Written by Bella | December 28th, 2016

Pengacara Donna Muslim dan Rita Rudaini agak rapat sehingga ada yang mengatakan mereka cukup sesuai bersama sebagai pasangan bercinta.

Namun, baru-baru ini timbul sedikit salah faham dan perkara yang agak “awkward” apabila Donna menggelar Rita sebagai Mak Janda  ketika membalas pertanyaan seorang kenalan mengenai video yang dimuat naik oleh Donna di Instagram. Perkara itu mengundang kemarahan peminat Rita dan Donna dihentam teruk oleh mereka.

Menurut Donna, beliau tidak berniat untuk menghina status Rita dan mengakui beliau merasa bersalah dengan apa yang berlaku.

Sejujurnya saya tak berniat nak menghina atau memperkecilkan status Rita. Tujuan saya membalas komen salah seorang kenalan wanita di laman Instagram itu adalah untuk membaiki soalan yang ditujukan kepada saya.

Tapi disebabkan saya menggunakan perkataan sama iaitu Mak Janda, jadi ia seolah-olah mengiyakan apa yang ditulis. Dalam hal ini, saya akui memang salah saya. Pada masa sama saya ralat apabila menggunakan perkataan itu bagi tujuan membalas komen.

Sedar perkara itu boleh menjejaskan hubungan beliau dan Rita, Donna telah segera membuat permohonan maaf kepada pelakon wanita itu dan menjelaskan perkara yang sebenar.

Selepas perkara ini kecoh diperkatakan, Rita ada menghantar paparan skrin komen saya. Disebabkan dia bertanya jadi saya memberi penjelasan. Saya pun meminta maaf.

Bukan apa, saya tahu perkara sebegini boleh merosakkan persahabatan kami. Cuma apa yang ingin saya katakan adalah kalau boleh peminat pun janganlah bersikap lebih-lebih.

Dalam pada itu, Rita menyifatkan apa yang dikatakan oleh Donna itu agak kurang bijak. Sebagai seorang sahabat Donna tidak sepatutnya memperlekehkan statusnya sebagai ibu tunggal.

Sumber Berita : Harian Metro

45 responses to Donna Muslim Minta Maaf Gelar Rita Rudaini Mak Janda

  1. pak janda says:

    ek eleh…benda remeh je pun. next…

    14

    0
    • yawn says:

      x de cerita lain nk up kan diri.

      6

      0
      • gunakan bahasa dgn betul ye.. says:

        janda= ibu tunggal atau ibu berdikari
        pondan/bapok= mak nyah
        cacat= orang kurang upaya

        anda mampu mengubahnya.

        13

        0
      • Anonymous says:

        RITA WAKE UP CALL!!!! INI JANTAN NAMA DONNA NAMA CAM BETINA MULUT CAM CIBAI ACTUALLY DIAM2 DIA LANGSUNG TAK PANDANG U BAB U TITLE ‘J’ DIVISION. JANTAN KALAU BETUL DIA SYOK DIA CINTAN SAMA U DIA TAK KAN JATUHKAN MARUAH U OR MULUT LONGKANG ABT YR STATUS.SO PLS JGN HARAPKAN DIA OR KAWAN NGAN DIA.

        55

        0
    • jom ber huhu says:

      rita bila nk b tudung??? usia pun makin senja nan merah. huhu

      6

      6
    • Ayu says:

      elokkk sgt lah tu. betina mulut puaka vs. mamat mulut longkang.

      menjadi la kan. next?!

      2

      37
    • Zack says:

      wanita yg baik akan dpt lelaki yg baik. wanita yg kurang baik akan mendapat……??? (korang pikirlah sendiri ye).

      ok baiiiii.

      2

      34
      • anonymous says:

        ada jugak Nabi2 isteri mereka tak baik…so nak cakap apa..kadang2 Allah bagi ujian melalui perkahwinan…jangan la satu ayat Al Quran Allah cakap ko kaitkan dengan semua kehidupan dengan ayat tu….Islam untuk orang yang mahu berfikir..

        5

        0
  2. kak piah says:

    fakta!!! minah ni JANDA, jadi apa isu yg nak di perbesarkan dan tak perlu minta maaf pun….perasan anak dara le tu….tak siapa nak dia lagi, dah tak ketat pun

    6

    46
    • minah jambu so what ??? says:

      kau ingat asal nama janda aje tkde maruah diri lah eh ??? ini jantan saje2 aje nak permainkn rita tengok muka aje dh tau jantan hipokrit ..helo rita u jangan ngan jantan ni lagi nanti u akan menyesal..kalau dia betol2 suka dngan u dia tak akan keluarkn perkataan MAK JANDA dia ingat u ni happe ??? suroh dia cari anak dara bolong aje sudaaa..!! lov u ritaaaa…jangan ingat asal janda aje suka2 nak cakap itu ini …eh ape punye jantan ni !!! at last mintak maaf senang nyeeeeeeeeeee…!! helo rita tendang dia skarang jangan ngan dia lagi huh !!

      17

      1
    • cermin dulu muka tu says:

      ek eleh ko bajet ko tu berlaki, laki ko tak padan pompan lain ke hakak piah ooi..hang tunggulah org panggil ko mak janda..rita ni cun no hal lah budak kurang jar ni boleh belah jelah..ko acik piah cermin sikit ada ke org nak ko kalau hang jd janda…

      27

      0
  3. Anonymous says:

    Blom apa2 blom kawin dh ckp bkn2 dh terlepas ckp bkn2.. esok2 dh kawin gado je x mustahil akn sebut lg.. dlm otak dh set mcm tu.. bila marah tu yg pkai kelua x pikir dh.. bg yg bkn janda mmg anggap pkara ni kecik je.. tpi besar kesan pada hati seorg janda.. bkn dimintk jd janda..

    41

    1
    • Anonymous says:

      true…lom apa2 mulut da berbau….kecewa dgn laki camni
      nak salahkan peminat…pdhl lucuk pangkal hati sendiri…kalau dalam diri ko tak amik pot pun sape rita sblm ni benda2 camni x terkuar…so apa yang terlepas cakap itulah yang ada dlm hati ko kan..

      19

      1
    • anti laki perasan kaki selfie says:

      pompan ala2 makcik kepo ngata org tu mmg tak heran…tapi sekarang ni mulut ngata orang lebih ni org jantan..tak kira tua muda….yg muda2 kalut nak bina body nak besar mcm mat saleh tp jd gentleman tak nak ikut pulak..memang loya..

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Memang pun mak janda. Tak kan nak panggil anak dara. Pernah kawen 2 kali. Nak panggil apa ye…. dah ada anak,dicerai laki. Bukan menghina tapi kenyataan . Minat pun agak2 lah fanatik terlampau bukan dibagi duit pun

    2

    24
  5. Aku tak sangka.. says:

    salah kau jugak RIta..
    gaya mcm anak dara..
    kan “bambang muda” dah bagi peringatan…
    kenyataan yg perit unt di telan oleh Rr…

    3

    21
  6. Anonymous says:

    Jantan keras cari lobang lobos.ketat taknak.

    0

    9
  7. Anonymous says:

    belah je lah donna oiiii. kak jan ni kuat mmm.. royan!
    cabot sebelum terlambat…..mulut puaka.

    2

    13
  8. MARI BER HUHUHU says:

    KENA BUKU SAMA RUAS…RASAKAN. :D

    HUHUHU

    0

    13
  9. Anonymous says:

    karma la…sbb dulu sibok dok buka aib bekas suami. tuhan bayar cash.

    1

    28
    • joyah says:

      Ye ke karma… apa aib RR yang teruk sangat tu… kalau setakat cakap mak janda dah kata itu karma…memang sengal betul kau nie…gie belajar agama lagi ya..kesihan kau nie kurang pendidikan agama

      37

      5
  10. Lorat says:

    rita ni ada perasaan rupanya??? hmnnn…dulu kemain lagi dok pung pang pung pang cerita aib bekas somi.

    0

    38
    • periuk says:

      memang tak faham bahasa kau nie kan..yang pung pang pasal suami tu sebab ex husband dia tu tak bayar nafkah ok…jantan tak ada tanggungjawab..gie belajar agama sikit…so kau boleh faham apa erti NAFKAH bila sudah bercerai..oppss lupa belum ceraipun nafkah dah tak bagi… RR yang tanggung dia macam biawak hidup…

      47

      0
      • laki dayus tercabar says:

        ala yg ngata rita tu byk jantan..kalau tgk komen2 kat fb mmg nampakla sapa..drg tercabar sbb rita memperjuangkan hak anak2..dan jd cth wanita2 yg teraniaya bagi bab2 cerai ni..laki skang buat anak belah jer…kawin lain cr pompan yg tanggung drg…tu drg anti sgt dgn rita ni…

        0

        0
  11. donna karan says:

    dari isu ini donna dah boleh berfikir nak continue relationship ke next step or not. kalau benda kecik jadi isu apalagi yang besar…baik jangan ambil risiko. dah ada hint tu….

    3

    26
    • maria says:

      RR tak jadikan isu ini besar pun dekat sini…peminat je lebih2 so kenapa nak suruh donna fikir nak continue ke tidak. At least RR professional dia personal message tanya donna ok bukannya dia panggil press bagi statement. Tulah kalau hati kau dah hitam kan..cakap pun tak guna otak…

      28

      0
      • Anonymous says:

        dia sebut mak janda je pun bukan mak lampir terus kata orang tak bijak huhu…berotaklah sangat

        4

        30
        • maria says:

          RR sebut tak bijak je kut …donna tak bising pun siap minta maaf lagi…yang kau meroyan lebih kenapa..sah sah otak kau letak kat kepala lutut..bangang …

          16

          2
        • Perempuan says:

          Please la.. Sape2 pun marah kena panggil mak janda.. Skrg org panggil single mother atau ibu tunggal lebih manis bunyinya.. Jahat la ko ni

          15

          0
      • Anonymous says:

        Btol tu depa ney bca part syoq ja..bkn habis pwon baca..pastu komen alahai..dah tentu kelauttt

        1

        0
  12. bulan says:

    pung pang pasal bekas suami tu memang patut sebab tak nak bayar nafkah…. jantan macam tu lagi teruk…tak reti bahasa.. lari dari tanggunjawab..mahkamah dah jatuhkan kesalahan suruh bayar nafkah pun tak bayar..korang nie bodoh ke apa..cakap ada fakta sikitlah.Apa pun Rita you are the best..kalau RR bising pun bersebab bukan cam korang menyalak cam an….. je dekat sini.

    35

    0
  13. izzy says:

    wtf is akward..?

    3

    0
  14. Anonymous says:

    pakai tudung nora danish la weyyy..ko tu dah tua.

    1

    3
  15. Anonymous says:

    couple artis yang yang bijak dan ikhlas bercinta mereka tidak akan uar2 kan pada orang lain.
    mereka x akan ambik gambar bersama. cuba tengok lisa and yusry…

    6

    0
  16. Abang Donna says:

    Memang rita tu suka meroyan pun. Klu tengok caption dia kat ig tu sikit2 nyindir, sikit2 quote bagus2 nak up diri sendiri je betul. Takleh blah macam dia sorang yg paling perfect. Pastu satu malaya boleh tau time bila gaduh time bila mrajuk… motip??

    Umo dah 40 matured la sikit. Org laki ni klu ko nak kontrol pagi ptg muntah dorang rita oii… mule2 suit la posing bagai… pastu hmmm…

    Dulu2 muka bekerak jaa… lani putih. Okla tu pasai vit c n kolagen belambak. Tapi pangai moyan tu xde vitamin kaaa ubat..

    0

    37
  17. kepoci says:

    seriously rita,…couple dgn jntan haprak

    0

    0
  18. Anonymous says:

    kenapa mesti kena kapel dgn bdk belum baligh…kenapa tak nak belajar dr kesilapan…

    3

    0
  19. Yekeni says:

    What is wrong with the word mak janda? Synonymous with ibu tunggal. It is a fact. It is only wrong if you think it is wrong. So, minda tu perluaskan sikit. Lainlah kalau orang kata mak janda gersang, mengernyam (is this even a correct word or spelling?) Then, the gersang and mengernyam yg salah because those will be accusations.

    A woman can be a mak janda with kids and yet gorgeous with body mengalahkan anak dara.

    That’s why self confidence and a good amount of self esteem are important. Jgn terlalu sensitive. Let people say what they wanna say.

    Tak hidup dek puji, tak mati dek keji.

    0

    0