busan tol klu psl minah kemut nie … next!

    0
    0
  8. Piston Pecah says:

    tak tau lah nak menilai seseorang itu sebab kebencian atau pon sebab lain..kan lebih baik pilih cara terbaik untuk melepaskan sesuatu..pilih cara baik, baik lah result dia, pilih cara yang sebaliknya, resultnya???

    ALLAH saja yang tahu…

    0
    0
  9. Hitler says:

    I hate Scha pn dah ada lepas die kene tangkap ngan Awal sambut krismas tu..

    0
    0
  10. fifie says:

    hahah pdn muke..mmg patot pon org benci ko..

    0
    0
  11. scorpioncat says:

    tak taulah aper yg kureng ngan fasha nie, muke comel, belakon pon ok laa..mungkin psl kisah ngan si jejai ye yg buat dier nampak ‘jahat’ sgt, walhal kiter tak tau ape yg sbnrnyer..sabarlah fasha.. cobaannnnnnn…….

    0
    0
    • achiq says:

      aku mula tak suka minah ni bila tengok explorerace selebriti…sapa yg tgk..pasti tahu apa maksud aku….

      0
      0
      • compaq says:

        ak tgk..ak tgk..btol2..tme explorce celeb dye da tnjk prgai sbnar..cian org y 1 group ngn dye tme 2..

        0
        0
  12. puyol says:

    comel gila fasha ni
    klu dpt jd bini aku ok gak mesti anak aku cun n sweet sebb aku pon ensem
    mn no hp ko fasha aku nak msg

    0
    0
  13. aries_april says:

    hahahahaahahahah…
    mn antu…
    smlm bru dia join club ni….

    0
    0
  14. AnneDeSilva says:

    FASHA SANDHA…
    apela nasib ko kan..
    hurmm…
    tula..
    ko rosakkn rumah tangga org..
    now ALLAH bayar cash jek cik adik oii..
    sama2 kita amek ikhtibar k..

    0
    0
  15. DeeDee says:

    takut nak join group ni. kang tak pasal2 kena saman pulak.

    artis sekarang takleh main2. apa2 tak puas hati, diaorg saman jek.. hehehe..

    0
    0
  16. aries_april says:

    antu…soalan pa ko ksi kat blog ko tu?
    karng ko gak yg kna pnmpar…

    0
    0
  17. Roslan Nazri says:

    haha sure minah ni panggil kaki pukul ni..bahaye2..byk body guard woo…huhu..kene ugutla tu..mmg rmi la tak suke dari suke kan? =P

    0
    0
  18. Eldy says:

    Sikap artis terpulang kpd dia mau baut bcam mana ~ no komen ~

    0
    0
  19. AnneDeSilva says:

    antu..
    sumpah kelakar gilerrrr gambar katak tu dgn org yg kat bawah tu..hahahahha

    0
    0
  20. yubin says:

    muke lawa tp prangai kureng xder mkne gak,,huhuhu..
    hope u will change into a better person fasha..,0_O

    0
    0
  21. Berry_Hitam00 says:

    aku dulu mnt gak minah ni
    tp tak sangka perangai mcm tu
    dah…artis skrg ni susah nak minat sangat
    kang dorg naik minyak…
    sudahnya dorg gak yang kaya raya……
    huhuhu!!

    0
    0
  22. nta ape2 ntah says:

    i pon hate fasha sandha bcoz of gedikzz n pandai belakon kat luar…dlm filem x yah citer ahh

    0
    0
  23. allaya says:

    yang kau org sibuk siapa yg fasha nak kawan tu knp?

    0
    0
  24. keroro says:

    fasha who~? do_0b

    0
    0
  25. not true says:

    memey tu jgan dmarhkn dia….klau da jdoh ttap jdoh……..doala kbhgiann msing2…….tp bkan sbliknye

    0
    0
  26. not true says:

    emmmm xbaik brkata dmikian kat mmey….kalu da jdoh ttap jjdoh…n satu ag kte prlula doa kbaikan sseorag i2…tp ukn sbliknye

    0
    0
    • Geli Hati says:

      BETUL3. JODOH PERTEMUAN AJAL DAN MAUT HANYA DI TANGAN ALLAH. KITA NIH SIAPA NAK MENENTUKAN TAKDIR.

      0
      0
  27. labu says:

    aik?? time nk kasik fb fans link x baik plak..entah apa2 tah kau ni beutiful nara..podah citttt..time bab lain kau hentam je…sudah la

    0
    0
  28. suri says:

    emm kes memey ngan waheeda lagi dahsyat dari fasha rasanya….jejai nora dua kali cerai..maksudnya cuba jgak bebaik kan…dah tak boleh..jgn la salahkan org jer…lagipun fasha dah baik dgn jejai lama sblm jejai kawen kan…lagipun fasha lagi lawa dari dua org tue yg tak pernah mengaku….last2 khalwat, yg sorg lg trus kawen…takat fasha on off dgn jejai tu apa la sgt.. nora danish pun apa la kurangnyer perangai, hrp ke comey jer

    0
    0
    • tulip says:

      betul2 suri sy setuju….,kita x tau per2 soo…jgn ler membenci fs,kang ttiba nora ade kes hangat mana korang nak letak muka?ape komen korang masa tu?artis ni pandai belakun…,suka berpada2…benci pun berpada2,kita pun bkn manusia suci…renung2kan

      0
      0
    • Geli Hati says:

      BETUL3 SAYA SOKONG ANDA

      0
      0
  29. Leo says:

    kasian… tapi fasha ni buat dekk je bile org hate kat die.. konon2 tabah le… kdg2 dia ckp mcm hipokrit pon ade, konon nye xde rase tergugat pon bile ade org benci dia, dia yakin dia masih ade ramai peminat…
    Benda ni ko amik jela pengajaran ubah le perangai…

    0
    0
  30. pinkypanthers says:

    sabar jerk ar fasha…
    by the way…
    aku x minat ko gak…

    0
    0
  31. mia says:

    ALLAH juga maha mengetahui.

    0
    0
  32. Geli Hati says:

    Yg byk benci FS ni org pompuan ler atau fans ND yg cam singa betina tu. FS tu belum lagi ambil laki org korang dah kata dia ambik laki orang. Ramai dah artis ambil laki orang korang x marah pulak. Siot betul la. Aku x benci pun dgn FS. Tapi aku benci dgn ND SINGA BETINA.

    0
    0
  33. Geli Hati says:

    Datuk CT tu lagi terang lagi bersuluh korang x marah pulak sampai merana TZ.

    0
    0
    • suri says:

      dato ct suci tahap dewa ok! semua yg dibuat terpaksa la dimaafkan…(gini la agaknyer die hard fan akan backing)

      0
      0
  34. Geli Hati says:

    Aku respect dgn FS dia cool jer. Pada hal hanya Allah saja yg tahu perasaan dia. Sabar itu separuh daripada Iman. Bersabarlah FS. Kesabaran FS akan dilindungi Allah. Bukan cam org lain doakan yg x baik pada FS. SABAR FS.

    0
    0
  35. Geli Hati says:

    AKU MEMANG KESIAN DGN FASHA SANDA. DON’T WORRY ADA ORG MASIH SAYANG PADA MU.

    0
    0
  36. Geli Hati says:

    SEBENARNYA YG KAHWIN LAKI ORANG ADALAH SEMUANYA TAKDIR ALLAH. AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN HANYA DI TANGAN TUHAN. KITA NI HANYA MANUSIA BIASA. SUDAH KETENTUAN ALLAH UNTUNG NASIB KITA SEBAGAI INSAN DI DUNIA. KALAU DAH JODOH KITA KAHWIN DGN LAKI ORANG ITU SEMUA TAKDIR.

    0
    0
  37. Geli Hati says:

    BEGITU JUGA DGN DATUK CT KAHWIN DGN DATUK K SEMUANYA TAKDIR TUHAN. DAH JODOH DIA.

    0
    0
  38. Zaza Muhammad says:

    pesal leeeeee suke wak keje x berpekdah camtu… apa daaaa…. akal ade ke
    Jgn le terlalu membenci seseorg, sok2 akan trima pembalasan xpun silap aribulan ngan kuasa Allah, org yg kite benci tu akan tlg kite suatu hari nanti, nothing is possible.. !!!!!!

    0
    0
  39. anti_hipokrit says:

    geli_hati

    perumpamaan dulu2 ada mengatakan
    “pokok takkan bergoyang kalau takde angin”

    perumpamaan sekarang ni…
    “pasangan laki bini tu takkan bercerai berai kalau takde sebab musabab”

    dan salah satu sebabnya adalah
    adanya minah2 gatal mcm :

    1) dato ct
    2) waheeda
    ….ni kategori berjaya sebab berjaya meruntuhkan rumahtangga orang lain dan bernikah dengan laki orang….

    3) memey
    ….ni kategori sedang dalam proses..ntah berjaya ke idak..??….

    4) fasha sendat
    ….ni kategori sendat yang teramat sangat sampai mengaku qabil ambak future husband tapi dinafikan oleh pihak keluarga qabil. (aku ada bukti….semua statement sendat ni satu penipuan)…memang dulu sendat ni bagitau satu dunia jejai ni kawan lama sebelum jejai kawen ngan nora.. tapi sendat ni ada bukti tak???? aku sah2 ada bukti sendat ni memang nak kacau jejai lepas sendat ni femes belakon drama ngan tv3 satu masa dulu…. bila nora tanya elok2 sendat ni boleh mengaku dia dan jejai memang ada hubungan… kalau korang kat tempat nora, aku rasa korang dah humban si sendat ni dalam rumah sampah…. tapi nora still lagi nak pertahankan rumahtangga dia….tu yang sampai parents in law nora ni pun campurtangan nak selamatkan rumahtangga dorang… tapi hati nora yang memang dah hancur masa tu terpaksa ambik keputusan bercerai jugak even she’s pregnant..

    so, sapa2 yang tak tau crita, better you keep your finger quiet rather than you r typing something nonsense…!!!!

    0
    0
    • Geli Hati says:

      DATUK CT?

      0
      0
    • Salam…
      Ohaiyo…senpai…;p

      anti_hipokrit –

      hello pe yg ko ade bukti tu?leh jadi peguam tu hehehe…ko bleh bela diorgkn awt xbela…?

      amboi dato Cecitian tu xde bubuh pe2 pn…biler tang waheeda siap buh peruntuh…hehehe

      hello ko rujuklh balik kat yg maha Esa…soal hati,cinta dan jdoh ni sape punyer?atok?nenek?Ooopak?Ooomak?

      tu cube ko tgk balik statement maizawati yg kat Tv3 tu psal dia akan berumah tgga ngan laki Sabah2?pe dia kater?xker hipokrit?rileks aaarrr awk baru bercerai dh dpt seruan cinta n jdoh…aku nk je ktuk tp pe bleh buat ni soal jdoh xleh katew pe lh kn btul x?

      pstu yg memey tu aku xberminat sgt tp ok gak lakonan pe tu cinta balqis hehehe ptutlh Norman terfall in luv ahukkkksss de gak seri n keayuan memey tu huhuhu…

      psai FS ni…rileks masih single kawan jelh ngn laki2 dlu kenal2 dlu…org kater biarlh private koz lg bgus…ko bercinta ka putus cinta ka nk bertunang ka klu xjd xde heboh satu negara jd ko puny pride xjatuh..ye x?ni heboh2 pstu xjadi ha kn berbesaran luka itu…kn de aib sape yg susah…
      klu yer pn nk bg tahu kat mediakn ha time nk dekat nikah tu ha bg tahu satu dunia…ni baru dlm perhbungn nk bertunng heboh satu dunia kite xtahu de org dengki ker aper ke…tu psallh kpd media2…hormatlh privasi artis…klu segenap sudut ko nk tahu psal diorg p buka syarikat kat Hollywood jd paparazzi…kiter org asia de privacy masing2…

      tq..

      0
      0
  40. BlackBerry00 says:

    sendat oh sendat
    hrmmmm….
    dah ramai sgt jantan..
    sendat lagi ker..???

    0
    0
  41. Geli Hati says:

    DON’T WORRY FASHA SANDA AKU TETAP SOKONG DAN KESIAN. DOAKAN SEMOGA BERTEMU JODOH. PEDULIKAN CKP2 ORG DI LUAR TU. FASHA BUKAN MINTA MAKAN PUN DGN ORG YG BENCI. BERSABAR JE LAH EK FASHA.

    0
    0
  42. shasha says:

    aku join fans tuh dh lama….tapi x bermakna aku benci fasha….aku saje suka suka join…hek hek….aku x benci pon fasha…sbb die xpernah buat masalah kat akku….lgpon die x kenal aku…ihihih….sori ar fasha…kdg2 yg join i hate fasha tuh bukan sbb benci u…xbenci pon….sesaje jerk….kikiki…xde keje….aku rase org benci fasha sbb jeles die lawa kot…yeker??

    0
    0
  43. hek says:

    what ever!

    0
    0
  44. Geli Hati says:

    ZAMAN SEKARANG BLOGGERS PUN BOLEH KENA SAMAN.

    0
    0
  45. avacs78 says:

    fasha kena insaf dgn perangainya… aku pun pernah tgk gelagatnya yg ngada2

    0
    0
  46. hamba ALLAH. says:

    CUKUP2LAH BUAT FITNAH N ANIAYA SESAMA SENDIRI…DOSA YG LAMA2 TUE XTERAMPUN…BUAT DOSA LAEN PLAK…BWK BERTOBATLAH KWN2..

    0
    0
  47. Geli Hati says:

    TU SEBAB KUBUR POMPUAN DALAM

    0
    0
  48. […] Sandha. Satu nama yang sentiasa penuh dengan kontroversi. Kontroversi dengan Facebook I Hate Fasha Sandha, kontroversi gambar mesra dengan bekas suami Nora Danish dan hari ini kontroversi gambar Fasha […]

    0
    0
  49. Zack says:

    Untuk diri saya.., saya percaya ‘WHAT’S AROUND COMES AROUND’S’ Betul ke Nabil “Lu pikirlah sendiri”?

    0
    0
  50. ~'D'LaBo'J'~NO WAR!!! says:

    urm…xtaw ler nk ckp pe.ktuk kang sia2 jew dpt d0se.nk mngate 0wg, kter pown sme gk 2×5.lntk sme k0 la labu..

    0
    0
  51. tomey!!!! says:

    fasha x dinafikan memang lawa dan cun…..tapi penampilan dan sikap dier jer kureng mnyenangkan..

    0
    0
  52. suka2 bagi hangitt says:

    yg aku heran kalu sesorg tu perangai elok xkan sampai kena cerai ye tak?? dulu nora tu pun sosial cam fasha gak.. dok masuk kluaq kelab mlm gak. xbleh nak salah fasha saja.. jodoh org yg baik utk yg baik.. yg kureng tu.. sendiri tengoklaaaaaaaa…

    0
    0
  53. to says:

    heran aku kat mana lawanya fasha ni? muka berlambak jer ku tengok

    0
    0
  54. sarjuni says:

    aku suka fasha ni,,mmg taste aku

    0
    0
  55. girl says:

    benci fasha….lambang pompuan x tau malu x patut jd pompuan

    0
    0
  56. Haley Huges says:

    I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  57. Gladys Zogby says:

    Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  58. Legalsounds says:

    I just couldnt leave your website before letting you know that we really enjoyed the useful information you offer to your visitors… Will be back soon to check up on new stuff you post!

    0
    0
  59. Dot Round says:

    Hello, i discovered your page through yahoo and hope you keep making more fine articles.

    0
    0
  60. iron rich food group

    0
    0
  61. Cortez Pavey says:

    One other thing I would like to talk about is that rather than trying to suit all your online degree tutorials on days that you conclude work (as most people are worn out when they get back), try to find most of your sessions on the week-ends and only a couple of courses on weekdays, even if it means a little time off your saturday and sunday. This is really good because on the week-ends, you will be far more rested as well as concentrated in school work. Thanks alot : ) for the different suggestions I have acquired from your blog site.

    0
    0
  62. Good Job says:

    Good Stuf Bro

    0
    0
  63. Hi there! I simply wish to give a huge thumbs up for the good info you’ve gotten right here on this post. I might be coming back to your weblog for extra soon.

    0
    0
  64. Thanks for your publication on the travel industry. I’d also like contribute that if you’re a senior thinking of traveling, its absolutely crucial that you buy travel cover for golden-agers. When traveling, retirees are at high risk of having a health emergency. Buying the right insurance package for one’s age group can protect your health and provide you with peace of mind.

    0
    0
  65. Thanks for the different tips discussed on this web site. I have noticed that many insurance firms offer consumers generous special discounts if they elect to insure more and more cars with them. A significant quantity of households possess several cars or trucks these days, especially those with more aged teenage young children still dwelling at home, and the savings for policies can soon increase. So it pays to look for a good deal.

    0
    0
  66. Do you treatment if I reference part of this on my web site if I submit a reference to this web page?

    0
    0
  67. game hosting says:

    I can see that you’re placing a a number of efforts into your blog. Maintain posting the nice work.Some actually helpful data in there. Bookmarked. Good to see your site. Thanks!

    0
    0
  68. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

    0
    0
  69. I must say you are extremely skilled at writing should you can convince me of some thing like this. I’m genuinely impressed by your knowledge and writing abilities. Please maintain up the good work. Thanks for sharing.

    0
    0
  70. Nice writing style you have, thanks for sharing

    0
    0
  71. Thanks for the excellent article!! I certainly enjoyed every part of it. I have your site favorited to catch any further material.

    0
    0
  72. need help finding a flat screen monitor we can help

    0
    0
  73. Bosnian Serb genocide defendant Ratko Mladic dismissed as obnoxious charges against him Friday during his first appearance at a war crimes court .

    0
    0
  74. oyunoyna says:

    Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

    0
    0
  75. That’s some inspirational stuff. In no way knew that opinions could be this varied. Thanks for all the enthusiasm to offer such helpful details here.

    0
    0
  76. Nice site, looks very organized. Finally found what Ive been looking for, thanks!

    0
    0
  77. Someone commented in an earlier discussion on thes very same topic, that they didn’t like this discussion. Why would someome say such a thing?

    0
    0
  78. היי ריציתי להמליץ לכם על דשא סינטטי – מוצר משובח, שמתוכנן בקפדנות ומיוצר במומחיות רבה על-מנת להיות דומה לחלוטין לדשא טבעי – לא רק במראה, אלא נמצא בתחושה . דשא סינטטי הפרוס בידי אנשי מקצוע נראה כמו דשא טבעי ומרגיש כמו דשא אמיתי לכל דבר; דשא סינטטי נראה כל כך טבעי עד שלפעמים חיות מנסות לאכול אותו! והיתרונות, הו, היתרונות…

    0
    0
  79. Great data concerning the Pregnancy… Truly am looking for week by week pregnancy info for security of my newborn child… right here are I found some helpful details to me. keep posting pregnancy facts, I am subscribing your rss feed for future posts.

    0
    0
  80. fashion tips says:

    you created some excellent points here… I did a search around the subject and discovered most people like your bolg.

    0
    0
  81. Its time to get something like this. good article. regards.

    0
    0
  82. Today, taking into consideration the fast way of living that everyone leads, credit cards have a big demand in the economy. Persons out of every discipline are using the credit card and people who not using the credit card have arranged to apply for just one. Thanks for spreading your ideas about credit cards.

    0
    0