Written by AbangNara | July 31st, 2017

Tidak lagi mampu menahan mendengar tuduhan dan fitnah yang dilemparkan terhadapnya, Serina Redzuawan  telah tampil untuk menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi terhadap hak penjagaan anak-anaknya. Untuk makluman, hasil perkahwinannya dengan Gavin Edward O’luanaigh. Serina telah mendapat 2 cahaya mata iaitu Tristan Tareef O’luanaigh, 6 dan Isabella Saffiya O’luanaigh, 5. Sebelum ini Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam telah memerintahkan hak penjagaan dua kanak-kanak itu kepada Gavin yang juga warga Britain.

serina chef wan

tuduhan dan fitnah yang dilemparkan oleh sebuah portal kepada Serina

Oleh kerana itu, rata-rata netizen telah menuduh Serina sebagai seorang ibu yang tidak bertanggungjawab dan mengabaikan anak-anaknya kerana sanggup memberikan hak jagaan kepada bekas suaminya. Ramai yang berpendapat seorang ibu haruslah menjaga anaknya selepas penceraian. Namun untuk mengelakkan kekeliruan, Serina telah tampil memberikan penjelasan menerusi akaun Instagramnya.

Asalamualaikum, Ramai sungguh insan yg suka menabur fitnah dan mencari salah org lain, Biarlah i jelas kan supaya tak wujud Fitnah terhadap diri I tentang hak penjagaan anak, terlebih dahulu nak maklumkan Serina & Gavin tidak bergaduh dan berebut anak kami sepakat sama sama utk menjaga anak kami,memandangkan Dia kerja pejabat office hour.

Siang i sepenuh masa free lepas anak habis sekolah Serina lah yg jemput dan spend time urus hal kerja sekolah,mengaji anak,makan anak di rumah asal kami.

cuma pihak gavin minta malam anak bermalam di rumah asal kami sbb dulu kami dah renovate bilik anak anak supaya mereka selesa, sbb itu lah kami bersetuju perjanjian itu. Apa bezanya? Siang sepenuh waktu i dah bersama anak malam ngan Daddy dia .Salah ke?

Bukan nya Serina lepas tangan tinggalkan anak anak. MasyaAllah fitnah cukup besar kali ini disebarkan ,jawablah di akhirat . I Masih Rasional dan tau tanggungjwb menjaga anak anak i. Urusan Ustazah ajar mengaji pun semua i uruskan. Jgn suka lempar batu dan sembunyi tangan.Apa pun,I maafkan sesiapa yg fitnah i,moga di ampunkan dosa kalian.

serina chef wan

Abang Nara percaya ramai yang risau apabila bekas suami Serina mendapat hak penjagaan anak-anak mereka. Ini kerana Chef Wan menerusi salah satu statusnya di Instagram memaklumkan yang Gavin adalah seorang “free thinker”. Jadi sedikit sebanyak sudah tentu ia akan memberikan impak kepada 2 anak comel ini. Malah Chef Wan sendiri telah memberi nasihat dan teguran kepada Serina berhubung hal ini. Apa pun, selaku seorang ibu, sudah tentu Serina mahukan yang terbaik untuk anaknya, lebih-lebih lagi jika ia melibatkan bab agama. Sama-sama kita doakan agar Serina diberi kekuatan menempuh dugaan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

19 responses to Dituduh Abaikan Anak-Anak, Serina Redzuawan Tampil Beri Penjelasan

  1. Melatii says:

    Lantak le Org nk ckp aper Sarena .. janji ko tk bercakap gan Kucing bila tua nanti … Neelofa akan bercakap dgn Kucing … wakakakaka

    1

    3
    • miamore says:

      serina dan suami yang lebih tahu. org luar pandai mengata saja. pedulikan mereka. asalkan anak2 kita dapat kasih sayang dari ibubapa.

      4

      0
    • Ayam jepun says:

      KORANG NI, MNTANG2 LAH SERINA NI BUKAN ARTIS KESAYANGAN, KORANG HENTAM SUKA HATI! TP KORANG TAK HENTAM SI SARIYANTI PLAK! SARIYANTI LG JAHANAM, BAJEK GEDIK JE TAU! TP TAK SETIA NGN BEKAS LAKI, TAK PATUH! SMPAI RELA CERAI NGN BEKAS LAKI. N SANGGUP PISAH NGN ANAK GTU AJE, JUST FOR SINGLE BLK! KLO SARI TU HADAP KES MCM SERINA NI LAIN LA, NAK TUNTUT CERAI! BEKAS LAKI SARI TU PUNYA LA KAYA, BAIK FULL TANGGUNG JWB, JUST BEKAS LAKI SARI TAK NAK SARI DOK BERLAKON BLK, SUH UTAMAKAN FAMILI, LG TAK NK! DARI DOK BELAKON, PEGANG SANA SNI, BERLAKON PON KAYU, APA YG DOK DI KEJAR ? ALIH2 DPT JEP BODOH TU JEK! ADEHHH! LG SATU NAK TNYA SARI, JEP TAK SUKA ANAK2 KO KE ? NPE KO TAK BG SELFIE JEP NGN ANAK2 KO ? KESIAN, NAK BERLAKI UTK PUASKAN DIRI SNDIRI LA YE!

      3

      0
    • miss lollipop says:

      lebih baik laki dia ni free thinker dari catolic kuat..
      at least free thinker dia malas pikir bab2 agama ni dan dia tak hasut anak dia masuk catolic balik.. moga2 satu hari nanti, laki dia sedar semula dan kembali ke jalan islam balik..

      3

      1
  2. Polis bukit aman says:

    Org kita nowadays have too much to say. Mentang2 la zmn skrang zmn social media, semua nya nak ditype dimaki hamun.
    Biar lah serina & ex hubby dia setel kan sndiri hal diorg, mesti diorg tau apa yg diorg buat, bukan umur budak2 mcm alif & bella tu lagi..
    Mind ur own business !

    17

    0
  3. jgn peduli kata2 org says:

    kalau ada hati nk berbaik atau rujuk, silakan lah…buat anak lagi 2…bila cerai lagi..masing2 dpt sana 2, sini 2, lagi serina tu muda lagi, boleh je hamil lagi.
    lpas ni bawaklh haluan masing2,
    x mngpa.

    1

    2
  4. Anonymous says:

    So kalo Gavin bawak budak ni balik ke UK tak Mai2 dah… nak cakap apa , hak penjagaan pada dia… Serina nak pi duduk sana ka… spend siang time with the kids???

    4

    7
    • malays says:

      kaan….itu yg ditakutkan.mcm kes iddin & shahirah dulu,cam kes anak Lepat tu…mat saleh tu cam tak leh percaya je…

      1

      1
    • r.nazeeya says:

      pekara begini susah nak beritahu, kalau tinggal dengan Serina pun serta diberi hak penjagaan , anak2 tersebut boleh diambil/curi oleh bapanya untok balek ke UK, percayalah pada Qada dan Qadar, banyak2 berdoa, mohon rahmat Allah.

      3

      0
    • Dia Adam says:

      Saya berharap chef Wan tidak update status yang kontrovesi, sepatutnya sebelum nikah dulu check/siasat menantu ini berugama atau “Free Thinker”.

      The damaged has been done.

      0

      0
  5. chefwan says:

    tulah chef wan..hang lorat orang makan tepi jalan hang kutuk.
    kat mekah and madinah orang makan minum keliling masjid..best habih!!! wan oi hang insaf lah….cermin muka hang dulu tok sah lorat hal orang..lorat hal sendiri ok!! serina hang kahwin lah ngan kamal kawan baik pak hang..comei oiii ada lesung pipit pandai gunting rambut…..padan muka pak hang!!!

    2

    1
  6. Okokje says:

    Dah berpisah baru rahsia free thinker terkeluar. Masih bersama tk la ada ni. Semua tutup. Blom kawin knape tk selidik betol2 dgn cara cakap berkawan or social dia? Kalau mak antar kelas agama tapi malam cara bapak dgn free thinker dia. Anak2 kecil bingong. Hope goes well infuture.

    2

    0
    • miss lollipop says:

      lebih baik free thinker dari kuat catolic.. free thingker dia tak pikir apa2 hal agama, jenis org yg malas beragama dan takde pegangan.. tapi kalau catolic kuat, tak habis2 dia racun anaknya supaya masuk kristian lak nanti..

      1

      1
      • Anonymous says:

        klu iman kuat apa nak takot..azan berkumandang kat tv hari2 diorang rilek jer..pembetulan..katolik, iman mereka yg kuat..

        0

        0
  7. Anonymous says:

    Hak pnjagaan ank d beri kpd bapa, siang emak jaga, mlm bru budak2 tu blik n tido d rumah lama bpa diaorang tu. Persoalannya, kenapa Serina tak ambik je hak penuh penjagaan tu tpi buat perjanjian yg sama mengenai giliran? Hak penjagaan bersama? Atleast suatu hari nanti, hopefully tak terjadi la, kalau budak2 ni dibawa lari oleh bapa diaorng, tindakan dpt di ambil. Tpi kalau hak penjagaan sepenuhnya dibagi kat bapa diaorg bila bapa diaorang ambik keputusan nak blik ke negeri asalnya, Serina tak boleh nak buat apa2 sebab hak penjagaan sepenuhnya pada bapa…bukn nak fitnah, cuma nak pikir secara logik …

    6

    0
  8. Mamamaz says:

    Ermmm kita faham tak gaduh & nak jaga anak sama sama. Tapi oleh sbb dah bg hak penjagaan pada gavin dia boleh anytime fly dgn anak anak tu balik negara dia. Skrg mmg semua ok. Kemudian hari tak siapa yg tahu….

    0

    0
  9. chefwan says:

    chef wan tu lalokkkkkkk

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Serina….sedihnya hati

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Nape tak bincang ngan Chef Wan dulu.
    Andaikata bapak bawa anak balik UK camna.
    Sian ngan Chef Wan… Pls do something… Ni soal akidah… Kalau dah kawin baru nanti terkenang anak kat UK canna

    0

    0

Leave a Comment

Optional