Written by AbangNara | December 4th, 2013

Klasik!!! Tiada siapa sangka perkara sebegini akan terjadi. Memang di luar dugaan sungguh. Abang Nara sendiri terkejut apabila Rebecca Nur Islam berkongsi sekeping gambar duit syiling yang banyak di akaun media sosialnya. Daripada caption yang ditulis, nampak gayanya duit syiling 5 sen tersebut adalah daripada Erma Fatima, yang diarahkan membayar saman sebanyak RM11,200 kepada Rebecca.

syiling rebecca

Siapa sangka perkara sebegini akan berlaku. Nampak gaya Erma Fatima memang “sinis” juga orangnya. Rasa nak tergelak pun ada jugak. Namun Abang Nara memahami perasaan Rebecca. Mesti sedih diperlakukan sebegini.

syiling rebecca

Yang pasti, mesti Rebecca mengambil masa yang lama untuk mengira satu demi satu duit syiling tersebut. Silap-sila boleh ambil masa sehari.

syiling rebecca

Turut sama dihantar ialah sebuah kotak yang mengandung kitab AL-Quran. Agak pelik juga kenapa disertakan sekali Al-Quran. Sukar difahami sungguh motif Erma Fatima. Apa kata anda? Wajar ke perkara sebegini dilakukan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

296 responses to Erma Fatima Bayar Saman Kepada Rebecca Nur Islam Dengan Duit Syiling 5 Sen

  1. mira says:

    x nak 5sen tu bagi kat saya jer…

    0

    0
    • mutiara says:

      serve u right rebeca oi !
      lagipon takde pon suh bayar cash pakai duit kertaskan..
      lepas neh kalau ade retis2 nak saman menyaman ke state bayar guna wang kertas bukan syiling 5sen..huhuhu.

      ala samsung bayar kat apple, takde hal pon..janji bayar. kannnn..

      0

      0
      • Aaron Aziz says:

        bajet je, nak tiru apple samseng la tu..
        klik me pliss..

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          First, Erma Fatima pon..ko gak yang susah..nak cari duit 5sen,pastu nak kumpul sampai 11k..rebecca amik duit tu, pi bank,tukaq dapat duit kertas cam tu jaa..buat penat hang jaa erma oiii..takyah nak ego sgt…

          2nd..Rebecca, ko dok thank god, Allah is Great..tp suruhan Allah yang wajib ko tak buat…seksi terdedah sana sini tak hengat…bawak nama Islam, tp tak mencerminkan Islam langsung..memalukan!!!!paaa citaaaa ni!!!!!!!

          0

          0
        • jerats says:

          ok la tu becca ooiiii.. dr tak dapat langsung.. yg bab al-quran tu pulak kira bonus la.. tu erma nk ajor ko kot.. tp erma kalau nak ajor org tgk diri sendiri dulu.. adik2 ko yg si umie & betty tu lg byk nk kena ajornya…

          0

          0
        • ehh says:

          to lembu gemok…

          xsusah pn nk kumpul 5sen..smua bank blh urus.ckp je dgn bank nk tkr duit 5sen,siap la 11k tu..

          0

          0
        • 6-6 says:

          Lembu gemok.. ko pon beragak la.. logik cket xkan la c erma nak kumpul 5sen tu cmpy beribu2.. gune otak la dol.. die pon mesty la g bank tukar syiling 5sen tu.. ape gune bank! kalo rebecca bole gune bank utk tukar, name erma xbole.. choii la ko ni..

          0

          0
        • maria ozawa says:

          aku aku aku bg je 1 sen.. tp lg best masuk je smua dlm 1 kotak. tak yah nak label2 rm150 bagai.. sendiri kiralah.

          0

          0
        • Mashi says:

          she did the same what Becca did to her.. nasib kasi 5 sen.. kalau 1 sen.. tringat cerita confession shopaholic,

          0

          0
        • Baby AA says:

          perangai cam keling…bila nak berubah la si Erma ni.

          0

          0
        • Betik says:

          1 sen ke, 5 sen, 10 sen…ko tetap kalah di makamah, Erma oi. Tak payah nak conteng arang ke muka sendiri la. Y bother….

          0

          0
        • E-class says:

          Ikhlas Ikhlas kan lah…..Hati muuuu

          0

          0
        • :) says:

          Erma ni kononnya boleh menangkan hati sendiri ke buat macam ni?
          major fail

          0

          0
        • gohead gostan says:

          ada kebenaran juga lembu gemok kata..sebab nak dapat duit 5 sen di bank korang ingat senang?? mesti beberapa bank dia pergi utk dapatkan duit 5 sen..duit 5 sen bukan mcm duit RM1 yg banyak dicetak..5 sen ni org tak gemar..kurang popular la senang cakap..tu sebab bank tak byk dlm simpanan..

          0

          0
        • Maya says:

          @gohead gostan
          alahaiiiii kau ni….kau ingat bank skrg mcm zaman 60an ker ?? setiap bank ada simpanan duit syiling, dan nak kira duit 5 sen tak susah pun..guna mesin kira duit syiling

          0

          0
        • maggi kari slurrpppp says:

          TO gohead gostan
          saper cakap duit 5 sen org tak gemar ? cuba kau pergi hypermarket bayar guna duit 5 sen…still laku tau, pendek kata duit 5 sen laku di Malaysia

          0

          0
        • MDM Temah says:

          If I’m not mistaken..duit syiling yg byk klu nk tkar kat bank de charge dikenakan..mkin byk syiling tu mkin byk charge yg dikenakan..huhu poor u Rebecca..

          0

          0
      • Neelofa says:

        nobody cares, yang penting aku lagi cantik dari rebekka kan?
        klik me plizz

        0

        0
      • narareader says:

        LOL sungguh..
        Dah konpem salah kau Erma, masih tak serik?

        Kalau ikut kejadian, memang Erma patut disaman sebab dia sendiri yang langgar agreement – kontrak Rebecca sepatutnya dibatalkan separuh jalan tapi Erma tak bagi surat/notis/dokumen sebagainya. Erma pulak boleh tak bayar Rebecca. Biasalaa..dah nama pun kontrak, kalo hang tak balas kontrak dengan dokumen bertulis untuk stop the contract, the contract is still VALID. Ni budak sekolah pun tahu.

        Patutnya Erma mintak maaf dekat Rebecca, cakap elok-elok pun boleh settle luar mahkamah macam kes Neelofa dengan Anzalna walaupun fake.

        Malu lah Erma, bagi Al-Quran kat Rebecca nak suruh Rebecca belajar faham Al-Quran, sepatutnya Erma yang faham dulu isi kandungannya.Dah malu dan terasa atas kesilapan tu tak payah balas-balas sinis pulak, ni Al-Qurang tak ajar tau.

        Gelak terguling.

        0

        0
        • pengkiritik says:

          Erma kasi duit 5 sen tu ada simboliknya dan alQuran tu pun ada maknanya. Rasanya apa yang Erma maksudkan mungkin Rebecca kalau nak duit kena la berusaha ….kira duit 5 sen sampai cukup. Bukan senang2 minta duit tanpa bekerja dan terus dapat. Al Quran tu mungkin bermakna rujuk la pada agama. Biar duit yang dapat tu rezeki yang halal.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          x payah nak berquran pelbagai…dah memang salah si bongok erma…kalau dah hutang tu bayar je la. sungguh tak professional. dah le ko langgar kontrak, pas tu nak mengada-ngada cam ni. sangkak.

          pangarah filem konon, perangai cam bohsia.

          0

          0
        • nikhirim says:

          Ikutkan, erma kena bayar sekian sekian pada becca, tapi watak becca ni dimatikan atas sebab-sebab tertentu, tak tahulah sebab apa, sebab teknikal ke, masalah disiplin ke, tapi erma bayar ikut harga berapa episod yang dia terlibat sahaja. Patu becca cakap erma tak bayar ikut sepatutnya yang dia dapat.

          Dah engko berlakon tak habis, keje tak habis, pahal pulak nak dapat bayaran penuh kan? So think about it becca.

          0

          0
      • nona says:

        khabar angin je tu samsung bayar guna syiling..
        cpt sgt pcaya

        0

        0
      • mutiara 2.0 says:

        5sen pun duit jgk… xada salah pun bayar guna duit 5sen.. masih laku duit 5sen itu di malaysia…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Paham2 je la R.nur islam oiii… kan erma dah ckp dia x halalkan walaupun dia bayar. Memang tak ikhlasla tu.. jadi engko jgn bising plak bila dia byr pakai duit 5 sen.. yang ko nak dah dapat, tinggal kira je cukup ke tak.. hahahha…

        0

        0
        • lynn says:

          erma sertakan Al-Quran sebab nak si rabecca itu terasa dan supaya si rabecca tu insaf, tutup aurat, kerjakan suruhan Tuhan. bukan kat laman sosial je tau nak Allah is great ke hape. dan itu namanya sarcastic. tapi aku rasa si rabecca ni keras hati. takkan makan punya.

          0

          0
        • eheh says:

          ha2 . btl2 . . erma saje j nak kasi ko sentap . sbb dia tau ko ni memang kaki gelabah .. skrg pun dah blh nampak .. senang la dia nak gunakan kelemahan ko .. ko kuat pun pasal laki ko je

          0

          0
      • Abby Adabi says:

        Abg Nara mane entry psl Syawal Af bertunang??Ramai sgt yg kutuk tunang dia cam nyah..Manusia suke sgt menghina ciptaan Allah..

        Stop la citer psl Becca n Erma..Tak de moral citer ni..

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah tu, cite Syawal AF bertunang tu, moralnya apa? ko nk org dlm blog ni kutuk tunang dia pulak? hahaha. baik la abg nara xmasukkan entry yg ko mintak ni abby adabi. cukup2 la org ramai dh kutuk, nanti bertambah2 pulak.

          0

          0
        • ababiabadi says:

          Memang motip abi ababi nak thread tu..boleh dia mengutuk org yg mengutuk….
          Thread ni dia mati akal dah…sebab erma bagi becca al quran..rebecca pulak memang best friend..sebab nama ada cop islam.

          Sian…mengelupur tak boleh berdakwah sehari.

          0

          0
      • bobojelita says:

        padan muka becca….i loike erma fatima…

        0

        0
    • Lalola says:

      Alahai Makcik Erma Fatima.. Nampak le tak matangnya.. Dah tua pun nak bersinis-sinis bagai lagi.. Dah tua-tua ni tunjuk laa attitude yang baik sikit.. Baru orang respect.. Memang tak salah makcik bagi duit 5 sen macam tu.. Tapi, cara tu bukan ke macam sengaja nak cari pasal..? Nak bersinis..? Sekarang, perangai makcik dengan rabbeca tu sama je takde beza.. Drama makcik bukan laa hebat tara mana pun.. Tapi, gaya macam diva pengarah taraf dunia.. Elok laa pun kome bertembung.. Rabbeca macam tu, makcik macam ni.. Memang sesuai..!

      0

      0
      • Awesome!!! says:

        Tak matang?? Ape yg tak matangnye. Okayla tuu. Bagi Qur’an sekali. Setiap manusie di jadikan utk berpesan2. Ikut la individu masing2 nk menerimanye macamane dakwah seseorang tu. Kalau dah bawak mahkamah, memang duk niat cari pasal la cite die dik. Kalau tak nak cari pasal, bincang kat kedai mamak. Kikikiki.

        Rileks leeee. Gurau2 kann. Hiburan di pagi hari. :)

        0

        0
        • sepp says:

          tp andai kate la bg Al-Qur’an.. tujuan menyindir…. x tau le nk kate ape dh.. jawap je la kat sana nanti.. Al-Qur’an bukan perkara buat main2…. tp duit 5sen tu dh nampak menyindir… arap2 Al-Qur’an tu dia iklas

          0

          0
        • Terletak Pada Niat says:

          Sepp & Awesome :

          Jikalau kita menyindir teman dan orang lain dengan tujuan yang baik yaitu agar merubah sikap dan akhlaknya, maka hal itu dianjurkan oleh agama, Akan tetapi dengan cara yang BAIK dan TIDAK menyakitkan hati seseorang. Seperti yang dilakukan oleh Syeikh Dr. Yusuf Qordhawi yang menyindir umat islam dan bangsa-bangsa arab agar lebih memperhatikan keadaan umat islam yang berada di Gaza, dengan mengatakan “mana
          suara lantang kita yang bisa menyengkangkan penjajah Israel?!”

          Dan apabila niat kita menyindir seseorang dengan tujuan yang hina yaitu; agar kekurangannya terbuka, ingin membalas dendam dan kedengkian yang tinggiterhadap orang yang kita sindir. Maka hal ini sangat TIDAK dibolehkan agama.

          So terletak pada niat masing2. Wallahu a’lam.

          0

          0
      • slay says:

        saya sokong erma fatima …..
        rebecca jangan la da kena macam ni baru nak igt ALLAH…berapa banyak arak da kau telan weii…

        0

        0
        • Dua Aku x suker says:

          erma fatima pun bukan sgt elok pun, pakai tudung merokok lagi….apa da…

          0

          0
        • nangka madu says:

          erma bertudung pun lengan nampak, kdg2 leher nampak..dah berapa kali dah aku perasan kat TV..erma pun tak betul..nak betulkan org lain?? hahaha

          0

          0
    • eheh says:

      terbaikk la erma . betol2 sindir nih ! hahaha

      0

      0
      • Grow Up says:

        terbaik apa lak, si erma ni memang perangai bangkai dari zaman muda lagi. cam ni la ..kalau hati busuk. busuk selamanya.

        0

        0
    • mak jomt says:

      padan muka pompuan… tgk muka da benci…

      0

      0
    • Olga says:

      TERBAIK LA KAK ERMA,AGAK2 DIA BAYAR DUIT BERLAKON KAT REBECCA LAMBAT SEBAB NAK KUMPUL DUIT 5 SEN BANYAK2 KOT?

      0

      0
    • apernie says:

      cara terakhir sore loser hahaha… emphetize kebodohan di mata orang lagi..

      0

      0
    • kekeke says:

      rasa macam dok amarika. suma ckp omputih.. x bangga ckp bahasa melayu atau x reti ckp melayu?
      *inisumapoyo*

      0

      0
    • hamba ALLAH says:

      jom istighfar, astaghfirullahalazim…..

      0

      0
  2. Budak Darjah 6 says:

    Ala… dia nak ikut stail Samsung bayar saman kat Apple. Apa ra Bang Nara, susah nak kira duit tu. Hantar je kat bank. Kan bank ada mesin kira duit syiling. Sian Bang Nbelajar sampai Korea, benda kacang cam ni pun takkan tak tau…

    0

    0
    • BOLA MANISS says:

      Nara mana baca berita omputeh…. xde maknenye rebeka tu nk kira manual duit tu. bank kan ada.. hmm… nara…nara…

      0

      0
      • kiki says:

        Rabecca Nur Al Islam
        Its ok,pity of her.She so funny,btw this photo was given by my lawyer’s and they have requested the delivery boys from the other party to take back the coins as my lawyer did not accept under the mandatory legal tender notes. #biar kan sajer wanita itu dgn sifat busuk hatinya seperti bangkai#kerana ALLAH sahaja yg dapat membalasnya ;)GOD Bless
        7 hours ago ·

        Sumber :komen becca kat status fb die tu..

        0

        0
      • Hang Jimbol says:

        Ha ni sekor lagi bodoh kena tipu dgn hoax Apple vs Samsung lps tu nk mengata org, so double bodoh utk hang Bola Maniss n Budak Darjah 6. Hoax la wei Hoax!!! Bodo piang!

        0

        0
        • Budak Darjah 6 says:

          Hang Jimbol,

          Tak kisah la hoax ka apa ka. Sama ja stail dia. Kalau aku bodo piang pun masih boleh dimaafkan sebab aku baru Darjah 6. Hang? Mungkin tertbanyak tua daripada aku. Atau mungkin hang memang lah dah tua tapi akai macam budak. Tak menunjukkan langsung kematangan dan hemah hang dalam berbahasa. itu ler masa cikgu ajar mata pelajaran Tatarakyat atau Pendidikan Moral, hang selalu ponteng.

          0

          0
        • Budak Darjah 6 says:

          Hang Jimbol,

          Hoax ka apa ka, sama ja stail dia. Kalau aku bodo piang pun, kira masih boleh dimaafkan sebab aku baru Darjah 6. Hang? Mungkin hang terbanyak tua daripada aku. Tapi IQ low, guna bahasa yang tak menunjukkan hang tu udah tua, matang dan bijak. Itu ler masa cikgu ajar subjek Tatarakyat atau Pendidikan Moral, hang ponteng…

          0

          0
        • Erk!! says:

          Lohhh gaduh pulak dorang ni. Nah2 duit syiling. jgn gaduh lagi.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Tak…samsung n erma fatima tiru dlm film `confession of shopholic’….. cita ni lama lagi kuar dlm 2005 or 06…herion cita ni byr utang sykt kad kredit guna btimbun2 syiling…agaknye smsung n erma ikut style ni kot..erma tu pengarah, so dia amik inspiration dr cita ni kot….

      0

      0
    • Budak Form 5 says:

      Klaka la ko ni. Die melawak je tu. Tu pun tak leh beze ke. Takkanla ade orang gile nak kire satu2 5sen…

      0

      0
    • Dodol says:

      Tak ada makna nyer Samsung bayar 1.5bil USD ngan 5 sen kat Apple… Baca berita kat blog gossip itu jadi nyer..!!

      http://www.geekosystem.com/samsung-did-not-pay-in-coins/

      0

      0
  3. Lynn Usj says:

    X payah nak bangkai kan orang sangat…Dah bayar hutang awak pun patut bersyukur
    hantar duit dkt bank kira kemudian sedekah dkt masjid ke..adalah lebih baik..al quran yang diberikan boleh wakaf dkt masjid setiap orang membaca dapat pahala..Cik Rebecca

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak bayar salah, dah bayar pun salah.. dah dpt duit tu pun syukurla.. apple dapat duit 30 lori pun tak melalak mcm ni. Hahaha… erma susah payah nak kumpul 5 sen ni, engko pulak senang je pegi bank.. biar mesin yang kira. Klu x cukup mnta balik..

      Engko kenakan erma, erma pun kenakan balik.. dah sama sj perangai korang..

      0

      0
  4. haze says:

    Orang dah kasi ambik je la… banyak pulak cakapnye… haishhhh…

    0

    0
  5. Orked says:

    Oh my English sangat Rebecca ni. Nama je English. Anyway, bersyukurlah dia dah bayar saman. Bukan payah pun kau pergi bank then tukar lah. Up status bagai kau sentap lettew kan dia bayar guna syiling. Sabarlah wahai Rebecca.

    0

    0
  6. taik ayam says:

    Bank sudahhh… apa susah… duit jugak… kesian kat org yang hantar duit tu je… berat kot..dia dua org bergaduh, posto posto yang susah.. chitt!!

    0

    0
  7. neng says:

    Tak faham part mana yang ‘hati bangkai’.. padahal duet da dapat, plus Quran lagik

    Dah bagus tu orang bayar.. cakap orang tk mature, kau tu matured la sangat update status macam tu hmm

    0

    0
  8. chenta says:

    Ingatkan fantasi rupanya realiti!! Pernah tgk cter Confessions of a Shopaholic? style gitulah depa ni. Bila sakit hati bayor guna syiling. Sinis & ‘tak ikhlas’ maybe? Huh!

    0

    0
  9. mizz cerry says:

    Muahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha….mestu ada sebab2 tertentu kenapa erma buat macam 2, erma kan lain sikit perangai dia…ok lagi la dia bagi duit 5sen kalau aku, aku bagi je duit 1sen padan muka ko….anak dah dua tapi mulut mak oiiiii macam loji TAIKKKK…busuk!!!!
    Nak sambung gelak la…hahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!

    0

    0
  10. .......... says:

    org dah byr tu kira ok la…x payah la nak kata “BERHATI BANGKAI”…update status mcm org tak pandai berfikir!

    awk berlakon pun x hebat mana pun, so x payah lah nak poyo sgt!!!

    0

    0
    • dena says:

      cik kak, biasanya pengurusan saman Malaysia ni menggunakan ‘bank notes’ bukan ‘coins’.

      Erma pun, bayar je lah macam biasa….apa la duk kecoh2 sgt..kalau kita bayar saman JPJ pun mmg kita x ikhlas..tp dah undang2 kate kite salah bayar je lah..

      0

      0
  11. o my english says:

    Tulis bhasa melayu je becca…mcm apa je ko tulis omputih…tunggang tbalik..

    0

    0
    • talk to the mirror says:

      Ok je bahasa inggeris dia..ke kau yg x paham..tu nak bajet org tu guna tunggang terbalik.haha. adoi la.

      0

      0
      • saya punya suka lah says:

        ok ke hape nye. ko yg tak pandai. mmg tunggang terbalik pun english dia ni.

        haha

        0

        0
      • bika..kentang ubi kegemaran kanak2 says:

        “this is shows how shallow u can be”

        “its only shows what kind of person”

        bla bla bla…

        Duk rumah, dodoi anak jer la jah becca..sambil tengok Oh My English

        0

        0
      • ohmygrammarhancus says:

        English dia memang la understandable tapi grammar ke laut!

        0

        0
        • ddd says:

          chill!! :)

          tapi kita orang melayu pun tak guna tatabahasa yang betul pun kan bila tak formal? mcm sekarang ni….ye..kat komen2 ni…spelling bahasa melayu pun kelaut jugak.

          contoh:
          “English dia memang la understandable tapi grammar ke laut!”

          sudahlah bahasa rojak. perkataan ‘la’ dan ‘tapi’ tak ada dalam bahasa melayu.

          so why are u so bothered?

          hello…mana ade org update status/tweet gunakan bahasa formal..bukan tulis rencana ni…

          amacam? sakit tak mata kau baca komen aku? :p

          0

          0
  12. haru says:

    mcm samsung buat kat apple jer. bagi coins millions. berlori2 angkat. tp apple x bising. professional doesn’t make noise. kui2

    0

    0
  13. MAXMORA says:

    apa susah..pi hantar bank kasi tukar duit kertas! yang penting dapat duit..

    0

    0
  14. kasabian says:

    masih banyak bunyi nk burukkan orang lagi..
    hai pompuan ni…mmg hati tak reti nak puas..mulut tak tau nak senyap..tangan tak penah nk diam.
    allah bg kat atas dunia ni kat kau becca.bkn kat die. fikir lah.
    al-quran dengan duit ko pilih ape?

    0

    0
  15. LALA says:

    Ala.. cite confession of a shopaholic pun ada adengan cam ni.. puiihhh..

    tapi tak kisah la rabecca, htr aje kat bank, pandai la bank kirakan

    0

    0
  16. Hang Jimbol says:

    Ingatkan dkt Ohbulan ja ada org bodoh kena tipu dgn hoax syiling Apple vs Samsung, rupanya dkt sini ada jgk. Haih

    0

    0
  17. mak mentua says:

    padan ngn muka rabika nur islam

    0

    0
  18. King Adrian says:

    pe la abg nara ni..pe de hal..dah tentu bank sekarang banyak mesin kira coin..sekejap je dah dapat tau amount nye,,nak watpe abiskan masa kira satu2..saja nak panaskan lagi suasana..alahai..**sambil tepuk dahi geleng kepala**

    0

    0
  19. azreen says:

    Syabas Erma! U go girl!

    0

    0
  20. Nek Jah says:

    Nek Erma ni pun satu. Dari muda sampai tua garangnya tak surut2. Cubalah merendah diri, kalau kita dah dikatakan bersalah, minta maaf dan bayarlah cara baik dengan kaedah normal. Cukup2lah kontroversi. Dah tua2 macam ni, kelembutan dari hati yang ikhlas adalah yang terindah dan paling manis…

    0

    0
  21. nonamanes says:

    Cakap banyak lawa haa..~

    0

    0
  22. ida says:

    Hantar ke bank sudaaa…settle masalah.
    hahaha sis erma mmg funny..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Wow nara, ayat kaw. Tak faham motif Quran tu? Apelagi, suh becca bacela! Kalau dah baca, betul2, faham makna, mungkin stop la kot nak sexy2 tu. So ape kate tanye becca plak, apekah motif reject Al-Quran tu? Rasa diri dah cukup mulia untuk menerima hadiah Quran? Hehehe

    0

    0
  24. ntah says:

    giler nak kira duit syiiling berlambak mcmni ambik masa sehari dah tentu tentu berhari hari..ko pun abg nara jangan lah ober sangat bank kan hado…

    rebecca pun seksi mcm tak ingat nak masuk kubur. org dah bayor tu ambik je lah. haiissshh

    setakat RM11,200 smpai bergaduh sesama islam. apa yg dapat???..hadap sangat..kita patutnyer lebih akrabkan hubungan sesama islam…dah nama pun rebecca nur islam!!!…

    0

    0
  25. mailey sairus says:

    Klu korang pun masi sakit hati coz erma kalah cuma disebabkan masalah teknikal, d mna dia x bg notis utk berhentikan watak dia, pas tu kena byr rm11k pula tu utk episod yg dia xda berlakon. dia cuma berlakon sehingga episod 19. FYI pengarah drama Dejavu yg suruh matikan watak pd episod 10 lg tp kak erma x sampai hati n kesian dkt bekka pd msa itu so watak dia d matikan pd episod 19. myB pngurusan erma terlepas pandang psl notis tu. pas tu adalah jg rakan artis c bekka komen IG bekka KERAH TENAGA TAPI TAK BAYAR. (masa tu IG bekka x private so smpt jg la stalk IG dia. LOL )

    *Sumber dari IG Erma Fatima n komen dari Umie Aida

    0

    0
    • kipasmejanational says:

      erma dan rebecca kedua2nya tak professional kat sini sebab bergaduh dalam twitter memaki hamun etc..tapi erma fatima kena ingat, dia tu bos, rebecca tu pelakon dia..kalau dia nak matikan watak rebecca, kena lah tahu hantar notis..sama jugak mcm org lain di luar tu yg bekerja..kalau syarikat tak mau khidmat kau lagi, mereka akan berikan kau notis pemberhentian kerja seperti dinyatakan dlm kontrak..atau kalau kau tak mau kerja di syarikat tu lagi, hantar je noti berhenti ikut kontrak..susah ke erma fatima nak buat benda tu?? kalau kat luar pun, mana2 syarikat yg buang pekerja tapi tak ikut saluran yg betul boleh dibawa ke mahkamah buruh..dalam kes erma – rebecca ni, bukan saja penamatan khidmat rebecca takde notis, malah erma memburuk2kan rebecca di twitter..sehinggakan kedua mereka berbalas2 message yg tak sedap dibaca..nampak sgt erma kurang bijak di situ sebab dia yg silap dari awal..rebecca cuma pertahan hak dia saja..now, dah kalah kes (mmg patut pun erma kalah) tak boleh ke erma fatima jadi matang sikit? apa perlunya bayar guna duit 5 sen? matang la sikit…beri al-quran? apa yg cuba ditunjukkan oleh erma pada rebecca dan masyarakat? nak malukan rebecca? walaupun saya juga kurang gemar melihat penampilan rebecca ni, namun itu antara dia dengan Allah..dan saya rasa erma fatima yg patut malu sebab berkelakuan mcm budak2 ..dah banyak ke amal ibadat erma sehingga kan nak memalukan rebecca dengan al-quran? kalau Allah nak beri hidayah atau nak tarik hidayah dari seseorang, boleh dilakukanNya dalam sekelip mata aje..jgn sesekali ingat bila memakai tudung kamu berstatus macam Nabi, maksum..banyak lagi perkara yg kita kena buat dalam hidup ni untuk mendekatkan diri dengan Allah, dan bergaduh mcm ni bukan caranya..tambah pula kedua2 kamu ni dikenali masyarakat dan masing2 dah tua pun..Both of u must stop using vulgar words..tak payah lah nak bangkaikan atau bangang kan org lain..kalau erma dan rebecca rasa masing2 lebih baik dari masing2, sebenarnya kamu berdua sama saja tarafnya..lihat dulu kebodohan masing2 dan betapa kedua2 nya menjadi manusia yg bongkak..so sila muhasabah diri..

      0

      0
    • ddd says:

      walaupun kesilapan teknikal…itu mmg silap.. mane boleh terlepas pandang terlepas pandang…

      bila 1parti ade problem yg membolehkan 1parti lagi membatalkan perjanjian tu, parti yang nak membatalkan tu kena kemukakan bukti bertulis. baru valid. kalau tak, itu sama macam cakap kosong je lah.. kalau tak nak terima keputusan mahkamah kerana buat ‘perjanjian’ ikut undang2 Malaysia? nak cakap kosong sign atas angin je lah..tak yah bayar se sen pun tak pe.. :p

      tak bkenan pun ngan bekah ni..belakon tak hebat mane..n erma pun same je berlakon pun x hebat mane jugak.. tp saje nyemak kat sini nak explain kt org atas ni

      0

      0
      • popularke says:

        Takat undang2 manusia….bolehla
        kalau aku bunuh hang…sebab teknikal mcm polissilap prosedur proses bukti..aku boleh terlepas…apa mcm…
        Pokok nya rebecca ni memang berlakon 60% ja…jadi erma bayarla 60%
        Logiknya rebecca ni ambik duit 40% yg bukan hak dia..tambah interest ppulak tu…duit haram..+ interest yg haram= haram jadah

        0

        0
        • Anonymous says:

          Mmg la cakap pasal undang2 manusia sekarang ni sbb “kontrak” lakonan tu pun ciptaan manusia… Pasal pembunuh terlepas tu kat MAlaysia ni dah banyak sgt dah.. Keluarga yang dibunuh mmg la sedih tp selalunya slepas keputusan mahkamah semua akan terima walau ikhlas ke x ikhlas. Kalau taknak ikut prosedur x perlu report dari awal…

          0

          0
  26. linda says:

    relax lah becca, nanti u bwk duit tu g bank tukar duit kertas pastu leh g KLCC terus g beli sebijik bag Chanel buat kenang2an dr erma.(tp kene top up sket lah ek hehe)

    0

    0
  27. Grandna says:

    terima je la si beca ni….duit jugak. Apa simbolik nyer Al-Quran tu dengan duit syiling, lu pikir la sendiri..

    0

    0
  28. Grandna says:

    terima je la si beca ni….duit jugak. Apa simbolik nyer Al-Quran tu dengan duit syiling, lu pikir la sendiri..Muhasabah diri sebenarnya yg lebih penting

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Bak kata mama mr arrogant malaysia banyak bank lahh….

    0

    0
  30. ANTI REBECCA says:

    JAHAT SANGAT MULUT SI REBECCA ALA ISLAM NI.. PATOT BERSYUKUR DAPAT DUIT.. NI TIDAK, SIAP CAKAP BANGKAI.. BILA SATU JARI TUNDING KAT ORG, LG 4 JARI TU TUNDING KT AWAK TAU REBECCA.. KESIAN KT REBECCA TERLEBIH ISLAM NI

    0

    0
  31. SYILING 5SEN says:

    Kalau aku, aku tak bagi pack2 plastik tu..campur terus sume 5sen tu.
    Bagi dia kira satu2 semua total..ahahahhaha.

    0

    0
  32. Pelik says:

    erma…dari dlu dia ni memg kaki musuh…dari ngan kak ogy dlu….tpi bila dh d ambang senja ni berubah la hati y keras tu…cuba la jadi org y bersifat lembut sikit….x rugi pn kalau mengalah…

    Becca…memg patut pn kalau d bagi al quran tu sb dia seksi orgnya….n satu lagi dia pnya bahasa kalau marah org x ingat dunia…wat malu jer…cuba kalau marah mcm mane sekali pn bahasa tu berhemah sikit…n satu lagi..dh dapat ap y ko nak tu cuba la diam2…jgn asyk nk bising jer….
    kesimpulanya antara dua org ni adalah 2 x 5 n 5 x 2….sama jerrrr….

    0

    0
  33. ejan says:

    Hahaha..pergi bank tukar la wit kertas..bkn ssh pun.

    0

    0
  34. akuu says:

    aha lawak, tapi bagi dekat becco ok lah , nama je cun tapi tuan x sebijik cam nama dia..kih kih kih

    0

    0
  35. Loh.. cepat betul tersebar. Mne tahu berita nie?

    0

    0
  36. ................ says:

    ap la becca ni…wlpn si erma dia bagi wit sen..tpi dia patut bersyukur….x perlu meroyan cakap bangkai ke ap…sush sgt ke nk ucap terima kasih…..x tahu ke y bahasa tu mencerminkan diri kita…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    rebecca ni nama sudah cukup cantik tpi x secantik hati dia….kesian…kesiannnn….nasib baik erma bijak bagi dia senaskah al quran….sendiri mahu ingat ye becca….

    0

    0
  38. izreen says:

    becca…kecohhhhhhh la sangat. p bank tuka je laa…. biasa la artis sendu nak cari popularity dengan cara ni.
    dulu kes ogy tu sebab wartawan minta pendapat dia ttg lakonan ogy. dia kata ogy pandai blakon tapi kdg2 over acting…betul la apa dia kata. ogy memang over acting. suara pun tak sedap bila nyanyi. kalau ogy tu pro dia tak melatah.
    bab betty n umie tu..ntah2 dia pun dah nasihat tapi dah dorg tanak ikut…kita tatau kan perkara dalaman keluarga seseorg.

    0

    0
    • chika says:

      Erma pernah tegur adik beradik dier smpai x bertegur sapa…tp bak kata pepatah, air dicincang xkan putus…last2 berbaik jugak…cuma klu dh dorg yg x nak ikut ckp erma. sapa kita yg memandai kata erma x tegur adik beradik dier?

      0

      0
  39. mat tajam says:

    hahahahahahaha..aku suka!!!
    amik ko rebeca..kira…kira..kira..hahahahahaha

    senang je pun nak dapat kan syiling tu..g je tukar kat bank..aku selalu g tukar beribu2 hinggit kertas ke syiling..pastu kuar bank guna troli sebab syiling kan berat..

    yang si rebeca nak meroyan asal plak bila erma bayar guna syiling..klu rasa x nak tukar kat bank ko masuk kan je dalam tempayan besar kat umah bangle ko tu..orang kata bole jadi ibu duit..kuikuikuiiiiiiii

    0

    0
  40. izreen says:

    anywayyyy…becca…nama mcm omputih….english kelaut menjunam…ohmyenglish

    0

    0
  41. ibu ema says:

    teringat pulak dah dengan Movie Confessions of a Shopaholic.. Rebecca Bloomwood bagi syilling beribu ribu dalam botol botol kat cc collector dia. hhahahahaha.

    0

    0
  42. madam casper says:

    patut bersyukurlah orang dah bayar saman tu. apa daaaa…kalau x mau sedekah jer sekampit dua pada rumah kebajikan ka, anak yatim ka…habis cerita. Saja suka buat kecoh.

    0

    0
  43. Ikhlas says:

    Assalam.. saya tidaklah menyebelahi mana2 pihak. Tp apa yg Erma lakuakn memang lah tidak sgt professional. Seharusnya sebagai pengarah yg berkaliber Erma harus redha dan just be professional tidak mengikut nafsu amarah didalam membuat sesuatu. Buruk nya Rabecca, how sexy she is, mahkamah dah tetapkan dia menang kes. Bayar dah tutup buku habis cerita. Yang baik dari Allah yg buruk dari kita sendiri. Bg Al-Quran utk Rabecca sedar dgn ke sexy an dia?? Tp Erma ada fikir ker dgn berbuat begitu sejauhmana pula pegangan agamanya dan begitukah caranya mengikut sunnah Al-Quran? Senang ckp, adek dia Betty tu pon sexy juga… Senang ckp masing2 ada baik dan buruknyer… jangan salahkan 1 pihak sahaja..

    0

    0
    • sokongerma says:

      Nampak sangat you tak suka erms fatima…tak menyebelahi mana2 pihak konon……justicee dekat mahkamah boleh twist here n there by a ‘good’ lawyer..karpal singh as an example….dah bagitau..watak dimatikan…jadi tak perlu nak bayar full.
      Kalau rebecca faham pasal konsep keberkatan dan kehalalan rezeki dia yang patut REDHA dengan bayaran yg bukan hak dia.
      Kalah pun sebab teknikal…..yg tak tutupvbuku si rebecca ni…yg petgi upload dan sebarkan….

      Erma bagi alquran..dia tak sebut pun niat dia…manusia yg komen dekat sini yg speculate pasal sexy ni…..you yg pandai2 tuduh…
      Tunggu jer cerita rebecca akan datang ni…benda bukan hak..selalunya Tuhan ambikbbalik dengan cara yg kita tak jangka…..ive seen a lot.

      0

      0
    • gegirl says:

      Sah sah kot sebelah rebecca ni..jangan nsk tunjuk bijaksana

      0

      0
    • liana says:

      Saya setuju, sangat tak professional. Memang la si Erma ni bayar and orang yang comment yang tak seberapa bijak ni pun aku tak faham. Mentang2 benci si rebecca ni, semua cakap kena bersyukur, pergi bank la, terima je la. Tak pe, hanya Allah tahu niat dan hati erma masa nak bagi duit ni. Kalau niat dia nak menyakitkan hati rebecca dia dapat dosa…kalau dia mmg tak ada wang kertas so terpaksa bayar syiling jer, then bagus la…

      0

      0
    • Anonymous says:

      sejak bila plak ada sunnah Al-Quran ni?

      0

      0
    • Nera says:

      jangan cakap bab agama kalo diri pun tak berapa faham sgt. . .
      *mengikut al-quran dan sunnah ye. . .kalo ikut sunnah al-quran tu. . .baik ko belajar agama semula ikut kuliah2 masjid, tiap pagi tanyalah ustaz kt tv9. . .

      0

      0
  44. Haliza Misboon says:

    i loike erma.. hahaha kena kau rebeka..hip2 hurey!!

    0

    0
  45. Ni la artis Malaysia sesama sendiri saling bermusuhan. sampai bila nak maju. lain kali klu suruh org berkerja bayar lah gaji. jngn hanya mahu memeras tenaga orang lain utk kekayan sendiri. klu tak nak bayar gaji org lain sendiri ja yg berlakon jdi wang tu tak kemana.

    0

    0
  46. bengong says:

    wahai becca dah dpt duit saman sila la dok umah jaga anak yek..jgn g club lg..huhuhu

    0

    0
  47. aku setuju la ikhlas apa ko tulis tu
    erma tu kan dah lama berhijab, jaga lah perangai jugak.
    erma ni pikir dia org lama dalam seni, dah ada nama, dia pikir akan dapat support from raaaamai org dlm industri seni.
    tapi Allah tak kira itu semua
    mana tau, lepas ni lagi ada rezeki melimpah ruah datang erma oiii

    0

    0
  48. muke jer ayu... says:

    bersyukur la dh dpt, 5sen pun duit per..
    lain larr erma bg 1sen yg dh xder nilai skrg nie..
    kecoh plk.. pi bank tukaw RM kertas,, tu pun nk suh kitorg ajar ko yer rebecca
    ** pasni staff bank ready la yer,,, rebecca nk dtg tukaw coin to RM paper…
    Al-quran yg erma bg tu nk bg ko sedar, ko tu ISLAM,,, (name pun de islam..) terima la dgn ikhlas,, bile menang kn ko byk ucapkn syukur pd Allah,, Al-quran adalah salah satu rujukan utk ko mmbelanjakan wang kemenangan ke jalan yg baik utk saham akhirat ko jgk….
    ucap terima kasih jgn harap, lg ko menggelupur kt twitter pe hal.. !!
    Nak Ucap Tahniah la pd rebecca, sbb berjaya mengaut keuntungan yg besar dlm industri ni… :)

    0

    0
  49. Sengal!! says:

    5 sen! Byk tu…nyumpah seranah lah org bank yg dpt duit ni. Ingat ltk dlm mesin tu snang k, watnye x sama jumlahnye, x ke naye nk kira bbagai… Cam x ikhlas nk byr je. Mcm ni punye org masih wujud lg k? Lg 1, yg aku marah sgt.ada ke ltk AL-QURAN skali.dlam kotak pulak tu.di buatnye yg angkut dan terima AL-QURAN tu main langkah2 je kotak tu.kita ni nk pgang AL-QURAN pun kena ambil air smbhyang.apa la manusia yg bnama Erma Fatima

    0

    0
  50. Invisible Me says:

    Bersyukur diselitkan al-Quran..

    0

    0
  51. ye ke 1sen xder nilai? pigi bank aaaa tukai ‘muke je ayu woiiii apedaaaa mentaliti

    0

    0
    • mcm betul jer..3x.. says:

      ok, fine… mentaliti u sgt superb!!
      u keje bank ker?… pi try tukaw kt rebecca rm150 /1pek tu tukar ngan 1sen simpanan U tu.. pastu gi tukaw kt bank… nk kene maki hamun try ler…
      gi la tolong tukarkn wit rebecca tu,, sian die angkut wit 5sen berat nk pikul tu..
      bersyukur lebih baik kan…
      mcm betul sgt MENTALITI u kn..
      tahniah la di beri mentaliti yg superb….. baguss..

      0

      0
      • damai says:

        We bankers are being trained to tolerate the attitude of customers. We never scream or scold our customers as long it is real coins and money, now all banks have coins machine, so no story, so please next time want to comment please dont anyhow say about us bankers. watch ur words before we bankers all the commenters here for defamation

        0

        0
        • enter yr name says:

          stupid banker who knows nothing abt law but failed to ask the right person before posting a comment hence make yrself even more stupid than before..btw, yr english sucks!

          0

          0
        • comot says:

          apara punya english. naik juling bijik mata aku nak memahamkannya. oh my bankers. klu tak reti, cakap melayu sudahlah. kui kui kui.

          0

          0
        • googletranslate says:

          guna google translate kot

          0

          0
        • chika says:

          Alamak damai!
          Uncle google sajer nak sabotaj u la….very bad English!…
          *klu dh lidah melayu tu, melayu jer la..x payah la nak ber’English’ bagai….ker damai ni “Bahasa Melayu tunggang terbalik” atau “bahasa English tunggang langgang”?….

          0

          0
        • bbbbbbbbb says:

          korang sebut google translate, aku saja translate kan kat google translate yg ngok ngek tu..ni la terjemahan dalam BM..hahaha..google translate mmg ngok ngek tahap cipan! hahaha

          “Kami bank sedang dilatih untuk bertolak ansur dengan sikap pelanggan. Kami tidak pernah menjerit atau memarahi pelanggan kami selagi ia adalah duit syiling dan wang sebenar, kini semua bank mempunyai mesin syiling, jadi tidak ada cerita, jadi sila kali mahu mengulas sila jangan bagaimanapun berkata mengenai kami bank-bank. menonton perkataan ur sebelum kita bank semua commenters di sini untuk fitnah”

          0

          0
        • aiman says:

          bapakkk laa buruk sangat english ko ni..!!hahaa..
          malu aku baca …hahaahaa…

          0

          0
  52. Anonymous says:

    Hahahahahahahah Terbaik la Kak Erma! Aku xfaham napa Rebecca melenting n keluarkn kenyataan yg x sepatutnya..Apa slh Kak Erma byr dgn syiling tu? Patut nya awk bersyukur dpt duit tu. Al-Quran tu plak sbg simbolik utk ko berubah, jgn nk dedah paha n pangkal buah apple ko je..MELUAT la tengok mak budak mcm tu….Respect la nama tu ckit Rebecca Nur Islam!!!

    9 x 3 = 27

    0

    0
  53. nani says:

    makna 5sen tu ialah harga diri ko Becca oiii…ko setaraf artis sendu yg kategori 5 sen!maknanya mana2 pengarah dan penerbit pon xheran ngan ko laa….ko bukan best sangat pon berlakon.Aku tak penah tengok satu watak ko pon yang menonjol dan berkesan hingga org boleh ingat….ko setakat watak sampingan…ko xder pun xperrrr…tak bawak untung sama penerbit!Ko ader pom boleh laaa setakat muke ko hias2 majalah pojok ngan imei seksi tayang dada dan peha jer…Ko taraf artis majalah mangga jer..Pastu pi sebuk attend majlis2 anugerah sebagai tukang ramaikan majlis dan berlagak ala diva lalu karpet merah jeww….Pastu buat status sengal kat IG…provok buat cerita bagai…cara ko nak promo diri koooo….Tapi hasil lakonan yang mantop…ke laut….

    Quran tu simboliknya erma nak kasi tau ko jangan nak makan sangat duit org laa…kalu bekerja tak seberapa dan tak bagi komitmen penuh.Aku bukan side erma laa…tapi dari segi logik aku punya fikiran..kalu erma tu pengarah bermasalah…dah ramai pelakon lain cabottt…maki…meroyan dlm IG dan serik nak berlakon bwh arahan dia laaaa….Cer ko tgk product yang dihasilkan oleh erma…memang hebat dan berkualiti.KO patut muhasabah diri laa…Aku yakin sekarang mana2 pengarah dan penerbit pon dah mula berhati2 ngan ko laa…lagi ko banyak cakap…lagi ko tunjukkan sapa diri ko sebenarnya…sbb sampai skrg si erma pon xder la keluar apa2 statement ttg ko yg perasan nak mampus ala di diva la diva….

    AKU SARANKAN KO BERHENTI DAN JAGA RUMAHTANGGA JELAA….

    KO BERLAKON MEMANG TAK BEST PON….

    MUKE KO PON TAKDE LAH LAWA SANGAT PON….

    0

    0
    • apaapaje says:

      Aku rasa nani ni Erma kot..tak pun Ummi Aida, tak pun Betty.. Sabarlah ye.. ko sembang kedai kopi pun takde maknanya.. paling cabuk masuk mahkamah.. kalau dah kalah terima je lah.. muhasabah diri.. bak kata ustaz don tentang nikmat rezeki;”Allah akan minta kita pulangkan rezeki yang kita tak berhak tu dengan benda-benda lain contohnya berada dalam kesempitan, rasa macam semuanya tidak cukup, kereta tiba-tiba buat hal, tidak gembira, tidak sihat dan sebagainyalah.” So Erma, jgn terlalu merasakan diri sendiri seolah2 maksum..

      0

      0
  54. kak ani says:

    ala, pn becca oi,
    5 sen pon masih duit jugak. pergi je lah bank. tuka ngn duit kertas. dapat la 11k yg ko nak sangat tu.
    itu pon nak jadi isu ke ? orang bg al-quran, patutnye ko ucaplah terima kasih. sekurang-kurangnye ade yang mengingatkan kite pada agama kite.kan? hehehehe

    0

    0
  55. mami penang says:

    Alahai… duit jugak kan… pi bank in jer laa… tp sure berat kan? Tentu kena gelak dgn staff bank…hikhikhik… padan muka kau.. ckit2 nk saman… kena la buku dgn ruas. Lakonan x buat sampai habis, duit ko nak… bagus erma! bagus sgt2. Gua caya lu laa… hidup erma!!!!

    0

    0
  56. yayang says:

    rebecca ni menang saman sbb lakinye lawyer, tu yg leh menang….. xbpe ske, ble artis sexy seksa pastu bg statement ke arah islamik….. nme dah sedap tp personaliti xmencerminkan nmenye lg status sebut name Allah, tp dri sndr xikut suruhan Allah..ble dtgur bg alasan itu urusan antare die dan Allah.. xpasti tang mne hati bangkainye, ERMA dh byr saman tu kre ok la, lg die bg AL-QUR’AN, ko ckp die hati bangkai….. bknnye die bg ko bangkai pun…… die bg HADIAH yg xternilai yg suci,wlupun kte xtau ape motif ERMA bg, tp itulah pemberian yg tiade nilai berbanding duit yg ko dpt tu…… sorry kpd peminat REBECCA sye cme bg pendapat sahaje….tplg kat dri masing2 utk menilainye….

    0

    0
    • Enter Your Name says:

      rebecca menang kes sebab husband dia lawyer? yayang sekolah darjah berapa ni? antara peguam dan klien, hanya ada solicitor-client relationship. Rebecca sedari awal mmg ada cause of action atas perlanggaran kontrak oleh erma dan ditambah pula dengan segala bentuk caci maki oleh erma ke atasnya di twitter yg boleh dibaca orang ramai yg berbentuk fitnah..apabila dibentangkan di mahkamah, defence lawyer pun tahu yg dia akan kalah kes sebab kes rebecca mmg kuat, bukti dia banyak..yg paling jelas adalah penyingkiran rebecca dibuat tak mengikut kontrak, that alone membuatkan kes erma rabak..then print screen message2 makian dan panggilan2 nama yg tak elok oleh erma fatima ke atas rebecca di twitter juga boleh dijadikan bukti (kalau kes saman fitnah)..jadi tu sebab erma fatima kalah kes..tak ada ruang utk lawyer erma mengatakan sebaliknya sebab mmg terang lagi bersuluh erma salah..bila dah salah, kenalah terima hukumannya..bayar je jumlah yg diperintahkan tu dan tutup buku..tak payah la nak menyalak di twitter..bila erma tak menyalak, takde lah si rebecca tu menyahut..

      0

      0
      • i am B says:

        oo really… abis tu ada ke ko baca dkt IG beka n kakak dia tu? dia maki2 family erma dgn perkataan mandul, bitch.. oh x pula d print screen. Walaupun i bukan d bidang undang2 is it fair enough?

        0

        0
        • Enter Your Name says:

          itu hanya lauk tambahan..yg penting dalam kes ni adalah NOTIS TIDAK DISAMPAIKAN..itu lauk utama..so, u kena faham konsep dulu..mmg kedua2 nya berbalah bermaki2 dalam twitter/etc..tapi selagi benda utama tak diselesaikan, makanya mmg erma akan tetap salah..pada saya, erma hanya perlu minta maaf dan selesaikan diluar mahkamah..ni tak, dah kalah pun nak bising2..yg menang dah tentulah berlagak sebab dia dah menang..

          0

          0
        • Enter Your Name says:

          dan lupa pulak nak sebut, apa yg diminta oleh Rebecca dalam samannya adalah jumlah wang yg dijanjikan dalam kontrak..apa yg dipertikaikan adalah pelanggaran kontrak oleh Erma Fatima..tiada kaitan dengan saman fitnah..tu sebab saya letak dalam bracket “(kalau kes saman fitnah)” tapi ianya ternyata bukan saman fitnah.

          0

          0
      • Anonymous says:

        ngko ni rabekah ker…kly ye takyah gosip2 kat sini..g kira duit 5 sen tu…

        0

        0
  57. jerrypah says:

    5 sen berguna woo. buat bayar bil.

    0

    0
  58. kak ani letop says:

    ala, pn becca oi,
    5 sen pon masih duit jugak. pergi je lah bank. tuka ngn duit kertas. dapat la 11k yg ko nak sangat tu.
    itu pon nak jadi isu ke ? orang bg al-quran, patutnye ko ucaplah terima kasih. sekurang-kurangnye ade yang mengingatkan kite pada agama kite. kan? hehehehe

    0

    0
  59. Anonymous says:

    apa susah2…deposit balik dalam bank….bab Quran tuh….accept ajer…taknak derma kat orang….dapat pahala…habis criter…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Quran tu ambik buat pedoman….duit tu ambik pstu sedekahkan kat masjid atau rumah2 anak yatim….

    0

    0
  61. playboy says:

    tu pun nk kecoh,apsal malu ke nk g tukar duit 5sen kat bnk
    peminta sedekah tu klau bg duit syiling bersyukur,alhamdulillah tau

    0

    0
  62. liana says:

    Korang ni mmg cerdik betulla.

    Memang la si erma ni bayar, tapi dia bayar dalam syiling sengaja nak menganjing dan tak ikhlas. So kalau korang terima bayaran macam ni, instead of wang kertas tak ke korang rasa pelik dan menyusahkan? yer memamng boleh hantar bank, bank kirakan. It’s not a matter dah bayar ke tak, bank boleh kira. It’s the gesture and matter of principal. Mesti la si Rebecca ni marah. Apa motif si Erma dah tua bangka ni busuk sangat hati. Benci macam mana pun korang kat si Rebecca kalau benda ni berlaku kat korang, surely la sakit hati…

    0

    0
    • sokongerma says:

      Ko tak paham cerita ni…si rebecca ni brtlakon tak semua episod…pengarah nak matikan watak dia..jafi kalau ikut lojik..barapa episod yg you berlakon..bayar banyak tu jelah..rasa penerbit ada hak nak matikan mana watak…

      Dia mrnang sebab teknikal….sebab penerbit tak hantar notis…
      Sekarang pikir you tak kerja..tuntut duit gaji
      Kalau you jafi bos you nak bayar buta mcmtu je kah?

      Nasib si rebecca ni laki dia lawyer…jafi benda2 mcmni loyar boleh guna untuk menang.
      Keafilan dekat mahkamah tsk sama keadilan Tuhan…tunggu jrlah nadib orang makan duit yg bukan hak.

      0

      0
    • 3x1 says:

      liana, ko lg bongok.. lantak die la nak bayar cmni pon.. yg pnting bayar.. ko plak yng nak sakit aty pehal.. ko bole je nak sakit aty dgn manusia, yg ko nak sebok org sakit aty dengan rebecca tu nape.. menyeboooooookk je.. ko bole nak ckp sesukati ko, biar lantak la org lain nak komen pape pon.. choii

      0

      0
      • liana says:

        Aku tak sakit hati, cuma aku pelik kenapa engkau yang sakit hati. Aku cuma nak bagi tau from another point of view. Engkau ni mesti konco konco muu muu betty dan erma tua bangka tu kaan? hahhhaa

        0

        0
    • Anonymous says:

      Macam mana dengan gesture becca yang kutuk2 caci maki erma, sebelum erma bayar lagi, the moment dia menang? Tak nak amik kira? Macam mana pulak dengan gesture dia yang sungguh2 nak menang kes, WALHAL 40% lagi drama tu dia tak berlakon pun. Lagi, gesture dia yang nak sangat duit haram sebab nak gaji tanpa bekerja?

      Tak payah kira sangat matter of principal duniawi. Akhirat dulu kira. Nama pun Nur Al Islam. Gesture dan principal kena la sejajar dengan nama.

      0

      0
      • lempok durian nyum nyum says:

        dik, what daya mean by gesture here? what has been written and spoken by erma/rebecca were not ‘gesture’..know the meaning of the word ‘gesture’ and how to use it and in what context before u mention it here.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aiyo kakak, aku balas comment liyana dok bising pasal gesture la matter of principal tu kemende je la.

          0

          0
        • lempok durian nyum nyum says:

          ayat ‘its the gesture and matter of principal” yg digunakan oleh liana di atas tu betul dan kena pada maksud keseluruhan ayat dia..

          tapi ‘gesture’ yg kau tulis kat atas tu dah macam cerita tamil maksud dia..

          gesture dimaksudkan liana adalah isyarat2 @ clue yg hendak erma sampaikan kepada rebecca melalui perbuatannya menghantar syiling 5 sen berbag2..dan matter of principal tu liana maksudkan kepada soal prinsip dan moral erma fatima.

          tapi semua apa yg kau tulis tu bukan gesture dik oi..itu semua perlakuan oleh rebecca setelah dia menang kes..

          jgn marah plak akak bukak kelas ngajau kau kat sini..hahahaha..take positively ye :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          Haha relax. No hard feelings. ;D

          0

          0
      • flora dan fauna says:

        apa yang ekau mengarut pasal gesture ni? hahaha england you not good lah

        0

        0
        • Anonymous says:

          I know right! Who would’ve thought I’d be taught England in a gossip blog! Such a cool way to learn more about English though. Guess I better keep what lempuk durian have nicely said in mind! :)

          0

          0
  63. damai says:

    Tak semestinya keputusan mahkamah itu betul. Once you have a good lawyer although you wrong pasti dapat terlepas and once you engage not hardworking lawyer you are right also judge will find you wrong. There must be a reason why erma paid with a 5 cents coins and give quran, Becca, you need muhasabah diri and look at urself what have you done wrong. Ingat kesalahaan kita dgn manusia, kemaafaan dari manusia sendiri. I ever witness the incident at airport, ada org masuk kedai boutique bag LV, the person pakai biasa dgn t-shirt and jeans lusuh with selipars, dan sales person tengok dat person with attitude yg the person tak ada duit and also with rude attitude. Dalam 15 minutes the person dtg balik with a bag of coins of $15k to buy LV bag. the person terus ckp u better count the coins is it enough of $15k and please dont say you cant accept coins as there no stated no coins accepted and next time please be courtesy enough no matter who the person come to your shop. merah padam muka budak sales. Nampak tak scenario ini

    0

    0
    • buttercup says:

      dalam kes ni tak perlu nak pertikai lawyer siapa baik/tak baik..erma sendiri bgtahu dia salah sebab terlupa beri notis penamatan kontrak..dalam realiti kehidupan artis malaysia, artist2 ni kebanyakannya kurang bijak..diorang ni hanya tahu melawa, nak popular, berlakon, menyanyi, etc..korang tgk sendiri aje dan nilaikan dimana industri hiburan di Malaysia dan negara lain..yg buruk2 banyak dtg dari mereka para artist..ini bukan kali pertama kes macam ni jadi, cuma rebecca bawa ke mahkamah mgkin sebab kebetulan husband dia lawyer yg melihat ketidakadilan oleh erma fatima kepada rebecca dari sudut undang2..yg artist sebelum2 ni banyak didiamkan bila teraniaya tetapi akan disampaikan pada wartawan..nanti wartawan tulis lah gossip pengarah itu tak bayar duit lah, penerbit tak bayar si polan ni la..selalu sgt kita dgr..artist ni bila dah ramai yg tak sekolah habis, makanya mereka ni mostly tak tahu apa hak mereka dari sudut undang2..lately baru kita nampak lebih ramai artist yg berpendidikan..sebagai contoh, tgk cerita Anzalna dengan Neelofa dulu..Anzalna keluarkan statement di akhbar memburukkan Neelofa serta keluarga Neelofa dan turut disertakan kononnya ada ancaman bunuh..itu serious! kalau ikut undang2, elemen2 untuk memfailkan saman fitnah dah lengkap (3 elemen)..tu sebab Neelofa berani jumpa lawyer utk bawak ke tengah..Anzalna sebelum berjumpa lawyer keluarkan statement kononnya tak takut dengan desakan mohon maaf oleh Neelofa, tapi setelah dinasihatkan oleh Lawyer tentang kesan dan akibat statement yg dibuatnya di akhbar, Anzalna terus mohon maaf pada Neelofa sebab takut disaman..cakap tak boleh sembarangan cakap..sama lah mcm kes erma dan rebecca ni..erma silap tapi taknak mengaku silap..lepas tu kedua2 nya sama bebal berperang di twitter..tapi yg silap tetap silap..thats why defence erma kalah..btw, itu bukan kesilapan teknikal ye, tapi silap erma tak beri notis..itu intipati dalam perlanggaran kontrak..kebiasaannya kontrak ada menyatakan utk penamatan antara salah satu pihak mestilah melalui notis bertulis beserta tempoh yg mencukupi..kesilapan teknikal bermaksud lain..tak payah lah kelirukan org awam dengan ayat “kesilapan teknikal” tu..

      btw, Al-Quran tu bagus diberikan kalau dgn niat hati yg ikhlas..kalau dengan niat nak menunjuk kononnya rebecca sexy tak tahu agama, takut berbalik kepada erma nanti..Allah kalau nak ubah seseorang, tak sampai satu saat pun Allah boleh ubah..jgn terlalu ego rasakan diri kamu maksum semata2 kamu bertudung, buat drama bercorak agama, penggambaran di Makkah dan sebagainya (sorry, drama erma fatimah walaupun bercorak agama namun banyak yg tak menepati / bercanggah dengan hukum..bukan sekali, tapi dah berkali2)..

      0

      0
    • unknown says:

      bla.. bla.. bla… whatever… but thank you for introduce us new wear: “selipars” ke~ke~ke~

      0

      0
  64. ;-) says:

    Assalamualaikum… maaf saya mencelah sikit ya.. biar apa pn yg berlaku, hanya EF dan Allah swt shj yg tau apa niat sebenarnya EF ambil tindakan mcm ni.. yg lain2 ni, janganlah nak melabelkan EF @ Rebeca dgn gelaran yang bukan-bukan.. Jika anda semua sendiri anda semua seorang ISLAM, bukanlah begini caranya memberi komen atau pandangan. Pastinya ada cara yang lebih berhemahkan. Bukan apa, tak pasal-pasal senang je korang dapat “dosa kering”.. setiap apa pun yang berlaku, sama ada dalam dunia artis mahupun org awam/biasa, ada sebab musababnya..ada hikmahnya..jadikan ini ikhtibar utk semua.. Sebaiknya kita doakan agar mereka ini yang sentiasa menjadi perhatian umum, dibukakan pintu hati untuk berbaik-baik dan menajdi cth yg baik utk semua, khasnya untuk anak-anak dan keluarga terdekat mereka seterusnya masyarakat umum. Wallhualam ;-)

    0

    0
  65. bilakakjemahmenulis says:

    Dari bg kat si rebecca yg agak agak mcm tak bersyukur, baik bg kat bos aku weh. dia penggemar duit syiling 5sen. abis kami selalu kena call bank tny ada duit 5sen tak utk ditukar. tp syabas la dkat erma fatima tu. bukan senang nak kumpul rm11,200 dalam bentuk 5sen. 224,000 keping woi! bukan main2. aku pun selalu dpt tukar dlm rm100-rm200 je dalam satu masa. gila HEBAT erma dpt rm11,200. hoho

    0

    0
  66. Bukan Noah says:

    Bajet kau tu manusia paling penyabar, paling tenang bila diuji. Paling cool. Paling tak berdosa, paling teraniaya. Boleh g mamposs la wey. kalau kau tenang & bersyukur (sebab asyik dok cakap “thank god, & watso eva kan bajet bersyukur) g je bank tukaq. ke ko tak reti berurusan dengan bank?? ke ko memang banggang?

    0

    0
  67. sempoi says:

    Sempoooooooooiiiiiiiiii…………aku sokong mak erma buat mcm tu……..si becca ni amik kesempatan saman sebb mak erma trlepas pandang kontrak becca….dia nk saman jugak dh mcm mintak sedekah…..so memang patut mak erma bayar dengan duit syiling siap bagi kitab Al-Quran betapa mendalam maksud mak erma…..cita sblum ni dh mak erma cakap xhalal duit yang dia bayar(paham2 sendiri la)……..dh ler xde disiplin…..padan muka becca……..boooooooooooooooooooo

    0

    0
  68. oiii penyibuk!!! says:

    hello, ever heard of bank? mestilah kau boleh je nak kire kalau bawak pi bank n tukar…n why she still want to berkokok sana sini if she’s doing right?kalau hati orang macam bangkai what about yours? Hanya Allah yang tahu apa ada dalam hati kita….and so EASY for you to judge people when you’re too, not doing the right things…ever heard silent is gold? we know who you are..

    0

    0
  69. amy says:

    motip erma supaya dia pn jd mcm pelakon shopholic tu weh.bg duit sen kat org kutip utang.hahaha.rabecca mentang2 la laki kau lawyer kn, senang la kes kau hbs n menang gtu.xbaik ko dajalkan org.even erma slh,ko pegi la mintak betul2.ni pesyen malukan org dlm media, aku ckup xfhm.kome dh la satu industri cari makan.arini ko kat atas ketawakan dia(konon ko kne aniaya kan), one find day if ko kat tmpat dia mebi msa tu ko akn insaf balik..harap2. orang kena aniaya ni mintak kat allah je balas, bkn buat mcm ni.free2 nti ko msuk makamah akhirat jgk. eh eh terlebih suda komen.kbai.

    0

    0
  70. linda says:

    To sokongerma.. sebelum nak post comment tu… sila pastikan ejaan awak tu betul ya… taulah nak cepat posting…. tak yahlah kalut… sakit mata tengok… chill….

    0

    0
  71. OBSERVER says:

    TIRU CARA SAMSUNG BAYAR KAT APPLE DAN DALAM CITE CONFESSION OF A SHOPAHOLIC TU…

    0

    0
  72. well done says:

    Erma bg duit 5 sen supaya becca g tukar sikit2…bag by bag…supaya x cepat hbs..dia kan kurang job….

    0

    0
  73. maria yusof says:

    WHAT EVER IT IS, ERMA FATIMA STILL A LOSER!! U LOST THE CASE, EAT IT! ACT PROFESSIONALLY BEFORE U POINT FINGERS ON OTHERS..U DON’T LIKE YR STAFF DUE TO WHATEVER REASON, TERMINATE THEM ACCORDINGLY..THAT’S WHY THERE’S CONTRACT BETWEEN PARTIES ON THE FIRST PLACE..BUT SUCH EGO U HAVE WILL NEVER LET YR BRAIN TO THINK WISELY..BAGS OF 5 CENTS R STILL GOOD MONEY..WHAT SHAME DOES IT BRING TO REBECCA? NONE!..ACTUALLY THE SHAME IS ON U FOR ACTING UNPROFESSIONALLY..AGAIN..

    0

    0
  74. well done says:

    Erma bg duit 5 sen supaya becca g tukar sikit2…bag by bag…supaya x cepat habis.dia kan kurang job…

    0

    0
  75. palak sakit says:

    erma fatima ni pakai je tudung tp hati busuk..

    0

    0
    • sokong kau palak sakit says:

      Spot on Palak! youre damn right bout that one! Pakai tudung my ass…mengumpat dengki jeles and most of all otak kosong! thats typical perempuan melayu in tudung

      0

      0
      • sokongerma says:

        Kepala han hati hangpa dua dua sakit…
        Apa halnya pakai tudung dengan hati busuk..
        gila…jadi semua free hair hati baik?
        Menutup aurat wajib..
        Hati semua orang kena baik..pakai tudung ke idak….
        Tapi pahala pakai tudung mesti dapatkan?

        0

        0
      • Faithfully me says:

        To Sokong Kau Palak Sakit,

        congratulation! u have just proven yrself a first class no brainer dumbass..u have just shown us yr stupidity by labeling malay girls wearing scarfs as tho u know each and everyone of malay girls in scarfs in the whole wide world..well, u may know some malay girls wearing scarfs, but u dont know all of them..and hey, they dont know u either..i myself a muslim, a malay lady & wear scarf do not know u either (p/s: i dont wanna know a no brainer dumbass like u who simply say bad things without even thinking)..so, should i say Sokong Kau Palak Sakit represents the stupidity of the typical free hair malay girls? no!..cos u dont represent nobody but yrself..so the credit of stupidness goes only to yrself! congratulation again Sokong Kau Palak Sakit cos u r not only a dumbass but also an idiot with such a big ego..

        0

        0
        • Sokong Kau Palak Sakit says:

          Wow . I hit a raw nerve didnt I?? Im so amused by your emotional.. fiery lengthy full of shit reply I cant wipe this silly smirk off my face! U took it so personally to my note can only mean one thing and one thing only – THAT I SPOKE OF YOU . THAT I DESCRIBE OF YOU SO ACCURATELY . So Im guessing that you, oh no..Im not guessing, I KNOW , that you , miss so-full- of-yourself-Faithfully-fucking-Me- whateveh , are one of those HATI BUSUK JELES DENGKI KUAT MENGUMPAT PERASAN ALIM BAGUS EVEN THO PAKAI BAJU KETAT , THE LIST GOES ON AND ON… typical perempuan melayu in tudung who thinks they are way better than other malay ladies , only coz they cover their heads (what a stupid way to judge others , by the way)
          Ya..Im a dumbass. Ya I have BIG EGO.
          You say whateveh you like..i dont give a flying fuck. But Im no hypocrite like you Enuf said. Not gonna waste my words with low life like you.

          0

          0
  76. palak sakit says:

    erma fatima ni pakai je tudung tp hati busuk..mengalahkan org yg x pakai tudung

    0

    0
  77. Biskut says:

    retis2 d msia ni smua rasa diri dia yg btul….mana nk ngaku slh. ni siap bg2 kitab al-quran lagi. konon mcm nk show dia sgt alim n tak slh langsung. si rebeka ni plak..org dh byr n bg kitab cmtu..bersyukur je la. ckp org hati bngkai. bunyi mcm kau tak suka je kitab quran yg erma ni bg….

    0

    0
  78. viewer says:

    Abg nara..jgn bias.cuba visit ig erma fatima pula.

    0

    0
  79. Ikhlas says:

    Assalammm.. Amboii marahhnyer pngokong Erma. Memngla Becca pon buruk perangainya.. Tp kan lebih baik jika Emma jz be professional and tutup buku. Tak perlulah sampai aniaya org begitu. Xperlu lah ermma pon mengikut menjadi buruk perangainya seperti Becca jika dia betul2 baik perangai & agamanya… Itulah maksud saya. maaf jika tersilap.

    0

    0
  80. cactus says:

    Honestly! I hate you REBECCA!

    0

    0
  81. apentah?? says:

    bagi aku ..dua-dua dah macam budak2..lebih lagi kot..sama2 taknak mengalah..tunjuk hebat kirim gambar kat media gini nak raih sokongan peminat or pembaca blog yg memang dahagakan gossip. kepada erma cukup jer la kau bayar denda sprmana diarahkan ..n rebecca ko trima jer la bayaran ntah dalam bentuk wang manapun..selagi boleh diterima oleh pasaran..korang tak letih ker??..sbb aku pulak yg letih tengok korang gini..

    0

    0
  82. Midah75 says:

    Ya Allah.. ni lagi 1. Kinda disappointed to know that Erma did this. Saya suka all the drama by Erma & seriously pandang tinggi with her capability but to know she buat mcm ni.. its sad. Yes kita tak tahu what actually happened and only Erma & Rebecca yg tahu. Yg penting undang2x dah tetapkan Rebecca menang.. walaupun she might not be in akhirat.. so tak payah lah nak berbalas Puan Erma.. biar DIA sahaja yg lalukan.. move on & belajar dari apa yg terjadi.. insya Allah all will be back to normal. The above tak sepatutnya terjadi kalau hati kita ikhlas & tahu yang kita tak bersalah..

    0

    0
  83. Anon says:

    Orang dah bayar. Banyak bunyi. Tukar kat bank je kan senang. Please. Get over it already lah cik Becca.

    0

    0
  84. bahahahaha padan muka ko “mcm betul jer..3x..”
    ko memang tak betol, hati busok

    tengok “damai” dah tolong bagi jawapan kat ko
    masih ramai orang yang kat luar sana ikhlas kerja, tak perlu maki hamun wakakakaa

    0

    0
  85. Anonymous says:

    Dgr cite si becca nk pulangkn wit sen ni pd erma n dia nk erma pulngkn balik wit tu ngan cara berhemah….

    Dgr cite si erma x halalkan wit y dia bagi becca….
    dua2 manusia d atas ni aku x ad sokong mane2 pn..lantak ko orang la…

    0

    0
  86. layann aje la.. says:

    x matang lngsung.. nyampah aku. dah tua dah pun..

    0

    0
  87. echa says:

    Amenda la..susah pe sangat..bawak ler g bank pastu tukar..dapat Al Quran lagi..patut ucap terima kasih ler..

    0

    0
  88. Adib Site says:

    5 sen tetap duit jugak..

    0

    0
  89. diyana alfi says:

    apa lak erma aniaya? bagi Quran aniaya ke? bayar saman aniaya ke? becca tu yg pendek akal melatah tak tentu pasal. bukannya suruh dia kira duit tu. p bank deposit je la dalam akaun…susah apa. becca ni sebenarnya bodoh…tatau pikir n nak buat havoc, pas ti ingat semua org bodoh mcm dia tak leh pikir. ntah2 lps kita btau psl deposit ni atau p bank tukar baru dia tau gamaknya.

    0

    0
  90. hantu kudis says:

    g mampos la nan hdp depa duo orang tuh.. hari2 nak cite hal ko je..

    0

    0
  91. Anonymous says:

    samo je dua2 nie….

    0

    0
  92. an2_qbuq says:

    sama je dua2 nie…

    0

    0
  93. betik says:

    kalau kene kat diri sendiri pun mesti korang bengkek..

    payah nk suh org byr hutang.. org tu plak bayar dgn cara menyusahkan org & siap bagi quran..

    baguslah bg quran.. tp motip bagi? nak sindir atau nk berdakwah?

    bagus ke berdakwah dlm bentuk sindiran.????

    aku bukan suke kat rebecca ni.. tp erma ni pun mmg nampak ego nya. konon hebat sgt.

    0

    0
    • David Bekkam says:

      apa ke bendanya hutang betiik ooiii…

      0

      0
      • Enter Your Name says:

        bayaran tu adalah jumlah yg diperintahkan oleh Mahkamah..dalam Court Order mcm kes erma-rebecca ni akan dinyatakan tempoh bayaran perlu dibuat oleh Defendant..selalunya within 7 to 14 days or terpulang pada tempoh dipohon oleh Plaintiff’s solicitors. So, selagi duit tu tak dibayar kepada Rebecca, mmg consider sebagai hutang la…hutang judgment sum..

        0

        0
  94. belalang says:

    Harga barang tgh naik semua tgh naik..mhn 5sen dari rebbeca nyahahahahahahaaa

    0

    0
  95. Oppa says:

    mereka berdua mungkin tergolong dalam spesis “semua nak menang”

    0

    0
  96. nn says:

    kalo ko sakit ati beno tgk duit syiling su erma tu meh bagi aku sebungkus dua. yg lelain tu ko antar la kat tabung masjid. al-quran tu pulak ajak laki kau belajar ngaji sama2.. boleh perbetulkan mana tajwid yg tak betul lagi.. praktis make perfect :))

    0

    0
  97. Legal Opinion says:

    According to PaperBlog, the trucks were sent to Apple’s main office in California this morning. Initially, the security of the company prevented the intrusion. However, Apple CEO Tim Cook received a call from the chief executive of Samsung that they have sent the payment for the fine ruled by the jury in the recently concluded patent battle of the two tech giants.

    A funny story is sweeping the internet. Samsung paid $1.05 billion to Apple by sending 30 trucks containing five-cent coins.

    The funny thing is, the story originated from a meme of the popular website 9Gag.com. Thus, the news report is a hoax.

    Tipu la….sbb apple boleh decide sama ada dia nak terima ke tak nak terima bayaran bentuk tu…so Rebecca…refuse jela…

    0

    0
  98. helo helo says:

    dua-dua aku rasa nak hempuk.

    0

    0
  99. noyune says:

    Erma kan orang yang kekurangan kasih sayang… tu pasal jadi psiko mcm tu… kesian mokcik tue tu

    0

    0
  100. loading says:

    erma fatima nmpk jew baik kai tudng,tpi mnyk mkn duit haram,ambek duit krjaan smpai bjuta2 jnji nk wat filem tapi hampeh xder pown…mkn lah duit haram kat dunia ni tggulah kat sna nnti

    0

    0
    • Rotikaya says:

      Boleh tak bagi bukti dia makan duit haram tu..rasa nk tgk gak..kalau cakap tanpa bukti berdosa uols gak yang nk kene tanggung..

      0

      0
  101. frogee says:

    Duit 5 sen sah laku hanya untuk transaksi RM2.00 dan dia boleh tolak mode pembayaran tersebut dan tidak akan didakwa. Kalau kurang dari RM2.00 kena terima kalau tak boleh didakwa di mahkamah….tolak je

    0

    0
  102. zamri kentotbus$ says:

    Salam semua, duit tu dia bagi bentuk syiling tanda, betapa susahnya nak dapat duit, Al-Quran tu supaya, Rabecca baca tiap hari dan dalam masa yang sama, si Erma Fatima dapat pahalanya!

    0

    0
  103. Anonymous says:

    agak2 korang kn …ada x pengarah filem yg nk amik si rabecca ni berlakon after all this?? mcm xde je.. mcm xde je… mesti pengarah2 malaysia takot kena saman dgn dia lg.. huhu..

    0

    0
  104. sharid says:

    sama jer rebecca pun… kalau dh kata redho tu terima jer… happy ngan family, nk ignore negative, siap boleh tag bangkai lg… sgt hipokrit…. acu rebecca tu senyap jer… baru lah pro… sama jer dua2 org tu…. coiiiiiii

    0

    0
  105. rumahakubanjir says:

    Haisshh sedap je si beka ni cakap org hati bangkai!! Hati ko?? Serius biadap!

    0

    0
  106. org kg duk obesi says:

    amek nko Robek ka

    0

    0
  107. eyriqazz says:

    Fuhh, macam2 sandiwara dunia artis…

    0

    0
  108. ahmaddhani says:

    bawak duit tu pergi jusco 1 utama ada mesin tukar syiling

    0

    0
  109. mamamia says:

    apa kecoh?? pergi je la hantar ke bank. masuk mesin je kira. lepas tu masuk akaun. settle!!

    0

    0
  110. Rozita says:

    hehehe..bravo erma. moga lepas ni hati Rebecca lebih terbuka

    0

    0
  111. Anonymous says:

    Erma kasi duit 5 sen tu ada simboliknya dan alQuran tu pun ada maknanya. Rasanya apa yang Erma maksudkan mungkin Rebecca kalau nak duit kena la berusaha ….kira duit 5 sen sampai cukup. Bukan senang2 minta duit tanpa bekerja dan terus dapat. Al Quran tu mungkin bermakna rujuk la pada agama. Biar duit yang dapat tu rezeki yang halal.

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      Both sides at fault..Rebecca for not fulfilling her duties sincerely and Erma for not giving official termination/notification. Takkan sikit2 gaduh nak bring in agama.

      0

      0
  112. hongak ko!! says:

    Dah 2x aku prasan si becca ni ska sgt gna words ‘him’.Allah SWT tak berjantina..

    0

    0
    • MakJemah says:

      dari sudut kata ganti nama untuk Tuhan dalam bahasa inggeris, ‘Him’ tidak bermaksud lelaki atau perempuan. Ianya lebih merujuk kepada maksud ‘Dia’ atau ‘Nya’ utk Tuhan dalam bahasa melayu..Jadi Him boleh boleh digunakan sebagai kata ganti yg merujuk kepada Allah dan tidak merujuk kepada mana2 jantina.

      harap maklum.

      ** Sekiranya kamu pertikai kata ganti nama ‘Him’ bagi Allah dalam bahasa inggeris, sepatutnya kamu kena pertikai juga kata ganti nama bagi Allah dalam bahasa melayu seperti ‘Dia’ dan ‘Nya’ yg juga boleh merujuk kepada manusia biasa lelaki & perempuan.

      0

      0
    • ehh says:

      aku rso ‘hongak ko!!’ ni sealiran dgn sorang pengomen yg pnh komen psl ‘him’ ni..pyh jgk nk bg phm org camni.seeloknya sblm ‘hongak ko!!’ buka blog gosip ni, apa kata buka tafsir al-quran dlm bhasa inggeris.ko tgk sndri la dlm tu tls ape utk ganti nama Allah..xpyh p kdai cri tafsir dlm bi, ko google je lg cpt sblm ko nk kutuk2 org..wat malu jekkk!

      0

      0
      • ohoh says:

        ehh…ape yg ‘hongak ko’ kutuk2 org , takde pon dia kutuk sape2… dia tak sure tentang penggunaan Him je kot…. so sape yg ade concrete justification tu sila lah bagitau, org lain yg baca pon boleh dpt tau sama…. takde pon kategori mengutuk kat situ… aku tengok komen kau je yg mengutuk dia…. sape yg wat malu jekkk ni

        0

        0
  113. Anonymous says:

    si erma ni tak padan dgn diri pakai tudung hati punya busuk nak show sendiri baik konon tak payah lah

    0

    0
  114. Pokcik says:

    Tak mau meh bagi aku. Boleh jer aku gi bank untuk tukar. Korang kelahi macam hidup 100 tahun lagi jer.

    0

    0
  115. rosalindaamour says:

    Alahai accept jelah nama pun duit..asal bayar
    pasni g bank tukar pastu pergilah shopping..
    senang cite kalo aku x byk bunyi dah
    x yah nk panjang2 kes…ckp org hati bangkai
    nmpak sgt bukan nk pertahankan hak tapi lebih nk memalukan org jer

    0

    0
  116. taksebelahmana2 says:

    aku x sebelah mana2 pihak..tpi erma fatima bayar tu macam x ikhlas..kalau kita berada d pihak yg benar,,buat apa nk sinis2 lagi..dh matang kan..

    0

    0
  117. aku pelat says:

    aku mmg benci dua2ketul ni. sorang mengarah ke laut. sorg lagi pelakon sendu. mmg sesuwai le tu korg berdua bergaduh.

    0

    0
  118. anakkau anakku says:

    pengomen-pengomen yg suka kaitkan pakai tudung dengan hati busuk, saya nak ingatkan disini bahawa bertudung dan busuk hati takde kaitan antara satu sama lain..kalau pun bertudung tak bermaksud org itu tak pernah dan tak akan buat dosa! manusia dan berbuat dosa adalah sgt sinonim dan hari2 kita lakukan dosa kerana kita hanyalah manusia yg lemah dan selalu berbuat dosa. kalau tak pakai tudung pun tak semestinya dia mesti jadi jahat..ada yg bertudung & baik dan ada yg jahat..yg tak pakai tudung pun ada yg baik dan ada yg jahat..manusia ni bermacam2 species ada..so, stop labeling people with tudung or without tudung with certain character..

    0

    0
  119. Kamal says:

    apa Erma buat salah. against currency laws of Bank negara.
    kalau guna coins less 50 sen, hanya legal tender untuk sampi nilai 2 ringgit aje.
    tenhuk muka 2 di pdf ini.

    http://www.insuranceinfo.com.my/_system/media/downloadables/malaysian_currency.pdf

    0

    0
    • Anonymous says:

      Klu Ikut sgt currency law, pakai nampak kita bayo kat kedai mamak pun x sah lah? In the court, never stated currency bagai, janji bayo, udah….. Kat mesia ni bukan sume org Ikut undang2.

      0

      0
  120. melly says:

    hahaha sebijik kes Samsung dan Apple
    tp kan…. tetibe teringat al-kisah TOK TI tegur KJ kata KJ biadap.
    dalam kes dunia seni ni..TOK TI xnk mencelah menegur Rebecca ke?? Erma kan jauh lebih tua…

    pe pn pada pendapat aku..dua2 org kt atas ni aku xsokong.

    0

    0
  121. Anonymous says:

    alaa…bank ka ada boleh je tolong kira per…

    0

    0
  122. shhhh says:

    copy Confession Of A Shopaholic ke, kak ema?

    0

    0
  123. SmartRabbit says:

    Pada pendapat saya, Erma cuma kalah secara teknikal sahaja.. Mungkin kejadian sebenar seperti didakwa oleh Erma betol2 terjadi tetapi akibat buta legal dan prosedur, Erma telah kalah secara teknikal.. Industri hiburan Malaysia kecik je. pergi ceruk mana pun still jadi buah mulut. Mana yg bagus akan dipuji, mana yang jelek akan dikeji. Renung2kan

    0

    0
    • saya pong lawyer says:

      kesilapan teknikal maksudnya lain dik oi..sebagai contoh, dalam kes rogol, liwat & bunuh Norrita Samsudin pada tahun 2003 dulu. Norrita ni seorang eksekutif akaun sebuah syarikat / perempuan simpanan kepada beberapa VIP / perempuan simpanan kepada beberapa lelaki / model sambilan..yg dituduh adalah salah seorang BF / pelanggan Norrita sendiri iaitu Hanif Basree Abd Rahman, sorg Engineer..Hanif Basree telah didakwa membunuh Norrita selepas mereka mengadakan hubungan sex dimana air mani Hanif Basree telah ditemui di kemaluan dan dubur Norrita..Namun demikian, turut ditemui air mani beberapa lelaki lain yang tidak dapat dipastikan siapa. Jadi, bagaimanakah polis dapat memastikan bahawa Hanif Basree yg membunuh Norrita? Bagaimana pula Pendakwaan dilakukan ke atas Hanif Basree bila siasatan polis tidak lengkap? Pembunuhan dilakukan di sebuah Condo mewah yg hanya org2 tertentu saja boleh masuk. Pak Guard mengesahkan terdapat beberapa org yg masuk utk berjumpa Norrita termasuk Hanif Bassree. Pak Guard juga mengesahkan setelah Haniff Basree pulang terdapat seorang lelaki dipercayai India berjumpa dengan Norrita..Polis tahu pasal lelaki yg terakhir ini..tapi kenapa tuduhan dibuat atas Hanif Basree? Sekiranya ada maklumat terdapat lelaki lain yg menemui Norrita selepas Hanif Basree, maka adalah tanggungjawab Polis utk siasat siapa dia..namun disebabkan mungkin lelaki tersebut VIP, maka Hanif Basree dituduh membunuh Norrita. Oleh itu, apabila dibicarakan dimahkamah, bila timbul isu lelaki yg tidak diketahui tersebut, maka kes Pendakwaraya menjadi goyah, lalu Hanif Basree dilepaskan..Ini dimaksudkan dengan “kesilapan teknikal” iaitu diakui terdapatnya 3rd party, namun tidak diketahui siapa, tidak dipanggil sebagai saksi, namun membuat tuduhan melulu pada Hanif Basree yg diketahui org ke 2 last have sex dengan Norrita..DALAM KES ERMA & REBECCA NI, ITU BUKAN MASALAH TEKNIKAL!! Erma mmg benar2 silap bila gagal patuhi kontrak dimasuki dengan Rebecca..tu sebab Erma kalah..as simple as that..

      0

      0
  124. Klonovas says:

    kire untung la tu……. duit dapat & Al-Quran pon dpat
    Bersyukur la….. nk mnyalak buat apa nk pertikai pasal Al-Quran tuhhhhh… ia lagi suci dan bernilai dari duit yg ko dapat.
    Duit boleh guna di dunia
    Al-Quran klu di amal dapat ganjaran di dunia dan di akhirat

    0

    0
  125. hahahaha says:

    berbaik lagi bgskan

    0

    0
  126. Kak senah says:

    baik juga hati makcik rema patimah ni bagi duit 5 sen siap bungkus 150 hengget sepeket.
    senang adik robekah nak kira. syukur le tu robekah oi.

    kalu akak le jadi si timah, akak tabur je dlm karung guni. bior juling bijik mata si bekah kira sebutir sebutir.

    0

    0
    • lona says:

      betul tu kak senah. x yah la kecoh2 sgt rebeka. siap post gmbr lg nak suh 1 malaya tau. dapat duit pun nak kecoh, x dapat pun kecoh. pelik aku dgn kau nie. hari nie kau saman org, ntah esok lusa kau plk kene byr saman kat org.

      0

      0
  127. Anonymous says:

    kak erma saja je nak suruh rebecca yang tak berapa islam tuh jimat cermat kot. pakai satu peket sehari.

    0

    0
  128. acer says:

    mane blh tegur melly. tok ti kan retis, rebeka pun retis jgk. nak jaga hati retis2 malaysia la katakan. menteri berani plk nak tegur, artis sesama sendiri buat2 tutup mata jer. nir bukan BIADAB lg, tp dah over KURANG AJAR. sory yea rebeka. harap2 kau maafkan aku. sdgkan Nabi pun ampunkan umat.

    0

    0
  129. gitu-gitu says:

    Tahniah kak erma di atas kmenangan anugerah skrin baru2 nie. rebeka ade tercalon ke? erkkkk… sape blh tlg jwb.

    0

    0
    • mon says:

      Nak jawaban sangat….
      Tak tercalon punnnnn…menang pun idak….

      Harap berlakon mulut yang gerak lebeyyyy d3ngan taik lalat kat bibir…

      0

      0
  130. hurmmm says:

    ok lah tu ..itu habuan kepada manusia yg tidak jujur dgn diri sendiri…silap Erma sbb tak secara official menghentikan lakonan si rebeca ni ..dan rebeca pun kena tahu dia kerja utk beberapa scine je dan yang dia TUNTUT ITU ADALAH HARI YANG DIA TIDAK BERKERJA ! Tak perlu hipokrit lah rebeca dgn tulis ttg agama .

    0

    0
    • LIKE OR DISLIKE? 0 0 says:

      erma bukan silap kat situ je, tapi erma taknak bayar rebecca utk kerja2/lakonan di scene2 tambahan / lebihan yg dibuat rebecca laa..ikut kontrak rebecca hanya berlakon hingga 10 hb je (wataknya dimatikan)..tapi erma suruh dia berlakon lagi sampai 19 hb dan wataknya dimatikan (maknanya si erma ni tak follow script la)..dah tu dah suruh org berlakon lebih, bayar pun kenalah lebih..bila taknak bayar tu yg bertekak tu..bila erma pulak tak beri notis apa2 pada rebecca, dibawa ketengah laa..SO, REBECCA TAK MINTA DUIT ERMA PUN…DIA HANYA MINTAK HAK DIA SEBAB DIA BERLAKON LEBIH DARI YG TERCATAT DALAM SCRIPT..SEMUANYA ATAS ARAHAN ERMA..BILA ERMA GAGAL BAYAR DUIT REBECCA (KESELURUHAN) OFCOS LA REBECCA BENGANG SEBAB DIA PUN NAK MAKAN JUGAK..TU PASAL DIA SAMAN DAN KELEBIHAN YG ADA ADALAH ERMA TAK TERMINATE DIA MENGIKUT PROSEDUR..TU PASAL LA REBECCA MENANG..TUNTUT DUIT SENDIRI JE..

      0

      0
  131. OSTAZAH says:

    ASSALAM WBT. KATA KATA, CARA BERPAKAIAN TU LAMBANG AKHLAK. PENYAKIT HATI TERBIT MELALUI PERBUATAN. ADAKALA PERKATAAN BAIK YG DIULAS TAK SEIMBANG DENGAN PERBUATAN. DISINILAH BG ORANG YG BERILMU DAPAT MENGETAHUI AKHLAK SESEORNG. INGAT… BUKAN MENJADI UKURAN BILA DI SEBUT NAMA ALLAH SWT BERKALI DLM KATA2 BERERTI AKHLAK KITA BAIK. SEDAND AURAT DAN PERBUATAN TAK SETARA KATA2NYA. MORALNYA DISINI KEDUA PIHAK LEBIH KURANG SAMA SAJA AKHLAK… TIADA SAPA YG MENANG SEBALIKNYA KEDUA2NYA AIBKAN DIRI MASING2… WALLAHUALAM.

    0

    0
    • yeah!letriknaikrega says:

      bukan pakaian je yg melambangkan akhlak. yg duk mengomen kat sini, mengutuk, memfitnah tu pun melambangkan perbuatan. beranila nak tulis macam2 sbb muka xkeluar kat sini kan. kemain korang sume mengomen. macam dah confirm2 masuk syurga dengan tulisan korang kat sini sume.

      0

      0
  132. Anonymous says:

    Kalau betul si R ni telah ditamtkan kontrak awal dan bayaran tlh di buat utk kerja2 dia sblm kontrak batal, duit saman yg dia dpt ni dah macam haram la kan sebab dia tak kerja pun? ke aku yg kompius. dah makin kekurangan manusia yg jujur dlm dunia ni…

    0

    0
  133. McFlurry says:

    udah la. toksah cerita pasal org len. perbetul diri kita ni dulu.

    0

    0
  134. lagubestbest says:

    Tak perlu kira pun. Amek duit tu, bank-in di kaunter bank. Setel. Erma Fatima beri sekali sekeping surat (nota) dan Al-Quran satu rasanya. :P

    0

    0
  135. ermmmm says:

    camner nak bagi mesej yang baik melalui filem dan drama,sedangkan perangai pengarah filem dan drama pun perangai …dengki kot,atau geram…sesangat.camtu lah artis malaysia.bila buat filem bagai nak rak suruh orang sokong filem melayu.tapi bila mereka dapat duit dan kaya…ke hollywood,new york,,kiblat ,shopping diaorang.konon filmstar lah sangat.

    0

    0
  136. Mina says:

    Oi Nara knp la kuno sgt ko ni tak kan la si Rebecca ni dgn lawyer dia nak duduk bersila kira duit 5 sen tu mcm citer p.ramlee tu satu utk kau satu utk aku … Mesin mengira kan ada masuk aja duit tu ke dlm sekejap je dah tau brp … Ngok

    0

    0
  137. minah jambu merah biru says:

    helo peminat2 duit 5sen tu pon duit jugakkkkkkkkkkkkkk kannnnnnnnnnnn jangan di hina duit 5sen tau ha nanti satu hari jangan kate duit 5sen satu sen pon tkde kt tangan tauuuuu huh ! kalu Irma ftima dh bayar sman kt rbeca tu ambek ajeeeeee jangan banyak colokkkkkkk dh rezeki rbca nk dapat dit 5sen2 nk buat cmanaaaaaa. …helo rbeca ! say thank u to Irma ftima pleaseeeee…..atlis dia bayar jugak smannnnn atlis bttr than nothing tol tkkkkkk !

    0

    0
  138. Anonymous says:

    Toyol pun x nak duit 5 sen ni. Berat … hu hu

    0

    0
  139. BUDAK TERLALU COMEL says:

    5$ PON DUIT GAK BENGONG…brsyukurla klu die nk byar…klu die x byar ko g la bnyak wat stment lbih2…

    0

    0
  140. lenny says:

    Take it easy. We are humans and everyone has mistakes all time. I know we have lots of weak points because nobody’s perfect in this life.
    Well, we gotta try to be a better person each day, OK.

    0

    0
  141. lol says:

    ini semua poyo.. erma kau ni lebih tua.. takyah la kot nak gaduh dgn budak kecik. saja tabur minyak kasi makin panas mmg keji sangat perangai. walaupun rebecca ni kecah.. dia dah menang kes pon so maknenyer mmg erma ni salah. sapalah kita nak kata rebecca ni tak betul when judge kata dia betul dgn segala fakta dia ade. podachi la sapa nak backup perangai buruk erma. dari kasi quran baik la minta maaf dengan ikhlas tak baik gaduh sesama islam ni. org lain cpt je cari kesempatan nak ckp kita ni tak beradap. harap pembaca beautifulnara ni nak komen guna otak sikit. kalau kau kerja kena berhenti takde notis maunyer tak marah dah la tak dpt gaji pulak tuh. ingat masa org tuh tak berharga ke? banyak benda lain rebecca tuh boleh buat. hope erma learn her lesson. jgn senang nak menghukum org kalau tak ada dlm position mereka.

    0

    0
  142. anon says:

    Hello pengomen2 semua…….kenapa mesti kutuk mengutuk??? Kalau seseorg tak pakai tudung, semua nak tunjuk baik, kata kene tutup aurat lah, ape lah….Habis, mengutuk2 ni baik ke??? Sudah2 lah. Aku tak masuk mana2 pihak, tapi kalau org dah bayar tu amik jelah. Nak kecoh wat ape, gih je tukar kat bank. Kalau hati tu baik tak de pulak nak mengata org. Neway Becca please use proper english when twitting or better still just use bahasa melayu next time…

    0

    0
    • labu says:

      u kata kat orang suruh guna proper english…u taip tuu guna proper english ker? lagi satu kalau dier x nak terima duit syiling tuu mmg hak dier pun…dier boleh mintak wang kertas…cuba tengok seksyen 24 Akta Bank Negara Malaysia 1958…penggunaan wang syiling dari 1 sen sampai 20 sen hanya sampai RM2 jer..kalau lebih dari tuu…dier berhak menolak…nanti malu pulak nanti..x laku

      0

      0
    • hamba ALLAHa says:

      jom istighfar, astaghfirullahalazim…..

      0

      0
  143. mon says:

    Baguslah..laki loyar..tidak mampus si rebecca ni nak tahu pasal seksyen akta bagai…

    0

    0
  144. jika erma fatima membayar saman dengan menggunakan syiling 5 sen, sebenarnya rebecca yg untung jika dia pergi ke scrap metal untuk menjual syiling tersebut… besi yg digunakan untuk membuat syiling 5 sen ialah stainless steel, iaitu mempunyai nilai sebenar yg lebih tinggi daripada nilai muka 5 sen… berat 1 syiling 5 sen = 1.72gram, jika terdapat 224,000 = 385kg. harga 1 kg stainless steel di pasaran dunia buat masa ini adalah lebih kurang RM30/kg. oleh itu, nilai purata sebenar besi keluli tahan karat bagi jumlah syiling yg diberikan erma fatima ialah 385kg x RM30 = RM11,550. jika nilai muka ialah RM11,200, maka rebecca bakal mendapat imbuhan sebanyak 11550-11200=RM350. dan jika rebecca lebih bijak, beliau boleh menyimpan syiling tersebut, sehingga harga besi tersebut naik lebih tinggi… inilah yg berlaku pada syiling 1 sen malaysia yg diberhentikan penggunaan beberapa tahun dahulu, antara sebabnya ialah kenaikkan harga pasaran dunia copper yg nilai sebenarnya adalah lebih tinggi daripada 1 sen… harga pasaran besi stainless steel sama seperti harga emas, perak, gangsa, titanium, platinum dan sebagainya, semuanya ada naik ada turun nilai pasarannya… dan jika kita masih ingat, lebih kurang sepuluh tahun dahulu harga besi mild steel skrap melonjak naik, menyebabkan ramai orang yg suka mencuri besi, terutamanya besi grill rumah, gate rumah yg diperbuat daripada besi dan wrought iron, penutup lubang longkang di bandaraya, railing jejantas, divider jalan, besi skru dan nat tiang pencawang lektrik dan tiang telco (banyak kes tiang tumbang dahulu) dan sebagainya… tetapi harga besi mild steel agak stabil pada hari ini… kalau kita tengok cctv rakaman rompakan orang kopak grill hari ini, mereka tidak kesah akan besi tersebut. tapi keadaan berbeza suatu masa dulu, di mana pencuri mengkopak grill besi, semata-mata untuk mencuri besi tersebut, sebab ada harga… namun harga besi akan ada turun naik, dan kiranya rebecca ingin untung lebih, maka dia patut tunggu harga pasaran yg pasti akan meningkat naik kerana sudah lama harga besi menjadi agak stabil…

    0

    0
  145. kita bukan maksum says:

    Kpd readers yg trduduk bila bace komen2 yg berbaur negatif dlm bn ni..kita anggap je la itu lahir dari IQ budak2 sek men.yg tua2 ni..toksahlah duk komen yg yg mndtgkan dosa pd lidah.esok2,lidah &jari yg mnjd saksi atas semua kekotoran yg dituturkan.yg tua tunjuk contoh yg baik kpd komentar yg muda2.bahasa melambangkan bangsa & agama.tp kalo dah yg tua pun masih “tak empuk” mana jgk,camana yg muda nk jdkan yg tua sbg ikon.dipihak erma,jgn trlalu melihat si becca trlalu hina krn anda juga tdk trlepas dari dihisab kelak.anda juga masih ada 2 adik iaitu umie aida & (lupa nama yg srg lg sbb jarang brlakon) yg juga ptt dihadiahkan senaskhah al quran setiap sorang jika anda mmg seorg kakak brtggungjwb.so..stop judging each other krn Allah Maha Menghakimi kedua kamu…

    0

    0
  146. Pak Guard Bank says:

    Kalau tak salah, di bawah Akta Bank Negara, pembayaran dalam bentuk duit syiling ada hadnya bagi jumlah tertentu. Kalau betul, Rebecca berhak tolak dan pulangkan balik kepada Erma, dan Erma kena bayar mengikut cara yang ditentukan dan disahkan mengikut Akta ini.

    0

    0
  147. beca beca says:

    hati ko lagi BANGKAI rebeca oiii..

    0

    0
  148. English broken says:

    This is shows?? English russia ke hape minah ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      tumpang gelak…..anyways, tak heran lah kan….

      0

      0
      • Anonymous says:

        This is shows??? well English Broken guess this is just a one-off thingy and it seems nothing compared to the frequent usage of the word “career” which always being pronounced as “carrier” by most artists :)

        0

        0
  149. Kak Long says:

    You are soooo,…..cheap-scate ERMA FATIMA…..

    0

    0
  150. eleh says:

    standard artis2 malaysia…bila kontroversi sebut allah, alhamdulillah bagai. *tepuk tangan

    0

    0
  151. Rina says:

    Accept and hantar kat bank sudah… bank ade mesin nak kira coins…. end the story kan?

    0

    0
  152. Melankolik says:

    Kak Erma.. aku tak puas hati betul bila Al Quran Kalam Allah dipermain-mainkan semata mata untuk tujuan bersinis2. Inagt azab Allah Maha pedih.

    0

    0
  153. bella says:

    Becca sgtlah sombong!!!! pernah terserempak di pusat beli belah, saya senyum tapi dibalasnya dgn jelingan maut!!!! ya Allah sombongnya lah si becca ni..jadi artis takdelah popular manapon..suam2 kuku aje..tapi perangai tak serupa public figure yang lain, cubalah amik contoh sikit mcm artis2 fofular dari kau tu,retis juga tp takdelah sombongmcm kau..sombong mengalahkan artis fofularr!! puih

    0

    0
  154. Lydia says:

    tak mau menyebelah mana2..tapi tindakan menghantar syling mencerminkan sifat sombong dan bongkak serta takbur.. merasakan diri melebihi dari orang lain. ingat sombong dan takbur mengheret ke lembah kehinaan.. sedetik saja nikmat di tarik Allah menjadikan kita papa kedana.. mengakui kesalahan tidak menjatuhkan martabat kita

    0

    0
  155. MIMIRA says:

    Salam…Aku dah lama berbulu dgn Erma Fatima ni. Kalau dah kalah saman,tu buat jer la cara org kalah. Nampak sangat kau tu kuat melenting dan tak sanggup terima kekalahan. Kau tu namanya bertudung, tapi hati tu tetap hitam gelentam. Kau tak payah la bagi Al-Quran pada Rebecca, kau bagi dulu pada adik-adik kau tu yg tak tutup aurat. Kalau julang anugerah, tak pernah nya nak buat muka elok sikit, tak payah buat muka serius konon2nya tak sangka akan menang dan konon2nya muka serius tu bukti diri kau tak agung2 kan kemenangan. Kalau muka kau lawa, tak pe la juga. Lain kali jangan buat pelakon kau macam kuli.Aku tau la kau tu tak pernah mengandung dan melahirkan anak, sebab tu kau tak reti2 nak kesiankan perempuan hamil. Memang padan pun kau tak de anak. Apa punya manusia la kau ni Erma Fatima oi….Salam…Aku dah lama berbulu dgn Erma Fatima ni. Kalau dah kalah saman,tu buat jer la cara org kalah. Nampak sangat kau tu kuat melenting dan tak sanggup terima kekalahan. Kau tu namanya bertudung, tapi hati tu tetap hitam gelentam. Kau tak payah la bagi Al-Quran pada Rebecca, kau bagi dulu pada adik-adik kau tu yg tak tutup aurat. Kalau julang anugerah, tak pernah nya nak buat muka elok sikit, tak payah buat muka serius konon2nya tak sangka akan menang dan konon2nya muka serius tu bukti diri kau tak agung2 kan kemenangan. Kalau muka kau lawa, tak pe la juga. Lain kali jangan buat pelakon kau macam kuli.Aku tau la kau tu tak pernah mengandung dan melahirkan anak, sebab tu kau tak reti2 nak kesiankan perempuan hamil. Memang padan pun kau tak de anak. Apa punya manusia la kau ni Erma Fatima oi….

    0

    0
  156. yuyu says:

    erma tiru citer CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC…bayar pkai coins =_=

    0

    0
  157. ketam says:

    pokoknya, korang yang tak tahu apa2 jangan cepat melatah… kita pon tak tahu punca yg sebenar2nya, cerita disebaliknya mungkin ada yang kita tak tahu, so tak perlulah nak salahkan mana2 pihak, kalau cerita yang tak betul, kan dah buat fitnah namanya.. almaklumlah, memang akan ada manusia yg mudah percaya, dan dia pon termakan la fitnah korang tu.. peace…

    0

    0
  158. hamba ALLAH says:

    assalamualaikum, semoga sahabat2 sekalian mendapat petunjuk mendapat petunjuk dari Allah, jom istighfar semua…”astaghfirullahalazim”…jom kita doakan semoga erma dan juga rebeca berbaik……di saat kita mengata yang tidak baik, syaitan bertepuk tangan tanda kegembiraan apabila melihat umat Nabi Muhammad berpecah belah….jom istighfar semua……. senyum….. :)

    0

    0
  159. kucing comel says:

    Trima aje la duit tu aslkn ko dpt payment sudah.ko pun 1 sape sruh blakon x abis,pdn muka dpt duit 5 sen. Al-quran tu plak erma bagi untuk sruh ko e-ngad pda islam. Harap nme jer “Islam” tpi pkai seksi2.

    0

    0
  160. raja nakind says:

    aler ni tiru samsung yg kalah saman ngan nokia,bayar guna duit siling berjuta ringgit,zaman skrg ni bukan susah pun,mesin kira siling ada,masuk je dalam mesin,abis citer.

    0

    0
  161. sila ke bank pls says:

    sila ke bank pls. jgn semak. hahahahahahahahahah LOL

    0

    0
  162. […] Erma Fatima Bayar Saman Kepada Rebecca Nur Islam Dengan Duit Syiling 5 Sen (295) […]

    0

    0