Written by AbangNara | May 15th, 2013

Masih bercerita mengenai kontroversi yang terjadi di antara Afiq Muiz dan ibunya. Semalam menerusi sebuah sidang media, Afiq memaklumkan yang dia telah dihalau keluar dari rumah oleh ibunya sendiri. Namun hari ini, ibu Afiq Muiz menyangkal dakwaan tersebut.
ibu afiq muizIbu Afiq Muiz bersumpah demi nama Allah bahawa perkara yang dikatakan oleh anaknya tersebut tidak pernah terjadi. Kata ibu Afiq kepada Harian Metro:-

Demi Allah saya tidak pernah usir Afiq keluar, tetapi dia memilih keluar rumah selepas menyatakan tidak selesa berada di rumah kami yang kecil. Saya tidak pernah meminta wang daripada Afiq dan hanya Allah tahu bagaimana susah payah saya membesarkan dia dan anak-anak lain. Selepas keluar rumah, saya mengirimkan mesej meminta Afiq pulang, tetapi dia enggan. Hanya beberapa kali dia menghubungi saya.

ibu afiq muiz

Ibu Afiq Muiz turut mengakui yang dia tidak bersetuju anaknya menjalin hubungan dengan Eina Azman lebih-lebih lagi apabila wang RM30,000 lesap dalam tempoh sebulan daripada akaun anaknya.

Saya tidak tuduh wanita itu mengikis wang Afiq, tetapi saya persoalkan ke mana wang simpanan RM30,000 milik Afiq kerana sebelum ini dia beritahu mahu simpan wang untuk beli rumah, kereta dan kegunaan masa depannya.

afiq muiz

Abang Nara hampir mengalirkan air mata membaca harapan si ibu terhadap anaknya. Kasih sayang seorang ibu memang tiada siapa dapat menyangkal. Kata ibu Afiq Muiz:-

Saya tidak pernah menyifatkan Afiq anak derhaka, tetapi berdoa dia kembali menjadi Afiq yang dulu…seorang yang lemah-lembut, sayangkan keluarga dan memikirkan semula matlamat asal bergelar pelakon

Secara jujur, Abang Nara lebih mempercayai versi cerita si ibu daripada Afiq Muiz punya cerita. Namun daripada terus menerus bergaduh, Abang Nara berharap agar Afiq menyedari status dirinya sebagai seorang anak dan pergi memohon kemaafan daripada ibu tercinta. Sama-samalah kita doakan agar mereka dapat menyelesaikan masalah ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

247 responses to Demi Allah Saya Tidak Pernah Usir Afiq Keluar – Ibu Afiq Muiz

  1. LULU says:

    AFIQ JGN JD SI TANGGANG MODEN DEMI SEORG PEREMPUAN PLZ..
    kembali lah pd family anda.. minta ampun pd ibu anda.

    0

    0
    • roonay says:

      kembali ke pangkal jalan woiii…. si kering mcm eina tu bile2 mse je ko leh dpt, tp si ibu yg satu tu xde pganti nyeeeee !!!!!!!!! ishh :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        sudah2 la makcik!! kenapa gunakan media makcik? btw anak makcik dh besar tp makcik still control lagi duit dia? bagus btul…

        afiq, klu ko bg kenyataan lagi, maknanye ko mmg btul2 derhaka.. balik je la woii, xyah bising2…

        0

        0
        • Masih Bujang says:

          Kalau Mak dia control duit dia sampai tua pun apa salahnya? bangang juga kau ni kan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          makcik duk ke hulu ke hilir jadikan dia artis sape suruh, lain kali ke hulu ke hilir masukkan dia universiti guna duit burger makcik, baru la dia ada otak.. xpun ke hulu ke hilir masukkan dia sekolah agama ke ada gak pekdahnye… dunia glemer makcik, what u expect.. ni akibat salah didik, ni akibat nak anak jadik artis.. terimalahhh…

          0

          0
        • adah says:

          maaf nak mencela sikit. betulkan klu slh. rasanya x salah klu ibu afiq nak control duit si afiq ni.msti ada alasan tersendiri knpa ibu afiq nak control duit/kewangan si afiq kn.

          0

          0
        • Anonymous says:

          masih bujang, mak kau control duit kau?? mak kau bleh masuk acc bank ko check duit kau? klu ko pun x buat camtu, xyah nak ngata org.. kau pun sama derhaka kat mak kau..

          0

          0
        • puikkk says:

          ntah. meluat betul aku dgn makcik ni…. ko tu seorang ibu, malulah skit canang satu dunia yg anak ko tu tak berapa betul, baik makcik duduk kt tikar semayang, berdoa byk2… menyampah la aku tgk makcik ni..nasib baik la mak aku bkn jenis hati busuk mcm makcik ni… dh tawu kan profesion anak kau tu artis, kau jgk yg suro die jadi artis! yg kua statement kt media btpe… memalukan darah daging sendiri!

          0

          0
        • Masih Bujang says:

          control tu bukan bermaksud boleh masuk acc bank aku la ngok, tapi setidak tidaknya mak aku tahu mana duit aku pergi, aku masih bujang, memang perlukan sokongan ibu dan bapa aku. Why not? bodoh tu cuba simpan-simpankan sikit.

          0

          0
        • nora hot mama says:

          makcik…tak baik tak suke orang…kadang2 yg kite tak suke tulah yg terbaik dari Allah… makcik cubalah tenangkan fikiran, lapangkan dada, bukak mata hati…

          jgn termakan hasutan anak2 mcik yg lain… bykan istighfar makcik….
          sekian…

          0

          0
        • Masih Bujang says:

          Duit aku adalah duit Mak aku juga. Kau ada masalah?

          0

          0
        • puikkk says:

          ntah. meluat betul aku dgn makcik ni…. ko tu seorang ibu, malulah skit canang satu dunia yg anak ko tu tak berapa betul, baik makcik duduk kt tikar semayang, berdoa byk2.nyampah la aku tgk makcik ni..nasib baik la mak aku bkn jenis hati busuk mcm makcik ni… dh tawu kan profesion anak kau tu artis, kau jgk yg suro die jadi artis! yg kua statement kt media btpe… memalukan darah daging sendiri!

          0

          0
        • Dayang Bulat says:

          adakah seorang ibu tak layak mengambil tahu serba sedikit tentang pengurusan wang anaknya? biarlah, kan mak dia yang menyusukan dia, n jaga dari kecik sampai besar, walau buruk mana pun layanan “kononnya” yg afiq cerita kat media tu, seorang ibu, tetap ibu. syurga bawah telapak kaki ibu kan.

          0

          0
        • hola says:

          oit sengal.. afiq tu anak lelaki.. tanggungjawab anak lelaki pd ibunya tak pernah terputus.. walaupun die dah berkahwin.. kebajikan ibu die adalah tanggungjwb die.. berdosa besar andai kata die mengabaikan kebajikan ibunya.. mak die nak control duit die ke apa ke tak salah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mak dia yg bermasalah sebenarnya sbb dia yg start benda ni kalau pn anak dia tu lesap duit ke kena kikis ke perlu ke nk bg tau kt press bagai nampak sngt dia yg nk malu kan anak dia. kita yg org luar ni pun dh terjebak ngan citer anak beranak bdua ni. Skang ni sapa yg malu ? mak bukak pekung anak, anak bukak pekung mak siap ada backup lg awek dia..

          0

          0
        • Mia says:

          Aku lagi suka mak aku control duit aku/intai intai aku guna duit so that aku tak boros. Biarlah mak dia. Apalah kau ni.

          0

          0
        • cella says:

          MAK CIK!! MOTIF HANG APA???
          nk buat drama satu malaysia tahu keluarga pecah belah ke? adoiii.. malu!
          kalau afiq salah pon, aku rase mak yg xde motif xkan sanggup nk bg tau malaysia mcm ni…sorry to say.. aku ade je tgk makcik2 prangai cam ni di kawasan kejiranan aku.. konon nk tunjuk ‘daulat’ dia hebat kat anak2.. esok2 anak ko meringkuk,xde periuk nasi ko jgn sedeh plak yee..

          0

          0
        • Anonymous says:

          masih bujang, ngok,makcik ni dia masuk check acc anak dia.. tu namanya control la ngok!! tu yg aku maksudkan control! ko pun xleh buat, jgn nak marah org! ngok biol bodoh!

          0

          0
        • Anonymous says:

          xpayah nak kecoh la wei.. sapa je kat sini yg bagi mak control bank acc dia? siapa je yg kat sini yg mak dia bleh masuk bank acc check duit anak? siapa??? ada??? klu xde xyah ckp…

          silap2 korg yang kontrol duit laki korg sbb korg takut laki korg bg duit kat mak dia!

          0

          0
        • Anonymous says:

          makcik2 yg beriya nak jadikan anak artis mmg xlain x bukan nak duit je laaa….

          0

          0
        • puteri sarah says:

          kesimpulannye..baik buruk anak sedikit sebanyak datang dr baik buruk ibubapa jgk..sb 2 lah klu ade mslh family elok selesaikan secara peribadi..bukan menggunakan media sebagai perantara untuk meluahkan perasaan..sekarang,sape yg malu??ank pun malu,ibu pun malu,adik beradik n keluarga pun malu..lempeng 2 mmg patut malu org dah xsuke lg nk menyendeng kt ank org 2..sepatutnya ko jd perempuan nasihat la bf ko 2 suh taat pd org tua,nasihat yg elok2..bukan nye simbah minyak pd api yg tgah marak..sekalipun afiq xsalah,ko nasihatkn die ambil hati org tua 2 bukan ko lg racun hati n perasaan die yg tgah marah 2..yg ibu pun bukanlah nk slhkn maksik tp fkir dulu sebelum buat ape2..skrg bukan selesaikan mslh malah makin tambah masalah kn..sape yg susah??sendiri jgk kn..

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          korang tau apa perasaan seorang ibu yang melahirkan anaknya sendiri..bila besar anak jadi perangai macam ni…mgkin didikan tak sesempurna mana tp setiap ibu mendambakan anak yang boleh dia bergantung..ni tak..macam si Eina tu lak yang jadi maim besar……..siap leh arah ibu afiq ni minta maaf..mmg kurang ajar perempuan ni..sejak cerita dia kena tipu dgn datuk mana ntah utk beli keta mewah dia tu pon aku dah menyampah tgk si Eina ni!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          selain afiq ada gak anak yg bodoh cam anon ni,lbh ko yg diam sbb bkn anak ko pun!!pttnya anktu pun kena sedar diri mmg tanggungjwb anak bg duit kat mak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          wat masa ni mak2 artis yg aku dh dengar duk sebok chek acc anak diorang ialah afiq n lisa surihani…tp lduit lisa kena rembat hakak jahanam yg keje bank yg si afiq ni plak ngan awek dia…kate mak dieee la

          0

          0
        • anonymous says:

          sampai mati pun seorang ibu berhak control duit anak nya hatta ibu nye mengambil duit anak nya tanpa beritahu anak nya itu..xde jth hukum mencuri pun..kalo si anak kata xhalalkan..ia tetap halal..

          0

          0
        • jigs says:

          sbb mak aku simpankan duit aku lah aku dapat hidup mewah sekarang. ada rumah juta2, ada sportcars, ada superbikes, ada semua yang nak dalam dunia ni. aku belaja hidup cerma bila mak aku simpan duit aku. haramjadah ko anonymous sbb pertikai apa mak si afiq ni buat. bagi mak simpan duit tu berkat ko tau tak.

          0

          0
      • anzalnyah says:

        kenapa ngann afiq ni? sanggup tipu time press conference? nampak sangat si bitch eina pontianak yang mukanya ibarat dilumur bedak sejuk tu yang menghasut dia!

        0

        0
        • tnye je says:

          tapi tak paham la, npe si eina azman tu asyik menepek je sblh afiq tu?
          mmg ptt la mak dia x suka,blm ade pape asyik menepek je, lebihkan kekasih dari mak sendiri !

          0

          0
        • Minitminotmasey says:

          Ayookk … Mak kau dah nanges. Tak takot ke?

          0

          0
      • hrm says:

        baguslah.. mak memburukkan anak.. anak memburukkan mak balik. apa2pun, syurga dibawah telapak kaki ibu.. seburuk manapun ibu, jagalah maruah dia.. jaga lah maruah keluarga.. tidak terpalit pun sekiranya mengunggapkan kata maaf walaupun yg sbnrnya kite tidak bersalah.

        berdiam lalu mengatakan maaf tidak bermaksud kite mengalah dan mengaku bersalah. sesungguhnya, hanya kamu dan Allah yang lebih mengetahui segalanya.

        0

        0
        • Godek says:

          Apa slh nya mak dia control duit..??klau x sbb mak,ko tak lahir kt dunia ni Afiq oi…sedar2 lah ckit,..minah gomah tuh bila2 mse jer ko blh dpt..tp mak ngko tu,sampai mati ttp mak kau!!geram nye tgk kbodohan c afiq ni

          0

          0
      • BEHATI PRINSLOO says:

        dengar kata Eina Azman nak
        saman ibu dengan Adik Beradik Afiq
        sebab memfitnahnya,cbe siasat skit

        0

        0
        • asal ada je dislike? says:

          aku rase yag dislike nih gf afiq nih…!!!!

          selalu tak mcmnih…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kpd yg mengutuk mak si Afiq ni aku rasa korg semua mmg anak derhaka dan jahat!!biarla mak dia nk srh dia jd pelakon pun,mak dia kawal duit dia pun yg korg pg kutuk2 mak dia tu apsal pula yg salah ttp si Afiq ni x mengenang budi ssh payah mak dia nk realisasikan impian anak dia alih2 bila dah ada duit bila dah femes sikit lupa diri lupa keluarga yg x thn sampai sggp suruh mak sendr mnta maaf kat awek dia yg biol tu..apa punye anak la mcm ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          wah betina camni nak bt bini??ptt pun mak si Afiq ni x suka,dua2 pun bkn glemer sgt suam2 kuku jer pun..afiq cuba ko jd cam tokti tu biar miskin kalau dah femes jgn membelakangkan famili..

          0

          0
      • Rooney says:

        Ini semua salah Eina Azman.

        Tengok la pemakaian Eina Azman, macam perempuan tak ada harga diri. Perempuan yang pakai baju macam tu mana tahu erti HALAL dan HARAM?
        Even mak dia sendiri pun tak bertudung, mak Afiq pakai tudung tak ada pun make up tebal tebal.

        Ini semua salah EINA AZMAN, perempuan tidak ada maruah! Kerana engkau keluarga Afiq porak poranda!

        Afiq ni asalnya orang susah, jual burger dulu sebelum menjadi artist.
        Engkau Eina Azman, belum lagi 20 tahun tapi dah beli kereta Mercedes http://ohartis.com/tag/eina-azman-beli-kereta-mercedes/

        Eina Azman, tahu la engkau ni orang kaya. Mak bapak engkau banyak connection. Boleh tak kalau engkau cuba jangan rosakkan kehidupan Afiq yang cuba nak memperbaiki taraf hidupnya dengan diri engkau yang dah sememangnya ROSAK DAN SESAT? Satu keluarga engkau sesat Eina Azman!

        Kau tak tahu malu, pakai seksi-seksi haram! Kau boleh pegang bahu Afiq nak pujuk dia! Engkau tu budak lagi, tersangat muda. HALAL HARAM aku rasa mak engkau tak ajar. Kau tahu tak haram menyentuh badan seseorang lelaki walaupun berlapik? Siapa engkau, mak bapak engkau ustaz dan ustazah masjis negara ke? Pakai tudung pun tidak jauh sekali!

        So, aku mintak engkau JAUH KAN DIRI engkau daripada AFIQ. Please. Afiq naik jadi artist TANPA BANTUAN ENGKAU. Engkau daripad keluarga senang, engkau anak orang kaya boleh beli kereta mercedes RM220k CASH!

        Jadi tolong lah, Afiq budak yang baik. Engkau muda lagi Eina, tolong jangan rosakkan Afiq.

        Kerana engkau, keluarga Afiq porak poranda!

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          ni mesti pompan ni yg gasak duit afiq kan???? tol tk mak cik ??? eina ni tk tau lah jenis pompan ape n dari mana punye planet….kenape dia ni sebok pasal anak branak ni punye hal ??????? biar la afiq ngan ibu dia yg selesai kn masalah dorang sekeluarga ! yg dia sebok sangat pasal ni semua apesal !!! dh gila !! afiq ni mesti dia dh kena hanggok2 geling2 ni kan !!! tol tk !! dengar aje cakap si eina ni ..ni mesti ada ape2 kan !!!!!!!!!! bang nara sekarang jugak bang nara gi siasat betol ke si afiq ni dh kena hanggok2 geleng2 !!! lov u bang naraaaaaaaaaaaa

          0

          0
      • Ramona Zam Zam Alakazam says:

        sy pernah di halau ayah ketika usia muda, kerna dia nak kahwin laen , bila anak dh besar, dah encem segak bergaya , baru nk ngaku anak , and ckp iols nie anak derhaka bila tk nak dia , so , i tk nk percaya mak afiq muiz yg gila glam nie !! FACKKFACKKK ~!!

        0

        0
        • ape2 la says:

          2 ayah ni mak..adeh ko ni pun..mak mane yg sanggup halau anak sendri..kalau ayah 2 lain la..bukan dia yang mengandungkan kite..

          0

          0
    • cicakiut says:

      Syurga di bawah tapak kaki ibu, bukan di bawah tapak kaki muka senduk penyek! Insaflah….

      0

      0
    • kamariah says:

      abg nara mane statement eina azman nk saman ibu n adik beradik afiq

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko nak kata yg ko ni hensem ke Ramona zam zam alakazam???ptuih….perasan….

        0

        0
    • ila says:

      adoiii… afiq… afiq…hmmm #penings #dunia artis #manis mulut #madah berhelah

      0

      0
    • nooriez says:

      sudah la wahai ibu… doakn saja anak mu itu agar terbuka hati utk menjadi anak yg lebih soleh.. jgn dibuka lg aib mu dan anak2 mu…(waaahh ayat aku, soooo poyooo)

      p/s : mase press con. tu bley pulak ade si eina tu.. eiii x malu btul..!!!!

      0

      0
    • imah klasik says:

      aku rase ni balasan utk mak die! dulu kemain lg buat mak sendiri, hina mak sendiri, ha…kan dah dapat balasan skrg…

      0

      0
      • kepohcie says:

        kau ada bukti ke yg mak afiq ni prnh buat dkat mak dia time dia muda dlu?
        klu yea pn, btol, x yah nk cerita dlm blog..x baik mgaibkn org

        0

        0
        • Anonymous says:

          imah klasik mental problem ada masalah keluarga kot tu yg dia pun merau rapu kat cni…

          0

          0
      • ah kau says:

        nih mesti puak eina nih~~~!

        0

        0
    • LULU says:

      ni lah BAHANA JD ARTIS!
      (xsemua tp segelintir)

      0

      0
    • Ann says:

      ni media pusing cerita ke apa. sebab dlm paper baca afiq tak cakap mak dia halau dia.. dia just cakap tak tahan asyik bergaduh dgn mak dia, dia amik keputusan kuar dari rumah n nak hidup sendiri.. itu je. tp bca kt blog blog ckp mak dia halau dia. mana satu betul ni. sian mak sian anak. buka aib kt sini.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sbnrnya blog ke paper ke semua menipu lbh,org ckp A dorg pusing cerita jadi B,apapun Afiq ko tu agk2 la dl ms x femes sggp jer ddk ngan famili ko boleh je thn,skrg bila dah ada duit skt,dah femes skt ada masalah je sng2 pula ko tgglkan mak ko camtu jer,xkan ler mak ko nak marah ko tanpa sbb…

        0

        0
    • Anonymous says:

      tanggang

      0

      0
    • cinta mati says:

      cuba makcik doa byk2, sabar, die kan baru lg jadi artis. bg die rase dlu zmn gemilang die, makcik buat mcm ni..ape je makcik dpt? malu lg ade.

      satu hari nnt afiq ni akn balik jgk ke pangkuan keluarga, makcik dok desak, jatuhkan maruah die (which is maruah keluarga makcik jugak) watpe? ape dpt? lg die memberontak, dendam dan menjauh lg ada.

      cuba makcik bawak bertenang, banyakkan berdoa. InsyaAllah, kalau bkn esok, bkn mgu dpn, akan ada jgk satu hari nnt die terbukak hati utk balik kepada keluarga

      patutnye makcik banyak mengadu pada Allah, bukan pada media.

      Alahai makcik..nmpk sgt makcik dh termakan hasutan dari orang sekeliling makcik..

      tolonglah makcik. hentikan beri statement pada media2.. dan pada muiz dan eina jugak. tolong hentikan serta merta! hari ni jgk! kami yg baca pun malu dan sedih dgn kisah kalian…

      0

      0
    • macammacam says:

      Seburuk-buruk ibu pun yang kau ada, jangan sesekali mengaib/memburukkan ibu kau. You are nothing without your mother. Insafla!

      0

      0
      • Lin says:

        Ya setuju..hargailah ibu selagi dia ada dan mohon kemaafan sblm terlmbt kerna Syurga itu terletak d bwh telapak kaki ibu..Sedar la sblm tuhan tarik blk nikmat yg Dia beri pada kta, bila2 masa Dia kehendaki..Jgn sampai tuhan bls TUNAI perbuatan kta di dunia ni..wallahualam

        0

        0
    • TANTE says:

      mak cik.. pada mulenyer… mak cik suh anak mak cik jadi artis atas dasar ape? duet? hmm……….mak cik & afiq jgn la mudah melatah biler wartawan duk tanye…. nnti habes cte 1 rumah kuar nnti makcik.. malu…..duet tak ke mane makcik & afiq..

      0

      0
    • Anonymous says:

      kurang ajar punye anak,x sedar diri kalau mak ko xde ko pun blm tentu lahir kat dunia ni x dpt jd pelakon,dpt awek cun(tp kurang ajar),harap2 lps ni ko x dpt tawaran berlakon dah biar pdn ngan muka ko…

      0

      0
      • hipokrinista says:

        eina azman who? cun sgt ke? BHAHAHAHAHA!

        0

        0
      • Anonymous says:

        x baik mcm 2…doa yg baik2 kn k lbh bagus..siapala kita untk menghukum
        afiq.tau tak apa makna anak derhaka?x cium bau syurga kalau betul dia anak derhaka…kesian kt dia…lagipun hnya mereka yg tahu cerita sebenarnya.

        0

        0
    • peah says:

      Hanya Allah yang tahu yang mana salah. yang mana betul

      0

      0
      • Safiq Rahim says:

        lelaki xkira sdh kawin @ x, ibu adalah org pertama yg perlu kita taat.
        berlainan dengan pempuan yg mana perlu taat kepada suami selepas kawin.
        #apo nk jadi la dengan ekau nie afiq.~jap g ekau kene bakau dlm api bru padan muka

        0

        0
    • Minitminot says:

      Ayok .. Mak kaw dah nanges . Tak takot ke?

      0

      0
    • johan joji says:

      afiq, fuck you. i tell you, fuck you. i dont trust you, fuck you

      0

      0
    • NORIN NORI says:

      SESUNGGUHNYA SURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU….PEREMPUAN BILA-BILA MASA KAU BOLEHJUMPA…TAPI IBU HANYA SEORAGN DI DUNIA DAN DIAKHIRAT TAKDE LAGI ORANG YANG AKAN KAU PANGGIL IBU INGAT YEEE

      0

      0
  2. melati@yahoo.com says:

    jgn melukai hati ibu kite

    0

    0
    • miss mong says:

      aku tk leh tgk klu mak2 nangis ni.sedih sgt..

      0

      0
    • Ramona Zam Zam Alakazam says:

      sy pernah di halau ayah ketika usia muda, kerna dia nak kahwin laen , bila anak dh besar, dah encem segak bergaya , baru nk ngaku anak , and ckp iols nie anak derhaka bila tk nak dia , so , i tk nk percaya mak afiq muiz yg gila glam nie !! FACKKFACKKK ~!!

      0

      0
  3. mimi says:

    Buruk camne pun ibu tu…. Syurga tetap di bawah telapak kaki ibu

    0

    0
  4. cicakiut says:

    Syurga di bawah tapak kaki ibu, bukan di bawah tapak kaki muka senduk penyek! Insaflah….

    0

    0
  5. bobo wanita says:

    Allahuakbar..perkara mcm ni la yg aku paling takut skali jadi pd diri aku..minta Allah jauhkan..to Afiq, x kisahla kalau ko rasa mak ko yg salah ke apa, tp sbg anak, mmg kena rendahkan ego, n mintak maaf..mcmana pun, dia mak, n ko anak..ko yg ptt dtg caik dia, minta maaf..mak ko cuma nak ko je, bkn bnd lain..mak sorg je, awek boleh carik..lgpun ko bukan x ada rupa..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    syurga itu di bawah telapak kaki ibu….

    0

    0
  7. jerry says:

    tak boleh tengok mana mana wanita bergelar ibu mengalirkan air mata. sebak lain macam. semoga Allah bukakan jalan penyelesaian aminn.

    0

    0
  8. Solehah says:

    Ingat….syurga di bawah tapak kaki ibumu…tanpa restu ibu ANDA tidak akan ke mana-mana,wanita yang anda cintai itu tidak menjamin apa2 pun utk anda…
    Ingatlah wahai LELAKI!!!!

    0

    0
  9. zerotohero says:

    Astaghfirullahalazim…. insaflah wahai Afiq.. mana ada seorang ibu yg ingin mengaibkn anak kandungnya.. ingatlah syurga anda dibwh telapak kaki ibu bkn nya kekasih atau isteri…

    0

    0
  10. Pembaca says:

    Sebenarnya, cerita keluarga ni tak perlu nak bawa sampai ke media. Memalukan semua pihak. Semua orang akan berpihak pada ibu tapi suara seorang anak kena dengar juga. Nak selesaikan dengan mudah, jumpakan berdepan tapi tak perlulah dengan media sekali. Seeloknya dengan kaunselor yang berpengalaman, sebab kekadang soalan media ni boleh tahan jugak provokasinya. Sekarang ni, bukti bukti sms dan twitter dah ada, sepertinya menyokong Eina sebab katanya terang terang twitter adik adiknya menghina Eina. Tak salah juga kalau Eina nak ambil tindakan sebab menjatuhkan reputasi dia. Tapi kalau itu terjadi, besar lagi pula masalah yang datang. Belum jadi pelakon gred A pun dah banyak masalah.

    0

    0
  11. iphoneuser says:

    Allahurabbi, balik awal bohhh..

    0

    0
  12. Buah menkudu says:

    Nara…kau mcm aku ..aku percaya mak dia. Setelah baca blog adik dia..dah pengalaman depan mata aku tak rasa family dia x sayang dia.
    Kau boleh cakap rumah kecik…then buat cerita Hal mak ko.. Aku rasa mak ko terpaksa cerita kat media supaya kau tak tersasar jauh. Takde cara lain nak selesai bila anak kemaruk bercinta. Tapi better afiq baliklah, Hal makin lama makin pariah. Eina bole warning mak kau. Kau boleh diam je..
    Dah tak payah Guna media dah. Balik lah sujud cium kaki mak kau tu afiq. raedha Allah adalah Dari redha ibu .

    0

    0
  13. Muhammad Erlius Syafri says:

    Tengok gambar mak ko tu dah mengalir air mata, setitik air mata jatuh pun ko tetap derhaka tak kisah mak kau halau ke tak. Tak sedih ke tengok mak kau mcm tu ?

    0

    0
  14. rai says:

    aznil sanggup tinggalkan master chef sebab nak jaga mak dia..afiq ni pulak sanggup tinggalkan mak dia sebab nak hidup bebas ngan si eina tu..kesiannnnn…sia2 je la ko jadi manusia afiq..mak ko tak pernah tinggalkan ko sesaat pon saat dia mengandungkan ko dulu…cuba la pk…

    0

    0
    • nasib says:

      aku sebak baca komen ko.. betul tu, mak x pernah tglkan kite walau sesaat pun saat dia mengandungkan kite..

      lebih2 org mcm aku yang sukar utk memiliki zuriat ni.. berusaha perbagai cara.. menunggu dan menunggu.. mengandung dan kemudian keguguran.. dan kembali berharap utk mengandung kembali dgn harapan mendapat seorg zuriat…

      tp klu dah besar anak mcm ni peragainya, yaAllah.. ko simpangkan la aku daripada menjalani nasib sebegini :(

      0

      0
    • modjo says:

      mmg r masa mengandung sesaat pun x tinggal gler……..ko igt pewot bole dibukak-bukak?….ko cakap apo…..hahahahaha

      0

      0
      • Anonymous says:

        modjo…kau kelakar lah wei…

        0

        0
      • nasib says:

        ko memperlekehkan “mengandung sesaat pun x tinggal” wahai modjo??
        ko memperlekehkan “ko igt pewot bole dibukak-bukak?” dah tu apa maksud gugurkan kandungan???? apa maksud seluk perut utk mematikan sebuah janin yg tidak berdosa??? YaAllah.. kenapa masih lagi ada insan yang jahil lalu mengetawakan org lain..

        0

        0
      • Anonymous says:

        x baik mcm 2…doa yg baik2 kn k lbh bagus..siapala kita untk menghukum
        afiq.tau tak apa makna anak derhaka?x cium bau syurga kalau betul dia anak derhaka…kesian kt dia…lagipun hnya mereka yg tahu cerita sebenarnya.

        0

        0
  15. mimi suka milo says:

    mula2 baca entry sblm dalam dua..sama ada nak percaya atau x..tp bila tgk muka ibu afiq ni…rasanya mustahil apa yg dikatakan afiq tu….tolongla afiq….seorg ibu x kan sanggup melihat anaknya menderita….dia hanya mahukan yg terbaik jer utk anaknyer….hrp afiq pk semasaknya..jgn jd ank derhaka…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    zaman skrg ni kalau x puas ati cepat2 masuk media.pada kedua2 belah pihak selesaikn masalah ini secara berhemah.belah ibu salahkn ank belah ank salahkn ibu.malu!!sdahnya yg tukang baca senyum-senyum jek..sbbnya kita pun x tau mana yg betul mana yg salah..dah2lah..

    0

    0
  17. locomoco says:

    sorry to say aku xbrp kenal mamat ni berlakon citer apa.. bru jd artis setakat mana pun dah lupa daratan… bila dah jd superstar ntah mcm mana lah gamaknya… uishh…

    0

    0
  18. red velvet says:

    oh my kenapa la nak cerita semua ni kat media. malu lah. nnt org2 semua kutuk anak awk tu. tu ke yg awk mahu.pastu org pun kutuk mak awk. — dan sekeluarga dikutuk

    0

    0
  19. DetectiveConan says:

    Ishk2 dunia akhir zaman.. Aku tengok dua2 ada salah masing2. Tak semestinya ibu je yang betul..

    Tapi, tak kiralah kalau ibupun yang salah, takkan ibu yang nak mengadap anak mintak ampun kan? Resam dunia, yang mudalah kena mengadap yang tua, tak kiralah siapa yg salah.. Mengalahlah afiq.. Buatlah mak tu redha ngan kita walaupun mungkin kena tinggal asing. Sebab bila parents kita dah pergi, kita dah tak peduli siapa yang salah, siapa yg betul. Kita cuma akan terpk napelah kita tak buat yang terbaik sebelum diorang pergi. Renung2kanlah hey orang muda.. Gua juga pernah muda..

    0

    0
  20. Inikali lahhh says:

    ini kalilah ko ubah perangai ko tu dik nonnnn

    0

    0
  21. che ta plastik surgery says:

    duit rm30 ribu lesap tu dia bagi kat eina tu ler!kan dia beli mercedez.dia kebas duit afiq la tu.bodo punya pmpuan kaki kikis!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    hal keluarga x perlu la nak di jaja kesana kesini…to afiq xkan ruginya hidup ini klu kita buang ego demi manusia yg pernah bertarung nyawa utk melahirkan kita, bila dah terlalu jauh tersasar jln..kita harus kembali ke pd jln yg asal, supaya kita tdk terus “sesat”…

    0

    0
  23. aku says:

    Pe nak jd lar ngan afiq nie.sebab ppuan yg bru brpa blan ko kenal ko blh berubah camtu sekali.yg mak ko tue berpuluh2 thn ko knal blh camtu je ko tinggalkan.jgn menyesal dkemudian hari dh lar.msa tue ko mok minta ampun maaf pn xguna.mnysal xsudah lar ko..syurga di bwh tpak kaki ibu/mak bkn kat bwah kaki gf ko yg blom tentu lg jd bini ko..GERAM nyer aku ngan cter2 mcmnie.

    0

    0
  24. batu betangkup says:

    perempuan berjuta2 di dunia ni.. tapi yang namanya IBU KANDUNG 1 ja. so fikir2 lah afiq. jgn bodoh sgt. kalaupun mak ko jahat pun ko x patut burukkan dia..

    0

    0
    • ash says:

      zaman skrg ni susah nk percaya kt org..tp percaya la memang ade mak yg x sayang anak, smpai sanggup buang anak, tinggal kt sopim complex pn ade..mesti dorg ade mslh famili tu yg mak die x sayang die kot, pastu bile afiq kua umah, die wt statement anak derhaka lak. bile afiq ade die halau..pastu bile afiq xde mula la tercari2 sbb nk duit..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ash ko noe mesti eina kan..

        0

        0
      • batu betangkup says:

        jgnlah disamakan dgn mak yg buang anak.. ini mak yg dah besarkan sampai dah bujang.. kalaupun mak nak duit shja.. terimalah itu ibumu.. walau harta sebanyak mana pun xkn dpt bayar pengorbanan dowg ni mengusung perut 9bulan.. menyusukan.. bg mkn.. xlayak nak burukkan dorg.. anak2 x layak sungguh burukkan Ibu kandung walau sejahat manapun dia.. klu dia jahat biar Tuhan balas.. jgn kita pndi2 membalas

        0

        0
      • batu betangkup says:

        gnlah disamakan dgn mak yg buang anak.. ini mak yg dah besarkan sampai dah bujang.. kalaupun mak nak duit shja.. terimalah itu ibumu.. walau harta sebanyak mana pun xkn dpt bayar pengorbanan dowg ni mengusung perut 9bulan.. menyusukan.. bg mkn.. xlayak nak burukkan dorg.. anak2 x layak sungguh burukkan Ibu kandung walau sejahat manapun dia.. klu dia jahat biar Tuhan balas.. jgn kita pndi2 membalas

        0

        0
  25. Me says:

    SETTLE SENDIRI KAT LUAR LA>>>>
    INI SEMUA ORANG JUDGE KORANG ANAK BERANAK….

    0

    0
    • Anonymous says:

      mak ngan anak gila glemer.. klu x xde la mak dia mengungkit sbb nak jadikan anak dia artis..

      0

      0
      • Anonimouse says:

        ape la bodoh sangat kau ni. dah anak dia start dulu. dia kena la terangkan benda betul. bangangnya la kau ni. mesti kau pun saing2 afiq kan. kejar betina pastu tinggalkan mak kan???

        0

        0
  26. ~aiShah~ says:

    Duhai apakah gerangan budi balasan
    Bagi insan melahirkan, membesarkan

    Bercucuran airmata bila mengenangkan
    Betapakah besar budi ibunda berikan
    Siang malam menderita
    Hingga entah bila
    Sungguh besar pengorbanan
    Ibunda berikan

    Tiada bahagia jika tiada
    Doa puja restu
    Syurga itu telapak kaki ibu

    0

    0
  27. Masih Bujang says:

    Saya nak komen sikit saja. “Afiq sila diam dan balik rumah berbincang dengan ibu anda.”

    0

    0
  28. batu betangkup says:

    perempuan berjuta2 di dunia ni. yang namanya IBU KANDUNG hnya ada satu ja.. so fikir2lah.. kalau pun mak ko jahat x pyh nak buruk2an dia sangat.. xda dia.. ko pun xda. sekian!

    0

    0
  29. bijaksana says:

    lebih baik ibu tunjukkan kebijaksanaan dengan tidak bercerita pada media. lebih buruk jadinya.

    0

    0
  30. esah says:

    Pesan makcik, kembalilah pada keluargamu lagi2 pada ibu mu itu wahai Afiq Muiz. Eina Azman memang banyak pengganti, nak lagi lawa & baik perangainya pun makcik boleh carikan tapi IBU tiada gantinya! Syurga kau bawah tapak kaki ibu bukan tapak kaki Eina tu. Tapi tapak kaki makcik boleh naik kat muka Eina Azman tau! Menyirap darah makcik rasa nak bagi kaki je kau ni Afiq Muiz!

    0

    0
  31. miss may says:

    mak dia tak control duit afiQ , just dia nak afiQ senang masa depan nanti . hilang 30k , siapa tak pelik ? mak mana yg nak tgk anak dia susah ? duit simpanan tu utk masa depan afiQ jgk . sabarla makcik . Allah tak tidur . afiQ , sila sedar diri yee .

    0

    0
    • Anonymous says:

      miss may, mak kau bleh check acc bank kau tanpa pengetahuan kau x? kau dh kerja?

      0

      0
      • Miss Y says:

        Even aku dh kawen pun, mak aku sentiasa pantau duit kuar masuk. Aku tak kesahpun sbbnya die tanak anak die takde saving dan hidup susah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          pantau duit kau?? maknanye mak kau ade access masuk acc kau? ok fine, kau mithali, klu kau menipu, kau munafik! stakat pantau mmg laaaa, ni siap bleh tgk duit dlm acc, mmg kau teror ahh…

          0

          0
        • miss may says:

          kau nak marah2 ni kenapa ya ? ke kau nie actually AFIQ ? if bukan , jgn marah2 . bukan masalah kau pun , dun worry , org tak kacau accnt kau pun ;))

          0

          0
        • bobok says:

          mak aku xpenah cek akaun aku pun..siap bg duit lagi ade la..tp mmg la mak die ptt risau duit anak die habis dlm mase sebulan..tapi xperlu masuk press..mst abg ngn adik2 die hasut ni..slalu batu api mula dari adik bradik sendiri..

          0

          0
      • miss may says:

        kau afiq ke ? :)))))

        0

        0
      • hamba allah says:

        kau ni afiq ke ? ;))))

        0

        0
      • hipokrinista says:

        hek eleh anon, yg ko sakit hati sgt ni nape, mak ko check ko punya account ke? balikkk la ooii..mintak maaf kt mak ko sendiri, yg ko dok hangin kt mak afiq ni pehal minah?

        0

        0
      • anon sengal says:

        mase suami aku bujang mak dia yang simpan kan duit dia kat dalam asb..buku pun mak dia pegang…sampai dia boleh beli sebijik rumah untuk mase depan kitorang..alhamdulillah..berkat mak mertua CONTROL duit dia mase bujang dulu..mak sentiasa nak yang terbaik untuk anak2 dia..sebab mak akan pk untuk mase depan anak2..xnak anak2 dia susah..

        0

        0
  32. KIAH says:

    afiq ni kan, dari aku suka tengok dia berlakon, dalam Master Chef semua tu, terus jadi tak suka. eh engkau ni Afiq sejauh mana kau melangkah. sejauh mana kau pergi kau kena back to basic bahawa syurga itu sesungguhnya terletak di bawah telapak kaki ibu kau. kau kahwen lah dengan 974944397 juta org perempuan sekalipun, tetap syurga kau bawah telapak kaki ibu kau. kau kena ingat. neraka tempatnya nanti.

    afiq tolong lah behave sikit, dia ibu kau kot. kau lempah2 fitnah fitnah ni, kau tahu tak yg kau marah marah tu sapa? EMAK kau tau tak. gila engkau ni Afiq

    baru tuhan gelapkan mata kau dengan Wang, kau dah tersungkur jatuh. kau dah hitamkan diri kau. tak kisah lah engkau ni nak bercinta ke apa ke, ingat sikit mak engkau tu. eeee baran betul aku ni. main main dengan emak. gila ke apa?

    ingat itu Emak. Emak yang tak pernah tinggalkan engkau 9 bulan lamanya tu. ni kau baru ‘senang’ sikit dah lupa mak kau. hahahahahahahahahaha.

    Afiq. lembutkan hati. please back to basic. percayalah cakap aku. kau dengan Ina Azman kerek nak mampos tu tak kan kekal lama ! Ingat sikit Emak kau tuuuuuuuu

    Aku doakan kau bahagia duni akhirat. sejujurnya aku lebih percayakan cakap Ibu si Afiq ni :)

    0

    0
  33. pemerhati says:

    ibu kata x menyifatkan afiq derhaka..tp nape statement sebelum ni kata afiq anak derhaka??…kalau betul cerita afiq ibunya mahukan duit..pastu adik beradik sampai pukul die…itu salah la kan…mmg anak patut bg mak duit…tp cara menggunkan kekerasan tuh x betul lah kan…si ibu yg baik..die terima sahaja berapa ank die bg…x mengharapkan balasan menjaga seorg anak itu..dan anak bile dah de duit n berjaya…jgn lupekan ibu..walaupun sikit..si ibu akan bahagia bile anak bg duit..berbaik baiklah kalian…jgn jadikan media untuk selesaikan masalah..malu..1 dunia tgk….selesai baik2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko comfirm ke apa yang afiq tu cakap benda betul? ke die buat cerita nak tagih simpati. ke eina tu da siapkan die skrip mcm kes ina nak kena rogol datuk tu??

      0

      0
  34. neera says:

    ye la, sjahat mana pun ibu, dia tetap ibu yg bersusah payah mberi kita nyawa dan bjuang membesarkan kita. Buang la yg keruh ambik yg jernih ye..hidup ibarat roda. bila kita sng, kita memang x hrpkn org sekeliling kita, tp bila kita susah, ibu jugaklah org prtama tmpat kita mgharapkn bntuan..saye pcaya, afiq memang org yg baik..kmbali lah kpgkaun keluarga dan saya brhrp sgala kekeruhan akan dapat djernihkan kmbali..amin

    0

    0
  35. Saya Sayang Emak says:

    Wahai Afiq Muiz,

    Sungguh kacak rupa parasmu. Dari keperibadianmu dalam Masterchef, tidak ku sangka begini rupanya. Dari raut wajah mak kau, aku nampak naluri keibuan. Ingatlah wahai Afiq Muiz, seorg ibu takkan pernah meminta dan diorang tak hadap pun duit anak-anak. kalau dia tanya, maknanya dia kisah sebab taknak anak dia boros atau apa. tapi syg… di sebalik ketampanan wajah, terselit beribu kebodohan sebab kau alpa dgn dunia dan kau lupa susah payah mak kau membesarkan kau. aku tertarik dengan statement afiq “Tapi saya tak faham kenapa ibu saya boleh cerita masalah keluarga kami pada orang lain. Apa salah Eina sampai kena tuduh sebegitu rupa?” MasyaAllah… Kau masih nak menangkan perempuan tu. \

    Ingat, syurga di bawah tapak kaki ibu. Bertaubatlah. Hargai IBU SELAGI IA MASIH ADA..

    Sekian,
    Insan

    0

    0
  36. Anonymous says:

    afiq ni kan, dari aku suka tengok dia berlakon, dalam Master Chef semua tu, terus jadi tak suka. eh engkau ni Afiq sejauh mana kau melangkah. sejauh mana kau pergi kau kena back to basic bahawa syurga itu sesungguhnya terletak di bawah telapak kaki ibu kau. kau kahwen lah dengan 974944397 juta org perempuan sekalipun, tetap syurga kau bawah telapak kaki ibu kau. kau kena ingat. neraka tempatnya nanti.

    afiq tolong lah behave sikit, dia ibu kau kot. kau lempah2 fitnah fitnah ni, kau tahu tak yg kau marah marah tu sapa? EMAK kau tau tak. gila engkau ni Afiq

    baru tuhan gelapkan mata kau dengan Wang, kau dah tersungkur jatuh. kau dah hitamkan diri kau. tak kisah lah engkau ni nak bercinta ke apa ke, ingat sikit mak engkau tu. eeee baran betul aku ni. main main dengan emak. gila ke apa?

    ingat itu Emak. Emak yang tak pernah tinggalkan engkau 9 bulan lamanya tu. ni kau baru ‘senang’ sikit dah lupa mak kau. hahahahahahahahahaha.

    Afiq. lembutkan hati. please back to basic. percayalah cakap aku. kau dengan Ina Azman kerek nak mampos tu tak kan kekal lama ! Ingat sikit Emak kau tuuuuuuuu

    kau ingat kau selama lama jadi artis? Tak Afiq, TAK. time susah nanti, family kau jugak kau bergantung. kawan kau, EINA AZMAN kau tu lariiiiii. tak de nye nak sama2 dgn kau. take note !

    Aku doakan kau bahagia duni akhirat. sejujurnya aku lebih percayakan cakap Ibu si Afiq ni :)

    0

    0
  37. anak emak says:

    lorh..masuk media lagik
    bla nk setel daaa..
    Hanya Allah dan famly dia yang tau sgalanya

    *keredhaan Allah trletak pada keredhaan ibu bapa selagi mana ia tdk bertentangan dgn SYARAK

    0

    0
  38. saya says:

    kesian aku tengok ko ni afiq..ikut jak telunjuk pompuan yang baru bergelar gf jer pun.ko x sedar ka pompuan ni sda pandai memerintah mak ko supaya minta maaf ngan dia.mcm diala yang paling berkuasa.Belum lagi kalo dah kawen.memang lembu cucuk hidung la ko ni mamat oiii…

    0

    0
  39. mak lampir says:

    laa harini makcik cakap die xderhaka plak???
    ginila makcik jangan p jumpa media… nanti ayat kene potong tulis ikut lain
    sama ada statement makcik dan afiq diputar belit..atau anak beranak ini yang memutar belit..
    hal keluarga x elok di aibkan..malu pada masyarakat
    *sonok reporter tulis cite laga2…

    doakan semoga semuanye kembali seperti asal..dan saling bermaafan

    0

    0
  40. Pinkyflix says:

    To Afiq, ibu tiada ganti dan ingatlah syurga di bawah telapak kaki ibu. Kebiasaannya, kalau ibu kita tak suka sesuatu yang kita buat tu bersebab. Jangan kerana mempertahankan seorang perempuan yang belum tentu jadi isteri awak, awak membelakangkan perasaan ibu. Saya juga kurang setuju bila hal keluarga dibesar2kan di media, tapi siapa tahu, hanya dengan cara ini saja Afiq akan kembali ke pangkuan ibu. Sebagai anak, rasanya lebih baik Afiq pulang dan berjumpa ibu, berbincang dan jangan keluarkan kenyataan di media, bimbang mengeruhkan kenyataan. Nak bercerita lebih pun, hanya mereka yg lebih tahu apa yg terjadi. Wallahualam.

    0

    0
  41. ahmad says:

    kembali lah afiq ke pangkuan ibu….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    naluri sy sebagai seorang ibu amat terasa n sedih bila sy tengok ibu afiq menangis…air mata ni pn mcm mahu mengalir…..kalau sy jadi ibu afiq pn akan marah n terluka ngan sikap afiq…

    0

    0
  43. oct1883 says:

    tak tau la hujung pangkal dan tak tau sapa betul sapa salah. tapi apa2 pun, elakkan memburuk2kan ibu, bapa, adik beradik di hadapan orang ramai. walau sejahat mana pun mereka, mereka darah daging kita. mereka yang patut kita pertahankan, bukan orang yang baru tak sampai setahun kita kenal. betul?

    0

    0
  44. ambo says:

    aku ingatkan afiq je yg pegi buat conference, skli eina ngn ibu dia ada sekali lah. eina siap bg masa seminggu pada mak afiq untuk minta maaf. Motifff??? xpaham lah aku. even mak doa salah, ko nak bakal mertua datang sujud minta maaf kat ko ke? nmpak sgt la eina ni perempuan camana.

    *hnya pdgn peribadi*

    0

    0
  45. .......... says:

    dlm hal ni kita x tahu y mana btl n y mana salah…tpi kalau afiq y x salah sekali pn ..buang la ego awak n pergi la mta mf ngan emak awak..sy tengok emak awak menangis pn terasa sedih n hiba apatah lagi awak tu anaknya..x sedih ke tengok ibu awak sndri mcm tu….

    0

    0
  46. cikikaka says:

    kuang ajo punye afiq.. ingat lah asal usul ko.. ingat tanpa keberkatan seorang ibu hidup ko x kan menjadi ko tau..

    0

    0
  47. macam macam says:

    redha Allah terletak pada redha ibu bapa,,,,kalau sekali hati ibu tu terguris,,,x berkat hidup kita nie…huhuhuhuhu ='(

    0

    0
  48. Pilih Kasih says:

    ingat ye afiq…kalau you betul2 menderhaka pada ibu…awak tidak akan selamat….skg dunia balas dunia..dh x payah tunggu kt akhirat…dh bayar cash…cuma masa dia cepat n lambat sahaja….

    0

    0
  49. inachan says:

    mmg la org senang nak side dgn mak, sbb mak byk berjasa. tp status mak tu bukannya lesen utk senang2 burukkn anak sendiri, kat media pula tu. kata sayang, mcm tu ke?? klau betul dia tgh bercinta, mmg la berubah mcm lebihkn kekasih hati. kena la terima, org tgh bercinta. nak expect anak x berubah langsung, kan x lojik??? nnti budak tu dah cool down, relationship dah stabil, baliklah dia kat keluarga. ini tak, time org tu tgh bercinta, duk kutuk kekasih hati mcm2, siapa x sakit hati? aku mmg x suka lah parents yg cerita hal anak2 ni kat orglain, sbb biasanya si anak la awal2 lagi org cop bersalah, just because si anak tu muda, n parents lak guna ayat dah berkorban mcm2 utk si anak. si anak pun ada gak berkorban utk parents, tp mana ada org kisah sgt hal tu. hmm!

    0

    0
  50. Anonymous says:

    gila ape ko ni afiq..da kena nasi kangkang ke woi!!!bodoh punye awek..sama bodoh dgn pakwe…

    0

    0
  51. Kak Ton says:

    eina azman? percayalah dia bkn sebaik-baik perempuan utk dijadikan gf waimma isteri solehah sekalipon..klu sekali pon kata hnya berkawan, so ape susah, tinggalkan dia n pergilah cari ibu anda, mohon ampun dan maaf..x rugi pon klu hilang ‘kwn rapat’ sorg ni..setakat ‘kawan rapat’ mcm dia, Insyaallah u blh dpt kt chow kit klu u cari..tp ibu xleh d cari di mana2 n tiada pengganti..sedih baca kisah anda ni, lebih sanjung orang/’kwn rapat’ drpd ibu sendri..walau jahat mcm mana sekalipon ibu kite, kite xleh nk derhaka..jgn lah jd kan umi anda tu sbg musuh n jgn biarkan ‘kawan rapat’ anda tu heret umi anda ke muka pengadilan..sanggup ke anda lihat umi anda diperlakukan begitu?? buangkan ego n marah n kembali kpd keluarga..byk dh kes artis yg buang keluarga/ketepikan mak ayah ni..sudahnye ape yg jd? hidup terumbang-ambing, rumah tangga porak peranda n cerai berai..ingtlah, tiada ibu maka tiada anda di muka bumi ini..so fikir2 kn lah..pilihan d tgn anda..

    0

    0
  52. duniawi_semata2 says:

    setitik airmata ibu jatuh………TAK BAU SYURGA KAMU

    0

    0
  53. odah says:

    si nara ni aku tengok macam lalang dah. org ni bagi statement dia sokong, org tu bagi statement dia sokong. takda pendirian langsung.

    0

    0
  54. minah meghoyan says:

    kesiann nyer mak dier..sampai ati buat mak die cm tuh :(

    0

    0
  55. gedebuih says:

    sayang awek lagi dari sayang mak sendiri..anak jenis apa ni? bawak-bawak la sedar diri sikit, kalo tak ada mak lu, lu ingat bley sampai ke pada tahap sekarang? baru jadi pelakon, terkenal sikit dah lupa asal-usul..kang ada yang kena sumpah jadi batu kang, masa tu baru nak menyesal dah terlambat bro..

    0

    0
  56. sukeatiakula says:

    naik nyampah plak aku ngan mamat yg tak berapa nk laku ni..
    dapat awek pun sama hancur jgk.. sorry to say la,
    hargailah ibu yg ade di depan mate ni.. nnt ibu dh takde baru ko tau betapa peritnya takde ibu..

    0

    0
  57. Anonymous says:

    abc

    0

    0
  58. budin says:

    lau betul lah ibu dia mintak duit….tk salah pun…..ibu memcuri duit anak dikira halal……..ni kan pula mintak…….perlu ingat anak perlu tanggung si ibu……itu tanggungjawab selama nya….

    0

    0
  59. sukeatiaku says:

    afiq o afiq sian gler kat mak kau…yg salah kt cni adalah adik bradik ko yg gilerr..dorang 2 seme dengki kt ko sbb ko byok duit..so dorang cucuk mak ko plak..yg jd mangsa adalah ko..dr ko bg 30k kt betina mner2 baek lar ko bg kt mak ko yg susah 2 dan adalah t/jawab ko la plak nk mmbahagiakan mak ko..paham dok giler..

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Sedih betul aku tengok sekarang ni banyak betul masalah keluarga among Malays. Anak2 tak menghormati orang tua, mereka penting kan orang luar dari keluarga mereka. Duduk lah berbincang elok2 pasti ada jalan penyelesaian…Hormati lah orang jika kita nak orang hormati kita…

    0

    0
  61. aje leee..... says:

    Afiq….aku dh mula minat ngan kau sbb kau ada iras ex bf aku tp bila kau wat cmni, aku sedih…..aku x salahkan kau cmtu gak ngan mak kau, sbb sume pengomen disini bg komen berdasarkan apa yg ditulis dlm media……walau apapn masalah nya tlg jgn jmpa press…..lebih byk buruk dr baiknya…xkan kau nk satu dunia tau masalah kau…..balik, bincang ngan kuarga lg baik.cmtu gak ngan mak kau, sudah2lah jmpa press tu, memalukan kuarga je….sume hal bleh bincang maaa…..

    0

    0
  62. BULAT says:

    Bagi aku, 2 2 pon aku xnak percaye.. bukan nak menyebelahi sesape.. tapi kalau mak die seorang yang biak, takan lah mak die p citer kat media!!! 1 dunia boleh baca.. yang anak memberi komen balas…. kene ke cerita hal rumah tangga 1 dunia???? sudah2 lah mak cik… bawak2 lah mengucap.. ape yg saya boleh kate, kalau sekalipun betul anak mak cik tu derhaka, mak cik sembahyang dan berdoa semoga die kembali ke pangkal jalan.. yang si afiq, kalau betul ko salah, pegi lah mohon maaf kat mak kau… x malu ke orang2 ketawakan keluarga koang di sebabkan masalah nie?? dulu bapak najwa latip… adoii.. x larat nak baca kisah2 mcm nie dah…

    0

    0
  63. yuxoroye says:

    xtahu yang mane betul yang mana salahhh , apa2pun .. family problem tk perlu kot heboh2 kan dekat media . buat org meluat .. Settle dgan family lebih better kot brbnding kecoh macamnie .

    0

    0
  64. ai says:

    perlu ke nak bgtau satu dunia??..tak sokong mana2..sbb tak tau sape yg salah dan sape yg btl..baik ddk bincang sama2..dr dok asyik buat pc, bukak aib sesama sendiri…

    0

    0
  65. dudu dodo says:

    MAK ANAK SAMA JE!!!!!!!!! kalo sama2 ada pegangan agama tak wat macamni. mana bapak afiq?da xde ke ape?sori tak tau part tu.tp bg aku,kalo betul sm2 ada pegangan agama,xdenye menjaja cite sn sni. kdg2 mak terlebih emo n slh gn kuasa sbgai ibu,anak lak dgn ego nya. sm naik je. jd cam cite takbur mama..pdn muke sume

    0

    0
    • anon says:

      afiq adik beradik tinggal dgn ibu..bapa dia ..errmmmm…no komen.

      0

      0
      • dudu dodo says:

        ooo.. aih.. kalo bapa die ada lagi..mohon kuar nasihat depa berdua. kalo 22 ada didikan agama x wat gni. yg mak die suke x suke np.kalo Allah kata da tu jodoh die,cmne? lawan qada n qadar? afiq ni pn satu aih.. ak pn situasi cmni.mak ak pn jenis sk jaja2. sng cite.. ko jgn lyn.mak2 skrg emo lebe. anak2 sbr jela

        0

        0
  66. Anonymous says:

    askum

    0

    0
  67. airmata ibu says:

    Masyaallah….bertaubatlah..balik rumah cari ibumu dan sujudlah dikakinya..semoga kamu diampunkan…amin

    0

    0
  68. seorang ibu juga says:

    assalammualaikum..
    pendapat saya..
    1. ibu afiq amik jln salah cite keburukkn anak pada semua org.
    2. sekarang afiq ikut cara ibu cerite keburukan ibu dan keluarga.
    3. sebagai seorang ibu jgn mudah2 gelar anak yg kite kandung tu derhaka. seorang ibu walau pun disakiti tetapi nk tgk anak hidup susah mesti tk sanggup, tgk anak masuk neraka apatah lagi.
    4. didikan agama yang kurang menyebabkan anak2 jadi mcm ni. sebagai anak yang dah akhil baligh pula, dekat2 la diri ngan agama supaya akan nampak jln keluar yg terbaik.
    5. ibu tk perlu buat semua ni .. lainla nk cari anak hilang. jd kedua2 bertaubat dan berdoa la kepada Allah.. tkde sape yg mampu mengubah ape2 melainkan dgn izin-Nya..
    6. ape kate ibu terime dulu pilihan anak.. kite pun tk boleh nk hukum org ni baik org tu jahat.. kalau terime pilihan anak .. nnt anak lebih selesa balik rumah.. org yg anak suke sgt tu pun akan suke ngan ibu itu.. pandai2 la amik hati skit.. kalau dh suke tu baik ibu suh kawin je.
    7. kalau mmg dh jodoh tkleh nk tolak.. kalau dh tk jodoh.. mmg tk kan jadi..
    sekian.. wassalam.. :)

    0

    0
  69. mala says:

    cerita afiq dan cerita ibu die totally opposite..yg mane ntah yang betol..sebagai orang luar yg x kenal langsung dgn 2,2 org ni, malas nak judge nanti tersilap judge aku pulak yg berdosa x pasal2..

    smoga bermaaf-maafan la semua pihak yg terlibat.. kalu putus hubungan silaturrahim ni, berat hukuman die. apatah lg dgn ibu sendiri..nauzubillah..

    0

    0
  70. AtieAnuar says:

    Mana yang lebih penting:
    1) Keluarga yang kita kenali sejak dari kecil, sejak kita comot momot berlemuih
    atau
    2) Kekasih yang baru saja kenal bila kita dah mula bergaya dan ada rupa

    Afiq, apa pun kamu sebagai anak lelaki, tanggungjawab kamu kepada ibu kamu tak akan putus sampailah kamu atau ibu kamu mati.

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Tak tahu la siapa betul? Siapa salah..ibu bapa zaman sekarang ni pun, yang nak bagi statement kat reporter tu buat apa? Yang si ibu patutnya muhasabah diri, pasal apa anak jadi macam tu? Bukan ke hasil didikan sendiri? Yang si anak pulak dah besar panjang tak ada akal ke berfikir yang mana betul, yang mana salah??? Apa sekalipun, ibu si afiq ni tak sepatutnya bagi statement kat newspaper!!!Cara nak betulkan anak pun tak kene gaya….

    0

    0
  72. Majdi_AMF says:

    kau tau tak, walaupun kau dah berumah-tangga, kau dah jadi bapa, syurga kau tetap di tapak kaki ibu kau? kau buat macam ni, kau tau tak kau dah malukan diri kau lebih daripada kau malukan mak kau? kau tau? haaa… kau tak tau kan? ni aku bagitau kat kau. dengan harapan, kau tau. sebab kau budak lagi, apa kau tau, umur kau baru 21 dik non, kau balik belajar agama dulu ok? kau tak tau kan? aku dah bagi tau ni haaa…

    0

    0
  73. cayangbucuk says:

    Pulanglah ke pangkal jalan afiq, berdosa besar menyakitkan hati ibu, setitis air mata ibu boleh masukkan kamu ke dalam neraka dalam sekelip mata, muhasabah diri, ingat Allah SWT Maha Pengasih & Penyanyang.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    mmg mak afiq xpttu ckp kt media__+ TP afiq sebagai anak harus la berdiam diri lbh elk bukan mnambah perisa __+ n EINA TU PLX sibuk NA CERITA jgk KO ingat owg kesah pasal kowg__+++idop xselamat dik mak nangis mcm tu____+++++

    0

    0
  75. hambaAllah says:

    ermm..mcm2 statement kuar dh skang nih..yg afiq menafikan pulak..
    mcm nih lh makcik, berdoa je lh pada TUHAN mohon di kembalikan afiq nih kejalan yg benar, kalu betul die salah. doa ibu nih insyallah TUHAN mudah makbulkan. susah sgt, sumpah je die…opppsss…tersasul lak sy..:D

    0

    0
  76. HAMBA says:

    untuk umum,setiap tangisan ibu itu adalah ‘Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang, ibu ibu jangan jatuh air mata dan anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Biarlah Ibu menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak.’

    Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka

    · Melihat kaabah sehingga menitis air mata.
    · Membaca Al-Qur’an sehingga menitis air mata.
    · Memandang wajah Ibu yang sedang tidur / sedar hingga
    berlinangan air mata

    0

    0
  77. macam macam says:

    muka dah hensem tp perangai ntah ape2.. kl budak2 pon xde melawan mak mcm tu…
    benci btl ngn artis bodoh sombong ni…
    si eina ni pon sama nak sibuk…
    budak2 x bijak ni ingat kita pon x bijak ker .. dah ar asyik berkepit pastu statement ‘KAWAN RAPAT’ dah la bodoh pastu nak bodohkan org …
    mak dah jg ko bg mkn tmpt tinggal tp last2 ko blah sbb kecik hati… come on la wake up dude

    jom buat senarai artis x pandai simpan bodoh… hahahaha

    0

    0
  78. Anonymous says:

    Kesian mak Afiq. Ni la dunia artis. Kalau tak tau bawa diri… hanyut la jawabnya dalam dunia glamour. Afiq artis baru…. baru nak belajar buat duit. . Mak Afiq tu ambil berat jangan sampai Afiq lupa daratan. Tak berbaloi rapat dengan si Eina tu… ini baru sikit… Lama lama macam macam lagi dia akan control life Afiq. …Sepatutnya dia tak patut keluar paper metro temankan Afiq kerana segalanya berpunca dari dia. Tak malu ke.. Apa pula kata mak bapak Eina dan mak saudara dia Juliza Azlizan.

    0

    0
  79. bedah tong gas says:

    Oppss..actualy duit 30k yg hilang tu, afiq dah belanja utk bedah..kitorg sama2 pegi interlaken, switzerland yg romantik katanye tmpat tu… ingat tiz ngn remy je ke mampooo gi sana..bedah tong gas pun dah pegi tempat tu..

    0

    0
  80. mynameisFIRE says:

    Aku hrp si pelakon ni mati kne panah petir..bia taw kuasa ibu tu besar mne,yg besarkan die,jge die sume dr kcik…aku klaw dh besar ni pn mak aku nk pkul aku,aku trime je..mqk aku keutamaan aku..seumur hdup aku..

    0

    0
  81. Ros Putih says:

    Pada pendapat saya, pasti ada salah tafsir kata-kata yg keluar dr mulut masing2 semasa bergaduh..Masa kita marah, kita tak sedar dan tak sempat nk susun apa yg kita cakap. Semuanya akan lepas ikut kemarahan kita. Adalah perkara biasa seorang ibu marah krn risaukan anak2 yg masih dianggap anak kecil walaupun dh meningkat dewasa. Dan anak2 selalunya tersalah tafsir. Harap anak-beranak ni saling bermaafan sebelum terlambat.

    0

    0
  82. awanbiru says:

    walaupun aku tak tahu siapa yang benar atau tidak, jahat macam mana pun seorang ibu, engkau tu tetap anak dia. berbuat baiklah kepada ibu bapamu.

    0

    0
  83. saje says:

    aku yg slalu cek acc mak aku sbb mak ak boros..haha

    0

    0
  84. yana says:

    kita doa kan yang terbaik untuk afiq dan ibunya. Duduk berbincang adalah jalan yang terbaik. Syurga dibawah tapak kaki ibu. Pada Afiq selesaikan la secara baik, jasa ibu tak dapat kita balas, jangan kerana seorg perempuan, kita lupa pada ibu yang melahirkan kita ke dunia. Pada Eina berfikir la secara dewasa, tak payah la nak saman2. Berjumpa dan berbincang adalah jalan yang terbaik dan tidak memburukkan keadaan lagi mengaibkan diri sendiri.

    0

    0
  85. pitbull says:

    pandangan aku..mgkin makcik ne mcm tersepit…mgkin ada masalah lain…nak mintak pertolongan anak berkepit ngan awek merangkap kawan rapat.tapi musykil bapak afiq muiz tak bg peranan ker….atau dan berpisah something…apapun yg terjadi pada makcik ne saya harap tabah menghadapi dugaan.org muda baru nak naik…beralasan bagai2.tapi makcik meluahkan pada media nmpk salah…berdoa berserah pada Allah segalanya. sama2 kita mendoakan yg terbaik buat mereka…….

    0

    0
  86. mizs june says:

    Ibu walau mcm mna pon ttp insan yg terbaik….
    Jgn jatuhkan air muka seorg ibu….berdosa besar…
    Pttnye kita jga maruah ibu kita…ni siap blh di uli2 plak…waima salah mcm mne pon ibu…kita ttp x blh bt mcm ni…tambah2 lg hnya krn seorg wanita yg msh blm halal????omak kau hah!!!!insap2 la dik apis oiiii…bila ko x glemer nt ibu ko gak yg pungut ko blik….ntah2 krn gosip taik cm ni nama ko ilang je dr dunia artis…hah hambek ko jual beger la jawapnyo….setitik air susu ibu ekau kalo x di halalkan eh merano ke narako la kau jang…..payah eh omak ekau ngandung n jago n ddik ekau alih2 dh bosar gini rupo ekau lupa daratan eh…

    0

    0
  87. wan says:

    dalam kes ni dua2 pihak silap…sepatutnya ibu afiq xpatut guna media utk buka cerita masalah keluarga..byk lagi cara blh digunakan…sbg seorang anak afiq sepatutnya lebih beralah dan xpayah jugalah nk guna media nk lawan balik apa yg mak die cakap..pergi jumpa bincang dan minta maaf…

    0

    0
  88. Modjo says:

    suda r tu afiq……….tu mak ko tu….terima dia seadanya…..tugas ko adalah tunaikan tggjwb ko….walau macam manapun keadaan mak ko….dia berhak banyak perkara. kalo ko tak ada duit its ok….ckp tak ada….kalo ada…. bagi…..dia berhak mintak apa pun dia nak dan ko bole tunaikan ikut kemampuan ko. jadi sepatutnya tak wujud persoalan dia syg ko atau tidak. kalo dia tak syg da lama dia campak ko dlm tong sampah masa ko kecik. dia org tua….dia mak ko….banyak perkara berlaku dalam hidup dia sepanjang membesarkan ko dan anak-anak yg lain. jadi maafkan kelemahan dia sekarang dan layankan sahaja kerenah dia sebagaimana dia melayan kerenah ko dan adik beradik ko dari kecik sampai besar…igt syurga ko disitu….itu penentu berkat hidup kerja dan duit gaji ko. lagi banyak ko spend pada mak ayah ko lagi berkat hidup insyaAllah….sebab seharusnya ko sedar jasa ibubapa takkan termampu ko mahupun kita semua membalasnya.

    0

    0
  89. Anonymous says:

    kesimpulan dr sume komen yg aku bce kat ats & ak 100% pasti sume komen yg buruk2kn umi afiq adalah dr EINA AZMAN!!!! dr air muka betina ni ak dh tau die mmg jahat!! n cuba korang tengok ada je dislike komen yg menyebelahi umi afiq.spe lg????nampak sgt!! btw,umi afiq xsebut pn nama gf afiq.n ko kata ko “”KWN RAPAT” je!! so,pehal plak ko mengelabah nk TERASA????? siap sebok ikut bontot afiq wat press conference??ak tau,ko yg desak afiq wat PC siap ko soh afiq hafal skrip ko kn??n lg 1 mengelabah nk saman umi afiq n mntak umi afiq mntak maaf kt ko??haaahaha..ak tau npe ko suruh umi afiq buat mcm tu, sbb nk membuktikn KONON2nye ko xbesalah??ko BERANI buat mcm tu sbb ko tau umi afiq org susah!! ko mengambil kesempatan di ats kesusahan hdup umi afiq n ko tau yg die MUNGKIN akn mntak maaf kat ko sbb die xde duit utk byr saman ko wpun mmg JELAS yg umi afiq xbersalah! To afiq,ak pasti ko akan menyesal dgn perbuatan ko 1 hari nti!! Ko mmg ANAK DERHAKA! snggup ko biarkn org mempelekehkn umi ko wpn ko tau umi ko mmg XBERSALAH!! n ko snggup menipu dgn memburukkn umi ko!! To umi afiq,sy doakan makcik sekeluarga sentiasa dimurahkn rezeki.xpe makcik, makcik kuatkn semangat utk hidup tanpa ANAK DERHAKA tu.semoga Allah sedarkn afiq sblm terlambat! xpe makcik,Allah ada.n ingat EINA AZMAN..Allah mengabulkn doa org yg teraniaya.Besedialah ko!!

    0

    0
  90. FIRASATKU KUAT says:

    kesimpulan dr sume komen yg aku bce kat ats & ak 100% pasti sume komen yg buruk2kn umi afiq adalah dr EINA AZMAN!!!! dr air muka betina ni ak dh tau die mmg jahat!! n cuba korang tengok ada je dislike komen yg menyebelahi umi afiq.spe lg????nampak sgt!! btw,umi afiq xsebut pn nama gf afiq.n ko kata ko “”KWN RAPAT” je!! so,pehal plak ko mengelabah nk TERASA????? siap sebok ikut bontot afiq wat press conference??ak tau,ko yg desak afiq wat PC siap ko soh afiq hafal skrip ko kn??n lg 1 mengelabah nk saman umi afiq n mntak umi afiq mntak maaf kt ko??haaahaha..ak tau npe ko suruh umi afiq buat mcm tu, sbb nk membuktikn KONON2nye ko xbesalah??ko BERANI buat mcm tu sbb ko tau umi afiq org susah!! ko mengambil kesempatan di ats kesusahan hdup umi afiq n ko tau yg die MUNGKIN akn mntak maaf kat ko sbb die xde duit utk byr saman ko wpun mmg JELAS yg umi afiq xbersalah! To afiq,ak pasti ko akan menyesal dgn perbuatan ko 1 hari nti!! Ko mmg ANAK DERHAKA! snggup ko biarkn org mempelekehkn umi ko wpn ko tau umi ko mmg XBERSALAH!! n ko snggup menipu dgn memburukkn umi ko!! To umi afiq,sy doakan makcik sekeluarga sentiasa dimurahkn rezeki.xpe makcik, makcik kuatkn semangat utk hidup tanpa ANAK DERHAKA tu.semoga Allah sedarkn afiq sblm terlambat! xpe makcik,Allah ada.n ingat EINA AZMAN..Allah mengabulkn doa org yg teraniaya.Besedialah ko!!

    0

    0
    • dudu dodo says:

      soalan: berapa kali ko nk komen pastu gune id lain2? kejap anon kejap firasat.. eh eh kau ni..over

      0

      0
  91. kakak says:

    kakak suka tengok hubungan pelakon syafie naswip dgn keluarganya…sangat menghormati org tua…padahal dia pelakon yg pernah dpt award, masih mengingati asal usulnya dari keluarga susah

    0

    0
  92. yan says:

    bila da libatkan media, makin buruk la jadiknya..semoga hubungan anak beranak ni membaik la..eina pulak, step out la dari cerita nie..mengeruhkan keadaan je die tu..tolong lah kawan tu berbaik dgn mak dan keluarga die lagi bagus..

    0

    0
  93. zalinda says:

    ALAHAI….budak hingusan…kesian…..

    0

    0
  94. aku comel says:

    to makcik, afiq dan eina,

    plz stop talk 2 media…lebih baik duduk berbincang sesama sendiri…selesaikan cara baik…bile menggunakan media, keadaan akn bertambah buruk dan akan memelukan keluarga sendiri…semakin lama makin byk aib yg keluar…tolonglah hentikan sume ni…artis lain pun ada masalah keluarga gak tp xde la smpai nk bukak sume aib… jgn nnt bile sume aib da terbuka, org mengata sane sini, br nk tutup mulut…

    sekian.. maaf kalo tersinggung…

    0

    0
  95. mama says:

    Allah taklelaki yang pandang lelaki yang melebihkan isteri daripada ibunya..girlfren apatah lagi.

    0

    0
  96. yayah says:

    tapi instinct aku kuat menyokong mak afiq.
    1. tgk pembawakan diri afiq selama ni. nmpk baik2 je. dari blog adik dia. dirumuskan bahawa emak dia membesarkan anak-anak dia dengan baik dan penuh kasih sayang. ini brdasarkan ikatan kekeluargaan yg erat.
    2. umur afiq baru 21 tahun. ingat ye, masa kita umur 21 tahun camne. kita lebih suka ikut kehendak hati. apatah lagi bila dah start ada duit sendiri. ada awek bajet ‘hot’ pulak tu. kita rasa kita berhak atas apa yg kita dpt hari ni. masa ni umur tak matang. kita rasa kita betul. jadi tak mustahil afiq tengah melalui fasa tersebut.
    3. aku percaya emak afiq dah tak ada saluran lain nak sedarkan afiq. kalau baca statement mula2 tu, dia kata “dia sudah berubah, seperti anak derhaka”. ingat senang2 ke seorang ibu yg membesarkan anaknya dan mengekalkan hubungan yg rapat dgn anak2nya, nak buat statement mcm tu. kecuali bila hati dah betul2 hancur luluh.
    4. kalau betul mak dia bertanya psl duit, salah ke? kita fikir baliklah, kalau mak bapak kita lebih kaya dari kita, tak de dia herannya duit kita. tp sbb skrg kitalah sumber utama pendapatan keluarga atau setidak2nya kitalah harapan utk mengubah nasib beluarga, tiba-tiba kita berubah. mesti mak kita pelik. naluri keibuaan, dia kenal anak dia dari dalam perut sampai dh besar pnjg. something is wrong somewhere.
    5. psl abang dia tibai dia smp pengsan tu, kita pun tak tau apa sbnrnya berlaku. takkan abang yg cool tgh tgk tv tiba2 nak tibai adik smp mcm tu. mesti ada apa2 isu sblm tu, atau dah lama memendam rasa tgk adik yg makin kurang ajar dgn ibu? ke dua-dua bertumbuk juga, tp afiq yg rebah dulu. mcmmana pun approach ni tetap salah.

    lps analisis PRU 13, skrg kita analisis kes ni pulak. ntahapa2

    0

    0
    • ash says:

      setiap yang berlaku pasti ada sebab musabab nya….apa pon keadaan afiq, keluar dari rumah family dia adalah menunjukkan yang kau ni memang budak2 lagi….kau dah 21 thn tapi x boleh fikir secara matang… ibu kau lebih kenal kau dari eina azman kau tu…

      0

      0
    • ibu prihatin says:

      kamu x kenal sapa mak afiq ni….kamu x kenal siapa abg afiq ni….nampak cool..ye la cool…….kalo bergaduh sekampung kecoh….bapak dia pun dia lempang…inikan pulak adek dia…abg dia memang baik n hormat orang tua tapi panas baran….anak kita pun dia bully ….mak dia asik cucuk abg dia sbb tu abg dia naik angin…tapi kenapa mak dia x sibuk pasal duit abang dia yang bermasalah tu…asik nak kene kan afiq jer….kami ni kenal sangat la perangai mak dia tu…dulu dia buat mak mertua dia….skang dia rasa balasan allah pada dia….

      0

      0
    • susu setitik says:

      kuangkuangkuang

      0

      0
  97. Anonymous says:

    woi afiq..kau tau x kau tu bukannye terus besar panjang mcm ni bahalol..kau ingat senang nak beranak nak besarkan anak???separuh nyawa kau tau x?lepas tu kau boleh bagi statement macam ni kat media?jahanam betul…xbau syurga kau tau x xde redha ibu…..

    0

    0
  98. Fish Fairuz says:

    Baru tahap rookie kau dh x mau kuarga, entah mcamane kalau d tahap hollywood superstar… Uhm… Berat nanang mung ni Afiq. Berbaktilah pd ibu ko drp ko bbakti pd gf. cuba jaga dua2, wp balance tp ko kena lebihkan ibu ko lagi, KO TAU TAK TU AFIQ???!!!

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      masalahnya boleh ke sampai holyowwod mamat bangla afiq nie?

      0

      0
  99. Anonymous says:

    kita orang luar memang tidak tahu siapa betul siapa salah. Tapi agama kata, ibu adalah segalanya meski seorang wanita jalanan, tetap tidak boleh derhaka. Tidak terhiriskah hati anak mendengar kawan perempuan yang baru dikenal hendak menyaman ibu kita. Duhai anak anak, meski seisi dunia kau berikan ibumu masih tak terbalas titisan air susunya. Saya tidak berminat dengan hiburan terkini namun tersentuh nurani membaca kes ini. Dunia semakin tua sehingga anak tidak lagi menghargai ibu bapa dan ibu bapa juga terleka sehingga terlupa mendidik anak anak menuju ke syurga. Sesungguhnya hidup itu benar dan mati itu juga benar. Kembali ke pangkal jalan uin sha allah selesai masalah apabila kedua pihak beralah.

    0

    0
  100. Double A says:

    saya dah agak dah statement afiq muiz tak benar..please afiq muiz jangan lh jadi anak derhaka..diri ini sendiri membuat ibu saya menangis..saya menyesal..renung2kanlah :’)

    0

    0
  101. Wan Z says:

    Kalau baca Nara punya blog ni, mungkin saya pun akan percaya cerita emak Afiq. Tapi saya kenal family Eina, Atok dan nenek dia orang baik2. Mereka semuanya orang berada. Ibu Eina merupakan seorang peniaga emas yg berjaya dulu semasa saya deal dgn dia. Ibu saudara Eina, Juliza bersuamikan orang korporat. Kalau dibandingkan dgn famili Afiq, saya yakin 200% Eina tidak memerlu mengikis Afiq kerana ia dibesarkan dgn kemewahan. Jadi, saya rasa ibu Afiq harus berlaku adil pada semua orang, kerana beliau telah banyak melibatkan orang salah sangka pada Eina. Dan ini menjadi fitnah yg besar. Lebih elok perbetulkan diri dan anak kita sebelum kita memikir negatif pasal orang lain.

    0

    0
    • sakitplakhatikita says:

      eh bodoh . mana ada mak afiq bagi statement iena yg kikis duit anak die . si betina bodoh tu je yang terasa. Kau ni mesti kaum kuarge senduk tu kan?

      0

      0
    • ct comel says:

      persoalan nye…ke mane duit 30 000 tu? O.o
      klau buat beli rumah ke kereta ke modal business ke….takkan mak tanya nak melenting sngt?

      0

      0
  102. mak eina azman says:

    sepatutnye hal mcm ni boleh selesai dgn cara matang :
    ibu: afiq anak derhaka!
    afiq : saya tak boleh nak komen lanjut hal ni, tp sy nak tekankan bahawa sy bukanlah seperti yg didakwa..

    that’s it. cukup. selebihnye duk bincang dgn family elok2. hal yg tak sepatutnye tak boleh cerita, jgn cerita kt umum. lagi2 membabitkan maruah mak sendiri. bro, kita cuma anak je bro. kuasa mak bapak lagi besar. even mak kita ade buat silap sekalipun, jgn aibkan die. kite doakan yg baik2 je

    klau betul si afiq ni bukan anak derhaka, maybe die ngn mak die boleh buat pc skali lagi jernihkan keadaan.

    0

    0
  103. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dah puas hati makcik seme dapat free publisiti pasni ada la tawaran berlakon citer batu belah seme, mamat ni pon harapkan lawa jer bakat lakonan tak seberapa pon sgt, lagi laa cepat naik lepas drama ala the kardashians ni, kbai…..

    0

    0
  104. Dosa yang tidak di tunggu pembalasannya sehingga ke hari akhirat ,salah satunya menjadi anak derhaka. Allah boleh bayar cash. Gerunlah walau sedikit afiqmuiz,

    0

    0
  105. JASA IBU TIDAK TERBALAS says:

    SEJAK DARI LAHIR SEMUA BENDA IBU YANG BERKORBAN… BILA SI ANAK DAH BESAR DAN MULA NAK KENAL DUNIA, PENGORBANAN IBU DAH TAK DIKENANG LAGI MALAH DIHINANYA IBU ITU. TENGOKLAH, HIDUP KAU TAKKAN SENANG SELAGI KAU BERMUSUH DAN DERHAKA PADA IBU.. TAK BERKAT HIDUP KAU…

    EINA BOLEH TUNGGU GILIRAN ORG BUAT PADA KAU PULAK NANTI YA, SILAP2 HARIBULAN TAK LAMA HIDUP KAU… DASAR BETINA ZALIM, SUKA TENGOK KELUARGA ORANG LAIN HANCUR… SI ANAK PULA TERLAMPAU BODOH BANGANG SANGGUP BERSEKONGKOL DGN SI BATU API PERACUN KELUARGA UNTUK MEMALUKAN IBU SENDIRI…

    SEMOGA IBU INI TABAH DAN PASTINYA SUATU MASA NANTI AKAN ADA NIKMAT TERBAIK UTK MU WAHAI IBU…

    AFIQ NI NAMPAK SGT CAKAP PUTAR BELIT DAN MENIPU, IBU DIA TAKDEPUN BAGI STATEMENT MEMBURUKKAN DIA DAN BETINA TU.. MMG PATUT ADIK-BERADIK DIA JUGA MARAHKAN AFIQ SBB SGT BIADAP DGN IBU.. MELUAT TENGOK SI EINA TU, PAKAIAN MACAM PEREMPUAN MURAHAN DAN MULUT KURANG AJAR TAK RETI NAK BINCANG CARA BAIK DGN ORG TUA. NAMPAK SGT BETINA NI TAK BAIK.

    AFIQ.. KALAU SELURUH AHLI KELUARGA KAU TAK SUKA CARA KAU DAN BETINA TU.. NAMPAK SGTLAH DIRI KAU YG BERMASALAH AFIQ… FIKIRLAH SECARA BIJAK SEBELUM TERLAMBAT.. TAK MASUK SYURGA JIKA SEORG ANAK ITU MENDERHAKA PADA IBU DAN BAPA…

    0

    0
  106. sgt sedih. says:

    Baik bruk ibu tetap ibu,bila mak kau dah xde nnti bru kau tau,ibu tiada gantinya.awek msih blh ditukar ganti,mcm aku ni dah xde mak lg,andai nyawa tu blh dibeli,akan aku jual semua harta yg ade hanya utk beli nyawa tu agar dpt hidupkn mak aku semula,rugi kau afiq..

    0

    0
  107. Roundtable says:

    Hanya Allah yang tahu segala kebenarannya…sukar untuk seseorang manusia itu bersikap jujur dan bercakap benar apabila berada di dalam keadaan tersepit…Moralnya segala masalah keluarga jika tidak membabitkan nyawa dan orang awam adalah peribadi dan tak perlu dihebohkan kerana ia membabitkan maruah dan harga diri.Kepincangan sesebuah institusi kekeluargaan juga disebabkan tidak mengikuti garis panduan yang telah disarankan dalam Islam.Sayangi keluarga kita.

    0

    0
  108. bahang afiq muiz says:

    kisah afiq ngn mak dia ni sebijik mcm citer bahang ruvina yg kt astro tu..alaa yg nabila huda n yasmin hamid berlakon tu…hihi nk recommend kt rashid sibir suruh wt drama ‘Bahang afiq muiz’…..mesti rating tinggi kn? kann3….? mne tau tahun depan menang anugerah screen….pelakon utamanya afiq sendiri…huhuhu

    0

    0
  109. Anonymous says:

    mmg la si eina tu kan keturuna juliza adlizan ..perangai masing -masing sama .keturunan diaorg mcmni agaknya .

    0

    0
  110. Anonymous says:

    ingatlah … syurga tu bawah tapak kaki ibu … tambah2 ko tu lelaki …. even ko dah kahwin pun , syurga ko tetap bawah tapak kaki mak ko … sedar la diri … biarpun ibu tu ade salahnya .. atau x memahami jiwa ko sebagai seorang anak .. ko tetap anak dia and selagi tak bertentangan dengan syarak .. wajib ko patuh cakap mak ko … adoiii …

    0

    0
  111. afiq bodoh says:

    WEI AFIQ…DARIPADA KO BELANJA GF KO TUH..BAIK KO BLANJA MAK KO P FACIAL N BELI BARANG KEMAS OR BAWA P SHOPPING BELI BAJU KER…KO NE AR..KESIAN LAH KAT MAK KO TU…MACM TAKDE OTAK KO NE KAN..KO TAK KESIAN KAT MAK KO?..MALU LA WEI..KO 2 ANAK LELAKI..INSAFLAH…TAK SALAH PUN KALO MAK KO AMBIK DUIT KO TU..DIE YANG BESARKAN KO..FAHAM TAK?KO TAK TAKUT DOSA KO PADA IBU?KO DA BUAT IBU KO MENANGIS TAW!

    BUAT RENUNGAN AFIQQQQQ….

    Nabi saw. bersabda, “Redha Allah bergantung pada redha ibu bapa kamu dan murka Allah bergantung pada murka ibu bapa kamu.” (HR al-Hakim)

    Nabi saw. bersabda, “Semua dosa akan ditangguhkan pembalasan sampai nanti hari kiamat, kecuali derhaka kepada ibu atau bapa, maka sesungguhnya Allah akan segerakan pembalasan kepada pelakunya dalam hidupnya (di dunia) sebelum dia meninggal dunia.” (HR Hakim)

    0

    0
  112. ape2 je la says:

    hmm… dunia dh nk kiamat.. tanda2 bsar dh byk y nmpak. jom la kwn2 kita munasabah diri… byk kan amal ibadat n jauhi kemungkaran. smoga kehidupan kita dberkati untuk bekalan d kemudian hari.

    0

    0
  113. Anonymous says:

    Sabda Rasulullah bermaksud: “Dua kejahatan yang disegerakan balasan di dunia adalah zina dan menderhaka kepada dua ibu bapa.”
    (Hadis riwayat at-Tirmizi)

    0

    0
  114. enon lewrr says:

    kesian acik.afiq berlakun sana sini tapi takde la nak kasik acik pakai lelawa.shaheizy sam tolong nasihat sikit afiq ni.baru berlakon dah propa.zz.muke bangla.

    0

    0
  115. VIEDA says:

    Woi anak adam, baik la ko melutut mintak maaf kat mak ko.
    setitis air mata ibu tu gugur, neraka ko pergi tau
    ko jangan main2 ngan IBU/MAK/MAMA ni
    ko lahir dari RAHIM dia, YE DARI RAHIM DIA
    bukan dari rahim pempuan yg ko sanjung beria2 bagai tu
    yang nak saman mak engkau sendirikkk!

    0

    0
  116. Hamba Allah says:

    Mak cik tolong sumpah Eina n Muiz jadi sunglasses Marc Jacobs ka,Beg LV ka,Kereta Sport ka,Rumah Banglo ka,klau haiwan bg jadi cicak pon okay what,sbb bila potong ekor dia,boleh tumbuh smula n buat bnyak2 kali,dan juga boleh main tembak2 dgn pistol peluru biji….hobi saya tuhh…. heeee:D

    #Nak juga,Nak Juga,Nak Juga…..!!!

    0

    0
    • juak says:

      betul tu….stuju…stuju…sumpah la anak tu jadi…raja ke…pm ke….baru la mak dia kaya cepat…x yah nak gaduh2 , nak buka aib anak sendiri,,,nak menipu media…konon susah la…..jual burger….apa apa lah…..laki ko yang pegawai maybank bergaji rm5k tu ko nak sorok kat mana…dgn media ko boleh tipu..dgn kami …???kami ni sedara mara laki ko…kami bukan buta,bisu,pekak, kami tengah menonton gelagat kamu yang x pernah berhenti jadi perempuan tamak….giler duit….dah 25 tahun berlalu, kamu masih lagi tabiat buruk kamu tu…hentikan lah perbuatan keji kamu tu…anak sendiri pun ko sanggup buat macam ni….

      0

      0
  117. BoyRoL says:

    Afiq,

    Kita yang berada di luar ni x tau mana satu cerita yang betul…tp katakanlah cerita Afiq betul, ni nasihat aku pada Afiq.

    Afiq,

    Mungkin aku pernah melalui apa yang hang lalui, dan hang kene ingat……walaupun kita berada di pihak benar dan menceritakan yang benar, tp kita akan tetap dipersalahkan oleh masyarakat sebab pandangan masyarakat…kita tetap salah walaupun kite sebenarnya di aniaya oleh org yang melahirkan kita. Difitnah, dimaki hamun, dikeji, dihalau, dihamburkan dengan kata2 anak derhaka, kita tetap salah…..aku paham.

    Berceritalah yang benar walaupun pahit, walaupun kita tau…ibu kita pasti keegoannya tercabar bile kite menceritakan yang benar……simpati diraih dengan status seorang ibu dan dengan tangisan seorang wanita……tp sebenarnya kitalah mangsa…

    Bertahanlah Afiq…….masa je dapat ubat rasa sakit bilamana di hina ibu sendiri…menagislah dalam solatmu…..mengadulah pada Tuhan Yang Satu….tu saja tempat kita…..dunia akan terus menyalahkan kita…….

    0

    0
    • sakitpulakhatikita says:

      kenapa kau macam benci sangat dengan mak kau ??? pertama sekali .. siapa yang lahirkan kau ??? nak cakap “simpati diraih dengan status seorang ibu: weii bodoh kau ni dasar anak derhaka!!!

      0

      0
  118. x lupe asal usul says:

    sepatotnya,kau ni afiq MENGHARGAI!!! phm x??aku ulang MENGHARGAI!!! kau x tau nk menghargai orang kt belakang kau yang pimpin kau mase kau nk bejalan.Tp,bile kau da pandai bejalan, kau tinggalkan je orang yang pimpn tangan kau, kau fitnah lg dorang..mak kau 2 kalo nk haramkan air susu yang dia bg kat kau, bile2 mase jer mak kau bole buat..

    agaknya mak kau da mati nnti baru kau nak tobat gaknye?kau ade mak kau sanggup buat mak kau mcm ni.langsung kau x kenang jasa mak n famili kau yang susah payah tolong kau nk jd pelakon. kau mang ank x kenag budi..mcm kes mawi n ina.Da senang, da berjaya, lupe kat orang yang menolong mase die susuah.mcm ni gak kes si afiq muak ni.Kalo ALLAH nk tunjuk, sekejap je.Allah nk tarik nikmat yang kau dpt skg, sekejap jer,,kau tengika lah, kalo kau da jatoh papa kedana hutang keliling pinggang, kau ade lg ke peminat?ade ker si iena mangkok ayon 2 meroyan kt kau?ade ker?

    Kau phm kn, mak kau didik kau dgn agama, x same mcm famili si iena mangkok tandas yang x tau agama.kau bwh tanggungjawab mak kau. mak kau x nk kau sesat n hanyut dengan si iena yang hidop x betamadon.

    Aku ni hanya mengingatkan kau, sementara mak kau ade, kau bertaubat lah.sepatonya kau semayang mintak petunjuk bkn kau libatkan orang lain dlm masalah keluarga kau.kau x tau jaga aib kelurga sendiri..memang betollah org ckp,kalo da kaya dah berjaya dah berada di ats, kita lupe yang kita pernah berada di bawah. kau kene ingat,tak selamanya kau berada di atas. kau patot berunting, ramai yang bg nasihat kat kao,walaupon bg nasihat yang ntah pape sekurang-kurangnay ade yang ambil berat lag..fikir2 lah…

    SEKIAN, TERIMA KASIH.

    0

    0
  119. cc says:

    Apa kata kalau si Afiq tu explain kt mak die mane duit tu pergi? Kena rompak ke, buat down payment kereta ke…tak de la mak dia nak syak. Kan selesai masalah ^_^

    0

    0
  120. manusiabiasa says:

    assalamualaikum abg nara dan pembaca sekalian

    saya takde la ambek tahu sangat pasal abg afiq dgn kak eina ni tapi saya terpanggil untuk komen isu ini sebab saya pun seorang anak. saya masih banyak kelemahan, jauh sekali untuk perbetulkan siapa2. saya cuma nak abg afiq fikir balik. sejahat jahat mana pun keluarga kita, mereka tetap darah daging kita. dan abg afiq berjaya dibesarkan sehingga harini kerana air susu dari ibu abg afiq sendiri. darah yang mengalir dalam tubuh abg afiq sedikit sebanyak datang dari ibu abg afiq sendiri. dia yang basuh berak kencing abg afiq. dia yang lebih tahu baik buruk abg afiq. dia yang rasa sakit perih jerih bersalinkan abg afiq.

    dan mana pun abg afiq akan pergi, abg afiq tetap akan bawak bayang bayang ibu abg afiq. setiap kali jantung abg afiq berdegup, Allah maha mendengar. mungkin kita kuat atau berjaya di dunia ataupun masih dipanjangkan umur untuk terus hidup kat muka bumi ni disebabkan doa ibu kita. kita bukan siapa siapa kalau bukan kerana rintihan mereka yang tak putus putus dalam diam mendoakan kita.

    keduanya, kalaupun mereka bermasalah, utamakan Tuhan kerana Dia yang pinjamkan nikmat berkeluarga. mengadulah pada Dia, mintak bantuan dan ketetapan waras akal fikiran untuk buat keputusan sewajarnya. abg afiq bukalah mata hati, kalau pun hidup abg afiq sekeluarga sebelum ni susah, tapi Tuhan mudahkan urusan abg afiq sekeluarga melalui abg afiq sendiri. Tuhan beri kelebihan dan Tuhan permudahkan urusan keluarga abg afiq mungkin kerana Tuhan lebih tahu yang abg afiq mampu untuk lindungi keluarga abg afiq. Tuhan tahu abg afiq mampu untuk jadi pebimbing keluarga yang baik. sebab tu abg afiq adalah orangnya.

    ketiganya, customer always right dan disini, customer merujuk pada ibu abg afiq sendiri. mungkin apa yang ibu abg afiq cakap atau buat ada salah dia dan kita berhak perbetulkan mereka. tapi bukan dengan cara menindas mereka. kita sepatutnya melindungi aib mereka. apa perasaan abg afiq kalau anak abg afiq sendiri perlakukan kak eina (misal kata ada jodoh) yang abg afiq sayang dan cinta macam abg afiq buat pada ibu abg afiq ?

    kecewa kerana kita gagal. sungguhpun kita telah berusaha untuk jadi ibu bapa yang baik tapi kita masih gagal. kerana apa ? kerana diri kita sendiri. saya pun ada masa bertekak dengan ibu bapa saya tapi saya tak simpan lama lama. let by gone be by gone. tapi kalau ibu yang satu satunya kita ada tu dah takde, kita akan terasa. sungguh, kita akan terasa dengan kehilangan mereka. lebih lebih lagi kalau kita ditinggalkan dengan dosa. terasa ada beban yang tak terpikul di bahu kiri dan kanan. masyaAllah, kita mintak dijauhkan.

    apa apapun saya harap abg afiq tak terlambat untuk jernihkan suasana. kerana sesungguhnya syurga kita berada didalam genggaman ibu kita. walaupun abg afiq sudah beristeri nanti. itu sahajalah yang saya mampu sampaikan sebagai seorang anak.

    terima kasih. assalamualaikum.

    0

    0
  121. fuck_u_afiq says:

    Kau ni Afiq si tanggang moden la. Kalau zaman sebelum rasullah pasti sudah di jadikan batu kamu ini.
    Nasib baik umat rasullah tak diberi balasan di dunia. Akhirat baru aja terima. Tapi kalau derhaka dengan ibu di dunia sudah kena padahnya.
    Padah-padahnya ialah seperti berikut:-
    1. Kau afiq kahwin dgn pompuan sundal itu lps itu bercerai
    2. Anak kau akan derhakakan kau pulak bila kau ada anak nnti
    3. Kau afiq kahwin dgn pompuan sundal itu tidak akan bahagia, gaduh aja memanjang
    4. Kau susah mau cari rezeki selepas ini sebab disempitkan pintu rezeki kerana derhaka sama ibu kamu donkey

    0

    0
    • mami afiq says:

      anak,,,,anak ni x tau perangai mak si afiq tu…kami ni da lali dengan sikap tamak kan harta dia tu….sebelum dia nak kata anak dia…soh dia taaat pada suami dia dulu…isteri nusyus….kuang hajar dengan ibu mertua…kurang hajar dengan suami…sekarang dia da dapat balasan allah…mak dia ni da buat macam2 havoc hingga kami sedara mara sebelah bapa dia da naik meluat tengok kelakuan dia….menipu pulak…bapak afiq ni pegawai bank bergaji tinggi ….bila masa lak mak dia yang tanggung dia dari hasil jual burger..

      0

      0
  122. saya faham perasaan ibu Afiq…saya juga seorg ibu,..tapi anak2 saya masih kecil kalau drg ckp kasar pun hati saya tersentuh..inikan pula anak sebesar Afiq lebihkan kawan pompuan dari ibu mesti ibu dia sedih..Afiq marah srg ibu itu sekejap saja..jangan ambil hati..

    0

    0
  123. cik nurul hidayah says:

    sayangnya anak muda..

    terlalu ghairah mencari rusuk kiri sehingga terlupa ‘syurga di telapak kaki’.

    hmmmm..

    0

    0
  124. Kak Ngku says:

    Kembali kepada Al-Quran dan Hadis, daripada pergi ke Media apa kata buat solat taubat, solat istiharah, solat hajat semoga dipermudahkan oleh Allah untuk menghadapi masalah tersebut. Kalau nak guna orang tengah, gunakan orang yang memang pakar dalam sesi rundingan atau tinggi ahlak dan ilmunyanya juga matang. Lebih baik diselesaikan dalam lingkungan keluarga daripada digembar-gembur kan dan diketahui umum. Walau andai kata ibu salah sekalipun, tidak ada dosanya sebagai anak, anda yang mengalah. Ingatkan masa yang lalu ketika kita masih kecil/bayi ibu telah terlebih dahulu banyak mengalah dengan kita. Mengalah tidak semestinya kalah, mungkin buat hati ibu lembut. Kalau sekalipun kena marah, kena maki dengan ibu, adalah lebih baik diam, kemudian bila dia telah reda dan tenang, cuba betulkan keadaan atau terangkan kepada ibu. Cuba rujuk atau baca kisal Al-Qamah, bagaimana seorang anak yang menghadapi azab di hujung nyawanya hanya sikit sahaja kesilapannya terhadap ibu. Kena ingat orang tak suka, kisah-kisah dengan ibu/anak didedah-dedahkan oleh tuan punya badan sendiri, akibatnya anda sendiri yang mendapat doa-doa yang buruk untuk anda. Fikirkan…

    0

    0
  125. WHOEVER says:

    MAKCIK..PERSONAL PUNYE HAL JANGAN LA CITER KAT UMUM..BODOH.MEMALUKAN ANAK SENDIRI.SETTLE GAN ANAK KO LA BODOH.SEMUA WANG SIMPANAN DIE PON KO NAK CAKAP KAT PUBLIC?AIYAKKKK.KEBODOHAN TERSELAH D SITU.

    0

    0
    • sakitpulakhatikita says:

      weii ko cakap bodoh kat mak orang umpama kau cakap bodoh kat mak kau sendiri tau !!

      0

      0
  126. faraa says:

    apa apa pun, nii kan personal jangan besar2kan lah sampai satu malaysia tau. mak dia tak perlu bgtau apa apa kat media. afiq pun sama. lepas tu orang ramai mula lah buat andaian sendiri macam kau je yang tau semua. okay paham? peace ;)

    0

    0
  127. Anonymous says:

    saya rase afiq tuh bodoh… syurga di bawah kaki ibu…

    0

    0
  128. Kakak Kakak says:

    Putar belit! td kata lain ni kata lain plak. mak jenis apa lah yg doa bukan2 pd anak sendiri! ni makanyer! puiii

    0

    0
  129. mantai says:

    apa la bengap benak sangat mak cik oiii

    0

    0
  130. Kak Bedah says:

    Yg lepas…..x boleh nk buat apa…selagi bernyawa minta maaf dgn mak tu..belum terlewat..buruk dan hodoh tetap mak kan….dia pun manusia gak tak lari dr lakukan kesilapan….x rugi ape pun buang sifat ego…kembali pada fitrah… Saya doakan semoga silaturahim ibu dan anak kembali bertaut….bahagiakan ht mak tu..syurga tu… :))

    0

    0
  131. Aziz M says:

    you gonna burn in hell!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  132. tyrabarynk says:

    Kisah ni very annoyed much.back to basic la.ko xkan wujud kat dunia ni tanpa ibu!

    0

    0
  133. laila says:

    kecewa kita ni tak jadi apa pada ibu kita.. kecewa ibu jadi api neraka buat kita.. peringatan buat diri sendiri juga.

    0

    0
  134. bongkak says:

    mintak tolong menteri kdn ds zahid hamidi lucutkan kerakyatan Malaysia kat dua ekor nie.. (afiq n eina) sbb boleh rosak kat umat manusia

    0

    0
  135. […] Demi Allah Saya Tidak Pernah Usir Afiq Keluar – Ibu Afiq Muiz (246) […]

    0

    0