Written by Bella | August 30th, 2016

Hangat dilaman forum tempatan iaitu Forum CARI dimana ada pihak yang mengatakan Dato Red telah menceraikan Adira untuk berkahwin dengan Ruhainies.

Ia mencentuskan pelbagai persoalan kerana Adira ketika ini sedang hamil anak pertama mereka.

Namun, Dato Red menerusi portal mStar Online menafikan gosip berkenaan dan menjelaskan beliau tidak akan menceraikan isteri-isterinya semata-mata untuk berkahwin lagi.

Lawak betul, saya sayangkan Adira dan dia pun sedang mengandungkan anak saya, macam mana gosip keluar kami bercerai pula, sibuk betul orang bercakap tentang saya ya. Saya tidak akan buang isteri-isteri saya, tapi kalau tambah saya mahulah.

Berbicara mengenai kehamilan Adira, Dato Red memberitahu isterinya itu mengalami alahan yang agak teruk tetapi Adira tetap berdegil dan masih aktif dengan kerjayannya.

Dia sihat dan sekarang masih muntah-muntah. Saya suruh dia berehat tapi dia degil, sekarang sibuk dengan persiapan untuk persembahan di Festival Filem Malaysia 28 tidak lama lagi.

Kami percaya gosip Dato Red telah menceraikan Adira timbul selepas ahli perniagaan itu membuat kenyataan mahu berkahwin empat sebelum berumur 40 tahun. Agak tidak logik dan kejam juga kalau Dato Red lafaz talak pada Adira yang sedang hamil.

Sumber Berita : mStar Online

42 responses to Dato Red Nafi Gosip Sudah Ceraikan Adira Untuk Berkahwin Dengan Ruhainies

  1. Anonymous says:

    CITE LAEN XDE KE..GELI AKU NENGOK DIA NEH

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia bukan retisss..cuma kwen dgn retisss je.
      stop la story pasal dia

      0

      0
      • Anonymous says:

        AKU BUKAN GELI AJE.TAPI MELUAT SNGT TGK MUKA DIA NI.KONEK MENGERNYAM NAK MASUK LOBANG LAIN..TAK CUKUP DUA AGAKNYA..HAI NASIBLAH BINI2 DIA..JADI MANGSA NAFSU BUAS NYA

        0

        0
    • Miss Unibes says:

      Aku mula2 pun mcm “eh ehhh bini yg retis, dia plak yg selalu masuk berita retis”. Tapi jawapan To Red kali ni buat aku “lawak plak To Red ni buang bini tak, tapi mahu nak tambah”. Hahaha… Tak kisah lah nak tambah To Red. Dlm Islam boleh tapi kena adil okeh!. Go Dato Red Go! Go!

      0

      0
    • apa punya turr says:

      Naper tiap kali aku tengok muka dato buRED ni, kat bahagian mulut dia macam ada panau..?? eeeee .. Geeeliiiiiiiiii..!!!!!! Camner bini2 dia boleh cium mulut dia yang berpanau n bersopak tu ekk..??!!

      0

      0
  2. mira says:

    scary tul tgk muka dr red. aku mmg xbole blah tgk laki yg suka selfie2 nie.

    0

    0
  3. Eh says:

    Mula2 Nak kesian kt bini tua tapi tgk bahasa die mcm minah rempit pprt dan kutuk2 adira kt fb. Mcm melampau.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Please stop giving this cheap guy free publicity… Dia bkn sape2 pun… Asyik cite nak kawin lg… Nak tmbh lg… Hebat sgt ke dia ni??? Naik meluat asyik cite psl dia je.. Rsnya in bed pun x hebat mana…

    0

    0
  5. Aimi says:

    Aku tak boleh lah nak bersangka baik dengan kau ni, Merah. Ayat kau bukan nya boleh pakai. Sorry lah!

    0

    0
  6. tolonglah weiii... says:

    GELI & LOYA dgn jantan gatal ni. Muka tak blh blah!!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ishhhhhhhhh…muaknya pagi2 tengok BN cite langau mcm ni…x de cite lain ke bang nara oiiiiiiiii..tengok muka jantan ni y brlagak ensem pn nk trmuntah…please laaaaaaaa…jgn kasi masuk kat BN ni lgi..soh…sohhhhhhh…d harap b.nara mendengar rintihan hati kita org ni…please ye

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Tgkkn jela nnti.. ari tu si ruhanies ckp dia xkn kwin klu lelaki tu suami org dan mnceraikn isteri semata-mata nk kawin dgn dia.. tgkkn je nnti.. geli aku tgk statment si red ni.. sy xkn mnceraikn isteri2 sy mahu tambah.. geli aku…

    0

    0
  9. Datin Yellow says:

    Aku kalau mamat bulu ni bukak mulut jer.. mmg aku susah nak percaya.

    0

    0
  10. saw says:

    This pig again

    0

    0
  11. anon says:

    Nara, tak payah siar cerita jantan miang gila glamer ni. Dia bukan artis pun, cume menumpang populariti adira je. Tengok muka dia ni pun geli geleman. Hmm….ada jugak ke perempuam bodoh yg nak kat dia ni. Kene panggil ustaz bagi tazkirah banyak2 kat jantan tak sedar diri ni, suruh dia wat amal ibadah drp duk asek nak atur bini je. … Eee….meluat betol tengok muka dia ni..
    Please lah nara, jgn bagi publisiti kat dia ni, bkn artis pun…

    0

    0
  12. roxysaurus says:

    Ko ingat ko hensem ke Red oii..yang reporter pun mcm dah hauk sgt tanya soalan2 bodoh kat mamat ni

    0

    0
  13. zz says:

    Manusia mcm ni, makin org bercerita psl dia makin dia seronok sbb dia rasa dia famous. So mohon semua page gosip stop cover story psl low class people like this.

    0

    0
  14. ana says:

    Yuckss…meluatnya akuuuu…knpe muka dia ni timbul lagiiii….

    0

    0
  15. Anonymous says:

    brapa ekk bang nara ni di bayar c red ni…muka dia ja kat sini..nth2 saja c red ni buat cerita…supaya masuk gossip

    0

    0
  16. kole susu says:

    jantan melayu islam kuat nafsu, jadi cerai kahwin tak jadi satu masalh langsung. Buat anak pandai tapi langsung tak bertanggung jawab. Sebab itu kita nampak bangsa melayu akan lama kelamaan akn mundur dan ketinggalan. Bagsa melayu adalah bagsa yg sering di kaitkan dgn kes cerai, rogol, sumbang mahram, buang anak, abai tanggungjawab keluarga, dll. Institusi kekeluargaan hancur dan tak boleh pakai, Nama islam tetapi perangai tak mencerminkan ajaran yg sebenarnye. AMAT MALU!!

    0

    0
  17. Suck discusting says:

    Muka jntan ni lg.geli sioottt.xde slera lgsung nk tgk muka jntan sntiasa brnafsu ni.igt la ckit dato,klu kwin sbb nfsu,x lma la tu.

    0

    0
  18. anonymous says:

    nak tgk laa pompuan mana yg nak kat kau ni dato b***t..tlg la diam kan diri drpd mengeluarkan statement xda class kau tu…..

    nexttt!

    0

    0
  19. Rossa Passadena says:

    Aku baru lepas baca kisah anak2 yg uruskan pengkebumian arwah bpk dorg..dari urusan mandikan,kafankan,solat jenazah,talkin,kebumikan sume diuruskan anak2..betapa berjaya seorang ayah mendidik anaknye yg ramai tu..bila scroll bawah nampak plak kisah dato red,mcm langit dgn bumi dgn kisah aku baca sblm tu..rasanya dato red blh fokus pada anak2 kot,didik supaya jd manusia yg berjaya agamanya supaya die mati nanti ada anak2 yg uruskan..sudah2 la kisah nafsu serakah yg nk berbini ramai tu

    0

    0
  20. anon says:

    Jantan x tau malu ni mmg bernafsu 24 jam tapi punai x besar mana pun….
    x smpi 5 minit pun …

    0

    0
  21. mambang merah says:

    Iman itu tidak boleh diwarisi dan kecerdikan juga tidak boleh dibeli…..(agak2 ada yg paham tak statement ni?)

    0

    0
  22. Anonymous says:

    geli aku tgok muka…ewwwww…mcm mana la bini dia ni hadap muka dia ari2..hehehehe..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    nk slhkn si merah 100% pn x blh jgk…si betina ruhainies pn sme gak gatal…die mmg nk pn dgn si merah ni…tp die nk merah ni ceraikan isteri2 nye dl…sbb si betina sundal tu x mau di cop sbg perampas dan sure laa xnk netizen kecam die…muke betina ruhainies tu cam bapok je aku tgk..sesuai laa dgn si merah ni…hahaha…

    0

    0
  24. Jojo says:

    Baka yg tak boleh diteruskan. Harap tiada terkena keluarga kami. Merokok lagik uwekkk…

    0

    0
  25. melati says:

    Dahi Jendol & Cermin mata bodo tak Geli kew..!!! eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
  26. melati says:

    Cuba tgk Gambor no 3 tu….!!! seperti sedang bersiap sedia Dato Red hendak melompat…!!! kalau Dato Red ni masuk Hutan lew mesti katak akan berbunyi Daddy , Daddy , Daddy..!! samer jew muka Dato Red ni dgn Katak , cuma katak tk pakai cermin mata bodo tu jew…!!!!! wakakakakakakkaakakaa…..eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeGeli nyaaaaaaaaaaa..

    0

    0
  27. SELENA says:

    KALAU KAYA SANGAT KENAPA HISAP DUNHILL, HISAP LA CERUT SANE MCM BOSSNED DAN BAPANYA! HUH

    0

    0
  28. nhjj says:

    BOLEH TAK JANGAN LAGI SIARKAN KISAH DATO RED DAN BINI PERTAMA DIA. BOSAN SANGAT. MEREKA TIADA KEPENTINGAN DALAM INDUSTRI SENI.
    MEREKA OVER APASAL, YANG ARTIS ADIRA BUKAN DIORANG. PLEASE LAH. KALAU NARA SIARKAN LAGI KISAH LELAKI INI, KITA BAIKOT RAMAI2 BLOG INI.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    BAIKOT RAMAI2 BLOG BEAUTIFULNARA KALAU DIA MASIH COVER CERITA DATO RED DENGAN CERITA YANG MELOYAKAN INI. YANG ARTIS ADIRA BUKAN SUAMINYA

    0

    0
  30. Anonymous says:

    eiiiii teruk sgt mamat muka jawa ni…ada duit kotey tetiba tegang sana sini…ooo rupanya mmg dari dulu dah playboy wlpon bawak lori sayur…tu agaknya dulu siap melanggan ke camna tu?..jijik seh…punca pembawak aids…jijik

    0

    0