Written by AbangNara | August 21st, 2013

Bermula 19 Ogos lalu, drama Jodoh Itu Milik Kita telah pun ditayangkan di Astro Mustika HD. Daripada reaksi yang dibaca, drama adaptasi novel nukilan Sara Aisha ini memang mendapat sambutan hangat. Ramai yang menyatakan tidak cukup tempoh tayangan yang hanya selama setengah jam sahaja.

jodoh itu milik kita

Nampak gayanya setiap Isnin hingga Rabu tepat jam 10 malam akan berkampunglah para peminat drama ini di hadapan televisyen. Menariknya drama ini menampilkan nama-nama besar seperti Farid Kamil, Tiz Zaqyah, Nabila Huda, Zain Saidin dan ramai lagi. Memang cukup rempah untuk menjadi satu drama yang meletup.

jodoh itu milik kita

Adakah anda turut sama menonton drama Jodoh Itu Milik Kita ini? Kalau belum, Abang Nara cadangkan anda mula mengikuti drama hebat ini. Mana tahu penangannya lebih kaw daripada Adam & Hawa. Lagi beberapa keping gambar sekitar drama ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita
jodoh itu milik kita

67 responses to Drama Jodoh Itu Milik Kita Dapat Sambutan Hangat

  1. eyda says:

    sangat best.. dh 4 kali ulang baca novel ni sebelum drama ni keluar..

    0

    0
  2. mango says:

    sebenarnya malas nak layan sebab ada farid kamil.. tapi hari tu adik dan tertengok.. eh best lah pulak.^_^

    0

    0
  3. azah says:

    memang best crite ni…..

    0

    0
    • miss ynwa says:

      weyhhhh betol ke best sgt citer ni weyy……kul 10 hubby dah panggil lakukan kewajipan..x dpt iolss nak tgk ………,,, LOL~

      0

      0
  4. vixen says:

    Tiz zaqyah sgt cantik bila bertudung..cepatlah pakai tudung ye Tiz..mmg mula2 rasa terpaksa tapi lama-lama nnti akan ikhlas :-)

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Asalkan takda neelopak. Buat semak aje.

    0

    0
    • tak best la neelofa berlakon says:

      aku sokong..aku dah le jarang tgk tv..sekali bukak ada neelofa berlakon (aku kenal artist cuma aku tak ada masa sgt tgk tv)..aduhaii..hilang ‘mood tgk tv’ aku..dah la astro aku dah batalkan sbb tak bertengok..tak pasal2 off tv, basuh pinggan kat dapur lagi bagus..

      0

      0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        kesian ko.. mood tgk tgk hilang disebabkan neelofa.. bawa2 la cuci pinggan tu k.. neelofa pun tak heran dgn ketiadaan mood tgk tv ko disebabkan dia pun..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kipas neelofa ni tgk tak filem neelofa tu?
          kenapa kutipan sikit sangat ekkk???

          0

          0
        • Kipas Payah Mati Neelofa says:

          mesti la aku tgk.. kutipan sikit or banyak tak menjamin apa2 pun.. yg lemah diperbaiki dan bukannya sampai off tv :)

          0

          0
        • busukhati.com says:

          pelik aku.entry ni takde kena mengena dengan neelopak pun.nama neelopak juga yg sensasi di sini.hahahaha..

          0

          0
        • aku pun tak suka neelopak says:

          betul tu..dah mmg neelofa tu berlakun keras kejung mcm kayu balak..buat apa tgk..ngabiskan letrik aje..takat muka aje la lawa..berlakon macam haremmmm..tgk dia kat meletop pun buat aku menyampah..nasib baik la ada nabil..kalau takkkkk..hemmmmmmm

          0

          0
  6. strawberi pahit says:

    sesuai bangat depa ne berlakon…tgk hero n heroin cam best…mesti citer best

    0

    0
  7. sapa encik baju belang2 says:

    yg gemuk baju belang2 belah kiri tu adakah Encik Mohd Adli? muka sama, size aje semakin sehat..maklum dah 8 tahun tak jmpa..tapi sekiranya benar, apa kaitan dia dgn artist/drama plak ni? confuse aku..huhu…tapi kalau salah, sorry ye encik baju belang2..

    0

    0
  8. ubat demam says:

    tp tiz ni lakonan dia mmg bestkan..boleh dikatakan sume cite yg tiz blakon msti dpt sambutan…

    0

    0
  9. SH says:

    Tak de Astro..tengok stesyen TV free je lah…

    0

    0
  10. aiesha says:

    sejak SSID meletop letop kemaren….tema cerita drama hampir same aje… kat tv..boring pula tengoknye…. tapi tak biselah gantikan SSID TIZZ&IZZUE ISLAM yang paling best 2013 ni. nonton 20 kali ulang pon tak bosan tengok pelakonnya

    0

    0
  11. JOJO says:

    citer ni mesti best punya,kalau tiq berlakon mesti meletop,hmm aku pelik sggh kenapa la bila lopak berlakon jd heroin mesti x dapat sambutan,baik drama apatah lagi filem..kenapa ramai x suka dia termasuk aku,hahahahha
    nak kata dia x lawa,bolehhh la cantik jugak,adakah kerana dia gedikkkss???atau kerana dia katek???atau kerana dia selalu gelak mcm kuda nk berlaki?hahahhaha

    0

    0
    • Cik Nin says:

      Maybe aura lakonan Neelofa masih kurang power. Sebab tu org tgk x de feel.

      BTW, dia berlakon apa lagi ye selain movie kg lemak santan tu?

      Mcm Tiz ni memang dia sgt aktif berlakon. & best pulak tu lakonan dia. hidup.

      0

      0
  12. fifi says:

    novel dia mmg best…lebih feeling baca novel dari drama…tapi apa2 mmg best citer dia

    0

    0
  13. Maimoon says:

    Macam best…tapi bila tgk hero farid kamil cam potong skit…entah la.. sbb biasa klo dia berlakon mst cam kaku sket…lain plk ngn tiz, super hebat klo berlakon..sgt berkesan! lagi2 klo berlakon pkai tudung nih! alahai comels sgt

    0

    0
  14. aiesha says:

    banyak banyak artis kat malaysia ni, suke sangat tengok tizz zakyah berlakon… nak watak kelakar bise , watak sedih pandai …..walau die ni agak kepoh siket…apalagi bile digandingkan dengan izzue islam(my favorit actor) di SSID……meletop habes

    0

    0
    • Mira says:

      Pelik nya wpon SSID ramai peminat,tapi x publisiti oleh tv3 dn media,spt d anak tirikn berbanding dgn drama2 lain yg sendu Macam teduhan kasih.

      0

      0
  15. Iza says:

    Wpon Tiz x secantik artis2 pan Asian tapi lakonan dia buat ramai tertunggu2 ESP kalau kena dgn heronya spt Remy, Izzue. Dgn farid kamil pon ok. Dia Ada aura.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    novel memang best, dan selalunya production kak ziela jalil tak menghampakan….

    0

    0
    • Sis says:

      Stuju ziela buat pilihan yg tepat.harap utk wedding breaker juga, dia buat pilihan sesuai dgn wtk Biar pilih yg betul2 boleh menjiwai wtk spt Tiz zaqyah.harap Ada lagi drama adaptasi novel lakonan Tiz. Kalau Ada, mesti Terus cari,beli dn baca sblm tgk drama.

      0

      0
  17. mamako says:

    br awal pg tadi order on9 novel ni. tgk kowg sume kate best lagi xsaba nk bace. abg poslaju..cepat la anta!

    0

    0
  18. deheart says:

    dah tengok ep 1…best…4_4

    0

    0
  19. zorro says:

    mmg best la..suwet je aku tgk farid kamil dgn tiz ni..actually aku dah bosan asik tgk muka yg sama je berlakon..adiputra+nora danish..aaron+nadiya nisa..balik2 buka tv hero-heroin same je..kali ni farid kamil + tizz opkos la layan abis :D

    0

    0
  20. Jue says:

    Np bukan izzueislam ?tiz ssuai Dgn izzueislam…farid ni x ssuai

    0

    0
    • lalala says:

      watak ariz tu sesuai dengan farid kamil.. izzue mcm bdk2 sket sesuai la ngn cite ssid.
      tp cite ni mmg nampak cam best

      0

      0
      • maisha says:

        saya setuju dgn awak lalala…watak aariz sgt sesuai dgn farid..nampak kematangannya…

        marilah ramai ramai menyokong drama ini.. :)

        0

        0
  21. vixen says:

    Tiz mmg berbakat. watak farhana dlm citer ptg raya tu Sabar kot tajuk dia pun menjadi. diganding pulak dengan Remy and Aqasha mmg kelaka abesss..

    0

    0
    • cik_da says:

      sabar tak sabar.. best giler citer tu.. tgk banyak kali pun still leh layan.. suka gandingan tiz & aqasha, lakonan dorang berdua mmg xkan mengecewakan penonton~~~~ (^__^)

      0

      0
  22. Anonymous says:

    hehe cheq pon x suka neelopak, ntah napew. sjk dia jadi pengacara nona mls nk tgk dh uhu

    0

    0
  23. peminat JIMK says:

    Serius . cerita nie mmg best. Korang semua patut tgk. Aku baca novel dia pon gelak sorang2 smbl bayangkan FK. apatah lagi tgk dia berlakon, mmg senyum smpi ke teling ala kan. hahaha..

    Gabungan TZ dgn FK mmg mantop.
    Sebelom nie, aku mmg x minat ngan FK nie, Tp bila dia berlakon drama nie, tiba2 rasa dia sgt HENSEM, MACHO, GENTELMAN,ROMANTIK. mmg sesuai la watak AARIZ DANIEL dgn FK.

    good job!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    nape Nadiya Nisaa tak jadi heroin drama ni…..tentunya lagi meletup giler n jadi fenomena kat Malaysia ni hanya Nadiya Nisaa je layak jadi heroin drama n filem…..heroin paling hebat,paling popular n paling cantik jelita sekali………

    0

    0
  25. anakmalaysia says:

    Anonymous kat atas ni mesti Nadiya Nisa or anak beranak dia, asek2 puji Nadiya memanjang & melambung2…hahaha……..woi, Nadiya tu tak lawa la….takyah puji lebih2…serious tak lawa… Boleh jadi dia pandai berlakon tapi dari segi rupa, out…

    0

    0
  26. aida says:

    kalau Nadiya nisaa tak cantik dan tak lawa takkan dipilih jadi heroin drama Adam dan Hawa berganding dgn hero kacak Aaron Aziz …..drama Adam dan Hawa jadi fenomena dan meletup sebab Nadiya Nisaa jadi heroin ler,Lepas ni filem Adam dan Hawa The Movie pula akan meletup dipanggung dan pastinya dpt kutipan 20 juta mengalahkan filem Ombak Rindu…..Adam daan Hawa The Movie menggandingkan hero kacak dan heroin cantik jelita Malaysia.

    0

    0
    • disgusted says:

      Arron dan adi putra tu overrated je….org kite kalo org luar bukan main lambung lagi…..but to me we have good actors cuma kurang diketengahkan…..biasale.

      0

      0
  27. nadya nisaa lawa. arbok kegersangan je dengan wanita yg ditingalkan suami tak pandai berhias yg tak pandai menilai kerana pikir diri tu dah cantik?

    0

    0
  28. syafa aqira says:

    Dah tonton eps 1 ….asyek kawin pakse, benci jadi cinta…mcm hampe….agak dipaksekan…tiba tiba dah kat mesjid nak akad nikah…syafiq pergi keluar negara…. mak syafiq rubah rancangan pl nak ariz yg kawin dgn dahlia… klu mak die dah tahu ariz tu lebih baik dr syafiq..nape dr awal mak die tak jodohkan aje ariz tu ama dahlia.entah bile akad nikah tibe tibe ariz&dahlia dah berada di kamar….yg watak syafiq tu….alamak mcm tiru stlye firash arsyad aje ,tizz pl mcm kaku aje babak romantis dgn farid, because laki orang kot …penatlah

    0

    0
    • zorro says:

      ko ni main tgk aje ke? kan kt situ dah mention adaptasi novel..kt dlm novel pun mmg mula2 cerita tu kt masjid nak akad nikah..haihhhh nak komen pun agak2 la..p buat research dulu br komen ye..yapedaaaa

      0

      0
  29. meow says:

    aku rasa cite ni lebih kurang macam Sebenarnya Saya Isteri Dia je. just tukar plot situ sini sikit. daripada si Farid yang berjambang tak shave ni, aku lg suka si Izzue tu.

    0

    0
  30. Zee says:

    drama ni ikut sebiji novel,so harap baca novel sblm komen.drama ni dh mengatasi rating Adam Hawa,sehangat Asmara.ramai yg Suka termasuk saya.berkualiti Dari drama2 slot akasiatv3 yg makin sendu dn cliche.

    0

    0
  31. ninirai says:

    bang nara, adam hawa tak best sgt…sehangat asmara ngan dahlia lagi syiok storyline dia…jalan citer yg ni mungkin kita boleh agak flow dia..tapi disebabkan ada pelakon2 yang best (minat tiz n nabila huda, kalau berlakon watak mmg menjadi) rasa berkenan nk nengok…lagipun lagu tema pun mantap…menusuk qolbu uolss.. hehe

    0

    0
  32. Anonymous says:

    ADAM DAN HAWA TAK BEST SEBAB HEROINNYA NADIYA NISAA HODOH…..

    0

    0
    • fify says:

      suma makhluk allah cantik,tk dek cacat cela, so klu ko hina ciptaan allah sama la mcm ko hina pencipta dia,ko igt ko tu sempurna sgt ke?

      0

      0
  33. fazilah says:

    Drama JIMK memang best especially babak romantik ariz dan dahlia. Tiz memang ada aura dalam dan lakonan memang real. FK pun best dan handsome sesangat dgn penampilan kemas serasi sangat dgn Tiz dlm certa ni mcm betul2 je… tahniah kpd penerbit dan penulis novel

    0

    0
  34. Ziee says:

    Drama JIMK memang best. Banyak drama Melayu yang tidak menarik minat saya tetapi pukulan JIMK telah membuatkan saya tidak mahu keluar rumah dan sanggup melanggan Mustika HD hanya kerana tidak mahu ketinggalan menonton JIMK, Tiz dan Farid gandingan yang sangat serasi sehingga setiap watak romantik yang dilakonkan seakan-akan realiti. Tahniah!! nak tengok lagi Tiz digandingkan dengan Farid dalam kisah cinta yang lain..

    0

    0