Written by AbangNara | August 26th, 2015

Kecantikan luaran seseorang wanita biasanya akan dinilai melalui kecantikan kulit wajah.  Bermacam langkah telah diambil untuk mendapatkan kulit yang licin, bersih, berseri, bebas jerawat dan bebas parut.. Wajah tak cantik takpe, janji kulit halus dan licin.

Kemurungan dan stress disebabkan masalah kulit wajah boleh menyebabkan rasa rendah diri di kalangan wanita terutamanya.  Rasa malu untuk berhadapan dengan orang lain, rasa ingin mengasingkan diri dan langsung tiada keyakinan diri..

Kini anda tidak perlu merasa gusar kerana dengan Ellfie Gold Serum masalah anda dapat diatasi.  Ramai yang peka dan tahu kesan atau kebaikan menggunakan serum untuk kulit wajah.

ellfie gold serum

Ellfie Gold Serum boleh digunakan sebagai produk kecantikan tambahan kepada set skincare sedia ada.

Mengapa anda perlukan Ellfie Gold Serum? Kegunaan serum ini adalah untuk mempercepatkan lagi proses pemulihan kulit.  Ellfie Gold Serum dapat membantu pelbagai masalah kulit seperti:

*Mencerahkan kulit wajah
*Menghilangkan garis halus
*Menghaluskan dan melembutkan kulit wajah
*Menjadikan kulit lebih sekata
*Mengurangkan kulit muka berminyak
*Memudarkan parut
*Membaiki sel-sel kulit mati
*Menegangkan kulit
*Menjadikan kulit lebih berseri
*Anti penuaan

ellfie gold serum

1 botol Ellfie Gold Serum boleh digunakan 2x sehari (pagi dan malam) atau 1x sehari (malam).. Ia mampu bertahan sehingga 5-6 hari bergantung kepada cara penggunaan.

ellfie gold serum

Satu set Ellfie Gold Serum mengandungi 3.5ml untuk setiap botol.  Terdapat 10 botol didalam satu set dan ia boleh bertahan lebih dari satu bulan bergantung kepada cara penggunaan.

Set Ellfie Gold Serum telah mendapat kelulusan KKM bernombor pendaftaran NOT150703734K.  Set Gold Serum ini selamat digunakan kerana ia diperbuat dari ekstrak buah-buahan dan Gold 24K.

ellfie gold serum

Ellfie Gold Serum adalah satu produk yang berkualiti dan di pack di dalam set yang ekslusif untuk anda.

Cara pemakaian Ellfie Gold Serum

Pagi
Cleanser – Toner – Ellfie Gold Serum – Day Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan menggunakan kain atau tuala yang bersih.  Sapukan toner keseluruh wajah dengan menggunakan ‘facial cotton’.  Biarkan sehingga toner tadi kering.  Tuangkan sedikit Ellfie Gold Serum di atas tapak tangan sebesar saiz kacang pea  sapu diseluruh wajah secara pusingan supaya ia pantas meresap ke dalam kulit dan biarkan kering.  Akhir sekali baru sapukan Day Cream.  Selepas itu anda boleh menggunakan loose powder dan make up seperti biasa.

*anda juga masih boleh menggunakan skincare lain

Malam
Cleanser – Toner – Ellfie Gold Serum – Night Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan menggunakan kain atau tuala yang bersih.  Sapukan toner keseluruh wajah dengan menggunakan ‘facial cotton’.  Biarkan sehingga toner tadi kering.  Tuangkan sedikit Ellfie Gold Serum di atas tapak tangan sebesar saiz kacang pea dan sapu diseluruh wajah secara pusingan supaya ia pantas meresap ke dalam kulit dan biarkan kering.  Akhir sekali baru sapukan Night Cream.  Anda boleh tidur dengan lena dan lihatlah wajah anda dicermin keesokan harinya.  Anda pasti dapat merasakan perbezaan kulit wajah anda kerana kulit akan menjadi lembut, tegang, tidak berminyak dan kelihatan bersih walaupun ketika baru bangun dari tidur!!!

ellfie gold serum

Selain Set Ellfie Gold Serum, Set ‘Skincare’ ini telah terlebih dahulu berada di pasaran.  Jika anda adalah salah seorang pengguna Set kecantikan Ellfie Essence sudah tentu anda adalah seorang pengguna yang telah melihat sendiri perubahan kulit wajah anda.

ellfie gold serum

Terdapat 4 jenis produk di dalam set Ellfie Essence dan produk ini diluluskan oleh KKM dengan No Pendaftaran tertera di belakang set.

Cleanser 30ml
Toner 30ml
Night Cream 15g
Day Cream 10g

Penggunaan 1 set Ellfie Essence ini mampu bertahan untuk 1 bulan untuk Cleanser dan Toner, Night Cream 2 bulan dan Day Cream mampu bertahan sehingga 4 bulan atau lebih.

ellfie gold serum

Anda tidak perlu bimbang jika kehabisan Cleanser dan Toner kerana anda juga boleh membeli ‘Loose Items’ untuk Ellfie Essence.

Cleanser 50ml – RM55
Toner 50ml – RM55
(buy both for RM100 only)

Day Cream – RM50
Night Cream – RM60

Anda boleh lihat Testimoni dari pengguna kami:

ellfie gold serum

Bebas masalah jerawat

ellfie gold serum

Jeragat pudar dan kulit menjadi cerah semulajadi dan bersih

ellfie gold serum

Produk ini juga sesuai untuk semua lapisan umur.  Produk ini juga sesuai untuk yang telah berusia dan mengalami masalah jeragat.

ellfie gold serum

Tiada lagi masalah kulit kasar dan jerawat pasir.

Harga 1 Set Ellfie Gold Serum
RM130 (Semenanjung Malaysia)
RM140 (Sabah/Sarawak)
*Free Postage
(Untuk membeli loose Ellfie Gold Serum, anda boleh dapatkan dari Agent sah kami)

Harga 1 Set Ellfie Essence Skincare
RM120 (Semenanjung Malaysia)
RM130 (Sabah/Sarawak)
*Free Postage

Ada banyak lagi testimoni menarik dari pengguna Produk Ellfie Beauty dan anda boleh lihat sendiri dan follow kami di Instagram: ellfiebeauty dan FB: Ellfie Beauty. Untuk pembelian sila whatsapp ke 013-2755197

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Elffie Gold Serum + Elffie Essence, Kombinasi Terbaik Untuk Kulit Wajah Halus Mulus

  1. Sha Dani says:

    Hi Org2 Sabah boleh wassap 019-9917775 untuk order.. COD Tuaran, Tamparuli, Telipok, Menggatal, Inanam, Sepanggar, Likas, Kota Kinabalu, Sembulan, Tg. Aru, Luyang, Lintas, Penampang, Kepayan & Putatan.. Untuk kawasan luar seluruh Sabah penghantaran pos secara percuma.

    0

    0
  2. Sha Dani says:

    Hi jom order Ellfie Gold Serum & Ellfie Essence. Whatsapp/SMS 019 991 7775. COD area Tuaran – Kota Kinabalu – Putatan dan kawasan2 berhampiran.. penghantaran dgn poslaju untuk kawasan luar di seluruh Sabah. Free Postage..

    0

    0
  3. zabedah zabit says:

    DAH PAKAI… BEST!!!

    0

    0
  4. Letchumysr says:

    COD Klang, Bkt Tinggi, Botanik, Bdr Puteri, Putera, Sentosa, Kota Kemuning, Shah Alam, Puncak Alam,Alam Megah, USJ,One city, Putra Heights dan IPOH Parade – lokasi terbaru #ellfieessence #ellfieserumgold
    whatsapp 0123230198

    0

    0
  5. Yan says:

    Ready stock here!! Whatsapp 0128856036. COD putrajaya/ cyberjaya/ serdang/ bangi. FREE postage seluruh Malaysia

    0

    0
  6. shae taib says:

    #EllfieEssencePuchong ready stok..Free postage & free gift.. COD bdr sunway-sunway pyramid-puchong perdana-ioimall-bdr puteri-subang-usj-shah alam-setia alam-meru-kapar.. frenly reply 012.214.1810 ???
    #EllfieEssence #EllfieGoldSerum

    0

    0
  7. Line says:

    wssap 0129448022, Free postage..COD area Damansara, TTDI, Selayang,Gombak,Batu Cave,Keramat, Setiawangsa…

    0

    0
  8. Qema says:

    Berminat wassap 0192782041.
    COD : Bandar Baru Bangi – Putrajaya – Kajang – Balakong – Serdang – Seri Kembangan – Bandar Tun Hussien Onn – Alm Damai – Bandar Mahkota Cheras – Cyberjaya – UKM – UPM – UNITEN.
    Free postage + free delivery + free gift. TQ :-)

    0

    0
  9. Annoymous says:

    Hi salam,
    Setahu i apa apa masalah pun
    Klu kita whatsapp kt kak elly
    Laju aje dia balas

    0

    0
  10. Ellfie_PJ says:

    Hi COD sekitar PJ,Bangsar South,Kerinchi,Jln Klang Lama,Tmn Medan,Sri Sentosa.Call or whataap 0162167188/Eta

    0

    0
  11. nataffa beauty says:

    Whatsapp 019-611 7790.Agen SHAH ALAM.Postage seluruh Malaysia.COD Klang-Pandamaran-Bukit Raja-Setia Alam-Bukit Jelutong-Glenmarie-Shah Alam-Kemuning-Subang Jaya-Taipan-Kg Dato Harun- P. Jaya-Sunway-Damansara.FREE POSTAGE

    0

    0
  12. Ellfie_PJ says:

    Hi COD sekitar PJ, Jln Klang Lama,Bangsar South,Kerinchi,Tmn Medan,Sri Sentosa,Mentari.Call or Whatapp 0162167188/Eta

    0

    0
  13. yang berpuas hati says:

    kita pakai okay jer, meghelip mengelap muka uolssssss. Maceh Ellfie.
    Mmg terbaikkkkkkkkkkkkkkkk….kulit jadi smooth je, yang xelok tu mgkin depends on kulit memasing ataupun ambik krim tapi tak bayar kan. Tu pasal muka tak elok, tak berkat mungkin? Opssss

    0

    0
  14. Agen Ellfie Essence Penang says:

    Hye Semua.. READY STOCK.. W.Apps #agentellfiebeautypenang 012-6864936 untuk dapatkan #ellfiessence #ellfieserumgold anda hari ini!! COD Seberang Perai/Permatang Pauh, PULAU PINANG dan kawasan sekitar

    0

    0
  15. Zuhaira says:

    Hi! Free COD sekitar KL esp area Datuk Keramat/Keramat AU/Setiawangsa/Wangsa Maju/Setapak/Ukay Perdana/Tmn Melawati

    All ready stock! Sms/whatsapp 019-6544787 sekarang!

    0

    0
  16. Kiah kiut says:

    I dah pakai. Memang best. Paling suka day cream dia tu. lepas ni nak try serum plak ?

    0

    0
    • vivi says:

      sama je muka zuhaira dgn kiah kiut ni…kantoi sudah…nak nipu pun agak2 la. guna la gambar lain2 kan…kbye

      0

      0
  17. natadecoco says:

    Kt Kedah xdak ka..?? Nk try jugak..area alor star please :)

    0

    0
  18. anizal says:

    Ellfie terbaik??

    0

    0
  19. Heeda.Kahar says:

    Hai Natadecoco, boleh wassap saya 013-7955373.

    Agen Alor Setar/Jitra/Changlun/Pendang/Langkawi

    0

    0
  20. wan nor shafinaz says:

    Ready stock set or loose item. COD area Pasir Gudang, Masai, Sri Alam, Permas Jaya & Johor Baharu. FREE POSTAGE & DELIVERY. Whatsapp 0137706810

    0

    0
  21. Gyree says:

    Hi warga Kuching sila Whatsapp 013-8160588 untuk order #ellfiessence. Free COD and postage…

    0

    0
  22. Anie says:

    Hai agent JB here …COD Skudai -UTM- Pulai & JB area .. Whatsapp /sms 0197111986… #ellfieessences #ellfiegoldserum.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bang nara, nape ada iklan 18sx?

    0

    0
  24. roshayatie says:

    Nak Dapatkan Produk Ellfie wassap 017-3699156~ C.O.D~ UPM,UKM, KUIS, Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota, Bangi Lama, Kajang, Putrajaya, Dengkil ~

    0

    0
  25. Anie says:

    Agent #ellfiebeuty JB.. Whatsapp/sms 0197111986.. COD Skudai-UTM-Pulai and JB area.. Ready stock for all item #ellfieessences #ellfiegoldserum.

    0

    0
  26. Agent Ellfie Essence Kedah says:

    Salam n hye semua..ready stock #ellfieessential #ellfieserumgold
    W.apps yana 017-4831869 ?
    Free postage..COD alor setar.mergong.shahab perdana.anak bukit.kepala batas.tanah merah.jitra.serta sekitar kawasan berdekatan..

    0

    0
  27. Nadyahoney says:

    Ready stok set skincare,loose dan serum. Free postage seluruh Malaysia dan COD area Kuantan. Ada freegift jugak tau. So w.app untuk order k..:) 013-219 2855

    0

    0
  28. Agent Ellfie Essence Kedah says:

    Salam n hye semua..ready stock #ellfieessential #ellfieserumgold
    W.apps yana 017-4831869 ?
    Free postage..COD alor setar.mergong.shahab perdana.anak bukit.kepala batas.tanah merah.jitra.serta sekitar kawasan berdekatan..

    0

    0
  29. Kay Parlour says:

    Hi, kami agent sah. Boleh COD area Shah Alam dan sekitarnya. Ready stok dan delivery setiap hari. Free postage seluruh Malaysia. Whatsapp 012.293.7670 ok!

    0

    0
  30. Najmeeyah says:

    Bruneians can get your Ellfie Essence from me. WhatsApp 7140887

    0

    0
  31. Ellfie seremban says:

    Org nogori sembilan boleh dapatkan set ellfie dan set serum dari saya,whatsapp +60162192912 utk cod area seremban/senawang/nilai/seremban2

    0

    0
  32. miera says:

    Menjual Pelbagai Produk Kecantikan dan Kesihatan untuk anda. Untuk dapatkan harga diskaun anda perlu PM kami terlebih dahulu.. ? Belian boleh terus SMS 011-31279153 W.AP ke 014-647 9452

    0

    0
  33. reen says:

    Hi.org2 Melaka boleh dpatkn set ellfie secara cod dgn saya..wasap 0133790689

    0

    0
  34. syiman says:

    area Georgetown, Penang ada x?

    0

    0
  35. Anonymous says:

    area kuala terengganu ada x???

    0

    0
  36. ellfie penang island says:

    Agen ellfie penang island di sini. Sila contact +60109639920 utk order. Ready stok. Foc cod n postage ke seluruh penang island.

    0

    0
  37. che na says:

    Jom org perak..whatsapp che na 0129146480

    0

    0