Written by AbangNara | March 4th, 2011

Kalau anda tak tahu apa itu cinta sejati, mungkin video klip Chris Medina yang pernah Abang Nara sharekan sebelum ini mampu membuatkan anda mengerti erti cinta sebenar. Terbaru, walaupun gagal menjadi top 24 Americal Idol, Chris Medina telah merakam single terbarunya yang bertajuk “What Are Words.

Sila tengok video di atas dan feel sampai leleh air mata. Lirik lagu “What Are Words” dari Chris Medina dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
Anytime you whisper my name, you’ll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I’m meant to be where I am
And I’m gonna be
Standing right beside her tonight

And I’m gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
And I’m gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I’m forever keeping my angel close

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Chris Medina – What Are Words

  1. aiqa says:

    what a words!!beautiful lyrics..sobs2

    0
    0
  2. syifa says:

    harap masih ada lelaki di luar sana seperti dia nie….

    0
    0
    • Anonymous says:

      Malangnya mmg da xde la..

      0
      0
      • renungkan says:

        Tengok..orang kafir pun tahu macam mana nak cinta seseorang..ini tidak.buang bayi..pukul anak bini…bunuh mak sendiri..

        Nama Islam..tapi..perangai binatang.

        0
        0
        • gulipecah says:

          suka hati dia je kate org kafir..ishhhishhh

          0
          0
        • achik says:

          gulipecah..
          renungkan tu kata chris medina ni kafir..
          apala ko ni baca tak abis..
          baca bagi faham dulu..
          binatang pn lagi sayangkan ank dia zaman skrg ni

          0
          0
    • jabun hensem says:

      ada..pasti ada..

      cinta bukan sekadar nafsu semata2 ..
      ahh..jiwang jabun dah..cait!!

      0
      0
      • syifa says:

        ya..sokong sama anda…cinta jgn berlandaskan nafsu, tp kejujuran…. jgn dibykkan lg kes buang anak skiranya cinta berlandaskan nafsu….

        semoga Allah bersama kita semua….

        0
        0
  3. momma mommy says:

    sob2…

    0
    0
  4. momma mommy says:

    T_T

    0
    0
  5. mikan says:

    nah.sapa cakap orang puteh dah tak buat lagu jiwang lagu cinta.

    0
    0
  6. alcatraz77 says:

    tu dia baru cinta hehe… jom tengok cinta dkt blog sy pulak… hehe :)

    0
    0
  7. matleh says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0
    0
  8. aquagirl says:

    sedih lagu ni.terharu plak tgk video klip n dgr lagu ni huhuhu

    0
    0
  9. matleh says:

    zzzzzzzzzzz

    0
    0
  10. blacktie says:

    huhu.. cinta sejati..harap beliau tak beralih arah bla dah fofulerrr..

    0
    0
  11. penyuwan says:

    Dengar tak kisah girlfriendnya yg malang itu…Begitu utuh cintanya kepada kekasihnya yg beliau mengahwini. Tadi Takdir menentukan yg sebaliknya…Lagu ni khas untuk temannya itu.

    Ni liriknya yg paling dahsyat: “I would never leave when she needs me most.”

    Susah nk dapat lelaki macam ini dah..

    0
    0
  12. apisv2 says:

    best gak;D

    0
    0
  13. miu miu says:

    “Cuz what kind of guy would I be
    If I was to leave when you need me most”

    ayat die mase temuramah tu.. trus masuk lam lyric… touching abes laa.. T__T

    0
    0
  14. elly says:

    beautiful, just beautiful.
    *tears*

    0
    0
  15. Elly says:

    beautiful, just beautiful!
    :’)

    0
    0
  16. cant be named says:

    ok sgt sdeh!!~

    0
    0
  17. as says:

    he’s the man…. aku taknak la mengangung agungkan die ni but the fact is, he’s one in a million~ what a great heart he has..

    0
    0
  18. Hamba Allah says:

    Sungguh indah………ada hikmah die terkeluar dari American Idol…dapat wat single…..harap terbuka pintu rezeki untuk die……….

    0
    0
  19. pwincez says:

    sedeyh r tengok klip nih :'( mngalir airmata…..

    0
    0
  20. mixgirl says:

    luv u chris medina…
    gd luck to u….

    0
    0
  21. miss_pinky says:

    pagi2 wat ak nk menangis.
    adoyai.
    by the way, syg sgt sbb chris medina ni xdpt msk msuk top 24 american idol.
    kalo kt malaysia ni, da bole jd juara da ni.
    huuhu. :)
    ssh woo nk dpt lelaki mcm ni lg kt dunia ni.
    walaupn die agama lain, ak salute die.
    moga diberikan rezeki byk2 kt die.
    amin.

    0
    0
  22. lada hitam says:

    cinta manusia korang nampak cinta tuhan bagi kat kita lagi la syahdu giler…kita dh lupa kt DIA, lupa pd 5 waktu tp tetap DIA sayang kt kita x ternilai nk di zahirkan & bagi rezeki yg kita dpt ari2 tu…Allah Akbar

    0
    0
  23. mOon says:

    btl tu miss_pinky….
    pg2 lg aku dh sedih….T_T
    kalau si Medina ni buat album lg meletop agaknyer…
    mesti ramai yg beli huhuhuhu…….

    0
    0
  24. KaChing says:

    Beautiful song…(shed tears**)
    May God bless u both…Chris and Juliana

    0
    0
  25. bungakejora :) says:

    mmg t’haru …song yg paling b’makna :)

    0
    0
  26. tulip says:

    meremang bulu roma dgr lagu ne..terharu sgt..dugaan awek die xcdent..tetap setia jgk

    0
    0
  27. secret says:

    tapi kn… cintan2 jgk.
    secara logik la…
    budaya org melayu kte ni mengizinkn ke situasi mcm ni?

    1st. agama islam. blom kawin. mane leh nk jge briye mcmtu skali. kna jge batas2.

    2nd klo org melayu la…. bg ke mak bapak laki tu tengok anak diorg xkawin dan hanya jge tunang dia?

    3rd slalunye ape yg jd, fmliy lelaki @yg normal lom sakit ape2 akan sroh tinggalkan tunang yg da kurg upaya/bepnyakit. soh kwin ngn org lain.

    budaya kite….

    jiran ak, tunang dia excident lumpuh. yg pompuan ni. xtau la fmily sroh@ kkeehendak sendiri. akhirnye cr org baru dan berumah tangga…….

    entahlah.nk komen pjg pn. hal mcmni mmg komplicated ble da bkait bab agama dan budaya. pepehal. klo dlm bab percintaan. ak mmg tabik ar kt mamat ni. untung pompuan tu….=)

    0
    0
    • as says:

      sebenarnya tak perlu nak komen bab agama budaya ni sbb apa yg org kagum semangat kesetiaan dia tu, bukannye perihal die nak duk serumah jaga pompuan tu etc. itu yg kita patut amek iktibar dan contohi. mcm ko ckp la, realitinya kat msia ni lagi2 org mlayu, cacat sikit je suruh tinggal/ tinggalkan secara sukarela. tak akan punya sanggup stay…

      well aku pn xtau la ape aku akan buat kalo aku kat tmpat chris. tapi apa yg dia buat betul2 membuka mata aku utk menghargai org no matter apa jd kat org tu

      afterall, amek yg baik je la jdkan teladan kan

      0
      0
  28. zairi says:

    ada bnyk jer lelaki mcm ni..
    pompuan jer yg memilih nk yg handsome ,kaya..;)

    0
    0
    • musykil says:

      ade je lelaki yg xhensem n xkaya..
      tp memilih mcm die tu perfect sgt..
      the fact n reality is..
      xramai lelaki cmni kat luar tu..
      ada mmg ada..
      tp xcukup la..

      0
      0
      • yana says:

        ayat popular laki
        “pompuan camtu aku nak buat bini?bini mesti solehah,pandai jaga maruah suami….”
        padahal perangai sendiri mcm lahanat,ade hati nak bini baik2..

        ini bkn ckp kosong..pengalaman…
        =)

        0
        0
  29. akakcomey says:

    Baca juga hal artis ni…tapi masih kurang mengikut secara serius.

    0
    0
  30. nenks says:

    baca juga halaman yang ini

    0
    0
  31. me PELIK says:

    membosan kan …boring la ….apa la kroang ni kecoh. xpaham aku..,

    0
    0
  32. me PELIK says:

    semua pengomen dalam ni adalah amat membosan kan

    0
    0
  33. aquagirl says:

    berulang kali aq dgr lagu ni…tetap gak aq rasa sedih…emosi la plak aq ni..mamat ni btul2 wat aq rasa terharu sgt…huhuhuhhu

    0
    0
  34. student bandung says:

    inilah lelaki sejati..

    thank you chris..for proving true love does exist..
    and it gives me hope..

    0
    0
  35. musykil says:

    beautiful song n lyrics. . .
    love this..

    0
    0
  36. memang bertuah tunang dia.. :)

    0
    0
  37. zikranazz says:

    respek kepada chris!!.. dan jgn hanya untuk kekasih sahaja kita buat mcm ni.. kena ingat, klau trjadi kt ibu bapa kita, kita perlu buat benda yg sama.. kasih dan sayang mereka sgt besar dan x ternilai..

    0
    0
  38. opah says:

    Saya terharu tengok video klip ini!!

    0
    0
  39. student bandung says:

    ok..chris medina dah berjaya wpon tak msuk AI..

    jom kita sokong Casey Abrams!!! the sexy casey! hahaha

    Casey Abrams FTW!!!

    0
    0
  40. bunga kiambang says:

    i love u Chris Medina! u inspires me.. u’ve won million hearts.. God bless u man!

    0
    0
  41. anakikan says:

    walaupun aku lelaki aku memang salute kat dia..bagus betul ….lagu nie memang best ………good job man

    0
    0
  42. havockerz says:

    hebat die kan…. aku respect betul die beb

    0
    0
  43. anak dara sunti says:

    boleh buat laki ni hehe

    0
    0
  44. kemakemo says:

    setia~

    0
    0
  45. cikhuhu says:

    :”( huhukkkkk

    cedey cangat……..

    terharu meh….

    0
    0
  46. ShedaZacqey says:

    what are words?????!!!! emo jab krn lirik yg begitu men’tachingkn hati dan perasaan… ;,, )

    0
    0
  47. bintangtimor says:

    Cuz what kind of guy would I be
    If I was to leave when you need me most

    :)

    1 dlm berjuta…

    0
    0