Written by AbangNara | February 18th, 2014

Akhirnya misteri mengenai status pelakon dan penyanyi glamour ini terjawab juga. Dipetik dari Sinar Harian, Erra Fazira atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek,40 sah bercerai talak satu pada pagi ini dengan suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin di hadapan Hakim Syarie Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor Mohammad Adib Husin.

Kami di Beautifulnara turut menumpang sedih dengan berita ini. Semoga beliau tabah meneruskan kehidupannya. Jomlah kita mendoakan yang terbaik untuk beliau. Insyallah…

 

 

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

148 responses to Erra Fazira Kini Keseorangan – Sah Bercerai

  1. SAYA FIRST says:

    pes..yahooo

    0

    0
    • Anonymous says:

      menjanda lagi lah kau nyahhhh… ko pes? ada aku kesah!

      0

      0
    • Aiman says:

      isk iskhh…ni nak kena kawen ngan bapak datuk tan sri bagai nih, baru tak cerai.. tahniah lah,, jangan sia siakan peluang yang ada ni jadi datin jadi puan sri .

      0

      0
    • puikkk says:

      BANG NARA.

      Sila tulis dengan betul :-
      In shaa Allah – bukan Insyallah…

      0

      0
      • Anonymous says:

        lantak la nak eja mcm mana pun… jgn nak buta2 pecaya benda tak sahih boleh x, puiikkkkkkkkk…. banyak sgt main fesbuk, ni la jadinye, ustad fesbuk…

        0

        0
      • puikkk says:

        utk puik…sila dgr ceramah uai untuk perkataan insyaalla..xada yang salah pun…cari la kat utube ye…

        0

        0
        • soya says:

          Awak pun tak tau ustad UAI masuk syurga pun tak..sibuk nk ikut kata orang..
          p beramal sendiri la..ikut ilmu orang buat apa..apa ada pada ejaan..yang penting isi..ejaan x menjejaskan iman laa…tulah..taksub lagi.porrrrraaaaahhhhhhh……..

          0

          0
        • mutiara says:

          untuk perkataan insya allah/inshaa allah/inshaa allah tu ade ulamak berbeza pendapat tapi asalkan sebutannya satu persatu2 baru betol..jangan sebut satu perkataan je maknanya dah laen..

          0

          0
      • ssssss says:

        PUIKK…tulisan x penting yg penting sebutan….klu camtu ko pun salah…tulisan arab yg betulnye…

        0

        0
      • nini says:

        ejaan rumi tidak menukar maksud di dalam bahasa Arab. takde masalah nak eja mcm mana pun. wallahualam.

        0

        0
      • kaksemah says:

        puikkkkkkkk..

        ko ni belajar dr UStaz @ Ustazah FB yg mane ekk..???

        nak tau gakk…

        0

        0
      • baby says:

        cuba kalau org india @ china tulis Insyaallah dlm bahasa dorg? blom lagi org bangsa2 lain.. ko igt melayu je ker Islam? btol la mmg ko byk sgt main fb..

        0

        0
    • Alisha says:

      Kesiannya mama erra..tue la papa suh bertaubat pakai tudung tutup aurat tapi mama xnak dengar..xleh tinggal dunia primadona..hmmm xpela lets go eat ice cream..

      0

      0
    • timahh says:

      Kalau korang tengok gugu gaga erra(tv show pasal mula-mula erra dapat anak),nampak sangat erra nie queen control..selamba je die marah engku emran dalam tv show tu..mana emran tak lari..

      0

      0
      • lola says:

        haah,dulu penah tengok 1 episod tu die terjerit sana sini panggil laki dia. gerun je dengar suara nyaring dia. Terfikir jugak masa tu,entah2 real life pun camni,main pekik je. itu pertama dan kali terakhir tengok rancangan tu.

        0

        0
        • shahz says:

          ye ke dia penah jerit kat engku emran dlm gugu gaga tu? aku pon selalu tgk jgk sebab asto kan suke ulang2 siar tapi yg aku perasan dia byk marah2 kat PA dia.. kat emran x de pulak rasenye..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Xde mknenye erra tu kaki kontrol laki

        0

        0
      • eiza says:

        Xde mknenye erra tu kaki kontrol laki..yg aku tgk die slalu Marah PA dia yg senggal tu.

        0

        0
    • nurshana says:

      ada hikmah tu. kadang2 kita tak nampak lagi hikmah tu tapi nnti lama2 baru kita paham. maybe ALLAH tarik orang yg kita syg sebab dia nak gantikan orang yang betul2 sygkan kita..

      0

      0
      • anum says:

        permulaan perkahwinan mereka pun tak berapa cantik. sebelum ni orang mengeti kes rita, bercerai sbb kawen lari kat siam. tp kali ni aku rase ni lagi hazab kot.. kahwin selepas kantoi bersekedudukan. hmmm.. yg mengantoikan plak boyfriend sendiri masa tu…

        0

        0
        • dg anum mati tercekik bijik nangka says:

          lu apahal anum, org tgh sedey lu lagi nak fire stone. bila dia bersekedudukkan dgn lelaki pulak. watch out your mounth ya anum.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sapa boyfriend dia tu? Hans ker? hehe

          0

          0
        • Ddd says:

          Aku rasa apa yang anum cakap tu betul. Engku emran kantoi berboxer lam rumah erra masa tu kan? And hans sendiri yang ketuk pntu rumah erra mase tu.. Lepas kes tu la hans bertumbuk ngan e.emran n dorang kawin

          0

          0
        • aku budak notty says:

          ko nampak tak dengan bijik mata kau sendiri. kalau ko nampak ko boleh kata betul kalau sebaliknya fitnah. kau tahu apa dosa memfitnah tak sakai. heeee sayang nye erra bercerai dgn engku emran. dah lah handsome, romantik, aduhai muka dia sgt comel. geram aku dengan engku emran ni. kalau dapat sumpah tak lepas. engku emran i boleh isi application form tak.

          0

          0
  2. peeiiii says:

    sudah la ko erra….nak simpati…”kesiannyer erra, semoga erra tabah” <—–ambik la yer…buekkkkk puuiiihhhhh rasakan

    0

    0
  3. honey says:

    bersabar & tabah la…setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya

    0

    0
  4. Sukehatiakulankckpape says:

    Takziah erra…
    semoga tabah menghadapi masa depan..

    0

    0
  5. nuri says:

    kalo first dpat award ke?? pelik btol laa..
    balik pada topik. ni la artis2 malaysia…

    0

    0
  6. Lara Arjuna says:

    Semoga Erra Fazira tabah menghadapi badai rumah tangga. Berbincang cara baik tentang hak penjagaan anak & nafkah sepencarian. Semoga segalanya dipermudahkan Tuhan. Kita mampu merancang, Tuhan yang menentukan.

    Yunizar Hussein – Di Hari Persandinganmu.

    0

    0
  7. een says:

    sedey nye

    0

    0
  8. CHIKA says:

    Redhalah dengan ketentuan Allah..semoga tabah menghadapi hari depan…aamiinn

    0

    0
  9. BUNGA says:

    urmmm..dah lame dorang cm berkrisis kn..semoga masing2 tabah.

    0

    0
  10. sya says:

    sabar dan bertabah la yer untuk kak erra.

    0

    0
  11. zara amira says:

    Semoga beliau bertemu dgn org yg lebih baik dr sebelum ini

    0

    0
  12. peeiiii says:

    sian erra kan…semoga erra tabah…..<——ni semua poyo
    rasakan…padan muka ko erra sesuai ngan muka ko tu

    0

    0
  13. emas says:

    kenapa dia slalu pakai rambut palsu ek? saje nak tau

    0

    0
    • abg engineer yg sbnr says:

      rambut era ni tk cantik, kerinting halus2 skit…buat rebonding pon tk blh dh…dia pnh tnjuk koleksi rmbt dia…

      0

      0
    • Kak Nam says:

      Erra dulu kan pernah accident waktu zaman2 sembilu. Ada parut dikepala bahagian depan yg tak bisa tumbuh rambut lagi…itu la. Bukan sengaja dibuat2 pakai wig tu.

      0

      0
  14. kelentit sakit says:

    uh uh uh uh……sakit..kelentit ku sakit…

    0

    0
  15. zara amira says:

    Best ke

    0

    0
  16. ting says:

    pompuan cantik pon x bahagia …. dah 2 x kawin lak tu .

    0

    0
    • izzy says:

      cantik bukan penjamin kebahagiaan..

      0

      0
    • bilakakjemahmenulis says:

      ater? pompan tak cantik mcm kakjem ni apsal belom kawen lagi? ada apa apa formula nak share?

      0

      0
    • aroro hamzah says:

      tiada istilah cantik atau tidak bagi setiap pompuan setiap manusia tu dah sememangnya cantik ciptaaNya cuma kita suka membanding. bahagia atau derita bukan kamu yang meletakan tempat sesuatu makhluk itu. Klau x percaya pada takdir maka kita tidak percaya kepada PenciptaNya.

      0

      0
  17. izreen says:

    semoga erra tabah.

    0

    0
  18. kiss says:

    kesian elisya …….

    0

    0
  19. booooooo.......... says:

    Kan.. i told u all already.. rase nyer EF ni kena mandi bunga lah..

    0

    0
  20. Bodoh x dapt diajar! says:

    Terbukti..
    Pompuan cantik macam mana pun, menang miss malaysia or miss world sekali pun..
    Belum tentu menang dalam perhatian suami..hihihihi
    Biasalah dah 40an ofcuz jantan tu carik pucuk muda..

    0

    0
  21. nok gebuzzz says:

    kesian erra….tabah hadapi dugaan mendatang,jaga anak baik2

    0

    0
  22. Aku pelat says:

    2-1=1

    xapalah…dah tertulis jodoh diorg setakat tu je…ni yg susah bila cinta time senang je..bila time pasangan susah, down, kontrak kerja ended, cinta pun melayang…lepas ni hrp erra cari org yg betul2 kaya la sbb dia kan high maintenance…tp apa pun aku ttp minat erra fazira ni…

    0

    0
  23. mulut celupar says:

    kenapa erra sllu je bercerai yea?? and knp erra sllu pakai rmbt palsu..hehehe

    0

    0
  24. betik says:

    Xpelah erra, jodoh x panjang..

    semoga tabah.. manusia mana yg suka bercerai berai buat kali ke2..

    0

    0
  25. MAXMORA says:

    bercintalah kejalan ALLAH maka kekal selamanya..

    0

    0
  26. cincinperak says:

    kesian nya…ada pulak korang ni happy dgr dia bercerai…jodoh dia dah smp situ je..nak buat mcmana..jodoh kita ni blom tentu tau lagi..jgn dok mengata yg bukan bukan. kuang kuang kuang..doakan yang terbaik

    0

    0
  27. arisa says:

    semoga erra tabah..nape ek, bagi anak kat x husband, takkan susah nak bela anak sorang kot…

    0

    0
  28. belachan says:

    dia cerai psl suka sgt pakai rambut pelesu kot …….

    0

    0
  29. Alin says:

    Soal jodoh mmg tak boleh dijangka..Takde anak cerai..Dah ada anak pn cerai..Namun, kite perlu tahu tiada manusia yang sempurna dan terima kelebihan dan kekurangan pasangan seadanya..Insyaallah berkekalan..

    0

    0
  30. mira says:

    kalo dia kahwin dgn hans dulu, at least dpt gak pahala bw hans masuk islam…. mmg x da jodoh kan

    0

    0
    • Maen nyebot je says:

      Tapi kalo bawak masuk islam bukan kerana Allah dan tak bimbing dengan betul lagi bertambah2 dosa dapat..lg baik Erra jadi janda Engku dari jadi janda mualaf yg xtaw cinta pada agama tahap mane..

      0

      0
  31. minah chantikk.. says:

    pasai apa…..pasai apa…..

    0

    0
  32. ... says:

    emran tu kerja apa sekarang ?

    aku tak rasa depa cerai sebab $$..coz dulu time depa kahwin pon laki dia just pengurus or what ya dekat stesen radio.. cuma time tu ensem lagi lah..lama2 nampak gemuk
    ..

    0

    0
  33. suzy says:

    apasal yang bagi komen tu semua yang bodoh!! korang tak rasa apa yang erra rasa..suka cakap bagi orang sakit hati buat aper??? ini semua kerja allah..dia yang tentukan nasib kita semua..dia yang temukan dan dia yang akhirkan..jangan cakap takbur ….. hari ni allah bagi dugaan pada erra dan anak dia..esok lusa allah bagi 10x ganda dugaan pada haters yang mulut mcm longkang tu…
    kepada erra dan elisya..redha la dengan ketentuan allah…ini semua rahsia allah..mungkin ada hikmah disebaliknya dan allah nak bagi yang lebih baik buat erra dan elisya…
    jangan kita berputus asa dan ingat allah sentiasa.

    sayang erra selalu..

    0

    0
    • ... says:

      tak semua yang bagi komen tu bodoh..

      agak2 la mulut ko tu yg nampak sgt bodoh..

      dok bella retis sgtt depa pedulikan dekat ko ker ??

      mari sama2 istigfar…

      0

      0
    • nurin says:

      sokong dgn suzy. bukan kah setiap ajal, maut, jodoh dan rezeki dan ditentukan.
      dh sampai stu jodoh erra ngn emran. Kalau Tuhan kate, jodoh dh sampai stu, sape kte utk mghalang. akan ade sebab2nyer utk jodoh tu habis.
      xde org nk kawin, pstu cerai. tp, klu cerai adalah jalan yg terbaik, sbgai sorg manusia, kte kne redha.

      0

      0
    • wann says:

      betul..banyak komen yang tak membina kat sini..sy biasa baca je..tak pernah pun nak komen sb jadi takut lak baca komen yg mcm2..semua tu kerja Allah swt kan? hari ni hari dia..mana tau esok hari kita pula?berwaspadalah..

      0

      0
  34. Bedah says:

    “when karma strike; it will hit you back real hard, no matter how long it will takes.”

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak payah nak guna sangat la karma tu..dalam islam tak ada istilah karma..karma lebih kepada agama hindu..mmg setiap perbuatan tu ade balasan dia,semua tu ALLAH yg tentukan..stupid karma..

      0

      0
      • Bedah says:

        Jah, masa kecik2 kat sekolah tuh cikgu pernah ajar tak “buat baik dibalas baik, buat jahat jangan sekali”. Sama la, it just a quote; satu dalam bahasa melayu, satu dalam bahasa inggeris. Tak terkait langsung pasal agama. And uols tak boleh cakap “stupid karma”. Mungkin ada diantara kita kat sini beragama Hindu atau Buddha. Islam tak pernah ajar untuk mengecilkan atau mempersendakan agama lain.
        Yg uols emo sgt tuh, uols ke yg kena cerai?

        0

        0
  35. SWEET says:

    sedihnye….hope kak era sabar ye…

    0

    0
  36. tut tut says:

    ternyata yusri x besalah ……….

    0

    0
  37. SWEET says:

    knpe nak lbt kn org lain…semua da ad khidpn sndiri…
    mreka arts sbb 2 ape yg mereka buat org phatikn..tp korang sadar x nth2
    korang yg dok mngtuk ni pn ad msalah msing2…
    tgok dri sndiri sblm mngata org lain…

    0

    0
  38. ... says:

    CINTAILAH SESEORANG YANG MENCINTAI ALLAH S.W.T .. INSYALLAH KEKAL HINGGA KE JANNAH ..

    0

    0
  39. aku adalah aku says:

    cantek mne pn pmpn…balik2 1 hal je dgn laki2 ni..
    pandai jaga mkn n tdo dia…
    walo sibuk mne pn kte, pulg laa ke suami…
    syurga pmpn kt situ..
    ramai wanita skrg lupa hakikat tu..
    lbh pnting kn duit dr suami…

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah suami x mampu nak bg duit, so kene la pompuan cari duit.. klu suami mampu, xde laaaa pompuan nak cari duit….

      0

      0
      • aku adalah aku says:

        mmgla pmpn kne cari duit tp jgnla smpi lbhkn duit dr suami..
        bc laa ayt tu btoi2…
        fahami mksudnya..

        0

        0
  40. ikan says:

    laa baru je aku tengok citer ko jadi anak derhaka menjerit2 haritu. aku tengah rilek dalam bilik dengar orang jerit2, rupenye hsemate aku tgh layan citer. tak pepasal aku layan skali.
    bersabarla erra ye. semoga dapat pengganti yang lebih baik.

    0

    0
  41. peanut says:

    sedey dgr erra bercerai..
    semoga erra tabah menghadapi semua ni.
    erra p la berubat mana tau ada org buat benda x elok…

    0

    0
  42. sepupu erra says:

    semua jgn salah faham..n nak salah kan erra ke emran ke….maybe sbb tak de jodoh…..mmg dr dulu lg family emran tak bape suka erra….tp diaorg kawen jgk….maybe tak de restu dr family….erra tak nak bermadu sbb tue lah dia mintak cerai…. emran dah kawen hampir dua tahun dah pun…..sekian

    0

    0
    • sepapaterra says:

      hamboihhh. ni kalah abg nara! abg nara nangis tepi birai katil. ampa lagi tau apa yg terjadi. hebat betui dah ni.

      0

      0
    • cik omei says:

      betul..betul..betul… akak opis i pun cakap cam gtew gak..dah lebih 2 tahun emran kawen..

      0

      0
    • baru terfikir says:

      emmmm mbe ada logicnya kot emran da kawen.. that’s why penjagaan anak dpt kt emran.. kn slalu kes penjagaan anak ni cani.. maybe la..

      0

      0
  43. sotong hitam says:

    #throwback…kronologi perjalanan hidup era yg sentiasa penuh dgn peningkatan aka ‘upgrade’…
    bertunang dgn rockers/pelakon pujaan ramai (awie), tak menjadi (setakat artis pujaan ramai jer)
    bernikah dgn penyanyi/ komposer/ produser/direktor dan pelakon (yusri), tak lama cerai (ramai yg cakap sbb takde anak/yusri gay)
    bercinta dgn pelakon/ produser/direktor/bekas model (hans), tak lama die bai-bai pat hans (dah dapat yg lebih baik)
    bernikah dgn COO Suria FM, (engku Imran) , tak bertahan jugak…
    …she is always UPGRADING……. Kekayaan dan rupa tak menjamin ape2 di dunia ini….
    ape2 pun simpati dengan nasib era …….

    0

    1
  44. sal?xpuas hati?? says:

    suke tgk erra dgn fahrin ahmad..

    0

    0
    • mel says:

      x padan langsung erra ngn fahrin

      0

      0
      • huhuhu says:

        setuju gn ko mel.. TAK PADAN lgsg erra dgn fahrin.
        Fahrin tu aku rasa dia demand pn iye jugak… pompuan fanatik ramai…tp satu pn dia x pandang yer.. entah pompuan cmne la nti yg jadi isteri dia… adakah malang atau pn plg beruntung? hu hu huuuu.
        Anuar zain pn glamer jgk tp nape fahrin je yg salu jd sasaran soklan cepu mas bila nk kawen? Dan FA ni ramai btul peminat pompn yg gila batak + jakun kt dier, kalau dlm media sosial tu, x abis2 pompuan meroyan kt fahrin…giler batak… aku yg baca ni naik malu…!

        Harap fahrin berjodoh dgn pompuan yg baik2…..
        biarlh org kata dia panas baran ke naik tangan ker, kalau dpt bini yg tak sembahyang…mmg patut naik tangan pn! ahaks..

        0

        0
  45. ZIOE says:

    kena muhasabah diri…renungkan kekhilafan diri sendiri dan abaikan kesalahan orang lain pada kita…itu yang penting….bila kita muhasabah diri…sedar kesilapan sendiri…bertaubat… insyaAllah…kita akan jadi seorang yang pemaaf…hati akan automatik jadi tenang..

    0

    0
  46. kikie says:

    Sabar era, dgn mulut2 longkang, aper yg berlaku dh takdir, ini dugaan utk era. Yg pasti kiter ttp sokong era. Era forever…. Allah dh tntukn jodoh era hanya smpi disini, dan kite doakan semoga Allah swt sntiasa berikn kebahagiaan yg terbaik utk era d dunia & akhirat.

    0

    0
  47. stacy says:

    primadona apabila wanita berbicara

    0

    0
  48. abg joe says:

    hbs edah nti kite kawen ye erra.. lantak la org nk kate ape

    0

    0
  49. izz says:

    sabo je la naaaaakkk

    0

    0
  50. Sierarr says:

    kena jugak tngok salah siapa …
    kalau salah engku emran..dh sah la erra kena tabah dan sabar…
    kalau salah erra sndiri…xtahu la nk ckp apa…

    0

    0
  51. bilakakjemahmenulis says:

    tapi kat harian metro online kabo, anak nnt engku emran jaga. apa kes ni?

    0

    0
  52. Anonymous says:

    yang indah hanya sementara dan pasrah…sama kan lagu dia ngan idup dia..biasa le retis kalau nyanyi lagu y jiwang2 biasanya akn terkena kat diri dia sendiri plk..

    0

    0
  53. Anonymous says:

    dua kali menjanda..kalau sok kali ketiga pn bercerai…memg sah la y erra ni problem…x ap mgkn si hans akn kembali pd erra..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    semalam nmpak kisah erra,awie n z.zain nk bgabung 2…pastu ceta2 ngan hsbn sal erra ni…xtau da cerai ke blum…tup2 hr ni kluar pula berita dah sah bcerai…em….terjawab da persoalan…huhuu..apa2 pun semoga erra tabah…

    0

    0
  55. kak wok says:

    ada sebab la tu kenapa erra tak nak dimadukan..kita tak berada dalam situasi dia kita tak tau..dan EE pun bukan la tak cuba nak selamatkan rumahtangga dia dengan erra kan…bila da ada anak ni lain…pikir anak lagi…so jangan suka2 nak jatuhkan hukum kat diorang…doakan yang terbaik sudah…yang penting Elesya…sian kat dia…budak tengah nak membesar mak ayah cerai pulak…anak selebriti pulak tu…sah2 banyak dugaan untuk dia..Elesya kena kuat semangat….!

    0

    0
  56. minah jambu merah biru says:

    40kali cerai pon tkpeee asal kn hepiiii…nk buat macmana dh laki nk ceraiknnnnnn…tapi minah jambu tengok erra ngan laki dia hepiiii je camana leh cerai ar ????? laki dia ada minah lain ke ????? cian erra tau ! dh dapat anak jambu2 comel cerai pulak ngan laki emmmm ape nk jadi ngan orang2 sekarang ni tk tau laaa…… ada sape2 kt sini tau apesal erra ngan laki dia bercerai ? tolong kasitau minah jambu or kol minah jambu at this hp no 83365147 minah jambu tengah rilek ni kol la ..

    0

    0
  57. Bunga says:

    Berdiam diri itu lebih baik dari berkata-kata..

    0

    0
  58. pemerhati says:

    Bukan ape,erra dh 40 thun..so whats important than family pd usia
    Mcm ni..emran mgkin mahukan isteri bukan kekasih..isteri hanyalah
    Disisi suami..ble dia balik kerja,mesti nk isteri buat air dan sbgainya….lagipon ps usia 40thun,dh boleh mula muhasabah diri..bkn mkin kjar populariti..suatu masa dia akan memikirkan semua ini..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ape selama ni erra tk penah jaga makan minom laki ke yg kau cakap macm tu ?????? biasa lahhhhh erra pon dia ada keja ! dh tau erra tu artis popular kenape nk kawin ngan dia ?????? masa baru kawin dulu kenape laki dia tk pikir macm tu n kenape sekarang ?????????? ooooo sekarang baru sadar laaa yg erra tu artis huh ! macm siak !!!

      0

      0
  59. kinabalu says:

    Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..sebagai peminat Erra.memang terasa sedih namun sudah tentu semuanya ada hikmah..saya percaya Erra tabah menghadapi segala dugaan hidup.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jadi janda pon lagi bagos lah !!! ada laki buat menyusahkn aje ! erra bersabar aje ok jangan nk sedih2 sangat…kerja ada rumah ada kereta ada duit hati pon senang ! tentang anak biar laki erra aje yg jaga …dia tknk erra jaga pasal nanti bulan2 dia nk kena kasi duit nafkahh babtu tu hak penjagaan di beri pada bekas laki erra ni paham !! sape pandai sekarang ?????? lov u erraaaaaa…

      0

      0
      • kak ros says:

        tapi baik2 jadi janda berhias di kelumpur ni. Byak buaya suka target. Kawan aku dah kena. Si mamat pura2 tak ada anak bini. Tapi umur dlm 50an. Berlagak/melaram macam bujang carefree gi karaoke. Bermain golf .Tapi bujang berabok pokai (org lain bagi tau). Gaji utk dia aje nafkah kat bini pon tak kasi. Nasihat aku- jgan cepat percaya dgn lelaki melayu. Lagi berumur lagi kuat mengatal :)

        0

        0
  60. Pelakar sepi perindu abadi says:

    No Komen

    0

    0
  61. […] Erra Fazira Kini Keseorangan – Sah Bercerai | – Beautifulnara […]

    0

    0
  62. itsme says:

    Emran dah kawinkan?

    0

    0
  63. nil says:

    Kita tidak tahu apa yg sbnarnya brlaku antara mereka. Saya setuju jika ada yg kata, buat mcm mna pun jika itu bukan hak atau jodoh kita, menangis air mata darah sekali pun sememangnya ia bukanlah hak milik kita. Perlu akur semua yg ada tidak akan kekal lama, andai setia mungkin hanyalah hingga ke akhir hayat sahaja iaitu berpisah dengan kematian. Hak penjagaan anak diberikan kepada bapanya mungkin ada sebab,..jgn sesekali salahkah perkahwinan jika perceraian berlaku. Tidak kiralah ianya adalah pilihan keluarga, kawan atau cari sendiri, artis, org biasa@kebanyakkan, kerabat diraja atau sesiapa shaja…walau syg sekali mana pun. Bukan krna mereka artis…cuma kita lihat pengacara tv3 ezzah aziz pawzy bukan ke kerja tidak menentu masa dan suaminya adalah seorg juruterbang seorg ke sana dan seorg ke sini tetapi,..kita lihat kehidupan mereka baik2 sja, bukan….jgn dilihat dia..tetapi lihat shaja suami@isteri yg kerja mereka tidak menentu..aman dan bahagia. Yang penting adalah hati@nawaitu kita sendiri..fikir untuk apa kita berkahwin?.wallahualam

    0

    0
  64. dramaking says:

    kena badi Sanggul Beracun niii..

    0

    0
  65. penglipurlara says:

    siannnn…lobossssss

    0

    0
  66. korang yang bangang says:

    harap kat korang yg menghina mengutuk ni xmenjanda dan menduda mcm erra … semoga erra tabah , xde sape nak kan perpisahan dlm sebuah perkahwinan .. dah kententuan yg maha Esa …

    0

    0
  67. noradanishicupcupcup says:

    kepada anda anda dan anda.

    amboi…kemain lagi….tak semestinya hak jagaan kat Emran, si Erra ni tak boleh nak jaga anak dia hari2 lain…..boleh je….boleh je dia nak jaga alesya setiap hari pon…asalkan emran setuju. and for sure dia setuju. benda mcm ni kan memang mahkamah kena decide time penceraian. daripada duk berebut hak penjagaan, nanti kena tambah kos guaman, tambah lagi publisiti, tambah lagi membuka pekung di dada, tambah lagi dosa korang duk mengutuk kaaaannnnnnn.

    sekali lagi saya tegaskan, wpun hak penjagaan dapat kat emran, erra fazira wan chik bebas untuk menjaga ank dia, anytime anywhere. bukan nya dia dapat perintah sekatan untuk mendekati anak dia pon…alahai mentaliti korang ni…cuba la berfikiran jauh.

    0

    0
  68. Socimex says:

    Selepas kita memilih untuk berkahwin kehidupan kita sepatutnya tertumpu pada membina rumahtangga lebih2 lagi bagi seorang wanita..melahirkan anak yang baik & soleh untuk masa depan itu adalah tuntutan agama.bukan mengejar kerjaya masing.Dunia ini sementara.

    0

    0
  69. miss gucci says:

    sape ader gambar isteri ke dua engku emran? Nak sgt tgk “madu” erra fazira nie. Confirm lg hot n meletops dari erra sampai sanggup Engku Emran memadukan erra.

    0

    0
  70. ketentuan says:

    Da tade jodoh . Tape la , mby allah da tentukan jodoh dy smpai situ jee . Allah ta kan uji kita , d’luar kemampuan kita an .

    0

    0
  71. ketentuan says:

    Asal komen aq ta kua ? Sakai tol nara bangang neyh !

    0

    0
  72. chinta chantek says:

    Dah takdir allah s.w.t

    0

    0
  73. chinta chantek says:

    Yesssss

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Allah telah menyatakan bahawa tiap tiap yang di cipta mempunyai pasangan nya. sebagai contoh hidup lawanya mati. suka lawannya duka…dll .oleh itu kita tidak terlepas dari janji Allah itu. Allah juga berfirman, jangan lah menganiya sesama manusia ( kita) kerana dosa nya Allah tak dapat ampun kan. maka untuk tidak menyakiti dan menganiya langkah terbaik adalah. kita terima janji Allah bahawa setiap ciptaanya mempunyai pasanganya.disebalik kita menerima pasangan yang dijanjikan. kita perlu melihat ada kebaikan yang akan kita nikmati selepas ini. …nikmatnya i. kita dapat menghilangkan berbagai persoalan antara kita dan dia, ii. kita tidak dihantui dengan kesalahan kesalahan sebagai isteri jika kita perlu melakukan kerjakerja yang wajar. tanpa kebenaranya(suami)
    iii. memberi ruang untuk dia membuat perbandingan ( antara kita dan orang lain ) jika perpisahan kerana orang lain.
    …dan tidak lelaki itu semuanya benar…walaupun talak di tangannya …tetapi perlu melihat kelemahan diri ….untuk membina keluarga sampai mati. kerana Allah sangat halus kasih syangnya kepada manusia. dimana apabila kita telah selesai pengadilan diakhirat kelak, dimana suami suami yang tidak menduakan isterinya …akan menikmati perkahwinan dengan bidadari bidadari di syurga… dan perempuan yang menjadi isteri kepada lelaki itu sewaktu didunia ia merupakan penghulu kepada isteri isteri suaminya. pada ketika itu isteri isteri bidadari kepada suami ini tidak kenal antara satu sama lain wlaupun mereka telah tidur bersama makan sama dikalangan isteri isteri ini. ( kerna Allah merashiakannya kerna menjaga perasaan antara madumadumereka. )itulah halusnya kasih Allah kepada makhluknya……
    tapi bagi lelaki lelaki di dunia sekarang ini ada isteri mengaku bujang, pukul isteri tayang kekasih. ugut isteri, persenda isteri, ( muka macam kau 10 boleh cari) dan memperlekahkan keistemewaan isteri. ……
    renungkanlah…… alangkah menyesalnya nya dapat macam ni…..

    0

    0
  75. nooriati says:

    Allah telah menjanjikan semua makhluk ciptanyaa mempunyai pasangan pasanganya. oleh itu kini tibalah pasangan yang telah di janjikan oleh allah kepada pasangan ini. ( suka lawannya duka,) oleh itu kita sebagai manusia sentiasa melihat kepada kelemahan dan kekurangan yang memang ada dalam diri kita. walaubagaimana pun. dalam soal penceraian ni lelaki lebih rasa hebat sementang talak ditangannya. dan kemampuan masih ada.. ada waktunya allah akan menentukan janjinya dalam erti pasangan pasangan yang lain. ( kaya lawan miskin ) mana tau satu hari Allah uji pula dalam perkara ini.
    maka itu sebagai suami sentiasa melihat kepada pembentukan peribadi dan jemaah yang dalam tanggungjawab. bukan mencari alasan, membentang kelemahan isteri atau apa apa pun. kerana ….suami suami yang begini masih belum sesuai untuk menjadi suami kerana ilmu menjadi suami belum sempurna.
    perempuan jua sama….. pilih suami bukan Dato, bukan Tan Seri bukan Billioner….
    kerna pernikahan adalah jaminan akhirat kerna kesanggupan menjadi suami atau isteri adalah ibadah yang di persoalkan oleh .Allah ( kasih akan hilang , kaya akan binasa apabila ianya dimanafatkan ke jalan yang mungkar ) cantik akan luntuk apabila sampai waktu allah mengkehendaki… ) yang tinggal ….. kita dan diri kita yang pada ketika itu tiada siapa yang akan berada disisi selain amal hidup yang akan kita renungkan sepanjang perjalanan hidup kita. ….. alhamdulilah ….semoga allah akan menjadikan kedua duanya lebih tabah dan merenung diri masing masing dengan penuh kesyukuran kepada Allah. waktu itu emas….maka jaga lah emas itu kerana emas benda yang bernilai. sayangi lah usia yang kita tinggalkan seperti masa.

    0

    0
  76. Melor says:

    Apa kejadah punya komen

    Panjang lebar mcm novel ni ???
    Sila maklum ni BLOG HIBURAN BEAUTIFUL NARA .!!!
    bukan blog luahan CERAMAH korang2 yg berangan ustazah ..

    0

    0
  77. hambanya says:

    Sesiapa pun mungkin alami keadaan yang sama, minta dia dpt petunjuk, dn tabah

    0

    0
  78. peminat erra says:

    siapapun kita ,tak berhak untuk menghukum orang.kita tak duduk dalam kehidupan dia.kita sebagai orang luar hanya boleh mendoakan yang terbaik untuk mereka.ini bahagia dia.KITA BAGAIMANA?kadang -kadang saya merasakan apa yang dinyanyikan seseorang artis tu ,terjadi kepada kehidupan dia.
    “yang terindah hanyalah sementara”
    yang terpahat dalam diri hanya kenangan dan nestapa
    tak rela kuturutkan hati menyesali apa terjadi…”….
    semoga erra tabah dalam segala dugaan…….

    0

    0
  79. […] sedih jugalah bila memikirkan tentang penceraian Erra Fazira dan Engku Emran. Tambahan dengan anak mereka, Engku Aleesya yang seolah-olah mengharapkan ibunya kembali ke […]

    0

    0