Written by AbangNara | May 16th, 2012

Adakah anda tahu bahawa penyanyi Awi Rafael kini sedang bercinta dengan pelakon Hanez Suraya? Kalau anda tidak tahu, ini Abang Nara nak bagitau. Walaupun kecoh baru-baru ini dikaitkan dengan pertengkaran yang wujud antara Shila Amzah dan Shaarnaz, sebenarnya hati Awi Rafael adalah milik Hanez Suraya.

hanez suraya

Yang penting, Awi Rafael jatuh cinta kepada Hanez Suraya bukan kerana keseksiannya. Untuk makluman, Hanez pernah keluar di dalam majalah Mangga dengan aksi yang agak melampau jugak (carik sendiri kalau nak tengok). Kata Awi Rafael:

Tak ada sebab lain. Dia ada kualiti yang saya inginkan. Bukan sebab seksi, atau sebab lain saya terpikat dengan dia. Ramai juga yang bertanya tentang hubungan cinta kami. Tapi saya selesa cakap hubungan kami profesional. Saya lebih suka istilah “teman tapi mesra”. Perkara ini terlalu baru. Saya terima dia kalau betul dia jodoh saya.

hanez suraya

Kadang-kadang hubungan cinta antara artis sengaja direka untuk menambahkan lagi populariti diri masing-masing. Namun bagi Awi Rafael, cinta mereka berdua bukanlah gimik.

Cinta kami bukan gimik. Saya tak kisah orang nak cakap apa sebab sekarang ini pun mereka bebas nak berkata apa-apa pun tentang saya. Biarlah nanti dah penat, mereka berhenti cakaplah

Abang Nara doakan agar hubungan cinta Awi Rafael dan Hanez Suraya akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Sekali tengok memang nampak sama cantik sama padan pasangan ini.

48 responses to Cinta Saya Dengan Hanez Suraya Bukan Gimik – Awi Rafael

  1. kita peng yu says:

    laa..bukan kita ni kapel ke awi?sampainya hatimu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 4
  2. lola says:

    bukan dulu Hanez Suraya bercinta dgn org lain ke…
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  3. […] dengan pertengkaran yang wujud antara Shila Amzah dan Shaarnaz, sebenarnya hati Awi … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Bukan, Cinta, dengan, Gimik, Hanez, Rafael, Saya, […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. kita peng yu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 26
  5. wawa@gee says:

    awi?ensem ke?khas kita peng yu…hakhakhak…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  6. chentalove says:

    Hanez cantik la..
    tp kalau btul jdoh dia dgn Awi pa slh nya….spa kta nk tolak takdir…
    ‘teman tp mesra’ k la tu,jgn over mcm sesetngah org kn…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Sshh says:

      ye la..ad org tu brcinta bagai nk rak..berkepit cam belangkas jer..sape ha org tu..cuba teka..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • Luke Fon Fabre says:

        pade mase yg same maybe right not trdpat ssorg yg prnah reject awi rafael drpad mnjadi tman idup anak die terlopong .. ..

        suke ayat die ‘Dia ada kualiti yang saya inginkan’

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  7. aku says:

    ni rupe si awi rapael…
    barukuordariGua…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  8. […] Adakah anda tahu bahawa penyanyi Awi Rafael kini sedang bercinta dengan pelakon Hanez Suraya? Kalau anda tidak tahu, ini Abang Nara nak bagitau. Walaupun kecoh baru-baru ini dikaitkan dengan pertengkaran yang wujud antara Shila Amzah dan Shaarnaz, sebenarnya hati Awi … Continue reading → […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  9. saya ok jer! says:

    BILA AKU JATUH CINTA….. OH PULANGLAH.. KU MENANTI MU EVERYDAY. HEHE :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • miss amanda says:

      lagu melayu lelaki yg best hehe.. dulu aku ingat lagu org indon.. sekali tgok hitz rupanya awie rafael.. best lagu.. bila aku jatuh cinta…. ^^,

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  10. abba abba says:

    patut la ada tweet2 awi dgn kakak ni kat twitter.. ok la.. ok la..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  11. Sshh says:

    klau btl brcinta pn ap salahnya..sepadan ap dia dua org ni..lagu dia bila aku jth cnta bst..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  12. Mantikulaz says:

    bercintan cintun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  13. Kurus says:

    tiba2 aku trfikir why? why?
    aku nk baca cerita ni.. in the first place…ikikikiki

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  14. ak yg comel suka mengampu kipas pastu kipas pla ampu ak yg comel says:

    alaaa….2 2 single…per salahnya bercinta…len la kalu laki org ker…bini org ker…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  15. frinses says:

    wajib penting kena gtau semua ke korang bercinta?diam2 dh aaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • Glamerr gilerr says:

      Aku kenal hanez suraya ni sblm jd artis lg.. sb aku handle dia jd duta kat salah satu radio (tak boleh bgtau radio apa coz tak femes pun hehehe) blom jd artis pun dia mmg dh cantik… cuma wlapun aku urus dia dlm program duta tu, dia ada sedikit sikap sombong…. time tu blom lg jd artisss… skrg tak tau laa… dh tak contact dh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
  16. Adik Abg Wan says:

    eh ko nih frinses (frinses sgt lar~~) kje wartawan menanya korek citer..dia jwb ler~~~kang x ngaku kate hipokrit..ngaku kate kecoh..x pahm

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Aku kesah says:

      mula2 x ngaku brcinta..tpi bila dh kantoi n semua org tahu nti naik menymph plk asyk gi sana sini asyk brkepit jer..cam ad satu artis tu kan..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  17. Harunoichi says:

    Untuk jadikan awek, bolehlah~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  18. hehehe says:

    ok la tu dua2 dah mmg ckp umur tuk bercinta secara serious…jodoh kan tak kisah lar janji korang bahagia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. nor says:

    sampai hati kau pilih dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. SIERAMOON says:

    ALHAMDULILLAH..RITA RUDAINI DAN AIDIL ZAFUAN TAK JADI BERCERAI..ALHAMDULILLAH SYUKUR SGT2..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • sierastar says:

      a,ah… bila abgnara nk post entri pasal ni!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kurus says:

      rotikaya siap interview rita lagi tadi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        huh !! kalau minah jambu jadi rita minah jambu tak mau lagi balek ngan aidil ! nk buat happe ! dia dh kasi kite susah merana kecewa dn sakit hati dengan perbuatan dia pas tu nk balek lagi ngan dia…..nanti akan datang dia ngamok dn lari lagi…….tapi kalau itu yg terbaik untok rita teros kn aje niat tu……lov u ritaaaaaa………..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  21. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    sape hanis suraya ni? dn si awi ni pn singaporean kn? awi ni tk berape sangat popular bab tu minah jambu tk berape nk kenal ngan dia ni…….ada lagu yg minah jambu penah dengar si awi ni nyanyi mon tues wed sun sat fri tu kn? ok jugak lagu tu……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  22. wahh.. says:

    Ni lagi sorang singaporean nk msk malaysia.. apa pn klu dh jodoh wat camne ye dak.. Abang zed yg ni nk kena lapor diri ke..?.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. dani niza says:

    Bukan pnah belakon ke minah ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. cik receptionist pecinta cekolat says:

    awi rafael tak brape hensem..tapi ada stail n kreatif..dok brcinta ni,brtambah2 la idea nk wat lagu yerk..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  25. kipas susah mati neelofa says:

    pompuan murahan cmni die nk?? pakaian xde maruah..elokla tu..awi ni pn mst prangai burok..hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  26. hazel says:

    friends…nak tau x, si Hanez suraya ni dah ade bf…bf dia plak kwn baik abg aku…
    n kitorg penah lepak same pon…sampy skang pon still couple lg….gedik je lebih..hurmm well,
    klaw betul pon dia n awi bcinta,kita doakan dia bahagia je laa…jgn buat prangai playgirlz dia tu lg dh laa….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  27. mysara says:

    Siapakah mereka ini? Semak betullah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  28. Anonymous says:

    Hanis who? Muka tua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. miss scha says:

    dat girl bese2 je la , tp nmpak mcm tua aje , mybe sbb mekap dye tak lawo sgt , slalunye lawo sbb mekap main peranan . hee.. lg 1 , trstrg , fes tym aku dgr lagu si awi ni , ape tah tajuk dye , pulanglah ke hape tah ,.. membosankan!! kalau dlm kete ade je lagu tuh , mst aku tukar chnel lain. suara dye mmbosankan lah , di tmbah lak br tau ni orgnye .. gigi tu mcm drakula ajeee! eeeeee,,,.. gi balik spore je la wey .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1