Written by AbangNara | February 26th, 2014

Semestinya “stress” untuk menjadi manusia yang bernama Engku Emran sekarang ini. Setelah berkongsi beberapa gambar anaknya Engku Aleesya di akaun Instagram, sebuah laman blog hiburan menggunakan gambar tersebut dengan tujuan menunjukkan kononnya Engku Aleesya bersedih tanpa ibunya (Erra Fazira) di sisi. Menariknya Engku Emran menggunakan teknik “sindiran” untuk menepis dakwaan tak masuk akal itu.

aleesya comel

Gambar di atas dikongsikan dengan penerangan “sindiran” di bawah oleh Engku Emran.

aleesya comel

Diharap para peminat di luar sana boleh menarik nafas lega selepas membaca penerangan Engku Emran. Mereka bertiga baik-baik sahaja dan tenang. Tak kusut walaupun difitnah dengan dakwaan yang tak masuk akal. Apa pun semoga Allah memberikan kekuatan untuk mereka bertiga mengharungi kehidupan selepas ini. Lagi beberapa gambar Engku Aleesya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: No plat Wilayah catat kenaikan 10,000 angka seminggu

aleesya comel
aleesya comel
aleesya comel
aleesya comel

77 responses to Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi

  1. Anonymous says:

    comella aleesya.

    korang ni benti la buat fitnah !
    leave them alone la !

    0

    0
  2. manusia biasa says:

    Sebiji muka erra anak dia ni.. yela mesti dia akan sedih punya apabila berpisah dgn mama dia. betulah orang kata akibat penceraian anak2 yang jadi mangsa..be strong uols

    0

    0
  3. Benda Betul says:

    Tak payah nak fitnah engku emran la korang semua. Kita tak tahu entah2 Erra Fazira ke yg byk silap. Atau sebaliknya.. So tak payah la tuduh yg bukan2.. Kalau tak takde sampai mahkamah bagi hak penjagaan kat emran.. Dari situ korang dah boleh fikir…

    0

    0
  4. Hey there! This is my 1st comment here so I just wanted to
    give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through
    your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums
    that deal with the same subjects? Thanks!

    0

    0
    • mulut celupar says:

      can u pls to find the website/blog/forum by ur own ??! we have no time and no suggestion to u. fullstop…

      0

      0
  5. konpius says:

    eh jap…klu emran kat seat depan tu….
    sape yg amek gmbr aleesya..kat pic last tu…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Nara soalan matematik Nara ni ank sy pun blh jwb la…knp nk susahkan diri sendiri dan kta dgn soalan2 yg mudah ni

    0

    0
  7. Aku says:

    Saya, syurga Aleesya dan Aleesya, kami bertiga. Syurga Aleesya tu sapa? Aku tak paham.

    0

    0
  8. kemosabe says:

    baguslah engku emran bwk anak dia pergi mengaji…

    0

    0
  9. miss cun says:

    nak buat mcm mane kan ,cian aleesya,tapi bagus jugak emran dapat jagaan anak dia sebabnya biarla si bapa nie bertanggungjawab,mcm mane nak besarkan anak ,mcm erra dia sayangkan ank dia ,emak mane tak sayangkan ank kan , walau mcm mane buruk pun se orang ibu itu kita tak boleh nak hukum dia ingat semasa melahirkan org lelaki tak rasa kan,

    0

    0
  10. Aku pelat says:

    Erra Fazira dah minta leave them alone in peace…have a good faith. As ibu bapa, mereka pasti akan berikan yg terbaik buat aleesya wlupun dah xlg hidup bersama. Kita xtahu mslh sbnr yg berlaku pd mereka. mohon doakn yg baik2 utk keluarga ini…

    0

    0
  11. peanut says:

    yala Aku, siapa Syurga Aleesya tu? siap kata kami bertiga lagi tu. Bini baru dia ke?

    0

    0
  12. fiah says:

    Comellnyee..,, Aleesya”….Syurga Aleesya?(Mommy Aleesya ke?)
    MudahMudahan Allah melindungi mereka bertiga bahagia sehingga akhir hayat!!Amin..” Insyaallah”(wlaupun Mommy& Daddy bercerai)

    0

    0
  13. mamot says:

    Sayang Aleesya. Kesian Aleesya masih mentah tak faham ape ape. Mintak Aleesya besar nanti jadi anak baik.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    comeinyaaaa aleesya ni…aku tengok Engku Emran pn sayang sgt kat aleesya ni…

    0

    0
  15. princess says:

    masa bercinta bukan main….da cerai je..nama ex wife tu pon xnak sebut..nak jugak guna nama ‘syurga aleesha’….hurmm klu aku erra fazira aku benggang kot…jijik sgt ke nama aku…haihhh

    0

    0
    • alpha says:

      memang nasib ko bukan erra..erra pon rilex ko yg lelebih..kalau erra kesah..dah keluar kt paper dah.

      0

      0
  16. kembang says:

    oh. anaknya bukan je comel. tapi dah boleh masuk kategori cantik.

    0

    0
  17. Dan.. says:

    rasenye Syurga Aleesya tu refers to Erra kot.. Sekali tgk Aleesya ni byk mengikut mommy dia kan..

    0

    0
  18. datin hangit says:

    Takpayah kesah sgt la tak sebut name erra, okey whut die sebut syurga aleesya sbb wlu cmne mereka berpisah sekalipun Engku masih igt, syurga seorang anak ttp di bawah telapak kaki ibu. Respect.

    0

    0
  19. staringgg says:

    comel nye aleesya,ala gambar pakai tudung tu mesti badmood sebab bangun pagi nak pergi ngaji kan,apa pun kita doa yg terbaik untuk mereka kita nie nasib tak sama ..

    0

    0
  20. kak wok says:

    respek dengan statement EE. kot ye pun EA tu sedih da kenapanya…ingat dia tak ada perasaan? cuba korang dalam situasi dia apa rasa? EA tu lagi la budak….tak abis2 fitnah

    0

    0
  21. k says:

    wlau mcmana teruk nya seorang emak..emak mmg still no 1 bbnding ayah..seorang anak lebih perlukn emak selalunya sbb tu kalau cerai anak2 jatuh dkt mak..

    0

    0
  22. kambing gurun says:

    Muka coppy paste Erra kening copy paste Emran… sgt comel.. bila besar mesti cun..

    0

    0
  23. Shhh says:

    Abg nara saya baru bca kat mstar..pasal teater erra, awie dan ziana..updatelah pasal erra yg nak kurangkan kemesraan dia dgn awie sbb masih dalam edah…tak tahu lah kenapa erra msh nak berlakon lagi dgn awie..tak tahulah engku emran cemburu atau tidak…mgkin erra nk bersikap profesional..tpi allahualam…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    COMEL

    0

    0
  25. nok gebuzzz says:

    comey sgt aleesya…
    erra kat meletop live mlm tadi ok jer…walaupon kes perceraian baru sahaja,mungkin erra bersikap profesional tapi dlm hati terseksa zahir dan batin sape yg tahu.

    0

    0
  26. datin says:

    mak chuka lah anak dia gojes poreber. senyuman engku imran membaluti wajah aleesya yang polos. anak artis yang paling comel tak jemu mata memandang. mak chuke anak ning baijura dan erra pajeera. comel giles rasa nak gigit gigit aje. yang tak berapa nak comel mak malas nak petik nok.

    0

    0
  27. FOR HATERS says:

    UNTUK PENGKOMEN YG CKP ENGKU EMRAN BAGUS BWK ANAK BELAJAR MENGAJI, UNTUK PENGETAHUAN, ERRA PUN BWK ANAK P MENGAJI… SILA LAWAT INSTGRAM BELIAU KALO NK BUKTI.. LEAVE THEM IN PEACE SIS…

    0

    0
  28. betik says:

    normal lah kalau budak tu sedih…

    takkan happy plak bila mama n daddy dia berpisah. itu lumrah dan biaq pi dia lah. dia masih kecik nak faham “cerai” tu apa.

    apa punya soalanlah manusia2 ni.

    0

    0
  29. MAXMORA says:

    mak nye confuse!..asyik pakai rambut palsu..

    0

    0
  30. anon says:

    Manalah korang tau budak tu sedih??? Mak dia sibok memanjang, agaknya jarang je jumpe mak dia. Mak dia kan kejar glamer, mana pentingkan anak. Nasib baik ayah dia ade, boleh jgk hantar mengaji. Kalau tak agaknya mak dia gih hntr class acting. Tapi aleesya ni comel & puteh mcm ayah dia. Tang mata je ikut mak dia. Nasib tak rambut kerinting, kalau tak…hmm…ikut jejak mak dialah pakai wig. SUDIR….aku setuju dgn kau….haha. Hrp2 bila besar tak jadi bohsia mcm mak dia and gila duk kejar ke jantan, pas sorang2 sorang. Skrg baru padan muka kene cerai. Bila kita wat kat org, adelah balasannya…

    0

    0
    • suid says:

      Apalaaa masalah hang niii…pi masuk tidoq

      0

      0
    • aleesyacomelsangat says:

      si anon. siapa yang tak sayang anak? kau mengandungkan 9 bulan beranak koyak segala kau ingat apa? aku bukan peminat erra tapi kau ni benci sangat kenapa? mesti dalam hati setiap anak rindukan ibunya. lagi lagi anak perempuan. anak perempuan mmg akan selalu share segala dengan ibu. engku emran you are one great father. but i harap one day u akan find ur way back to erra. demi Aleesya.

      0

      0
    • Kanji says:

      Mana kau tau bapak dia selalu ada? Entah2 bapak nya pun selalu busy, tapi nobody give a damn. Asyik nampak yang buruk je pada Erra.

      0

      0
  31. Jumbo Gajah Biru says:

    I labiu aleesha..nak I jd mak angkat u x

    0

    0
  32. Kicap AAA says:

    syurga aleesya tu erra la kan sbb syurga di telapak kaki ibu. nak tulis nama pun dah tak sanggup lg dah emran ni. masih sebak kut. sedihnya..

    0

    0
  33. comel dan cantik aleesya..semoga ikatan aleesya kukuh pd emran n erra.amin

    0

    0
  34. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you
    so much, However I am experiencing difficulties with your RSS.
    I don’t know the reason why I am unable to join it. Is there anyone
    else getting similar RSS issues? Anyone that knows
    the answer can you kindly respond? Thanx!!

    0

    0
  35. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (68) […]

    0

    0
  36. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (69) […]

    0

    0
  37. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (70) […]

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Anak-anak yang cantik tanpa kehadiran ibu nya.

    0

    0
  39. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (73) […]

    0

    0
  40. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (74) […]

    0

    0
  41. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (75) […]

    0

    0
  42. […] Engku Emran Nafi Aleesya Bersedih Tanpa Erra Fazira Di Sisi (76) […]

    0

    0