Written by Bella | October 25th, 2015

Sepanjang minggu ini video Emma Maembong menampar Kamal Adli di sebuah taman rekreasi menjadi  viral. Ramai yang ingin mengetahui, kenapa Emma lakukan sebegitu? Sebab cemburu ke?

Hari ini Emma telah menjelaskan perkara sebenar dimana adegan beliau menampar Kamal hanyalah gimik semata-mata. Ia salah satu idea untuk menarik minat ramai bagi memperkenalkan satu produk minuman terbaru dikenali sebagai Est Cola.

Idea untuk menyebarkan sedutan Emma menampar Kamal itu adalah hasil daripada pihak Est Cola sendiri. Sejujurnya Emma mengakui pada awalnya  beliau bimbang ia akan memberi kesan negatif kepada mereka berdua.

Jujurnya ia bukan idea kami tetapi daripada pihak produksi namun mereka meminta izin kami terlebih dahulu sebelum ia disebarkan. Saya dan Kamal memang risau kerana tahu akan reaksi peminat dan benar kami menerima pelbagai kritikan tetapi bersetuju kerana ia adalah sekadar gimik untuk memperkenalkan produk berkenaan selain ia hal tuntutan kerja.

Dari sudut positifnya meskipun ia memberi kesan negatif kepada kami tetapi ia secara tidak langsung telah mempromosikan produk berkenaan dengan skala lebih besar.

Emma juga sedar bahawa peminatnya dan Kamal tidak berpuas hati dengan kejadian tersebut dan sering meminta beliau untuk memberitahu perkara sebenar.

Sejak seminggu lalu memang saya menjadi sasaran peminat yang ingin mengetahui kejadian disebalik saya menampar Kamal dalam sebuah video yang tersebar. Tidak kurang juga yang terus menghentam saya dan pelbagai kata-kata negatif tanpa mengetahui situasi sebenar.

Kami dah boleh agak memang gimik sahaja semua ini, nampak sangat video itu adalah sesuatu yang dirancang. Memang berkesan la kan strategi mereka sebab isu ini memang cukup viral.

Sumber Berita: mStar Online

35 responses to Emma Maembong Tampar Kamal Adli Hanya Sekadar Gimik

  1. miss kepah says:

    tak tekejut pun.kitorang tak bodoh sgt lah..trus trg ckp td kat melodi over giler..gara2 promosi cmtu org jd x minat nk beli est cola tu

    0

    0
    • melati says:

      Mana2 wanita berhijab yg vape lepas tu poyo2 selfie hembus asap mcm pempuan jalang je aku tgk.

      0

      0
    • minah jambu says:

      steady lah zul handy black ! suara u best power…lov uuu.. siti nurdiana faradiya..azean mazwan..haiza..semua suara bagos..cuma shida minah jambu tk suka sangat pasal suara dia ada sengau2 sikit la yg lain semua ok..amirrrr…lov uuu..achong..haha tk sangka u ni penyanyiii suara pon power..besar kemungkinan shida akan terkeluar pada mingu yg ketiga ni..tapi harap2 suara shida tu tk sengau lagi ye..laksamana u so sweet bila u senyum hensem ! nasir wahab u dh kawin ke belom ni ? kol minah jambu sekarang jugak kite kenal kenal ok..suara u memang lunak lemak2 gitu..izad biasa2 aje..

      0

      0
  2. Perut kembung says:

    Pe kaitan lempang ngn promote produk?
    Bingai..

    0

    0
    • rita says:

      nak coli..?

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Bagus team marketing dia…
      Adegan lempang pun bleh jual produk…
      Kalau aku setakat nak minum air tin sampai kena lempang???
      Gi ampushhhh

      0

      0
      • lemah gemalai says:

        Ehm..iklan mereka ni kunu, emma tampar c Kamal sebab Kamal tgk perempuan lain time mereka berdua jalan2 d taman, tetiba je estate cola muncul n Kamal minum(rasa marah, terkejut, etc) pun hilang, dengan ini c Kamal pun bagi Emma minum estate cola utk hilang kan rasa marah, merajuk.. dengan minum estate cola, rasa segar dan perasaan mo marah hilang.. sekian.. minum la est cola..

        0

        0
  3. qwertyuiop says:

    Wtf? Tak kena langsung lempang dgn produk. Promosi menda. Aku tau kau kena lempang je. Taktau pun kau promosi benda tu lol

    0

    0
  4. padayappa says:

    dah boleh agak dah..cheap publicity laa..kreatif la sikit kot ye pon nk promote brg..

    0

    0
  5. miss kepah says:

    wakakak konon nak tgok pminat melenting pdhl almost all dh boleh agak smua tu gimik.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    nyampah dia ni….mcm aku nympah kt nora danish. eurrgghhh.

    0

    0
    • senget sangat kannnn says:

      high five sket…
      sama la kite…
      n kamal adli tu pn sama level la aku meluat ngan si nedim tu..
      dua2 bajet hot gile..seko dok telan duit bapak die yg rompak dr rakyat..
      seko lg bajet femes gile lakonan die best…choiii…

      0

      0
  7. cik bunga says:

    apakah????

    0

    0
  8. Tasah Silah says:

    Gimik jeee??? Tanjat geguuuuurrrrlllllzzzzz. Eeeeee suka buat org tanjat tau. Lempang lima puloh kali kangggggggggg. Kahkahkahhhh. Gimik la sangat engkauuuu. Aku baru ingat nak beli air tu. Sekarang dah takde selera dah. Sowwwyyy

    0

    0
  9. Tapor Lepang says:

    Dlm Hlive komennye, ‘akan diberitahu kemudian sbb kenape die tampor si kamal tu.Susah nk explain sbb pnjg ceritenye.’ Care die jawab tu pun dh tau gimik je lebih!!! Phuiiiiiii!!!!!!

    0

    0
  10. poooraahhh says:

    Wei bingai.. Kau promosi provok peminat/audiens/xustomer camgini boleh backfire kau dedua ekor tauu! Kalau hal lempang dlm cinton korang berdua bawak main pasal duit, ada berkat ker korang nak ’till jannah? ‘ till jahanam tengah jalan laa korang weeiii… Sengal punya kapell.. Of The Year Award.
    Note: Ini produk minuman haramjadah, strategi makerting yahudi main provok provok.. Bodohkan masyarakat jerr..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    promosi??? pormosi budak x der SPM…

    0

    0
  12. krios says:

    ramai dah bole agak tu semua gimik je. poyo je ini semua

    0

    0
  13. anak nogori says:

    sungguh tak suspen, tak kelakar dan lansung tak menjadi gimik cik emma

    0

    0
  14. Kak Bedah Jonid says:

    Aku tngk muka Kamal ni gaya pun mcm Cover girl aje ..
    Nasib la sapa2 yg pilih nk buat Laki !!!

    0

    0
  15. SYAITAN says:

    syarikat produk malaysia mmg tak kreatif..iklan promosi tampar-tampar.aku dh agak dh gimik.cubalah belajar dr iklan thailand..kdg2 tak sangka iklan sampu sb menyentuh hati sgt.itulah kratif bukan iklan sampah dan bodohhhhhhh..

    0

    0
  16. Koko says:

    Memang dah tau gimmick. Nampak sgt kat klip tu Berlakon. What a cheap promotion strategy. Dr org nk mencuba produk tu jd menyampah pulak.

    0

    0
  17. muffin says:

    sorry to say aku muak tgk dia org berdua ni. yg sorg tu dulu bukan main lagi bila clash dgn intan ladyana meraung tahap apa. kononnya tak dpt lupakan intan la apa la tup-tup mcm mana ntah boleh bermadu asmara dgn emma ni. pastu emma lak kononnya clash dgn zizan sbb kereta mahal pastu zizan ni playboy. pd hal dia yg khusyuk duk bersulam kasih dgn kamal adli. kalau aku jadi dia tak adanya nk couple dgn artis sbb tak ada masa depan. baik improve diri sambung belajar.

    0

    0
  18. melati says:

    mangkok ayun dua ekor ni..

    0

    0
  19. lara alana says:

    bangang abadi ! fyi korang semua, yang buat cerita pasal kamal adli kena penampar dengan emma tu adalah puak2 diorang berdua ni. saje la nak cari publisiti murahan 5 sen pun tak laku then kita terpercaya. bodoh ! tengok aksi diorang kt melodi semalam tergedik gediknya la emma lambung tu.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Gimik bodoh. Makin menyampah jadinya dengan emma kembong ni.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Ini semua poyoooooooo. Ni couple cinta monyet. Cara couple org pandai cth lisa surihani dan yusri dulu

    0

    0
  22. Anonymous says:

    nasib tak GST Cola.. huhu

    0

    0
  23. Anti Emma Kembong says:

    please la. bajet je dgn nak promote cola what the fish tu. gedik nak mampos emma dekat melodi semalam. kemain beriye dye menggedik bagai terliuk lentuk dekat melodi. sampai aku ttup terus melodi. melodi pon 1 hal. pegi layan gosip murahan nie apehal. eeee gediklaa kau emma. sesuai la kau dgn kamal tu. badan atas besar, kaki kecik. #muntahhijau

    0

    0
  24. sara says:

    Xyah bg tau pon xpe dah tau gimik… Cuma aku nk tau gimik tu utk ape… Estcola rupenyer….. Kompom aku xsentuh air tu pasni…. Kbai…….#gimikxjadideeerrrr

    0

    0
  25. . says:

    sumpah sampah sarap.

    0

    0