Written by AbangNara | July 4th, 2013

Abang Nara tak berapa kenal atau tahu mengenai Anis Nabilah ini. Yang Abang Nara tahu, Anis ialah seorang chef selebriti yang rancangannya selalu keluar di Astro. Rupa-rupanya Anis Nabilah dan 3 orang adik beradiknya ada program realiti yang diberi nama Dream Sisters.
dream sisterSecara jujur, Abang Nara tak pernah tengok rancangan yang ditayangkan di TV9 ini. Namun daripada apa yang Abang Nara baca, ramai yang menyamakan Dream Sisters dengan rancangan Hollywood, Keeping Up With Kardashians. Malah ada yang menyatakan program ini terlalu kebaratan dan tiada nilai Islam di dalamnya.

dream sister

Anis Nabilah dengan tegas menafikan programnya itu menciplak Keeping Up With Kardashians. Berkata kepada Berita Harian, Anis Nabilah memberitahu program terbitannya itu bertujuan memberi inspirasi kepada remaja mengejar impian. Kata Anis:-

Jika buat program dengan kawan, orang akan anggap saya macam Paris Hilton pulak. Orang akan cakap apa saja kalau mereka tidak berpuas hati. Bagi saya, apa yang kami paparkan lebih kepada memberi inspirasi kepada remaja dalam mengejar impian mereka.

Ini bukan drama, sebaliknya realiti kehidupan kami yang sebenar. Takkanlah bersolat pun hendak ditunjukkan. Itu antara kita dengan Allah. Kami masih memaparkan budaya Melayu dan agama ketika perkahwinan adik saya di sebuah masjid.

Kehidupan kami sebenarnya sama saja seperti orang lain. Tidak ada apa yang membezakan kami dengan wanita di luar, cuma mungkin orang nampak kami di TV, jadi orang anggap kami mewah. Hakikatnya, rutin harian saya di rumah menguruskan ibu saya yang kurang sihat dan menukar lampin atuk setiap hari.

dream sister

Hmmmm. Khabarnya Dream Sisters akan dilanjutkan ke musim kedua tidak lama lagi. Abang Nara mesti kena tengok juga satu episod nanti. Boleh juga tahu apa yang chef selebriti di Malaysia lakukan setiap hari. Pasti menarik. Apa pendapat anda yang pernah menonton Dream Sisters?

P.S: Soalan matematik yang ada di ruangan komen adalah untuk menapis komen yang datangnnya daripada bukan manusia. Terlalu banyak “spam” mesej daripada bukan manusia ini sehingga menyebabkan BeautifulNara selalu tidak dapat diakses. Bukan bertujuan untuk menguji kepandaian Matematik pembaca BeautifulNara. Terima kasih kerana memahami.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

151 responses to Dream Sisters Bukan Ciplak Keeping Up With Kardashians – Anis Nabilah

  1. hanim says:

    saja nak try jawab soalan math..xpernah komen kat sini..hihi

    0

    0
    • Manusia says:

      senangnye soalan matematik yang aku dapat..
      soalan dia: 8 – 2 = ???
      hahahaha..

      0

      0
      • Bro 10 Inci says:

        Yup mmg bukan ciplak Program Kim tuh.. Tp mmg xkenal pon dorg nih..

        0

        0
        • Didi says:

          Masing masing pose macam diva ullos. Haha kelakar. Yg chef tu. sikit lagi nak nampak. Angkat lagi berapa inci je. Dah papar. Selesa ke pakai mcmtu? Wondering zZzzZzz.

          0

          0
        • pe citer bai says:

          citer apa plak ni? siapa makhluk2 Allah ni? gua tak knal..
          skirt tu tak leh lagi pendek ke? lol

          0

          0
        • Apam Tembam says:

          oh tidakkkkk….tidakkk….tidak…..ini host masakan Icip-icip.

          letihlah perasan budget jelita….adooi seriously aku tak paham kenapa dia jadik celebrity chef. Maaf apa yang saya nak kutuk ni saya paham ciptaan allah tapi…
          These are what putting me off seeing her on the telly :
          1) Her Voice. OMG !!! Pitching dek non !! Pitching lari…high pitch sangat…so off puting.
          2) Perasan jelita and bagus masa host rancangan masakan…budget jelita. Masak ala-ala mak jemah bukak buku recipe mengajar kelas memasak kat balairaya kampung.
          3) Make up…OMG… kuih tepung gomak pun lebih jelita.
          4) GETIK…ya tuhan….dia ni jenis nak bergeli-geli dengan abang cameraman or producer or boom-man kot.
          5) Copy cat…copy cat…copy cat… siapalah yang nak tengok 4 orang betina getik ni perasan lifestyle mereka hebat…
          6) Hidung…hidung…hidung….enough said!

          Hairan saya siapa yang ambil dia jadi chef…production house tu sedara mara dia punya ke? Ni mesti ada connection dengan orang TV or production house.

          Switch off je TV kalau nampak kelibat diaorang ni…except if all of them decided to wear skimpy see-thru bikini to get the rating high…lol
          Biarkan si Luncai terjun dengan labu-labunya….biarkan… biarkan… biarkan!!

          0

          0
        • yes, rancangan ini sungguh berinspirasi sekali. ia buat saya jadi gampang

          0

          0
        • Rooney says:

          Sekali tengok muka diorang ni pun dah tahu KUAT MAIN.

          Cerita macam ni harus di haramkan daripada disiar di kaca TV sbb takut akan menjadi ikut-ikutan budak budak sekolah.

          Tengok lah pakaian diorang tu, yes i know it is fashion tapi this is Malaysia we have identity. You nak sell culture kafir and Amerika tu buat apa? DO sell our culture, please la wear something appropriate. What, you think baju kurung and kebaya is ridiculously UGLY?

          Seriously what’s more important is your attitude yang ter-gedik-gedik and MENGGALAKKAN pergaulan sesama lelaki tanpa batasan !!! Hello ini Malaysia negara Islam (i pun tak la alim sangat) tapi if i ada anak, i takkan nak benarkan anak anak i tengok rancangan macam ni. Silap hari jadi BIMBO macam engkau orang!

          Last sekali, harap rancangan ini di berhenti kan. Cari lah attitude dan idea sendiri, tak perlu Kardashian this kind of thing. Kafir semua ni. Kafir!

          0

          0
        • enw says:

          emm..,tayang la bacaan al-quran bln2 puasa nie nnti… dah la tv9 plak 2.. bkn ke tv9 nie brunsurkn agama…

          0

          0
        • mashi says:

          alamak.. tak tengok tv..so tatau pun ni rancangan ape.. hoh but aku kenal die host icip2

          0

          0
        • kardashian bukanlah lawo sangat. mengandung pun macam tong dram juga.

          0

          0
      • keledek says:

        alamak,, spoil la gambar first tu.. sapa yg design? line merah mcm kat microsoft word apesal tak edit n buang? spoil la kalau guna gambar ni utk tujuan iklan n promo har har har

        haih nara ni, memang la takda nilai islam. tengok le pakaiannya huhuhu nara suke pakai ayat bagi artis sentap dalam hati har har har

        0

        0
      • Joyah Kedahsian says:

        Kardashian is so 2003 . Dari pada buat prog ala Keeping Up WIth The Kardashians , baek buat Keeping Up With The StazahSegera . Amek Abby Albadi jd Mentor . Pencarian wanita meroyan 2013 .

        0

        0
      • K.A.A says:

        wah.. mcm best cerita ni… tp berani dorang nak memaparkan kehidupan dorang.. mest byk edit ni..

        0

        0
    • miss ynwa says:

      uitsss nara…kalau bukan manusia? habis ape? jin pakai toncet ke? miahhahah
      ok ape -ape pon..trase macam poyo plak nak tengok citer bajet ala2 kardashions ni..sedangkan keeping up with kardashion sendiri pon kene banned dgn david craige sebab itu semuaaa poyoo lagi mau buat ala2 melayu? tak payah laaa..sape nak tgk pon..buat la macam citer mama mia ke,, seangkatan dgn tu best la jugakk ye dop?? ni nk tgk rutin korg ?hehs .ade org kenal ke, la ni entry baru ak kenal.LOL

      0

      0
    • Olga says:

      CERITA NI DAH LAMA N BUKAN 2 MINGGU LEPAS KE?????DAH BASI LAH CTER NI

      0

      0
    • Olga says:

      BAGI LAH SOALAN MATEMATIK YANG MENCABAR SIKIT

      0

      0
    • choiiyah says:

      SEKSINYAA SUME TAYANG BETIS..TAK YAH PAKAI PAPE LAHH WOIII

      0

      0
    • DREBAR BAS says:

      too many bitches in one picture
      seksanyaaaaaa..inilah namenye kecantikan disalah gunakan..

      0

      0
      • Dream girls busukkkkkk says:

        seriously ni lah citer realiti melayu yg paling ntah pape.. Konon mengejar impian tp kareer bukan lh gempak mn pon sume tu…. Muka melayu pastu ckp english belit2 campor melayu…. Nk ckp english biar english teroslah ni pi campor2 mcm org gagap tak reti bahasa je.. Bahasa jiwa bangsa!

        0

        0
      • kim kardashian says:

        bertujuan memberi inspirasi?
        – ohhh, aku tak perlukan inspirasi dr org yg tak reti berpakaian.

        takkanlah solat pun nak tunjuk?
        – dah tu, ko tunjuk life style ko tak pe lak? padahal, hidup ko dengan kita org tak de beza pun.ke nak “market” kan diri?

        0

        0
      • dhia says:

        xdela lawa sgt..

        0

        0
    • abg says:

      SEMUA POSING MCM MNTK DI ROGL N SNGP BTG LER TU

      0

      0
    • psy says:

      hahaha wat latihan math kt blog nara pon bulehh

      0

      0
  2. Puteri Bunian says:

    1st….hehehe… neway, x kenal la dorg ni??

    0

    0
  3. Mia says:

    hahahaha..dah lme x komen…komen sbb nk jwb soalan math..xnk komen sal dream sister

    0

    0
  4. bedah says:

    saja try jawab soalan matematik. ternyata bedah belum lupa math masa spm. muahahaha

    0

    0
  5. endo says:

    kalau kehidupan sama mcm org lain, kenapa kena ada realiti show kehidupan eh? tak bagus actually buat realiti show camni. Diva mcm erra fazira, siti nurhaliza, pasangan celebriti mcm lisa surihani & yusry pun tak ada realiti show walaupun fan-based banyak gila.

    semoga awak asingkan kehidupan awak. lama2 kehidupan yang dipaparkan dan dijadikan TV show jadi purely lakonan.

    0

    0
    • jojo says:

      Hello 4sisters! Mak bapa engkau org tak kisah ke anak2 dijadikan bahan gosip org nanti ? Bersedia ke nanti byk cabaran & kritikan& gosip dtg dari kami pengkritik celebriti ? Kehidupan engkau org dijadikan bahan tayangan org ramai,

      0

      0
    • worm says:

      sbb tu la nk reality show. sbb TAK FAMOUS. reality show = cheap PR stunt.

      And reality tv has never been real. It’s staged. Has been and always will be.

      0

      0
      • endo says:

        betul gak.hahaha tahap desperate kot tu yang perlu realiti show. siapa yek sponsor rancangan realiti mereka ni

        0

        0
    • Rooney says:

      Youalls, mak bapak diorang pun sama minum arak sama sama dengan anak anak (maybe la). And let me guess, mak diorang yang dah tua kerepot berkedut pun masih tak segan FREE HAIR and tak pakai tudung.

      Sebab tu la anak anak rosak, tengok la pemakaian diorang tu and posing macam PELACUR (i am sorry to say but this is the truth!!)

      0

      0
      • Y says:

        comment jgn sampai memfitnah..mak bapak diorang ni baik..anak2 tidak mewarisi iman ibu bapa..so, berpada2 bila beri comment..saya rasa u kena fikirkan diri u sendiri daripada memfitnah org..lidah u yang tak terjaga hasil didikan mak bapak u ke? sila fikir..

        0

        0
        • Rooney says:

          Hai sokong nampak? Cam ni lah. Mak borek anak rintek, at least i tak tertonggek tonggek nak tunjuk lurah dendam or pakai ketat ketat sehingga menunjuk nunjuk di kaca tv. Harammmm!

          And, kalau i buat mcm tu confirm mak bapak i akan sound i. Now, parents u akan benarkan u do the same thing like what this 4 bimbo did? Of course not!

          Macam ni lah, i think you tak perlu sokong diorang ni, kalau i dah kahwin and ada anak nanti, u rasa u nak anak u jd macam ni ke? Sedih rasanya kalau even anak i jadi macam ni am gonna be very sad :(

          Renungkanlah…..

          0

          0
        • Anonymous says:

          btl ckp Y 2..jgn main ckp je klau x tau pape & x perlu lh nk kaitkan mak ayah diaorg. aku penah tgk cite ni & ada 1 episod 2 tunjuk mak diaorg. ok je mak diaorg pakai tudung.

          0

          0
        • Rooney says:

          Ni sorang lagi dok sokong rancangan ni. Isk Isk Isk.

          0

          0
  6. so what says:

    siapaa merekaa??? x kenall pong

    0

    0
  7. nenek lanjut usia says:

    nenek layan gak cite nehh.. best la ble masuk jiwa nek walaupun usia nek boleh dikategori kan wrga emass.. tp usia x menghalang nenek utk menonton cita ni smbil kemam popcorn… adk bradik dia smua cntik2. untunglahhhhhhhhhhhhhhhh..

    0

    0
  8. den la ni says:

    seksinyer…..

    0

    0
  9. siti says:

    ayat tak boleh blah “seorang chef selebriti” sape bagi dia title tu, dia nie memang banyak mulut bila mengacara, dan stail cite nie memang sangat2 kebaratan sbb diaorg memang amalkan pun ( gi clubing, pakai skrit, ambik pic dgn jantan2 dan sbaginya ), ahli keluarga dan sedara-mara dia semua sebijik perangai mcm dia, bak kata dia ” west life” baru ikut trend, baru up to date…..kesian

    0

    0
  10. kakak lim lacian says:

    verangan sangat cite…ntah sape2 tetiba kuar cite realiti…sudah2 lah program selebetriti sendu perbanyakkan lah program yg membina minda mcm program prof muhaya, ustaz kazzim dll kan ke bagus..siap nak masuk musim ke 2 tu yg x tahan…apa jadah nye

    0

    0
  11. i love u stupid says:

    kejadahan apakah dream sisters? nak bisjut?

    0

    0
  12. wewuuuu says:

    cantiknyer adek bradek dyeorg.untungla…pe rasenye ye jdik hot+cantik cm nie?

    0

    0
  13. GuaMantok says:

    ho ho hotak ang la.. da penah tgk program ni.. mengarot..

    0

    0
  14. makcik says:

    boleh lah suruh anak2 baca beautifulnara,sebab ada soalan math,lain kali bagi lah add math baru lah rasa tercabar nk comment

    0

    0
  15. Anonymous says:

    pernah tertengok skali..peh..syok sndri jek dorg ni..

    0

    0
  16. mak mentua says:

    seksi bangkai semua…dengan bangga mak dia ank2 tayang peha,lagi2 yg bsandar kat tiang tu angkt sikit lagi kaki tu

    0

    0
  17. usinlempoyang says:

    Aku penah tgk rancangan ni… bukan men seksi meksi bebudak 4 beradik ni tau.. adoyai mak bukan men bertudung labuh litup! kalau blh sbg sorg chef, pakai tu biarlah sopan sket.. tak selera nak mkn bila tgk chef pakai tak senonoh!

    0

    0
  18. NARA BEBAL says:

    nara ni bodo…nak soklan matematik bagai…isshhhh

    0

    0
    • makcik says:

      kalu rasa susah tak payah ngegada nk komen….

      0

      0
    • KAU YANG BEBAL!! says:

      kau yg bebal..kalau tak faham IT tak payah komen la..
      ni first time kau bukak website or blog ke? bebal!!!

      0

      0
    • lelakipahit says:

      Wei ko yg bodo.. Tak tau jawab soalan Matematik takyah sibuk comment. Alahai mangkuknye la..

      0

      0
  19. jemah says:

    Amboiiiii bukan main seksi lagi adik beradik chef anis nabilah ni yer…. mana nilai2 wanita timur kita yg nk ditonjolkan tu??? western ada la..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Nasib baik soalan mudah…kalau keluar add math pengsan i…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Bergosip sambil buat math…kelasss ko jahhh..

    0

    0
  22. lululu says:

    lalalalalallala

    0

    0
  23. Anonymous says:

    kalau salah jawab dapat comment tak?

    0

    0
  24. lalalala says:

    tak ada soalan math yg lagi mencabar ke nara?

    0

    0
  25. Malebes says:

    Dah nk masuk musim kedua? Aku tak penah tau pun psl pompuan2 ni. 1st of all la kan, sape diorang ni? Nak kasi inspirasi kejar impian pebende? Apa bidang yg diorang dh bjaya? Kalau dato siti ke, m nasir ke, tuan guru nik aziz ke, bolehla dibuat program tv utk bg inspirasi kejar impian kat org lain. Ini pompuan berpakaian seksi menjolok mata, contoh baik ke tu? Mudah cite, program pmpuan gedik+galak nak kejar glamor. Stesen tv kat malaysia tlg pastikan pengisian rancangan di saluran tv anda dipenuhi program yg berfaedah bukan program sampah yg mmbuatkan org menyampah.

    0

    0
  26. Cikgu Mat says:

    Okayh yg ni mencabar minda tahap periksa PTD,
    1+3 = 0
    Berdasarkan gambar diatas, huraikan jawapan anda..hahaha

    0

    0
  27. t says:

    Testing

    0

    0
  28. che mat says:

    okayh ni soalan KBKK tahap ujian PTD.
    1+3 = 0
    Berdasarkan gambarajah diatas, huraikan jawapan anda..hahaha

    0

    0
  29. kanye west says:

    tv9, la program jenazah management, ramai tak tau tu

    0

    0
  30. kanye west tersalah type says:

    sorry Nara, aku salah type la:
    aku nak tulis t9, boleh buat program lain tak?
    sorry Nara, ek.

    0

    0
  31. lily says:

    tak pernah comment kat sini.saja nak test math.puahahaha

    0

    0
  32. lagubestbest says:

    Tak pernah tengok pun citer nih. Tapi sisters dalam citer nih macam sedap. bwahahaha

    0

    0
  33. lasso says:

    nasib tak pernah tengok cerita ni..next

    0

    0
  34. malay paboo says:

    mcm budu jak yg komen sini . . p mmpus laa klau kmurg tia suka !! paluii

    0

    0
  35. saya says:

    “xkan solat pun nak tunjuk???” dia kata…apa salahnya tunjuk ko sedang bersolat xsalah pun…sesuatu yang baik kan, bukannya tunjuk pergi parti ke, pakai baju xcukup kain ke….tunjukkan sesuatu yang baik yang orang bole ikut….tunjuk bersolat itu barulah satu inspirasi…ini tah apa2 je ko nak tunjuk anis oiii…..

    0

    0
  36. wek palui tia palui lui lui says:

    sentap kerrrrr

    0

    0
  37. wek palui tia palui lui lui says:

    sentap kerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    0

    0
  38. anonymaus says:

    30+31×1-0=?

    0

    0
  39. chef sebenar says:

    cerita mcm ni sesuai ke utk dijadikan inspirasi dan contoh kpd remaja ? pakaian mcm dah kategori 18sx je…yg patut ditunjuk seperti solat tu kata tak payah pulak…solat tu le nak kena tunjuk sebagai contoh yg baik…nak kejar impian mesti jgn lupa solat la wahai semua remaja Islam ye…tak sesuai langsung ckp program mcm ni sebagai inspirasi remaja mengejar impian!!!

    0

    0
    • Kamariah Yusof says:

      saya setuju sangat2 chef..apapun kita buat, kalau tak sembahyang tak ada gunanya..sembahyang itu tiang kehidupan kita..kita bukan kafir yang tak ada agama..jadi dimana dorongan kepada masyarakat mengejar impian? impian untuk berjaya dlm career semata2 tanpa agama bukanlah sesuatu yang baik untuk masyarakat jadikan contoh / teladan..sewajarnya rancangan macam ni disekat saja di Malaysia..tak sesuai untuk org Islam terutamanya golongan sasaran (remaja) untuk jadikan contoh..career dan agama perlu seiring..sebab agama merangkumi semua bidang kehidupan kita..hatta nak masuk tandas pun ada adab dalam Islam, inikan pulak pendapatan dari career yg kita sumberkan kehidupan sehari2..

      0

      0
  40. anonymaus says:

    31+30×10+0=___?

    0

    0
    • kiah spy cerita vongok says:

      sepuluh juta ratus enam ribu dua puluh billion
      talian hayat pun dah tak de ni..so, jawapan mutamad!!

      0

      0
  41. kak piah says:

    Ini rancangan stress sisters…kalau ckp mesti ada perkataan stress…nk buat wedding stress sbb takda sapa nk tolong…yg sorang tu stress nk jadi artis…yg tukang masak tupun stress nk siapkn resipi baru…kita yg tgk pun boleh jadi stresssss….

    0

    0
    • MakJemah says:

      hahaha…aku dah agak dahhh..(walaupun tak pernah tgk sbb mmg tak pernah tahu dan tak pernah kenal dorang ni)..sure adik beradik ni GILA GLAMOUR..dah sorang nak jadi artist, sorang lagi seleb chef..hahahaha…tapi siapa dorang ni?? adoii laa..tak glamour ok!

      0

      0
  42. gigirl says:

    Huhu

    0

    0
  43. mata eye iris says:

    memanglah kebaratannnnn la..pakai mcm ni, of course lah klau ditegur pasal solat ke apa2 yg berkaitan agama, korang cepat melenting..berapa inci je lagi kain tu kot terselak kene tiup hangin, bangga kot nk tayang kt public, x lawa mana pun!

    0

    0
  44. lurvgirl says:

    sape la sumer ni..adik beradik tumpang popular..aduhh..bdak2x zaman skang,pakaian yg terdedah ni la ase pling selesa..ape la nk jadi..bwk2 bertaubat la..mak ayah diorang bangga ke dgn semua ni..berubahlah semua..knp susah sgt ker nk bertutup dgn cantik..org yg menutup aurat lebih cantik..ayu nye terserlah..4 beradik ni,muka dah ok dah..tapi terdedah sana sini..tak cantik la jdnye..aigo…kesian btol saye tgk..

    0

    0
  45. Mak Jemsss says:

    Aku nk jawab soklan maths je sbnrnya. hahaha. bukan nk komen sgt. kekekeke

    0

    0
  46. lynn says:

    bila org kata tiada nilai islam tu, maksudnya cara korang berpakaian tu lah & cara korang paparkan hidup korang yang tayang aurat kat semua umat manusia yg menengok. tak semestinya tentang sembahyang atau masa majlis perkahwinan adik korang tu. kesian mak bapak suami abang adik lelaki korang kena tanggung dosa yg korang buat. tak kesian ke? sama sama kita muhasabah diri :)

    0

    0
  47. Adiek says:

    Apakah nilai2 murni yang mampu anda dan rancangan ini tonjolkan kepada penonton sedangkan benda basic contoh bab pakaian pun tak leh diikut.Cukup-cukuplah dengan sekulariti…

    0

    0
  48. Nysa says:

    kang kalau bagi soalan math susah sgt kang naty tak ada org nak komen

    0

    0
  49. wawa says:

    Pernah tengok sekali je cerita diorang ni..Takde inspirasi apa pun, just nak tunjuk life yang bagi saya tiada bahan menarik untuk dijadikan contoh, iktibar atau muhasabah pun. Dalam kehidupan ni, perkara yang baik harus dijadikan inspirasi, tapi bukan kehidupan seperti apa yang dipaparkan dalam cerita diorang ni. Sehingga sekarang tak pernah tengok, jika tertukar siaran ke cerita mereka, memang terus tutup. Bukan contoh yang baik untuk anak-anak saya. Lihat gambar yang Nara letak kat atas pun dah tahu apa yang sebaiknya dijadikan inspirasi atau tidak. Bukan pilihan saya mereka ni.

    0

    0
  50. Mak Jemah says:

    Kesian kat ayah dorang. Kena tanggung dosa diri dan 4 orang anak dara yang dedah aurat. Astaghfirullahhalad’zim. Moga Allah beri hidayah.

    0

    0
  51. MakJemah says:

    tak kenal..tak tahu show tersebut..tak teringin nak tgk apa2 reality show..tapi nak comment jugak sbb statement minah2 ni pasal sembahyang..bukan ke lebih selamat kalau minah2 ni tak bagi statement mcm tu..penampilan korang yg mcm tu, show korang pun sure teruk la tu kalau tak takkan ramai complaint ye tak..so, beragak2 la bila bagi statement..atau lebih baik berdiam diri dari memberi statement2 bodoh..

    ** btw, korang ni org tak kenal tiba2 buat reality show ni, korang gila glamour ke apa ek? serious la..status salah sorang dari korang sebagai selebrity chef pun aku tak pernah tahu..tup2 ada reality show?? ini mesti show syok sendiri sponsored by family..betul tak? sbb dah ramai dah artist Malaysia yang menyanyi sendu tapi sentiasa ada project..bila dilihat semula, ohhh..anak Menteri..ohhh..anak2 VIP..patut laaa….walhal bakat kelaut..nanyi sendu..huh! berpijak di bumi nyata aje lah..

    0

    0
  52. Anonymous says:

    seksinyer..dah ler x glamer…publisiti murahan je smua nie…hihihi

    0

    0
  53. mak jemah says:

    seksinyer…ni semua nak glamer je la nie….hihihi

    0

    0
  54. hhhhh says:

    Saja try jbw soalan math

    0

    0
  55. kek cokelat kesukaan aku says:

    hg cakap takkanlah bersolat perlu ditunjukkan? abis tu, kalau xmenurut aurat perlu pulak tunjuk kat satu dunia? ckp bagi jadi mcm islam sikit la oiii

    0

    0
  56. Lelea says:

    hmm..rasanya x yah la kot nak continue ke musim kedua,personally i think org malaysia now dah x minat dgn benda2 yg terlalu westernism camni, nothing to be inspired from these kind of people,boring..

    0

    0
  57. dik non says:

    industry kita dgn perkataan CIPLAK mmg tak blh lari. dr masterchef..fear factor, kalau korg perasan GadisM2 tu sbnrnya tiru Americas next top model. the apprentice.. n skrg program murah ni pulak.. hah tak tekejut pun.. dorg ni tah hape2.. dahla less than suam2 kuku, si nabilah tu pun kdg2 je tgk muka die kat tv. ni mesti dah takde job, adik bdik die mesti takde real job/occupation kat luar. tu yg sempat nak reality program sgt. CEH geli dik non. perasan lawa. ramai lg lah org lawa kat dunia ni

    0

    0
  58. Anonymous says:

    kesian mak bapak depa kena tanggung dosa ……kiamat dah dekat weiiii

    0

    0
  59. Anonymous says:

    bile2 masa je mati..

    0

    0
  60. Anonymous says:

    cepat2la bertobat..kite xtau ajal kite bile…

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Maaf tapi realiti shw mcm ni lebih merosakkan drp memberi inspirasi….
    Takziah saya pd parents girls ni….
    kepada parents these girls…..pls see all d episodes shown thus far….n ambil ikhtibar

    0

    0
  62. kakilala says:

    TAKZIAH UTK IBUBAPANYA…INILAH HARTA YG BAKAL IBUBAPANYA TINGGALKAN APABILA MATI…MASYALLAH..

    0

    0
    • kikilala says:

      Tak payah takziah sangat laa..tgk diri sendiri dulu..agak2 perlu ke org lain ucap takziah kat mak pak hang sbb mulut mcm ni!

      0

      0
  63. lalala says:

    ___ x 1 = 3
    sila isi tempat kosong..

    0

    0
  64. Makcik KJ says:

    Whatever it is, reality show isn’t program gula-gula untuk rakyat Malaysia..sini bukan America where people make money out of daily lives on camera. Kat sini orang still menjerkah nak carik rezeki. Plus, makcik rasa rakyat Malaysia sudah lebih intelektual daripada sogokan rancangan yang kurang ilmiah ni.

    No body wants to be nosy and stuck their nose up somebody’s business other than those who have the intention to make money out of it. Malu lah….

    *menyampah pulak aku bila dia kata solat buat apa nak tunjuk. tak ke bodoh piang nama nye? solat kan routine kau? kalau dah berjalan, makan kat luar semua kau tunjuk…takkan solat tak tunjuk? so bukan routine lah tu?*

    0

    0
    • miss9009 says:

      couldn’t agree more la makcik kj..those in the malaysian entertainment industry are so fuc***g fake..they tried so very hard to look american, to sound american, etc ..even the true american are not like the malaysian artist and celebrities..even if this chef girl is glamour enough (is she? i don’t know her, seriously..), reality show of her daily life with the rest of her sisters are uncalled for..i wonder who and which company actually produce this kinda show..its utterly stupid! We don’t need all this..Malaysian are mostly Muslims..do we want our teenagers to behave and wear dresses like these 4 girls? i don’t want my kids to be like them, seriously.. so the show is about inspiration huh? isn’t to be a good Muslim is the biggest inspiration? Isn’t pray is part of our daily life? Tak ada ke mana-mana badan yang bertanggungjawab untuk memantau kandungan dan kualiti rancangan TV? adakah mereka ni anak somebody di Malaysia yg tiba2 tanpa angin tanpa ribut ada reality show sendiri? Rancangan TV sekarang makin teruk la..pls la Kementerian yang terbabit buat apa? tido saje ke?!

      0

      0
  65. be says:

    bodoh!!!!

    0

    0
  66. mak says:

    perlu kenal ke diorang nih?? Lagi2 selebriti sendu…hoho ( selebriti kew???)
    semak la….

    0

    0
  67. Diri Ini says:

    suke tgk celoteh anis nabilah mase memasak…muke sepeten je adik beradik nie tp seksisss…

    0

    0
  68. jlo says:

    Tak suka tgk citer ni..borrringgg.. semua bajet bagus.. padahal ntah sapa2 ntah…
    ada ati lagi producer kuarkan musim kedua…hahahhahaha..

    0

    0
  69. kamusbiru says:

    eeeiii.. menyampahnye aku lahai tgk pempuan 4 hekor ni.. tv da tkde idea sgt ke pebenda ni?? impian kejadahan la ko nk tayang ni, si anis nabila tu klu aku terpetik saat dia sedang keluar tv, dan2 hangin aku naik, sbb tkde talent langsung, dala ckp terpekik2 tak tentu hala, chef wan tungtangtungtang tu 100kali lg bagus klu mengacara, pastu nk suh org kejar impian seperti kau?? oh please.. org takde impian je nk jadik mcm ko, adik2 ko, lagi aku tak kenal.please lah tv, please!

    0

    0
  70. kasih soleha says:

    adusss ade gak org bengap tak tau ujung pangkal main tuduh jer…FYI mak dia tuh pakai tudung n muka ade nur hokehhh… sedap jari jer taip kate mak dia minum arak n free hair..ko dh penah tgk ke??? bebal abadi betol org mcm ko..sian kat mak ko ade anak macam ko kan..

    0

    0
  71. Nello says:

    Kalo dato ct, erra fazira, atau tokoh sejarawan punyer reality tv aku nk tgkler..
    ni dah la x dikenali..errkk -_-

    0

    0
  72. Ms No name says:

    Klu ayah depa masih ade,sian si ayah nak menanggung dose anak2 die yg pakai lagu ni (klu depa blum kawin la)…hmmm..tarik sikit skirt smpai bwh lutut x boleh ka?

    0

    0
  73. Anonymous says:

    hahaha aku jawab soalan je

    0

    0
  74. anti neelopa says:

    nara poyo hehe

    0

    0
  75. kim kardashian says:

    ish ish ish ish ..

    0

    0
  76. NANA says:

    geli geleman aku nak tgk realiti show ni. errghhhh.. wpon aku dah 25 tahun, aku lebih rela tgk cite Mr bean,spongebob dan kwan2nya serta ultramen taro dari tengok mereka yg bajet diva ni! diva sgt olsss!!!~ tolong la TV9 stop penayangan crite mereka ni.. ntah mane ntah inspirasinya.. nak termuntah ade laaaaaaaa.. plss laaaaa..~

    0

    0
  77. jelita says:

    ak masuk sbb nk bace komen korang je.hahahaha

    0

    0
  78. Mirai Suenaga says:

    perghhh…pakaian semua jenis tak sayang bapak!

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      Padan lah tak keluar avatar aku, salah masuk email rupanya. Ini mesti salah sorang dream sisters konon yg dislike komentar aku

      0

      0
  79. mayo says:

    best jugak cite ni..suka tengok kemesraan diorg adik beradik..bukan macam sesetengah family,ngan adik beradik sendiri pon nak jeles..cakap pon lembut jer..even cite ni bukan cite pasal keagamaan tapi masih ade nilai2 murni.

    0

    0
  80. manusia says:

    haha. 7-?=1. hakhak senangnyaaa.

    0

    0
  81. NOTINSPIRED says:

    Macam tak ada show lain yang boleh disiarkan. Who are these girls? Are they educated? can they really inspire people? In what sense? Cubalah tonjolkan nilai-nilai positif sebagai wanita melayu yang beragama Islam. Success is achieved when you have a balance in every aspect of your life. Kalau setakat mengejar dunia dan lupakan agama, tak payah lah tunjuk kat orang. That is not something to be proud about.

    Honestly, this is really disappointing, bordering on appalling. And lastly, beauty is not in the face, make up, sexy clothes. It is in your personality, character..that will all translate in things you do and how you carry yourself. Kate Middleton pun boleh berpakaian sopan. These girls and the show are such wrong portrayals of inspiring Malay women.

    0

    0
    • fly says:

      Agree. Kate Middleton sgt2 sopan in public. Because of that, she looks very elegant. These girls on the other hand, just look trashy.

      0

      0
  82. Nono says:

    Kesian ibunya. Pakai tudung elok. Semoga diberikan taufiq utk menutup aurat.

    0

    0
  83. piz says:

    terasa mcm ramai yg speaking omputih dalam komen ni.

    0

    0
  84. momo says:

    Kadang2 konpius dengan tb9 ni. Pagi bukan main dia, tanyalah ustaz..tanyalah ustazah..pesan atok..bila hari menganjak ke petang je,,wonderpet,cat dog,spongebob..tapi, bila malam je tanduk setan mula la keluar,tambah2 hujung minggu,idola kecil bagai dan tambahan “dream bimbo sister” pulak..jenis kebangangan apekah ini??Memang dalam Islam xlarang hiburan, tapi kontra antara hiburan dgn rancangan agama tb9 ni sgt tinngi perbezaannya.

    (mule2 nak bagi komen sebagai nak buat soalan math je..kehkehkeh)

    0

    0
  85. pinggan plastik says:

    knp ak xtaw ade citer ni kat tv9?..oh,ak lyn spongebob dgn upin ipin je kt tv9,,,kikiki

    0

    0
  86. ntah apa2 ntah.. says:

    rancangan ni penah tertengok sekali jer… tak berapa nk paham kenapa mesti ada reality show pasal budak 4 orang yg tak cukup kain ni… apa nilai2 murninya? apa kesan positifnya? kalau nak kata mesra & bertutur dgn baik sesama adik-beradik, orang lain ramai lagi yg boleh dibuat contoh yang jauh lagi hebat, jauh lebih sopan dari budak 4 orang ni.. apa motif rancangan ni? kenapa perlu membazir ruang siaran 30-60minit utk rancangan macam ni? kenapa tak letak rancangan yang lagi elok? and lastly, sapa diorang 4 orang ni?? ada ke berbakti untuk negara? ada buat jasa untuk negara kat mana2 ke? confuse nih… kedai kain 1Malaysia banyak kain murah2 adik2 sekalian, pegilah beli untuk tutup paha/betis kamu tu… orang menegur untuk kebaikan, terima dgn hati yg tenang dan redha ye… :)

    0

    0
  87. TENGAH TEPI says:

    takyahla nak kutuk bagai org,kita bkn perfect sgt pon,doakn jer la diorg berubah satu hari nnt,yg pelik,kalo baik sgt tkkn la bukak blog gosip artis,bukakla blog agama..huhuhuhuhuhu

    0

    0
    • ke tepi je la semak says:

      Maksud ko yg jahat je la bukak blog hiburan ni? Sempitnye pikiran ko. Sbb tu la ko menyokong program seumpama ni sbb ko kurang cerdik. Tak pun ko ni slh sorang day dreaming sisters ni.

      0

      0
  88. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    macm minah keling aje semua ni huh ! bukan Nye jambu sangat !!

    0

    0
  89. mak bedaah says:

    Ok..mcm ni la cik nabilah jika td awk kta solat tu urusan awk n tuhan…btul….tp sy sebagai sedara islam awk…sy ada hak tuk tegur…napa benda baik x bole kongsi…sedangkn awk dlm pakaian seksi menampakn peha…lutut…dan bila awk duduk…menampakn pangkal peha awk…adakah itu awk bole share ngan org lain…? Renungkn2kn lah nabila..aurat tu slh 1 maruah berharga bg seorg perempuan..rambut pun aurat…berdosa klau kt share ngn org lain sbb aurat kita dedahkn…ok nabilah n sistars ingat aurat tu jaga…kita sesama islam, tq n have a nice day

    0

    0
  90. miss dombol says:

    kim kardashian and her sisters is totally WHORE!!…empat muke diatas mmg mcm mix kanye west!! sekian…

    0

    0
  91. Adoiiii says:

    Bahasa cerminkan budaya.
    Pakaian cerminkan cara hidup.
    Gaya cerminkan tingkah laku
    Cakap cerminkan n kepala hotak kau yang sermpit macam skirt ketat dan pendek adik beradik kau !!

    Ya ampun….. yang sandar kat tiang tu macam pompuan jadi-jadian kat lorong haji taib hahahah!!!! Gersang batang besar ke ???

    Diaorang ni bakat takde. tak famous langsung, Lol…semua tu WANNA BE ….WANNA BE….WANNA BE… but FAIL.

    kau duduk kat dapur diam-diam sudah lah. kalau nak jadi master chef gi belajar lagi… bila dah terror gi masuk tv…

    0

    0
  92. 12de says:

    saje nak try jawap soalan. hahaha

    0

    0
  93. aku surirumah says:

    dari bagi soalan math lebih baik bagi soal jawab agama..baru nganga nak jwb..org yang komen pon xleh nk komen lucah2 haha

    0

    0
  94. wawa says:

    saya penah tengok 1 episod – mmg sebijik keeping up with the kardashians.
    sama bising dan sama annoying.
    tapi kalo dah hidup dalam denial tu, tak leh nak kata apa…

    0

    0
  95. Kagoom says:

    saya penah tengok rancangan Chef celebriti, mak datukkk kukunya panjang… terus x minat rancangn tu…

    0

    0
  96. Anonymous says:

    Sakit jiwa jek tgk citer nee….

    0

    0
  97. uGLyNARA says:

    TIADA KEMELAYUAN DAN ADAB2 KETIMURAN..MANSUHKAN RANCANGAN INI…

    0

    0
  98. Anonymous says:

    tapi yang peliknye nak pulaaaaaak stesen tv ni siarkan rancangan tak berfaedah camni…..baik aku tengok cite PADA ZAMAN DAHULU

    cehhhh hape pulak tetibe kena jwb soklan ilmu hisab nih

    0

    0
  99. Beauty with the brain says:

    Siapakah anis nabila ? x kenal lorr . rancangan takat2 suam2 taik kuku memang i x layan hokeyyy

    0

    0
  100. FordieGuy says:

    Kesian mak bapak diorg..mak confirm bertudung..tapi anak2…dapat sikit2 dosa anak2 sbb tak tutup aurat. Tak tutup kepala..satu hal. Peha dgn betis sorg2…semoga Allah memberi hidayah. Amin

    0

    0
  101. Jotsdots says:

    Haha.. mungkin ramai rasa nak jawab soalan Matematik tu susah sangat kot haha.. terutamanya pd. waktu malam atau nak tidur LOL.

    Sebenarnya Dream Sisters tu OK jugak. Pernah tengok masa tunggu rancangan TV lain bermula haha. Cuma sebab dia orang suka cakap dlm BI esp. I love U, I miss you, OMG, thank god, sisterhood, sister love, I will always love you & care.. cium & peluk memang banyaklah girly style. All of them are educated, well mannered, stylish, always very prim & proper. Pasal kaya tu, taklah sampai semua branded mewah.. sebab pandai mix & match fashion style, got good taste so appeared very elegant luxurious.

    Jadi orang biasanya yg tak rapat dengan keluarga, kawan macam tu atau you know “typical Asian style” tak peluk cium (kecuali tangan orang tua)… so watching it feels like eating roti gula + kaya + teh tarik kau kau gula melaka.

    0

    0