Written by AbangNara | May 21st, 2009

era fm sinar fm hot fm

Terkejut jugak dengar keputusan kajian radio paling popular oleh Nielsen. Mana taknya, Era masih kekal di nombor 1 dan Sinar FM pulak melonjak terus naik ke nombor 2. Hot FM jugak yang tersungkur jatuh nombor 3.

Kami memang pendengar setia Abang Jem @ Salih Yaakob di pagi hari masa memandu ke tempat kerja. Petang pulak memang kami layan Jawa Rangers kat Hot FM. Kadang-kadang jer kami dengar Era FM. Itupun masa Drama Sebabak. Tue yang agak terkejut jugak bila Hot FM jadi nombor 3.

Tapi kajian oleh Nielsen nie pun agak tak adil jugak. Diorang ambil orang secara rambang untuk isi borang kajian. Jadi tak semua yang terlibat dalam kajian nie. Mungkin secara rambang ajer kajian nie dibuat.

Apa-apa pun Abang Jem jugak yang terbaik!!! Teruskan lawak anda yang sempoi tapi mampu mengeletek hati kami ketika tensen dibantai jem.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Era FM No 1, Sinar FM No 2, Hot FM Tersungkur Di No 3

  1. amanda says:

    aku 1st!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  2. keliwon says:

    aku suke sinar……

    0
    0
  3. amanda says:

    hot FM lagiiiiiiiiiiiiiiii best!

    0
    0
  4. Lovelyvic says:

    Ni semua salah laki aku!!!
    Asyik2 dengar muzik retro dekat sinar.fm…
    susah tul la kawen ngan laki muda berhati tua ni!!
    Aku mahu hot.fm no 1…
    tetap Fafau dan FBI di hati….

    0
    0
  5. kiki says:

    aku pun suke hot fm…xde merapu mcm radio era

    0
    0
  6. erina says:

    kat opis mmg dgr hotfm jer…lebih2 lg jawa rangers. tp kalau kat rumah jgn harap nak dgr hotfm….terpaksa dgr sinar fm…krn ada insan klasik kat umh… :(

    0
    0
  7. iu says:

    ape hal era.fm no 1 lak nih..slah wat rating nih..kenelah adil….HOT.FM la bru panasszz….

    0
    0
  8. Abg Joe says:

    Alaaa….sedang aje jawapannya>>>>>…..Agensi nie aku pernah bekerja…….Sapa bayar lebih ckit kat Nielsen ne maka secar automaticnya dia lah No. 1. Tak boleh pakai punya agensi rating nie sebab…..Era dah bayar awl2 dan byk pada Nielsen so aku tak terkejut pun mendengarnya….Biasalah >>>>>>>>> nk idup punya pasal. Kalau tak karang tak laku plak advertising dlm era….

    0
    0
    • yann says:

      eeeeeee…….. btul ke? x amanah lngsung aku bca dlm srat kaba terang2 dia tulis hot.fm am krew no 1 eeeeee…confuse aku yg mana satu btul…

      0
      0
      • minnie comey says:

        aku pon plik..lam srtkabar kate hot fm no 1..pai kudsia kahar pon bengang..ne satu ni…

        0
        0
    • ikan kaloi says:

      huh…begitu rupanya yer..
      ini x adil!!

      0
      0
  9. CINTRA says:

    hahaha..lebih baik sinar fm no.1.aku suka abg jem,kak engku ngn khairil..lawak beb.
    apa kata korang dgr sinarfm, tentu hilang tensen..
    tak minat ngn farah & faizal..

    0
    0
  10. Zaza Muhammad says:

    tiga2 cenel tu aku x dgr… dah tu asyik2 dok promote artis indon je, dok putar lagu indon je… chup!!! sinar ok sket sbb lagu retro… lagi best dgr Muzik FM (skima siot dgr saluran goment heheheh) ….actually peberet aku Mix sbb lam tu sah2 kompem lagu indon xde hahaahahah

    0
    0
  11. kepoi says:

    suka dengar sinar pagi…bes sgt….

    0
    0
  12. eton(bkn name sbnr) says:

    aku suke dgr ai fm ngan minal fm..
    hahahaha

    0
    0
  13. anne says:

    suke dgr fly fm jer

    0
    0
  14. garfield_82 says:

    aku suka dengar hot fm jawa rangers..lawak..

    0
    0
    • ikan kaloi says:

      yup…betul tu..jawa rangers lawak gler..kalau tensen..hilang jap tensen tu..

      0
      0
  15. nuci says:

    aku suka sinar..dgr sinar pagi..best siot..dgr je buat aku gelak sengsorg..tmbh2 abg jem..xabis2 ngn lawak nk kwn lagi..haha..hot fm patut no 2 la..era pn blh tahan lawak pagi dia aznil ngn din beramboi

    0
    0
  16. selipar jepun says:

    hot fm lagi gempak beb

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      aku benci era..sebab dia punyer DJ kurang memberikan input..lebih banyak mengarut..terutama segmen pg2..

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        yer… aku juga benci era.fm
        DJ2 nya tak berkualiti..
        kuat merapu…
        satu2nya penyelamat ERA dari terus tutup iyelah Pak Nil..
        tp tak paham dalam beribu2 yg benci ERA…
        camna leh still no. 1 yerk?

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          pak nil pun bosan gak sebab digandingkan dengan saper tu, pelawak tak berapa lawak tuuu..18sx jer…kucing umah aku kalau dgr dia cakap, terus gi cari kucing betina jiran sebelah..hbs bunting kucing orang..sakit betul ht akuu nii….

          0
          0
        • Lovelyvic says:

          WAHHHH lagi banyak kali ko bukak ERA..
          lagi banyak la keturunan kucing ko…
          Udah jangan bukak ERA.FM Lg…
          harta kucng ko bukan byk sgt nak dibagi2 kat keturunan dia yg reramai tu.

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          hahaha..betul2..nt kucing aku blh bukak kelab bekas bini-bini kucing akuu..

          0
          0
        • minnie comey says:

          tipu kot tuh…kudsia bayar lebih kat nielsen..

          0
          0
  17. kiki says:

    ikim.fm lagi gempak..hahahah

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      a-aaa..aku dengar radio ni masa tgh stadii dulu..tp masa zaman aku tu, era lah yg meletopppp..tp skrang ni, kalau dgr, lagsung tak best..lagi2 bila si sepah jadi DJ..aduhlarrrrrrrrrrrr

      0
      0
  18. singa ganaz says:

    sepah di era pun bosan…

    0
    0
  19. wife giler2 says:

    Syabas Era! Gandingan Aznil & Din Beramboi mmg hebat.

    0
    0
  20. ain says:

    apa2 pn HOT FM la paling best!

    0
    0
  21. mira says:

    fafau asyik cuti memanjang..fbi cuti,dia pon cuti,,lama2 aku pon da boring,

    0
    0
  22. bagi aku semua best…sbb aku jarang dgr radio…

    0
    0
  23. futurelawyer says:

    maybe scr general….kalo bawah 35 aku rase hot fm kot…ERA boring seyh…

    0
    0
  24. badboy says:

    cam ner era blh no 1..dah la tak sedap langsung.hot ptt no 1..boring jer host kat era tu

    0
    0
  25. Alex Fadly says:

    sebagai bekas pekerja RTM memang pun aku rasa tak betul AC NIELSEN tu. SO HIGH. apa apa pun apa yang korang dengar itu lah yang no 1. yang no 2 dan no 3 boleh tambah, abang jem nak masuk 4 dah

    0
    0
  26. ami says:

    aku ttp minat Radio 1 RTM

    0
    0
  27. kisahsensasi says:

    walaupun ranking mengatakan sebegitu….yang penting skang nie time anugerah bintang popular deejay hot fm gak yang MENANG….

    0
    0
  28. rock says:

    jie hot lh weyh!!!gua sokong lu hotfm…mmng panaz…pe nih…pilih sinar gak???lgu lame2 der lh…heish…xmmpu aq nk ngnr..SOKONG HOTFM….LEBIH HANGAT DRIPDE BIASE…N JAWE RENGOS MST AQ SOKNG GAK>>>>HUHUH

    0
    0
  29. adi says:

    Hot fm tetap no 1 dimalaysia.Sinar dengan era langsung tak best.era dan sinar x reti buat lawak.buat lawak dah la tak seronok.pagi pagi sekali aku mesti dengar HOT FM AM KREW sebab mreka seronok.aku menyampah dengar sinar pagi dan pagi de era bkannya seronok pun pastu buat lawak bodoh pulak terutamanya din beramboi,aznil,salih yaakob dan raja azura.Apapun radio no 1 dimalysia ialah HOT FM tak dak sapa pun mampu menandingi hot fm sbgi radio no 1 di malaysia

    0
    0
  30. adi says:

    SINAR FM TAK BEST TERUTAMANYA PADA WAKTU PAGI.HOT FM AM KREW LAGI BEST.

    0
    0
  31. iza says:

    Sokong!.. Sokong!.. Konpius gak bila hot fm no3.. Rasa dah dkt 3 taun kot tak dgr era.. bosanlah…. pagi kalau tak hot fm.. mesti layan sinar… tp kalu time fara n faizal tak der.. ttp layan hot fm sbb selalunya jawa rangers yg ganti… Dua org makhluk ni mmg lawak… Mmg gelak…jer….. Era dah tak ada aura dah… kalau area 90an.. sblm era ujud.. Masa tu THR popular.. Si din yg bwk watak shasya ni.. dah wujud dah kat situ… Era guna balik watak si shasya tu…….

    0
    0
  32. ewah-ewah says:

    aku suke sinar.. memule mls nk dgr sbb cam radio or tetua jekk..! tp bila opis salu pasang radio ni, jatuh cinte la plk.. .mmg salu gelak bile kak engku ngusik abg jemmm.. takler ngade2 cam radio lain…!…owh my sinarrrr!!! syioh2 yg lain…

    0
    0
  33. lawolf says:

    sinar fm la best,hot fm x best

    0
    0
  34. julie says:

    yup… slen fly fm aku suke hot fm… best2x.. slen lagu.. byk info n pesanan yg bgune for us.. hot fm best..
    era lawak merapu…..

    0
    0
  35. lebiu ERA says:

    elehh…pe jadahnyer radio hangus yg kaki ciplak…kalo takat no.1 tp ciplak idea org lama watpe….p mati la weyyy……………..hangus bin hangit fm bluerkkkk!

    0
    0
  36. lali says:

    pade akulah xkisah spe no 1 sb ketiga2 radio ni ade dj kesayangan aku kat era ade nana,sinar ade linda onn+nila kurnia & khairil rashid n dkt hot fm ade kieran n fara fauzana…

    jadi aku sokong semuenye…

    tapi pagi era skrng lansung xbest merapu sangat2…
    skt jiwa mendengarnye….
    knplah pengurusan era nak sangat ambil din beramboi tu dah tahu die merapu byk drpe isinye…

    0
    0
  37. naruto says:

    huhuhu..x kisah la sapa pun no 1..walaupun era bukan no 1,tpi majoroti dj sinar n hot fm asal dri era jgk… cuma dj hot je tamak ckit..huhuhu… kami x hot,kami cool…..

    0
    0
  38. Kaydkngiht says:

    Kalau untuk morning segment, bagi aku Era.fm amat jauh lebih baik dari Hot.fm. Aznil sangat pandai menceriakan suasana, dan slot pagi era banyak yang best. Aznil kalau handle pemanggil untuk bincangkan topik, sangat pandai direct perbualan, din bila mencelah jadi gamat suasana, lawak! Drama sebabak seperti kita sedia maklum memang meletop, memang kadang2 ada tak best sangat, tapi rata2 mesti ada lawak jugak. Program merisik khabar, pak nil sangat pandai mengubah mood suasana dari gembira ke sedih, call orang untuk tahu masalah diorang. Hot.fm ada buat? Sawancara lagi, interview gila din beramboi tu? Ada jugak try alih hot.fm waktu pagi, but dj diorang cakap merepek je lah. Macam ni lah, kalau korang kutuk era.fm sangat, cuba buat gini, satu hari try dengar era, lagi satu hari dengar hot.fm, jangan alih. Aku dah buat, tak impress langsung ngan hot.fm

    0
    0
  39. Twinklelady says:

    Salah ni abg Nara!! SINAR No 1 ERA No 2 Hot mmg 3…tolong betolkan statement abangggg!!!! plss!! Marah bos saya nanti!!!!!

    0
    0
  40. Ridz says:

    ERA FM mendapat no. 1 adalah kerana mereka pandai menarik golongan remaja untuk mendengar frekuensi mereka dengan memutarkan lagu-lagu popular pada zaman sekarang, terutamanya lagu-lagu bergenre K-Pop…

    SINAR FM juga mempunyai tarikannya yang tersendiri dengan memutarkan lagu-lagu yang popular dari tahun 60-an hingga awal millenium yang masih lagi menjadi pilihan hati pendengar tanpa mengira usia…

    Apa-apa pun, saya ingin mengucapkan syabas kepada para DJ radio yang sentiasa bekerja keras dan komited dalam kerja mereka… Keep your work, guys!!! I LOVE YOU!!!

    0
    0
  41. epul says:

    aku suka radiogram…

    0
    0