Written by AbangNara | April 14th, 2014

Serius terharu melihat usaha yang sedang dilakukan oleh Engku Emran dan Engku Aleesya untuk memenangi hati Erra Fazira kembali. Menerusi akaun Instagramnya, Engku Emran mengakui masih menyayangi bekas isterinya itu dan kini dengan kerjasama anak mereka, telah memulakan langkah pertama untuk kembali bergelar suami isteri.

engku emran aleesya

Abang Nara yakin bukan sahaja Engku Emran dan Aleesya yang akan teruja sekiranya mereka bersatu kembali, tetapi para peminat akan turut sama merasai perasaan yang serupa. Kata-kata yang diluahkan oleh Engku Emran juga sedikit sebanyak membuatkan air mata Abang Nara bergenang:-

Salam ALL…ok this wil be my last pix for tday and id like to dedicate this posting to ALL of u who hv doa-ed fr the best for this innocent girl’s parents…tq fr giving me the idea to create the hashtag on her baju…we were in KLCC last nite to look fr a place that can do as such but failed…but Alhamdulillah tday Aleesya n I managed to find a shop that wud do it…

last nite Aleesya n I had an intimate chat again…i asked her if she wud help me win back Mom…and she replied YES!!! wtout hesitating followed by a looooong giggle…Aleesya only giggles when shes v excited????…im not ashamed to show that i stil hv strong n steep feelings fr SA simply bcoz SA n i know we r not at fault fr what happened on 18/2…like sum of u commented tday i need to make the first move…

fyi i hv done so 3 days ago when i texted SA expressing my undying feelings fr her…yes i hv always been the CHASER n i like it that way…coz thats the nature of human being…im not prepared to share what actually happened thru out our marriage bcoz its really2 personal…but i really do hope n need ALL ur prayers n doa yg terbaik fr the 3 of us…Aleesya is 50% of me…and the other 50% of Ayah is wt Mom…hence pls #prayformomandayah as Aleesya’s tshirt reads…Wsalam

engku emran

Niat yang baik pastinya akan dipermudahkan. Sama-samalah kita doakan usaha memenangi kembali hati Erra Fazira ini akan berjaya. Sesungguhnya orang yang paling gembira dan paling banyak mendapat faedah sekiranya ia berjaya sudah tentu Aleesya sendiri. Teruskan usaha anda berdua. Semoga dipermudahkan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to Engku Emran & Aleesya Berusaha Menangi Hati Erra Fazira Kembali

  1. Biskut says:

    All the best Aleesya n dad! Niat yg baik pasti akan mendapat keberkatan….buang yg keruh ambil yg jernih.

    0

    0
    • Anonymous says:

      good luck daddy emran!!

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        baguslah kalau bersatu kembali,
        lagipun tak kesian ke kat anak2, diorang nak kasih sayang mak bapak..

        0

        0
        • lanaz says:

          elok sgt klau berbaik semula.. mesti anak rasa happy jer boleh tinggal sebumbung dgn ibubapa. apa lagi yg lebih berharga dari family kan..
          harap erra lembut hati utk terima kembali emran..

          tp betul ke gosip yg dengar sebelum ni, yg kata si emran ni kawin lain dan dah ada anak dgn bini baru? macam tak logic jer sbb klau follow IG emran boleh tgk dia sepanjang masa dgn alisya jer.

          klau betuk ada bini baru mesti ada selit2 jugak gmbar family baru kan. ini langsung takde. takan bini baru tak jeles asyik melayan alisya je…macam tak betul je gosip tu

          0

          0
      • Neelofa says:

        urrmmm, igtkan si erra pajera nak kahwin ngn awie..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        mohon erra elakkan bersentuhan dengan laki lain..
        suami mana yang tak jele..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        siapa salah sbenarnya ni?
        spatutnya si erra yg prlu memenangi hati si emran..
        dia yg mggedik..

        0

        0
        • adeakukisah says:

          tak kisah la sape salah sape betul…lagipun diorangkan still dalam tempoh edah,ape nak dimalukan kalau emran yang mulakan dulu…

          0

          0
        • CHE LAH says:

          salah siapa pon itu hal rumah tnga diorg.. yg kau qhaluuuuuttt sangat apasal?? heelokkkk sgt ker jaga tepi kain orang…

          0

          0
    • arong ajis says:

      pulak dah.. ape pun moga berjaya

      0

      0
    • lili says:

      moga2 bersatu kembali.. kesian anak..

      0

      0
  2. manjer says:

    Alhamdulillah…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    semoge dpermudahkan ameen…kesian kt aleesya….

    0

    0
  4. kiah says:

    SA tu apa?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Kesian… tengok eyebag elisya. Mesti tak tido ingat mama….

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn ckp benda bodoh boleh x? tu bukan eyebag mcm org tua yg ko nak ckp x tido bagai.. adoiii..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Udah2 le tu redha je maybe ada kelebihan nye nanti…
    Yg penting tingkatkan prestasi dan personaliti diri.
    EE skrg nampak scruffy sangat sapa yg sudi kalo cam tu….

    0

    0
  7. RA RA says:

    Aku support… Erra layak bahagia..

    0

    0
  8. lily says:

    alhamdulillah..gud luck bro.. comelnyer anak erra ni..

    note: korg punyer storyline mcm citer Emergency Couple plak aku tgk..haha..kebetulan sgt..

    0

    0
  9. 225 says:

    semoga dipermudahkan..kami sentiasa mendoakan erra dan emran bsatu kmbali..

    0

    0
  10. dila says:

    semoga kembali bersatu

    0

    0
  11. Aku says:

    Alhamdulillah, moga bersatu kembali hendaknya.

    0

    0
  12. Tajjah says:

    Macam2lah… Kalau ditakdirkan bersatu semula, beristiqamahlah kedua-duanya. Tinggalkanlah apa sahaja yang Allah tak suka.

    0

    0
  13. mrsyakuza says:

    Alhamdulillah..
    Moga ALLAH merestui niat baik dan mempermudahkan segala urusan. Amin

    0

    0
  14. Anonymous says:

    my mum n dad kahwin blk after 13yrs bercerai..kalau btl dah jdh mmg xkan ke mana..teruskan usaha both of u

    0

    0
  15. jenna says:

    Amin2 semoga Allah permudahkan segalanya bg EE and SA.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    nampaknya EE dah boleh terima EF..semoga keluarga yang sweet ni dapat bersatu semula untuk kebaikan dan masa depan Aleesya..

    0

    0
  17. Jong Kook says:

    Alhamdulillah .. semoga Allah lembutkan hati ur mom Aleesya ..
    Semoga kebahagiaan milik Emran, Erra & Aleesya .. =)

    0

    0
  18. Rim kereta says:

    Saute wt my both hands brotha! Touching moment..Pray for EE,EF&EA..Moga bersatu semula.Aminnnnn

    0

    0
  19. Sokong EE says:

    BOOOOOOOOO abg nara lambat!!! Dari semalam blog lain cerita pasal ni..

    0

    0
  20. Rim kereta says:

    *Salute*

    0

    0
  21. Olaf says:

    harap2 dia org leh bersatu kembali….dia org memg pasangan y sesuai n d tambah lagi ngan ad anak y amat comel…buang y keroh n ambil y jernih….

    0

    0
  22. themightydingdong says:

    daddy emran, baju suit ngan suar aska tak kena you. fashion terrorist sungguh

    0

    0
  23. crushed says:

    I knew it that this guy is a good catch. dang… oh well, since i cant catch u dude, go catch what’s rightfully belongs to u! Good Luck!

    0

    0
  24. peminat erra says:

    gila talak!!!!!!!!

    0

    0
  25. mommyreen says:

    Insha’allah belajar dr kesilapan..Allah swt sentiasa beri peluang bt hamba nya perbaiki kesilapan..aleesya doa byk2 for mum n ayah ok..u such a strong gurl same age dgn anak aunty..hv faith best of luck guys?

    0

    0
  26. damai says:

    tak ada salah sape2, cuma salah org ke3. emran as i know him mmg sgt syg dan cinta dgn SA, dia keluar rumah pun tak nak jadi gaduh hari2. may Allah ketemukan jodoh mrk kembali

    0

    0
  27. kiki says:

    dah engku emran tu kawen lain . mana hendaknya erra bermadu . so . mmg patot la dia yang pujuk erra balik . bukannya salah erra mengedik .

    0

    0
  28. taikobesar says:

    mungkin ade hikmah dgn ape yg berlaku. lepas drang berpisah, engku emran lebih menghargai erra dan sebaliknye. Hope dorang together2 balik.. for aleesya, kalau tak bole bersatu jugak.. kami peminat faham sbb perasaan manusia tak bole dipakse. takot keadaan akan jd lebih teruk. Goodluck ENGKU EMRAN & ENGKU ALEESYA #prayformomandayah :)

    0

    0
  29. alo says:

    kalau aku jadi erra, aku x nak bermadu. kecuali engku tu dah bercerai ngan bini lain, ok la.. engku tu betul ke dah kawin lain?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau lah si engku emran ni dh kawin lain selain dari erra tk payah la erra susah susah payah nk balek ngan xlaki lagi buang masa aje ! buat ape nk share share laki ! kite punye laki untok kite sorang n bukan untok share ngan pompan lain huh ! sabar ye erra satu hari nanti u akan dapat laki yg lebih bagos n setia dari xlaki u tu…lov u erraaaaaaa…

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        komen kt atas lupa pulak nk tarok nama minah jambu pasal minah jambu main tekannnnn aje pasal darah dh hot ! tu pasal kaler dia kelabu asap hehe….bang nara where are u ?

        0

        0
  30. Jiran k0 says:

    Aku setuju kalau nak dorang ni bersatu kembali tapi yang enku emran ni dok post kat instagram dah kenapa ? Macam nak raih publisiti je . Nak pikat erra balik tak perlu kot heboh kat instagram .

    0

    0
  31. nira says:

    cantiknya,,,apalagi kalau sudah besar

    0

    0
  32. HoHUm says:

    Erk…kuasa talak di tangan lelaki…
    Kenapa senang2 je nak jatuh talak bang, tak pikir panjang.. abis kecoh satu malaya. pastu skrg ni…nak rujuk pun takkan tak bule buat senyap2, siap suh anak pakai tshirt, propaganda lagi datu malaya….Giler glamer ini orang…

    0

    0
  33. […] harapan untuk melihat Erra Fazira kembali bersatu dengan Engku Emran kelihatan agak pudar. Walaupun Engku Emran dan Aleesya telah memulakan operasi mencuri kembali hati Erra, reaksi pertama yang diberikan oleh pelakon jelita itu sedikit sebanyak memberikan gambaran bahawa […]

    0

    0
  34. Kamal Shah says:

    Kenapa tak fikir habis2 sebelum bercerai dulu…masing2 dah matang…jangan terlalu ego..bila dah bercerai nak bersatu semula…ingat ni main pondok2 ke?…so next time think before you act..

    0

    0
  35. t says:

    perlu kecoh2 ke nak pikat ex wife? buat senyap2 sudah..baru lah nampak ikhlas..ni nak khabar ke satu dunia apahal? mcm nak sorok sesuatu aje..

    0

    0
  36. […] niat Engku Emran untuk berbaik semula dengan dirinya telah membuatkan Erra Fazira tertekan. Abang Nara memahami perasaan Erra. Ditelan mati emak, diluah […]

    0

    0
  37. […] niat Engku Emran untuk berbaik semula dengan dirinya telah membuatkan Erra Fazira tertekan. Abang Nara memahami perasaan Erra. Ditelan mati emak, diluah […]

    0

    0
  38. Anonymous says:

    berbaik pun ok, tidak berbaik pun ok, Alessa tetap masih dapat kasih sayang dr ibunya wpun tidak sebumbung..but hopefully everything is gonna be alright..#loveErra..

    0

    0
  39. ungku faridah says:

    Moga erra mendapat taufiq & hidayah dari Allah s.w.t.supaya dapat membina keluarga bahagia yg telah sedia ada. Jgn lah gediks2 cukup2 lah tu…kenapa tiada rasa sedeh tgk wajah seorang anak tanpa seorang ibu sedangkan ibunya ada & tegap lagi. Lupakan lah glamor2 tu hadapi lah rumahtangga dengan umur sebegitu. Syik2 nak enjoy saja….Terjebak dunia seni mmg mudah lupa diri…Bringat2 lah sblum menyesal. ‘Menyesal dahulu pendapatan, Menyesal kemudian tidak ada gunanye lagi’….

    0

    0
  40. It’s going to be end of mine day, however before ending I am reading this wonderful
    post to improve my experience.

    0

    0