Written by Bella | November 3rd, 2016

Sering tampil dengan cara hidup yang mewah, ada netizen yang bertindak untuk mengecam pelakon Rozita Che Wan apabila berita beliau mempunyai cukai tertunggak baru-baru ini tersebar di Internet.

Tidak dapat lagi menahan amarahnya, Che Ta dikatakan mengamuk selepas seorang individu memberikan komen berbaur sindiran dan provokasi melalui laman Instagram milik Che Ta.

Berikut adalah komen yang mencetuskan api kemarahan Che Ta :-

Peminat-peminat tegar Che Ta telah tampil mempertahankan beliau dan meminta agar Che Ta bersabar dengan mereka yang sering berpandangan negatif dan mahu memperbesarkan isu tersebut.

Kali ini kami bersetuju dengan beberapa komen netizen yang menganggap isu seperti ini tidak perlu dipanjangkan lagi. Hal cukai ini bukannya mudah dan kalau anda sendiri tidak merasa “peritnya” anda tidak boleh mengkritik orang lain. Mungkin ada yang tidak suka dengan cara kehidupan Che Ta sehingga melabel beliau terlalu menunjuk tetapi janganlah kita keji pula seseorang itu bila dilanda masalah. Bak kata pepatah, hari ini hari dia, esok hari kita siapa yang tahu?

96 responses to Dikecam Isu Tidak Bayar Cukai : Che Ta Mengamuk Di Instagram

  1. Jeno says:

    Hahahaha!! Che ta oh che ta. Udoh2 lah tu. Dh p bayar cukai tu ..

    28

    2
    • Anonymous says:

      Nak belikan anak kete mewahlah, jam mewahlah, mkn angin luar negerilah, lagak macam org kaya. Kumpul duit tu biar betol2 kaya, barulah nak menunjuk pun. Ni, nak bayar cukai pun tak mampu……nampak smgt bodoh tak pandai nak organize kewangan. Makcik ni cume pandai menunjuk & bermekap tebal 5 inci… Padan muka.

      58

      0
      • Zack says:

        Riak, takbur dan ujub. Sudahlah..insaflah makcik. Lepas ni xde org pun yg akan terpesona. Ko holiday lah ke hujung dunia kutub utara sekalipun yg penting cukai ko belum berbayar di negara sendiri. 20 beg sekali p holiday ko galas, hutang2 ko tetap bertimbun! misteri che ta.. jangan biarkan diri makcik diselubungi cukai tertunggak.
        okbai.

        61

        0
        • Lopak Md Noor says:

          hish korang, dia tengah stress tu. kejamnya. tapi nak ketawa gak. ahhh..ketawa je lah. hahahaha

          29

          0
        • Kak Bedah says:

          kesiannya..

          tapi kenapa beruk yg dipersalahkan?

          41

          0
        • Zasss says:

          Bahasa Che Ta sgt la low class. Susah payah pakai barang branded, pi holiday baju sedondon satu rombongan, bawak cameraman bagai punyalah nak nampak mewah tapi bila bukak mulut hancur! Kesiannya.

          95

          0
        • huhuhuhu says:

          zakat entah mcm mana dia byr…zakat ada berjenis2….bukan fitrah je

          17

          1
      • Molly says:

        aku dah tak percaya makcik ni lagi. kuatnya propa..sejuta? ayoo..tak habis2 dgn ego dan poyo dia tu. bilalah org cenggini kan insaf huh?

        30

        0
        • Leo says:

          Van baru hilang sebijik dah kecoh..berjuta la sgt income. 80k la sangat sehari income dia ni. Podah!

          17

          0
      • tuan says:

        contoh artis yg akn berakhir tua di flat pprt

        25

        0
      • siakap says:

        kereta hilang, salahkan pak guard
        beg hilang, salahkan Airlines
        cukai x bayar, salahkan agent

        cuba kita muhasabah diri.. jangan mudah letakkan kesalahan pada org lain..

        53

        0
    • Alahai says:

      jgn pandang usahawan2 melayu pada kereta2 mewah, percutian 5-starm handbag2 branded, bulu2 mata pelesu 3 lapis atau jubah2 bling bling.
      pandanglah pada bank loan, hutang piutang kad2 kredit dan file2 lembaga hasil dalam negeri yer. kbai…

      62

      0
      • miss kepah says:

        hahaha kan,,,,nampak kaya raya bergaya, hakikat sebenar hanya bank dan LHDN saja yg tau….

        12

        0
      • minah jambu say no to DRUG says:

        biar tkde barang yg mahal2 bag branded asalkan tak berhutang idop pon senang n tk stress pikiran hepening kan ? sooo nak idop senang jangan berhutang usaha sendiri berdikari ape yg kite cari pasti dapat..

        4

        0
    • cikgu says:

      zain tahu x che ta org kokdiang? kokdiang tu kalau kat sabah mcm lebih kurang long pasia atau marudi gituh…ulu banat giler bah.

      11

      4
    • Penonton says:

      Aku perasan Che Ta ni menjadi-jadi selepas kena buang dari juri AF. Sejak tu la perangai sebijik Azwan Ali. Ni besok aku rasa pengganti Azwan Ali nih. Over dia mengalahkan primadona. Padahal berlakon pun drama Kiah Pekasam. Attitude problem!

      41

      0
    • Lan says:

      laaa..dia yg buka cerita pasal kes cukai tak leh gi london pd media, dia yg nk mengamuk plak dah bila kena kutok? ayoo, grow up la. mcm budak2. mmg sesuai ko balik kokdiang!!!

      20

      0
    • nona says:

      Wow….sejuta setahun cukai x cukup? Thats mean che ta ni taraf jutawan la ye.. apasal tak tersenarai pun dlm list org kaya kat malaysia? Tak cakap pun che ta propa aka tipu.. baru je kot dia business.. rasanya bnyk pengecualian cukai.. something fishy somewhere la che ta.. mudah2an agent ke3 dpt settle ur problem ya.

      P/s: er..che ta biz apa ya?

      2

      1
  2. guest says:

    Apa kata anda?

    1

    1
  3. Anonymous says:

    Indahnya bahasa..

    7

    0
  4. Man Kijang says:

    padan muka kena troll…
    hahahaha balik duduk di…kokdiang.

    15

    0
  5. Anonymous says:

    kesian zian. bini high maintenance…habuan ko lah labu kawin bekas model kokdiang kedah. kikikih.

    15

    0
  6. Jojo says:

    Orang Kokdiang ropernyer…hahahaha kampung ulu mak aiiiii hahahaha so provincial

    3

    7
  7. What the berukk?? says:

    Dia punye meroyan sampai mcm tu skli.
    Alahaiii perlu ke ko sampai nk memberukkn org dgn menunjukkan keberukan diri sendiri??

    15

    0
  8. afif says:

    bahasa low class… memang kompom low class skank… datang dari kampung tapi acah2 bandar sangat… acah2 perempuan urban…tapi bila marah, kampungan sangat respon dia….kalo aku dapat mak macam ni, malu weiiiii….nek ta nek ta.. balik kampung je la… bisnes ko bukan bagus sgt pun…. orang kaya tak gelabah nak tayang kekayaan…ko ni semua nak tayang….konon banyak harta tapi jiwa tak tenang….tu yg meroyan bila kena cuit sikit…..kahkahkah

    48

    0
    • milah murai says:

      setuju..org kaya x tunjuk kekayaan..mcm eina azman tu..sempoii je pdhal laki kaya yakmat

      21

      0
    • milah murai says:

      da xkaya buat la cara biasa2 je..ni x..makin belagak makin riak la nenek ecah ni..eh eh mak ecah…meluat lak nengok perangai bongkak ko ni

      5

      1
  9. Anonymous says:

    tak baik korang troll mak ta. nanti sakit jantung la. dia bukan muda lagi.

    15

    0
  10. wardah says:

    BERLAGAK NAK MAMPOS NEK TA. LAIN KALI JGN BERGURU DGN AZIZAN OSMAN DR PENIPU!!
    BILA ADA TEGUR ARI TUU.. KO BALAS AYAT BIMBO BACK UP SI ZIZAN, SOMBONG BONGKAK TANYA APA SUMBANGAN ORG LAIN? SO SEKARANG AKU NAK TANYA???? APA SUMBANGAN KO AND SI ZIZAN OSMAN ??? JAWAPAN YG SAMA= BOTH KORANG ADALAH PENIPU AND PROPA LEBIH!!!

    25

    0
  11. Sam says:

    Tula…suka sangat show off. mmgla insta tu hak ngko tapi, lagi banyak ko suka tayang harta benda, lagi sukala orang nak aim salah ko (sbb benda ko buat tu mmg buat org meluat. sapa suka org berlagak). paham paham sendiri la lumrah idup ni Che Ta ooii. Dah tua bangka takkan la tak reti lagi derrr.

    7

    0
  12. Anonymous says:

    Sejuta..ye lah tu!
    Karot!

    8

    0
  13. Anonymous says:

    bagi orang kedah, kokdiang tu terlalu jauh pendalaman. mmg sesuai dgn perangai che ta yg suka menunjuk-nunjuk ni. ibarat rusa masuk kampung. itulah diibaratkan wanita propa bergelar che ta!

    9

    5
    • charlie puth says:

      hina sgt ke jadi org kodiang? aku pernah lalu kodiang sbb anta adik blk uitm perlis.. takde la buruk benorr tempatnye.. cuma kawasan kpg.. orangnye baik2.. perangai che ta yg tak bape elok.. kodiang pulak yg disamakan..

      21

      0
    • KODIANG says:

      bukan bagi org Kedah kot..eja KODIANG pun salah..igt apa nak cakap ulu..

      4

      0
    • Anonymous says:

      tapi bg aku yg kedah ni…. kodiang belum cukup pendalaman berbanding naka nami… sapa org kedah ja tau naka nami tu camna….

      4

      0
  14. Anonymous says:

    Hahaha lawak! Bayar sejuta tapi x cukup. What are u trying to say? Income kau banyak so income tax kau tinggi? Mcm Tu? Mcm ni Lah, kalau kau x nk kene kutuk and dikatakan bodoh oleh netizen, lain kali jgn dok canang Sana sini income kau brp, harga handbags and baju kau, holidays kau Kat mana n bag lv kau Ada brp biji. Diam2 sudah. Org lain pun income Ada yg berpuluh juta x de pulak missed bayar income tax..siap buat charity contributions lg Ada. Cukai kau tertunggak sebab kau Ada x Bayar Dan kau x bayar habis. End of story. Lagi banyak kau mengamok and cakap bukan2 lg org menyampah.

    38

    0
  15. lee chong kuat says:

    Kasihan makta..eja beruk pun tak betul..

    2

    0
  16. Anonymous says:

    Kalu income ko berjuta van ko hilang ko x viralkn suruh org awam carikn…betul tak? Setakat van..apalh sgt? Kuat propa! Dah nyanyuk kot opah ni?

    7

    0
  17. Siti Payong. says:

    Che Ta ni memangla ramai orang denvki ngan dia , kesian pendengki2 semua mati beraganla kou rang asyik dok PHD memanjang……..sedangkan Che Ta semakin hari semakin bergaya dan senang lenang…….

    1

    50
  18. zaf says:

    daa kenapa lah yg icon hijau atas nie suke sgt komen babyk kali… Lepas tue reply komen seniri lak tue! Lame daa aku peratikan

    4

    3
  19. Luna says:

    Beli kete mewah utk anak mampu
    holiday luar negara smpai bepuluh bag,mampu
    Tempah baju raye beratus2 helai mampu..
    Bayar cukai xmampu??
    Ape slh nye ko save dlu duit holiday n yg lain2 semue tu,selesaikan cukai ko tu dlu..Pastu bru la ko wat ape ko nak. Cukai tu kan brape peratus je dr income Ko. xkan la cukai ko tu melebihi income ko nekta oi smpai ko x mampu nak bayar..bodoh punye cerita ko ni

    18

    0
  20. Yekeni says:

    Seriously what kind of a sentence is that? Dah bayar dekat sejuta tapi still tak cukup? Mcm kena bayar ransom pulak. Dah bayar, but they asked for more.

    Income tax amount kan dah diperuntukkan. That means she just paid lower than the amount she was supposed to pay.

    Kalau brain tu tak berapa cerdik, practice silence. Cover sikit.

    44

    0
  21. peminat neelofa says:

    la kan kwn dh habaq….nenek ni suka tipu hahahaha…pi bayaq la….x baik tau…nnt x dapat jln2 hahahahhaha…….kang mereput baru tau hahahahahahaha

    6

    0
  22. miss red says:

    nk marah ke, nk kutuk ke… apa pulak nak salahkan beruk…beruk x kacau dia pun..

    4

    0
  23. Tak nak ckp lebih says:

    Ye ke income tax die byr spai sejuta sbln?kalo tax je sejuta,income die brp puluh juta plak agknye?npe xdeclare pn che ta antara 10 org terkaya di msia..agknye die main sebut sb skt ht ngn org yg dok kutuk die tu kot,nk gebang pnye psl tu yg ckp byr spai sejuta tu..agknye byk belanja yg kuar xde kaitan dgn bsnes die kot,tu sb byk kne addback..ble byk kne addback tu yg kne tax byk..tp ikt pngalaman aku sbg staff tax agent,stkt comp cm che ta tu plg2 byk belas ribu je tax die,tu kalo gabungkn tax utk sume bsnes2 die,agknye 500k pn xspai kot..cane leh kte byr sejuta..hurmmmmm

    13

    0
  24. +Negative says:

    She needs to invest in a good account to manage her financials. Bukan invest cameraman utk usung ke sana ke mari ambik gambar family pakai baju sedondon. Nak enjoy kemewahan hasil titik peluh tu tak salah. Tapi kena pandai manage kewangan dulu, kena tau bab2 cukai. Dah settle bab cukai, ko hidup mewah mcm mana, kepala ko tak pening. Ni dah viral sana sini pasal cukai tertunggak bagai… Org mmg la akan bercakap, mengutuk, menyindir ke apa. Masa tu nak mengamuk sakan pun tak guna punya. You dug your own hole, pandai2 la terjun dalam tu sembunyi ke, kambus ke apa ke..

    24

    0
  25. loyalmalaysian says:

    setahun byr dekat sejuta? tp masih x cukup? korang agak2 setahun brape juta dia kene bayar? mcm ni income dia satu bulan mesti berjuta2 ni…

    2

    0
  26. chetaapapa says:

    Ikutla resmi padi..semakin berisi semakin menundukkan diri.

    Takziah sebab hutang cukai x abis bayar x bole nak jalan2 bawak 20 bagasi,cameraman, baju dondon sedondong..kasihan.

    apo nak dikato che ta

    10

    0
  27. rokiah che wan says:

    maximum cukai pendapatan kat Msia ni 28%. dia ckp tax dekat sejuta tu means income dia lebih kurang 3-3.5 juta camtu.

    harus la ko tak mampu bayar nek ta oi. kemain joli sana sini, mana tak habis duit.

    aku juga best. tiap2 bulan potong income tax. bulan 3 aku claim kaw2 guna utk travel. tapi travel takat ke Danok je la mampu. daripada mereput kat kokdiang. haha.

    9

    0
  28. Hana says:

    Sy salute cik ta tk penah guna kecantikan dia untuk goda lelaki kaya. Dia buat duit dengan usaha dia sendiri sebab itu rezeki dia murah dan dapat anak chomel.

    1

    11
  29. kak mah kebabom says:

    Kakmah tgk chetaq ni ckp putaq2..laa ni dh naik ketaq…cuba cehgita yg sebenaq2 nya chetaq oii..kot kami blh tlg mana yg patut.
    1. Ada tk hang buat proper accounting biz
    2. Ada tk hang declare kt lhdn brp income biz
    3. Ada tk feedback lhdn brp hang kna byq income tax
    Cukup dulu 3 perkara ni tolong bagitau sejujur2nya..jgn ckp putaq belit tauu..

    3

    0
    • kak mah kebabom says:

      Kalau kakmah tkdk kenuri hari ahad ni..kakmah tungu hang dpn tv tgk melodi..hang bgtau yg betoi jgn putaq..tidak aku putaq kepala hang mcm cengita p.ramlee masam manis..

      2

      0
    • anonymous says:

      ko ni ikon hijau menyoal che ta macam ko pegawai LHDN…kepohnya ko ni!

      dah la ko komen ko sendiri jawab…

      1

      2
  30. suzie says:

    Aku rasa che ta ni auta laa..dia bayar tk sampai sejuta pun..ntah2 main taram je sebut juta2 nk bg nmpk gah..pdhal byr sikit2 tiap bulan..pastu perasan mcm dia dh byr byk kt lhdn. Aku prnh dpt customer mcm ni…perasan dh byr byk..bila tunjuk bukti statement semua..baru terkejut beruk…hihi

    2

    0
  31. amandaclarke says:

    Media pun sudah2 la nak up citer masalah cukai dia ni.. it’s just her 1st world problem.. faham dak apa tu 1st world problem? masalah remeh temeh tp pada hang tu masalah hang paling besar dalam dunia. Pi la bincg elok2 ngan LHDN. dr hang nak blame sana blame sini. meluat la…

    to che ta, chek ni bukan haters hang. tp hang pun kalau nak cari publisiti, kasi la logik ckit. hang mengeluh mintak simpati sebab x dpt pi london sebab kena block ngan imigresen pasal x bayaq cukai. tp mendapat hang makan maki and sumpah seranah.. pasai apa? pasai org lain pun bayaq cukai, org lain pun ada kena block bagai ngan imigresen tp x dak depa gelabah mcm hang.. bkn hang x bole pi london.. tp ada la cara dia.. yg penting hang mmg kena settle ngan lhdn. pi bincang elok2 ngan org lhdn, in sya Allah, benda bole settle and hang bole pi london ka, new york ka, x dak sapa la nak halang. tp hang kata x mampu nak bayaq cukai tp hang masih lg mampu buat bday anak hang kt hotel.. so pasai apa org nak simpati ngan hang? mmg la org kutuk, tp hang plak nak marah pasai paa? Tu la lain kali, hang nk attention pun tgk tmpt laa. org bukan makin lama makin bodo tau.. jgn pandang rendah pd org sekeliling hang..

    1

    0
  32. jemah says:

    pelik.why dia nk marah org cakap mcmtu kat dia.buat rilek dh la.cakap nak bayaq kan.pi bayaq je laa cukai sana.toksah nak melayan segala kritikan orang.kalau hang bayaq che ta tkdanyaa keluar statement cukai hang tetunggak bjuta2.hidup mewah tk kene tempat.tu pasai laa cukai susah nak bayaq.hmm

    2

    0
  33. Karmilla says:

    cheta orang komen, suh cheta byr income tax sampai habis dlu… baru la joli enjoy p sana sini..sewa kondo 14 unit buat letak baju kasut. gittooo. bkn org kata che ta tak byr lgsg! mean byk income = tinggi la income tax… bkn LHDN saja buat naya ..kan ada calculation dia. so kasi perabih dlu hutang piutang(termasuk income tax) baru lah boleh belanja mewahhh2. mean che ta belanja melebihi kemampuan dah ni che ta!

    0

    1
  34. aih says:

    then bayar la sampai cukup.. rata2 pukul canang gi tempat mewah2.. x habis2 nak buat propa!..

    1

    0
  35. Kiah Pekasam says:

    Aisey….handbag dan bahasa tak selari kak oii…

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Ak bru nk buat bisnes..n bab2 cukai ni mmg ampes ckit..tp klau ak la.. ak akn pastikn ak complete byr cukai stiap tahun sbelum ak beria nk joli sini sana. Ni berjoli sana sini tp x byr cukai mcm sesuatu yg amt budus. Dikira ko byr cukai secara cikit (tolak bulanan) tp ko berbelanja kat tmpt lain bagai nk rak.. errkk…what kind off management money yg ko buat tu? Ak mcm konpius ckit che ta. Mgkn ko rs duit ko xkn perabis psal stokis byk beli ko pnya krim goyang, pencuci goyang, putih ajaib n ap ntah nama nya. Berkesan ke produk dr kilang oem tu? Melayu yg bijak je xkn trtipu..

    2

    0
  37. Anonymous says:

    “Hal cukai ini bukannya mudah dan kalau anda sendiri tidak merasa “peritnya” anda tidak boleh mengkritik orang lain”

    Bella, orang lain pun bayar cukai okay. Bayaran cukai ni mainly berdasarkan pendapatan, so kalau cukai dia tinggi maknanya pendapatan dia pun tinggi la. Kalau tak mampu bayar habis maknanya financial management dia teruk la. Kalau tak mampu bayar cukai takdenya mampu nak buat birthday party kat hotel, beli kereta anak memahal semua. Takyah la nak backup sangat orang yang dah sah-sah salah.

    3

    1
    • maria says:

      cukai mmg berdasarkan pendapatan. masalahnya kat sini, bukan dia tak bayar, dia bayar..TAPI amount yang dia declare dalam borang tu..pada aku senang je nak nmpk punca, sebab artist dpt duit berlakon mana ada pay slip, mana ada bukti pembayaran..che ta bukan artist bawah mana2 company mcm david teoh tu, so bila ada job ada yg bayar cash, ada yg masuk akaun bank, ada yg beri cheque..ini extra income utk che ta sbb takde bukti duit tu masuk yg boleh dikenakan cukai..TAPI, LHDN memerhati..sbb che ta kan kerap berkongsi di IG dia..LHDN minta la bayaran tambahan, sedangkan dia dah bayar sebelum tu..saya pernah kena juga, semata2 sebab officer LHDN salah kira cukai sy, tup2 dia hantar surat minta bayaran lagi..saya tunjukkan bukti deraf kiraan yg diprint oleh officer LHDN, siap ada conteng2 tangan oleh officer tu lagi..tapi dah namanya LHDN, apa dia mintak tambahan tu, bayar aje laaa..mcm saya jumlah tambahan 1.3k, so bayar je laa..ini Che Ta kena tambahan dekat sejuta..dia pun kena kira2 jugak samada biz dia boleh terjejas atau sebagainya disebabkan bayaran tambahan ni..dan LHDN beri tempoh utk bayar bulanan juga..so ini yg che ta buat skrg..jadi tak perlu serkap jarang mcm tu..malukan diri kamu juga sbb ini perkara biasa berlaku pada pembayar cukai terutama bagi yg berniaga

      3

      1
      • Anonymous says:

        Biasa berlaku doesn’t mean semua peniaga tu tak pandai nak settlekan sampai kena blacklist kan? Masalahnya kat sini kalau dah tertunggak maknanya dia tau ada hutang cukai. So dari melancong buat party sana sini, baik bayarkan hutang dulu. LHDN pun bukannya bagi notis harini, esok terus blacklist. Ada masa nak berbincang. Problem nek ta ni dia tak manage benda ni semua elok elok. Tu yang nak diketengahkan. Takde pun memalukan diri sendiri sebab memang the way I see it, nek ta yang salah.

        1

        0
  38. Anonymous says:

    harap geduak je besar,tapi bab cukai cabut lari.

    0

    0
  39. muniandi says:

    maybe che ta xsedar lagi tuhan tu makin lame makin tegur dia,
    van hilang,beg la,ni cukai…
    dok canang tunjuk ko kaya …tp tak sedar tuhan dok perati, sudah2 la dengan dunia
    tau taknak anak miskin~~tp jgn la show off sentiasa….nk jd mcm KIM K ke ?dh kena rompak segala bagai br slow down sikit show off nye…

    1

    0
    • klupomub says:

      Islam tak mengajar kondem org mcm ni..
      nak kecam, jgn guna ayat2 konon beragama, sedangkan isinya menyimpang

      0

      1
  40. Anonymous says:

    dari beli bag banyak banyak buat apa, kasi settle la cukai yang tertunggak tu kan lagi bagus. anak kecik kasi bag mahal mahal apa la yang dia tahu. tak make sense.

    2

    0
  41. Muniandi Kalaisamy says:

    okok grak lu pape rojer

    0

    0
  42. Mizz_Mimi says:

    ala tak kisah la belum bayar ke tak habis bayar ke..status dia masih lagi tertunggak.. knp nak marah2 org? sapa suruh buka cerita? diam2 dah la..

    1

    0
  43. che ta oh che ta.. says:

    Che Ta mmg berduit la oii..kawan rapat aku editor majalah tettttt..baik dgn Che Ta (sbb kata dia Che Ta ni sgt peramah dan baik orgnya)..pendapatan che ta sebulan tak kurang rm200,000..dan korang fikir logik laa..dia kan ada syarikat, beberapa syarikat actually..so dia sah2 la ada org yg jaga akaun, sah2 la dia ada co. sec..sah2 la co. sec dia liaise dgn accountant utk beri accountant report yearly..so, logik ke kalau kata che ta tak byr tax? dia bayar, tapi mungkin dia declare khilaf amount, LHDN byk mata/telinga, tambah dgn che ta menampakkan kemewahan dia (dah mmg dia mewah, nak buat camno), ofcos tahu yg amount dibayar tu tak setimpal dgn apa yg diperlihatkan..

    2

    1
  44. Lembaga Dalam Luggage Bag says:

    org yg kene tahan passport ke luar negara ni kalau x silap aku, bukan hutang baru..
    track record pembayaran amek masa gak.
    betul x?
    takkan xde org LHDN berminat dgn cite paneh nii.. hahahaha
    kemonnn kasik komen ckit

    1

    0
  45. Cek nenek ta says:

    Org melayu dan tipu cukai mmg xdpt dipisahkan.. Huhuu.. Siap nk buat resit asing lain2.. Akaun lain2 semata xnk nmpk byk kene byr cukai.. Huhuu.. Ak da biasa nampak..

    1

    1
  46. Mumia says:

    Aku sedih baca ceita Rozita ni. Masih ramai org susah kt Kedah. Nk mkn pun bercatu. Nk g pekan pun tk layak sebab tk berduit. Bila baca cerita rozita bayar cukai jutaan rgt dan jln2 over the sea berulang kali tambah sayu aku.
    Bersyukur dengan apa yg kita ada.

    3

    0
  47. dexter says:

    Hahaha….lawak pun ada. Dia ni berlagak mcm dialah yg paling lawa, paling kaya, paling popular. Last2 memakan diri sendiri. Sb tu kita dilarang riak, menunjuk…
    Tapi makcik ni mmg tak cerdik…

    2

    0
  48. rcw fan's says:

    orang yang xbayar cukai yg banyak memanglah cakap macam2…dia orang bukan tau pape pun..cakap je pandai.

    0

    0