Written by serenity | November 12th, 2013

Sejak memegang jawatan sebagai Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dilihat secara terbuka mengkritik Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). Keterbukaan atau kelantangan Khairy dalam mengkritik menyebabkan ada golongan vetaran yang terasa dengan sikapnya.  Datuk Jamal Nasir, bekas kapten skuad kebangsaan dan ahli jawatankuasa FAM mendakwa beliau terguris apabila ada pihak, apa lagi seorang menteri yang bertanggungjawab terhadap sukan negara, mengkritik secara melulu seolah-olah mahu melepaskan geram kepada individu tertentu dalam badan induk itu.

Sebagai kenyataan balas, kata Khairy secara sinis ketika sidang media selepas melakukan lawatan rasmi ke Majlis Olimpik Malaysia (MOM), semalam:-

Jika beliau bukan ‘budak suruhan’ FAM, bukan pemimpin FAM, jadi jangan masuk campur. Ini antara menteri dengan FAM dan kalau tiada apa-apa jangan masuk campur.

Kenyataan Khairy itu bagaimanapun mendapat perhatian dari penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza. Dalam satu tweet beberapa jam tadi, Siti telah menulis:-
 photo tweetct.png
Tweet Siti telah mendapat maklumbalas ramai pengguna Twitter. Ada yang menyokong, malah ada yang membantah Siti membuat kenyataan berunsur politik, namun Siti mendakwa tweetnya bukan berkait politik, tetapi hanyalah teguran kepada orang lain untuk menghormati seseorang yang lebih tua.
 photo 892fb939bf89f409cf129ab028472cae.jpegSememangnya tidak disangka Siti menegur kelakuan seorang menteri, tetapi jika ia benar, tidak ada salahnya bukan?

Apa pendapat anda?


Jangan lupa menonton Planet Joget Zon Utara malam ini jam 9.00 malam di TV1! Saksikan pertempuran hangat mereka. Siapakah bakal mara bagi mendapat hadiah utama berjumlah RM 100,000? Tonton hingga akhir!

257 responses to Datuk Siti Nurhaliza Tegur Khairy Jamaluddin Tidak Perlu Biadap Dengan Orang Tua

  1. Dupa Cendana says:

    dupa sokong KJ ~ siti boleh blah

    0

    0
    • cinta says:

      saye tamo peduli tentang teguran dia tu..cuma nape tetibe mekap Dato’ CT nmpk cam tua je kali ni?? hohohoho…kan better kalo mekap light2 je..ni kan dah tetibe nmpk kertu! haihhh~~~

      0

      0
      • Baby AA says:

        hormati lah warga tua seperti atok kay… ngehngehhgeh

        0

        0
        • liza says:

          entah lerr..semua ada kepentingan.. rakyat biasa yg takde kuasa ni mampu tgk jer lah…berdoa dan terus berharap supaya malaysia menjadi lebih baik..

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          tok ti buang lah contact lens dgn bulu mata palsu tu…rimas aku tengok.. nampak macam fake, bersederhana lebih baik lah

          0

          0
        • zarya says:

          mentang2 la khairy ni menteri tak de title Dato’ kan….. senang jer kena sound ngan penyanyi yg ada title Dato’ and Datin Sri ni…
          Btw khairy ni jer satu2nyer menteri dlm BN yg aku respek.. yg lain..lg lingkup..

          0

          0
        • lazara says:

          susah lah nak maju negara macam ni.. klau mind set mcm zaman dulu2.. bila pasal keje klau boleh tolak tepi kejap la bab2 umur ni.. bkn apa ssh oo nk buat keje klau nak kena pikir psl umur… yg tua tak boleh di tegur abis tu camne nak buat keje.. dh la usia pencen dilanjutkan hingga 60 thn.. yg muda jd bos yg tua tak pencen2 lg.. cmne nak manage organisation? asyik nak sentap jer jd mcm zaman hang tuah lah..tgk org jepun and mat salleh time keje, time meeting tak kira tua muda.. yg salah di tegur.. yg baik di puji..very professional

          0

          0
        • Peminat bola says:

          Ngko diam la Ct.. ni tentang bola… bukan bidang ngko… kalau tak ada teguran begini.. sapa pon tak akan buka mata… SAMPAI BILA NAK BERLEMBUT…???

          CT, SEBELUM AKU MENYAMPAH DENGAN “BUDIBICARA ADAP SOPAN” ngko yang KONON BAGAI tu… baik ngko tutup mulut. Duduk diam2… pegi main batu seremban jauh2…

          Khairy… please go on… we need your voice… Full support from peminat bola.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          Jom kahwin siti, aku dah lama suka kat kau..
          klik me..

          0

          0
        • hola says:

          FAM tu dah terlalu kebal smpai semua benda tak blh tegur.. Dato’ Anuar Musa smpai kena gantung bagai sbb tegur FAM.. org atas2 FAM tu keahlian yer seumur hidup.. dari bapak smpai ke anak concure semua.. lgsg tak blh terima teguran.. tak kisah la muda ke tua kalo ada yg tak betul KJ as a menteri yg berkaitan berhak tegur.. FAM mmg terlalu kebal skrg..sapa je yg usik FAM mesti akan susah.. semua org tau la FAM mmg tak telus… siti backup sbb org kuat FAM sultan negeri die.. yg bagi die tittle dato’.. poyoooo jewwww…

          0

          0
        • KJ says:

          sebagai isteri muda seperti @ctnurhaliza, sy rasa perlu la juga menggunakan pendekatan yg lebih berhemah dlm hubungan suami isteri dan ia akan lebih mulia jika seorg isteri duduk di rumah melayan suami yg lebih berusia dari terkinja2 di atas pentas hiburan lg..

          0

          0
        • CELUPARS says:

          ni la jadinya kalau budak spm kuala lipis nk cuba sekolahkan budak oxford.. hahahaha..

          1

          0
        • Jog-On & Piss-Off says:

          BUKAN ‘nampak macam’ TETAPI MEMANG FAKE!

          0

          0
      • Anonymous says:

        aku sokong KJ….orang tua patut duduk rumah..jaga bini muda..cam CT :)

        0

        0
        • Olga says:

          HARUSLAH SITI BACK UP KERABAT PAHANG!
          KAN KERABAT PAHAN YG BG DIA GELARAN DATUK! KAWAN2 DIA MCM ROSSA PUN KERABAT PAHANG BG GELARAN DATOK!
          TAK LAMA LG KRIS DAYANTI PUN DPAAT GELARAN DATUK!

          1

          0
        • eh eh eh says:

          aku pon sokong KJ.. FAM memang dah tak relevan.. Kena buat something..KJ sbagai Menteri Belia & Sukan orang yang paling berhak campur tangan or tegur.. Tapi aku baca cara KJ ni balas kenyataan Datuk Jamal tu macam uhuuuu agak kasar r.. Ada ke die panggil ‘budak’ kat org tua tu.. But CT pliz la x payah campur tgn..kang ngan ko2 kena kang..Adakah ini pertandingan sapa yang lebih lantang.. Tpi CT ni masa jadi juri Raja Lawak dulu taknak lantang plak time tu kan

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          sokong kau CT..
          klik me pliss..

          0

          0
        • Anak Dara Tua says:

          bukan setakat pangkat aje, sebelum mak iti masuk bintang rtm (1995), mak iti memang pemes kat daerah tertentu dalam negeri pahang. dan kalau cerita yang disampaikan kat aku tu betul, mak iti memang rapatinfact dorang sayang mak iti. kalau ada majlis yang royal family attend, mak iti mesti nyanyi. in a nutshell, dorang memang dah lama kenal, and mak iti bukan baik/sokong royal family sbb datukship tu aje.

          0

          0
        • anonymous says:

          Jika betul ikhlas menegur.. tegurlah dgn berhemaj.. bole je direct msg twitter atau email atau call. Takperlu in public.itu seperti memalukan kj pulak. Siti tegur org suh beradab tp dia sendiri tak jaga adab masa menegur. Mcm ketam ajar anak berjln betul. Siti public figure. As a public figure dia dah jd opinion leader. Dia dah tkle pegang status pandangan rakyat biasa dah. Sbb opinion dia akan diikuti dan pengaruh pandangan org lain. Berhati hati bila berckp

          0

          0
      • sudu says:

        CT sound KJ kat twitter tu boleh pulak. Bukan KJ tu lebih tua dari CT ke?

        0

        0
      • aku says:

        cinta,

        dia makeup gitu nk sama dengan atok kay kan… huahuahua..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        siti, THORbaekkk..
        klik me..

        0

        0
        • HirumaKecil says:

          Apa yg THORbaekk nya????? Celah mana yg bagus sangat??? Asal tegur kena pecat, asal tegur kena gantung.. Asal tegur kena kondem.. Kalo x boleh nak terima pendapat masyarakat, jangan hidop dalam masyarakat la… Supporter negara lain masuk stadium nyanyi lagu patriotik + semangat.. Kat sini supporter masuk stadium nyanyi lagu apa??? Lagu FAM Bangsat!!! Kalau sampai macam tu pon x sedaq2 lagi.. nak bagi muka lagi… Jahanam la negara….

          0

          0
      • apa pun tak bley says:

        Laki siti kan tua.. sbb tu dia terasa kot… keh keh keh.. bodo bertingkek2 siti nie.. ko ingat ko bagus ker.. ko dulu pun mase nk kawen ngan tok K tu, ko melawan gak cakap abah ko kan? Abah ko tk setuju tapi ko nk gak ngan tok K tu khenn…! blah laa..

        0

        0
      • Love says:

        Kannn… make up tu x cantik. Mcm drag. Less is more Dato’
        (pendapat je, bkn nk biadap pd yg lbih tua) hehe

        0

        0
    • Neeolga says:

      Siti hoi, ko jaga “bola2 kedut tua labuh” laki ko je lah.

      menyibuk je !!!

      0

      0
    • SimpliJemah says:

      lubang gol Siti siapa pula yg jaga???? ahem.

      0

      0
    • tok tu says:

      Haruslah ingat tok ti kan bespren siti hasmah isteri dr mahathir. Dr M kan anti dgn si KJ ni.huhuhu..

      0

      0
    • Ritu vs Aya says:

      Siti x perlulah masuk campur pasal politik atau penugasan seorang menteri sbb Siti bergelumang ngan dunia hiburan ajer jadi selok-belok dunia politik dan kehidupan seorang menteri yg kaya dgn rasuah dan kroni adalah sgt x sama dengan dunia Siti. Tindakan Siti seolah-olah membuka peluang ebih cerah utk rakyat tempatan mengkondem menteri sesuka hati di laman social.

      0

      0
    • Justin Timberlake says:

      Aku dh bosan dgn FAM. bukan sebab dorng tua atau muda.
      Tapi FAM langsung takde pendekatan nak majukan bola sepak Mesia.
      Makin mundur lg ade la.
      Kritikan perlu untuk menyedarkan FAM>
      Kalau tak dorang memang takkan sedar diri punya.

      0

      0
      • mr tak arrogant says:

        FAM tak de inisiatif nak majukan bola sepak negara pun, rajagopal yg dah tak relevent tu di sanjung2 lagi sbb apa? malaysia mng suzuki cup 2010 sbb rajagopal, jasa kena kenang ler- apa kes, dalam 11 perlawanan international lepas tu harimau malaya tak pernah mng, samaada kalah atau seri je- suzuki cup 20112 pun kalah jugak..boleh pakai tactic yg dia pakai taun 2010- cerdik sangat…
        position moyes – mu pernah dipersoalkan
        position wenger- arsenal pernah dipersoalkan
        apa nasib joe hart – man city skang ni?
        world class football- simple game – u coach ke player ke kena perform, tak perform balik kg!
        Malaysia football- tak perform tak apa asal ko mulut manis, pandai kipas2 pak menteri, ko ade KABEL – boleh la cari makan

        0

        0
        • lampu lip lap says:

          mr tak arrogant ?? hahaha.. lawak nama tu, boleh pulak cam gitu erk.
          tgk nama ngko teringat kat citer love you mr arrogant

          0

          0
        • Sherry Gedik says:

          hai mr tak arrogant..nak ngorat boleh tak ? u free tak malam ni..alah sayang jom kita pergi makan steak nak ? muaacchhhhhhhhh aawwwwww

          0

          0
        • BusyBody says:

          well, i do agree with you. kononnye makan budi la tu.. kalau orang lain, buat salah satu kali ” u r fired” ade pulak salah yang tak teruk pun dah kene fired. ni kan pula berkali2..

          kalau dulu dia bagi menang cup sekarang ni apa cup pun takda baik duduk diam2 kat rumah la.. bagi la coach lain. jemu dah dengar nama rajagopal. amik coach dr negara luar kalau perlu,

          apa la.. sukan bola kat malaysia ni. padang dah lawa2 dah. kemudahan dah ade. infrastucture semua lengkap. apa lagi nak?? adoi la..

          la ni sibuk plak siti nak mengondem. apa kah kesudahannya future bola sepak malaysia? adakah makin maju atau terus mundur… wait and see…

          0

          0
        • aku jon joni jonaten says:

          keybel la keybel… ape lak kabel hehehehe, kata owang key ell..

          0

          0
      • mr tak arrogant says:

        fam mmg tak buat apa2 utk bantu football msia
        sibuk kira income and sponsor aje
        shahidan kasim ckp fam dpt sponsor penaja RM12 juta
        duit tiket piala msia yg beribu org phg ngn kelate pegi tu agi
        satu lgi syg sgt dgn rajagopal tu, dah la harimau melaya asyik kalah je, pling teror pun seri aje
        kalau kat liga omputih dah lama rajagopal tu kena fired
        cam moyes and wenger, position they all pernah di argue
        joe hart man city skang apa nasib die
        word football simple game- u coach ke, player ke kena perform, kalau tak bungkus bag balik kg
        kat msia lain
        tak perform tak apa, ko kena mulut manis, bg janji manis2, baik ngan pak menteri, pandai kipas2….boleh le lama kat padang tu

        0

        0
    • puikkk says:

      chop2…ape sebenarnye yg berlaku ni? x fhm la… datuk jamal mane? datuk jamal tu ckp ape smpi KJ marah?

      0

      0
    • key Pop says:

      klu bagi pendapat aku la kan…
      siti menegur bukan kerana politik.. tapi kerana statement jk yang agak keterlaluan di situ..
      mungkin atau memang apa yg kj cakap tu ada betulnya, tapi bukan ka kita dari kecil lagi sudah di pesan, di didik, di ajar oleh ibu bapa kita untuk menghormati yang lebih tua?? :)

      ada caranya kalau mau bersuara, mungkin boleh lantang bicaranya tapi adab sopan tetap perlu di jaga..bukan kat Malaysia ni “bahasa jiwa bangsa” ke?

      #sometimes sesetengah manusia itu perlu berfikir sedalam²nya apa yang di maksudkan dengan “tak kan melayu hilang di dunia” BESAR maknyanya itu.. jangan hanya tau menyebut tapi tidak memahami..

      ibarat pegi bank..kt kaunter ada sorg atuk kene herdik dengan teller kaunter sebab salah tulis or whateverlah kesalahannya.. and u sedang asyik duduk check twitter sambil² menunggu giliran, apakah tindakan? senyap?atau menyokong si teller kaunter? atau menegur si teller kaunter utk ckp sopan² pd c atuk? which 1 is u? :)

      0

      0
      • ku mamat says:

        Betul 3x. Yang penting bak kate org putih ” It is not what you said, but how you said it!”

        0

        0
      • coolje says:

        btl3 key pop! saya respect KJ dan CT.. sy yakin ct berniat baik.. korang yg dah mmg xsuka ct, nmpknya amik kesempatan mencemuh dia habis-habisan.. apa la..peace, no war :)

        0

        0
    • Ko pun kurang ajar la ct.. says:

      Siti tu lupa daratan..yang dia kuang aja’ ngan orang yang lebih tua dulu tu dia tak hengat pulak..siap merampas laki orang lagi..hah..meh tolong jawab kenyataan aku ni siti oi!!!

      0

      0
    • fara says:

      aku dari segi politik, memang tak sokong kerajaan. tp serius aku cakap, cara KJ aku respect. even dia BN pun, tp dia memang tegas dalam hal ni. dari segi sukan pulak, FAM memang dah lemau. apa yg KJ ckp memang betul. bg aku dia x biadap pun. dia just tegas. so Tok Ti, jgn sebab kau ade title dato tp KJ xde, ko senang2 nak tegur tanpa kaji.kat laman sosial plak tu. KJ lg tua dr kao. so skrg sape yg tegur tak berhemah?

      0

      0
    • WTF says:

      Oooo mak ct. Ko ni macam meroyan pun ada.Tak perlu nak campur urusan KJlah. Dia MENTERI yang dah dilantik oleh kabinet. Kalau tak boleh nak tegur badan2 sukan (especially FAM) kat Malaysia ni, apa nak jadi mak ct oiiiiii. Taule ko tu orang Pahang, takyah nak back up sangat presiden tu ye.

      0

      0
    • Megat Komeng says:

      ko lagi biadap CT oiiii rampas laki org!!!!!!!!!!

      0

      0
  2. mak says:

    aku first…..hahhss

    0

    0
  3. lola says:

    alahai siti..kalau xlantang,cne nk maju bolasepak negara. Bila da terasa kemain nk buat itu ini. nasib la YB dok tegur. kalau dapat YB sukan nan adooo,memang die diam n pasrah je. sebab tu FAM membati buta je buat kerja. ada beza tegas dan biadap. bg pandangan aku,YB tegas,bukan biadap.

    0

    0
  4. Tukul says:

    bagus ada org mcm KJ. Berani bersuara. kekadang kena guna cara keras gak utk ‘org tua’ yang tak reti bahasa. Dah tua mengantuk. Takyahlah nk control FAM tu mcm dia yg punya.

    0

    0
  5. fiza says:

    Setuju dgn ct . Tweetnya lgsg xde unsur politik pun, cuma teguran je.sama je mcm kita tegur kwn kwn kita, cuma dlm situasi ni, siti menegur menteri.silamjgn kaitkan dgn politik.Sy suka KJ sejak dia jd menteri , cuma dr sisi ni, sy setuju dgn ct .

    0

    0
  6. noraabas says:

    presiden fam dr mana? sendiri mau ingatlah..siti lagi biadap rampas hak orang…maaf ye peminat dt ct

    0

    0
    • ctdk says:

      SITI TU BODOH..
      BARU SEKALI MASUK STADIUM,KENE PLAK PASUKAN KAMPUNG DIE MENANG TERUS NAK MENGGELABAH!!
      .

      0

      0
  7. belacan says:

    siti ….. mu jaga bola laki mu sudah la …

    0

    0
  8. Setia KJ says:

    Saya Support KJ!!! tapi Kenyataan Siti Nurhaliza tu Tidak SALAH Siti Cuma MENEGUR BAHASA KJ aje bukan KUTUK KJ pun.. Saya Paham Siti Tak Paham Situasi Peminat Bola Sepak Malaysia Terhadap FAM dan Apa yang dilakukan oleh FAM yang entah apa2 tu!! Siti just Menegur cara bahasa yang digunakan sewaktu KJ sedang beri kenyataan.. itu sahaja tak perlu perbesarkan isu ini.. Cuma Peminat Setia Bola Sepak Malysia je yang NEGATIF sangat pikir sampai ke LAUT OMBAK RINDU… Kesian Siti Nurhaliza and I Love u KJ (hensem kot) hehehe <3 <3 <3 <3

    0

    0
  9. ctkd says:

    Nasib baiklah ada menteri sukan yg tegas mcm KJ ni,lau x makin tenatlah sukan bolasepak negara ni,rasenya KJ bukan biadap,mgkn tu cara nk sedarkan org yg dah lama tido…

    0

    0
  10. nami says:

    harap siti tumpukan perhatian kat AF ja la.. pi latih si nabila tuh agar kami penonton2 Akademi Fantasia rasa tak rugi tengok final AF.. takut nnti time final kena standby cotton bud siap2 ja

    0

    0
  11. ayu says:

    ak x mo mnyebelahi mne2 pihak tp ak just ckp 1 benda je.. Mak aih ct, x boleh tebal lg ke make up tu? Mcm opera cina da tgk.

    0

    0
  12. rakyat beradab says:

    bak kata siti- budi bahasa budaya kita-
    kalau pemimpin beradab baru rakyat akan hormat
    kalau kena kat bapak sendiri bru nak cakap org lain biadab
    boleh lantang tpi..berpada2.. jangan menjatuhkan maruah org lain
    ALLAH LEBIH MENGETAHUI….PEACE

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau beradab tak payahlah nak tegur org kat tweeter. Sebab itu nampak sangat kita ni tunjuk baik dan sekaligus memalukan org yang di tegur.. kalau nak beradab sangat tegurla baik2.. biar ct dan kj sahaja yang tau. Org lain x payah..

      Mmm… antara ct dan kj sapa yang lebih tua ye?..

      0

      0
    • Hazeljamal says:

      Siti takut FAM buat konsert ke apa tak panggil dia..

      0

      0
  13. yan says:

    salam sayangg buat KJ ….teruskan KJ..terusskan….

    0

    0
  14. ctdkj says:

    aku faham yang dia cuma nak tegur pasal ‘respect kat org tua’ dan tiada kaitan dengan politik. i get it. tapi bila dah baca semua benda yang kj cakap tu, aku x rasa dia BIADAP. bila teguran secara BERHEMAH sampai seribu kali pun masih xde effect, aku rasa ok je bila kj kritik secara terbuka. biar orang semua buka mata. semua teguran ni untuk memajukan sukan negara. work is work la. be professional sikit. kalau hal peribadi tu lain la, memang patut la kalau nk tegur secara berhemah pada org yg lebih tua. konsep tu kene faham.

    0

    0
  15. ROZITA CHE TWO says:

    CT cbuk psl bola plak skg..dr die cbuk psl bola lbih baik g kuliah2 agama tmbhkn ilmu agama..hr tu duk g stadium siap pkai jersy pahang skang duk cbuk psl nk tegur khairy plak..tgk miz nina n noh skg cbuk g kelas agama..yg CT ni duk tak puas hati psl bola plak..dh r suke tngkp gmbr selfie..cam good2 je..cm mude lagi..kn dh berumur 30++..jgn kebudak budakan sgt siap muncung2 bibir buat duck face kat instagram..pk la psl anak n zuriat, beranak la bru terasa diri tu tua n ingat ckit akhirat..please datuk k tegur wife anda..saham dose tu wife tak tutup aurat dgn sempurna n upload gmbr2 ghairah di instagram..tolong block akaun instagram wife anda sblm berbukit2 dosa2 nye yg perlu anda tanggung..renung2 kan..

    0

    0
  16. G says:

    ct dulu pun masa nak kawin x dengar gop kata org tuo(keluarganya)~~

    0

    0
  17. Lalola says:

    Sibuk lah kak siti ni..! Dah laa make up macam opera cina..

    0

    0
  18. zaza says:

    sokong KJ ,sepatutnya FAM harus di ambil alih org muda makin byk idea n leh perbaiki kekurangan yg sedia ada sampai ble nk ada di takuk yg lama x kn nk tunggu lumpuh arena sukan di malaysia ni…… so pikir2 kn…

    0

    0
    • Sokong Malaysia Maju says:

      Betul betul betul ! Sokong sangat apa yang Zaza cakap . Orang2 tua RTM/Kerajaan ni sume dah tak relevan ! Idea dah tak banyak !
      Masyarakat dunia makin ke hadapan , ini bukannya 10,20 tahun yang lalu . Kita lagi sebulan nak masuk 2014 . Dah tiba masanya orang tua beri laluan kepada orang2 muda untuk serlahkan idea dan kreativiti masing2 .

      Budak2 muda zaman teknologi ni makin advance . Kita meneroka dunia melalui alam maya yakni internet . So idea memang sangat meluas berbanding orang2 veteran yg hanya nonton tv dan baca surat khabar .

      Baik dari dunia sukan , hiburan , dan sbgainya , kena ada campurtangan anak2 muda masa kini .

      Dunia hiburan terutamanya . Tengok je la RTM tu mcm mana . Adui sedih !

      0

      0
  19. Mariamariana says:

    KJ is menteri he knows better. KJ bukan membuta tuli, salute to KJ kerana tegas menjalankan tugas. Dtk ct you tu penyanyi ja tak payah nak tunjuk pandai menyibuk nak tegur KJ. Who are you ct ????? Penyanyi jer weakkkkkkkkkk, perasan lah jaga laki tu

    0

    0
  20. Melayu Tegar 2020 says:

    Hidup UMNO!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!
    Bersama-sama menuju wawasan 2020..
    Kearah negara berpendapatan tinggi dan maju!!!!!!!!!

    Dulu, Kini & Selama-lamanya BN!!

    0

    0
    • Vunga says:

      ko apahal? takyah la nak perli2 sangat. skrg cakap pasal bola, apahal nak mengada2 pulak? tak boleh ke nak positif sikit demi sukan negara? menggelabah betul.

      0

      0
  21. Hehehe says:

    Tak payah nak tegur orang lah……

    Dulu bila rampas laki orang pun tak dengar and tak hormat orang tua gaks….. nak nak ex bini orang tu…..yg ko sendiri cucuk dengan gunting bawah lipatan…….

    Cermin muka tu sendiri……..tak payah nak kecoh kecoh……

    Pergi jaga sendiri laki ko yg warga emas tu……. TQ

    0

    0
    • susah2 aje... says:

      kecoh plak die…jgn la nak ungkit2 kisah dh lpas…jgn nak jadi batu api plak k…sndiri mau ingatlah…go ct…

      0

      0
  22. […] laporan sebuah portal hiburan, Sejak memegang jawatan sebagai Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dilihat secara terbuka […]

    0

    0
  23. reezluv says:

    die tegas pasal nakkan FAM berubah..dh dijaga golongan diraja..apa yg golongan tu kata nak betul je pun..tah..elok majukan sukan lain je,takyah nak buang duit sebab nak tengok Malaysian main World Cup

    0

    0
  24. cik rini says:

    Kdg2 maybe kite kene gunakan pendekatan yg agak keras n kasar dlm mengajar atau mendidik sesuatu yg dah jadi tepu yg pyh nak diubah…kdg2 yg kasar dan kureng tu lah yg dpt membuka mata dan menjadi titiktolak kpd perubahan yg lebih baik..anyway, still love u ct..KJ, sile teruskan perjuangan anda!!

    0

    0
  25. minah jambu merah biru says:

    idop Kj ! idop umno ! siti tu kenapr dia nk menyebokkkkkkkkkk aje pasal2 ni semua ? helo cik siti u tu seleberiti tk payah la u nk masok cmpor pasal menteri muda kite yg hensem ni ok huh !! u kn dh bertudonggggg u stay kt rumah jaga makan minom laki ada jugakkk faedah Nye kannn …biar la menteri muda sukan kite yg hensem ni jalankn tugas dia..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Rasanya ct tak payahlah nak masuk campur urusan bola sepak ni.. takde kene mengena langsung! Sapa2 pun tau org muda kena hormat org tua.. malah ct pun kena hormat org yg lebih tua.. ni bkn pasal siapa hormat siapa, ni soal kerja.. KJ pun tak masuk campur ct ngajar budak2 af tu.. ct tumpukan kat situ jelah.. masih ada pelajar af yg bersuara sumbang.. KJ tak pernah tegur pun..

    0

    0
  27. Red john says:

    Datuk siti, i rasa u x perlu nk tegur YB Kj mcm tu k.. Sbb ini bkn soal tua or muda.. Ini adalh soal bola sepak negara.. Xkn siti u xtau yg FAM tu dh berzaman tak berubah smpi skang.. I sgt stuju Kj tegur Pegawai FAM.. Terutama yg paling ats tuh… I tau la tok ti dpt title datuk tuh dia yg bagikn.. So datuk siti u x perlu nk ikut msuk cmpur k.. Kj tu blaja smpi oxford bagai… U siti takat spm pn semput.. English pn tahap satu x khatam.. Jgn u pn nk jd bdk suruhan ye siti.. X payah nk bekap sgt lah siti… Semak la u nih! Blah!

    0

    0
    • hahah says:

      eshhhh..jgn la nak rendah2kan tahap pendidikan orang…cermin la diri sndiri gak…at least ct Berjaya dlm bidang die…tak kacaw hdup ko pn knn…ok buat semak je…

      0

      0
      • epalhijaw says:

        Siti memang berjaya dalam bidang dia. So kenapa nak sibuk dalam bidang orang?? Apa yang dia tau pasal bola pon? FAM memang wajar ditegur.

        0

        0
  28. hanizea says:

    x salah Dato’ Siti Nurhaliza menegur…yg benar tetap benar.yang tak betul tetap x betul..lg pun kenyataan Dato’Siti nurhaliza xde pun mcm bau2 politik.Walau sebesar mana pun pangkat kita & setinggi mana pun kita terbang..jgn lupa org dibawah & saat kita merangkak.Anda adalah contoh kepada rakyat samada Menteri @ pun artis…tahniah Dato’ Siti Nurhaliza…Allah bersama kamu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      memangla CT tegur bkn sebab politik..takda sapa pun kata CT tegur tu sbb politik.. org tak puas hati sebab CT takde kene mengena langsung dengan bola sepak ni.. ni soal kerja org2 yg terlibat dalam FAM. cara CT tegur kat tweet tu pun dah nmpk mcm tak hormat org.. tak beradab langsung.. almaklumlah.. dia kan ada pangkat.. datin sri lagi.. setakat KJ tu sapala bagi HJH CT nurhaliza tu.. HJH pun cukur kening ker….?

      0

      0
    • Lucifer says:

      hanizea..

      ct bg jilat burit dia ke ko bekap dia mcm nak rak ? siap title bagai ko bubuh…! ko ni faham tak faham isu sebenar dia ?

      0

      0
  29. nizam says:

    kalau khairy xbiadap, xkn ade org buka mata…. biadap sbb sygkn bolasepak/maruah bola sepak negara xpe…:

    0

    0
  30. aku says:

    siti,shut up

    0

    0
  31. Flick says:

    Oh My English!! … apa yang dicakap oleh YB KJ adalah di dalam bidang tugas/portfolionya.. so to Tok Ti takyahla nak interfere nak cari populariti sgt.. Anda nak tunjukkan yang anda ni lantang dan berani???.. Jgn rasa sebab da title Dato tu and YB KJ takda title Datuk anda hebat sgt.. dah makin suam dah ngan budak2 AF yg nyanyi ke laut tu….

    0

    0
  32. linsakura89 says:

    apsal tok ti ni tibe2 plak nk kondem org kt tweet..tu tak beradab gak tu..saje nk cari pasal ngn menteri..eh..jaga laki ko tu sudahlah

    0

    0
  33. akutengahwatesaimen says:

    aku sokong kj 100x…satu-satunya insan yg buleh mmbuatkan anuar ibrahim nmpk bodoh…

    0

    0
  34. anon says:

    Kenapa pulak dgn betina garik ni, dia rase dia tu terkenal sngt and ramai sngt yg minat ke, sampai duk menyebok pasal bola pulak. Engkau pun sama, patut respek org yg lebih tua drp kau. KJ tu tua drp kau tau, pulak tu menteri. Laki kau si tua tu bkn menteri pun. Dia berduit dulu pun sb ex wife dia Tengku Zawiyah je. Dah, baik kau gih wat anak je drp sibok tak tentu pasal….mengada2, menyampah makcik ni…

    0

    0
    • hahah says:

      rasanye kn awak pn tak hormat orang tua…awak dh ckup umur ke nak tegur orang neh…cernin la diri sendiri…pkir dulu sblum komen orang k…

      0

      0
  35. FAIZAL says:

    menteri lebih besar kuasa dan tinggi jawatan berbanding presiden persatuan. kadang kala yang tua juga perlu dengar teguran dan nasihat dari yang muda. jangan syok sendiri bila pegang jawatan tu.

    maaf kami banyak berbeza pendapat dengan kj tapi dalam bab bola sepak negara, kami sokong kj. minta kj terus bagi nasihat, banyak lagi geng tua yang syok sendiri jawatan beberapa persatuan sukan.

    maaf dato ct!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Bila KJ lantang bersuara, barula ada org tersentap.. pastu tau pulak tersinggung.. CT pun terkena tempiasnya…

    0

    0
  37. Maya karin says:

    ak baca komen2 ni dan ak pasti ramai laki jep yg komen ni. laki2 pon baca blog gosip ek..hehe

    0

    0
    • mizz says:

      aku pun rasa gitu…giler bola dan giler sentap..and klu yg wanita2 yg komen kutuk ct giler dengki…
      well ada yg faham org2 yg berpangkat and ada gelaran ni mmg diorg berani bersuara malah klu diorg nak tegur sapa2 pun apeadahal…
      mereka berdua ni dah melalui mcm2 pengalaman cm situasi mereka je berbeza…tapi yg akn menentukan tinggi mana penghormatan yg diorg dapat adalah dari segi attitude…x salah diorg menegur antr 1 sama lain…tp bahasa tu kena jaga…bahasa tu melambangkan peribadi seseorg…
      ibarat “kau baling tahi kat org tapi sbnryer tahi tu mmg kau yg punyer”

      klu nak banding attitude koorg yg komen kat cni mmg kelaut…

      0

      0
      • tak perlu jadik lelaki says:

        Aku yg perempuan pun nyampah dengan ct……stkt totengok bola sthn sekali kecoh…..

        0

        0
  38. Infiniti says:

    Moga-moga KJ ambil la pedoman… Lantang tidak semestinya biadap kalau kene dengan caranya

    0

    0
  39. Anonymous says:

    membazir jelah duit rakyat buat kempen Budi Bahasa budaya kita jika Menteri sendiri x reti berbudi bahasa dgn org lebih tua darinya,saya setuju dgn ct menegur org perlu ada caranya & berhemah

    0

    0
    • nassier says:

      Ini lah orang kita kena tegur dah sentap orang tegur untuk kebaikan sebaliknya macammana nak maju bola sepak kita ke taraf dunia…tak kena mena dengan biadap pun ini kadar teguran aje…tak faham la mentaliti ct mungkin sebab sama kampung kot

      0

      0
      • one says:

        Haihh, kalau dah tegur secara berhemah pada FAM B****** tu pun x jalan , nak cakap mcm mana??
        Be profesional la weh.. nama pun menteri belia dan sukan.. nak majukan sukan kat negara Malaysia ni..
        nak2 bola.. merundum gila…
        jangan nak butakan mata sgt la tgk apa yg FAM tu buat..
        Kalau tak tahu diam je!!! MF!!
        To ct jangan nak MENYALAK la, jangan sebab bg kau pangkat yg tak kekal kat dunia ni semua org kau boleh tegur…
        skrg ni siapa yg x hormat siapa? Kalau betul kau tu golongan ada2 trus pm/dm secara private ke KJ bukan ke twiiter.. so chlidish… menyesal aku minat kau…

        0

        0
  40. tacacila says:

    bile abg nara nak mashyukkk citer erma vs rebecca nur islam ni? cepat la abg nara

    0

    0
  41. test saja says:

    macam-macam

    0

    0
  42. makan telur dalam tandas says:

    masa lu cantas ex bini laki lu skrg, apa cita? Lu hormat ke ex dia yg sangat lebih tua dari lu? kah kah kah. bersopan-santunlah sgt! kau cakap mcm ni kot time tu-“puan bini tua, saya nak kahwin dgn laki kau, jadi mintalah kau blah ye.”

    0

    0
  43. bukan zamani slam says:

    apa cita minah ni? deman ke? kalau berani pergi la jumpa kj sound direct…bawa fakta sama, jgn main redah je. kj dulu tim. pres. FAM, dia tau la apa yg tak betul dlm FAM. lagi FAM x berubah, sampai bila2 msia takkan masuk world cup! ada faham?

    0

    0
  44. nor says:

    I think for the sake of football in Malaysia, people at FAM should take heed on what KJ has to say. I m pretty sure that that KJ has taken the polite steps to instil awareness to FAM management but to no avail. So as a minister, what do u do? Take the bold step for future advancement…..Malaysia;s football needs it…

    0

    0
  45. nassier says:

    Ini semua ada Hidden Agenda faham faham sendiri la

    0

    0
  46. Kami juga mempunyai impian untuk melihat malaysia layak ke world cup.dengan pengurusan sekarang,misi adalah mustahil.

    0

    0
  47. kuntum says:

    Wak lu ct..ko diam leh x..ko jgn nk tnjuk lagak n pndai ok..ramai yg meluat!!..dasar bdk felda..piraaaahhh..ko g dok kitung laki ko tu ckup..p masak kt dapo nun..wat ebohh jek..

    0

    0
  48. Aku says:

    Wake up Siti!!!WAKE UP!!!!

    0

    0
  49. boo duck the gill says:

    klu bidang hiburan aku respect la Dato’ CT ni..mmg no.1 la..tp jgn la sb bru je g tgk final Pahang VS Kelantan aritu terus nk kondem teguran Menteri pasal FAM kot..sukan ni maybe bkn bidang ko kot Tok Ti..smp bila x ble ditegur FAM tu??cita-cita tinggi menjulang bila Menteri tegur terus sentap..x kan la sb jawatan dlm FAM tu org2 tua x ble ditegur langsung..bila tegur kata biadap klu x tegur ntah ape2 jd FAM tu..klu rasa dah tua utk jawatan tu letak jawatan bg yg muda plak bangunkan sukan bola sepak Malaysia ni..ko majukan dunia hiburan dah la Tok Ti

    0

    0
  50. kasabian says:

    come on lah CT
    kat paper bukan main ckp tegur KJ sbg rakyat biasa…

    Kalau berstatus rakyat biasa seperti yang didakwa Dato’ CT, saya tak rasa anda akan menegur beliau di twitter seperti ini. Keberanian dan daya usaha anda ini didorong oleh ‘darjat’ dan ‘kuasa’ dan ‘pengaruh’ yang anda miliki. no no rakyat biasa.

    gua ni rakyat biasa. gua diam. orang suap nasi…gua makan…
    i love KJ much more.

    0

    0
  51. anti siti says:

    menyibuk plak siti.dok diam2 dah la…
    mana nak cari menteri mcm KJ ni?
    berani tegur benda tak betul.

    0

    0
  52. mkbs says:

    Ceh… amboi siti nurhaliza….. KJ berhak nk tegur… yg org lain nak sentap kenapa?. Lagipun apa yg KJ cakap betul kan… siti nurhaliza tu siapa oooo….. MAKIN MELUAT TENGOK SITI NURHALIZA!!!…

    0

    0
  53. grammar nazi says:

    hmm dato ct kene pegi kelas english dulu ni.terang2 salah grammar tu.
    kene gelak je.plus it is none of her business.ye betol bab2 beradab sopan dan hormati org tua tu kene ada,tidak dinafikan,tapi tidak bermakna yg tua selalu betol.klau baca balik statement KJ,standard je ayat menegur tu.dia menteri,dia patut tegur.

    hanya 20 sen saya.

    0

    0
  54. kak bedah says:

    p main jauh2 la ct.ko buat la keje ko yg mulia sgt tu iaitu PENYANYI
    org tu menteri,ko tu sape.spm pn pangkat dua je.tolonglahhh
    shuuuhhh p main jejauh pakai mekap simplysiti ko tuh.puii

    0

    0
  55. Anonymous says:

    tok ti…mmg mindset artis… so low . pd aku yg tua kalau dah tak relevan..wajar ditegur. tak nak kena tegur..sila angkat kaki (bersara). aku sokong kj bab ni. sekian.

    0

    0
  56. MKH says:

    Ape masalah pempuan ni.. ni masalah kerja laa..ni kire mcm satu kampeni, if satu jabatan tu tak perform, bos x bleh tegur sbb ketua jabatan tua n bos muda?? silap² bleh kena bhenti terus laa..pada aku KJ dah buat keje dia, mmg FAM ada masalah..tiket beribu² keping bleh abis jual dalam masa x smpi 10 minit..gile ke hape ni..klu rasa bos FAM x bleh kena tegur, then bhenti jadi bos FAM..g jadi bos Kriket ke, Polo air ke

    0

    0
  57. adeqhe says:

    Rasanya Ct x payah nak campurlah kot….Kami peminat bola sokong KJ. Dr dulu banyak yg sumbang n songsang dalam FAM tu…tp xder sapa berani tegur….Rasanya KJ sorang je kot yg baru berani bersuara. Anuar Musa selalu je kena bila tegur FAM. Apa2pun kami sokong KJ. ” Kalau Menteri Sukan pun xleh tegur, kebal sangat….sapa lagi nak tegur”?

    0

    0
  58. Hehehe says:

    What did KJ buat yg salah….????? Dia tegur pasal cara ticket dijual yg mmg pun cara dinosaur!!!!!!…… Yang BEKAS KAPTEN yg dah tua and dah pencen nie alih alih sentap and terus buat kenyataan akhbar kenapa???????

    And KJ tak ckp biadap pun…..he just said…… if you are an EX…..so jangan nak masuk campur…… betullar……. yg ko pulaks BEKAS KAPTEN nak tersentap dengan kenyataan nie kenapa????? mmg ko BEKAS…… not the current FAM Kapten kan???? So why lar????

    I understand…… CT takut hubby dia yg warga emas tu tersentap…… I just think u should know your place lar CT……… just be quiet dah lar…… tak yah nak tegur org….. DID PEOPLE EVER TELL YOU THAT RAMPAS LAKI ORANG TU TAK ELOK???? What goes around come around babe…….. wait and ccccccccccccccccc

    0

    0
  59. akulah sape lagi says:

    bedal pun biar berakal la cik ct oiii….kalo x tahu apa2 jgn nak menambah~

    jangan marah nanti kena jual ^ ^

    0

    0
  60. rinz says:

    go kj go kj…. full support from uz….. majulah bolasepak utk Malaysia…..

    0

    0
  61. sssss says:

    SITOT PATUT DIAM…HAL SUKAN NGAN HAL NYANYIAN BERBEZA….FAM TU SUME SUKU SAKAT PAHANG JE..MMG LA DIA NAK BACKUP….MCM MANA NAK MAJU ASIK NAK JAGA HATI JE MANJANG….SENTAP X TENTU PASAL….BUKAK LA MATO TU BOSA2…KITE PERLU BANGKIT….TGK LA…BR JE KJ NAK BT PEMBAHARUAN TTG SUKAN ADE PULAK YG MEMOKAK….TAH APE LA SITI NI…AKU PUN MAKIN MELUAT TGK DIA NI…AMIK GAMBAR PUN TAH PAPO….DUK DIAM JAGA ATUK K DAH LA…X YAH NAK SIBUK HAL SUKAN NEGARA..APE HAK KO NAK MASUK CAMPUR….KJ X KAN CKP KLU FAM DAH BYK BT BENDA X BETUL….NGOK….

    0

    0
  62. tokiooo says:

    CT Poyooooooooooooooooooooo!

    0

    0
  63. rinz says:

    go kj go kj……….. full support from uz…………..

    0

    0
  64. korin says:

    Suara KJ adalah suara rakyat Malaysia, CT tak payahlah nak campor.

    0

    0
  65. Atok says:

    Atok T p jaga atok K elok2 naa..atok K tu da tua x lma gik nk mampoih..jgn nk coba wat taik ok..betol2 semakkk ko ni atok T!!

    0

    0
  66. citibank says:

    ekeleh
    pahang baru menang aritu..kenkonon bleh la nk komen KJ.
    poyo la

    0

    0
  67. Biskut says:

    Kalau dlm hal politik mcm ni tak perlu rasanya kita nk pakai umor sgt. Kalau dh sesetgh org tua tu mmg bebal dan dia sendiri tak pandai nk hormat org, perlu ke kita nk hormat smpai bila2? tau ler presiden FAM tu org pahang dan piala malaysia baru2 i pon pahang yg menang datuk siti oi….tp, sebelum ko nk bersuara mayb ko ptt tau dulu apa cerita d dlm FAM tu sendiri smpaikan KJ buat statement mcm tu….

    0

    0
  68. i am says:

    i love you kak siti. KJ hensemmmm

    0

    0
  69. key Pop says:

    klu bagi pendapat aku la kan…
    siti menegur bukan kerana politik.. tapi kerana statement jk yang agak keterlaluan di situ..
    mungkin atau memang apa yg kj cakap tu ada betulnya, tapi bukan ka kita dari kecil lagi sudah di pesan, di didik, di ajar oleh ibu bapa kita untuk menghormati yang lebih tua?? :)

    ada caranya kalau mau bersuara, mungkin boleh lantang bicaranya tapi adab sopan tetap perlu di jaga..bukan kat Malaysia ni “bahasa jiwa bangsa” ke?

    #sometimes sesetengah manusia itu perlu berfikir sedalam²nya apa yang di maksudkan dengan “tak kan melayu hilang di dunia” BESAR maknyanya itu.. jangan hanya tau menyebut tapi tidak memahami..

    ibarat pegi bank..kt kaunter ada sorg atuk kene herdik dengan teller kaunter sebab salah tulis or whateverlah kesalahannya.. and u sedang asyik duduk check twitter sambil² menunggu giliran, apakah tindakan? senyap?atau menyokong si teller kaunter? atau menegur si teller kaunter utk ckp sopan² pd c atuk? which 1 is u? :)

    0

    0
    • Biskut says:

      Masalahnya ni bukan pasal sorg atuk kene herdik d kaunter. masalah nya sini sbb mmg selama ni FAM tak penah nk ambik berat sgt pasal isu bolasepak negara. tau nk angan2 setinggi langit je kononnya kali ni nk bawa malaysia smpai layak ke piala dunia. tapi berapa banyak FAM sanggup nk labur? cuba tgk liga perdana english….hampir setiap club ada akademi bolasepak masing2. dr kecik dh dorg kat sana d latih d akademi2 ni. wpun england tak berjaya mana dlm piala dunia…tp kelab2 bolasepak dorg antara yg terhebat d dunia. kalau dh cara lembut selama ni tak boleh pakai…dh tiba masanya pakai cara kasar…..

      0

      0
    • siti siti situ u masak apa meh? says:

      “siti menegur bukan kerana politik.. tapi kerana statement jk yang agak keterlaluan di situ..”

      jk? siapakah beliau? jamal kertu?

      mohon semak ejaan.

      0

      0
  70. Ms. Kareena says:

    So pity for u tok ti… Who r u to talk bout adap sopan n all dis? U better cermin diri before u nk comment psal org len ya.. U tu prampas laki org.. Berbudi kh begitu? I rs siti nih dh prasan bgos sgt.. Retis je kut.. Very low class mindset.. Prasan muda dgn mekap tebal bagai.. Pipi n dagu tuh nmpk sgt botox nyer.. Comment bagai tp yg nmpk bodoh adlh ko tok ti..

    0

    0
  71. MajulahKJuntukbolasepak says:

    tak perlu la tokti nak tegor KJ mcm tu. KJ is Menteri Belia Sukan. Memang hak dia nak bercakap apa pun. selama ni pon FAM memang kena tegoq. bila org bidas cara baik, FAM tak dengaq. mungkin pendekatan dan comment KJ a bit harsh tapi for the sake of bolasepak kita, apa salahnya? kalau org sana tak menjwb KJ naik hangin ke? better la die guna ayat budak suruhan tu drpd words yang mencarut. tokti kalau stakat sokong bolasepak malaysia msa final, tak pyh bising sgt aihh. meluat.

    0

    0
  72. nazhaikal@yahoo.com says:

    Diam2 udah CT oiii~ nyanyi je…u’re not fit to twitt the statement…pfttttt

    0

    0
  73. anymous says:

    Baru masuk stadium itu pun Pahang ke finale dan menang dah memandai nak sound Menteri , tu respect sgt ke. KJ tegur FAM bukan individual..jadi dari Pengurusan hingga hingusan kru FAMB harus peka bukan pekak dengan teguran MENTERI BELIA DAN SUKAN ! Jadi ct tolonglah jgn masuk campur dan buat pandai walau tak pandai untuk kerja orang lain. Ko tak rasa beratur beli tiket bola berpanas/berhujan jadi baik diam ! Kalau setakat ambik tahu bola sbb sikap kenegerian ko tu baikk ko focus utk nyanyi dan budak2 AF ko yg tak segah mana tu ! Sebut pasal respect ORANG TUA ..ko tu respect sgt ke orang tua ko ..??? tepuk dada Tanya akal lah ct oii…!!!

    0

    0
  74. Ex Wife Tok K says:

    alaaa..tegur org biadap..kau rampas laki aku abg K tk pulak biadap???

    0

    0
  75. mia says:

    tua ker muda ker tak kisah, yang penting tahu jalankan tugas… kalau dah bertahun-tahun FAM dok mcm tu jer memang patut kena tegur… yang tegur tu pun ada kuasa dan hak.. lain lah yang tegur tu tak ada kuasa. Kalau FAM tak kena kritik, selamanya bolasepak kita mcm nie…. HIDUP KJ
    *Kadang2 dalam keluarga pun idea anak2 lebih bernas dari ibu bapa … fikir2kan

    0

    0
  76. hamba Allah says:

    kalau tak tegur sampai bila sukan tak maju, banyak dengar cerita FAM suka ikut kepala depa je bukan fikir untuk majukan sukan negara, tengok negara miskin pun lagi kuat pasukan bola dari negara kita sebab kenapa? orang atasan selalu sangat birokrasi dan penindasan pemain bola patut di tegur kalau dah ada kedudukkan dalam jawatan, eh eh takkan tak boleh tegur kalau dah buat salah ingat apa dictator

    0

    0
  77. Che ta says:

    Siti ni buduhh..da la buduhh huduhh plak!!..da la jendul mandul plak..hehe

    0

    0
  78. Siti Semput says:

    untuk citi norhalija,

    satu) ohhhhhhh my Englissssshhhhhhh…. tolong check english anda ye.. tulis shj dlm bahasa melayu kalo x reti..memalukan diri sendiri shj..

    dua) Cheap..cheap..cheap.. ni semua publisiti murahan… nak masuk paper page depan lah tu.. sajer cari peluang ye

    tiga) U r soooo FAKE!!! biar KJ buat keje dia, nak masuk campur apehal? jaga laki tua tu lagi baik la

    0

    0
  79. Anonymous says:

    nape le tok ti ni masuk campur dlm hal politik…aku tengok tok ti skg ni dh pandai nk masuk campur dlm hal2 y tertentu….pd aku le memg patut pn kalau KJ tu lantang bersuara..memg le kita kena hormat org tua…tpi dlm sesuatu tugas tu kita kena tegas…

    0

    0
  80. adeng says:

    Dato Ct, baik diam2 jelah. ada perkara kat dunia ni yg kita x plu nak masuk campur. itu bkn bidang kamu. mesti ada sebab knp KJ buat mcm 2. dia buat cr lembut x jln & terpaksalah dia bersuara lebih sikit. x pyhlh nak msk campur. dia buat semua ni utk ms dpn bolasepak Malaysia. jadi, kamu buatlh keje kamu. berkarya dlm seni utk mengharumkan nama Malaysia & biarlh KJ berusaha utk meningkatkan prestasi serta imej bolasepak Malaysia. Peace!!!! :)

    0

    0
  81. Anonymous says:

    leh eleh tok ti ni…pahang baru menang bola pn nk kecoh..cuba jgn nk masuk campur dlm hal ni…aku x suka la tok ti skg…dia suka sgt nk masuk campur dlm sesuatu hal tu…jaga laki tua tok ti tu j…kang terperanjat sakit jantung susah plk…dulu kacau laki orang x biadap ke namanya…lain le kalau laki tok tu tu bujang trang tang tang…

    0

    0
  82. Anonymous says:

    AKU SUKA CARA KJ…TEGASSSS DALAM SESUATU HAL…

    0

    0
  83. Anonymous says:

    mcm keja cikgu gak…kalau cikgu x garang anak murid x akn maju…begitu jugak ngan KJ…tpi aku suka ngan cara KJ…beliau tegas n kalau cakap pn terus j x ada selindung…ap pn kami ttp sokong KJ…..tok ti..jaga laki awak j la..laki awak pn dh tua..rajin2 le wat anak kt rumah…jgn nk sibuk ambil tahu hal org lain…kita org semua bkn mkin suka tok ti tegur..kita org makin meluat…dulu tok ti x mcm ni pn..tpi menjak akhir2 ni asyik nk menyibuk j…

    0

    0
  84. Pilih kasih says:

    jujur aku cakap…aku suka cara KJ…dia nampak tegas…tok ti kalau x suka tu diam2 jer la ye…

    0

    0
  85. Anonymous says:

    ni KJ baru tegur n bukanya biadap pn..lain le kalau bini mat yo tu..haaa..tu memg btl2 biadap ngan org tua…ni KJ dia TEGASSSSSSSS….

    0

    0
    • Anonymous says:

      kes bini matyo xnk plak ct tegur…dasar memandang…mentang2 bini matyo kurang ajar ngan guard bukan ngan pak menteri ke kerabat di raja ke..

      0

      0
  86. whitelily says:

    ct jeles sebab tak tercalon wired celebrity.. tup2 yb kj tercalon n menang pulok.. hohoho…
    nasihat… mu tidok la slalu di atas dan di puja2 tok ti

    0

    0
  87. alongwanie says:

    yang klik “dislike” pada komen yang support tindakan KJ and menyindir CT…konpem2 DIE HARD FAN CT !! sampaikan benda fakta pun tetap kau nak “dislike” ??agak bodoh di situ yer….

    0

    0
  88. original says:

    PERAMPAS NO. 1 NEGARA……….ADA HATI NAK BIDAS MENTERI, CERMIN DULU DIRI TU……….. MENYAMPAH…….

    0

    0
  89. Kak Zue says:

    CT bukan kata tak boleh tegur… dia cuma minta Khairy supaya lebih berhemah. Jaga perkataan. Al-maklum nak berurusan dgn org tua yg tak sedar diri kannnnnnn.

    Cuba lah korang yg meroyan dlm ni, kalau ada budak muda yang baru masok keje ….very da inspiring dlm opis korang tu… tiba2 tegur dgn penoh eksyennya… dan nak tukar budaya keje korang yg dah sedia ada…. tak ke korang melahar budak baru tu???? Yg senior2 dlm opis tu yg rasa best, kalau ditegur dgn adab yg betul mesti maunya mengikut kata! Dah nak buat camana kita hidup dlm masy yg berbudaya….kena ikut budaya.

    0

    0
  90. fadura says:

    KJ tu Menteri ya..org no.1 dlm sukan.so dia ada hak nk cakap apa2 pun.cuma sbb dia muda lagi..blm pun 40..baru 37..org2 yg kat atas tu..yg lebih dewasa mmg agak terasa dgn cara KJ.tgk kat tv cara KJ ckp pun dah tau dia mcmana…ada masa dia ni hu ha hu ha lagi..mcm kita semua.kira KJ cakap tu agak berlapik lagi..(mcm KJ ckp)…hu..hu..

    Itu saja CT yg cantik manis ya…:-)

    0

    0
  91. bambombom says:

    pompuan ni sume benda nak jadi penyibuk.

    macamnya best sgt..macamnya dah tinggi sgt.

    kj tu bersuara sebab ada sebab..ko apa tau?

    berckp pasal biadap.

    ko lagi biadap.

    merampas laki org .

    puikkkk

    0

    0
  92. MAXMORA says:

    KITO MONANG..KITO MONANG JANG..ROMBAU MOST WANTED!!!

    0

    0
  93. Demo kelate says:

    Dato’siti tak payah la masuk campur bidang orang lain…kj dgn sukan, tak kritik, sampai bila bola kita tak maju. Kalau betul Dato Ct nak tegur, tegurlah Roslan Aziz pengkritik Af tu, dia kata penari dalam Af mcm beruk. Itu tersangat biadap, jadi itu sepatutnya Dato Ct tegur…bukan kj…dia perlu kata begitu untuk menyedarkan org dalam FAM.

    0

    0
  94. Diri Ini says:

    ct tegur dengan harapan tahun depan org calonkan dia jd menteri belia & sukan plak…hahaha…konon2 lantang bersuaralah tue…masalah FAM bukan skrg je…dr dulu lagi mcm2 propaganda & kontroversi jd dlm FAM…sukan pun di takuk lama je…sbb alasan tak boleh di tegur…

    0

    0
  95. Tahi Lalat Besar says:

    CT x yah lah nak nyebOk .. ko bukan tau pape pOm pasal FAM , ? dudOk rumah jage atuk K sudah lah . Aku sokong KJ . KJ seorang menteri yang bersuara lantang ! Mungkin bukan niat dia nak kuang hajaq ngan sesape . Lgipon ada ke dia mention name sesape ! BudOh tul ! Btw , komen tambahan aku…. aku harap kO CT jangan lah suatu hari kelak join politik . Ne tau kan ko ada cita2 nak jadi PM ! *puiii .aku mmg nyampah ngan artis2 yg jOin politik !

    0

    0
  96. izlan says:

    ct ni kecoh jer…mentang2 la berbesan ngan menteri gak
    nk tunjuk dia punya taring la…
    kalo takat jd penyanyi walaupun konon penyanyi tersohor…
    tp sekolah agak2 jer..xyh la nk tunjuk taring…
    nasib dia jer dpt kawin ngan org yg berpelajaran coz kedudukan dia yg konon pnyanyi tersohor… so CT xpyh la nk kecoh2 ngan politik ni…ko uruskan kerjaya ko biar sampe jd legend plakkkkk….

    0

    0
  97. aku pompuan,, says:

    FAM ni dh lma x relevan,yg aku x paham dr aku kecik smpi aku tue ni org yg samajer jd kpla FAM tu,,yg ct ni sentap sgt knape??dh yg KJ tegur tu mmg patut,,sblm ni xder yg brani nk sound camtu,,,kalu ader pun msti jngka hayatnye dlm dlm bola ni pendek,,,kalu xbleh ditegur smpi bila pn x bubah,,aku xderlah mimpi sgt bola Malaysia smpi piala dunia tp kalu dpt mcm jepun ker,,,mcm korea ker,,,
    bagus jgk ade mnteri yg loud speaker mcm KJ ni,,,

    0

    0
  98. Anonymous says:

    Who Siti Nurhaliza dlm FAM???? Dia jawatan apa dalam FAM???

    0

    0
  99. shut up says:

    Malaysia sebuah negara democracy, semua org berhak berkata, kalo khairy tu biadap, rasanya satu malaysia lagi meluat dgn gaya pemakaian fesyen tudung seorg ni(seblm dan selepas),statement yg tak relevan dan tak masuk akal fikiran langsung bagi seorg ikon negara yg bukan dlm bidangnya(cetek pemikiran), cara beliau menegur KJ membuatkn lgi separuh peminat mulai benci terhadapnya!!!

    0

    0
  100. Minah says:

    Siti ko ngan Abby same je..nk unjuk pandai tp ting tong tin kosong!!

    0

    0
  101. adam says:

    haha dlu masa rembat suami org yg lebih tua x terlintas plak bab hormat2 ni ye siti?

    0

    0
  102. aku pompuan,, says:

    ct ni relevan lagi ke skrang???

    0

    0
  103. raa says:

    Siti ni baru p tengok final, dah pandai pandai sendiri.

    Hakikatnya, selagi orang orang atas FAM tu tumbang, selagi tu bola sepak Malaysia berada di takuk yang sama.

    FAM itu bangsat.

    0

    0
  104. sokong pemimpin tegas says:

    ahh menyampah plak dah aku ngan ct yang pelajaran xseberapa nih..
    ko p tegur KJ kate cara dia biadap dengan org tua’ masalahnya cara ko tegur BIADAP dengan menteri xpe plak??? inilah namanya perempuan vangang abadi!!
    p/s: dulu ko biadap ngan mak bapak ko sbb nak kawin ngan DK tu ko xpikir plak???

    0

    0
  105. MRS KJ says:

    Kak ct….
    Kenapa campur hal nie..kan orang da marah..
    Kak ct kene fhm yg sume org tgah xpuas hati dgn FAM…
    Diorg sgt support dgn tindakan KJ…termasuk sy..
    So bile kak ct tegor KJ begitu..mmg org marah..
    Next time berdiam lebih baik..

    0

    0
  106. tuna says:

    tegur nak cari glemer namanya…kalau budi bahasa sgt tegur diam2 dah ler..nmpk x permainan nya disitu

    0

    0
  107. haha says:

    Terus hilang RESPECT kat DCT choiii

    0

    0
  108. astro says:

    Aku rasa betul r apa yang siti cakap……dia minta kj guna pendekatan yang lebih berhemah. Boleh jadi maksud dia pendekatan yg tegas tetapi masih ada adab. Sbb rakyat jelata baca kenyataan menteri tu. Kalo menteri pun dah bahasa/cara mcm tu rakyat nanti macam mana? kj bole buat…why not me? Kalo anda semua boleh terima budaya itu untuk masa akan dtg….dipersilakan. Harus diingat…….kita semua akan tua.

    Dalam semua menteri aku suka kj lagi….muda bertenaga dan tegas. TAPI, orang kata…nak selesai masalah ni ibarat ‘menarik benang dalam tepung’….benang tak putus….tepung tak berselerak. Jangan ikut hati….fikirlah 2 kali.

    Tak elok pandang rendah orang lain tak kira apa status dia/karier dia geng. Orang belajar tinggi2 ni tak semestinya bijak semua perkara. Sedangkan Tun Mahathir yang belajar tinggi dan dah banyak berjasa tu pun orang kutuk kata beliau tidak bijak.

    0

    0
    • Bond Gex says:

      Menarik benang dari tepung…istilah tu mmg la baik, apa kata Dato’ Jamal Nasir jangan masuk campur urusan ini dulu, mgkn semua perkara ni tak timbul. KJ adalah bekas Naib Presiden FAM suatu waktu dahulu.(kalu x silap la ya). Saya rasa KJ lebih faham erti ‘masuk campur @ tidak masuk campur’.
      Besar kemungkinan KJ dah bosan dgn sikap TIDAK Profesional dan SIKAP kaki ampu yang masih duduk memegang jawatan di FAM. Sepatutnya FAM perlu di bubarkan dan di letakkan terus di bawah Jabatan di KBS @ menwujudkan Persatuan Bola Sepak yang lebih Profesional dan Bebas.
      Duit dah berjuta-juta habis utk BolaSepak negara, kenapa negara lain bertambah maju ??? Jika di lihat Vietnam,Thailand, Mnymar, Philipina…rasa nye tak lah berjuta duit kerajaan mereka habis, tapi negara2 ini makin hari meningkat dan lebih maju kan ?
      Jika ade permain bolasepak mati kena tembak semasa perlawanan akhir tempoh hari…FAM nak tuding jari kat sapa pulak ?..mesti pada POLIS kan, bukan pada Dato CT atau Dato Jamal kan. ?Last2 Polis gak yang salah, FAM tetap BETUL.

      0

      0
  109. Anonymous says:

    CT marah ke KJ menang Shout Awards

    0

    0
  110. dlil eryn says:

    gile la tego menteri gune twitter…dato..oo dato kuala lipis,,,,saje nk bg peminat bola panas kn…rase br skali nmpk muke g stadium…tue pn final…time saringan dulu2 npe x g tgk….cehhhhh… poyoooo jew..plajar AF tue ha…suare pn x power lg..KJ x tego pn… kecoooh la… huhuhuh..sian mak iti…pas2 post kt IG positive2…hahahaha!sumpah klakr…yg komen kt IG mak iti sume bodek..phuiii

    0

    0
  111. kak long says:

    Salam semua. Walau pun aku pembangkang..tapi aku tetap sokong KHAIRY JAMALUDIN.
    FAM selama ini tak boleh di tegor kebal lah konon. sekali kena dengan KJ mengalabah semua orang. SITI NURHALIZA kalau setakat tingkatan 5 pun tak lulus..tak payahlah nak lawan dengan student Oxford. teruskan perjuangan KJ.

    0

    0
  112. Tipah says:

    Siti bukan tau apa yang jadi dekat sukan bola sepak…aku sokong KJ..dia berani bersuara..sama seperti apa yang rakyat mahukan perubahan dalam FAM..

    0

    0
  113. hazwan says:

    siti ni jenis yg bangang abadi ke apa?kau xtau psl bola kau xyah kecoh la..masuk stadium pn baru sekali kau nak backup FAM bangsat tu..KJ tegur untuk kemajuan bola sepak negara.kalau xtau cite jgn suka2 membangangkan diri bagi komen2 yg bangang..nnt org panggil kau bangang sbb jilat FAM yg dah terang2 bangang abadi tu.

    0

    0
  114. hulk hogan says:

    KJ hanya cakap benda yg betul..bukan KJ aje perasan kepincangan FAM..tapi rasanya hampir satu Msia perasan FAM mmg besar kepala dan tak boleh ditegur..masalahnya sampai bila?? sesekali ‘org tua’ pun perlu ditegur bila caranya salah, tapi kena berhemah dlm menegur..tapi dalam isu ni, FAM sendiri pun tak menghormati pihak lain dan lantang bersuara..sesekali kena dgr pendapat org..tak semestinya kita betul sentiasa..

    ** Siti beri statement pasal kemelut bola sepak??? apakahhhh!!!

    0

    0
  115. oPAH JAHANAM says:

    SIAN CT LIJA… NAPA CIBOK2 KAT CUKAN… AWK KAN NYANYI SAMBIL LENGGANG KANGKUNG JE KAN… SADAPPPPPPPP PLIS … OH MAI INGLIS

    0

    0
  116. anonimus says:

    Aku rasa semua belia di Malaysia sokong YB KJ..

    0

    0
  117. anonimus says:

    Belia sokong YB KJ…

    0

    0
  118. maria says:

    management FAM mmg ego menggunung..mmg tak boleh ditegur selama ni..lebih baik Siti diam aje..tak payah campur benda2 yg Siti tak mahir..plus, u r just a celebrity..what power u have to move mountain? focus on yr singing thingy and yr biz gives u money, but being bitchy on FAM issues with KJ, u’ll get cursed..so don’t act smart when u r not..

    0

    0
  119. Mirai Suenaga says:

    blah lah siti. kau pergi fikir canner nak dpt anak lagi baik lah. tak pun ko g minta tips dari bini KJ canner nak dpt anak comel2 cam anak diorg tu. tak sedar diri betul

    0

    0
  120. Mirai Suenaga says:

    aku sokong KJ. budak spm kuala lipis ni semak lah

    0

    0
  121. hairan bin pelik aku says:

    lorh.. tak habis2 penyanyi nak sebok hal politik. Setiap org ada tugas berat yg perlu dipikul, termasuk la KJ sbagai Menteri Belia & Sukan. Perbandingn CT & KJ: 1) SPM si CT pgkat 3 je klu x silap aku. KJ adalah plajar Universiti Oxford. 2) CT ckp B.I pun huru-hara. Tgk cara KJ speaking, berhabukksss. 3) Umur CT 34, umur KJ 37.. Knp cara CT menegur KJ agak kasar? Klu x reti nak hormat org, jgn suruh org lain plk cara nak hormat. Cermin diri sendiri adalah lbih baik. Jawatan2 yg disandang oleh KJ: 2001 – 2004 : Exco Pergerakan Pemuda UMNO Msia. 2001 – 2001: Timbalan Pgerusi, Biro Pendidikan Pgerakan Pemuda UMNO Msia. 2004 – Kini: Ketua Pgerakan Pemuda UMNO Bhgn Rembau. 2004 – 2008: Naib Ketua Pgerakan Pemuda UMNO Msia & Timb Pgerusi Pemuda Barisan Nasional Msia. 2008 – Kini: Ketua Pgerakan Pemuda UMNO Msia & Pgerusi Pemuda Barisan Nasional. Kini : Menteri Belia & Sukan. CT, cer citer ckit apa jwatan yg pnah kau sandang?? Asik terkinja2 kat atas pentas dah brani nak sound2 org. pergh!

    0

    0
  122. bedah bedot says:

    aku rasa kalau pahang kalah hr tu siti x kan bersuara cm ni….

    0

    0
  123. betik says:

    ni urusan keje.. xde nk pikir tua ke muda.. mcm la si tua tu hormat si muda.. puuihhhh

    0

    0
  124. lona says:

    Dlm Shout Award baru2 nie >>> Wired Celebrity Award = Khairy Jamaluddin. Erkkkk xde plk nama CT Nurhaliza dpt award apa2 yea? Tue yg bengang sgt tue kowt. Huhu..

    0

    0
  125. Sigh says:

    Aku rasa cara ct tulis tu takde la melampau cuma pandangan Saja…but korang hentam dia….masyaallah….

    1 lg…walaupun dia spm Tp korang tgk kejayaan dlm career diam…hebat! ..by the way x semestinya kalo Ada cert kita dh berjaya dan apa yg kita cakap semuanya betul…sijil x penentu kejayaan seseorg…

    Ps: kj, tak kan org x blh bersuara? pemimpin yg hebat pasti blh menangani dgn cara yg berhemahhh… Dari tutur kata melambangkan peribadi

    0

    0
    • Anonymous says:

      mslahnye rakyat da lame sabar ngan FAM nie…2 yg kj sound die bersuara untuk rakyat…..

      0

      0
    • lona says:

      A’ahh, berhemah sgt la CT tue yea? Perkataan BIADAP yg dia gunakan dah cukup utk menerangkan siapa CT.

      0

      0
    • Miss M says:

      agree with yr second para..org yg ada cert tak semestinya betul all the time..tapi jika kita bijak dalam kehidupan dan ada cert pulak, itu lebih bagus..to be both street wise & book wise is always better..

      jgn berat sebelah..sekiranya kamu pertikaikan hak org lain utk bersuara, apakah KJ tak boleh bersuara sedangkan dia Menteri Belia Dan Sukan? Football fans di Msia pun perasan yg FAM bersifat “tak boleh ditegur” selama ni..FAM management team has been so arrogant and their ego up to their nose for years..sesekali kalau kita perasan ada yg cuba2 menegur FAM tapi lihatlah apa FAM bidas/perli..now KJ tegur FAM utk kebaikan sukan bola sepak Msia jugak..masing2 berhak menegur/menjawab..apapun, diharap akan ada pihak ketiga yg boleh menyatukan kedua2 ni dan put focus on peningkatan mutu dalam pengurusan FAM dan pengurusan sukan bola sepak Msia..

      0

      0
      • mizz says:

        point dia bkn pasal bola tapi pasal bahasa…
        aku rs teguran sigh ni lebih kpd bahasa pembaca2 dlm blog ni bkn sbb dia bantah tindakan kj..
        bagi aku kj mmg ada hak dan layak utk menegur tapi penyampaian tu biar sedap didengar kpd umum dan menjd contoh kpd koorang2 yg pandai membaca ni kan… ‘budak suruhan’ tu cer tukar lbh baik ckit…eh cer koorg bg 1 word yg lbh sesuai dan sdp didengar dan klu btl2 penyokong sejati kj cadang kat dia kot dia dgr cakap koorg…

        0

        0
  126. Roda says:

    wanita paling biadap bila suami orang dia sapu…

    0

    0
  127. Anonymous says:

    alahai tok ti, drpd u sibuk2 twiter bagai nak bidas menteri, lebih baik u sibuk kan diri carik idea mcm mana nak mengandung…

    0

    0
  128. im mr arrogant says:

    aku sokong @ctdk!chayoikkk!!!!

    0

    0
  129. kj vs ct..xde maknenyerrr….

    0

    0
  130. hatterz says:

    kalau org tua prangai x semengah wajib tgur per….ct x yah politik sgt spm pun lingkup title datuk tu pun dari NYANYIAN…akademik ngan knowledge ZERO kesimpulan xyah tunjuk pandai dah mcm kera sumbang

    0

    0
  131. Anonymous says:

    ct..ct..saper yg biadab sebenarnya ni…aku x rasa kj biadab coz kj mjlnkan tugasnya sbg menteri tapi ko ader ker citi oii…lg kau biadab kat org tua ko masa ko nk kawen dgn datuk k ader lah…kesian tul ko yer…

    0

    0
  132. Anonymous says:

    Go KJ Go!! Beliau menjalankan tugas nya dengan baik. CT please stay away, that is not your territory!

    0

    0
  133. sz says:

    hoii ct..abis tu ko gi tweet bg statement mcm tu x biadap ke.nape x gtau direct ke kat KJ…bodo bertingkek tingkek..baru masuk stadium tgok bola dh kecoh pompuan ni!!

    0

    0
  134. iknowwhatisbest says:

    Dalam hal ini, saya rasa Siti tidak perlu mengeluarkan kenyataan ‘good-good’ yang mana orang akan hentam Siti semula. Antara maklum balas ramai tentang kenyataan Siti yang saya rasa ‘memakan diri’ Siti sendiri ialah “tidak biadapkah Siti memutuskan kebahagiaan dan rumah tangga orang lain untuk kepentingan diri sendiri”. Saya tidak pasti jika ianya benar Siti menjadi punca tetapi persepsi yang telah tertanam dalam rata-rata peminat dan pemerhati kehidupan Siti, Siti tidak boleh sangkal.
    Justeru kenyataan Siti tentang kebiadaban seseorang sememangnya memancing orang untuk mempersoalkan kebiadaban Siti ‘tunjukkan’ dulu. Ini antaranya ya, bukan keseluruhan. Hakikatnya, Siti menegur secara terbuka itu juga adalah tindakan yang biadap dan tidak beradab.

    Yang keduanya, dalam bidang prefessionalisma, soal biadab itu tidak timbul kerana yang muda sentiasa boleh menegur yang tua. Saya tidak lihat nii serangan peribadi KJ sebaliknya, beliau di’serang’ terlebih dahulu justeru beliau perlu menjawab untuk memastikan kata-kata beliau berasas dan bersebab.

    Malaysia sudah kian ‘uzur’. Oleh itu, seorang pemimpin yang dilantik perlu lebih tegas. KJ adalah contoh pemimpin yang kita ada. Terlalu ramai pemimpin Malaysia yang tiada kaliber tetapi KJ saya kira menjaga amanah yang dipikul. I will always support Siti as a singer and KJ knows best what he does.

    ++sila berlapang dada++

    0

    0
  135. fir says:

    asenye datuk CT juz tgur bhasa yg KJ pkai,bkn nye xbley nk tgur yg tua ke ape..hurmm..rmai plak yg trslh phm ape yg Datuk CT cbe smpi kn. nway, lek2 smue yee..peace

    0

    0
  136. Nurul Jannah says:

    FAM tu dah terlalu kebal smpai semua benda tak blh tegur..

    0

    0
  137. samad says:

    Havard University vs SPM kuala lipis, ni lah bezanya

    0

    0
  138. cock say cock done says:

    x campurlah hal menteri dgn FAM,sibuklah dengan dunia artis awak supaya boleh tubuhkan pasuka bola artis sendiri.

    0

    0
  139. Hazeljamal says:

    Support KJ…ct is more to publisiti…takpayah nak masuk campur..artis nyanyi jela, football not ur field, ke takut job takde nant

    0

    0
  140. Deizul says:

    Sapa siti? Menteri sukan ke? Atau dia Fam punya org? Bila dah suam…carilah publisiti murah…komen perkara bukan dalam bidangnya…..dan secara tak langsung menunjukkan kebosohannya

    0

    0
  141. NURUL says:

    Saya sokong ct and kj…ala siti melatah pla..kj lex jer..aptb…

    0

    0
  142. Anonymous says:

    sokong kj

    0

    0
  143. Pegawai Pencegah Segala Maksiat says:

    CT ni baru nk celik sikit IT ni. Dia nk direct tweet dgn KJ tapi terpublish public pulak. Ni la makan dia.
    Nmpk ‘ikhlas’ je, nmpk ‘ikhlas’ je.
    Isu PALING BESAR mudah. kenapa tetiba ex player national tu nk backup FAMb?
    Ada apa2 ke? Atas kapasiti apa dia nk cantas kritikan KJ kpd FAMb? Sbb pernah jadi ahli jawatankuasa FAMb? Itu sebabnya KJ tegur ex player tu. Kenapa tetiba jaga dr lena nk backup FAMb? Dan ada jugak ex player tu ckp mcm2 kat KJ, antaranya tuding satu jari, empat lagi kena balik, kata seolah ada dendam dgn FAMb dan persoalkn pasal MyTeam. KJ lantang bertempat. Bukan nk saje2 kritik dan balas balik kenyataan.
    Realitinya, hal bola sepak negara SEMUA DAH NMPK CARA KERJA FAMb ni. Makin hari, makin ke laut dan menjahanamkan arena bola sepak negara. FAM tidak disalahkan tetapi org dlm FAMb dipersalahkan.
    Dan pulak, kenapa TETIBA ct nk tegur KJ pulak? Atas kapasiti, mcm rakyat biasa je, mcm rakyat biasa je. Ikhlas ct oii, DIRECT dgn KJ bukan PUBLICkn benda tu. Zaman dh moden kan. Oh, ct berfikiran jauh kot, baik publickn je, dapat live streaming satu Malaya dlm tempoh maybe 2 minggu isu ni dok dibicarakan.
    Ct oii, kenapa pulak TAK TETIBA muncul bg kenyataan bg kes bini pemain bola sepak tanah air yg maki hamun pakcik guard br2 ni dan backup pakcik guard tu? Oh, mcm rakyat biasa je, mcm rakyat biasa je.
    Kalo nk tegur KJ sbb teguran KJ pd org lebih tua tersebut biadap, jgn dibuat at the first place lagi. Diam lagi baik. Kemelut yg dihadapi antara ex player tersebut dgn KJ awok xtau sesgt.

    0

    0
  144. sueha says:

    dh mmg FAM x btl..go on KJ..Siti Nurhaliza..nape la poyo sgt..ko tu sape??

    0

    0
    • arjuna says:

      ke siti ni sibuk nak cari platform politik pulak? kitorang perlukan orang yang bijak dan berkemahiran selain daripada menyanyi macam KJ.. Hidup KJ…

      0

      0
  145. tok pah says:

    haiii sebelum nak post kena jwb soklan matematik dulu ke abang nara,
    nsb baik math aku terer hahaha
    back to the topic:
    hek elehh… korang ni dah kenapeee
    dia tegur je yg korang pulak yg sentap over semacam ni pehal
    mengongggg

    0

    0
  146. arjuna says:

    siapa siti nak nasihat?dia bukannya tau isu fam pun.. siti.. muhasabah diri sendiri dulu la sebelum nak nasihat kj…

    0

    0
  147. arjuna says:

    dato’ship negeri nie malambak2 kat malaysia… tak kira sape dapat… asal pandai (sambung sendiri)

    0

    0
  148. sayanani says:

    kalau nak tegur sangat orang bercakap tak sopan kenapa tak di tegur Roslan Aziz tue…lagi dasyat bahasa dia(dah lama dah dia suka cakap-cakap laser lepas je)Nampak tak disitu…

    0

    0
  149. hantu bola says:

    Siti main bola,hari2 siti main bola..???

    0

    0
  150. perfect says:

    Whatever it is, KJ is right, I support him. Being professional at work, respect the level of ranking. If so touchy and sensitive, don’t work.

    0

    0
  151. Anonymous says:

    Akak lebih tua dari Dato Ct, so bole tegur. To Dato, jaga hal sendiri sebelum dok sibuk hal org lain. Lagi satu, nyanyi dah tak laku ke ? Sampai free sangat bidang sukan pon hadap

    0

    0
  152. BusyBody says:

    salam,

    terasa nak mengomen jugak la sebab tengok semangat berdentum dentam orang kat atas ni mengomel..

    btw, pendapat siti tu adalah pendapat individu. bukan pendapat kita semua sebagai anak pahang. siti pun nak komen siap tulis2 biadap plak kat orang lain. tak tahu ke dia yang biadap tu sangat la sensitif pada orang melayu di malaysia ni especiallynya.. mcm perkataan babi / anjing untuk orang melayu.

    kalau cik siti orangnya sopan santun, perkataan biadap itu tak perlu di tulis. cukup la dengan kata2 nasihat.. ni suruh orang jangan biadap tapi ayat sendrik pun macam biadap je.. macam kurang ajar je..

    oh well.. selalunya i memang tak suka komen, tapi kali ni i komen jugak la..

    hahaha.. salam sejahtera semua.. senyum2 sokmo ye.. :)

    0

    0
  153. LINA says:

    Hei…betina ULU PAHANG NIH!! mind your english kay!…’ebeing look up” to menatang apa?. google translate ye…semua orang tahu ko tu tak pandai omputih..so tak yah belagak…KJ tu anak diplomat..belajar kat OXFORD..engkau apa ade..jaga je lah laki warga emas kau tu!!!

    0

    0
  154. KJ Army says:

    Sy sokong KJ!! menyibuk je CT tu nk tegur menteri..dia sapa? perfect sgt ke?? kalo perfect xkan rampas suami org..xpyh jg tepi kain org lain..tepi kain family sendiri pun xterjaga..hahaha…

    0

    0
  155. KJ Army says:

    Ooo..cik CT yg cetek ilmu..skrg ni dh xda istilah yg muda xblh menegur yg tua..yg tua pun tetap akan ada buat salah..kau kata muda xleh tegur yg tua..hbs tu bapa kau dl xnk ko ambil laki org..knp ko nk jg..bkn menderhaka namanya???

    0

    0
    • tahitlalatseposen says:

      kelas nokkkkk. mak suke statement ko. mmg btol tu. cik ti tulung la toksah duk nk mengata orang.

      0

      0
  156. elina says:

    sia2 je…kempen budi bahasa budaya kita
    kalau menteri bercakap kurang sopan…ramai plak yg sokong… esok lusa anak korang kompom kurang ajar…. fikirlah sendiri..islam maju pun..bukan dengan cara kekerasan atau kata2 yg kurang sopan…ape2 pun…contohilah RASULULLAH…

    0

    0
    • mat says:

      KJ disokong bukan sebab cakap dia, tapi sebab dia cuba tegur FAM yang tak makan saman tu, macamlah sopan sangat..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Abis yg ct ckp tu sopan ka? Dahlah tegur menteri secara terbuka..ayat pun tak sopan..cuba sahabat/saudaramara kita tegur terbuka dlm fb/tweeter camtu ..agak2 boleh terima ka?. Byk saluran lain boleh digunakan spt.emel/sms/private massage/Direct massage. Tak perlulah sebarkan pd umum. Nmpk benor riaknya

      0

      0
  157. nana says:

    ct ni, baru je tgk bola aritu, pahang plak menang kn tu yg excited tu, lagi lh pulak kerabat pahang tu kan buddies die, tu lh psl tetiba rossa tu dpt title datuk, sib baik kris dayanti tu dpt anak haram klu x sama dpt datuk dgn rossa. x heran kerabat pahang mmg suka artis2 ni, tu psl kawen pun dgn artis2 … ct, shut up pls, psl bola FAM ni jgn kacau

    0

    0
  158. amie says:

    siti yg biadap sebab tegur menteri

    0

    0
  159. nia says:

    jap.. ct ckp kt twitter dia psl biadap.. ok kalo bg dia cara KJ tu biadap.. tp knape pasal kurang ajar bini matyo dia x tgur pulak??? ckp jew la dia pndang kedudukan.. nmpak sgt la ct cara u ni.. i pn minat u tp bab bola2 ni u x tau sgt.. so duduk diam la.. jgn nk maen bantah jew.. KJ ckp baed on fakta bukan saje2.. ko pg sekolah kan bini matyo 2 lg bgus la.. jgn pikir cara u tu bagus sgt..

    0

    0
  160. […] Datuk Siti Nurhaliza Tegur Khairy Jamaluddin Tidak Perlu Biadap Dengan Orang Tua (256) […]

    0

    0