Written by AbangNara | July 15th, 2015

Mak aih. Jangan katakan Che Ta. Abang Nara pun akan sedih kalau dapat baju raya dengan jahitan manik sebegini. Tambah sedih bila dapat tahu Che Ta bayar RM4,000 untuk servis dan kualiti sebegini. Baik jahit sendiri. Pastinya Che Ta paling kecewa kerana baju raya yang diharapkan indah khabar dari rupa. Iyerlah, kalau dah bayar mahal-mahal, mestilah nak hasil yang meletop jugak. Luluh hati Che Ta!!!

che ta

Inilah kata-kata Che Ta meluahkan rasa kecewanya dengan manik yang dijahit:-

Sedeh baju raya kita mcm ni ja depa jait manik… tk padan dgn harga dkt 4 qibu depa caj #gelitgkjaitmanikapamcmni

che ta

Diharap Che Ta ada baju raya spare yang lain. Tak liplap lah kalau pakai baju dengan jahitan manik sebegini. Diharap juga Che Ta dapat kongsikan siapakah tukang jahit ini agar orang lain tidak menjadi mangsa. Kalau bayar RM4,000 dapat macam nie, bayar RM400 entah-entah manik pun tak dapat. Hehehe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to Che Ta Geli Tengok Kualiti Jahitan Manik Baju Rayanya Yang Dicaj RM4000

  1. Encik Sahdo says:

    yg mahal x semestinya…berbaloi. kan?

    0

    0
    • Taylor Mei Ling Cheras says:

      Baju raya haper sampai 4 ribu? Baju Raya GST ke ….wahai Cik Ta?
      Cik Ta nak lebih,beli la manik dan jahit la sendiri. :D

      0

      0
      • Opssss says:

        kurang glamer ye? mmg pun, macam beli kat zalora je. lain kali, letak lampu raya LED kat baju tu wahai penjahit2 baju sekelian. biar berbaloi dgn harga. tak ghito?

        0

        0
        • Just Saying says:

          manik tak meriah dan suram. mcm baju rizalman dlm pengantin fantasia.

          #okbai :D

          0

          0
        • stop mengeluh, merungut says:

          X kreative langsung … mutu mcm nak blaja jahit. Che ta ni pandai jahit manik … tambah jer la sndri. Tak pun beli 1 lg … jd kesemuanya 61 psg. Setakat lbh 1 je, x la muflis lg. Still boleh pusing satu dunia lg. Kannn che ta. Mmg la x berbaloi rm 4k sbb Rm 4k boleh dpt manik krstal. Tu la.. beli baju x ingt kubur. Allah nk bg peringatan spy bnyk2 bersyukur. Hnya 1 jer x berbaloi tp 59 lg tu berbaloikn?. Gst punyer pasal … ramai2 mak2 pakai baju ala kadar jer. Janji ank2 pakai baju cantek. Che ta.. jngn bnyk sgt merungut dn mengeluh, org lain ada pakai baju thn lps je. Reti syukur

          0

          0
        • Anonymous says:

          4000 baik aku beli manik Swaroski jahit sendiri…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Komen win hahah!

          0

          0
        • tukang jahit terlampau says:

          masih boleh diselamatkan lagi la. tetas buang manik2 tu dan suruh orang lain jahit semula manik2 baru. guna manik2 yg mahal sikit. tambah kasi banyak dan bercambah lagi bercamtun. itu pun nak kecoh?

          0

          0
        • Anonymous says:

          @opss…nanti jd raya deepavali plak.

          0

          0
        • Betty says:

          200-500 kalau pandai cari pun boleh dapat yg cantik2. Harus rajin survey2 la.

          0

          0
        • Irfan says:

          Sume nya bermula dgn niat. Nampak tk? Kalu niat nk glam je…mmg x berkat la Syawal. Sudah2 la memboros. Rm4000 kou beli sejadah2 n sedekah kuih muih raya kt rumah kebajikan lagi berkat!

          0

          0
        • melati binti rani kulop says:

          Manik kurang. Sesuai la dgn Cik Ta yg bakat dia pun ….kurang juga!

          0

          0
        • stop mengeluh, merungut says:

          Aunty rozita … tak yah la canang 1 dunia dgn baju 4k manik ‘ GELI2 ‘ tu. Luahkn kat hubby atau lemparkn kat muke tuan kedai sudah le. Sian kat org susah bila bace … mcm ni pun nak komplen 1 dunia. Ramai mak2 datin baju rosak mintak je gantirugi. Tahun ni kite x buat baju raye sbb baju bnyk yg cantek2 lg. Mmg kite pun mampu buat baju cam che ta wlu x keje lg. Tp kite sian dngr kekwn parents kene buang keje, drvr teksi susah dpt pelanggan, ada daddy kwn kite x dpt gaji dkt 2 mnth, bonus x dpt. Kite nangis bila dngr citer dorang n trus insaf. Lg sian kekwn kite tu.

          0

          0
      • Fizah cute baju kurung says:

        Fizah ni x pandai sangat bab2 manik ni, tapi dari segi mata customer…..jahitan manik tu sangat hodoh. Susunan manik tu pulak buat sakit mata jer tengok. Fizah hari tu survey baju dekat kaki lima harga 100-200 pun lebih cantik jahitan maniknya dari baju Che Ta.

        0

        0
    • Kiah Kongo says:

      kesiannya. nampak gayanya baju kurung cik ta tu “baju kurung gst” lah ye tahun ni. sabar cik ta. baju raya tak penting. yang penting kemaafan dan sifat silatulrahim di musim syawal. k gudlak, kipadap & dongibab.

      ;)

      0

      0
    • minah jambu vava voom says:

      helo ck ta walau pon tk seberape dia punye manik tapi harga 4ribu itu jahitan tangan tau bukan factory yg buat..jadi bebaloi la jugak manik ngan buatan tangan nyee..ingat tk penat ke nak jahit berape banyak itu manik !!

      0

      0
      • Orang Gaji Kak Semah says:

        Agree. Bukan baju Cik Ta sorang, entah2 byk Mak2 Datin tempah kat situ. Setakat 4k apa la sangat kan?! Baju Mak Datin mungkin sepasang cecah 5-10 ribu.

        0

        0
        • Tasha Sulah says:

          Jahit manik tangan mmg leceh, lebih2 lagi di musim perayaan! Byk tempahan. Bukan sorang malah berpuluh. Tu la pasal. Peniaga pulak nk untung je. Terkena la…..

          0

          0
    • Anonymous says:

      mahal sungguh baju2 che tah..muak dah aku baca kisah che tah berbelanja sakan..masanya skg che tah prihatin pada yg susah..sensitive sikit pada org susuh yg membaca kisah che tah yg sering mengeluarkan kenyataan ‘terlebih kaya’ tu..riak jgn riak oiii..dosa tuu. nti mati kain kafan taruk manik pun cntik..

      0

      0
  2. Jenah says:

    x nampak cacat cela pun. kemas je, atau aku yg tk tahu menahu pasal jahitan?

    0

    0
    • Anonymous says:

      manik murah la jenah hoi. tengok pun tahu. beli kat jln masjid india kut. 3.50 se peket.

      0

      0
      • sally says:

        Jenah, nak tahu jahitan manik cantik sila google kat ‘Koleksi Edelweiss. blogspot. com’. Tu la jahitan manik yg sepatutnya kat baju kurung glamer.

        0

        0
    • Mak Datin says:

      manik save budget ty. x berombak, x merecik. akak pun x suka gaya2 save budget cengitu. x kelas nyah. nampak mur.. !

      0

      0
  3. ada aku kesah? says:

    alah cik ta, hang buat la lagi sepasang. alang2 biaq jd 61 pasang semuanya. cik ta kan kaya raya.

    huhuhuhu

    0

    0
  4. SayNoToOverCharging says:

    Manik baju ni jahit kat Innai Red. Tempat je glamour tapi quality tak berbaloi and employees kat sana layan customer mcm haprak. My own experience ????

    0

    0
    • Xozo says:

      Innaired? Seriously? Tak expect pun. Workmanship innaired memang out Tapi guna manik beras manik yang kena bagi free kalau beli wholesaleas as detailing? Selamat tinggal lah jawabnya.

      0

      0
  5. SayNoToOverCharging says:

    Manik baju ni jahit kat Innai Red. Tempat je glamour tapi quality tak berbaloi and employees kat sana layan customer mcm haprak. My own experience ????

    0

    0
  6. Anonymous says:

    butik hauk mana ni ???

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Tak tahu la org lain tp sy,malu bila nk bgtau beli brg yg mahal sbb ada sikit kesal sbb membazir…amalan syaitan tu…huhu

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tahun ni tak ada baju raya.tak mampu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Samer ler akak,,, pun pakai baju pegi opis je. Kat kampung saper pun x tahu. Tukar tudung je. Pandai2 la matching… Hidup kena kreatif…

      0

      0
      • Kutikura says:

        Alaaa… Aku pun takde baju baru gak.. Pakai je baju kelawar… Duk rumah tunggu org datang raya.. Dok dapur je laaa..

        0

        0
    • minah jambu vava voom says:

      tkan baju setakat harga yg murah pon tk mampu bukan yg harga 4ribu …satu taon mesti mau ada satu baju raya baru atlis la kann..

      0

      0
  9. Anonymous says:

    baju aku 2 pasang je…150. manik jahit sendiri. dasar orang pemalas.

    0

    0
  10. Joiyah says:

    ko titik kan lagi manik2 tu dik biar jadi mcm biskut lumuran bijan.
    saper la yg buat baju ni?

    0

    0
  11. manik4eva says:

    eleh padahal nak mentioned beli baju rege ribu2..dunia oh dunia..xsudah2 nak menunjuk2..sekejap ja Allah tue tarik nikmat..

    0

    0
    • kan? says:

      kan? betul tu kita muslim ni kena sentiasa ingat yang negatif dulu baru berkat. apa yg org buat, kata, tulis kita mesti selidik niat jahat mereka dulu dan niat jahat itulah yang kita perlu war war kan kepada org lain supaya terpelihara iman kita. suci murni kita kan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Allah suruh kita bersangka baik wak. Mungkin Cik Ta kecewa barangkali …

        0

        0
        • Plz la .. dgn kecewa sngt dia tu says:

          Kecewa ke atau tak bersyukur …. klu kecewa kena canangkan kat 1 dunia ke? Zainkn ada jd luahkan le kat dia. Klu marah sngt baling je baju tu kat muke tuan kedai. Ada org baju raya pun tak mampu nak beli sbb susah sngt sbb GST ni. Cukup tuk makan je. APA GUNA PUASE 1 BLN KLU X DPT RASE SBB2 KNAPE kite diperintahkan puasa olehNya. Puasa tu utk kite faham kesusahn org lain dan lawan nafsu nafsi. X kira la klu kite kaya mcm che ta ni .. boleh beli kedai2 skali. Kesian kat org susah bila baca citer che ta dok asyik canang baju 4k manik tak berbaloi dia tu.

          0

          0
        • paku dulang paku (ter) serpih says:

          i nak reply kat “Plz la .. dgn kecewa sngt dia tu” amboi amboi bijak mengucap sebab musabab puasa yg disuruh Allah dan sambil tu mengeji menjuih kat Che Ta. Nafsu nak mengutuk tu pun termaktub dalam yg perlu dipuasakan jugak cik kak oi. so sapa yg tiada guna puasa sebulan sekarang???

          0

          0
        • akak ni mara nape, baca betol2 says:

          Kutuk aper plak ni. Betol la klu kcewa kena canang 1 dunia ke?Spatutnya che ta kena le bersabar. Bnyk cara lain utk selesaikn masalah. Che ta bkn remaja lg tp dewasa bkn mcm kite ni. Bukan dia shj yg ada masalah ni. Ramai datin2 baju rosak tp antar je balik dan bebel kat hubby sb x puas ati.. Bila masa plak kite juih kat che ta. Kite harap sngt che ta @ adk bradk dia baca komen kite ni. Kwn kite daddy dia baru lps kena berhenti keje sbb kilang tutup. Sorang lg.. kontrktor x bayar gaji. Kita x salah tegur bkn maki pun. Kwn kite x de baju raya, hnya adk kecik ada.

          0

          0
        • lihatlah konteks komen kak. says:

          Komen ni kak.. kite x leh nak komen ayat2 cinta kat cni. Komen kotak kecik jd Ayat tu direct. Mommy kite pon alami nasib same. Kain riban2 bkn murah. Kak non tu kata suruh sangka baik dngn alasan aunty tu kecewa tp Allah x bg kecewa pkra remeh. Tu yg kite reply balik. Klu org bersyukur akn lihat org lain lg susah. Org kltan ada yg masih tinggal kat tent. Kat sabah juru pandu hilang keje. Pkeje Mas kene brhenti. Dad kwn kite, kilang tutup. Ada dad meninggal masa bln puase. Akak rase kecewa che ta tu besar sngt dr hilang mata pencarian ke?. Lihat susah org kak.

          0

          0
        • che ta bace la komen kite .. says:

          1 rosak tp 59 cantek. Mksdnya klu kite komplen pd 1 dunia spt kite x brsyukur. Dlm bab muamalah kite penggune boleh komplen pd peniaga tp perlu ke ngadu sana sini. Che ta baju 1 rosak dn komplen sana sini tp org klntn rumah2 kena hangkut smua dgn banjir yg tinggal hnya tangga je. Ada tu hilang trus lngsung. Akak patut dengar apa yg mngsa banjir ni kate. ‘ MAKCIK BERSYUKUR ANAK2 SELAMAT ‘ mrk hnya smpt bw beg plastik. Wlupun kite blm keje lg tp kite tahu susah org. Parents kate klu boros jd farmer tnam pokok lps tu tunggu duit tumboh kat pokok.

          0

          0
  12. Anonymous says:

    Bersyukor lah…ada org yg pakai baju raya last year but still excited nak raya. So what? Get a life la!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Motif ckp harga..
    Siapa suruh boros.
    Lain kali jgn tamak.
    Orang tamak rugi selalu!

    0

    0
  14. Che Getah says:

    Che Tah ni apa sumber kekayaaan dia yek??? Kekayaan dia sangat melampau…bukan jeles tapi pelik kenapa dia kaya sangat. Nak kata duit berlakon bukanlah selalu sangat keluat tv..

    0

    0
    • che ta mmg org kaya says:

      Bisnz berjaya … lg pun Allahyarham daddy dia kaya raya … mmg anak org kaya. Berlakon pun suke2 je … anak2 yg dah besar itu pun .. ex hubby sngt2 bertanggungjwb beri nafkah. Ex hubby pun bkn calang2 orgnya .. kaya jugak. Zain hubby baru x yah susah2 .. mmg che ta org senang lenang, x yah pakai duit zain. Bg je brapa yg mampu kat che ta … che ta x kesah.

      0

      0
      • Getar Bergetar says:

        Bisnez apa dia buat??? Biznes padusi boutique dengan padusi pictures dia tu kan baru lagik, takkan cepat sangat buat untung gila gila macam ni?? Ex laki dia Kapten Azuar Effendi tu pilot (tak tau dengan MAS lagik ke tak) , pilot gaji paling tinggi pun RM 53-60k sebulan (pilot senior), tapi takkan semua-semua tu serahkan kat Che Ta kut, dia pun ada anak bini baru jugak yang nak ditanggung.. Lagipun, takat 50k-60k tu setakat beli henbeg dengan kasut Che Tah je.. celah gigi dia je.. Dia ni sekali borong henbeg mau berbondong-bondong, pegi holiday obersea je setahun berkali-kali.. Memang kaya gila-gila, kalau nak kata duit arwah pak dia, adik badik dia yg lain tu tak semewah dia..Dia ni macam ada mesin atm kat rumah je..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ex dia bukan keje dgn mas lg … bkn pilot senior tp post dia tinggi le jgk kat middle east. Bukan bg nafkah kat che ta tp che ta x yah penin penin kpala bg nafkah kat ank2 yg besar2 tu mcm rita rudani sbb smua ex yg baik tu settlekn. Che ta tinggal urus ank2 je. Yg lain tu bkn x mewah tp low profile. Che ta ni rajin keje dan rajin shopping. Takkan la nak bg tau smua bisnz dia kat org. Tp bab shopping mmg hobi dia kot. Klu ank jtwn adk bradk 6 ke 7 dgn mak2 lain dorang tetap mewah tau. Kite tau sbb jtwn ramai kawin lbh dr 1 tp smua ank2 mewah.

          0

          0
  15. Anonymous says:

    Saja nk promo diri. Kalu xde citer2 camni, hilang la nama dlm industri. Maklumlah….bakat pun se sendu dan sesunyi planet pluto !

    0

    0
  16. melati says:

    aper Geli nya Che Ta…dh rupa awak macam binatang perliharaan…memang layak lah…gan baju..*** tu..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tak nk kasi je pada aku…havis cite!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Baju raya hang kan 60 pasang…yg RM4K hang malu nak pakai, hang pakaila yg RM10K baju…

    0

    0
  19. kahhhh says:

    Putih n kuning x masuuk la..warna combinationnya negative

    0

    0
  20. mawar says:

    che ta ni saje jer tu nak kasi tau baju dia RM4 ribu…so 20x4ribu = ….kaya nyerr

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Upah RM 4k paling paling letakla swarovski or rhinestone ke hapa kan.
    Tgk tgk letak manik ngan labuci ja.
    tu la kot point dia.
    Baju raya byk tu mungkin dh campur sekali yg tempah n yg dpt sponsor.

    0

    0
  22. donat o'conner says:

    baru sekali rugi nak kecoh..

    0

    0
  23. Ugly Nara says:

    Oklah jugak baju tuh dari pakai kapan di pagi syawal…lagi sedey! So belajar ler bersyukur che ta…awak bukan muda lagi dah senja!

    0

    0
  24. nana shima says:

    beli je kat butik2 cm first lady tu manik penuh baju bru brapa puluh

    0

    0
  25. ANon says:

    Die dah bayar 4k mmg layak lah die bising..sedap mulot je korg suruh die jgn merungut bagai..korang yg takat tempah RM40 kat tailor cina pon nak macam2..lagi nak suruh org sabor!! Choyyyy…cakap jgn ikot sedap molot sangat lah..tak kene batang hidung sendiri

    0

    0
    • pekara blh di selesaikn says:

      Mmg ler klu kite kene pon.. mmg la bising … merungut kat org yg PATUT2 ler espclly butik tu. Perlu ke nak citer kat smua org. Sensitif la sikit pd org yg x mampu. Skrng ni ekon x stabil. Kite pun perna kene .. mommy kite lg teruk kene. Bkn rm 100 ye tp rm berkali ganda. Wlpn dia selebriti perlu ke merungut pd smua org. Remeh la .. bkn x leh selesaikn masalah. Ada mak datin lg rugi belas2 ribu. Cool and calm je. Senang je dia kate kat butik tu klu ” U x nak bg gantirugi. Satu komplen i pd kwn2 i butik u tutup tau.” Klu dia nk bising boleh je masuk kat fb n IG dia. Ada mak mnangis sbb tngk ank menangis x de baju raya

      0

      0
      • pekara blh di selesaikn says:

        Kak anon konsep sabar dlm agama. Bukan buat bodoh jer … main pasrah jer. Itu sengal namanyer. Sabar adalh tenang menghadapi masalah bkn mcm ayam bertelor. Guna akal dan kawal emosi. Merungut boleh … biasa ler kite pon pompuan gak tp kene tempat la. Apa la kak non … bdk cam kite ni pun boleh pikir. Klu nak ikut ati mude … kite boleh je jd mcm kekwn kite viralkan je kat tenet sbb pena kene tp klu butik tu tutup .. sian la kat pekeja dia. Bende blh selesai. Cool and chill la. Kak non baju kite bkn murah sbb baju tu tuk wedding bro kite … nk glamr gak. Beli jauh2 tp rosak x leh pakai.

        0

        0
  26. nil says:

    eh..melati, awak ni dah kenapa erkk..
    tahu tak..tahu tak awak…awak menghina orang dgn kata “dah rupa awak ……… mcm …..” Ya Allah ya Tuhanku Kau ampunilah kami.

    Melati andainya bukan esok atau lusa,..andainya sesaat dari sekrg, jika Allah murka dgn bicara awak,..mungkin ianya sudah terlambat utk awak meminta maaf. Melati,…jika awak punyai masalah, mohonlah pada Allah,..knpa awak samakan ciptaan Allah dgn haiwan. Melati, jika diturunkan azab buat awak…mungkin awak tertanya2 apa kesalahan dan kesilapan awak.
    Mengucap melati,..berisqtifar….bila saya baca setiap komen awak, saya sedih melati,
    duduk di hadapan cermin dan awak cerminlah diri awak sendiri,…cuba bygkan jika diri awak begitu…

    0

    0
  27. Also the power will only stay on for a few seconds when it does try, so you need to be ready and watch carefully.
    A company of professionals can be called in to do the job or the materials and machinery can be rented for an afternoon at the local
    building supply store. Certain tools and skills are needed to prepare a heating
    system for use.

    0

    0
  28. nana says:

    hantar tempah jahit baju kedai cina pun skg dah rm90 tu belum lagi tambah jahit manik.RM500 dah vogue dah

    0

    0
  29. Kanji says:

    Dia bayar mahal, dia layak nak marah. Bukan isu riak ke apa, tapi kalau kau bayar something mahal, kau mesti expect quality bagus, so tak payah la nak budget baik konon baik pergi derma ke apa. Entah2 dia derma tapi korang tak tau.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Swaroski,hari2 buka tgk tu kat tenet,,klu g London tak miss nak beli tuh klu kat spore mahal sikit kat eygpt pun mahal..tapi kat eygpt kuar bru2 cantik2 mcm brg y lain gak..suka kilauannya yang transparent..hihi..nak habaq juga

    0

    0
    • bojojo says:

      hahahahaha amacam pergi terus ke sumber kat boutique in AUSTRIA..sebab ko dah canang pergi London, Egypt bagai…aku lalu kedai kat london tiap hari tak selera pun…kalau boutique in Innsbruck tu terkesan jugak.

      0

      0
  31. bunga cengkih says:

    Raya tahun ni bunga beli baju raya rm60.00 shawl buat sendiri kain semeter rm7.50 upah jahit tepi rm2. Kasut handbag still pakai yg sedia ada.masih elok lg. Baju murah shawl sendiri tp alah membeli menang memakai. Kualiti puas hati hehe

    0

    0
  32. Anonymous says:

    nampak sangat che Ta banyak peminat yang ambil kesah!

    0

    0
  33. Sarah Jane says:

    Che Ta ni yang sebenarnya nak cakap kat sume orang baju raya dia RM4000 tapi sebab tak nak nampak sangat nak menunjuk..buat buat lah komplen pasal manik…! Kalau tak puas hati, komplen je lah kat penjahit baju tu..tak payah rasanya nak letak dalam IG/FB..Hai dah lumrah Che Ta ni suka mencanang dia kaya…nak buat macamane kan..?

    0

    0
  34. anon says:

    Apa motif che tak cerita ye? Just nak bgtau yg JAHIT MANIK JE PUN DA CECAH RM 4k. So korang sendiri mau ingat la harga baju tu berapa.mesti kurg2 pun rm10k.

    Che ta ni ada kaitan ke dgn songlap 1mdb? Hehehe mewah semcm aku tgk. Nak kata artis melotop dlm movie pun tak la. Aku penah terserempak dgn dia kat switzerland bulan may lepas.kecoh giler dia panggil laki dia dlm mini market.nak jadi pick of the crowd.haha aku sengeh senget tgk diaorg ni kalut.ko ingat ompteh tu kenal ke ko? Hihihi ko bukan artis hollywood ok..cuma org msia je yg kenal ko. Tp mak ayah aku bila aku ckp tu ha pelakon che ta..dua2 pun tak kenal dia haha!

    0

    0
  35. anis says:

    Riak sangat…kalau dah mampu tu pegi bersedekah kat orang2 miskin, anak yatim piatu ker…..

    0

    0
  36. TUKANGJAHITKAMPUNG says:

    MEMANG TERUK JAHITAN..NI MANIK ORANG KAMPUNG2 SGT..XMERIAH LANSUNG..NI ZAMAN BILA PUNYA MANIK NI? ADUI TERUK TOL KO CHARGE SAMPAI RM4000 AGAK AGAK LA…ORANG JULING PON LEH JAIT SENGET MCM NI..HAHAHAH SIAN CHE TA! HARAP BGTAU SAPE TUKANG JAIT NI PLS….TAKOT TERTEMPAH..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    apabila org tau kite berduit diketuknye kaw2…seeloknye low profile je..biar org nmpk kite mcm x berduit janji poket lebat…x gitu?

    0

    0
  38. rozitak says:

    nmpknya rmai yg slh fhm..klu xsilap msa temubual che ta dlm satu program kt astro,dia ckp baju raya dia dicampur dgn zain + aisyah jd la 60 psng..bkn dia sorg 60psg..dan lg satu buat che ta,hntr upah jhit manik smpai 4k??? rsnya 2 baru upah jhit manik blum lg upah jhit bju,ntah2 8k agknya..sy cdgkn lain kali lebih baik che ta sedekahkn duit 2 utk org yg lbih mmrlukan..hari raya ni bkn utk kita bmegah2 dan mnunjuk2 sbliknya utk meraikn sbln bpuasa..bsederhana sudah la..

    0

    0