Written by AbangNara | April 18th, 2014

Fuhhh~~ Untunglah Zizan Razak. Kekasih hatinya si Emma Maembong yang baru berusia 22 tahun sudah pun memberikan “green light” untuk berkahwin pada bila-bila masa sahaja. Kalau Abang Nara jadi Zizan, esok masuk meminang, lusa terus kahwin. Awek yang secun Emma Maembong mana boleh simpan lama-lama. Hehehe.

emma maembong

Walaupun menyatakan kesediaannya untuk bergelar isteri kepada Zizan, Emma memaklumkan yang belum ada tarikh yang telah dipersetujui untuk melangsungkan perkahwinan mereka. Untuk makluman, baru-baru ini tersebar khabar angin bahawa Zizan dan Emma bakal bernikah selewat-lewatnya Januari tahun depan. Kata Emma menerusi Kosmo:-

Saya sudah bersedia berkahwin pada usia sekarang kalau sudah sampai jodoh dan waktunya. Keluarga Zizan belum datang berjumpa saya lagi, mustahil sudah ada tarikh kahwin. Jika sudah ditetapkan nanti, kami akan adakan sidang akhbar.

zizan dan emma

Bab duit rasanya memang dah cukup kot untuk Zizan dan Emma berkahwin. Sekarang ini tibalah masa untuk mendapatkan restu keluarga. Tak sabar pula rasanya nak tengok majlis perkahwinan mereka berdua. Confirm meriah dan gempak gila. Sama-samalah kita nantikan.

59 responses to Emma Maembong Tak Kisah Kahwin Dengan Zizan Razak Di Usia Muda

  1. JambuSangat says:

    Elok sangat la tu zizang oi..duit mung banyok doh..molek kalaau kawin derah..
    *guane dok kabor..

    0

    0
    • Anonymous says:

      alahai emma.. zizan poket tebal blh la ko ckp tak kisah kawen di usia muda.. cuba kalau zizan ni mat despatch???? pandang pun tak kot..

      0

      0
      • syirs says:

        Dah jodoh.. Ni soal hati x kisah lh zizan berduet k x?duit tu bonus …….semua org Klau blh nk lelaki yg berduet baik cute mcm zizan tuh..Klau bkn Emma ak rse Ade rmai lgi yg nk kat zizan tu bkn sbb duit tapi hati.yg baik…..dah2 lh….just kita doakn je diorang cpat2 disatukan amin…

        0

        0
        • alahhhai uolsss pk logic jer laa……you igt si santek mcm semak kembong(ayat jihan MLM 13) nie nak ke kat zizang if dia x berpoket tebal…..no wonder laa dia okey jer if kawen awal…..huhuhu

          *** muka tak hensem takpe yg pnting duit hensem….

          0

          0
        • my dear nara……pls removekan model tudung zaharah tue….ketat masam mencuka jer muka dia….senyum pun mcm garang jer…..bab make up tak pyh citer laa…..xde mood dah i nak beli……pffffff

          0

          0
        • zaia says:

          Aku dah tengok la emma ni depan2..memang lawa pun. Kalau kulit dia gelap pun tetap lawa. Aku tak minat dia ni apetah lagi zizan tapi setau aku perempuan ni kalau yang betul nak fikir duit je, yang jenis emma ni boleh dapat lebih kaya dan hensem dari zizan.
          Kalau lah dia fikir duit je baik cari yang lebih kaya dan terjamin walaupun tak sepadan dah sendiri tau diri tu senang je nak pikat memana lelaki.
          Tapi nie dah memang angau sama angau dan rasa serasi.

          Zizan ni macam tak berapa ‘pakwe’ la untuk emma,jadi bff boleh lah kot. kekadang gedik dan suara pun dah macam gedik jugak haha.
          kawan ngan perempuan,best n menghiburkan nie, tapi kalau nak romantik2 ngan dia…erkk tak boleh nak bayangkan rasa macam nak tergelak dah ni hahaha..
          mungkin bila ngan emma lain kot karakter dia huhu apetah lagi di bilik tidur..wahhaha.(opss maksud aku selepas kahwin ye)

          0

          0
        • bunger says:

          Ala lola aku da bg komen … dulu lg ler la … siap bunger sepelastik mana dia ambik bubuh kat kepala… mcm ala ala “org kureng” aku tngk. Mcm beli kat kedai ah So pasar umah aku. Sakit jiwa aku tngk.. tudung ok la gak… bila tngk model langsung tak jd nak klik… skrng ni bnga sepelastik da kurang…. baru smlm aku tngk…

          0

          0
        • shana says:

          aku rasa diaorang ni cinta monyet..

          0

          0
        • siapa nak kawin says:

          1.Alhamdulillah.. Cepat la Kawin … zizan duit da cukup, jngn lambatkan .. Jngn pulak ada lg citer kuar si pompuan gi umah ko tu… retis ni lambat sbb nak buat persiapan bagai tp hukum belasah jer.. tak kira ada kawan teman ke? Adik teman ke? Jngn mengada nak gi lg. Itu maknanya khalwah. Haram. Buat malu parents kat kampung.

          2.Biar permulaan perkhawinan d redhai Allah swt. Zizankan rapat dngn ustz UAi. Ambik dr ustz ilmu spy ko bimbing emma tu elok2. Jngn ko ambik lak ilmu poligami, satu pun tak lepas lg.

          3.Wlpn org cakap ko kawin sbb poket penuh sbb tu si emma nak ko, mmg rezki da dtentukan Allah bkn manusia. Janji ko rajin tak malas dlm mncari rezki yg tlh di tentukan di Lauh Mahfuz. Klu rezki di tentukan mmg bnyk tp malas. Hampeh ler…poket kempis..lps tu taunya mengeluh..

          4.Org ckp Muka ko yg Tak Brapa Nak Hensem mcm abg nara Hu..hu..hu… Klu kat Lauh Mahfuz tu dah tercatat emma tu yg ko punyer.. relax bro … ko buat bodoh org cakap. Bro itu rahsia Allah bkn sbb poket ko penuh tp itu la di “katakan Sebab Musabab.” Org kureng ilmu suka ckp sedap mulut. Blaja tauhid tak lepas. Jodoh tangn Allah swt bkn poket ko.

          5. Walaa Taqrabu zina …. Jngn mendekati zina. Haram. Dekat tak boleh, lg la korang gatal nak ke situ. Pompuan tu jngn Getik sngt nanti ko tak tahan ko punyer tuttttttttt….. Hai!… da nak kawin takan ilmu kawin bab tu ko tak tau. Klu tak tahan ko puasa jer… hak..hak.. tak yah jumpe habis citer…Tahniah bro zizan. Ikut syariat sikit bab hukum agama…

          0

          0
      • lol says:

        kalau zizan ade pilihan lain, better cari perempuan lain la. emma ni dari keluarga yang bole tahan sosial, tengok aje laa keek mawar rashid tu. tahu laa life diorang punya family macam mana. kaki shisha, kaki lepak semua.

        0

        0
      • mak jemah says:

        ko cakap macam emma nie tak keje. hahaha… suke hati die lah..
        ape lah orang camniii… stress aku..

        0

        0
      • mata duitan says:

        sape yg xnak lelaki poket tebal…klu aku pon nak hahaha

        0

        0
  2. Elehh says:

    Kau hanya pandang pada $$$$$$ nya saja

    0

    0
  3. awekcunlgdremma says:

    em…tak ler lawo mane pun emma ni

    0

    0
  4. Cik Beltinsik says:

    Husband akak cakap muka akak mcm emma maembong sket…malu akak dibuatnya..hihi

    0

    0
    • GENDUT says:

      sah muka husband akak mcm zizan kan………oklah tu kak….bagai pinang dibelah dua………..

      0

      0
  5. paukaya says:

    untung la..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Wah… dah macam perigi cari timba ni. Kesian Zizan ..sure tension bila makwe desak nak kawin cepat. Orang lelaki yang serius nak kawin, dia tak kan buat orang pompuan sampai desperate desak suruh masuk meminang. Kalau dia ding dong ding dong maknanya dia samada dia belum bersedia, atau saja2 nak test market atau tak ada intention nak kawin. Seeloknya biar pihak lelaki yang menyuarakannya dulu. Nanti jadi macam Fizz Fairuz. Heboh satu kampung kawin tak juga. Nak kawin ni bukan kerana pasangan kita tu cun atau kocek penuh.Tapi kerana Allah dan ada penyesuaian. Kalau harapkan muka je susah la dikemudian hari nanti. Bila dah berkedut dan mengelebeh bila beranak pinak, si laki mula buat perangai cari yang lain. Kita nak bersama sampai ke tua bukannya sampai kocek pasangan kita kosong. Fikir2 kan la.

    p/s kebahgiaan bukan terletak pada rupa yang cun dan kocek yang penuh. Jadi cari la pasangan yang ada penyusuaian dan betul2 fahamkan diri kita, sayangkan kita dan terima kita seadanya.

    0

    0
  7. suzzi says:

    Wah… dah macam perigi cari timba ni. Kesian Zizan ..sure tension bila makwe desak nak kawin cepat. Orang lelaki yang serius nak kawin, dia tak kan buat orang pompuan sampai desperate desak suruh masuk meminang. Kalau dia ding dong ding dong maknanya dia samada dia belum bersedia, atau saja2 nak test market atau tak ada intention nak kawin. Seeloknya biar pihak lelaki yang menyuarakannya dulu. Nanti jadi macam Fizz Fairuz. Heboh satu kampung kawin tak juga. Nak kawin ni bukan kerana pasangan kita tu cun atau kocek penuh.Tapi kerana Allah dan ada penyesuaian. Kalau harapkan muka je susah la dikemudian hari nanti. Bila dah berkedut dan mengelebeh bila beranak pinak, si laki mula buat perangai cari yang lain. Kita nak bersama sampai ke tua bukannya sampai kocek pasangan kita kosong. Fikir2 kan la.

    p/s kebahgiaan bukan terletak pada rupa yang cun dan kocek yang penuh. Jadi cari la pasangan yang ada penyusuaian dan betul2 fahamkan diri kita, sayangkan kita dan terima kita seadanya.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Kalau dah jodoh tak ke mana. Tapi biarla Zizan yang keluarkan statement. Tak manis Emma asyik cakap pasal kawin sedangkan Zizan senyap je. Macam desperate sangat.

    0

    0
    • maunyerrr x dsperate……zizang duit byk sape jer yg tak mau….habaq mai sket kat i……kalo tak bt mcm tue melepas laa si semak kembong tue kn…..
      nie baru dgn zizang…..blum lagi kot2 ler dgn TMJ……lagi melampau lampau kuarkan statement hagaknye……royal family sape tak mau TMJ tue…..hikhikhik

      0

      0
  9. Cik Beltinsik Nie Lawak La :)

    Tahniah zizan n emma, cepat2 ler nikah, edak ler org mgata Kome lagi..
    Msti anak kome comel sgt huhu

    0

    0
  10. Shhh says:

    Di bukan sahaja desperate tpi bimbo…zizang tak ck papa pun..dia jer lebih2…spptutnya cuba diam2 jer…tk ska lah dgn dia ni…lakonan pun bukan bagus mana…rambut jer perang lebih..elok sgt korg kawin cpt2..zizan ambik ilmu rumahtangga ngan UAI yer….

    0

    0
  11. sentap says:

    lek arh emma. kau pompuan. ce pandai cket malu.. biar zizan kuar kn stment lu.. kang xjadik kawen, kemaluan beso kang. kalu xpndai malu, meh kakak ajar kau..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tk payah ajarrrrrr kalau emma tk jadi kawin ngan zizan pendek cari aje jantan lain yg lebih hensem dari si zizan pendek ni huh ! memang la zizan banyak duittttttttttttt …si emma embong ni dh tkde taste lagi…taste dia hanye pada zizan pendek ni aje…th happe happe aje si emma ni..macm dh tkde jantan lain yg dia nk kawin kan huh !!

      0

      0
  12. Genius says:

    Get married at 22.. and separated at 32… malas den nak layan…

    0

    0
  13. feeling yawn n yucky says:

    pegi jumpa mak bapak dulu..then dah confirm tarikh n kad dah siap ,baru mai cerita kat sini na..jgn dok gedik sgt.

    0

    0
  14. nok gebuzzz says:

    ala….zaman skrang ni dah x heran artis @ bukan artis kawin muda,dah ramai….
    lagi2 kalau silelaki tu berada..nak tggu ape lagi!!

    0

    0
  15. Hello, just wanted to say, I ennjoyed thjs blog post.
    It was inspiring. Keep onn posting!

    0

    0
  16. hoi says:

    nara tak habis2 guna ayat sama

    “Kalau Abang Nara jadi Zizan, esok masuk meminang, lusa terus kahwin. Awek yang secun Emma Maembong mana boleh simpan lama-lama. Hehehe.”

    “Kalau Abang Nara ada awek secun Maya Karin, dah lama abang Nara masuk meminang”

    dan seterusnyaaaa..

    0

    0
    • diva why bother says:

      ada 1 lagi ayat fevret nara. “syukurlah ex gf abang nara dah dapat teman pengganti” semua ex gf die mesti artis cun. nara perasan sangat. hahah

      0

      0
  17. ee says:

    pempuan zaman sekarang ni… kalo rse2 ade sikit sifat malu pn dh ckup….ni mcm die plok nk g minang si zizan… hadoi laaaa…malu aaaa mek teranung wat prangai lagu ni gokkk

    0

    0
  18. Tasik madu says:

    Ni bru d ktakan prigi cr tmba..lum apa2 lg,dh huhaa.
    Kang x jd ..mlu cm lana nordin.klu pompuan dolu2
    kn,bab gini msti diam dn malu.ni lbih sdu dr kuah.
    Kang x jd,bru lh nk cover line g umrah lh..
    Diam sudah…klu dlu ble tnye bcinta ke,pndai lak
    kte no komen.pooorrrahhj

    0

    0
  19. Kome dah knape??
    Kita seharusnya berdoa yang baik-baik utk dyorg wehh..
    Syaitan akan menangis kalo anak adam mendirikan masjid, so jgn ler nak keruh keadaan ..
    doakan urusan dyorg dpermudahkan.. itu lenih baik dari komen2 yang negatif k.. fikir2kan lah..

    0

    0
  20. ssssss says:

    cepat2 la kawen ye…dah terbayang dah kesegakan dan kecantikan korang berdua pakai pakaian pengantin….cepat kawen ye…zizan…cepat la meminang emma ye…aku tgk emma je bukak mulut skunk ni…x de benda yg ko nak kejar dah…sbb ko pun dah x sepopular dulu…aku nak dgr cite kawen korg pulak…letih baca cite abg nara ni asik cite percintaan korang je…cite lain pulak abg nara..bosan la…

    0

    0
  21. alo says:

    kawin, jgn x kawin.. dah kecoh dlm u tiub baik tunaikan zizang.

    0

    0
  22. MAK NENEK says:

    alahai..suka hati laa kalau dia nak akhwin awal pon.. orang melayu kat Malaysia ni mmg penyebuk eh..? perempuan mana xnak kahwin orang kaya ? semua nak hidup terjamin..korang pon nak ke kahwin ngan orang yang xterjamin kalau diberi pilihan? dah itu rezeki dia yang korang nak menyibuk sgt apehal? orang busuk hati ni mmg takkan kemana..hari2 bukak page ni carik point je nak komen yag negative! tu pasal laa otak xberkembang..mulut longkang hidup pon xtenang. asyik pandang salah orang je. Allah dah tetapkan rezeki masing2. xpayah pertikaikan… just my 2cents. adioss!!!

    0

    0
  23. 15 tahun dah pergi holiday says:

    Hukhuk, mmg la x kisah nak kawen walaupun umo baru 22..masa umo 15 tahun pun dah pegi holiday ngan bf lama..apa ada hal..

    0

    0
  24. Semoga sukses ya buat kalian semua…

    0

    0
  25. Bedah says:

    abg emma ensem uols.. tp dah berpunya.. melepas -.-

    0

    0
  26. ain says:

    xmnat dh la ngn cter kmbong nie….. nk kawen,kawen jela xyah ari2 duk cter nk kwen……

    0

    0
  27. kak enda says:

    Hai Emma..sy adalah seorg peminat lakonan anda dalam Projek memikat suami..lakonan anda mantap & menyenangkan. Bab jodoh ni Emma, akak rs jgn terlalu ghairah & open pd public..manusia blh merancang & berusaha tp Allah S.W.T yg menentukan.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Zizan tak kecoh pun pasal nak kawin. Emma yang beriya2. Dah macam perigi cari timba. Kalau Zizan diam tu maknanya belum bersedia la lagi atau just nak main2 je . Kalau betul Zizan dah serius nak kawin dia tak layan Emma macam budak2 kecik. Mereka ni kelihatan lebih sebagai kawan dari pasangan kekasih.

    0

    0
  29. Zain Sardin says:

    yang aku heran pesal Erma tak amik Lana Nordin, Neelofa dan Anzalna berlakon berkemban baru best nak tgk

    0

    0
  30. ILYA says:

    lebih baik kawen dr berkepit sana sini…xde istilah perigi carik timba. kdg2 lelaki ni mmg kene desak ckit…nak bwk anak dara org ke sana sini tp kononnya lum sedia nak jadik suami…kalau btul ade rasa tanggungjwb, duit pun dah cukup, jadik kan lah awek anda isteri anda yg sah ye

    0

    0
  31. eloklah kahwin awal

    0

    0
  32. ash says:

    kemah skali zizangg..!!

    maxis scholarship for study http://bit.ly/1lj5qzk

    0

    0
  33. Anonymous says:

    para artis yang telah berhijab please la…bila berhijab tak semestinya kamu arif dalam selok belok isu agama….berhijab itu tuntutan untuk wanita Islam..artis malaysia asal bertudung mula nak cakap pasal ilmu agama walhal ilmu agama mereka amat amat cetek dan jahil..

    Justeru itu media harus BERHENTI mempromote melabelkan artis yang dulunya seksi meksi dengan gambar dan akhlak tak bermoral sebagai alim, ahli syurga, muslimah sejati apabila mereka bertudung….dan para penganjur program motivasi islam harus BERHENTI mengambil mereka ini menjadi penceramah, pengacara rancangan berbentuk Islam….mereka boleh diundang jika mereka telah mendalami ilmu agama dengan kelulusan yang diiktiraf para ulama…jika tidak akan lahir ulama ulama palsu dan ustazah songsang yang akan mengkucar kacirkan minda umat Islam di Malaysia

    0

    0
  34. Adik abang says:

    Zizan weh, Ema ni nak pitih mu je. Acu mu cari org puan moleh sikit, dia ni nak pitis mu je. Acu mu ni Zizan keje kerani, dok di pandangnya oleh Ema ni. Mata duitan.

    0

    0
  35. majalahlawak says:

    Semoga berbahagia…

    0

    0
  36. boring says:

    kebanyakan yang tak abis sekolah ni, mesti tak pikir lain… kawin. janji ada orang tanggung. tak payah susah-susah belajar tinggi2 dan kerja…

    0

    0
  37. joned says:

    urrrmmmzZzZZ cantek taP bodoh nk buat apewWwW….perbaiki kturunan zizang ooiiii

    0

    0
  38. TaylorSwift says:

    Congrats …

    0

    0
  39. […] Emma Maembong Tak Kisah Kahwin Dengan Zizan Razak Di Usia Muda (55) […]

    0

    0
  40. […] Emma Maembong Tak Kisah Kahwin Dengan Zizan Razak Di Usia Muda (56) […]

    0

    0
  41. […] Emma Maembong Tak Kisah Kahwin Dengan Zizan Razak Di Usia Muda (57) […]

    0

    0