Written by AbangNara | January 30th, 2011

Selalunya Abang Nara tak pernah nak ceritakan mengenai cerita dunia Hollywood. Tapi selepas menonton peserta video American Idol 10 yang bernama Chris Medina ini, Abang Nara rasa tak wajar kalau tak berkongsi video ini dengan anda. Inilah namanya cinta sejati. Sila pastikan tisu di sebelah anda kerana Abang Nara berani confirm air mata anda akan mengalir tanpa disedari.

Harap-harap AF9 nanti boleh try cari orang yang ada cerita macam Chris Medina nie.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

173 responses to Chris Medina – Ini Baru Cinta Sejati

  1. mabuk says:

    terigat tym aku kcik2 dlu..

    • mabuk says:

      sdey. :(

      • kurus says:

        naper mabuk?
        ko penah…… ek?

        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          awwwww T_T

        • mmmmm says:

          alangkah bgusnye la klu lelaki kt malaysia mcm chris ni~~~~klu aku ade suami mcm ni akn ku lakukn ape sje utk kau…….hihihihihi

        • sweet sgt says:

          sweet sgt rase nak nangis tgk vid ni…. true love !

        • along says:

          Aku mmg nangis tgk video nie… Alhamdulillah aku dpt hubby yg penyanyang.. masa aku sakit my hubby tk pernah abaikan aku.. Dia akan jaga aku sampai aku betul2 sembuh..

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kenapa sedih mabok? dulu kau ada tunang macm si chris medina ni ke? mana tunang kau sekarang ar?

      • neyna says:

        cari pasal tul..tu la gatal gi tekan link youtube ni.. free2 je emosional tgk…

      • sayapunya sukala says:

        apa yg berlaku kt awek dier da suratan,tp aku thumbs up kt laki ni pasai dier masih SETIA..n nak jage lagik fiancee dier…

        senang ke nak dapat laki camtu zaman skg?so jgn salahkan pompuan xkawen2..pasal fobia ngn prgai drg skng..xsemua camtu tp byk yg da susah nk percayer…

        hanya pendapat..apepon,harap masih ade lelaki budiman camtu kt luar sana..

    • Kak Rona says:

      Bertuah kalau dapat lelaki/suami macam tu. Ini tak..waktu mengandung pun carik pompuan lain..

      Ya Allah…lindungilah aku…temuilah aku dnegan orang2 beriman. Amin

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        biasa lah jantan kawin mesti nk anak jadi hepi la dia bila balek keje nampk muka anak leh gurau2 ngan ank….kalau tkda anak nk gurau ngan sape? anak kucing? anak lembu? jadi kalau laki ni nk kawin lagi tu tk salah…..kadang2 pompan2 ni bukan ape…dia takot nk beranak jadi alasan dia belm ada rezeki kalau cakap betol tkpe…kalau dia cakap bohong allah aje yg tau ….terima khaseh ye thank Q

        • confius, says:

          awk ni minah jambu ke mat jambu? yg beria-ia dok bela laki nk kawen lg satu tu knp,
          kak rona tu ckp, “waktu mengandung pun carik pompuan lain”, bknnye xnak mengandung,,, cbe phm btl2, ni xdelah la reply yg agak lari dari ape yg kak rona tu ckp sbnrnye..

        • mat jambu 24jam mengadap computer says:

          sory guys, akak saya tu mereng ckit. coz 24 jam ngadap computer, tu la pasal mata die dah kat lutut. ;)
          akak, jangan marah saya tau. saya bgtau yg benar jew. sory kak, pinjam laptop jap.. hehehe

        • minah jambu batu says:

          apa yg ko merepek ni labuu…

    • Saje Tanya says:

      Apa makna ‘cinta’ di abad 21 ini ???
      (Mari kupas)

      8)

      • Fasha Sendat says:

        aku terjatuh cinta ngan suami orang..apa harus ku lakukan?

        • Budak Nakal says:

          Fasha Sendat,

          kau memang gatal..kawin aja lah macam Memey dan Dato CT….habis citer! atau pun bermadu. Tepuk dada tanya selera.

        • Coretanku says:

          Bermadu bukanlah jalan ke pada kebahagiaan (setidak-tidaknya pada diriku)!

          Akak dulu seorang yang ceria, peramah, menjadi contoh kepada adik2 akak yang lain. Tidaklah secantik mana, manis juga adalah kata jiran2 kami. Memiliki ijazah universiti tempatan akak seorang best student di kampus. Dikala malam bulan mengambang ketika akak ditugaskan overtime untuk management trainee disebelah malam dengan pemuda yang tinggi lampai, berhidung mancung, gentleman, berbidang, bermata galak…akak tersujud tewas!

          Setelah akak betugas lebih kurang 6 bulan, akak mula menjadi rapat. Pikiran akak, tidak mungkin aku akan jatuh cinta dengan suami orang kan..dengan supervisor ku sendiri? Tak sama sekali. Cincin suasa berkilat dijarinya, cincin belah rotan kusam dijari akak. Tanpa ku duga bibit percintaan bersemi. Kami sering keluar minum selepas kerja. Dia sering menjemputku ke office, sering membelikan ku juadah..seri bertanya kabar, sering mencuit perasaan ku. Selalu menghiburkan ku. Teman berbicara, rakan pendengar setia, tidak mengharap, pemurah dan tidak pula mau menerima. Dia melengkapi hidupku sebagai hambaNya yang enggan tunduk pada erti ‘cinta’. Penyabar orangnya, lembut tuturkatanya, pekerti yang serba sederhana..kami merancang untuk bersatu.

          Akan tetapi, tanpa diduga bahtera kami bagaikan hanyut kini. Ikatan menjadi halangan, buah mulut orang semakin nyaring, tanpa ku sedari ibubapa ku mula runsing tatkala anak sulungnya sudah ingkar perintah orang tuai. Ku tepis semua itu, ku pekakkan teligaku agar jiwa ku tenang, ku ingin berjumpa dengannya, ku taip sms demi sms tak mahu kehilangannya. Tak mau diri ini tidak dilayan..tak mau kensunyian. Dialah lelaki yang kucari. Dia tidak pernah meninggalkan solat, dialah membelikanu buku2 agama, dialah yang menjadi suara2 halus megingati aku bila masuk waktu. Dia lah sahabat, teman, kekasih dan soul mate ku. Dialah segalanya…kata benakku. Kami segera menikah…

          Kini aku hidup bermadu. Aku ingatkan aku boleh menempuh rintangan ini. Tapi hati ini bagaikan dihiris-hiris. Kata2 nista, keji, umpatan dan ugutan sering menggangu ku. 2 tahun bukanlah tempoh yang singkat. Sms demi sms kuterima dari isteri pertama…maduku. Ku dimaki, dihina, dihentam, dituduh perampas, dilabel mata duitan, disergah perempuan murah…segalanya!

          Ku telan, ku luah entah kemana. Ku lelap, ku pejam, ku mimpi..buka mata ku terima penghinaan ini. Ku menelepon ibu bapa ku, sudah tidak mau jawab, ku picit butang handphone ..teman2 ku tidak membalas panggilanku. Ku ceriakan diri, ku hadirkan diriku ketika Hari Raya, setiap bulan ku jenguk..kudilayan dingin, malangnya adik2 ku juga memandangku serong. Ku langkah kaki ku penuh semangat tapi aku diringi oleh pandangan2 hina yang memualkan. Dan dia…ditugaskan ke luar kawasan atas dasar busuk hati orang atasan.

          Salahkan aku mencintai seseorang? Salahkan aku untuk memerukan yang terbaik? Katakanlah. Haruskan aku menidakkan semua ini? Haruskah ku pergi jauh? Dan haruskah aku lepaskan? Ya, aku tewas dengan prinsip hidupku sendiri atas nama seorang ‘lelaki’ dan suami. Hendak ku tangis, tidak lagi berair mata, hendak kupendam sedalam-dalamnya tapi diakhiri rasa hiba, hendak ku lupakan mana bisa. Hendak ku cerita, siapa mau mendergarnya. Dan kami .. aku.. dipenjara oleh nista dan kejian demi kejian oleh teman2 sepejabat, rakan sekerja, orangtua , adik2 dan ipar duai ku sendiri. Kejam nya..!

          Aku hanya mampu berserah. Aku benar2 sunyi. Hancur hatiku. Luluh motivasi ku. Luput semangatku. Ya Allah, berikan aku pentujuk mu. Kalau bena2r takdir ku begini, relakanlah, tunjukkanlah jalan mu itu. Berikan aku hidayah dan ketenangan untuk diriku. Kalau benar2 dia bukan untuk ku..perlihatkah lah.. buktikanlah. Aku redha..aku terima ya Allah. Kalau benar2 ingin merubah hidupku ubah lah dengan cara apa pun jua ku kan menerimanya. Itu saja ku pinta disaat ini.

          Kerna aku hambamu..aku rela dan aku redha dengan dugaan ini. Amin.

        • Puteri Bunian the Series says:

          To CORETANKU…..
          Things happen for a reason….
          this is not the end of the world….
          wutever u do, dont Kill your brother!!
          haha

        • urm…coretanku: aku pun tak tau nk komen cmne, kalau aku letakkan diri aku kat tmpt bini 1st aku mmg salahkan ko sbb kenapa perlu rampas kebahagiaan rumahtangga aku…kalau aku letakkan diri aku kat tempat ko, aku pun akan sedeh…tapi hidup kene diteruskan juga…dah itu jalan yang ko pilih, pedih mane pun ko kene ingt, semua bende berlaku ade hikmahnye….

          pengajaran: jgn bermain dengan api, kelak akan membakar diri…jgn start melayan laki org, kelak akan terpakse telan segala tohmahan…
          renung2kan dan selamat beramal..~~ hahaha

        • Fasha Longgar says:

          bunuh diri

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          bunoh diri tu bahlol nama nye !

        • nyampokk.. says:

          ko kAPIRR xpala…

        • Please La says:

          Wuihh…bunuh diri..kerja.gila. Kita ada agama, ada tuhan. Bunuh diri demi cinta? Yang dapat malu keluarga kita jugak.

          Setiap perkara yang terjadi ada rahmat…disebaliknya.

        • zam says:

          to Coretanku:

          lain kali awal2 lg jgn cari pasal.
          kalau dh tau dia suami org, x payah dekat pun…
          ini tak, dok kluar minum la, tanya kabar la…ape kejadahnya..dh xde laki bujang ke????

          jantan tu pun sama je, dh ada bini tu, buat la cara org ade bini.
          apehal menggatal?
          skrg ni bila org x suka ko, ko nk sedih2 pulak?
          oooo nk simpati la konon… serve u right!
          dulu tak pikir panjang, skrg dh menyusahkan org, dh memalukan keluarga.
          aku paling betina dan jantan miang… pikir sex je, kesan di masa akan dtg x pikir. now dia pun dah jauh dari ko… sex pun jarang2 dpt…

          hmmm… kesia, tp nk buat mcm mana… org dah halang, tp ko nak jugak jantan org.
          so x payah nk sedih2 la…. sendiri cari pasal.

          ptuih!

        • Makan Cili Pedas says:

          CORETANKU…MACAM CITER ….PENYANYI NO 1 NEGARA…LAH…

          :) :) :)

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kawin je lah…apa nk pikir2 lagi

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu pn jatoh cinta ngan laki orang jugak ! tapi dia keje jaga kerbau… minah jambu kencel da…..

        • mat jambu 24jam mengadap computer says:

          AKAK!! dah2 ler tu buat honar kat cni. mak marah kat dapur tu. akak pinggan pun x cuci. huhu :(

        • honey says:

          satu-satunya cara nak bagi Coretanku sedar ape yg dia dah buat ialah… suami dia kena kawin lagi, dgn bini ke-3 pulak!!
          ini lah cara nak bagi Coretanku sedar dan merasa sakit hati spt yg pernah dirasakan oleh isteri pertama dulu!

          rampas suami org, pastu nk sedih pulak. ceh… ko dahn dpt ape yg ko nak, ape sedih2 lagi?????
          sblm ko kawin dulu ko tak reti pikir??

          kalo suami coretanku kawin kali ke-3, baru lah Coretanku akan tahu langit tu tinggi atau rendah.

          ini tak, asyik dok mintak simpati dari org, padahal dulu dia sedap2 je rampas laki org!

          dah buat salah tu, sedar lah! x payah dok tagih simpati, macam lah org yg paksa ko kawin laki org dulu!
          ko yg gatal! dalam banyak2 laki, laki org jugak yg ko nak!
          cinta konon…. meluat dgn org mcm ni! padahal nafsu je!!!!

          mcm la ade sekor jantan je kat dunia ni! suami org jugak yg dia nk rebut!

        • Makan Cili Pedas says:

          Lelaki boleh kawin 2-4…kenapa tidak untuk menutup maksiat?

          Agama vs maksiat..Mana pilhan bijak? 8)

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh mat jambu…..kau ni dh kasi makan kambing lm kt reban tu ? ayam itek lembu kau blm lagi kasi makan lagi tau! nanti mak marah….nanti mak tknak pinang kn kau ngan minah tong gas tu amacam??

      • Kita Renungkan says:

        Lelaki zaman sekarang berikan cinta untuk dapatkan seks. Perempuan zaman sekarang berikan seks untuk mendapatkan cinta.

        “Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi keindahan, cinta juag mampu membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan” -MADAH PUJANGGA

        • Kak Kiah Lombong says:

          Komen yang menarik..I pun tertarik ! ;)

        • Zulaikiah says:

          Komen yang bermakna..I pun tergangga..!

        • Audi Ria says:

          komen yang padat…i pulak terasa hangat…

        • fit says:

          betol tue kita renungkan,lelaki bercinta hanya for sex,ppuan yang bodoh,give for nothing……..baik jadi pelacur dpt jg duit….

        • lolyat gang says:

          love for sex……n sex for love
          i like that !!!

        • weirdo says:

          love is bullshit, sex is real
          you can have sex without love
          but can you love without sex
          that’s y i said love is nothing but bullshit

        • Cak Cak says:

          Love & sex….even better !!!

        • Kak Pram says:

          Love is bullshitte for someone who…… hasnt been loved ?!

          *sedih kau*

        • lolyat gang says:

          we all just love SEX !!

          yeeehhaaaaa

        • BOB says:

          Ringkas, tp padat dan penuh bermakna..terkesima aku….ini lah contoh coretan dari org yang berilmu..dan berpendirian….aku tabik..!!!!

        • littlemia says:

          x kira LA kamu solat x tinggal…..x kira la kamu puasa ckup sebulan..x kira la kamu baca alquran tiap hari..rajin solat sunat bagai..kalau namanyer amik laki orang..memg aku pun benci………..ok la tu kan tuhan dah balas….kamu amik hak orang…..

        • honey says:

          memang pun…
          perampas!!!!!!!!!

          kawin sbb cinta konon… padahal dh tergoda, dah ternaik nafsu! dah terbasah *tut*!
          gatal nk sex dengan suami orang!

          banyak lagi lelaki yg jauh lebih baik dari jantan tu kalau ko nak tau. tapi ko tak cari. ko nak hak orang lain je…!

          kpd Coretanku, itula… nak sex dengan suami org sangat, skrg suami ko dh kena bertugas luar kawasan kan… sex pun ko dah jarang2 dpt!
          gersang la ko!

          akal pendek…. buat keputusan x fikir jangka masa panjang!

          sepatutnya kan, pada pendapat aku la… mcm ni:

          masa nak kawin tu, bagitau kat isteri pertama.
          then isteri pertama bagi syarat –> “ok sy bagi persetujuan suami kawin lagi, tapi bukan dengan awak je, saya nak dia kawin awak dan satu lagi betina lain.
          supaya awak tahu ape rasanya dirampas kasih sayang oleh wanita ke-3 tu.
          pastu isteri first tu ckp lagi “saya buat camtu sbb nak awak rasa apa yg saya rasa. saya x kisah dia kawin wanita ke-3 tu sbb memang perasaan sy dah remuk disebabkan awak lg. jadi kalau tambah lagi sorang betina pun xkan bawa perbezaan pada sy”

          pastu kan, agak2 kalau isteri pertama tu bagi syarat mcm tu masa Coretanku nak kawin dulu, agak2 Coretanku nak kawin tak???

          mesti best kan kalau isteri pertama bagi syarat macam kat atas tu…huhu… jadi sinetron lak.
          dan awak tau sape yg akan paling excited kalau isteri pertama bagi syarat kat atas tu?
          of course la suami awak tu! dia excited sbb dpt sex dgn wanita ke-3 tu! huhu…

          awak suka ke kalau terpaksa tgk suami kawin org lain…kalau x suka, kenapa buat camtu kat org lain???

          bodoh la Coretanku ni…pikir perasaan sendiri je, tapi x pernah nak pikir perasaan isteri pertama.

          hei… dia isteri pertama tau… dia akad nikah lebih awal dari ko! ko patut minta maaf dari ida sbb rebut kasih sayang suami dia!

          ko bersalah, mmg patut pun org benci ko!
          i hate perampas! jahat!

        • moshimoshi says:

          pada pendapat sy lah kan…xsalah laki kahwin lebih drpd 1…saya sbg perempuan pon setuju yg lelaki ni ada hak nk kahwin lebih drpd 1…Allah SWT Maha Mengetahui…kan sekarang perempaun lg ramai drpd lelaki…ada hikmahnya..kalau anda sbg sorang pompuan yg belum kawin,jumpa n jatuh cinta kat laki org,awk rela jd perempuan simpanan ke rela jadi isteri ke2???
          sbg manusia yg dikurniakan akal,mestilah pilih jalan yg diredhai kan…..nasihat saya,perempuan jgn cpt melatah bab poligami ni..ada hikmahnya..kaji dahulu…dan untuk lelaki gak,Allah SWT telah berfirman dlm surah an-nisa ayat 43 bahawa;“Maka kahwinilah wanita-wanita (lain) yang kamu senangi: dua, tiga
          atau empat. Kemudian jika kamu takut dia tidak akan dapat berlaku
          adil, maka kahwinilah seorang saja.”
          kan,agama islamlah satu-satunya agama yg suruh lelaki kahwin sorang je….kalau rasa x dpt jadi adil
          jadi,kesimpulannya,yg perempuan janganlah menidakkan hak lelaki dan yg lelaki janganlah menyalahgunakan ayat quran di atas untuk kawin sesuke hati…ayat tu dh cakap dah,kalau rasa x leh berlaku adil.sorang dh cukup dah

          k..salam alaykum
          sharing is caring
          i love islam
          :)

        • rita rudaini says:

          komen yang mantap. i pula yang tersentap!

        • nonono says:

          komen yang mantap.. i pulak yg sentap!

  2. norita says:

    dalam sekelip mata.. semua boleh berubah.. hmmm.. ='(

  3. zzz says:

    inilah kehidupan..

  4. daus says:

    btl la..mmg sedih cite ni…org mcm ni btl2 susah utk kita cari..cnta sejati mmg susah nk dpt, apatah lg dpd seorg lelaki…huhuhu

  5. mem says:

    tacing giler kot…aku tgk kt tv tejejes2 air mata ni.xleh kontrol..

    • tau tape weh….seyes aku menangis tgok ni…..perh..!! wujud ke lelaki yg mcmni…tapi ade ke lelaki melayu mcmni…?? sedey giler r…..

      • silentgirl says:

        btol.sies aku cm touching gle nengok video ni..ade x laki yg setia lg klu tunang/gf/bini tbe2 disabled cmtu..hmmm…i love steven tyler…errr..his voice n songs je kot..heheh.. jlo is super stunnig!!

  6. coco_blink says:

    susah dan senang diharungi bersama…

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      skarang nye jantan tkda kate susah senang kite bersama lah !!! dia tau dh tk boleh pakai je dia lari la jaoh2,,,,cari lain….

  7. aimannajmy says:

    mak aiih dah lama aku x feel touching2 camni..sob sob huhu memang terbaek la chris medina.. 1 dalam seribu

  8. student bandung says:

    aku kagum sbb, belum kahwin, tp dia stay..ada certain laki cabut dowh..n laki yg lg tak guna, time kahwin jd cmni, cabut..

    hope medina akan smpai at least top 12..

  9. cibiusagi78 says:

    masih wujud kan org yg mcm tu dlm masyarakat kita ni.

  10. tersentuh says:

    ingatkan tadi tak akan menangis,..rupanya nangis gak

  11. dr.ra says:

    wow….hebat..btol lah abg nara..memang nak leleh air mata ni ha,,,,such a wonderful person n relationship.. that gurl dier paralys mesti sebab kepala dier terhentak dekat belkang kepala…sebab tu dier x leyh control movement body dier..shaking sentiasa…cant coordinate movement…kesian sgt….

  12. lai says:

    sedih. nangis :'(
    ak xpnh bercinta… xde nama lelaki (selain keluarga dan kawan2) dlm kamus hidup aku..
    Tapi ak harap kesucian aku boleh mndapatkan aku lelaki yg setia mcm ni utk mnjadi suami aku satu ari nnt

  13. Pachat says:

    mak terharu nyahh!!lps seminggu mak baca citer rebut jantan…nilah citer cinta yg tulus mak saksikan.i likeeee!! mak kagum ada 4 sbb:
    1- syg nya pada tunang yg da sakit
    2-tak malu dan ragu tunjuk tunang kt tv
    3- family tua muda dtg bg sokongan
    4-suara yg yg bikin mak jatuss cintaassss…

    memek n paca sendat…tengok ni!!

  14. lili says:

    bile girlfriend der jumpe judges terus mengalir air mata … adeh,,, T_T speechless,

  15. azie gallery's says:

    terharu sehh… xsangka ade lelaki yang cmnie.. tapi kalaw nk cari kat malaysia nie konpem susah..xtau r ade ke x..tabik spring ar kat chris nie..

    • fit says:

      lelaki melayu dkt msia,bercinta juz for sex,bila partner mgandung cabut hari,yg ppuan lak,buang anak mcm haiwan,apa kejadah nyer,manusia mcm nie.

      • mmmmm says:

        i loike ur statement~~~~~kekekekek

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          betol tu fit ! skarang nye pompan ni ntah la munah jambu tk paham la….kalau nk buat benda yg tk senonoh ni tknk pikir dulu…..bila dah jadi ngandong pas tu branak buang anak kt longkang kt sungai kesian kn fit budak yg tk tau apa2 baru nk tengok dunia dh di humban kn kt longkang…….

  16. minah says:

    Bila tayang ulang2 kali d star world, bila tgk je part chris mdina, mest air mataku mleleh..sedey siot, betul…mmg tulus cintanya pada gf dia…semoga bf aku pun camm tu jugak even apa2 terjadi pada aku isk..iskk

  17. cikhuhu says:

    :”(

    tacing nye………. huhukkk~

  18. Piston Pecah says:

    tu lah kan…
    kegembiraan seketika aje…
    sekelip mata boleh diambil balik.

  19. ninz says:

    steve tyler nampak jer muke ganas rock giler tapi tgk la time chris menyanyi dia la paling memberi respon dan menghayati nyanyian tersebut. bile tunang chris masuk dia yg cium dan bisik sesuatu pd tunang chris tu. jangan ingat orang yang rock muke ganas x de perasaan. dioarang lg berjiwa lembut dari orang biase. macam loque dan isteri dlm serasi bersama. loque nmpk lebih lembut dan caring. muka je nampak serabai.

  20. mrs. Shahredza Minhat says:

    tacing sesgt2..
    ak pn x penh dilyn sbaik nie..

    slalunya ak je yg bsush pyh, cb jd yg tbaik untk kekalkan dn bahagia kn hbgn nie,..

    tp dia x penh nmpk semua 2….

    • so..ape yg ko tggu lagi…?? ko tggiu die berubah..?? sampai bile..?? cinte takkan beerti tanpa kebahagiaan….sampai bile ko nk hidup ngn die kalau ari2 ko mkn ati ngn sikap die….? bukak mate luas2…

    • mimi says:

      sabar lah puan..all i can say is “ikhlas” is key
      apa2 yg kita buat sekiranya ikhlas kita tak mudah merasa kecewa dan sedih sebab kita tak harapkan balasan
      bila kita tak berharap, maka kita tak berasa letih menanti

      • urm betul..aku setuju…ikhlas kan hati….tapi kak…sejauh mane keikhlasan hati kite kalau sampai makan mase bertahun….. redha+ikhlas+doa……bagi sikit mase lagi..pastu kalau tak berubah jugak, kite kene fikir untuk diri kita jugak…sampai bile kan…

        • mimi says:

          dik..ayat2 maut aku tu khas buat mrs shahredza.shj.(.i believe she is a married woman..)..tak perlu apply dlm semua situasi.

          maksud aku bagi wanita yg dah terikat wat other choices does she has…takkan kalau tak hepi sikit nak minta cerai..its out of the question….so she has to make the best out of the situation or sufferlah…

          anyway it still so much a theory..even to me…hehe.

  21. Fifi says:

    This is beautiful, im speechless and tearing. Mana tissue nih

  22. anonymous says:

    Salam. Tak penah nak komen sini. Fisrt time komen. Bila saya dan adik tengok rancangan ni jumaat lepas, rasa cam sedih and terharu tengok dia setia lagi ngan gf dia. Nilah namanya cinta. Setia pada yang satu. Sedih bila dia cakap “kami belum dapat berkahwin lagi”. Tengok video dia lamar gf dia, cantik gf dia. Hm.. Allah Maha Kuasa. Sekejap je dia nak tarik apa yang kita ada. Syukurlah, dan ingat Allah selalu.

  23. mdm m says:

    mak nangis jap…apa apa pon cinta pd ALLAH saja yg kekal

  24. mims says:

    the best part is. american idol selalu ada je yg berdrama mcm ni tapi suara hampeh. si medina ni suara sedap gila kot! i feel touched. blh ke cari laki mcm ni lagi zaman sekarang? sobs sobs

  25. Chichuka says:

    “What kind of guy would I be if I walked out when she needs me the most” – Chris Medina

    • Rin says:

      TERHARUnyeee! rupanya ada lelaki cmtu..
      1 dlm sejuta kot..
      btuah tunang dia.. ni baru lah CINTA.
      jgn lah Chris tu brubah ke arah ngatif plak lps ni.. :(

  26. Rapunzel says:

    “LIKE” Chris Medina kt Facebook…

  27. Kambing Hitam says:

    ak da mengalirkan air mata…
    sumpah sedih

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kesian kau kambing itam tandok dh kene cabot dia nangis cian nye kau …..tapi tkpe nanti minah jambu gantikn ngan tandok kerbau ok…jangan nangis lagi tau !!!

      • kambing hitam says:

        minah jambu wat lawak…
        hahaha…
        lawaknya ko nie…….
        ish32………..

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          skali2 buat lawak kan bagus ,,,tkda lah borang…asek2 nak serius je kn boring tol tk kambing? eh kau ni kambing jantan ke kambing betina? kalau kambing betina minah jambu boleh layan…tapi kalau kau kambing jantan minah jambu tk leh layan ! pasal bukan muhrim!!!! takot!!!!

        • Tengku Zawyah says:

          hei minah, ko ni gilo ek??? mcm ape jew komen ko kat page ni. xde keje lain ke??

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh lu pulak ni pe hal? sakit jugak ke zawyah ? kalau tk suka komen gua lu jangan baca lah!! lu pn ada tandok ke macm kambing hitam tu?

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          dah tentu keje gua mengadap computer je kenapa? tk boleh ka pa?

        • mat jambu 24jam mengadap computer says:

          akak, baby report kat mak ek. !!
          ~ sory byk2 suma, akak saya mmg camtu. huhu.

  28. Fasha Kontroversi says:

    wah, sucinya cinta dorang…so sweet lah..!

  29. mimi says:

    abang nara..seumur idup saye,blom penah saye jumpe lelaki sebaik ni.bila saya ada masalah,teman2 lelaki sebagai pendengar pun tak sgup,inikan pula sebagai teman idup kalau saya tak sempurna lagi…saye la perempuan paling bahagia,kalau ditakdirkan lelaki mcm ni mencintai saya…hakikatnya,realitinya,saye kene terima takkan ada…

  30. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    skarng punye zaman tk main lah cinta sejati ni….kalau ada pn sikit je…tengok je la jantan skarang kawin tapi bila dh ada ank sampai 7…8…9.anak ha start la si laki tinggalkn bini di bulat2 tkda berita sebab nye dia nk lari dari tanggong jawab…….jadi pompan2 yg belom kawin ni minah jambu nk nasehatkn kalau kawin jangan nk beranak beranak beranak…….kalau nk anak pn 1…2..anak dh ok ……bukan apa takot kalau dh bnyak anak nanti laki cabot lari hilangkn diri he he he

    • Puteri Bunian the Series says:

      Minah jambu punyer hubby lari tinggalkan Minah jambu kan kan kan??? coz 24jam duk ngadap internet sampai tak sempat nak buat anak pn…hahaha
      malang nyer suami anda!! hahaha

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        oi minah jambu belom kawin lagi lah ! minah jambu tengah cari mateair orang kaya ni…tk baca ke komen2 minah jambu yg sudah2? tapi minah jambu cuma tarok nama minah jambu je…..sekarang ni baru minah jambu 24jam mengadap computer paham tk bunian oi??? menyampah !!

        • Puteri Bunian the Series says:

          alalala. Minah Jambu jgn laa marah. x sume jantan cmtu kot. ade pun dlm 20% jew kat malaysia ni. ayah minah jambu x camtu kan?? ayah puteri x. hehe
          peace no war yea! ;)

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi bunian! kalau nk komen pasal minah jambu komen eh minah jambu tk marah tapi ayah2 bpak2 nenek mak2 jngan di masokan dlm komen ni ok paham tk? diorang tkda kene mengena dlm ruangan komen ni.., apa peace no war??? dengan kau tk boleh peace lah ! kau sama je ngan readers2 yg lain kalau komen mesti nk masokan mak bapak pesal? sakit eh? kesian kau…

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          soal nya jangan masokan nama BAPAK dlam komen ni paham ! tk kira la bapak lu ka bapak gua bapak sapa2 pn…

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          jangan lah marah bunian…eleh eleh eleh…..kau ni kalau marah mesti muka kau macm mak nenek kn? cenyum cikit ….ha cmtu la..

        • mat ferlori says:

          aku ade ferrari…jum naik kereta aku

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          nak nak minah jambu suka naik kereta ferrari ….bila ?

        • Puteri Bunian the Series says:

          aie.. ko bace dulu komen aku atas tu. asal ko nak meroyan x tentu pasal ni? aku cakap yg baek jew kot. bukan nak maki mak bapak ko. aku bwak jugak status bapak aku dalam tu. minah gila!!! tu la keje 24 jam nak online. otak dah bengong la tu. ko nak berperang ngn aku?? meh cni. aku cabar ko minah senget!

        • Tengku Zawyah says:

          minah jambu ni aku tengok macam gila laki kaya jew. hahaha..

        • mat ferlori says:

          aku sekarang outstation…kat tengah laut cari gali minyak, tengoklah kalau aku menyelam ni ade jumpa tiram aku bawa balik mutiara untuk kau sebakul ya minah jambu….

        • lambakgini says:

          minah jambu …aku ada lamborghini…kau tak minat ke…aku free anytime

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          memang minah jambu nk kawin ngan laki kaya kalau boleh….., sapa tknk kalau dapat laki orang kaya …pompan bodoh stupid baffalo je yg tknak he he

        • Tengku Zawyah says:

          Hai Minah Jambu, ex laki i kaye tau. u nak x? tp sory laa. dah lembek ckit. oppss!! nanti u pam la ek. hahahahahaaaa

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          lembek pn lembek la zawyah asalkn ada duit rumah besar asalkn minah jambu senang kira ok la…ha ha ha…, soal lembek tu blakang kire lah….

        • Sam says:

          AKu orang kaya minah jambu….tapi kau bukan taste aku..kau nak orang kaya eh??ni aku nak tanya kat kau..nak ke orang kaya tu kat kau?????hehehhehehe.Dasar perempuan kampung yang baru beli broadband.

  31. emel says:

    this is what TRUE LOVE n REAL MAN is..he is truly 1 in a millon..!! aku sedey neh…;((

  32. leha says:

    tengok ni bukan setakan menitik2 air mata… deras habeh laaa…. susah nak carik lelaki macam dia. T_______T
    laki aku, aku baru chubby sikit dah meroyan. Pernah tak korang ada bf/gf yang TERUK GILA bkn sikit2 punya TERUK pgai.. maki, mnghina,mengutuk,curang, tp korang takle lepas dia?
    yes.. call me stupid if u want. korang bknlah org prtama kalau korg panggil aku stupid. tell me how to get out of that relationship??? need some serioussss advice here.

    • weirdo says:

      boleh tahu ape ‘x’ faktor dia ada sampai kau tak boleh nak lepaskan dia

      • Gosipgurl_fea says:

        Leha>that kind of relation its not gonna work if ONLY YOU who make things out .if he cheats and verbally abused on you, his’d the loser and forgive me to say that this is NOT a REAL LOVE. and you are actually abusing your self mentally and i don’t know why the reason you’re still love him but if i were you, i will TRY to Get out of this relationship before it turns violent physically in futures( in case you and him getting married) . besides.. Tuhan janjikan kebahagiaan jika kita berusaha kearah itu . im hoping you will realistically think about your happiness ^__^

        • Rin says:

          Leha,
          jgn lah sedih2, ramai lg dlm ksedihan yg sama cam kau.
          it bkn bodoh, itu normal..
          wlpon kita sudah bfikir atas kwarasan n logik akal,
          tp hati x mahu ikut sume tu.
          jd kita rs tertekan, sbb dlm badan kita bkn minda jek yg bkata2, tp hati juga …kan.
          slalu2 lah btenang.. dan kalo perlu, mnangis sj.

        • Puteri Bunian the Series says:

          Leha,
          dun drag yourself to the wrong path..there have a lot of things that u should be aware regardless….for your own life, juz belive that there have SUMONE SUMWHERE IS MADE for you, try to be fair to urself……urmmm, not trying, but u have to be fair to urself.. ull find the great life soon.. keep on praying and praying and praying…

      • leha says:

        i dont know. maybe because he’s my first love

    • leha….aku pernah ade kat tempat ko…susah nak lepas kan sebab dah bertahun bercinta, susah senang same2, sakit memang sakit, kene maki, kene hine, mak bpk aku pun kene hine, perkataan sundal pun pernah keluar dari mulut die khas untuk aku, berape kali aku cube dan cube dan cube nak lupekan die, nk tgglkan die, cube buka hati aku utk lelaki lain, tapi i still failed..! so, sekarang aku dah dapat jalan penyelesaian, aku stiil ngan die dan die dah bnyk berubah….jalan penyelesaiaan nye ko kene cermin diri…buat SWOT..ape strong ko, ape weakness ko, ape opportunity ko dan ape threat ko…gv n take…dia dan kita akan same2 berubah untuk jadi yg terbaik…

  33. duhhh says:

    smalam aku tgk American Idol 10, bila keluar je scene nihh, meleleh air mata akuu, dlm sekelip mata je kann? Padahal lawa dulu GF :'(

  34. aku ke? says:

    kesiannya tgk tunang dia tu, insap aku sekejap. Steve Taylor pun siap bagi semangat lg kat tunang dia. klu nak cari lelaki melayu mcmni kompom! kompom x dpt, hahaha.. ;p

  35. Nibong Tebol says:

    Walaupun diarong belum berkahwin dan cuma bertunang, dan bukan Islam tapi rasa kasih sayang dan kemanusiaan Chris sangat lah dalam.. jauh beza dengan kebanyakan lelaki melayu Islam. Sudah ada isteri yg cantik sempurna depan mata kadang2 masih lg mencari spare…Ya Allah suburkanlah kasih sayang antara kami..

    • BOB says:

      bukan kebanyakan lelaki islam..tp sesetangah lelaki islam..
      lumrah umat akhir zaman mmg cam2 tp ada lg lelaki yg baik..cuma terserah pada rezeki msg2..

    • addy says:

      LELAKI je kan?
      Perempuan Melayu Islam baik sume
      nibong tebol baru keluar dr perut ibu mungkin
      atau patut selak BN yang belakang2
      ada kisah suami cacat, ditinggalkan seorang isteri (artis suam2 kuku)
      hmmm…
      oh, artis tu bukan perempuan kot

  36. Bro Kool says:

    dah tgk video ni kt blogserius.
    Mmg aku kagus dgn mamat ni.
    Harap2 nti kawen lah. N harap2 bila dh famous dlm American Idol, bleh maintain mcm ni. Jgn lupa diri..hehe

  37. bunga kiambang says:

    aku nangis tengok video ni… super duper touching! kalau la suma org kat dunia ni macam ni kan aman, bahagia, sejahtera muka bumi kite… takdela kes rampas, curang, main kayu tiga dan sebagainya

  38. cikgu nor says:

    saya pun nangis…huuuhuuu

  39. peri jeruk says:

    huuu bang nara publish gk ni..masa tgok pun xpasal2 aku ngs..padahal xdela sedih mane pun…maybe suare chris ni kot wat aku tacing…harap2 kalu da meng tu xdela die nk tgl pompan tu eh..kesian……duk terketaq-ketaq

  40. banderasi says:

    Boleh percaya ker celeb hollywood dan peserta AI ni semua… kadang2 gimik untuk meraih simpati juri dan voters kat seluruh amerika tu.
    Hai, kalau ada la org mcm ni kat amerika ni, dah lama US ni jatuh kat tgn Israel… boleh??????

    • Gosipgurl_fea says:

      jgnla berprasangka buruk, ada juga diorang buat gimik tapi tak masuk akallah kalau kisah Mr Medina ni dibuat2 juga. dan tak masuk akal juga kenapa JIKA BETUL ada org2 mcm INI<
      89.6% kekayaan serta penguasaan economy America ialah ditangan org2 JEW which its Israel , tak update newskah?

  41. jeanie says:

    Chirs Medina rockzzz! i hope u win American Idol!
    thanks Bang Nara for sharing this beautiful story..i dah tengok kat tv n sentap sayu hati…

  42. don juan says:

    love is…. blurr ….thats why we need to put on our glasses so that we dont stumble and fall and hurt ourselves

  43. hitaka says:

    HOPEFULLY BILE DAH BERJAYA NANTI, JGN LUPA YOUR GF..CTH TERDEKAT : MCM MAWI KUANG..KUANG..KUANG..

  44. anamy says:

    waaaa…..so sweeeetttt + sdeyyyyy~ bgee~ =))

  45. fad says:

    da tgk kt astro mgu lps..
    cdey gler..
    gf die mle2 mmg cun gler..skg tgk la..da tkdir..

  46. ChuChuAdamKaumHawa says:

    wah sdey derrr,tp sore chris nie mmg besh..

  47. Dya says:

    tersentuh tgk the way Chris Medina treat n t8cre of her gal

  48. aku says:

    Coretanku: dulu aku pun hampir terjebak juga tapi cepat tersedak sebab ada kawan yg tlg kejutkan. Di perli juga oleh kwn sepejabat walau niat hanya sebagai kwn tapi cepat2 dielakkan sebelum berlarutan. Terfikir sendiri, kalau nk kwn, perempuan ada, kalau nk berpacaran, dgn sedikit kesabaran pasti jumpa juga…lebihkan pergaulan, berkawan biar seribu berkasih biar satu.

  49. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu pn kesian jugak tengok si medina punya tunang ni ,tapi apa nk buat kn

  50. chidori says:

    seriously dia mmg orang yg baik..

  51. addy says:

    tulah… menitik air mata
    jgn nnt dh glamer, ditinggalkan begitu

  52. missglamor says:

    mmg nangis tgk video nie…terharu giler…

  53. Al-Saachez Ibnu Hinzir Tahrir says:

    memang betol la berguguran air mata tengok video ni

    air mata gembira

    sebab aku tak tahan dok gelak ja

    tunang dia macam robot liao

    tak tahan aku

    kahkahkah!

  54. Reena says:

    Memula gelak terbahak bahak.. yelah.. manakan tidak.. memasing semangat – Idol wannabe..sekali sampai turn mamat ni…meleleh air mata aku..huhuhu.. walaupun takde harapan nak baik pasal motor nerve tunang dia dah rosak tapi takde lah plak mamat ni blah camtu aje. At least, dia masih ada sifat humanity dlm diri.. unlike sestengah lelaki..

  55. koko keranch says:

    aku pon nangis… touching nyer… aperlah abg nara ni… pagi-pagi i dah nangis tau! hehehehe

  56. katak2kodok says:

    huwaaa! betul2 cinta sejati nih (T_T)

  57. matahari says:

    kalau dapat lelaki macam ni sekarang, sumpah tak cari lain. tapi mana nak cari? lelaki sekarang mata keranjang,buaya darat. girlfriend/bini cantik n sihat walafiat pun cari perempuan lain. salute la tengok chris medina ni..

  58. mixgirl says:

    ooohhhhh…..chris medina aku jatuh cinta pd mu…
    menangis aku tgk video ksetiaanyer pd cinta yg suci..tu br btl2 cinta suci!!!!
    moga aku ditemukan sorg pemuda yg ssetia chris medina….amin…..

  59. nim says:

    OMG..i cried when i saw this video….huhuhu

  60. syah says:

    aku pon touching tengok video ni.. ritu tgk kt tv8 sedih ler. mmg terharu. ada lagi lelaki setia cmni..

  61. atyn k says:

    ada lagi ke wujud lelaki sejati dalam dunia ni?
    salute;)

  62. NanaD says:

    sangat menyentuh perasaan..betul la abg nara,air mata meluncur laju je..

  63. lizz says:

    TGK KAT 8TV HR TU…mmg sedih r T_T

  64. true love…..ni la pasangan yang terbaik di dunia