Written by Bella | April 3rd, 2017

Akhirnya teka-teki mengenai pergolakkan rumah tangga pengasas kosmetik, Datuk Seri Vida terjawab apabila beliau mengakui sedang dalam proses untuk bercerai bersama suami, Fairuz Ahmad Zainuddin. Namun,  Vida tidak mahu memberitahu punca mereka membawa haluan masing-masing. Vida berharap, masyarakat dapat memberikan beliau sedikit ruang buat sementara waktu.

Buat masa ini lebih baik saya berdiam diri kerana dibimbangi ia akan mengeruhkan keadaan. Insya-Allah jika ada perkembangan lanjut saya akan kongsikan kepada anda semua.

Berita tentang keretakan rumah tangga Vida mula diperkatakan sejak dua minggu lepas. Namun, keadaan menjadi lebih hangat apabila Vida hadir ke festival Mood Republik hanya bersama anak-anaknya tanpa kelibat suami.

Mungkin sudah tertulis jodoh antara Vida dan Fairuz tidak panjang. Apa-apa pun, doakan yang terbaik buat Vida. InshaAllah, mungkin ada sesuatu yang lebih baik menantinya selepas dilanda ujian ini.

Sumber Berita : Kosmo Online

65 responses to Datuk Seri Vida Akui Bakal Bercerai

  1. Bbycumil says:

    Hidup ni xde yg sempurna..tabahlah dato..Bila tuhan dh beri nikmat kekayaan, dia tarik nikmat kebahagian rumah tangga..

    26

    1
    • Bila Kak Mah Berbicara says:

      ternyata… harta dan kekayaan bukan segalanya yer.

      25

      0
      • fakta keras says:

        setinggi mana pun status korang, millionaire ke…phd ke…ahli politik, kalau laki bosan bini selalu sibuk ke sana sini…lama2 laki angkat kaki jugak. laki mahukan layanan bukan wang ringgit semata-mata. lelaki ni mcm baby…kena tatang dan dimanjakan. itu lah fitrah lelaki. ko layan diaorg elok2..kasi seks cukup2…mesti setia.

        2

        25
        • Anonymous says:

          i agree…

          22

          0
        • cik piNgu says:

          sibuk nk bini jaga lakiii mcm baby konon, yg laki nya bertanggungjawab bak nabi ke tak ek???? balik2 salah pompuan je ko nampak.

          1

          0
        • Anonymous says:

          Lelaki ni suka tukar selera suka mskan mcm2 lauk sedap mcmana pun lauk dihidang last ikan bakarnjuga yg dicari..

          0

          0
    • markonah says:

      tumpang tanya.. knp kalau ada duit berjuta, x boleh keluarkan produk kuruskan badan sendiri ke?

      22

      0
      • Kirokiroro says:

        Dia xkn buatnya sbb dia sendiri x kurus. Klu dia buat dia kena try…ni bisnes punye attitute. Agaknye mukin dia de rancang buat pastu try2 bdan x kurus2…hehehe.

        Pempuan xyahla pcaya pil2 atau ubat pape klu nak kurus tp xnk bsenam. Nk amik jln mudah je kn. Aku dh tnye pkar
        …nk kurus kena ; bsenam,kurang mkn & mkn mknn bkhasiat. Nak kurus g kurang mkn tp bila masak mknan x bkhasiat. Cmnela nk kurusnyer.

        27

        1
        • Saodahyonce says:

          akak nk tanya utk kalai terakhir, kilang2 tok vida ni kt mana sebenarnya??? siapa tahu? yg aku selalu nmpk tayang kereta, rumah….kilang mana kilang..sape boleh jawab, pleaseeee.

          26

          0
      • hakak cun says:

        buat produk utk putihkan kulit.. anak dia cmne?

        9

        1
    • IW says:

      Hai dato, kalo bab jual produk bukan main laju & berbuih2 mulut bercerita,….product bagus tuk suami isterilah, persis malam pertama lah, JADI ANAK DARA BALIK LAH, minum product tubuh badan jadi sihat & kuatlah, pengikat kasih sayang suami isterilah.

      sah2 ko sendiri testimonial yang GAGAL….
      last2, bercerai jugak, tulaa pasal, hidup jgn bergantung dgn makhluk or product tp bergantung dengan Allah shj lah….

      5

      10
  2. joyah says:

    betul ke ada yg cakap(ahli mesyuarat tingkap) datuk vida isteri ke-2,
    fairuz ni dulu keje dgn datuk vida, dia da kawin
    tapi datuk vida sponsor, bagi rumah besaq, kete besaq dekat first wifenya yg duduk kt gombak bukan kawin sorok ler…
    in person datuk vida ni mmg pemurah tak kedekut…

    18

    0
    • Lulu says:

      Isteri ke 2 tu ms perkahwinan kedua dia…sekejap jer kawin. Isteri pertama yg pegi pinang lg…wedding pn meriah siap masuk dlm.rancangan tv. Pastu bru dia kawin suami skrg ni…citenya mamat ni ada tipu duit dia pastu lari dia dpt cari blik offer kawin dgn dia. All tis while mamat ni hidup mewah goyang kaki vida tanggung…?

      11

      0
      • Kirokiroro says:

        Tapi klu ikutkan laki dia dh senangla sbb dlm tmpt kje dia topla kje. Nk banding level Dsv mmg jauhla. Dia dgn kje skg kira senang gkla klu banding dgn org biasa. Dia dlm company insuran kira pangkat tinggi gkla & job besa byk2…ng komisen lg. Dia klu nk bgi mkn minum dll anak2 & dsv xde masalah sgt. Tp klu nak tanggung ikut life style Dsv yg mgila mmg susahla. Haha.

        Mstlah Dsv akn kc skit…xkn bini pki lambo laki pki honda civic je….x manis gitu. Hehe.

        7

        0
    • Kirokiroro says:

      Mmbr aku kje insuran ng laki dia ni. Kenal sblm dia kawin Dsv…thu psl kecoh dlu Dsv ksi cek bjuta mlabur ke Aia….Rse dh bcerai dlu…X dgr plak dato vida no 2.
      Dsv stat kaye gile2 pn slh sbb laki ni gk..dia ajar melabur ke tv dan len2.

      Dh xde jodoh kot nk wat cmne. Lg 1 pilih pasangan kna tgk bckground pasangan gk. Dsv dh 2 kali bcerai sblm tu. Situ dh risiko akan dtg. Pempuan klu diaorang lebih senang dr laki akan jd lebih ego. Sbb tu laki kena usaha lebih…byk menda kena tanggung.

      Doa baik2 je utk dyeorg.

      36

      0
    • unknown says:

      tak betul…fitnah semata

      0

      1
  3. Mohd Aswad says:

    setiap apa yang berlaku ada hikmahnya… harap dato vida tabah dan kuat atas semua dugaan yang dtg..

    13

    0
  4. Gigi emas says:

    Muka macam tong sampah, geli aku tengok. Ada ke batang yg boleh naik tengok minah ni? Tapi apa2 pun taniah kpd institusi perkahwinan melayu islam yg sentiasa roboh cerai berderai. Penceraian bangsa lain tak setinggi melayu. Jadi sapa lagi islamik?

    2

    85
    • cik alisah says:

      Inilah balasan daripada allah kerana mengelaurkan produk yg berbahaya dan menipu kepada pengguna. Ingat balasan tak perlu tunggu mati, diatas dunia pun allah akan kena kan kau, padan muka kena cerai

      6

      23
      • Anonymous says:

        ko sape nak sesuka hati jatuhkan hukum dkt kesedihan org lain. Mana kau tau perceraian tu balasan Allah? Ramai yg bercerai sbb tak happy masa kawin. Jgn sesuka nak jatuh hukum dkt org lain seolah-olah kau tu maksum.

        33

        3
        • Anonymous says:

          agen2 tok vida dah panas jubur sentap dengar statement gigi emas…kikikih. makan cili lah tu?

          3

          10
        • anjoli says:

          kan selalu kalau musibah berlaku, ustaz2 akan kata ini balasan dari allah? betul lah agaknye, cerai kan satu musibah

          1

          6
    • hooray says:

      Tak baik kauu cakap macam tu, dia kena cerai sebab laki dia dah jumpa yg lagi cantik, slim dan masih bergetah lagi. Ni dah macam getah skrap, keras dan lohong.

      1

      14
      • Anonymous says:

        keras lohong dia pun, kaya raya & x susahkan org. ko apa yg ada?

        17

        0
        • Anonymous says:

          saya dulu mcm dato vida. saya buat duit berjuta. apa yg saya nk semua saya dpt. business saya bercampur aduk. maksudnya sumber saya x berapa elok. satu hari saya buat kenduri doa selamat. ustaz datang dia tengok rumah saya yg besar dan mewah. tapi mukanya mcm x berapa impress. mcm ada sesuatu. saya pun tanya ustaz diakhir majlis. dia cakap, cuba awak kira barang2 rumah awak ni yg mana betul2 hasil yg “bersih”. saya pun bilang..tak lebih dari 10. yg lain semuanya was2.

          16

          0
      • gigi pelesu. says:

        ni mesti stokis2 tok vida…hahahahaaha

        4

        0
    • Gigi karat says:

      Gigi emas, awak islam ke non muslim? saja tanya. mcm bangga je cakap bangsa lain xselalu cerai. bangsa tak melambangkan agama tau. cuba hidup terbuka sikit. keluar dari kelompok narrow minded awk tu.

      18

      0
    • nina says:

      you are stupid

      0

      4
    • Anonymous says:

      stokis2 dan dropship2 tok vida da panas kt atas tue….ketua mereka diserang.

      2

      3
    • Mak Becok says:

      Yg. lu si penyamaq kapir laknat gigiburit dok hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, apahal si kapir2 laknat DAPig homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!!

      Itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh si DAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

      0

      7
    • CHICKflick says:

      Kau ni cakap pakai kepala lutut? Bangsa selain melayu before kawin dah tinggal sama mcm laki bini. Sebab tu roboh pun org tak heran sbb belum kawin. Duh. Yg penting diorg bukan islam. So jangan nak bezakan org yg sebut syahadah dengan yang tak. Sedap mulut ckp, your future sendiri u cannot guarantee ok so dont diss other people, you freak.

      1

      2
  5. b_rua says:

    Kebanyakan orang melayu memang obes, kenapa terjadi begini? Anak, bini sumai semuanye obes dan nampak tak sihat. Dia jual ubat langsing badan tapi family dia semua gemuk-gemuk. Jadi kenapa masih tertipu dgn produk yg dia keluarkan.

    Kenapa perempuan muslimah suka pakai jubah? Sebab sekarang ni semua gemuk gedempol , nak pakai baju kurung pun dah tak muat. Jadi pakailah jubah seperti sarung nangka.

    20

    0
    • jemah says:

      dia jual pil pelangsing ke barua?

      7

      1
    • aina says:

      simpan bangang mu kat dalam kocek suar :p

      0

      3
    • Armona Hassan says:

      Malaysia ni top 10 ttinggi obesiti di Asia Tenggara wehhhh.Salah 1 sebab memang dilahirkn de genetik gemuk & tak jaga mkn.Korg klu mak or ayah memang dah obes. . . kena pandai2 jge bdn dr kecik. . . klu x bila dh tua mukin jd cm diaorg mmg susah nk kurus.Org nk kurus nk elak mcm2 sakit je.

      Org kita plak kalau dah banyak duit mst nk bli macam2. . .mkn banyak2 sampai lupe diri.Betul Prof Muhaya kate jgn excited sgt bli keinginan mahal2 kat badan handbag, tudung bju tu sume nanti leh lupe diri.Bab kesihatan entah kemana.Makan dalam tu. Hehehehehe.

      12

      0
      • Nok-Nok-Nok says:

        ape merepek ni.?

        asia tenggara memang ada 10 negara jer so memang la macam mana pusing pun akan jadi top 10… ermmmmm,,,,,,,

        2

        0
    • Hamba Tuhan says:

      Jadikanlah kelemahan ku itu menyelamatkan aku dari api neraka…dan kekurangan itu Engkau redha kerana auratku terpelihara

      0

      2
    • Mak Becok says:

      Itu bini atau suami lu dah dibut*hkan di jub*q oleh barua2 si DAPig tu kah, sampai lu si baruaHomo terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig oi!

      0

      2
  6. senyum kambeng says:

    Yg selama ni dok mengampu tok vida ni semuanya stokis2 tok vida ler…mcm aku x tahu. mereka ni mcm semut… berkerja utuk memperkayakan minah ni. hakikatnya sampai skrg…produk2 dia entah mana kilangnya…department R&D ada ke? Import dari mana? Ada berani reveal?

    8

    0
    • Nuridiah says:

      Member aku de kerja akaun & bisness ni semua.Dia cakap orang cam Dsv & alif syukri jadikan komestik sebagai wayang untuk bisness. Sebenarnya tak sesuai panggil diaorang jutawan komestik sebab main income juta2 tu semua bukan dari jualan komestik….lebih KEPADA PELABURAN & ASET2 LAIN mcm insuran,tv,tanah,rumah bangunan,bank dan lain-lain.Masa alif syukri nak taja pasukan bola aritu tengok dia mintak pe?….korang kalau dah banyak duit kena pandai melabur kasi duit tu berkembang macam diaorang buat.Lagi 1 produk dia jual lebih banyak terjual ke agen & stokis bukan end user (pengguna).Kena faham tu camne duit bergerak.

      8

      0
  7. Anonymous says:

    bila terlalu obses nk kaya…..huhuhu..next che ta.

    2

    0
  8. Anonymous says:

    xsemestinye yg gemok je ade penyakit..zaman skrg ni yg kurus pn dh mcm2 penyakit..so pandai2 la jage diri

    8

    0
  9. aih says:

    bukan nak kata apa.. tapi rasanya.. lelaki dia pun rasanya dah fed up kut.. bini asyik keluar sana sini… lelaki ni senang je wei korang nak jaga dia… duit tu mungkin bagi lelaki, perkara kedua.. tapi seks dia kena jaga…. cukup seks dapat dari para isteri, kurang la benda cam ni nak berlaku…
    ada yang cukup seks, tapi lelaki cari lain, itu citer lain..

    6

    1
  10. minachi says:

    nape anak dia tak putih? blum makan produk mak dia ka

    5

    0
    • KING KONG says:

      HA,HA,HA

      1

      0
      • Armona Hassan says:

        Belum makanla. . .Ko ingat semua produk kosmetik boleh pakai muda2 lagi ke?
        Dia patut risau pasal anak dia kecik2 dah obes. . .Bila dah besar nanti susah nak kurus sebab ikut genetik mak dia.

        2

        1
  11. melati says:

    Biasa lah , dia nk cari Artis lelaki ler tuuu…Trend sekarang kan Artis Lelaki suka kawin gan Ibu Tunggal….hmmmmmm..

    3

    0
  12. Anonymous says:

    laki dia dh meluat kot dgn perangai dia sikit2 muncung mulut jari ltk kat pipi qu puteh qu puteh…haha…entah2 ada pompuan lain masuk jarum…hmm sian dato vida…

    5

    0
  13. Saper2 je la says:

    Aku rasa husband dia rasa mcm x de privacy kot…sb selalu tgk kat umah dia ni ramai beno orang…sape2 je la yg ramai2 tu? Org gaji lain la kot ..ni yg mak2 hayamnya..budak2 muda lelakinya dok longgok2 kat umah dia tu…wat ape? Tau la umah dia beso godang cm istana..tp kita ni husband n wife nk la ade privacy dlm umah sendiri…ade je muka penyebok hari2 eeee semak…pnh tgk ig kak lina pompom hrtu..sape aje la bdk2 laki yg ramai2 kt dapor dia tu tolon masak ke siang ketam ke? Eeeuw….aku cuba baik sangka la kot itu semua adik beradik n pupu2 laki dia…mmg rumah retis ni org sentiasa ramai ke? PA tukang make up tukang jaga baju mmg dok tonggok kt umah retis je ke? Eh byk soal lak aku…soriii aku musykil tak bertempat hahahaha

    0

    0
  14. Mak Becok says:

    Sabarlah DS Vida hebat kita ya. Insya-ALLAH dpt. suami yg. lebih baik.

    1

    0
  15. Austin Power says:

    DS Vida…jari tunjuk mulut tu kan trade mark Austin Power ?

    2

    0
  16. jongos says:

    padan muka..allah lagi maha kuasa, jgn rasa besar sgt..ni la balasannye..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Sabar datuk vida…tuhan sayangkan umat nya…sebab itu DIA menguji apa yang termampu

    0

    0
  18. Sheila says:

    Dont worry… Satu pergi, seribu mari… :-)

    0

    0
  19. Puteri Lily says:

    Dah takde jodoh,redha je la.
    Yg komen negatif tu,berbaik sangka je la xpyh nk tabur fitnah bukan2.
    Hal rumahtangga dia biarkanlah doa yg baik2 je.
    Jaga rumahtangga sendiri lg baik dari sibuk hal rumahtangga org.
    Lg 1 yg dok kata institusi perkahwinan islam gagal tu ko dh kenapa.?
    Kafir ke apa,diorg bercerai pn sblum tu berkahwin secara sah.bkn berkesedudukan mcm yg non muslim biasa amalkn.lps tu lahir anak tak sah taraf.
    Maksiat berleluasa.!
    Aku tak sokong sapa2 & tak bangkang sapa2.

    2

    0
  20. Tengku Leana says:

    tak perlu la hina dia macam ni…
    yg duk hina2 dia la mulut lagi busuk drpd longkang…
    sy rasa kan yg duk hina2 dia ni semua miskin2…
    dia dengki dengan dato vida yg kaya raya ni…

    1

    0

Leave a Comment

Optional