Written by AbangNara | April 4th, 2013

Raja Azmi ini memang sempoi orangnya. Kalau selebriti lain confirm ada yang mengamuk kerana kisah cinta mereka sering diperkatakan, Raja Azmi berharap setiap kontroversi yang dilaluinya akan dijadikan pengajaran oleh masyarakat. Cool kan?

raja azmiBerkata kepada Mstar Online, Raja Azmi mengakui yang dia agak lupa diri apabila bercinta dengan seorang pemuzik muda baru-baru ini. Kata Raja Azmi:-

Cerita buruk tentang saya diharap dapat dijadikan tauladan oleh masyarakat supaya tidak melakukan kesilapan sama dan perkara yang baik dapat dijadikan contoh. Saya sebenarnya sunyi selepas bercerai dengan bekas suami dan sebulan percintaan saya dengan pemuda itu saya akui agak lupa diri dengan cinta orang muda. Selepas ini saya akan mencari pasangan yang seusia atau pun jarak umur yang tidak jauh daripada saya.

raja azmi

Selain daripada kisah Raja Azmi, Abang Nara turut sama suka membaca ruangan Di Celah Celah Kehidupan di dalam Mingguan Malaysia setiap hari Ahad. Banyak kisah yang boleh dijadikan pengajaran terutama untuk mereka yang sudah berumahtangga. Terima kasih kepada Raja Azmi kerana membenarkan kisah hidupnya dijadikan iktibar kepada kita untuk dijadikan panduan di dalam bercinta terutamanya.
aura white
P.S: Begitu mudah sekali cara penyediaan Aura White ini. Hanya 3 langkah sahaja. Untuk makluman anda, Aura White sekarang tengah hangat di pasaran seperti pisang goreng panas. Ini sebab kesannya yang boleh dilihat dalam tempoh masa 10 hari saja. Dapatkannya sekarang dengan PM di Facebook CantikNara, email ke lorongsetia8@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 013-594-7061.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to Diharap Masyarakat Jadikan Tauladan Cerita Buruk Saya – Raja Azmi

  1. Sesiapa says:

    Maaf. Dah berumur, bawalah berhijrah diri. Bertaubat. Tutup aurat. Bilabila je kubur boleh panggil(:

    0

    0
    • anzalnyah says:

      kannn. insaf pon ko gemokk. sedor pun diri tu dah kerepot kannn

      0

      0
      • mutiara says:

        at leats dia sedar diri dan sentiasa berfikiran positif..hope lepas ne berubah ke arah yg lagi baek dari sebelum, insyaa allah..

        0

        0
      • Melah says:

        kalau diri terasa kosong, ayuh sila tekan butang 106 astro, Tv9 tanyalah ustaz atau ustazah atau pergi dengar ceramah Hal Ehwal Perdana Islam….bnyak perkara yg dapat kita pelajari kat situ. dekat diri dengan Allah nescaya hidup takkan terasa sunyi.

        0

        0
      • Mak Jemah Kueh Kodok says:

        Eh, ke situ plak dah? Ini dah kira salah konsep ni mak cik.

        Sepatutnya statement dia….. “Selepas ini saya akan mencari keredhaan Allah dan pergi beli sejadah dan kitab2 sebagai bekalan untuk hari2 yg mendatang!. No more lelaki muda yg menyemakkan kepala!”.

        Insyallah….

        0

        0
      • Nyah Vogue says:

        …dan juga hentikan buat filem merapu seperti ” Dalam Botol”. Mana ada mak nyah/ bapok operate letak anu dalam botol zaman sekarang ni dah. Geli la you…

        0

        0
      • Rita vs Ayu says:

        Harap Rita Rudaini, Lana Nordin serta Rozita Che Wan mahupon retis2 yg lain x guna ayat yg sama untuk cover line bila dah byk sgt buat kesilapan… Bukan ni masanya nak bertauladan bagai!

        0

        0
        • cella says:

          xde mnusia yg sempurna.. smua akan lalai.. smua org xkan sedar bila diri diuji.. Allah bg setiap org ujian dgn pelbagai cara.. sama ade sedar xsedar je, insaf x insaf.. 10 kali dtg ujian pon, slagi x sedar, xinsaf slagi tu Allah bg ujian lain.. korang2 yg komen kat beutifulnara ni kadang2 sedeh aku bace, ayat2 yg diberi macm bukan org agama islam je.. malu jd org melayu, byk sgt titik hitam dalam diri memasing..

          0

          0
    • Lembu Gemok says:

      alahaii..sedihnya cerita ko makcik…perkara paling sunyi apabila kita ditinggalkan keseorangan di dalam kubur kelak..so berbanyakkanlah bekalan utk menghadapi saat itu..ok..takyah nak tunjuk desperate sgt laa auntie…tenang..dekatkan diri dengan Allah..pasal jodoh tu,kalau ada, ada laa..takyah merintih sgt…geli aku aiiihhhh!!!!

      0

      0
    • cik pedas says:

      “Selepas ini saya akan mencari pasangan yang seusia atau pun jarak umur yang tidak jauh daripada saya.”

      i will support u kak !!! alhamdullilah beliau sedar akan hakikat tu…tak macam che tah!!! puihhh

      0

      0
    • Anonymous says:

      sebab tu lah dulu org dah nasihat sbb org dh nampak ape akibatnye..
      haih.. tua tapi tak matang..

      0

      0
    • Apam Tembam says:

      Nasihat dari “nenek raja azmi” ni di tujukan khas buat “makcik rozita che wan” !!!
      So makcik rozita…listen, listen, listen….lol !!!!

      0

      0
  2. no name says:

    kalao sunyi cuba ingat ALLAH,.sepatunya umur kalo da senja perbanyakan amal ibadat, melakukan segala perintah ALLAH SWT. baarula hidup akan tenteram..

    0

    0
  3. abc says:

    tu sebab al quran suruh tutup aurat sayang…

    0

    0
  4. saya lalala... says:

    takpela makcik… tak payah mencari… kalau ada jodoh ia datang sendiri dan buat ler pilihan yg bijak… doa byk2… dekatkan diri dgn Allah.. pasti terisi kekosongan jiwa tu.. insyaallah…

    0

    0
    • miss mong says:

      bkn saja pngajaran kpd msyarakat tp juga pngajaran utk diri raja azmi sndiri supaya anda tk ulang silap yg sama..good luck kpd anda dlm mencari jalan hidup yg sebenar

      0

      0
  5. meriam buluh says:

    klau dah lepak d kelab ari-ari, mmg lupa diri. lagi-lagi ada bf
    yg layan…..muda lak tu. aku yg muda pnh rasa, tapi x da bf
    layan….cuma dgn kwn2. mmg enjoy utk lps tension.

    0

    0
  6. insan biase says:

    kalau rase sunyi carilah Allah..banyak kan bedoa insyaAllah sume nye ok…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Kalau sunyi cari saya.

    0

    0
  8. lady says:

    alhamdulillah, moga2 artis lain pun turut mengambil iktibar. apa yang pasti, keinginan untuk berubah itu ada dalam diri. perlahan2 lah berubah ke arah kebaikkan.

    0

    0
  9. johnjeninz says:

    Sudah-sudahla tu raja azmi…dah rupa janda gersang aku tengok….kalo janda muda gersang leh la terima akal lagi….kamu tu umur dah separuh abad der…moga dapat jodoh yang baik….

    0

    0
  10. Mirai Suenaga says:

    Boleh tak lepas ni kau keluarkan statement;
    “saya dah menyesal dan lepas ni saya nak dekatkan diri pada Allah”

    aduhai, nenek…nenek…

    tak payah nak cari cinta sangat. Kau cari cinta Rasul dan Allah sahaja lah!

    0

    0
  11. Armin V says:

    sunyi ke? Dah xada fmly or kawan2 support diri u ke utk u terus hidp…. ke layanan org muda ni lebih best dr yg senior2.. lepas pantas, bertenaga n lebih agrsf kannnnnn.. xapa2, klu da sedar tu ok la jgn esok lusa kuar gosip lagi sudah laaaa akak yaaaaa…. Klu sunyi lagi cari la i ok, ni num i 017 390 9110 i leh teman u bilaaaa sunyiiii

    0

    0
  12. Cik Melur says:

    Bagus la…dia ni memang sgt2 +ve kan. Biasa la kita ni, sume nya serba x kena. At least dia cara dia jwb tak la menyakitkan hati kita yang membaca mcm si dia………

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Jgn lar tau nk mengutuk ajer.. at least die x slhkn org lain… be strong Raja Azmi..

    0

    0
  14. YNA says:

    klu dh sunyi npe mntak cerai dl?npe xptahankan rumah tangga awak dl nek?emhhh…

    0

    0
  15. miss s says:

    bgslah da sedar raja azmi drpd artis yg dah tua kerepot tpi xsdr diri.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    alhamdulillah…bagos la klu da sedar diri..harap2 dpt hidayah utk menutup aurat pulak lepas nie…

    0

    0
  17. eklas says:

    alhamdulilah…xsalah kita brdoa untuk kebaikkan dia n doa2 yg baik insyaALLAH untuk diri kita gak,,,xperlu la guna perkataan “janda”tua kerepot” ke apa..semua tue takdir Tuhan kan….sapa kita nk mencaci cerca n persenda dia…taraf kita sma jew kan dsisi DIA yg ESA…wake up la!!budi bahasa kan budaya kita..bukan untuk kaum melayu atau rakyat msia sja..dalam AGAMA pun xajar kita guna kata2 kesat nie… :) berilmu beramal bertakwa… !

    0

    0
  18. Makcik Gemas Feedlot says:

    Sey pun suko baco kisah masyarakat di Celah2 Kehidupan tp suratkobar Mingguan Malaysia yg bosar tu sey tak baco. Memongak jo lobih.

    0

    0
  19. Lalola says:

    Kalau ikut pandangan kasar.. Dia ni jenis jujur bercerita apa saja pasal diri dia.. Tapi, aku rasa dia terlalu ‘open’ sangat laa.. Kadang, kita ni perlu simpan sikit cerita kita dari terus terang.. Kalau wartawan tanya pun, tak payah le terus terang sangat.. Ni habis cerita kata rindu, sunyi, lupa diri.. Kot ye pun, jangan le cakap macam tu.. Aku yang baca ni pun rasa malu laa wei..

    0

    0
  20. perihatin says:

    Ingatlah, hati kita ini memang sentiasa muda walaupun dah lanjut usia. Tapi badan kita ni ada tarikh luputnya. Bila sampai masa, budak kecik pun dapat bezakan antara makcik dengan kak cik. Sebab tu la kita kena sentiasa ingat berapa umur kita agar tidak membuat sesuatu yang boleh memalukan diri sendiri dan ahli keluarga.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    YNA, ade lar sb knp die x prthnkn r/tangga die…. awk igt org yg prthnkn r/tangga tu bhg ker… tu slpnyer..

    0

    0
  22. I luv u pani ! says:

    aku salute kat die ni, dia tak malu nak mengaku salah , btw manakah entry CT yg nak ke london tu?suda remove? why???

    0

    0
  23. ................. says:

    bang nara ni dh x de cite lain ke..cite dia ni plk…boring la….

    0

    0
  24. Puteri Azman says:

    ntah2 pemuda tu tak wujud pun kut, crita rekaan semata, aade sesape bleh conpem lelaki tu memang wujud tak??

    0

    0
  25. so whaT? says:

    hurmm.. dah tua-2 pon pepek tuh gatal nak bercinta bagai deengan org muda. pergi buat amal ibadat lagi bagus.. oppss.!!! dsar tuaaa! kedut kedutan puih tuih

    0

    0
  26. APA LA says:

    kan dye nk brubah…..so jgn kita condem dye… oke lah dye dr rcw yg x brape nk sdar dri tu …

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Salah statement tu makcik ooiii……perkara yg buruk tak boleh dijadikan tauladan….perkara baik dijadikan tauladan, perkara buruk dijadikan sempadan… kalau perkara buruk engko dijadikan tauladan….hancussss….

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      kau tu yg bodoh bahlol !! yg kau dengar cakap dia tu apesal hahahahahahahaha !!! klakar klakar hahahahahahahahahahaiiiiiii !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ko ni memang bodoh tak sekolah ape minah….org cakap statement dia tu salah, sepatutnya dia kata perkara buruk saya dijadikan sempadan, bukan tauladan, ko dgn dia memang tak sekolah ke minah, bodoh nak mampos…. memang dasar spm tak pas bahasa malaysia ko dua org ni minah….

        0

        0
  28. Anonymous says:

    jijik la pompuan tua x sedar diri.. nak suh org amik teladan la konon.. nak berubah jgn pakai air liur je nenek tua. tp tindakan xde.. ko pakai tudung molek2, mulut x payah nak jd mak nenek bercerita konon2 dah berubah..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Anonymous ko xya la nak bg nasihat kt org lau ayat ko 2 xde budi bahasa. dalam islam beri nasihat 2 bgus. tp dgn cara yg berhemah n sopan. bukan hina, pndg rendah kt org, judge org mcm2. Ko jgn igt ko suci sgt la. entah2 kt akhirat nnt dy yg masuk syurga ko yg masuk neraka. amal ibadat seseorang hanya Allah yg tau. so jgn ase diri 2 terlampau suci. konon nak tunjuk baik, Islamic sgt la konon. tp aty busuk. mulut mcm longkang nak jijik kt org la pela. ko igt ek? lau allah ampunkan dosa dy, dy lg suci dr ko…. renung2 kan………..bye

    0

    0
  30. emma mengelembong says:

    baru nak suh dia couple dgn abg pa, abg pa dah ada calon pulak…

    0

    0
  31. jijo says:

    HEK ELEHHH, KALAU NIE MAK AKU KE ATOK AKU KE, MALU JE SEH, SUMPAH MALU!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    kalo atok ak dia pun nak anak dara.. mak janda tua ni air pun kering sape yang nak..

    0

    0
  33. I loved your post.Thanks Again. Really Great.

    0

    0
  34. Thanks for sharing, this is a fantastic blog.Really thank you! Awesome.

    0

    0
  35. Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such information.

    0

    0