Written by Bella | August 3rd, 2015

Hubungan Elfira Loy dan aktor daripada Indonesia Baim Wong sering menjadi tanda tanya apabila ada pihak yang mengatakan mereka sedang dilamun cinta. Namun, kedua-dua mereka tidak pernah mengesahkan perkara tersebut dan menyatakan hubungan mereka hanya sekadar teman rapat.

Namun, menerusi akhbar Kosmo baru-baru ini Elfira telah mendedahkan  perasaannya dengan lebih mendalam terhadap perkara berkenaan.

Terus terang, saya sudah tidak tahu nak kata apa. Buat masa ini, tidak tahu sama ada kami mahu mengiyakan atau tidak, memandangkan masing-masing tidak tahu ada jodoh atau sebaliknya. Buat masa ini, kami sedang berusaha menuju ke satu peringkat, sama ada wujud sesuatu ataupun tidak”

Dahulu memang rasa itu ada, cuma sekarang entahlah. Kami sukakan personaliti masing-masing, cuma tiada komunikasi. Saya masih tertanya-tanya sama ada ia berpunca mengenai masalah bahasa ataupun jenaka yang berbeza, ia memang sesuatu yang sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata.

Sejujurnya, saya lebih banyak mendiamkan diri ketika bersama dengannya, tetapi jika ada orang lain ada, baru saya petah berkata-kata. Ketika kami keluar berjalan-jalan, percikan itu juga tiada.

Dalam memberitahu status hubungan beliau bersama Baim, Elfira tetap perlu berhati-hati kerana beliau harus menjaga hati banyak pihak agar ia tidak mengguris perasaan sesiapa.

Kami berkawan sejak dahulu dan ia harus kekal seperti itu. Tidak tahu sam ada rasa cinta itu ada atau tidak kerana kami masih berkawan, jadi enggan memperkatakan sesuatu yang boleh mengguriskan perasaan. Jika bercinta, bolehlah kata putus cinta sedangkan kami tidak sebenarnya/

Pendek kata, tiada yang salah dalam hubungan ini, cuma pada masa yang sama tiada yang betul. Jadi, kami tidak boleh menerangkan definisi hubungan kami yang sebenar.

Biarlah mereka berdua tentukan hala tuju hubungan mereka, jika ada jodoh adalah. Kami yakin soal bercinta ini tidak boleh terburu-buru. Harap Elfira Loy dan Baim Wong dapat melakukan keputusan yang terbaik buat masa depan mereka.

Sumber Berita: Kosmo

31 responses to Elfira Loy Kongsi Perasaan Sebenar Beliau Terhadap Baim Wong

  1. minah hipokrit says:

    Eh? Bukan ke ada berita cakap Baim Wong dah kembali ke ex dia. Now elfira cakap camni pulak. Elfira, cari jela laki lain byk lg kt malaysia ni.

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Haah EL…. org malaysia lagi hensem2… watpe dikejar org seberang…
      Kang dia buat lawak… ko tak ketawa plak… sbb x paham
      dah gaduh…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    kesian el..
    maybe skrg baim kembali kepada marshanda…sejak marshanda bercerai.
    semua pon tau baim cinta mati kat marshanda tu..
    sabar la el..insyaAlalh ada jodoh yang lebih baik

    0

    0
  3. BaimWongz says:

    HAHAHAHAHA PADA MUKA KAMU GOBLOK, AKU ITU DI DJAKARTA BISA DAPET YANG LAGI GANTENGGGG, GOYANG GERUDI SEGALA…

    HAI HAI BYE BYE, KAMU ITU SUKANYA SAMA BULE. LELAKI MELAYU ITU KAMU BILANG BORING SO RASAKAN KONTOL BULE. BYE BYEEEE YAAA

    0

    0
    • puih says:

      Kamu itu yang goblok. Kamu pikir saya enggak ngerti ya apa lo bilang. Kamu duduk aja di indon sana jangan ganggu cewek cewek di sini ya. Kok perasan ganteng. Sampah

      0

      0
      • BaimWongz says:

        MASAKAN AKU YANG GOBLOK SIHHH… DARA NYA ELFIRA YA UDAH AKU RAGUTIN, NYAMAN SEKALIII TAPI ALAI BANGET KAYAK KAMPUNG KAYAK MALAYSHIT BILANG…TAPI GUA MAU PACARIN AJA CEWEK2 MALAYSHIT INI GA PAS DI BUAT ISTERI.

        OKE SAMPE KETEMU LAGI YAAA… KAMU CARI AJA CINA ATAU BULE MATA BIRU KAYAK SHARIFAH AMANI SUKA SEPET NGGA MAU PRIA ALAI MELAYU KEKAMPUNGAN ITUUUU… DAAAA

        0

        0
  4. Shhh says:

    “ketika kami keluar berjalan-jalan, percikan juga tiada”..apa maksudnya tu..mcm wak doyok pulak..merencik..hehe

    0

    0
    • Jadoo says:

      gue jugak nggak paham. kok percikan apa ya? percikan bunga api mungkin..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Maksud dia percikan dalam bahasa inggeris kot – sparks.sparks tu macam bahasa kias la – maksud dia ada daya tarikan.chemistry gitu.

      0

      0
  5. sajasukasuka says:

    baguss elfira, tak ramai artis suka berterus terang dalam bercakap berkaitan hubungan peribadi mereka..atlest dpt menjawab segala persoalan peminat tentang teki teki perhubungan diorang…kipidap!!

    0

    0
  6. unknown says:

    x payah jadik ashraf sinclair no.2 la.. ramai lagi lelaki tall, dark, and hensem kat m’sia nih..

    0

    0
  7. Nur says:

    find your soul mate who can guide you to the right path, to share all the pain, to help you mange your household, to stay with you in the middle of the night while your baby criying out loud, the man who can teach you about islam and to be a very good father to your child. my two cents based on The Journey After Mariage. May Elfira find the right one and complete each other. Aminn..

    0

    0
    • Aameen says:

      Aameen … kat sis skali … moge bahagia till jannah … 2 elfira dengar nasihat sis ni tau … kite suke bace ” Komen Penyejuk Hati ” camni … Luv u sis and sis shimil …

      0

      0
  8. Mia says:

    Sopannya ayat el ni. Tersusun aje butirannya…

    0

    0
  9. minah jambu nice girl says:

    bukan masalah bahasa..masalah pasal kau dh bertudung pada si baim wong mungkin melecehkan..tk semua jantan suka ngan minah tudung..

    0

    0
    • marshanda tu bertudung gak bongok. ko ni baru keluar dari hutan ke ape??

      0

      0
      • dua dua biol says:

        Kau lg la bengap! Marshanda tu dulu free hair pastu pakai tudung pastu bukak balik. Bengap tu simpan sikit dlm poket.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Marshanda da buka tudung lepas cerai. Seksi habis mengalahkan minah salleh

        0

        0
      • Oo says:

        Marshanda dah bukak tudung ya..skrg dah dok bjimba blk..sblum nk sound org..biar pnuh ilmu gosip d dada..kihkihkih

        0

        0
      • Anonymous says:

        haha..sedap2 kata org bongok mcam tau semua padahai marshanda tu dah free hair balik lepas cerai..seksi lagi..len kali sblum mmbongokkan org check dlu btoi ka dak..xpasai2 hg nmpak bongok..hahahaha?

        0

        0
      • minah jambu nice girl says:

        helo bahlol ! marshanda dia kan dh bukak tudung semenjak dia dh becerai ngan laki dia …semenjak dia dh becerai ngan laki dia babtu baim wong dh suka balek ngan marshanda…pasal marshahnda tu jambu sweet orang nyee…..dulu marshanda ngan baim wong dorang kan pernah bermeteair..ape bodoh nk mampos kau ni huh !!! cakap macm pandai aje huh !!

        0

        0
  10. kak jemah says:

    Jawapan yg sgt matang… good job el…

    0

    0
  11. ajuma says:

    Apa yg aku tgok el nie budk baik..dia nmpk happy go lucky..tp dia matang..wlau dia artis..tp pndai jge diri..baim tu nmpk sygkn el..mungkin el pon sygkn baim..tp el jns x reti nk tunjuk syg dia..itu apa yg mak dia ckp la..nk jumpe baim pon kne ada tmn..tfn baim pon mak kne suruh.. mungkin dia dr kluarga bcerai..dan dia ank sulung. .dia bnyk bntu sara kluarga dr usia awl remaja..dia jd tegas dgn diri sendiri..baim tu baik orgnya..sesuai gn el..mse baim bwk el ke indonesia dan mendpt perhatian media d sana..baim nmpk teruja dan seronok sgt..tp el relaks jer..xde la nk mgedik wlau di buru bhari2 d sna..dan el jgk nmpk sukar utk bckp bhasa indonesia wlau sudh knl baim btahun2..mungkin perlukn lg masa..
    Dan jika el memilih utk bsama baim..dia hrus lbh kuat..krna media dan peminat d sna bkn mcm d sini..kkdg dunia artis d sana keterlauan dan x boleh d terima dek akal..kkdg mpersendakan diri sendiri utk popular..wlau dah bkahwin..kisah kekadih dan mantan akn ttp di bahas di mana2 sja..so el kne la kuat..sbb mantan2 baim pon ramai jgk..

    0

    0
  12. Lalam says:

    Marshanda dah ada boyfriend baru tgh hangat bercinta pergi bercuti pun sama2 so dgn Baim dah tak ada apa2. Btw Elfira sesuai dgn Baim. Semoga bertemu jodoh

    0

    0
  13. sunyisepi says:

    Baim n caca xde pape.caca da da pacar bru..klu jodoh el n baim kuat cmna pn ttp ada..mga ada jodoh wt el n baim..inshaallah kami doakn…..love both of u

    0

    0
  14. hantu pocong says:

    Baim npk playboy luaran hkikat dia mmg syg kn el..tgk rabu lps el br kuaq di rumpi no scret.npk mesra meke bdua.el br trn jkt rbu lps tmu baim..hope berjodoh..

    0

    0
  15. zikry haikal says:

    aku sokong je el ngn baim,, muke same kott,, gile x sokong..haha org ckp muka sama ni jodoh pjg.. aminnnn

    0

    0
  16. RUMPI says:

    aah marshanda bukan dgn baim..marshanda dengan EG John..dalam rumpi no secret 29/7 baru ni (tgk youtube bella) blh dgr penjelasan el & baim..baim kata akan menyesal klu el sempat dilamar org lain…baim pun baik n nk cari yg muslimah jugak,..mgkn btol la kata el, baim ni xsedia lg..dia nak yg solehah tp dia dgn artis wanita kat sana masih salam peluk cium..dia masih blom boleh jd mcm dude harlino dah xbersentuhan dgn yg bukan mahram..tp ramai peminat di indonesia suka dgn perwatakan elfira..

    0

    0