Written by AbangNara | December 13th, 2012

Malang tidak berbau. Berita sedih buat Siti Nurhaliza diterima hari ini apabila Datuk K mengalami kemalangan ketika berada di New Zealand. Datuk K patah bahu kiri dan mengalami kecederaan di tangan dan kaki akibat kemalangan yang melibatkan motosikalnya.

Datuk K kemalangan

Namun begitu keadaan Datuk K dilaporkan stabil dan tidak membimbangkan. Siti Nurhaliza yang sepatutnya mengadakan konsert terakhirnya di Banjarmasin terpaksa membatalkan persembahan tersebut untuk terbang ke New Zealand demi menjenguk suaminya.

datuk k

Datuk K berada di New Zealand atas urusan perniagaan dan menghabiskan masa terluang di waktu petang dengan menunggang motosikal di sekitar Queenstown. Semoga kecederaan yang dialami oleh Datuk K akan pulih dengan cepat. Sama-samalah kita doakan. Info Mstar Online.

62 responses to Datuk K Kemalangan Di New Zealand, Siti Batal Konsert Di Banjarmasin

  1. zooll says:

    teruk ke?

    0

    0
    • Rita vs Ayu says:

      Macam2 dugaan yg dihadapi oleh Ct ni kan?.. Tapi Allah maha Mengetahui segala2nya… Semoga Datuk K cepat sembuh, Insya Allah

      0

      0
    • Olga says:

      mmm.. makin susah la nak dpt anak camni…

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      Harimau Malaya kalah!!!!
      mesti Apex malu kan nak naik pelamin nanti! Tu lah agaknya sebelum ni mesti dia bajet nak mampos Malaysia akan menang AFF Suzuki Cup 2012.. masa tu dia ingat akan naik pelamin sebagai Hero & dipuja2… last2 hampeh! tu la merenyam sangat nak kahwin!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ape2 jelah olga oi..hahaha

        0

        0
      • yaya says:

        Kak cham tak nak gosip pasal siti ke? Takut kena saman?

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak baik lah kak cham ckp cam tu…bola tu kan bulat..adat pertandingan ada kalah ada menang…..orang nak kawin, jodoh dah sampai, nak buat cma mana…kak cam tak nak kawin ke……peace….

          0

          0
      • Mak Encik says:

        setuju sangat! mesti die bajet hero bile menang AFF Suzuki,
        tapi tengok ape cite skang?
        dh lah kalah, bukan die yang main, Farizal yang main..
        Farizal is the real Hero!
        cett!

        0

        0
      • Anonymous says:

        olga ngan kak cham ni mesti si puppet fahrin tetes dan neelofa kan..asik tukar2 nama jeeeeeeeeee

        0

        0
      • bibik says:

        eh kak cham, asal pulak apek yang nak malu woiii? padahal farizal yang jadi keeper kan malam tadi..ko buta ke ape? apek tak buat salah apa2 pon nak disalahkan..yang sudah tu sudahla..

        0

        0
      • aku rasa kak cham ni ade masalah mental la..sedap mulut jer..bajet bagus la sgt kak cham ni, gambar bertudung litup tp mulut macam neraka..

        0

        0
      • aku lagi says:

        kak cham frust cintanya di tolak oleh kfc..sb tu dia meroyan..btw yg patut rasa malu keeper yg kna tangkap khalwat tu…huhu

        0

        0
      • aku lagi says:

        kak cham ni meroyan sb kfc tolak cintanya dulu…yg jd keeper malam td yg kena tangkap khalwat hari tu..ke kak cham yg kna tangkap khalwat ngn si keeper tu…huahuahua..peace no war kak cham..

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT LANCUP says:

        bodo mu ni…orang nak nikoh biarlaaa..ke ko jeles?bodo..bodo..nate gilo.

        0

        0
  2. shellyzz says:

    moga cepat sembuh…

    0

    0
    • semua saya suka says:

      saya pun doakn supaya Dato K cpt sembuh..
      Dato K ni kalau jumpa live mmg hensem..mmg sepadan dgn Tok Ti..itu yg dinamakan Jodoh.. *Anak2 Dato K skrg makin hensem..kihkihkih

      0

      0
  3. sangsi says:

    mana Cik Ta?

    0

    0
  4. bukan artis says:

    mudah2an datuk k cepat sembuh….tmpt sorg isteri wajib di sisi suaminya. betulla tindakan siti tu.

    0

    0
  5. opss!! says:

    banjarmasin dah jd banjar kelat buat Tok Ti..

    0

    0
  6. Mak Jemah kata, ko hado?? says:

    hurm….mak jemah doa cepat sembuh lah yer….
    emm bila la mak jemah nak kaya jugak ni, dpt jd dermawan, ni tok diri pun x cukup, cane nk derma kat orang…
    untunglar Tok K & ct…tuhan murahkan rezeki korang

    0

    0
  7. meon says:

    oooooooooooooooooooooooo.. gituu kee..?

    0

    0
  8. pengomen berkaliber says:

    lenkali tu kan tok k, bila ada masa terluang tu, g baca Qur’an, bkn bersiar2 dgn moto bsr..kubur kata mari,rumah kata pergi..

    0

    0
  9. hijau says:

    siti nak mengandung bang…abg cepat2 sihat yer huhu

    0

    0
  10. ziela says:

    Alhamdullilah.suami diutamakan.. susah nak jumpa skrg ni..

    0

    0
  11. Cik Ta says:

    Mungkin ada HIKMAH disebaliknya..hanya Allah SWT saja Maha Mengetahui..hurmm..

    0

    0
  12. Ratu minah jambu merah / biru ori says:

    kenape siti tk buat persembahan di bajarmanis? mesti siti terima berita yg manis2…ape2 pon semoga datuk k cepat semboh dn kembali ke malaysia ok siti harap bersabar ok …

    0

    0
  13. stella says:

    smoga dato k cpt smbuh ! Amen

    0

    0
  14. kuskhennnnnnnnn says:

    semoga datuk k cepat sembuh n siti byk2 bersaboo ok siti syg.lepas nie lupa kan la konsert2 tu.da tiba masa nye u jaga datuk k ..sampai ke akhir hayat…ciannnnnnnnnnnnnn siti…tuuuuuu la u..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Pi mintak maaf kat tengku zawiyah dulu. Insyaallah hidup anda berdua di berkati.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Datuk K pi NZ ngan cik Ta ke? jeng..jeng..jeng….
    adakah kebenaran akan terbongkar jua….nantikan kesudahannyer…sekian.

    0

    0
  17. Lagubestbest says:

    Cian siti. Sabar.

    0

    0
  18. kasturi says:

    tak baik taumusibah orang kita dok buat lawak.. perli2.. buat andaian tah apa2… cuba jadi kat kita and orang buat macam tu kat kita apa kita rasa… patutnya apabila musibah berlaku ke atas seseorang kita patut bagi dorang semangat dan doa… budak2 tadika pun tahu kesian kat orang yang bermasalah… kepada Dato Ct… semoga selamat semuanya.. Amin…

    0

    0
  19. bestnya jd kaya.
    terasa nak motorride, gi oversea.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    saya x berapa minat sgt ngan dorg ni..
    tp bile musibah macamni, doakan juga moga semua selamat..

    0

    0
  21. Kesian Dk kena langgar kan..tak lama lagi terbongkar la citer Dk ngan Datin cek .ta tu.Cek ta ngan Siti mesti la nak jaga Dk sedang sakit bahu ,tangan yg patah tu kan.semoga siti n Cek ta duk serumah jaga dk sama2 ok.Nie la di sebab nye gila harta.Semoga menjadi kesedaran pd Dk dan Siti.Nie la satu petunjuk yg allah bg pada kamu bertiga.Dk ngan Siti gi la mintak maaf ngan Tengku zawiyah yang ko anggap emak angkat dulu.uhuhuhuhuhuhueheheh Bye salam LOIS VUITTON.

    0

    0
    • fbi says:

      mana ko tau dorg gila harta? at least dia berusaha nk kaya n menyumbang pada ekonomi negara dr kau asik memfitnah. Ko mengata mcm Siti tu jahat gila harta n merampas laki orang tp dia ok jer. Tengku Zawyah tu pun dah kawin dah. n anak2 tiri Siti pun tak meroyan mcm kau. ko tu la kena minta maaf dgn Siti yg ko gigih fitnah serta buat cerita mengarut…Peace

      0

      0
    • FBI says:

      kau pun kenala minta maaf dgn DK, Dato’ Siti, Tengku Zawyah, anak-anak tiri Siti serta family dorang kerana membuat fitnah serta mengarang cerita mengarut…kesian ko meroyan sebab Tengku Zawyah (yg dah bahagia dgn suami) dn Dato K bercerai dulu-dulu. K Peace..

      0

      0
  22. de2sisters says:

    KINDLY VISIT http://de2sisters.blogspot.com/
    WE GOT A VARIETY DESIGN OF PEPLUM THAT ONLY COST BELOW RM70 !

    0

    0
  23. kak lehot says:

    banyak sangat business nak dipikirkan agak nye…aahakkss. tu yg mungkin fikiran DK melayang.. kesian semoga cepat sembuh DK..

    0

    0
  24. b says:

    kak cham neh aku perhatikan ade je die nak conderm..macam bajet die bagus je..mulut cam longkang!!!! natah2 die dok cnderm org die lagi truk..bebal dn bingai!!!

    0

    0
  25. liza says:

    dan :-):-):-):-):-):-):-)kisah ku yg gg maseh panjang :-):-):-)biar lah rahsiaaaaaaaaaaaa:-)siti2 no komen no komen

    0

    0
  26. minah remp-it says:

    Betul la sape ntah pengomen kt atas tu. Org suh bc quran.. Salah ke comment camtu?

    0

    0
  27. cakap guna otak, bukan lutut.. says:

    ye, aku pun setuju dgn pengomen berkaliber..salah ke kita mengajak orang utk baca al Qur’an? kalau ajak baca Qur’an pun dah kena tibai macam2, orang Islam kah kita ini? baca Qur’an ok, bukannya baca majalah lucah..aku x nampak pun si pengomen berkaliber ni tabur fitnah, buat cerita bodoh sampai punya byk dislikes yg dia dapat..bahasa dia pun biasa je, xde gosip pun..aku cukup x faham orang Melayu kita ni..sangat negatif +bodoh+dangkal/otak sempit….apalah salahnya ingat mengingatkan..semua org akan mati, masuk kubur, dan sesiapa yg menjadikan Qur’an itu sahabatnya di dunia, insya Allah menjadi sahabatnya di kubur kelak..

    0

    0
    • why says:

      sape ckp die tabur fitnah? sape ckp ajak bca Quran slh? ayat die mcm kita x boleh nk bersiar2 dah, x boleh nk beriadah x boleh mkn2 angin. mgkin waktu mlm or waktu lain datuk k bca Quran kite mna tahu. die accident waktu tgh bersiar-siar dh nasib die Tuhan tulis, tapi berdosa ke nk bersiar-siar?. kite nk bg nasihat pon biar betul skit.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    biarlah rahsiaaaa…hehe

    0

    0
  29. i just concern about your husband.. i also a fan of Dato’ siti but not too fanatic.. i like the song because she’s Malaysia no 1 singer right? But i most concern because of Dato Khalid.. because he’s already build a mosque in my hometown.. kedah.. thanks Dato.. asset untuk akhirat.. Jasamu di kenang.. Semoga ALLAH merahmati perjuanganmu dan isterimu.. FZ-TEAM MALAYSIA fzteam.sport@gmail.com Kalau ada phiak atau NGO NGO yang concern to sponsor me.. i’m glad to hear that.. because.. i’m just a village boy but i got my own pride.. May ALLAH bless us Dato

    0

    0
  30. saya x berapa minat sgt ngan dorg ni..
    tp bile musibah macamni, doakan juga moga semua selamat..

    0

    0
  31. jelan says:

    Dato k pergi nz buat ape ye’?

    0

    0