Written by AbangNara | March 14th, 2011

datuk lee chong wei juara all england 2011

Datuk Lee Chong Wei memang hebat, kacak, handsome dan masih single. Kini juara All England 2011 untuk 2 tahun berturut-turut mengalahkan Lin Dan dengan 2 set. Tahniah Datuk daripada seluruh penduduk Malaysia. We love you. Datuk Lee Chong Wei menang 21-17 dan 21-17.

P.S: Nasib baik Datuk Lee Chong Wei tak buat tarian robot. Kalau tak mesti Lin Dan panas

147 responses to Datuk Lee Chong Wei Juara All England 2011

  1. aman says:

    Straight set 21 – 17 and 21 – 17. Congrats~

    • flojerz says:

      Tahniah Datuk Lee Chong Wei ! Sangat bangga dgn Datuk. Sekurangnya Datuk dpt mengembalikan maruah negara yg tercalar disebabkan Berita Hairan tu -.- Single ke? bukan dia dgn Wong Mew Choo eh?

      • AbangNara says:

        dah clash dah

      • Azwan Ali says:

        korg smua pun mg bodoh sgt…..nmpak sgt x ambil perhatian berita sukan….dorg tu dah broke up dah lebih 3 tahun la mangkuk…..!

        • maya says:

          lah.xyah la hukum org senang hati ckp bodoh. klu dh x alert, updatekn je la. ssh sgt ke? sopan santun kna la ada. tq

        • Azwan Ali says:

          bukan hukum…tp dah mg korg ne bodoh….terima jerr la….

        • erkk.. says:

          ko la yg bodoh sbb panggil org lain bodoh…

        • maya says:

          jgn dilayan org tu. perasan x, smua ayat dia nk kasi org komen @ marah kt dia. x yah layan. dia tgh pening tu, sbb x berak 5 hari.

        • kata kau says:

          Aah..jgn layan si Azwan Ali 2..aku tgk ape yg dia komen saje je nk buat org marah..sebelum2 ni pn aku tgk byk komen2 sengal dia mcm ni..jgn dilayan..dia ade masalah mental 2..

        • Dora says:

          PUAN azwan ali… kami ni cuma berminat ikut perkembangan kerjaya DLCW. bukan soal peribadi dia. bkn mcm PUAN azwan ali ni,.. semua hal peribadi orang sibuk nak korek. smpi tak tau mna satu berita sukan,..yg mna satu hal peribadi.

        • flojerz says:

          encik azwan ali, perhubungan mereka bukan berita sukan yer. itu hal peribadi mereka. sebb tu byk org bodoh(seperti yg anda kata di atas) mcm kami nie xtau :)

        • flojerz says:

          ops, bkn encik, PUAN Azwan Ali :)

        • Lipstick Hijau says:

          kah kah……apesal x panggil pondan ajuan ali jer..haha…menyampah dgn ajuan ne……sepak kang leher, tercabut trbang kat jepun…

        • guli pecah says:

          dah2 lah tu..jgn gaduh pasal DLCW tu..memang dia dah clash lama dah ngan gf dia tu..biarkan azwan ali dgn dunia dia..peminat fanatik lah katakan..All the best to DLCW..keep it up bro !!!

        • [email protected] ulAr........ says:

          mak aihhh..bahasa kamu ni…….
          cakap ktorg bodoh…de ke patut??
          dan memang patut le DLCW tinggalkan u dulu…mulut longkang upenya…hahahahhhhhhhaaaaa

        • anok katok says:

          hahaha suma org dislike comment azwan meroyan ni. yg sekerat dua p like tu confirm dia sndiri p thumb up..

        • aku says:

          kami ni x paparazi mcm ko tu azwan ali oii….ko tu semua tepi kain orang ko nak jaga…cuba la jaga tepi kain ko tu….ntah2 ko sendiri yang kulup..

      • orgtuo says:

        LCW dh lama putus dgn WMC laaa…

    • amira amie says:

      dah la umah takde astro…harapkan sorakkan peminat yg kat kedai je laaaa…..

    • aku suka chongwei says:

      yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh………………..

    • jubol says:

      kite bakor je umah lin dan..
      tanah lot tu kite ratakan pastu tanam cili..
      kite bakor kite bakor..

    • selipar Jepun says:

      lin dan tu blagak sgt! syabas LCW.

      • anti-lindan says:

        part blagak tu mmg btol. mane ade die slm chong wei klu die mng. klu ak jd chong wei, mlm td klu lindan hulur tgn, aku ludahkn aje. pui!

  2. ali says:

    tahniah chong wei..btw i’m the first

  3. Azim Norazmi says:

    Tahniah dato LCW.. aman cepat je skrg komen kat beautifulnara skang

  4. CL says:

    tahniah..^^
    harap prestasi datuk LCW akan kekal konsisten..

    • Azwan Ali says:

      dah nak tua..tulang pun dah nak rapuh…boleh kerrrrr

      • tomyam says:

        azwan ali “dah nak tua..tulang pun dah nak rapuh…boleh kerrrrr”

        ntah apa2 dia ni..byk sgt bunyik apa kata ko je yg main badminton utk msia..tgk apa jadi.

  5. zaharin.. says:

    tahniah..

  6. ct rafiah says:

    TAHNIAH!!!

  7. orkid says:

    tahniah datuk….semakin marah la lin dan dgn datuk…:-)

  8. mady says:

    tahniah

  9. ADVedder says:

    aku suka part Datuk Lee cium bendera Malaysia pada baju dia.. Tahniah!

  10. eyfa says:

    tahniah LCW..mmg bagus permainan dia..

  11. miera says:

    tahniah datuk lee chong wei….
    pdn muka lindan,,,

  12. rose says:

    wah….BN lg awal keluar berita dr utusan or BH :)….congrats DLCW….memang best ah main td…. tp kena harapkan dia kalah baru menang hahaa… mcm bergu td…frust giler kalah.over confident..

    tahniah DLCW…

  13. Kurus says:

    tahniah Datuk Lee
    sangat kecewa tk dapat tengok tadik..
    so many events to attend this weekend..

    bgmana agaknya ah lee mengalahkan ah lin yg badminton acrobatic tu ehh…

  14. marazwa says:

    Tahniah Dato’ Lee chong wei!! Masa amik hadiah tadi, Lin Dan muka cam panas semacam je. Ambil gambar pun senyum tak ikhlas. Rasa cam nak hentak je Lin Dan ni. Pape pun, Malaysia dah menang. So congrats Dato’

  15. Rinanoor says:

    uolz perasan tak lin dan nangis?????

  16. XsukesukiX says:

    tahniah datuk LCW. . .
    52 minit kan?
    happy for u. . .
    ^_^. . .
    anyway xsuka si lindan tun. . .
    nyampah ok. .
    ingt lg dia tewaskan datuk LCW..
    xingt perlawanan ape siap nari2 lagi ok..
    rasa nk tampar je..
    huhu. . .
    congrats again. . .
    ^_^

    • Azwan Ali says:

      eleh…cong wei bukan hebat sgt pun…..ikut rekod lindan lagi bnyk menang…especially kejohanan dunia..love lindan!

      • Delaila Rose Maria says:

        AWAK NI RAKYAT MALAYSIA KE ATAU CHINA? YANG SIBUK NAK AGUNGKAN SANGAT SI LIN DAN TU KENAPA YA? JIKA AWAK RASA CHONG WEI TAK HEBAT, APA KATA AWAK SAJA YANG MASUK BERTANDINGAN SUPAYA RAKYAT MALAYSIA DAPAT TENGOK KEHEBATAN YANG ADA PADA AWAK TU. ADA BERANI TAK.

        • [email protected] ulAr........ says:

          hahaha………..ak musykil ngn si azwan ali ni…baru hari ni dia wujud~~~….

        • wasabi says:

          yups…me too. musykil2…….. tpi prasan tak,..dia muncul tpi ada sorang tukang karut kat BN ni x muncul?? huhuhu ada ka tukang karut yg sma cuma salin baju??

  17. Gerrard says:

    tahniah datuk Lee Chong Wei..^_^

    in ur face lindan :P

  18. BAM says:

    Nampaknya LcWei dah boleh berdikari tanpa sifu dia Datuk Msibun. Bolehla datuk Misbun berehat lepas ni, BAM tak kacau dia lagi dah, LCWei dah buktikan dia boleh.

  19. milo ais says:

    yeah… congratz DLCW~
    sedikit kecewa x leh tgk..T_T

  20. bunga kiambang says:

    tahniah Lee Chong Wei! proud to be Malaysian!

  21. ck says:

    LCW nari x smlm??…..bls dndam y lindan nari arituh..aku xleh lupe lg nih psl lindan nari cam b***k…..panazzzz hati……

  22. ChentaHati says:

    tak sempat nak tgk… mengantuk sgt… xpe ulang tayang astro 801 pukul 8.30am pagi ni…

  23. nama saya says:

    tahniah! happy sgt ^______^ dendam peribadi LCW dah terbalas. dan rasanya inilah kepuasan sebenar yang dia rasai sebagai 1st top world player.

    suka juga Lin Dan, tapi of coursela tak boleh menandingi rasa suka dekat LCW!

    apapun, BAM kena train betul2 pemain pelapis , sikit lagi LCW dah nak bersara. untuk meneruskan kesinambungan kegemilangan legasi pasukan badminton malaysia.

    i love malaysia! <3 <3 <3

  24. BumbleBee says:

    tahniah….

  25. Tahniah!!!! tak sempat nak tgk

  26. Kak Su says:

    Tahniah Datuk Lee Chong Wei…

  27. nobody says:

    chong wei, i love u hehehe :)
    sentiasa support u walaupon org kutuk bila kalah.. :)
    harap malaysia akan ada lg pemain perseorangan mcm chong wei.

  28. effie says:

    pasti misbun berbangga membentuk chong wei..tahniah chong wei!

  29. mahal says:

    congratzzz….saja xmo tgk…klu kalah…aku jgk yg frust mnonggeng…mujur menang..

  30. cikhuhu says:

    yayyyy!!!!!!!!!!!!! =D

    tahniah n time kasih LCW, tahniah Malaysia!! :D

    ** btol dia da single ke???

  31. lol says:

    nth2 lin dan cjew jew bagi kemenangan uh at LCW…ta pcaye ur lin dan kalah…mztidy ada taktik ur uh…papew pown proud 2 be malaysian and i love lin dan 2 cauze he very handsome guy…

  32. aspire5580 says:

    Tahniah Datuk LCW..Malaysia Boleh !

  33. sape2 je la says:

    Tahniah Datuk…suke sgt dpt kalahkan Lin Dan..

    Last yr Datuk kate nak berhenti..so kalau btl nak berhenti, ni lah mase nye Datuk nak berhenti..mase nama tgh naik..kalau dah xbape nak menyerlah br nak berhenti, org senang lupa jasa Datuk..

    Cuma sayang masih xde pengganti yg btl2 hebat..

  34. sape2 je la says:

    lol – ntah bahasa ape je yg ko tulis..mmg la pape bahasa pun ade abbreviation nye…org blajar mane2 mesti blajar pakai abbreviation..tp ejaan ko nih sgt2 mengelirukan la..ke ko mmg comment utk tatapan ko je..bkn nak suruh org lain baca gak ek?kalau ye,abaikan la komen aku nih sbb aku pun g baca komen ko plk..ROTFL

  35. Ericabadu says:

    Tahniah DLCW…kpd wanita di luar sana..cpt2 la msok line.. bole le merase nek keta fairlady datuk neh…ahaks!!

  36. NiTa says:

    Tahniah Datuk…Sangat berbangga jadi rakyat Malaysia.. keep up the good work..!! Malaysia Bolehh!!!!

  37. xXx says:

    Bila menang je puji la, encem la..kacak bergaya la.. Aaa cube kalau kalah…ha..kene kutuk la…

  38. Wak Lu says:

    sebnyak 23 perlawanan antara lin dan n LCW..sbnyak 8 kali LCW brajaya kalah kan lin dan…so no wonderla kali ni LCW menang… tabik springla wat LCW..xkirala menang atau klah LCW..tp ape yg kita tahu lin dan memang sorg yg hebat..n now LCW dpt gak kalahkan mamat ego tuh…akhirnya LCW brjaya mrempuh tembok besar china tuh..welldone!!!!! muahxoxoxoxoxo

  39. choi.. says:

    tahniah..btw,kalu korg perati lin dan main smlm,xda pom dia wat killer2 smash cm biasa dia wat b4 ni..i wonder..k hope for the olimpik gold plak nt.huhu

    • nz says:

      der.
      mmg xde killer smash sgt
      tp tak tengok ke overall game
      LCW byk ctrl game.

      • choi.. says:

        tp kalu lu btl2 perati,byk kot peluang dia boley smash,tp dia just drop je byk..mmg wa akui CW byk control game..tp,ok..btw,tahniahla..

  40. aku lah... says:

    tahniah!!!! aku suka aku suka….

  41. Lipstick Hijau says:

    tahniah2…….knp x menari itik smlm….biar lin dan tu panas!

  42. ct says:

    congrats DLCW…hope you maintain your strategy to get gold for olimpik, asia and for sure super series korea…

  43. zaia says:

    yahoo!!!!
    congrats Datuk muda!

  44. belacan~hangus says:

    still x bleh lupa kemenangan chong wei
    mengalahkan lin dan di kuching swk terbuka
    malaysia 2006..kemenangan yg bergaya di saat
    akhir lin dan hampir memenangi perlawanan..
    lcw yg jauh ketingalan mata..mampu mengejar dan
    menang..satu stadium x percaya lcw dgn kemampuan
    lcw..termasuk aku yg berada di stadium masa tu..!!

  45. skdr berkongsi.. says:

    tahniah!!

  46. love badbton says:

    taniah……..!!!!!!padan muka lin dan,dya egat LCW x lh kalahkn dya….slma ni LCW sja ja bg chan dya menang kn3….

  47. [email protected] ulAr........ says:

    TAHNIAH DATUK…SMOGA SUKSES SELALU !!!!

  48. G6 says:

    tahniah lcw,lindan pasti malu giler,coz all england nie leh di katakan kejohanan terbesar,hahaha em tv1 ada wat siaran langsung ke awal pagi?

  49. ezzat says:

    tahniah Datok lee chong wei kerana anda mengekalkan ranking pertama dunia setelah menewaskan musuh tradisi dari china iaitu lindan..

  50. azizi says:

    cayalah Lee…….

  51. fara says:

    caya la datuk..tiada lagi bayang2 misbun..

  52. cik embun says:

    congrats Datuk Lee.. at last…

  53. I Like it!! says:

    congrats to Dato Lee Chong Wei!!!

  54. wira2u says:

    Tahniah Datuk Lee Chong Wei. Anda sememangnya hebat dengan menewaskan Lin Dan ‘straigh set’ 21-17, 21-17. Harap Datuk dapat kekalkan prestasi ini pada game yang akan datang. “MALAYSIA BOLEH”

  55. mysara says:

    LinDan tu egonya tinggi..dia anggap Chong Wei ni kacang je, bleh kunyah lumat..kena skali, terkedu…
    Apapun, shuttle cock tu kan muncung..(ganti ayat: bola kan bulat)

  56. dr ally says:

    love chong wei…idup penangite…*x pasai2*…idup malaysia… love ya.. :)

    rugi x tgk sbb bz kat spital… :(

  57. zeeka says:

    tahniah!!!!

  58. NSI says:

    Datuk Lee Chong Wei memang hebat, kacak, handsome dan masih single…hehehehe

  59. bedul says:

    tahniah datuk! teruskan berjuang dan sentiasa konsisten! ikon 1 malaysia!

  60. shahizan says:

    bg sy datuk ptt bcoupe dgn juara all england perseorangan wanita…sweet sgt pompuan 2…pendatang dari china…x tau nama la pulak…apa pendaapat anda…

  61. Amier says:

    Taniah Misbun Sidek tunjuk ajar sebagai jurulatih membuahkan hasil telah terbukti anak didik menjadi juara England dengan straight set. Baik-baik punya didik, ada orang lain cepat nak nama ambil alih jawatannya.

  62. Very interesting subject , thankyou for putting up.

  63. I really like your wp template, wherever would you obtain it from?