Written by Bella | August 4th, 2016

Gara-gara digigit kucing peliharaannya, pelakon Raja Ilya terpaksa dimasukkan ke ICU untuk menjalani pembedahan membuang 12 ketulan yang tumbuh dibahagian badan beliau. Ia sebenarnya salah satu kesan sampingan suntikan vaksin yang diterima selepas beliau digigit.

Jelas Ilya, kejadian tersebut berlaku 14 hari sebelum bulan Ramadhan lepas. Ketulan-ketulan itu kelihatan seperti tumor yang tiba-tiba timbul dan keadaan Ilya pada waktu itu agak kronik.

Lebih memeranjatkan lagi, doktor memberitahu peluang beliau untuk hidup pada waktu berkenaan cuma 50 peratus sahaja.

Walaubagaimanapun, selepas  pembedahan dilakukan, Ilya sudah semakin pulih dan kini sudah kembali aktif menjalani penggambaran filem KL Vampire.

Doktor memberitahu ketulan itu disebabkan reaksi vaksin dan kes saya adalah satu dalam sejuta.

Rasa sakit seperti nyawa hendak putus. Syukur saya pulih selepas doktor membuang dua ketulan berisiko tinggi.

Kini saya sudah pulih dan boleh mula bekerja seperti biasa, cuma saya masih perlu menjalani pembedahan kedua untuk membuang baki ketulan dan akan melakukannya selepas selesai penggambaran filem KL Vampire.

Ilya menjelaskan pendiriannya mengunci mulut mengenai keadaan kesihatannya sebelum ini kerana merasakan ia kurang sesuai dengan situasi dihadapi ketika itu.

Saya tidak mahu membesar-besarkan perkara itu. Hanya keluarga terdekat saja tahu masalah ini.

Syukur Raja Ilya tidak apa-apa dan sudah beransur pulih. Bila ambil vaksin kerana digigit kucing memang ada risikonya tersendiri yang kita tidak boleh jangka. Hati-hati ketika membelai kucing ataupun bermain dengan mereka agar tidak kena gigit.

Sumber Berita : Harian Metro

34 responses to Digigit Kucing Peliharaan : Raja Ilya Terpaksa Masuk ICU Buang 12 Ketulan Tumbuh Di badan

  1. Joyah La says:

    lagi ramaila golongan anti vaksin bersorak baca berita ni

    0

    0
  2. Anonymous says:

    1ST

    0

    0
  3. Cempaka di Taman says:

    Jap2…kuor tajuk jap…asal post pasal fiza elite wat report ttg minah yg maki dia tu dh ghaib? Minah tu pn x pepasai block aku kt ig dia..eh aku komen ape pn x pasai dia…apakah yg berlaku?

    0

    0
  4. Anon says:

    vaksin memang bahaya. siapa yang percaya dengan vaksin tu memang kepala otak mereka sudah di basuh oleh orang ‘barat’. Sorry saya bukan Anti-Vaksin, saya cuma melihat dunia ini sudah di penghujung zaman.

    Kamu tak perasan pun yang orang ‘barat’ or orang2 yahudi sekarang sudah bermaharaja lela di dunia ini, mereka control Ubat, Wang Dunia dan macam2 lain lagi yang penting di dunia ini. Cuma kamu shj yang belum buka mata besar.

    ‘History is written by the Viktor’ who is it? pikir2 kan lah..

    ‘Kita hanya menunggu hari yang telah di takdir kan sahaja’

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak payahlah vaksin keturunan kamu anon…takut terkena sumpahan yahudi pulak. g lah heboh ka penduduk kampung kamu.

      0

      0
    • B says:

      ehemmm.. da ada anak? ade fb? sedangkan gossip pun ko layan…
      alahaaaaaiiii ckp x serupa bikin la lu

      0

      0
    • cili kampung says:

      hahha pemikiran kolot sikit2 yahudi sikit2 barat, jangan jd bodoh leh tak?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Doh orang islam sendiri sibuk nok jadi IS perang sana sini .. malas nok belajar pasal teknologi ..bangsa lain lah yang kuasai teknologi, ekonomi, medik. Bangsa lain experiment gagal.. dorang lagi

      0

      0
      • Anonymous says:

        ** Bangsa lain experiment gagal….dorang try lagi . Orang islam experiment gagal mula lah start kutuk…abis dalil keluar konon nyer maksum sangat. Jadi lah orang yg malas berusaha malas tuntut ilmu…lepas tu bila bangsa lain kuasai teknologi…mula lah ckp agenda barat lah… agenda yahudi lah. Dunia dan akhirat kena seimbang lah..

        0

        0
        • markonah makaroni says:

          Ko ni mental eh?anon aka B aka anonymous aka cili kampung n byk lg name ko..ske komen pastu sndri reply.guna je name lain2 tp u r the same person.tgok imej ko kaler yg same.yg aku thu ade org split personality..ko de bape identity?pasni jgn gigih wat byk2 email lak..nk komen byk2 pnya psl

          0

          0
    • Thuglife says:

      ckit2 yahudi..ckit2 barat.. kenapa?Islam xbleh maju ke? Cetek nya pemikiran.. Abistu yang dok sibuk guna internet..komputer pasai pa? Sekarang vaksin penting untuk mencegah penularan penyakit yg semakin berleluasa.. Merbahaya.. otak ada tp xnak guna..

      0

      0
    • Jula juli bintang 7 says:

      Sebab manusia mcm ko ni lah islam x maju2 .. hidup kena ikut peredaran zaman, kalau nabi masih hidup mesti nabi pun suruh umatnya tuntut ilmu pengentahuan terutama bidang sains.

      0

      0
    • prepper says:

      dorang tak sedar yang lepas dah sign TPPA, kerajaan dah takde kuasa. ni semua TPPA dah start, nak abiskan stok2 yang hado. sebab tu dorang timbulkan isu difteria, selsema burung yg dah jadi 6 bulan sebelum raya lagi, tiada lagi support untuk mak2 bersalin normal lepas czer. dorang masih tak sedar. preppers dah siap2kan bekalan beras, gula, survivor skills untuk teruskan hidup. yang lain tu? dah pikir semua tu? mesti tak kan?

      0

      0
  5. cak says:

    cantik dia ni..muka bollywood

    0

    0
  6. Maria Sharapova says:

    lawa ilya . . baju oren kopek bulat

    0

    0
  7. Raja Ular says:

    jiran i kate,dia nie suka korek idong pastu selet kt kursyen kereta kawan i…pengotor dowh

    0

    0
  8. Penjilat jibby says:

    Knp kau x mampus??

    0

    0
  9. Miss pengsan says:

    Bukan haritu bulan pose dia ada kontroversi yg mintaj sponsor pastu tak bayar duit upah baju sorg pereka tu.dia kata dia.lambat bayar sbb ada kat india tgh penggambaran.balik dr sana pun raya ke 3.ni tiba2 masuk icu bulan ramadan plak.ntah betul ke tak minah ni.ke nk lari dr kontroversi je.

    0

    0
  10. Sihat adalah rezeki says:

    Alhamdulillah…semoga makin bukak mata sekalian.kebenaran semakin terserlah..btw dah sejuta orang ke pernah amik vaksin tu? ini lah penyebab ramai yang tolak vaksin.bukan sbb anti,bukan sbb agenda yahudi, bukan sbb isu halal haram, bukan sbb taksub dgn makanan sunnah, bukan sbb belagak pandai lebih drpd dokter, bukan sbb ikut-ikutan dan segala yg dituduh provaksin, sbb ini lah dianya. wpun satu dlm sejuta,tp kalau ditakdirkan kita yg satu tu mcm mana? time tu masa dah xleh undur lg dah.menyesal pun tak guna. xleh pukul rata 1 vaksin tu bleh digunapakai oleh semua org.adverse effect setiap org lain2.tp selagi x try mmg kita xtau.tp kalau dah try xdpt patah balik…semoga keturunan kita semua terhindar drpd perkara-perkara yg tidak diingini…Aminn….

    0

    0
    • Biskut says:

      jgn kan vaksin…kebanyakan bnda dlm dunia ni pun..1 dlm sejuta org alergik dgn benda tu. tak penah dgr ke psal alergik? cth mcm laki aku…dia alergik pd sesetgh ubat cth nya paracetamol. jd..ptt ker laki aku lancarkan 1 gerakan anti paracetamol? sdgkan berjuta manusia dpt manfaat dr ubat ni? ada tu anak kwn aku dia alergik pada apa2 produk tenusu. tepaksa bgantung pada soya base punya produk. jd…wajarkah kawan aku buat 1 grup anti produk tenusu? jiran aku plak thn lpas meninggal d sebabkan alergik terok dgn sesuatu (aku tak ingat ape). kalau ko tak dpt trima vaksin d sbbkan faktor2 kesihatan cth nya alergik ni td…blh lagi d terima pakai. tp kalau sengaja menolak bg alasan mcm suhaimi saad n bini dia tu dan mengakibatkan ramai lagi org lain terdedah kpd penyakit2 bahaya, ko rasa wajar ke? kalau la suatu hari nnti, kau ata kerabat2 kau kena jangkit dgn penyakit bahaya d sebabkan dorg2 yg degil sgt taknak d vaksin ni…apa perasaan ko ye?

      0

      0
  11. Anonymous says:

    kena gigit kucing kena cucuk ek..dulu aku kena gigit kucing aku nangis sorang2 je..sedar2 dah jadi kucingman..puiii

    0

    0
  12. Sihat adalah rezeki says:

    penat taip.comment x keluar pun

    0

    0
  13. Sihat adalah rezeki says:

    Alhamdulillah.kebenaran semakin hari semakin terserlah. semoga kisah ini akan jadi tauladan dan membuka mata hati lebih ramai. tidak la asyik mengeji org yang tolak vaksin. inilah sbbnya ramai org tolak vaksin.bukan sbb antivaksin,bukan sbb agenda yahudi,bukan sbb isu halal haram,bukan sbb taksub makanan sunnah,bukan sbb ikut-ikutan. tapi inilah hakikatnya. btw dah ada sejuta org ke yg amik vaksin ni? tak boleh pukul rata.paksa semua org amik vaksin.sbb adverse effect tak sama setiap org. kalau risikonya satu dlm sejuta,tapi yang satu tu kita,mcm mana? selagi x try mmg xtau,tp kalau dh try dan kebetulan kita yg satu tu,nak patah balik pun dah x boleh,menyesal xde guna..demi nak menyelamatkan org lain,herd immunity katanya,tp nyawa sendiri dipertaruhkan.mmg selfish la org yang push2 suruh vax tu.oleh itu,jgn belagak kalau kita belum kena adverse effect ni sbb semuanya takdir. semoga keturunan kita semua terhindar drp perkara2 yg tidak diingini. Aminn…

    0

    0
    • Anonymous says:

      adoii ni lagi sorang..kalu ada kes macam ni takde sebabnya orang nak marah kalu ko xamik vaksin..ni yang orang marah terang2 ko tolak vaksin..tahu pun kes ni 1 dalam sejuta so rasanya sume yang xamik vaksin tu sebab allergik ke?

      0

      0
      • Sihat adalah rezeki says:

        mmg la x marah sbb benda dah jadi kan??? kalau tak jadi lagi sbb x amik vaksin then mesti la kena marah.. faham ke tidak ni.mmg la satu dlm sejuta,tp kalau yang satu tu kau? apa reaksi kau? mcm saya ckp td la, selagi x try xtau alergik ke x. nak tau kena try la dlu.tp bila dh try kena adverse effect plak. masa tu baru tau dan dah x boleh undurkan masa lg dah…tau ke xtau? haha

        0

        0
      • Anonymous says:

        terang2 tu mcm mana eh?

        0

        0
  14. hantu kak limah balik bando says:

    dia ni keturunan di raja ke, atau raja mamak penang jeee..

    0

    0
  15. Iras mcm izzra aisyah pun ada

    0

    0
  16. sentap says:

    Allah tu dah bg signal soh menutup aurat…

    0

    0