Written by Bella | June 8th, 2017

Sebelum ini, pelakon jelita Uqasha Senrose sering menerima kecaman dan kritikan daripada netizen yang mengatakan lakonan beliau tidak bagus ataupun “kayu” dan hanya dikenali menerusi kontroversinya sahaja.

Namun, kini semua persepsi itu sudah berubah. Melakonkan watak adik tiri kepada Fazura didalam drama Hero Seorang Cinderella, lakonan Uqasha kini mendapat perhatian ramai.

Rata-rata netizen berpendapat bahawa watak Puteri yang gedik dan sering busuk hati kepada Medina berjaya dilakonkan dengan baik oleh Uqasha.

Kami sejujurnya masih belum berkesempatan untuk menonton drama HSC. Apa pula pendapat korang tentang lakonan Uqasha sebagai Puteri? Berikan komen anda dibawah.

34 responses to Dulu Dikutuk Pelakon Kayu, Kini Lakonan Uqasha Senrose Dalam HSC Dapat Pujian?

  1. nana says:

    apa ntah yg hebat sgt. kalo dh mmg azali gedik, nk belakon pon senang la. mcm gk pelawak, kalo dh lawak dpt watak lawak mesti hebat. tak mencabar lgsg.

    15

    7
    • mimos says:

      dengki eh kahkahkah

      2

      5
      • Anonymous says:

        dia ni muka cengkung dlm hsc..mcm drugs addict. knp cam tu??

        11

        0
      • Anonymous says:

        watak b*tch x perlu byk latihan…just be yourself. dah itu natural talent kan?

        28

        0
        • NONA says:

          ” CLAZZ SESEORANG TIDAK TERLETAK KEPADA HANDBAG SERTA KELUAR MASUKNYA KELUAR NEGARA….CLAZZ SESEORANG BOLEH DILIHAT MELALUI KATA KATA YANG DIUCAPKAN OLEH MULUT DAN LIDAHNYA TANPA CUBA UNTUK MENJATUHKAN MARUAH ORANG DISEKELILINGNYA… ITULAH CLAZZ SEBENAR YANG PERLU ADA DAN SENTIASA DIJAGA… SELAMAT MENYAMBUT TAHUN ”CAMPAK TUDUNG ” SEDUNIA

          6

          0
    • Pekerja Gomen says:

      Tak susah nak berlakon jadi diri sendiri…..

      41

      0
    • Anonymous says:

      Sokong nana! Entah apa yg hebatnya. Mmg dah gedik. Plus watak2 sampingan dlm tu pon kayu giler. Sbb tu nmpk dia yg sedia kayu ni berlakon ok.

      5

      1
    • Kak blueberi pakai Burberry says:

      Now bru fhm kenapa nabil perli ckp tak sabar nk tgk watak puteri ni jd baik..rupenye watak puteri skrg ni watak sbnr uqasha haha

      6

      2
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      uqasha dia jambu lakonan dia pon so so la..tapi lakonan dia tk sehebat izara aishah yg jambu lagi cute..

      2

      0
    • Lopok says:

      Poyo gila statement team nara ckp xberkesempatan nk tgok hsc. Dasar kipas susah mati lopak.nway, dah sah2 acting uqasha improve banyak yg pnting better than lopak. Org yg dok kecam hsc ni suma team lopak mulut jahat hati busuk. Sekian

      9

      1
    • Anonymous says:

      hahahah! aku mmg carik jer komen mcm ni. Finally..ada jugak org terpikirkan benda sama yg aku pikir..huaaahaha…

      1

      0
  2. miss_oppppssssss says:

    Dah memang itu natural attitude dia… So, memangla tak kayu.. Cuba suruh berlakon watak baik, sopan, sure akan jadi kayu balik……

    29

    0
  3. aina says:

    sy setuju dgn statement ni.. lakonan dia dlm drama ni ada improvement. suka tgk dia dlm drama ni.. jahat tapi comel :)

    selamat berpuasa

    13

    2
  4. jejai says:

    at least uqasha n zizie ni bagus dlm drama ni….x salah bg credit atas usaha diaorg….. rasanya kayu lg si mira pizah tu, bila bawak watak lindungan kaabah ok tp bila dapat watak marah2 gedik2 sore tiba2 jadi nyaring, tak natural langsung

    31

    1
  5. Wawa says:

    Aikkk abg nara tkkn la satu episod pon blm tgk..nk msuk 12 da pon..ke tkda si lopa tu sebab tu la abg nara tk tgk kot..

    24

    1
  6. .Com says:

    Tak tahan betul masa setiap kali dia mengadu “MAMA,TENGOK MEDINA NIE” … MAMA , MAMA … Yaaa setidaknya dua karakter jahat nie si Puan Sri Mawar dan Puteri walaupun menyakitkan hati rasa nak tumbuk sepak terajang dua orang nie Tapi at the same time Ada babak lawak jugak si dua karakter jahat nie buat .

    16

    0
  7. anon says:

    dah watak mmg jenis dia mmg lah tak kayu
    lagi2 tudung dah terbang
    apa benda ntah yg hebat na..

    5

    0
  8. angry woman says:

    sbb xpyh berlakon.mmg perangai die gedik mcm tu.tu yg x kayu ….

    4

    1
  9. melati says:

    Ok lah Nara citer Lain plak, ni asyik2 Fattah , nk muntah dh dgr Pasal Fattah tu…hmmm

    4

    1
  10. hotterthan you says:

    please…… baru berlakon 1 cerita korang dah banggakan perempuan pelesu ni bgai nak rak. Lalang betul rakyat Malaysia ni. Tak memberikan kesan + watak yg dia bawak tu, budak budak masscomm uitm pun boleh bwk. U get it? Sbb si uqasha ni dh berlakon byk dah pun drama, tp bg aku still kosong. Takde isi. Yes aku judgemental.

    7

    0
  11. Anonymous says:

    attitude sangat.. sebab tu ‘menjadi’ hahaha

    3

    2
  12. Aielana Sophie says:

    apasal dia haggard sangat erk…muka tua, neelofa lagi nampak muda dari dia…

    1

    3
  13. huhuhu says:

    rasanya memang uqasha sesuai bawa watak jenis gini.. hehe. menjadiii.. hehe

    2

    0
  14. Anonymous says:

    drama bodoh apa yg orang tgh layan ni…layan novel bodoh, layan drama bodoh dr novel bodoh ditulis jgk oleh pompan bodoh aka bini org yg gersang…typical meleis

    0

    5
  15. Cik bunga says:

    Alah, lakonan dia nmpk okie pon sbb zizie yg cover banyak. Zizie mmg pandai berlakon. I likeeee

    4

    0
  16. Anonymous says:

    Jadi datin sudah Zizie dia menang sama lah dalam drama datuk bung mokthar cerai isteri pertamanya….. balik kinabatangan boleh karaok kuat2 kan zizie…..

    0

    1
  17. Markonah says:

    Aikk.blogger famous tak tgk citer yg tgh trending??surely kaki kipas mati kelopakla ni

    5

    1
  18. Lala says:

    Bukan zizie baik.ke dgn madunye…

    0

    0
  19. jack ma says:

    drama tak dak mesej …melayu bodo tau nya tunjuk pangkat kaya,kemaruk pantat dan batang tu saja la yg tahu mundurrrrrr

    0

    0

Leave a Comment

Optional