Written by Bella | May 16th, 2016

Ramai yang perasan, Fizo Omar setiap kali akan berada di hadapan dan menjelaskan semua perkara apabila perniagaan isterinya dihimpit dengan pelbagai gosip. Contohnya dengan isu pelanggan yang berebut untuk mendapatkan koleksi tudung Fareeda baru-baru ini, Mawar hanya berdiam diri dan Fizo yang menjawab segala persoalan wartawan didalam sidang media khas berhubung isu berkenaan.

Mula lah ada yang mempersoalkan tindakan Fizo, mengapa beliau yang berlebihan sedangkan perniagaan tudung Fareeda adalah milik isterinya.

Namun, jelas Fizo sebagai seorang suami ia sudah menjadi tanggungjawab beliau untuk mempertahankan isterinya lebih-lebih lagi jika ia melibatkan soal perniagaan.

Saya tahu ada yang melontarkan kritikan mengapa saya berlebihan dalam menangani isu Fareeda. Mereka persoal mengapa tidak isteri atau ibu mertua saya ke hadapan dalam menjawab segala kontroversi.

Sebagai suami pastinya sudah menjadi tanggungjawab saya untuk mempertahankan isteri saya. Selain soal perniagaan, ini juga lebih kepada soal maruah dan harga diri. Tak mungkin saya mahu membiarkan isteri saya menghadapinya sendirian.

Buat Fizo, apa yang berlaku ada hikmahnya tersendiri. Meskipun dihimpit dengan cacian,kritikan dan kontroversi,  Fizo selaku Pengurus Pemasaran Fareeda mengakui jenama tudung itu mula dikenali ramai.

Dalam setiap kontroversi yang berlaku, saya ambil perkara berkenaan dari sudut positif walaupun orang melihatnya dalam sisi negatif. Benar orang teruk “membelasah” bila timbul sebarang isu.

Tapi hikmahnya pula membuatkan orang yang tak mengenali jenama Fareeda mahu mengetahuinya pula. Jika mengikut pemerhatian saya, sebanyak 40 peratus pengikut baharu Fareeda muncul. Mereka bukan sahaja sekadar membeli tapi turut menjadi ejen dan sebagainya.

Ini lah namanya suami yang cukup mithali, dikala isteri dalam kesusahan beliau muncul sebagai hero untuk mempertahankan isterinya daripada kritikan ramai. Heh?

Sumber Berita : Utusan Online

28 responses to Dikritik Berlebihan Dalam Isu Tudung Fareeda : Fizo Omar Mahu Pertahankan Isteri

  1. joeflizow says:

    Tudung fareeda jadi kecoh dah ada masalah sejak dia ni kahwin dengan mawar. Datuk k..tak pernah sibuk dengan simplysiti.Fizo ni boleh jahanamkan perniagaan fareeda. Berhati2lah ye mawar.

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      ko ni sibuk laaa….buat gimik macam2….pastu tudung design lama kata baru…wife aku pon beli tudung tu lama dah, tp korang buat kononnya design baru..d.aaa….kepala bana angg laaaa!!!!!jangan menipu leh tak?nak buat mahal, nak buat design baru, buat laa jangan menipu sudah….kepala toeetttt betoi!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Baca metro ahad, fizo kata tudung fareeda ni harga pasaran RM300-RM400. Betul ke? Sori la ai tak tau sbb tak minat tudung fareeda ni.

        0

        0
  2. huh says:

    x minatttttt lerrrr

    0

    0
  3. Anonymous says:

    support blakang suda la…nie over la ko fizo! kalah taukey!

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    ini semua poyo!!

    0

    0
  5. nenek sheme says:

    korang ni..fizo kn blacklist..so nk x nk..kne la backup pnigaan mawar..untong2 leh pki nama mawar wt bisnes loan..win win sitation giccewwww

    0

    0
  6. zupzapzupzap says:

    Dan lagi satu knp fizo yg byk ckp..sbb mawar ni tk brp bijak dlm menjawab soalan wartawan secara spontan…dgr citer fizo nk hntr bini dia pg kursus pr n public speaking…

    0

    0
  7. melati says:

    sebab tudung tu di kenali ramai lew org tak beli…..!!! cuba kalau Tudung dinamakan Erra Fazira…baru lew org berebut….Marketing pun tak Reti Fizo….Contoh : cuba ko namer kan Burger tu Fizo Burger??..ader org beli mesti org cari Ramly burger gak..!!! wakakakakakakakkaaaaa

    0

    0
  8. Shhh says:

    mmg btul aku tk nmpk pun Datuk K sibuk dgn simplysiti..Datuk K juga sorg penasihat..dia yg ajar siti meniaga dgn betul..sbb dulu siti pernah wat bisnis dn jual porduk..tpi tak laku..now korg blh nmpak simplysiti blh berjaya…tpi sejak FO kawain dgn mawar..mmg aku nmpak fareeda lbh bermasalah…ntah2 si FO yg bgi nasihat dkt mawar…jd Fareeda asik kena kritik je…berebut pasal tdung lah…tu bukan cra org bisnes..tdi aku da bca kenapa org berebut pasal handphone..snggup bersengkan mata..beratur panjang…handphone kira berbaloi ko….kegunaan penting buat manusia zaman skrg ni..mcm FO dan MAWAR ..confirm tak pakai hanset yg cikai2 punya…mesti iphone ko pandang kan…lag satu kan FO ni ada buat ceramah pasal bisnes kan..sapa da ikut ah..bagus ke ceramahnya..

    0

    0
  9. dora says:

    dah laki mestilah back up bini…dah la tudung ntah apa2 pesen dgn batu besar penumbuk

    0

    0
  10. Anonymous says:

    klu korang smua Islam, suka aku ingatkan diri aku dan korang semua yang perasaan iri hati bila lihat orang lain senang itu berdosa. mengumpat orang juga berdosa. marila kita sama perbaiki diri.

    0

    0
  11. dina says:

    mawar ni lagi kaya kut.. tu yg gigih si fizo ni nak menempel jer kerja…..
    sejak fizo ni menempel rasa makin meluat dah nak beli tudung fareeda ni.
    neelofa single mingle releks jer jaga biz sendiri.

    0

    0
  12. melati says:

    Anonmous May 16, 2016 at 11:13….!! suka saya ingat kan ni ruangan Gossip, kalau tak nak dosa buka lah ruangan mari mengaji…hihihi..

    0

    0
  13. Shhh says:

    abg nara atau bella..kenapa aku punya komen tak kuar ah….dh 3 kali aku antar..yg lucah2 ko approved..dh byk kali komen aku tk kuar..

    0

    0
  14. anon says:

    tak habis2 wannabe dua hekor ni….boleh tak korang jgn belagak

    0

    0
  15. ms J says:

    Letak diri korang yg mengutuk ni kat tempat fizo…rasa2 lagi lebih kot korang backup wife korang..biarlah dia..

    0

    0
  16. sue says:

    Yup. Have been saying this for so many times: Siapa Fizo di dalam business Fareeda? A member of the board of directors? A shareholder? CEO? COO? Spokeperson? Kalau bukan salah satu daripada di atas, lebih elok biarkan PIC (Person in Charge) untuk menjawab soalan.

    Kalau nak jawab soalan berkaitan Fareeda in his capacity as husband, jawab antara husband & wife behind close door jer lah. It is not wrong btw. Bukan apa, lagi banyak you campur tangan, Fizo, lagi ramai yang naik meluat nanti. Sebab lama2 org mula pertikaikan business model apa yg Fareeda guna.

    0

    0
  17. Miss Fake says:

    Makcik2 or kampong2 celah hulu banar je yg layan Fareeda ni.

    0

    0
  18. scarfreakbn says:

    bluekkk,abang nara tolong jangan post tentang dua ekor dajjal ni boleh x? meluat lah tengok pasangan yang perasan gempak la kononnye, product mcm taik aku tengok, design pun serabut mcm langsir.. i collect shawls and whatever kinnda tudong but NEVER have i ever gotten my self a fareeda cos it looks CHEAP and FUGLY. so to fizo and mawar boleh berambus lah pi belajar untuk jaga standards awak tuh. dah lah buruk, poyo lagi.. hakpui! ok NEXT!

    0

    0
  19. x says:

    kelantan,pengotor!

    0

    0
  20. Kaklili says:

    Tumpang glamour and makan duit bini. …

    0

    0
  21. ratu elizibeth says:

    Korang ni mulut x reti nak sensored. Benci tak menghalalkan kutukan dan cacian.

    0

    0