Written by AbangNara | June 27th, 2014

Kemelut yang melanda antara Zizan Razak dan Marina Juki sememangnya mencuri perhatian orang ramai. Segalanya dikatakan bermula apabila Emma Maembong yang juga merupakan kekasih Zizan menyatakan hasrat untuk berundur daripada syarikat Wire Fame Entertaiment selepas pulang daripada bercuti di Amerika Syarikat. Rupa-rupanya ada sedikit salah faham yang berlaku ketika artis-artis Wire Fame bercuti di Amerika iaitu pada Februari lalu.
zizan dan emmaKata Marina Juki menerusi Sinar Harian:-

Sebenarnya ada sedikit salah faham membabitkan saya dan Zizan, ketika kami bersama Emma serta beberapa individu lain berada di Amerika Syarikat pada Februari lalu.

Balik sahaja dari bercuti, Emma menyatakan hasrat untuk berundur. Jadi dari satu salah faham, ia seperti berpanjangan kerana kami masih belum sempat untuk duduk berbincang.

Saya agak sedih kerana saya dan Zizan sudah berkawan rapat sejak empat tahun lalu. Kami dah macam adik beradik dan kami jatuh bangun bersama.

Tapi kerana salah faham itu, saya dan Zizan tidak bercakap sejak bulan Februari. Namun, saya harap hal ini dapat diselesaikan dengan segera

zizan emma
Ramai suara-suara sumbang yang memberi pendapat Zizan telah banyak berubah setelah bercinta dengan Emma Maembong. Hmmmm. Abang Nara tak rasa begitu. Pastinya selaku seorang profesional, Zizan pandai membahagikan antara kerjaya dan percintaan. Takkanlah kerana seorang wanita nak bergaduh dan berselisih faham sampai ke tahap ini kan? Pasti ada jalan penyelesaiannya. Diharap perkara ini tidak berlanjutan ke mahkamah. Sama-samalah kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Emma Maembong Punca Perselisihan Faham Zizan Razak & Marina Juki?

  1. miss ynwa says:

    SEKOLAH DAH LA MALAS….DAH BESAR MENYUSAHKAN ORANG………
    U KID…. REALLY MAKE EVERYONE IN TROUBLESSSSS

    0

    0
    • Anonymous says:

      she is beauty without brain… bercintaa aje pndai… lain aptb

      0

      0
      • teh stoberi says:

        urm….bile da jd mcm ni lebih baik dulu gosip2 jewr msing2 ta ngaku chenta…
        now bila da bchenta……knp aq menyampah yer?? makin annoying perangai msing2

        0

        0
        • ikan says:

          jatuh bangun lelaki bergantung kpd siapa wanita di belakangnyer..

          0

          0
        • ais blended says:

          perempuan yg iklan tudung wafiyya kat sebelah tu lebih cantik dari emma maembong

          0

          0
        • Olga says:

          si Zizan ni konon pelawak #1…tapi bab2 bercinta cam pemuda kampung penoreh getah. jenis tanya soalan,”you sayang I tak? kalau sayang.. cakap you sayang iiiii”. Lepas tu pulak minah tolol tu mencelah “you cakap la you sayang I duluuuuu”. alahai, macam nak kasi penampar je. eee, geli…nak termuntohhhh. kedesaan sangat. please la!!!

          0

          0
        • DAPUR ARANG KAKJEE says:

          TERNYATA EMMA ADALAH LIABILITI BUAT ZIZAN BUKAN ASET.
          SEJAK BERCINTA DGN SI EMMA NI, AURA ZIZAN NI DAH “OUT”. KENAPA PEREMPUAN BODOH NI YG KO PILIH, HUH?

          ANUGERAH BINTANG POPULAR YG LEPAS ADALAH ARAS UKUR POPULARITI ZIZAN. TERINGAT KISAH MAWIE. SEJAK KAWIN DGN SI EKIN…TERUS PEMINAT2 LARIK.

          NASIB KO LA ZIZAN, SENDIRI BUAT SENDIRI TANGGUNG. GOOD LUCK LAH.

          0

          0
        • Boikot Please says:

          Makin lama makin meluat dua-dua ekor ni. Over giler. Nyampah !

          0

          0
        • One Direction says:

          kau tunggu lah Juliana Evans balik Malaysia….si Zizan ni akan rapat balik dgn Juliana, Emma akan di tolak ke tepi…hahahaha.
          Emma ni mix biasa2 jer…harapkan putih, nak mix yg cantik..tengok lah Juliana Evans..beauty with brain, kalau Juliana dgn Emma duduk sebelah menyebelah…Emma ni orang tak kan pandang lah. dah lah Emma ni berlakon mengedik…Juliana Evans tak ada pulak gedik, that’s why i love Juliana Evans <3

          0

          0
        • Ye. Mmg ramai lg artis islam malaysia yg tak tutup aurat. Mmg tak terdaya nak tegur sume wak. Kita cuba la tegur mana yg mampu. Awk kena faham satu mende.. mmg dia masih bukan Islam. Tp dia akan masuk Islam. Maksudnya dia akan diwajibkan melindungi aurat dia, Ni sbg langkah awal je.. dia mmg dah minat Islam. Apa salahnya advise dia, mmg tggjwb kita. Cuma kena guna cara berhikmah la. Ok? :)

          0

          0
      • sayasukagosip says:

        that’s called BIMBO..

        bimbo = an attractive but unintelligent or frivolous young woman.

        0

        0
        • Amaran Kepada Muda Mudi says:

          perempuan merelakan tubuh untuk mendapatkan cinta.
          lelaki memalsukan cinta untuk mendapatkan tubuh.

          0

          0
        • mata2 says:

          Yg hot, Nedim terkilan Nora Danish pegang tangan Farid Kamil.
          MIG dipersalahkan kerana kurang sensitif.

          0

          0
        • Tolong sesiapa yg kenal housemate aku ni… baru meninggal kat hospital klang td , 28 june 2014 ( 6pm)… aku dan 2 anggota polis dh selongkar bilik dia tp xde maklumat yg dijumpai… suma kawan2 xde contact sedara mara dia… dia seorangpendiam… aku sorg kt rumah kene uruskan suma ni… lusa aku de final presentation…mana satu aku nak cekau ni??? Ujian ramadhan,… tolong tag mana yang kenal… plezz…masalah bertambah apabila beliau dh lama hilang ic, tp xrenew… kt employmentform kerja xde detail family, boss dia pun cari sy,cmne??? totally maklumat sal dia xde sekarang…hubungi saya dengan segera :013-5321224… Haffiz…ikuti perkembangan lanjut di :fb – https://www.facebook.com/aku.pelik

          0

          0
      • ann says:

        baik ko msk sekolah semula laaa…

        0

        0
    • MARINA PUKI says:

      ahhhhhhhhhhh semak btol arh cerita marina puki ni,jolok puki i lagi best ahhhhhhhh ahhhh oh yeahhhhhhhh

      0

      0
    • FASHA MENYUNDAL says:

      @missynwa Umm your grammar does say how much did you learn in school.

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    hahaha….cik emma kembong jugak yg kena…..pas ni dgr zizang plak backup Gf dy….huhu!!

    0

    0
    • SF says:

      zizan ni perangai nye dah berubah sejak kenal emma. aku mmg dari dulu tak berkenan dgn si emma ni. tengok cerita projek memikat suami gedik nye kemain kau nyah. comel ke? rase nak bagi penerajang je lah kalau aku jumpe ko. huhu lanjiaoooo

      0

      0
  3. Anonymous says:

    cian dehh.. jangan la campur adukkan kerja dengan percintaan.. zizan awk tu umur bpe da… cuba pikr secara logik dan matang… jangan main dgar aje orang lain.

    0

    0
  4. Kembung byk tulang says:

    Kembung ni buta hruf..of cos lh jijang
    akn ikut kembung nih.sblm ni k je kn??sjak
    diorg brcinta..mcm2 dgr dr couple nih.weiii..
    kwin je lh..meluat tul.sbb kembung,jijang nk
    msam muka ngn marina yg dh knal 4 thun.

    0

    0
  5. Melati says:

    Zizan …tak pandai ..Emma menggong..elok lah tu dua2 menggong..memang lingkup lah kalau meniaga aper2 pun.

    0

    0
  6. sentap says:

    aisshhh.. tak paham aku. org nk bisnes, kau pon nk bisnes.. tapi sal bisnes u got nothing, zero.. ate camaner nyer.. xpe2.. kite bru dgr sblh phk.. tggu zizang bg sttemnt pulok.. emma, stay away from zizan in this matter. kau tu pon bkan handal pon sal bisnes

    0

    0
  7. apollo says:

    Sebab awek kau syak dgn kwn..
    Sampai sekat gaji anak buah..
    Agak2 la zizang, org lain ada tangungan..

    0

    0
  8. KAS-KAS says:

    betul lah org cakap… lelaki akan lemah selemah nya bila dipengaruhi 3 perkara, WANITA, KUASA & HARTA. memang kita pemerhati insan2 dlm dunia hiburan nampak..emma maembong byk bwk pengaruh tak elok pada Zizan. Nampak byk perubahan zizan sekarang. Dulu zizan jenis down to earth. Skrg mcm ada poyo sikit. Abess…bercinta dgn budak bengong. aku mmg dr dulu x berkenan dgn emma. Asek tergedik dgn mengada2. Tgk la member2 die..si mawar rashid yg perangai tak senonoh x jaga lgsung maruah perempuan. Cukupla zizan..bukak mata luas2..buka hati utk terima hakikat dan logik. Sahabat bertahun2 tp dek kerana kekasih hati yg asek yg mulut kembong tu hasut…putus sahabat !

    0

    0
  9. Melati says:

    Sorang pendek…sorang lagi kembang…padan lah tu,,,tapi masalahnya jgn lah susah kan org….mangkuk ayun btol lah dua2 nbekor ni..

    0

    0
  10. Melati says:

    Sorang pendek…sorang lagi kembang…padan lah tu,,,tapi masalahnya jgn lah susah kan org….mangkuk ayun btol lah dua2 ekor ni..

    0

    0
  11. r76 says:

    tiba2 teringat emma maembong berbahasa inggeris dalam cerita projek memikat suami..hahahaha..betul ke mak dia mat saleh ni?? aduii laaa…malu aku dengar english kau..beza dgn aiman redza..hahahahahaha

    0

    0
  12. ace hardware says:

    It is in point of fact a great and helpful piece
    of info. I am glad that you simply shared this useful information with
    us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

    0

    0
  13. TepiSikit says:

    Dah mula wathal dah minah ni..

    0

    0
  14. lois lain says:

    Salam Nara, tp kenapa writing nara skrg makin lama mcm makin menyampah nak baca?kadang2 berat sebelah and judgemental. pesanan untuk nara,sebelom nk post baca balik dulu.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    TOLONG LAH AKU TAK PERNAH SUKA ZIZAN NI

    AKU PELIK APA YG ORG MINAT SGT DKT DIA.

    LAWAK? KALAU DGN JOHAN BOLEH LA DIA MENJADI. KALAU TAK SUMPAH TAH PAPE

    HENSEM? PHUI! MCM BANGLA

    BAJET NAK YG CUN2 PAN ASIAN. AWAK TU KALAU BUKAN ARTIS DPT KE AWEK CUN MCM TU? KEJAR JUE EVANS TAK DPT. LAST2 DPT LA TIMOH ROHANI SI KEMBONG TU. TU JD OVERRRRR PAKAI BAJU SAMA LA, TANGKAP GMBR DKT CERMIN PAVI LA. HELLOOOOO BERCINTA STYLE KAMPUNG SGT. SIAP RINDU AWK CINTA AWK DKT IG. YUCKSSS! GELI GELI. DAPAT PAN ASIAN PUN TP PAN ASIAN TGANU. PADAN LA SAMA2 KAMPUNGGG!! SHOW OFF SGT BERCINTA KAN. AKHIRNYA SATU ANUGERAH PUN TAK DPT KT ABP. BILA ORG KATA SBB TIMOH ROHANI SI KEMBONG KAU TAK MENANG AWARD, KAU SANGKAL. TP G JEPUNG KALI NI TAKDA PULAK GAMBAR KORANG BERDUA YG SWEET2 KONONNYE. APA KESS???

    SKANG PASAL BEKUKAN AKAUN SYARIKAT NI AKU NO KOMEN LAH. KANG KATA BODOH MARAH.

    GASAK LAH KAU ZIZANNNNN

    0

    0
  16. Anonymous says:

    second pic tertulis ZE love story…semak kembong ni dri dlu lg ska abadikan perkataan ni kt gambar2 dia yg suka berso_______________sial nyampah aku…zizang mung doh la dpt puki second hand

    0

    0
  17. yeah haaa says:

    second pic tertulis ZE love story…minah kembong ni dari dlu lgi suka sgt abadikan perkataan ni kt pic dia…nyampah i….dgn pakwe dia dlu pon sma gak AE (adly emma)love story….pic dia yg very the so______________sial tuh…zizang mung doh la dpt puki second hand

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Kembong ni mmg punca, pipi kembong dia tu penyebab Jijan lekat n ikut je cakap dia

    0

    0
  19. Keturunan Nabi Adam says:

    Horeyyyyy hari raya dah dekat…

    0

    0
  20. mami says:

    beauty with no brain.. hahahaha..kalau dengan aku ni tak pa la jugak.. ugly with no brain..orang tak kisah pon..

    0

    0
    • ubi says:

      aku rasa ko cantik je mami, ko cantik dalaman..sbb ko berterus terang..good job mami

      0

      0
  21. pzzzz says:

    AKU CAKAP LAMA DAH…..KEMBONG PUNCA KEJATUHAN ZIZANNGGG NI…..

    TP NARA XCAYA GAK…..dok pikir profesional si zizan tu. kalu dua2 xabis sekolah, profesional tang mananyer nara oooii…pikir sket!

    0

    0
  22. rynn says:

    Korang x rase ke kenyataan ni berat sebelah? Yg marina juki pon satu kenape beria2 nk salahkan org lain? 1 jari awak tunjuk org lain , lg 4 jari tuh point kat spe ye? Wallahualam

    0

    0
  23. joyah says:

    org yg duk komen kt cni pom sibuk duk judge si emma n zizan..cerita sbenar xtahu hujung pangkal..cuba kalo artis depa minat..laju je back up mcm nabilah huhudada…huhu..abg nara, selamat mengorek cerita sebenar yea…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Zizan zizan.. jdiknlah johan dan istri sbgai contoh…

    0

    0
  25. meg says:

    plik la pngomen ni semua…awl kemunculan emma, semua puji dia bagai nak rak…
    #cantik #suka tengok #pandai berlakon bnding neelofa #tengok drama just nak tengok emma je #cantik sgt #masa tu dia blablabla #cantik! #**bla bla bla bla krik2 bla blaaa(*tengah membanding dgn artis lain)…
    Nsb baik le aku x ada puji x ada kutuk..buat malu je jd lalang…
    melainkan dia ada buat keslhn bsr x apa lg…ini x,kadang x ada apa, tp tup2 timbul rsa x puas hati…yg puji tu juga yg support dia, alih2 dah lama sikit, cari pula bahan nak mnjatuhkan…sorg dua x suka, komen je 10x hasilnya yg lain terpengaruh..bukan emma je, kat artis lain pun…lain la klau ada perbuatan melampau mcm hanez tu, boleh le terima lg hilang minat dan kutuk…yg ini kontroversi cinta pun dah mcm buat kontroversi dajal… Minah hutan kot yg byk mngomen kat blog bn ni, walaupun x semua tp biasanya yg fikiran ulu hutan simpan je cepat terpengaruh dgn apa org lain cakap tu sbabnya jd lalang..aku x minat emma tp aku hairan je ramai gila lalang, rasa kelakar smcm dan nmpk buruk prangi pengomen mcm ni

    0

    0
  26. Penyu says:

    Ibu zizan yang sepatut menasihatkan anak kesayangannya. Ni tidak….. Mak zizan yang dah setengah abad tu pun sama naik nak glamour!!!! Tolong la ibu…. Dah tua tua cam ni tak payah nak ingat glamour cam anak la. Kubur sudah kata mari la ibu….. Cari la calon menantu yang semenggah sikit. Mengucap la….. Yg ada di dunia artist ni semuanya sementara….esok lusa entah2 tiada

    0

    0
  27. cantiknya emma maembong :)

    0

    0
  28. Melly says:

    Emma ni awal-awal famous hari tu pun dan keluar gambar dengan ex pakwe yang bukan main mesra lagi. So at the first place, she’s not a decent girl. Pastu tetiba propa pakai tudung, tapi menggedik jugak sana sini. Sorry to say, I am not a fan of Zizan tapi kalau macam ni lah, better buka mata luas luas, Emma bukan yang terbaik. Dia mungkin punca kejatuhan awak. Sepertimana Mawi yang hilang peminat gara-gara Ekin.

    Kalau menang hanya pada paras rupa, tapi IQ dan perangai entah ke mana, tak sesuai dijadikan isteri. Sekarang pun nampak macam Emma yang banyak control Zizan, banyak pengaruhi Zizan.

    p/s : Teringat video “Saya Sayang Emma” – nampak sangat Zizan ni rela membodohkan diri sebab makwe suruh.

    0

    0
  29. akaq pot pet says:

    zizang..zizang..silap2 jadi Mawi..kerana seorang perempuan karier tergadai..

    0

    0
  30. tinot says:

    yg ko kutuk mawi ekin tu knp.elok je dorang skang.konon mawi karier jatuh sbb kawin ekin.cakap macam hape ntah.takpercaya ketentuan tuhan ke.dah jodoh dia. jatuh ke tak yg pasti dia kaya je lagi.rezeki dia murah.rumah 4 juta.ko hada? tau nak tgk org jatuh je.mental tahap kerbau.yg si marina juki ni dia tau org tgh tak suka emma ngn zizan..mula la buat citer pasal hal emma yg hasut zizan.mana korang tau cite sebenar macaman?kalau tuhan dah kata jodoh emma ngn zizan doakan yg terbaiklah.aku suka je zizan.emma pun takdela teruk sgt.

    0

    0
    • Melati says:

      Jodoh Zizan gan Emma tu saya tak kisah, Tuhan punya kuasa….tapi aku marahkan Tuhan sebab kenapa lah Tuhan kenal kan mereka ni dlm dunia seni…..Malu dlm You Tube yg Pelawak Malaysia Pendek……Negara2 asing ingat nanti Org Malaysia pendek2 cam Zizan….saya nyesal jadi Rakyat Malaysia , kerana saya kenal sipendek ..Zizan ni…puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih gan Zizan dan Emma kembang ni..

      0

      0
  31. Melati says:

    Jodoh Zizan gan Emma tu saya tak kisah, Tuhan punya kuasa….tapi aku marahkan Tuhan sebab kenapa lah Tuhan kenal kan mereka ni dlm dunia seni…..Malu dlm You Tube yg Pelawak Malaysia Pendek……Negara2 asing ingat nanti Org Malaysia pendek2 cam Zizan….saya nyesal jadi Rakyat Malaysia , kerana saya kenal sipendek ..Zizan ni…puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih gan Zizan dan Emma kembang ni..

    0

    0
    • Pemerhati says:

      Zizan dah dump engko ke yang engko frust sangat nih nak marah marah tuhan? Mereng.

      0

      0
  32. nanananlalallla says:

    Marina juki ni dulu rapat dgn zizan.. pastu zizan bercinta dgn emma.. mesti la zizan banyak bagi perhatian kat emma.. betul x? Mungkin marina juki ni rasa tersisih ke, kita xtahu.. sbb dia mentioned dulu diorg rapat.. rasa masalah ni kecik je.. lepas si marina keluarkan statement, jadi macam besar pulak.. marina, faham la orang mula2 bercinta mmg mcm tu.. awak jgn la babitkan emma.. settle elok2 dgn zizan.. kalau x okay, upah consultant.. senang..

    0

    0
    • Lala says:

      weh…zizan bekukan akaun sampai artis di bawah dia x dapat gaji kau cakap ni kes kecik ??? zizan dah berubah semenjak kapel dgn emma.. dulu zizan tak macam ni.

      0

      0
  33. Anonymous says:

    Masa Zizan dengan Marina dulu, semuanya berjalan baik. Syarikat semakin maju. Nama Zizan melonjak naik. Segalanya berjalan lancar. Bila Emma mula enter frame dalam hidup Zizan, aura Zizan semakin teruk. Anugerah bintang popular pun tak menang. Syarikat mula bermasaalah . Zizan dengan Marina pun mula berbalah kerana Emma. Lepas ni apa pula. Seeloknya Zizan jangan campur adukkan masalah peribadi dengan kerja. Sebab tu tak digalakkan husband and wife atau gf/bf kerja under one roof. Kecoh jadinya. Apa nak buat semua tak kena. Ada yang kaki mencucuk.

    0

    0
    • Lala says:

      weh…zizan bekukan akaun sampai artis di bawah dia x dapat gaji kau cakap ni kes kecik ??? zizan dah berubah semenjak kapel dgn emma.. dulu zizan tak macam ni.

      0

      0
  34. minah sewel says:

    aku xrasa semua salah emma.ada jugak part si zizang sndri yg acri mslh..sbb zizang ni ego..ms abpbh aritu sib baik xmenang..sbb dia punye jawapan masa wartawan tny bapak berlagak..mcm sah2 dia akan menang..sekali kalah skrg nk meroyan lak..zizang ni klon mawi no 2

    0

    0
  35. Your style is unique inn comparison to other folks I’ve read stuff from.
    Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this
    page.

    0

    0
  36. Keturunan Nabi Adam says:

    5 RUKUN ISLAM

    1. Mengucap dua kalimah syahadah.
    2. Mendirikan solat.
    3. Menunaikan zakat.
    4. Berpuasa di bulan Ramadhan.
    5. Menunaikan haji di Mekah bagi yang mampu.

    6 RUKUN IMAN

    1. Beriman dengan Allah subhanahu wa taala.
    2. Beriman dengan para malaikat.
    3. Beriman dengan kitab-kitab suci.
    4. Beriman dengan para Rasul.
    5. Beriman dengan Hari Akhirat.
    6. Beriman dengan Qada’ dan Qadar…

    0

    0
  37. whassp says:

    xpayah na menunding jari at spe2 ,, kite bkn tuhan na tentukan salah orang lain ,,

    0

    0
  38. cikpeanut says:

    Zizang2. Hide lah sikit bodoh tu.

    dulu kalau org tnya johan ke zizan. Mesti susah nk pilih. Tp now proudly said johan. Johan dah kawen bahagia lagi. Tn fans still suka jer. So fikirlah sendiri nape fans x suka bila kapel ngan emma. Please jgn bg alasan fans jealouse with this beauty eith no brain.

    0

    0
  39. yang dinantikan akan tiba..tq emma says:

    zaman kejatuhan zizan sudah tiba..tahniah emma kerana mjalankan perintah n arahan dengan baik..operasi abpbh sudah bjaya..krna suspek xmenang ape2..slps itu..operasi putuskn pshbatan zizan n marina..setelah setel..akan dimulakan perasi tutup company wirefame..next operasi dlm fail sulit..tq once upon a time emma…oh my englsih..

    0

    0
  40. […] Emma Maembong Punca Perselisihan Faham Zizan Razak & Marina Juki? (67) […]

    0

    0
  41. […] Emma Maembong Punca Perselisihan Faham Zizan Razak & Marina Juki? (68) […]

    0

    0
  42. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal.
    I must say you have done a great job with this. Additionally, the blog
    loads very quick for me on Safari. Outstanding Blog!

    0

    0
  43. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted
    to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog
    posts. In any case I’ll be subscribing on your rss feed and I am
    hoping you write again very soon!

    0

    0
  44. What a data of un-ambiguity and preserveness of precious know-how on the
    topic of unexpected feelings.

    0

    0